Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΣτΕ: Ολα νόμιμα με το Golden Hall !!!

Απέρριψε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας όλες τις προσφυγές που είχαν υποβληθεί κατά της μετατροπής του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης, που βρίσκεται στη λ. Κηφισίας στο Μαρούσι, σε εμπορικό συγκρότημα.
Υιοθετώντας την εισήγηση της συμβούλου Ειρήνης Σαρπ, οι δικαστές με τέσσερις αποφάσεις τους έκριναν ότι είναι νόμιμη η παραχώρηση για 40 χρόνια του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης στην εταιρεία «Lamda Development» (Golden Hall), που ανακηρύχθηκε ανάδοχη ύστερα από διαγωνισμό της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.». Η Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου απέρριψε όλους τους λόγους ακυρώσεως που υποστήριζαν ότι παραβιάζονται το ρυθμιστικό σχέδιο Αθηνών καθώς και συνταγματικές διατάξεις (άρθρα 17 και 24) με το επιχείρημα ότι προκαλείται βλάβη στο περιβάλλον καθώς και κυκλοφοριακή συμφόρηση. Σύμφωνα με την κρίση των δικαστών, το κτίριο είχε ανεγερθεί με νόμιμη άδεια που δεν ανακλήθηκε ούτε ακυρώθηκε, ενώ είχαν προβλεφθεί οι μεταολυμπιακές χρήσεις του.
Κατά των πράξεων μετασκευής, οικοδομικής άδειας και αλλαγής χρήσεων είχαν προσφύγει το 2006 στο ΣτΕ ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παραδείσου Αμαρουσίου, καθώς και 28 κάτοικοι του Αμαρουσίου, ζητώντας να ακυρωθεί η μίσθωση του κέντρου ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην κοινοτική νομοθεσία.
Β.ΦΩΤ.
 http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=248484

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
            Με τη «βούλα» του ΣτΕ στους ιδιώτες

Με τη «βούλα» της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε νόμιμη η παραχώρηση για 40 χρόνια (!) του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης επί της Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι στα ιδιωτικά συμφέροντα. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο με τέσσερις αποφάσεις του έδωσε το ΟΚ για να παραχωρηθεί στην εταιρεία "LamdaDevelopment" το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης που χρησιμοποιήθηκε κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ετσι, μετά την παραχώρηση της ολυμπιακής εγκατάστασης Μπάντμιντον στο Γουδί και της Σλάλομ στο Ελληνικό, άλλο ένα Ολυμπιακό κέντρο περνάει στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων, ενώ αρκετές άλλες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις βρίσκονται στη διαδικασία για παραχώρηση σε ιδιώτες.
Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2006 υπογράφτηκε σύμβαση μεταξύ της δημόσιας εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα» και της εταιρείας «Lamda - Δομή», ώστε τα 53.835 τ.μ. του κτιρίου να μετατραπούν σε εμπορικό και επιχειρηματικό συγκρότημα.
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου «υιοθέτησε» τις απόψεις της «LamdaDevelopment» και απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των κατοίκων και συλλόγων του Αμαρουσίου, κρίνοντας ότι το κτίριο είχε ανεγερθεί με νόμιμη άδεια που δεν ανακλήθηκε ούτε ακυρώθηκε.
http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6086228&textCriteriaClause=%2B%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%99

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
το 1969 οι Who ηχογραφούν τη μεγάλη επιτυχία τους «Pinball Wizard» στα στούντιο Μόργκαν του Λονδίνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου