Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Δίωξη 3 υπαλλήλων Σισμανογλείου & Παίδων Πεντέλης, για τα πλαστά «πιστοποιητικά δυσλεξίας»


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος τριών υπαλλήλων δύο δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι πωλούσαν «πιστοποιητικά δυσλεξίας» σε μαθητές λυκείου, ώστε να μην υποβάλλονται σε γραπτές εξετάσεις.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, τελεσθείσας από κοινού και κατ' εξακολούθηση από υπαιτίους που διαπράττουν πλαστογραφίες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Σχετικές καταγγελίες οδήγησαν στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, από την οποία προέκυψε ότι τουλάχιστον αυτοί οι τρεις υπάλληλοι, με ειδικότητες λογοθεραπευτών, ψυχολόγων κ.λπ. εξασφάλιζαν πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας από το 2007 σε γονείς μαθητών Λυκείου, έναντι αμοιβής 300-900 ευρώ ανά πιστοποιητικό.

Οι γονείς στη συνέχεια υπέβαλαν τα σχετικά πιστοποιητικά στα σχολεία που φοιτούσαν τα παιδιά τους, ώστε να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του ΠΔ 60/2006 περί αξιολόγησης των μαθητών Λυκείου, που προβλέπει ειδικό τρόπο προφορικής μόνον εξέτασης μαθητών, οι οποίοι αποδεδειγμένα αδυνατούν να εξεταστούν γραπτώς.
Η δικογραφία, που σχηματίστηκε, ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, ενώ η έρευνα του εισαγγελέα συνεχίζεται σε ό,τι αφορά την διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των γονέων- αποδεκτών, των φερόμενων ως πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας.

                                                                    Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου