Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

"Παραταξιακός" ο δικτυακός τόπος του Δήμου Αμαρουσίου

Τις προτάσεις τους για τη λειτουργία του δικτυακού τόπου (site) του Δήμου Αμαρουσίου παρουσίασαν στον αντιδήμαρχο κ. Ευάγγελο Κάββαλο, οι δημοτικοί σύμβουλοι της κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» κ.κ. Λευτέρης Μαγιάκης & Πέτρος Κούκουζας.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», αναφέρθηκαν στην αυτονόητη ανάγκη, ο δικτυακός τόπος του Δήμου Αμαρουσίου, να προβάλει όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη και να μην αποτελεί πεδίο προνομιακής προβολής της διοίκησης και του δημάρχου.
Συγκεκριμένα έθεσαν επί τάπητος την απουσία των απόψεων όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, όπως και των τοπικών συλλόγων και των διαφόρων συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας.
Χαρακτήρισαν, εκτός των άλλων, αντιδεοντολογική συμπεριφορά, να αναρτούνται οι ανακοινώσεις – απαντήσεις του γραφείου τύπου του Δήμου, σε ανακοινώσεις παρατάξεων, συλλόγων και ενεργών πολιτών, οι οποίες όμως δεν παρουσιάζονται στο δικτυακό τόπο του Δήμου και ο επισκέπτης του δεν μπορεί να τις βρει. Παρατήρησαν ακόμα, πως σε συγκεκριμένα δελτία του γραφείου τύπου του Δήμου, τα οποία αναφέρονταν σε δημόσιες εκδηλώσεις, αποσιωπήθηκε η παρουσία δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.
Ζήτησαν να υπάρξει ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών, από το δικτυακό τόπο και να μη χρησιμοποιείται ως παραταξιακός δικτυακός τόπος, αλλά ως δικτυακός τόπος του Δήμου. Πρότειναν δε, γι’ αυτό συγκεκριμένες τεχνικές προκειμένου να διασφαλιστεί η ισοτιμία στην προβολή των απόψεων και ιδεών όλων των παρατάξεων και των συλλόγων της πόλης.

Επίσης επεσήμαναν το ζήτημα της επικαιροποίησης ορισμένων σελίδων καθώς, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές αλλαγές, π.χ. στα νομικά πρόσωπα, που δεν έχουν ακόμα περιληφθεί.
Τέλος, επισημάνθηκε πως ο αντιδήμαρχος φέρει, σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου, την ευθύνη τόσο για τη διαχείριση του site, όσο και για το περιεχόμενο των ανακοινώσεων του γραφείου τύπου.
Ο αντιδήμαρχος κύριος Ε. Κάββαλος άκουσε με προσοχή τις απόψεις των δημοτικών συμβούλων και δεσμεύτηκε πως θα τις μεταφέρει στον δήμαρχο της πόλης προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

Υ.Γ. Δεκαπέντε (15) μέρες μετά δεν έχει αλλάξει τίποτα. Το γραφείο τύπου της διοίκησης συνεχίζει να απαντά σε ανακοινώσεις της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» και άλλων παρατάξεων. Ο δικτυακός τόπος του Δήμου φιλοξενεί τις απαντήσεις του, όχι όμως και τις ανακοινώσεις των δημοτικών κινήσεων. Οι εκπρόσωποι της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» ξεχνιούνται από τις εκδηλώσεις στα δελτία τύπου, του γραφείου τύπου, του Δήμου Αμαρουσίου. Η δεοντολογία και η δημοκρατία «κυριαρχεί» στο Δήμο Αμαρουσίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου