Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Σε χώρα υποδοχής ανεξέλεγκτου αριθμού «λαθρο»-μεταναστών, μετατράπηκε από το 1990 η Ελλάδα

Λαθρο - «μετανάστευση»: Ουμανισμός, ιδεοληψία,
ανικανότητα & τα αμύθητα κέρδη των δουλεμπόρων
Το πρόβλημα της  «λαθρο»-μετανάστευσης αποτελεί το μεγάλο δράμα της σύγχρονης Ελλάδος - πολύ μεγαλύτερο και από την οικονομική κρίση η οποία αργά ή γρήγορα θα ξεπεραστεί ενώ ο εποικισμός της Ελλάδος συνεχίζεται εδώ και ολόκληρες δεκαετίες με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά: 
Η Ελλάδα από χώρα οργανωμένης αποστολής μεταναστών μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τον εμφύλιο, μετατράπηκε σε χώρα υποδοχής ανεξέλεγκτου αριθμού   «λαθρο»-μεταναστών από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Το 1991 ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία - την ίδια στιγμή που η Αλβανική κυβέρνηση άνοιγε τις φυλακές της χώρας - με αποτέλεσμα μαζί με φιλήσυχους Αλβανούς οικογενειάρχες ή εργατικούς νέους που έψαχναν μια καλύτερη ζωή, να κατακλύσουν την Ελλάδα και επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί εκσφενδονίζοντας την εγκληματικότητα στην χώρα μας στα ύψη. 
Τα επόμενα χρόνια άρχισαν να συρρέουν στην Ελλάδα λαθρομετανάστες από Ρουμανία, Βουλγαρία και αρκετές χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Μια δεκαετία αργότερα (2001) η απογραφή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κατέδειξε ότι οι καταγεγραμμένοι αλλοδαποί στην Ελλάδα έφθασαν τους 797.093 ανθρώπους που αντιστοιχούσαν στο 6,97% του πληθυσμού της χώρας. 
Εν τούτοις, διάφορες μελέτες και έρευνες υπολόγιζαν τον συνολικό αριθμό των αλλοδαπών, μαζί με αυτούς που εισήλθαν στην Ελλάδα χωρίς να καταγραφούν καθόλου, μεταξύ 870.000 και 1.000.000, ήτοι, το 8-9% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.  
Η σύνθεση τους, σύμφωνα πάντα με την ίδια απογραφή, είχε ως εξής:
ΠΙΝΑΚΑΣ 1: ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ, ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2001
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΩΡΕΣ Ποσοστό αλλοδαπών %
Βαλκάνια Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία    65,66%
Λοιπές χώρες Ασίας, Αφρικής, Μ. Ανατολής            14,48%
Ανεπτυγμένες χώρες Κύπρος, Η.Π.Α, Καναδάς κ.α. 13,08%
Πρώην Ανατολικές (Εκτός Βαλκανίων) 
Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, άλλες ΕΣΣΔ                  6,76%
Πίνακας: Λ. Κουμάκης. Πηγή ΕΛΣΤΑΤ
Η Ελλάδα, παρά τις έντονες μεταναστευτικές ροές, υπήρξε ανίκανη να απογράψει το φαινόμενο αυτό ούτε καν με σχετική ακρίβεια. 

Όσοι  «λαθρο» -μετανάστες το επιθυμούσαν, μπορούσαν να εισέλθουν στην χώρα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, χωρίς να δώσουν στις Ελληνικές αρχές κανένα απολύτως στοιχείο & να εργαστούν στην μαύρη αγορά εργασίας ή να ασχοληθούν με μια άνετη & κερδοφόρα παραβατικότητα.
Την δεκαετία που ακολούθησε (2001-2011) το φαινόμενο συνεχίστηκε με αυξανόμενους ρυθμούς από την γειτονική Τουρκία η οποία εδώ και πολλές δεκαετίες έχει θέσει σαν στρατηγικό στόχο την εγκατάσταση μέσα στην Ελλάδα μερικών εκατομμυρίων μουσουλμάνων αλλοδαπών θεωρώντας πως μέσω της θρησκείας ο έλεγχος τους είναι πανεύκολος, ιδιαίτερα μέσα σε μια χώρα στην οποία το συντριπτικό ποσοστό των κατοίκων της είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι
Οι απροκάλυπτες επεμβάσεις της για δημιουργία τζαμιών που θα εξυπηρετούν τους μουσουλμάνους  «λαθρο» -μετανάστες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι αποκαλυπτική των μακροπρόθεσμων, στρατηγικών στόχων της Τουρκίας (Σχετικό με το θέμα αυτό είναι το άρθρο μας 4ης Οκτωβρίου 2013 με τίτλο  Μα για τόσο ηλίθιους μας περνάτε Κύριε Νταβούτογλου;)
Η απογραφή που έγινε το 2011 είχε πολύ διαφορετική μεθοδολογία σε σχέση με την απογραφή του 2001 σε σημείο ώστε τα στοιχεία της να μην είναι απολύτως συγκρίσιμα. Έτσι, η απογραφή του 2011 κατέγραψε μόνο 911.929 αλλοδαπούς, ενώ για τους μη καταγεγραμμένους ο κάθε μελετητής έπρεπε να καταφύγει σε μαντικές ικανότητες, χωρίς να είναι δυνατή καμιά απολύτως ασφαλής εκτίμηση.
ΠΙΝΑΚΑΣ 2: ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ, ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011
ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Καταγεγραμμένοι Ποσοστό επί αλλοδαπών

Αλβανία 480.824 52,7%
Βουλγαρία 75.915 8,3%
Ρουμανία 46.523 5,1%
Πακιστάν 34.177 3,7%
Γεωργία 27.400 3,0%
Ουκρανία 17.006 1,9%
ΗνωμένοΒασίλειο 15.386 1,7%
Κύπρος 14.446 1,6%
Πολωνία 14.145 1,6%
ΡωσικήΟμοσπονδία 13.807 1,5%
Ινδία 11.333 1,2%
Μπαγκλαντές 11.076 1,2%
Γερμανία 10.778 1,2%
Αίγυπτος 10.455 1,1%
Μολδαβία 10.391 1,1%
Φιλιππίνες 9.804 1,1%
Λοιπές – αδιευκρίνιστες 108.436 11,9%
ΣΥΝΟΛΑ 911.929 100%
Πίνακας: Λ. Κουμάκης. Πηγή ΕΛΣΤΑΤ
Φυσικά, ο παραπάνω, καταγεγραμμένος αριθμός αλλοδαπών που βρίσκονταν το 2011 στην χώρα μας δεν  είναι ο πραγματικός. Οι μη καταγεγραμμένοι υπολογίζονται σε ένα ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 30% και 60% επί πλέον των καταγεγραμμένων, δηλαδή μεταξύ 270.000 και 550.000 ακόμα αλλοδαπών. Με άλλα λόγια οι αλλοδαποί που βρίσκονταν στην Ελλάδα το έτος 2011 αποτελούσαν πλέον το 8,5% έως το 13,5% του Ελληνικού πληθυσμού.

Όλοι οι υπουργοί που παρέλασαν σαν αρμόδιοι στο θέμα της  «λαθρο» -μετανάστευσης από το 1990 έως σήμερα, σε όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις, υπήρξαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανεπαρκείς, αναποτελεσματικοί ή απλά .. ωραιοπαθείς.
Η εικόνα της πλήρους ανικανότητας του Ελληνικού κράτους στο κρίσιμο θέμα της λαθρομετανάστευσης προκύπτει ανάγλυφη από την έγγραφη απάντηση (26/2/2013) του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Χ. Αθανασίου σε ερώτηση αντιπολιτευόμενου βουλευτή για τον αριθμό των λαθρομεταναστών:  
«Δεν υπάρχει έγκυρος τρόπος να υπολογιστεί ο αριθμός των παρανόμως διαμενόντων στην Ελλάδα αλλοδαπών. Οποιαδήποτε απόπειρα προσδιορισμού του αριθμού τους είναι παρακινδυνευμένος!». Έτσι, απλά και καθαρά!
Και το σημαντικότερο: Ακόμα και σήμερα, καλοκαίρι του 2015, η χώρα μας δεν γνωρίζει αν οι αλλοδαποί που ζουν στην χώρα μας, χωρίς αυτούς που διέρχονται ελεύθερα με «ανοιχτές δομές φιλοξενίας», είναι 1,5 , 2 ή 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή αν ήδη αντιστοιχούν στο 10, στο 15 ή στο 20% του Ελληνικού πληθυσμού!

Πάντως, οι πλέον αξιόλογες προσπάθειες που έγιναν στο πολύ σημαντικό αυτό θέμα καταγράφονται την περίοδο Ιουνίου 2012 και Ιουνίου 2014, επί υπουργίας Ν. Δένδια. 
Την περίοδο αυτή εφαρμόστηκε ένα φιλόδοξο σύστημα ασύλου και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (φύλαξη Ελληνικών θαλάσσιων συνόρων από τον  FRONTEX -The European Agency for the Management of Operational Cooperation at the External Borders of the Member States of the European Union -, συρματόπλεγμα 12 χιλιομέτρων στον Έβρο κατά μήκος των Ελληνοτουρκικών συνόρων 

με το οποίο εξασφαλίστηκαν τα χερσαία σύνορα της χώρας από την πλευρά της Τουρκίας, κέντρα πρώτης κράτησης για όσους συλλαμβάνονται να εισέρχονται παράνομα στην χώρα, έκδοση διοικητικών πράξεων επιστροφής σύμφωνα με την διαδικασία επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών της οδηγίας 2008/115/ΕΚ κ.α.π.) με αποτέλεσμα τον θεαματικό περιορισμό των παράνομα εισερχομένων στην χώρα μας την περίοδο αυτή.
Στο νομοθετικό πλαίσιο για την  «λαθρο» -μετανάστευση, ο Νόμος 1975/1991 καθορίζει τις προϋποθέσεις εισόδου και παραμονής μεταναστών στην Ελλάδα και ποινή φυλάκισης έως πέντε χρόνια σε όποιον εισέρχεται παράνομα στην Ελλάδα. 

Ο Νόμος 2910/2001 μείωσε από 15 σε 2 χρόνια τον απαιτούμενο χρόνος διαμονής του μετανάστη στο δικαίωμα της οικογενειακής επανένωσης, οι ανήλικοι μετανάστες απέκτησαν δικαίωμα στην υποχρεωτική εκπαίδευση και κατοχυρώθηκε η πρόσβαση των μεταναστών στο σύστημα δικαιοσύνης και κοινωνικής προστασίας ενώ ρυθμίστηκε το θέμα της πολιτογράφησης μεταναστών. 
Ο Νόμος 3386/2005 ενοποίησε την άδεια εργασίας και διαμονής μεταναστών σε ένα έγγραφο ενώ ενσωματώθηκαν οι κοινοτικές οδηγίες 2003/86 και 2003/109. 
Ο Νόμος 3386/2007 μείωσε στο 20% την εξαγορά ενσήμων για την ανανέωση άδειας παραμονής  και νομιμοποίησε όσους μετανάστες είχαν παιδιά που φοιτούσαν στην πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 
Ο Νόμος 3838/2010 τροποποίησε τον Κώδικα ελληνικής ιθαγένειας ο οποίος βασιζόταν στην αρχή του δίκαιου του αίματος. 
Με τον νέο νόμο τα παιδιά μεταναστών απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια, με τη γέννησή τους στην Ελλάδα, με προϋπόθεση ότι οι δύο γονείς διαμένουν στην Ελλάδα μόνιμα και νόμιμα για 5 συνεχόμενα έτη. Επίσης παιδιά μεταναστών, τα οποία έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον 6 χρόνια ελληνικού σχολείου και κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στη χώρα, δικαιούνται την ελληνική ιθαγένεια. Ο Νόμος αυτός κρίθηκε αντισυνταγματικός από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Φεβρουάριο του 2013

Τέλος, με τον Νόμο 4332/2015 καθορίστηκαν ευνοϊκές προϋποθέσεις για την απόκτηση ιθαγένειας από 100.000 περίπου παιδιά νόμιμων μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και τροποποιούνται διατάξεις οι οποίες αφορούν σε επίδοση απορριπτικών αποφάσεων χορήγησης ιθαγένειας ή ασύλου και απομάκρυνσης από τη χώρα. 
Είναι αμφίβολο αν και οι διατάξεις αυτές θα γίνουν αποδεκτές από την πλειοψηφία της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας όταν θα τις κρίνει στο μέλλον.
Τον Ιανουάριο του 2015 την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας μας ανέλαβε η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Σε μια Ελλάδα γονατισμένη από την οικονομική κρίση από την οποία, σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συγγραφέα Λόη Λαμπριανίδη, οι μισοί από τους 160.000 απόφοιτους Πανεπιστημίου -κάτοχοι διδακτορικού- εγκατέλειψαν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, σαν Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ορίστηκε η Κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία προσωπικά μου θυμίζει περισσότερο την ηρωίδα του Ζαν Ζιρωντού στο έργο Τρελή του Σαγιό και λιγότερο ένα σοβαρό άτομο που θα αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης με τρόπο αποτελεσματικό και καλύτερο από τους πολλούς προκατόχους της οι οποίοι απέτυχαν παταγωδώς.
Και πράγματι. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και η Κυρία Τασία μας έδειξε από την πρώτη μέρα πως ζει σε ένα διαφορετικό κόσμο ιδεοληψίας χωρίς επαφή με την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν καθημερινά εκατομμύρια Ελλήνων αλλά και η παραπαίουσα οικονομία της χώρας από το πρόβλημα της  «λαθρο» - μετανάστευσης (Σχετικό με το θέμα αυτό είναι άρθρο μας 17ης Απριλίου 2015 με τίτλο   «Λαθρο» - μετανάστευση & Αλλήθωρη Ιδεοληψία). 
Έτσι, λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Υπουργού και μέχρι σήμερα,  είδαμε και ακούσαμε απίστευτα πράγματα. Ας θυμηθούμε μερικά από αυτά:

17/2/2015: Άμεση απόλυση όσων κρατούνται σε κέντρα κράτησης όσων αιτούνται άσυλο, όσων θεωρούνται ευάλωτες περιπτώσεις και όσων κρατούνται πέραν των 18 μηνών διότι «κρατούνται υπό άθλιες συνθήκες που συνιστούν απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση».
10/4/2015: Στην Ελλάδα δεν χωράνε συνταξιούχοι, γιατί έχουν ναυαγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν χωράνε νέοι, γιατί η ανεργία έχει αυξηθεί, δεν χωράνε τα μωρά, γιατί δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί. 
Προφανώς δεν χωράνε και οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, γιατί δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας και δομές. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα……… Καταλήξαμε ότι πρέπει να ζητήσουμε από την περιφέρεια, τους δήμους και τον στρατό ελεύθερους ανοιχτούς χώρους, όπου θα εγκαταστήσουμε σκηνές και θα φιλοξενούνται άνθρωποι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης, ώστε να μην στοιβάζονται στα λιμεναρχεία και στα αστυνομικά τμήματα.
14/4/2015: Δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο. Απλά το πρωί λιάζονται…. Δεν καραδοκούν τόσοι πολλοί μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα, αφού υπολογίζουμε να φτάσουν το πολύ τις 100.000 μέσα στο 2015.
14/4/2015: Παρότι η χώρα αποτελεί σημείο εισόδου για τα προσφυγικά ρεύματα, οι υπάρχουσες υποδομές είναι ανύπαρκτες αφού η κυβέρνηση Σαμαρά δεν υλοποίησε απολύτως τίποτα και άφησε αναξιοποίητα κονδύλια της Ε.Ε.

15/4/2015:  Για να βοηθήσετε, να αρχίσετε να τους αποκαλείτε πρόσφυγες, γιατί αν μιλάτε για μετανάστες ή λαθρομετανάστες, η ΕΕ δεν θα εγκρίνει κονδύλια!
20/4/2015: Η παροχή ανοιχτών δομών φιλοξενίας αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης τόσο για τα δικαιώματα των προσφύγων όσο και για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.
30/7/2015: (Συνέντευξη στην ΕΡΤ) Δεν είμαι εγώ υπεύθυνη για αυτό που συμβαίνει στα νησιά, αλλά τα ακούω εγώ! Υπεύθυνο για τα νησιά είναι το Λιμενικό!!!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:  Κάθε καλόπιστος πολίτης αναρωτιέται αφού η νέα Ελληνική κυβέρνηση γνώριζε καλά ότι «οι υπάρχουσες υποδομές είναι ανύπαρκτες» γιατί αποφάσισε να εφαρμόσει «ανοιχτές δομές φιλοξενίας» ανοίγοντας διάπλατα τα Ελληνικά σύνορα προς την πλευρά της Τουρκίας, για κάθε «λαθρο»-μετανάστη από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη μας;
Μήπως δεν γνωρίζει την άριστη οργάνωση της Τουρκίας που έχει χαράξει την στρατηγική της εδώ και ολόκληρες δεκαετίες καραδοκώντας να αξιοποιήσει  τέτοιες θαυμάσιες ευκαιρίες;
Μήπως δεν άκουσε ότι η Τουρκία μας στέλνει συστηματικά χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους (σήμερα όλοι, είτε προέρχονται από την Αφρική, την Ασία ή την Μέση Ανατολή έχουν ρητές οδηγίες από τους Τούρκους δουλεμπόρους να λένε ότι καταφθάνουν από την Συρία) οργανώνοντας ένα δουλεμπόριο που αποφέρειτρισεκατομμύρια Ευρώ στο κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται η Τουρκική ΜΙΤ, οι δουλέμποροι, διάφορες καλοπληρωμένες ΜΚΟ και «ημέτεροι» υψηλά ιστάμενοι; (Μόλις στις 30/7/2015 ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον οκτώ ατόμων μεταξύ των οποίων ένα στέλεχος της ΕΥΠ και ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών).

Δεν μπορεί να αξιολογήσει τους τρομακτικούς κινδύνους που συνεπάγεται για την Ελληνική Εθνική Ασφάλεια η πολιτική «ανοικτών δομών φιλοξενίας»;
Μήπως δεν γνωρίζει πως στην περιοχή του Karaburun της Σμύρνης υπάρχουν κέντρα συγκέντρωσης παρανόμων μεταναστών όπου οι Τούρκοι δουλέμποροι και οι άνθρωποι της ΜΙΤ εκπαιδεύουν συστηματικά όλους τους παράνομους μουσουλμάνους μετανάστες πως θα χειριστούν τα φουσκωτά σκάφη μόλις φτάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα για να τα βυθίσουν ώστε να θεωρηθούν ναυαγοί από τα περιπολικά της ελληνικής ακτοφυλακής;
Δεν έχουν ακούσει συνεντεύξεις λαθρομεταναστών οι οποίοι μετά την «διάσωσή» τους δηλώνουν πως «Ακούσαμε ότι η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορά της και πλέον μπορούμε να ταξιδέψουμε εύκολα στην Ευρώπη»;
Δεν βλέπουν στο διαδίκτυο τις ιστοσελίδες των Τούρκων δουλεμπόρων που προσφέρουν τις «υπηρεσίες» τους λες και αποτελούν ένα νόμιμο, συνηθισμένο τουριστικό γραφείο υπό την απόλυτη προστασία του Τουρκικού κράτους;

Δεν ακούν τις κραυγές απελπισίας των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας που βλέπουν για μια ακόμα φορά την πόλη τους να μετατρέπεται σε «Ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας» με καταυλισμούς λαθρομεταναστών που ξεφυτρώνουν συνέχεια; Δεν ακούν τις κραυγές απελπισίας των τοπικών αρχόντων της Κω, της Ρόδου, της Χίου, της Μυτιλήνης, της Σάμου, της Καλύμνου, του Αγαθονησιού και τόσων άλλων νησιών του Αιγαίου που εν μέσω τουριστικής περιόδου κατακλύζονται καθημερινά από χιλιάδες λαθρομετανάστες που αξιοποιούν τις «ανοιχτές δομές φιλοξενίας» κάτω από άθλιες συνθήκες διαμονής, υγιεινής, σίτισης και στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης; 
Όλα αυτά δεν αποτελούν «άθλιες συνθήκες που συνιστούν απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση»;
Δεν εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά όταν από την μία πλευρά κυβερνητικός Δήμαρχος αντιδρά λυσσαλέα στην δημιουργία γηπέδου στην Αθήνα σύμφωνα με εγκεκριμένες από το Συμβούλιο της Επικρατείας προϋποθέσεις με τον ισχυρισμό πως «απαιτείται αποδεκτή ισορροπία μεταξύ των αναγκών του γηπέδου και της ποιότητας ζωής των κατοίκων» και από την άλλη πλευρά η ποιότητα ζωής των κατοίκων ολόκληρης της χώρας καταπατάται βάναυσα επειδή κάποιοι έχουν την φαντασίωση πως διαθέτουν την αποκλειστικότητα στον ανθρωπισμό και την ευαισθησία;

Δεν αντιλαμβάνονται ότι δυναμιτίζουν τα θεμέλια της εθνικής και κοινωνικής συνοχής της Ελλάδος; 
Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι περισσότεροι  από τους ανθρώπους που μπαίνουν παράνομα στην χώρα έχουν τελείως διαφορετικά ήθη και έθιμα; (Στις 10 Αυγούστου 2015, στο Ρέθυμνο ένας 30χρονος από το Μπαγκλαντές συνελήφθη να θωπεύει ανήλικο αγοράκι αλλά ισχυρίστηκε ότι κάτι τέτοιο είναι συνηθισμένο στην πατρίδα του!)
Η ανικανότητα, η ανευθυνότητα, η ιδεοληψία και ο δήθεν ουμανισμός –ουμανιστές είναι όλοι οι Έλληνες, δεν χαρίζουνε σε κανέναν το μονοπώλιο του ανθρωπισμού- έφεραν μέσα στην Ελλάδα, ανεξέλεγκτα, μόνο τον Ιούνιο του 2015, τόσους λαθρομετανάστες όσους είχαν έρθει στη χώρα μας ολόκληρο το 2014.
Η ανερμάτιστη πολιτική ιδεοληψίας και ανευθυνότητας με το διάπλατο άνοιγμα των συνόρων μας προς την καραδοκούσα Τουρκία, θέτει σε θανάσιμο κίνδυνο την ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή της χώρας, σκορπώντας απλόχερα τρισεκατομμύρια σε ένα ανάλγητο κύκλωμα που εκμεταλλεύεται συνανθρώπους μας και σε καλοπληρωμένες ΜΚΟ.
Η κυρία Τασία, ζώντας στον δικό της κόσμο, κάποτε θα σταματήσει το καταστροφικό της έργο. Ας ευχηθούμε να μην είναι πολύ αργά για την Ελλάδα μας…
                                                       www.economist.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου