Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Το Φθινόπωρο η διάνοιξη της Φραγκοκκλησιάς

                Σύμβαση διαδημοτικής συνεργασίας υπογράφουν 
                  οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου & Χαλανδρίου 
Συνάντηση εργασίας μεταξύ των Δημάρχων Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και Χαλανδρίου Γιώργου Κουράση, και με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων από τους δύο Δήμους πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκε η πορεία της διαδικασίας διάνοιξης της οδού Φραγκοκκλησιάς μετά το «πράσινο φως» για την τακτοποίηση του επί εξαετίας σε εκκρεμότητα ζητήματος που έδωσε το 2012 το Συμβούλιο της Επικρατείας με την έκδοση της σχετικής απόφασής του.
Στη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές συζήτησαν τη δρομολόγηση των επόμενων ενεργειών για να είναι όλα έτοιμα προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες διάνοιξης στις αρχές του Φθινοπώρου.
Από μέρους των τεχνικών υπηρεσιών των δύο Δήμων, που έχουν ήδη αναπτύξει σχετική συνεργασία, έχει εκπονηθεί προμελέτη που βρίσκεται στο τελευταίο προκαταρκτικό στάδιο για τη δημοπράτηση του έργου.
Με την ευκαιρία της συνάντησης των δύο πλευρών, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, που είχε και την πρωτοβουλία της συνάντησης, δήλωσε:
 «Από την πρώτη κιόλας μέρα μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ δεν χάσαμε ούτε μία ημέρα. Αναλάβαμε άμεσα πρωτοβουλίες προκειμένου στο πλαίσιο μιας διαδημοτικής συνεργασίας να δώσουμε λύση σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων που θα προσφέρει κυκλοφοριακή ανάσα στην περιοχή. Με γοργούς ρυθμούς συντονίζουμε και προχωρούμε τις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου με την υποστήριξη και του Υπουργείο Ανάπτυξης, με το οποίο έχουμε έλθει προσφάτως σε επαφή, να εξασφαλίσουμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση του έργου της διάνοιξης της οδού Φραγκοκκλησιάς, ενός έργου που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων στο Νέο Μαρούσι και στο Πολύδροσο».
Στη συνάντηση παρόντες ήταν, επίσης, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλανδρίου Άννα Μαρία Τσικίνη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και από τους δύο Δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου