Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Το Μαρούσι γιορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου

Με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε λαμπρότητα, το Μαρούσι γιορτάζει και εφέτος την Κοίμηση της Θεοτόκου, Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλης.
Στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, την παραμονή της μεγάλης εορτής για τη Χριστιανοσύνη, με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου θα τελεσθεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.
Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και στη συνέχεια η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Ανήμερα της εορτής, στις 07:00π.μ. θα αρχίσει ο Όρθρος και θα ακολουθήσει η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα στις 19:00 θα τελεσθεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και η παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή διοργανώνει μουσική συναυλία την παραμονή της εορτής.

Η συναυλία θα δοθεί στην Πλατεία Αγίας Λαύρας την Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 και ώρα 22:00 με τη συμμετοχή της ορχήστρα των «ΡΑΙ – ΘΡΟΥ» και του Κώστα Γαλάνη.
Η είσοδος για όσους επιθυμούν να ψυχαγωγηθούν συμμετέχοντας στην εκδήλωση είναι ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου