Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Λαμπρότατος ο εορτασμός της Κοιμήσεως Θεοτόκου

Τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Κοίμηση της Θεοτόκου, Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλης, τίμησε με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη το Μαρούσι, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων των Αρχών της πόλης και πλήθους πιστών.
Την παραμονή της μεγάλης γιορτής στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου και με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.
Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους δρόμους της πόλης με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών.
Στην περιφορά της Ιερής Εικόνας παρέστη ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης με τη σύζυγο του

                   κα Μαρίνα Σταυράκη και το γιό τους Αλέξανδρο, καθώς επίσης:
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Νικόλαος Πέππας, Βασίλης Κόκκαλης, Νικόλας Αλεπούς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ρένα Χαλιώτη, Γεώργιος Ζήκος, Γεώργιος Ιατρίδης, Θανάσης Βλαχοπιώτης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Νικόλαος Κάβαλλος, Αλέξανδρος Μπρέγιαννης.
Ανήμερα του Δεκαπεντάγουστου τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία, μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου