Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε;

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» επισκέφθηκαν τον πρόεδρο της «ΑΘΜΟΝΟΝ» δημοτικό σύμβουλο κ. Βασίλη Μπαλάση.
Η «ΑΘΜΟΝΟΝ» είναι Aνώνυμη Eταιρία του δήμου Αμαρουσίου για την αξιοποίηση των ακινήτων του. Οι Λευτέρης Μαγιάκης και Πέτρος Κούκουζας, έθεσαν τα ερωτήματά τους στον κ. Μπαλάση και έλαβαν ανάλογη επίσημη ενημέρωση, που μεταφέρουμε στους Μαρουσιώτες και τις Μαρουσιώτισες.
1. Στην «ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε.» οφείλονται 50.000 € από την Κ.Α.Ε. Αμαρουσίου για ενοίκια. Η εταιρία έχει προβεί σε αγωγή για τη διεκδίκηση αυτού του ποσού.
2. Στην «ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε.» οφείλονται από την ξενοδοχειακή εταιρία CIVITEL 216.000 € από ενοίκια των κτιρίων που ενοικιάζει (οδός Επταλόφου). Το ποσό αφορά το σύνολο των ενοικίων για το 2012. Η «ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε.» έστειλε εξώδικο ζητώντας να της καταβληθούν οι οφειλές.
3. Η «ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε.» οφείλει συνολικά 23 εκ. € από δάνεια τα οποία πήρε στο παρελθόν (επί διοικήσεως Τζανίκου), για την αγορά του οικοπέδου της Ε.ΤΕ.Β.Α. το οποίο παραμένει αναξιοποίητο, αφού μεγάλο μέρος του αποτελεί κοινόχρηστο παραρεμμάτιο χώρο, και έμμεσα για τις φιέστες των Ολυμπιακών Αγώνων .
4. Ο διαγωνισμός που έγινε από την εταιρία για την οικοδόμηση αστυνομικού τμήματος στο οικόπεδο επί της οδού Σουρή, ακυρώθηκε.
Αναφορικά με τα ανωτέρω οι θέσεις της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» είναι οι ακόλουθες:
1. Το χρέος της Κ.Α.Ε. προς την «ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε.» θα έπρεπε να γίνει γνωστό, όχι μόνο στους Μαρουσσιώτες και τις Μαρουσσιώτισες αλλά σε όλο τον ελληνικό λαό. Τα χρέη προς το δημόσιο συνολικά από τις ανώνυμες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στα επαγγελματικά πρωταθλήματα θα έπρεπε να ξεπληρώνονται μέχρι κεραίας και όχι να χαρίζονται ή να “σέρνονται” για πολλά χρόνια. Ο Δήμος Αμαρουσίου, θα έπρεπε να έχει προβεί και σε άλλες κινήσεις που να απαξιώσουν ηθικά την Κ.Α.Ε. (όχι τον ερασιτεχνικό Γ.Σ.Α.) και όχι να ψάχνει “επενδυτές” για την σώσουν.

2. Η σύμβαση που αποφάσισε & υπέγραψε το διοικητικό συμβούλιο της «ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε» με την εταιρία CIVITEL για την ενοικίαση & άλλου χώρου 2.248m2 για 20 χρόνια με 7.000 € το μήνα, όταν η εταιρία CIVITEL δεν ανταποκρινόταν στις υποχρεώσεις της, μέχρι εκείνη τη στιγμή, συνιστά κακοδιαχείριση και αναμφίβολα ηθικό παράπτωμα.
Όποια εξήγηση και να δώσει το λαλίστατο γραφείο τύπου του Δημάρχου, δεν μπορεί να πείσει πως δεν υπήρξε ευνοϊκή αντιμετώπιση του επιχειρηματία της ξενοδοχειακής επιχείρησης.
Η δωρεάν παραχώρηση της πισίνας από τον επιχειρηματία προς τους Μαρουσσιώτες της περιοχής, όπως και οι δημόσιες σχέσεις του με αντιδημάρχους και το δήμαρχο (δυστυχώς γι αυτούς υπάρχουν φωτογραφίες) συνηγορούν στην παραπάνω διαπίστωση.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» καλεί τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μπαλάση και όλο το Δ.Σ. να απαιτήσει με τον πιο άμεσο και κατηγορηματικό τρόπο τα οφειλόμενα στην «ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε.».
Αν δεν εξοφληθούν τα οφειλόμενα, τότε να πάρει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα για την ακύρωση και των δύο συμβάσεων.
3. Χωρίς αμφιβολία η «ΑΘΜΟΝΟΝ Α.Ε.» είναι μια προβληματική, υπερχρεωμένη εταιρία.
 Σε αυτό το συμπέρασμα θα καταλήξει ο καθένας που θα διαβάσει τον ισολογισμό της εταιρίας για το έτος 2011, σύμφωνα με τον οποίο:
α) έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις - δάνεια 22.894.881 ευρώ
β) έχει συσσωρευμένες ζημίες 6.168.432 ευρώ
γ) δεν έχει ακόμα σχηματίσει προβλέψεις υποτιμήσεως περιουσιακών στοιχείων
δ) έχει κύκλο εργασιών - πωλήσεις μόλις 384.120 ευρώ (πλέον άλλων εσόδων 657.939) και έξοδα διοικητικής λειτουργίας, λειτουργίας διαθέσεως και κόστος πωλήσεων 1.365.165 ευρώ για να κάνει τον παραπάνω κύκλο εργασιών.
ε) ο κύκλος εργασιών - πωλήσεις μειώθηκε σε σχέση με την προηγούμενη (επίσης ζημιογόνα) χρήση κατά 880% από τα 3.096.532 ευρώ στα 384.120 ευρώ, ενώ τα έξοδα μειώθηκαν μόνο κατά 23%
στ) χρειάζεται κατ’ έτος 1.408.611 ευρώ για να εξυπηρετήσει τον δανεισμό της
ζ) έχει ίδια αρνητικά κεφάλαια ύψους 2.920.851 ευρώ και δεν έχει ίδια κεφάλαια για ΑΜΚ
η) δεν έχει κάποιο σοβαρό & αξιόπιστο επιχειρηματικό πλάνο για να αναστρέψει την κατάσταση
Η ΑΘΜΟΝΟ Α.Ε. –Ο.Τ.Α. είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να επιτελέσει τον ρόλο της στην αύξηση των δημοτικών εσόδων , απλώς θα μεγαλώσει και άλλο την μαύρη τρύπα του χρέους του Δήμο Αμαρουσίου.
4. Τα δυσανάλογα μεγάλα έξοδα για τη μισθοδοσία του προέδρου και του αντιπροέδρου
(ας σημειωθεί πως είναι και αντιδήμαρχος), δε δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση ούτε από τον κύκλο εργασιών της εταιρίας ούτε από το έργο που παράγεται.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» προτείνει να καταργηθούν όλες οι αμοιβές και τα έξοδα παραστάσεως των μελών του Δ.Σ και υπενθυμίζει ότι ο κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε πρόσφατα να συμμετέχει και η μειοψηφία στο Δ.Σ της ΑΘΜΟΝΟΝ και της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ για τα οποία δεν έχει γίνει τίποτε.
5. Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην οικοδόμηση του ελεύθερου χώρου της οδού Σουρή (ιδιοκτησίας του Δήμου), και την ανάπτυξη σε αυτό το χώρο, ανοικτού πάρκου αναψυχής και συνάντησης των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο. Η εξέλιξη της ακύρωσης του διαγωνισμού, ασφαλώς την ικανοποιεί, όμως δε την εφησυχάζει.
Τα χρέη της ΑΘΜΟΝΟΝ, της Δ.Ε.Α.Δ.Α., του Οργανισμού Εργασίας και του Δήμου είναι σε δυσθεώρητα ύψη και ξεπερνούν κατά πολύ τα 200 εκ. Ευρώ. (Αλήθεια πότε θα μάθουμε το ακριβές ποσό ;)
Αποτελούν τη θλιβερή κατάληξη των πολιτικών που ήθελαν και θέλουν τους Δήμους επιχειρήσεις, μακριά από τον έλεγχο των πολιτών και των Δημοτικών Συμβουλίων.
Εξυπηρέτησαν για χρόνια, και από τις δύο διοικήσεις Τζανίκου και Πατούλη, τις πελατειακές σχέσεις και τη διαπλοκή με παντός είδους συμφέροντα.
Κανείς μέχρι τώρα δεν έχει δώσει λόγο και πολύ περισσότερο τιμωρηθεί για αυτή την τραγωδία.
Οι μόνοι που δεν πρέπει να πληρώσουν είναι οι Μαρουσιώτες και οι Μαρουσιώτισσες.

                                               OΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου