Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

«Μαθαίνω να Μην Καπνίζω»

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Συντονιστική Αντικαπνιστική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, ένα συνέδριο ιδιαίτερου επιστημονικού αλλά και κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Με το σύνθημα «Μαθαίνω να Μην Καπνίζω», το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, πρόκειται να παρουσιάσει ακριβώς αυτό που υπόσχεται: έρευνες, τρόπους, μεθόδους, λύσεις, νέους δρόμους και προοπτικές εκμάθησης «μη» καπνίσματος.
Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος θα διαρκέσει τρεις ημέρες, από τις 2 έως και τις 4 Δεκεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Υπουργείο Υγείας, στη Λεωφόρο Κηφισίας 39 στο Μαρούσι.
Κύριοι ομιλητές του Συνεδρίου είναι διεθνούς φήμης καθηγητές, όπως ο κύριος Παναγιώτης Μπεχράκης, ο κύριος Gregory Connolly του Πανεπιστημίου του Harvard, ο Dr. Joseph DiFranza του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης και άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες από την Αμερική και την Ευρώπη.
Στόχος του συνεδρίου είναι η δημιουργία ενός γόνιμου εδάφους για την ανταλλαγή επιστημονικών ερευνών, εμπειριών και απόψεων, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Πρόκειται για έναν στόχο διττής σημασίας αφού εξετάζει το θέμα του καπνίσματος μέσω δύο βασικότατων αξόνων – αυτών της Υγείας και της Παιδείας.
Πλειάδα θεμάτων πλαισιώνουν το τριήμερο Συνέδριο – θεμάτων που καλούνται να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα όπως : «Γιατί καπνίζουν τα παιδιά μας; Πώς θα φτιάξουμε σχολεία χωρίς καπνιστές; Πώς θα διακόψουμε σωστά το κάπνισμα; Πως δεν θα αρχίσουμε να καπνίζουμε; Πως θα επιτύχουμε μια Ελλάδα που δεν καπνίζει;»
Με πλούσια και επικαιροποιημένη θεματολογία γύρω από τις μεθόδους ελέγχου του καπνίσματος, το συνέδριο φιλοδοξεί να φιλοξενήσει όλους μας. Πρόκειται για μια σημαντικότατη εκδήλωση απευθυνόμενη σε πανεπιστημιακούς, ιατρούς, ιατρικό προσωπικό και εκπαιδευτικούς, η οποία όμως είναι «ανοικτή» στο ευρύ κοινό, σε όλους μας.
Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος που διοργανώνει η Συντονιστική Αντικαπνιστική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τελεί υπό την αιγίδα της Α. Ε. του Προέδρου Δημοκρατίας Κυρίου Κάρολου Παπούλια και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου