Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Γ. Πατούλης : Να παρελάσουν όλοι οι μαθητές

Να ανακληθεί η απαγόρευση συμμετοχής στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου των μαθητών σε υπό κατάληψη σχολεία ζητά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Πατούλη, που κοινοποιήθηκε σε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης, έχει ως εξής:
«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Με έκπληξη ενημερώθηκα ότι έχει κοινοποιηθεί σε σχολικές μονάδες της πόλης μας εγκύκλιος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την οποία απαγορεύεται στα σχολεία που συμμετείχαν οι μαθητές τους σε καταλήψεις, να συμμετάσχουν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, με την αιτιολογία ότι πρέπει να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες.
Όσον αφορά στην αναγκαιότητα αναπλήρωσης των χαμένων ωρών, δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω επί της ουσίας, θεωρώ όμως, ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να υπηρετηθεί ο σκοπός αυτός. Και όχι με τη μη συμμετοχή των μαθητών στην παρέλαση που αποτελεί κατά την άποψη μου όχι μια απλή απόδοση τιμών στους πεσόντες ήρωες των εθνικών μας αγώνων αλλά πάνω από όλα ένα παιδαγωγικό γεγονός, αναπόσπαστο και σημαντικό τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που ενδιαφέρεται να διαμορφώσει χαρακτήρες, συμπεριφορές, που τιμά και υπερασπίζεται τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας.

Σε μια κρίσιμη για το μέλλον του τόπου μας χρονική συγκυρία, η ανάδειξη της σημαντικής ιστορίας του Έθνους μας μέσα από τη συμμετοχή όλων των μαθητών στην παρέλαση, στέλνει το μήνυμα της αποφασιστικότητας της νέας γενιάς του τόπου μας να αγωνιστεί απέναντι σε αυτούς που θέλουν να μας οδηγήσουν σε ένα δρόμο που στο τέλος του βρίσκεται η αποσύνθεση των εθνών και η αποδόμηση της κοινωνικής μας συνοχής.
Θεωρώ, λοιπόν, ότι θα ήταν σκόπιμο αλλά και ωφέλιμο από κάθε άποψη, να αναθεωρηθεί η απόφαση που δεν δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές των σχολείων να συμμετάσχουν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Είμαι, επίσης, βέβαιος ότι εάν πραγματικά ενδιαφέρονται οι υπηρεσίες του Υπουργείου να βρουν τρόπους για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών εξαιτίας των καταλήψεων, θα τους βρουν, χωρίς να στερήσουν το δικαίωμα των μαθητών να συμμετάσχουν ενεργά στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των αγώνων του Έθνους μας».

    Με εκτίμηση,
Γιώργος Ε. Πατούλης
Δήμαρχος Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου