Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Πρωτοχρονιάτικος μπουναμάς για τις 26 πλημμυροπαθείς οικογένειες της πόλης

Ξεκίνησε η καταβολή της οικονομικής αποζημίωσης στις 26 οικογένειες του Δήμου Αμαρουσίου για τις ζημιές που υπέστησαν οι κατοικίες τους στις 22 Φεβρουαρίου, από τις πλημμύρες, καθώς με παρέμβαση και κατόπιν εντολής του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη προς τις αρμόδιες υπηρεσίες η διαδικασία επισπεύστηκε  και έλαβε αίσιο τέλος.
Σε συνάντηση που είχε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τους δικαιούχους ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης τους ενημέρωσε για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας και την έναρξη καταβολής της οικονομικής αποζημίωσης τους από το Δήμο Αμαρουσίου, το συνολικό ύψος της οποίας ανέρχεται στα 83.700 ευρώ.
«Με στόχο την πρόληψη σε γεγονότα που προκαλούν ακραία καιρικά φαινόμενα έχουμε προχωρήσει στη σύνταξη μελετών για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στις γειτονιές της πόλη μας. Ήδη με την έγκριση της χρηματοδότησης των τριών πρώτων μελετών προχωρούμε να οχυρώσουμε το Μαρούσι και να προστατεύσουμε την περιουσία των κατοίκων του. Επιδιώκουμε να δώσουμε τέλος στην παθογένεια του παρελθόντος και σταθερά με γρήγορους ρυθμούς, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία να ολοκληρώσουμε το σχέδιο μας για μια ανθρώπινη πόλη, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.
Κατά τη έναρξη της διαδικασίας, με απόφαση του Δημάρχου συστήθηκε αρμόδια Επιτροπή, η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στις οικίες που πλημμύρισαν και ενέκρινε το ύψος της αποζημίωσης. Ακολούθησαν οι εγκρίσεις από το Υπουργείο Πρόνοιας και το Υπουργείο Εσωτερικών για τη μεταφορά της πίστωσης στο Δήμο Αμαρουσίου.
 Κατόπιν και της έγκρισης της διαδικασίας από την Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, άναψε το πράσινο φως για την καταβολή της αποζημίωσης στους δικαιούχους.
Τα μέλη των 26 οικογενειών που συμμετείχαν στη συνάντηση ευχαρίστησαν θερμά το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη για το αμέριστο ενδιαφέρον που επέδειξε και την άοκνη προσπάθεια του, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία  η διαδικασία.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Δημήτρης Σμυρνής, Βασίλης Κόκκαλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου