Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Παραιτηθηκε από Αντιδήμαρχος ο Καλαϊτζίδης!

Την παραίτησή του από το αξίωμα του Αντιδημάρχου υπέβαλε την Πέμπτη18 Μαρτίου, ο κ. Νίκος Καλαϊτζίδης ο οποίος είχε την ευθύνη για τη Δημοτική Αστυνομία, την Υγιεινή & Ασφάλεια Εργαζομένων και τις Προμήθειες.
Σύμφωνα με την «ΑΜΑΡΥΣΙΑ», ο λόγος της παραίτησης ηταν «η έντονη διαφωνία του κ. Καλαϊτζίδη με πολιτικό πρόσωπο της δημοτικής αρχής (που δεν κατέχει, όμως, θέση δημοτικού συμβούλου, αλλά στελεχώνει ένα σημαντικό πόστο στη διοίκηση) σχετικά με την έκταση της αρμοδιότητας του καθενός εξ αυτών ως προς τη Δημοτική Αστυνομία».
Ακολούθησε δήλωση του Αντιδημάρχου, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου: «Με αφορμή ανακριβή σχόλια που δημοσιεύθηκαν σε ορισμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σχετικά με την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιδημάρχου Αμαρουσίου, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα παρακάτω:
Η παραίτησή μου οφείλεται σε καθαρά προσωπικούς και έκτακτους επαγγελματικούς λόγους. Και σε καμία περίπτωση δεν έχουν να κάνουν με διαφωνία μου με στελέχη της Διοίκησης του Δήμου, όπως αναληθώς υποστηρίζεται.
Σε κάθε περίπτωση θα εξακολουθήσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις, από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου όπως έκανα και τα προηγούμενα τρία χρόνια, την προσπάθεια του Δημάρχου και επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης Γιώργου Πατούλη. Θέλω με αυτή την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου καθήκοντα Αντιδημάρχου, τιμώντας με τον τρόπο αυτό την 20ετή ενεργή παρουσία μου στα κοινά της πόλης μας. Μαζί με το Γιώργο Πατούλη και με όπλο τις κοινές μας αρχές και αξίες, θα δώσουμε ενωμένοι τη μάχη και των επόμενων Δημοτικών Εκλογών.
Το Γραφείο Τύπου του Δήμου μετά από αυτήν την εξέλιξη εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Η παραίτηση του κ. Νίκου Καλαιτζίδη από τη θέση του Αντιδημάρχου, τονίζει, υπαγορεύθηκε όπως αναφέρει και ο ίδιος σε ανακοίνωσή του από καθαρά προσωπικούς και έκτακτους επαγγελματικούς λόγους. Και σε καμία περίπτωση δεν οφείλεται σε δήθεν διαφωνία του με στελέχη της Διοίκησης του Δήμου, όπως αναληθώς υποστηρίζεται από ορισμένα τοπικά μέσα. Άμεσα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης θα ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του κου Καλαιτζίδη, τον οποίο τιμά για την πολύχρονη παρουσία και προσφορά του στα κοινά της πόλης μας».
Είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ότι φλογερός πόθος του κ. Καλαϊτζίδη ήταν να γίνει κάποτε Αντιδήμαρχος. Επι Δημαρχίας Τζανίκου διεκδικούσε την Αντιδημαρχία Πολεοδομίας ή την Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως ο κ. Τζανίκος δεν του έκανε τη χάρη και σε κάποιες συνεδριάσεις αποκάλυψε πράγματα που δεν τιμούν διόλου τον παραιτηθέντα, ο οποίος αρχικά δεν απαντούσε και όταν το έπραξε, τα επιχειρήματά του δεν μπόρεσαν να πείσουν κανέναν για το εάν τα όσα του καταμαρτυρούσαν ήταν αναληθή.
Tην ενόχλησή του επειδή ο κ. Πατούλης δεν τον επέλεξε για τις προαναφερόμενες θέσεις ο Νίκος Καλαιτζίδης την έδειξε με πολλούς τρόπους όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ασκώντας αυστηρή κριτική στην Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Ρενα Χαλιώτη και κάνοντας συχνά-πυκνά παρατηρήσεις στον Πρόεδρο του Δ. Σ κ. Μάριο Μαραγκάκη
Μάλιστα λίγο μετά τον μίνι ανασχηματισμό, στην 1η συνεδρίαση του Σώματος (Τρίτη 19 Ιανουαρίου), ενώ όσοι ανέλαβαν τα νέα τους πόστα, ευχαρίστησαν τον κ. Γ. Πατούλη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό τους, ο κ. Ν. Καλαϊτζίδης εμφανώς ενοχλημένος και με τη "μετριοπάθεια" που τον χαρακτηρίζει, είχε πει : «Η παρουσία μου θα είναι θετική για την κοινωνία του Αμαρουσίου! Νομίζω ότι έχω και γνώση και άποψη για τα δύσκολα προβλήματα που περνά η πόλις. Σε αυτήν την προσπάθεια ελπίζω να έχω τη βοήθεια όλων…Θα προσπαθήσω κ. Δήμαρχε να ανταποκριθώ σε αυτά τα … ολίγα που μου αναθέσατε»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου