Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Mε Ηλία Γιαννακάκο το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψήφιων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές
Ημ. Δημοσίευσης : 20/09/2010 17:28
Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010 προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:
Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση τον ερχόμενο Νοέμβριο, αποτελούν το κρίσιμο ορόσημο της ανάδειξης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας που θα συνδιαμορφώσει - με όχημα τον Καλλικράτη - τη νέα αρχιτεκτονική του κράτους. Επιδιώκουμε την επανεκκίνηση της χώρας μας. Να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους της ελληνικής κοινωνίας. Αξιόπιστο και με διαφάνεια στη λειτουργία του κράτους, βιώσιμη ανάπτυξη, επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους.
Το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ ορίζει τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες το Κίνημα δηλώνει τη στήριξή του σε υποψηφίους Δημάρχους και αυτοδιοικητικές παρατάξεις.
Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε και μέσα από συνεχή διαδικασία αξιολόγησης και διαβούλευσης, ανακοινώνει σήμερα υποψηφιότητες για τους ακόλουθους καλλικρατικούς δήμους:
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Ηλίας Γιαννακάκος
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ Ξενοφών Μανιατογιάννης
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Ευστάθιος Ανδριόπουλος
ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου
..........................................................................................
Την είδηση πάντως είχε προαναγγείλει από το Σάββατο το έγκριτο"ΒΗΜΑ". Συγκεκριμένα σε ρεπορτάζ του Αγγελου Κωβαίου με τίτλο "Πρώτο τεστ για το στρατηγείο Ραγκούση" γίνονταν ιδιαίτερη αναφορά  στις "Εκκρεμότητες που υπήρχαν σε  αρκετούς δήμους της  Αθήνας", τονίζοντας χαρακτηριστικά: 
Την Παρασκευή συνεδρίασε για τελευταία- πιθανότατα- φορά η Επιτροπή Αξιολόγησης υποψηφιοτήτων του ΠαΣοΚ για τις δημοτικές εκλογές. Οι περισσότερες εκκρεμότητες προς διευθέτηση αφορούσαν δήμους της Αττικής και ειδικότερα της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών, όπου έχουν προταθεί ή αυτοπροταθεί περισσότεροι του ενός υποψήφιοι. Σύμφωνα πάντως με όσα έχει ήδη δηλώσει ο επικεφαλής της Επιτροπής Αξιολόγησης κ. Αθ.Τσούρας, το ΠαΣοΚ δεν θα δώσει χρίσμα σε υποψήφιο σε περίπου 130 δήμους σε όλη τη χώρα.
Μεταξύ των εκκρεμοτήτων περιλαμβάνονται και μεγάλοι δήμοι, όπως το Μαρούσι  ή το Περιστέρι , όπου η Ιπποκράτους δεν κατόρθωσε να καταλήξει σε έγκαιρη στήριξη υποψηφιοτήτων.
 Στο Μαρούσι, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχε εφαρμοστεί πιλοτικά το μοντέλο των προκριματικών εσωκομματικών εκλογών και είχε επιλεγεί ο κ. Η. Γιαννακάκος . Εχασε από τον κ. Γ. Πατούλη που υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ και ως σήμερα η Ιπποκράτους δεν έχει κατορθώσει να καταλήξει στο αν θα ανανεώσει τη στήριξή της  ή όχι.
Βέβαια ο κ. Κωβαίος  κανει ενα λάθος αφού στην πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία δεν είχε επιλεγεί ο κ. Η. Γιανννακάκος αλλά ο κ. Πάνος Αλεξανδρής ο οποίος διεκδίκησε το Δημαρχιακό αξίωμα δημιουργώντας το Συνδυασμό "ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ".  Μετά από ενα χρονικό διάστημα παραιτήθηκε από επικεφαλής και στη θέση του εξελέγη ο κ. Γιαννακάκος.
Το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στο τι θα πράξουν οι άλλοι πέντε  που εξεδήλωσαν πρόθεση να διεκδικήσουν τη Δημαρχία. Πρόκειται για τους κ.κ. Κ. Αναστασιάδου, Μαίρη Διακολιού, Αλέκο Μπρέγιαννη, Στάθη Ραγκούση και του εκδότη της "ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ" Χρήστου Ζαγκλή.
Συμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ", το ΠΑΣΟΚ διενήργησε δημοσκόπηση στο Μαρούσι, αναζητώντας μεταξύ των εξι δελφίνων, τον καταλληλότερο να αντιμετωπίσει το νυν Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη.
Εκ του αποτελέσματος προκύπτει οτι οι Μαρουσιώτες επέλεξαν τον Ηλία Γιαννακάκο. Εκτός κι αν άλλαξε κάτι.
Η  Τ.Ο  του ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη αρμόδια που μπορεί και πρέπει να δώσει απάντηση για να αποφευχθούν τα ... χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου