Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

«ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ»:Σε ρόλο Χότζα το «Σύστημα Πατούλη»!!!

     Οριζόντια μείωση 12% στα δημοτικά τέλη αποφασίστηκε από την πλειοψηφία 
Ο κ. Δήμαρχος δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το γεγονός (δημοτικές εκλογές έρχονται το Μάιο του 2014) αποκρύπτοντας την αλήθεια, στην ολότητά της, όπως συνηθίζει άλλωστεΗ αλήθεια είναι πως επί των ημερών του κ. Πατούλη τα δημοτικά τέλη για τις πολύ μικρές κατοικίες (έως 80 τ.μ.) αυξήθηκαν κατά 51%, ενώ στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις μειώθηκαν κατά 55%.
Το «Σύστημα Πατούλη», σε ρόλο Χότζα, αφού το 2012 αύξησε έως και 70% τα δημοτικά τέλη (από 1,1 € / τ.μ. σε 1,85 € / τ.μ.) για τα σπίτια έως 80 τ.μ. στη συνέχεια τα μείωσε τμηματικά κατά 20% περίπου.
Η δεύτερη αλήθεια που αποκρύπτεται εντέχνως, είναι ότι τα δημοτικά τέλη αντί να διατίθενται για την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο, όπως ο νόμος ορίζει, σε πολύ μεγάλο ποσοστό ξεπληρώνουν τα χρέη που συσσώρευσαν στο Δήμο οι πελατειακές πολιτικές και η κακοδιαχείριση της πρώην και της τωρινής Δημοτικής Αρχής.
Με έσοδα από δημοτικά τέλη πάνω από 20εκ. ευρώ το χρόνο η πόλη θα έπρεπε να είναι πεντακάθαρη, φωτεινή τα βραδιά, καταπράσινη και όχι στα σημερινά χάλια.
Η δημοτική αρχή υποχρηματοδοτεί και υποβαθμίζει συνειδητά την υπηρεσία καθαριότητας για να εξασφαλίσει την κοινωνική αποδοχή στην ιδιωτικοποίηση της, την οποία άλλωστε έχει ήδη αποφασίσει ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και των Γερμανών φίλων της (βλέπε Φούχτελ).
Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» προτείνει:

την πραγματική μείωση των ανταποδοτικών τελών στα μικρά και μεσαία νοικοκυριά και επιχειρήσεις και τη γενναία αύξησή τους στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που προκαλούν ποικίλα προβλήματα στην πόλη με τις δραστηριότητες τους και οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. 
Τα νομικά εργαλεία υπάρχουν. Ο νόμος 1828 του 1989, άρθρο 25 παράγραφος 12, μπορεί να εφαρμοστεί και να επιβληθούν δημοτικά τέλη έως 20 φορές παραπάνω από τα μικρά νοικοκυριά στις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις.
Το μόνο που χρειάζεται είναι η πολιτική βούληση προς αυτή την κατεύθυνση, από μια νέα άφθαρτη και χωρίς δεσμεύσεις δημοτική αρχή.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» είναι αντίθετη στην «επαιτεία» χορηγιών που αποσκοπεί στην πολιτική και οικονομική στήριξη στις εκλογές που έρχονται.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» συμβάλει στη δημιουργία ενός δημοτικού κινήματος στο Μαρούσι που θα επιβάλλει αλλαγή της σημερινής πολιτικής και θα αναλάβει την ευθύνη για τη σωστή διαχείριση της περιουσίας του Δήμου και της δίκαιης κατανομής των βαρών στους πολίτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου