Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

BAR MAXIMOU ...

«Oktoberfest» αύριο στη Γερμανική Σχολή Αθηνών.

Αύριο Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, από τις 12:00 μ.μ. έως τις 8:00 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί το φετινό Oktoberfest στη Γερμανική Σχολή Αθηνών.

Επιβάλλεται η άμεση αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ για έξοδο από την ασφυξία

«Χρηματοδοτικά Μέσα για την Ελληνική Αγορά»
Tην ανάγκη άμεσης αξιοποίησης όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυσης της ανάπτυξης στη χώρα, στη βάση όμως ενός στρατηγικού σχεδιασμού στον οποίο θα συμμετέχει ουσιαστικά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σε σημερινή του ομιλία στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Ειδικότερα ο κ. Πατούλης κατά την τοποθέτηση του στην εκδήλωση με θέμα «Χρηματοδοτικά Μέσα για την Ελληνική Αγορά» σημείωσε πως με δεδομένο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού στην Ελλάδα αποτελεί διαχρονικά έναν από τους βασικούς πυλώνες σχεδιασμού και εφαρμογής αναπτυξιακών προγραμμάτων απαιτείται, για το συμφέρον της χώρας, η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Δημόσιας Διοίκησης και των Δημοσίων Υπηρεσιών σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
Ωστόσο, όπως επισήμανε, παρατηρούνται σήμερα:

Ενωτικό μήνυμα Πατούλη για τη διεκδίκηση μεγάλων έργων & ουσιαστικών παρεμβάσεων στο Μαρούσι

Συνεδρίαση Επιτροπής Διαβούλευσης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην περίπτωση του Mall       
Την ένωση όλων των δυνάμεων της πόλης, χωρίς κομματικές ταυτότητες για τη διεκδίκηση από την Κεντρική Εξουσία όλων όσων  διαχρονικά οφείλει στο Μαρούσι, ζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου, στην οποία συζητήθηκε παρουσία των μελών της και εκατοντάδων πολιτών «η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (Ε.Χ.Σ.) για την περιοχή του πρώην Ολυμπιακού Χωριού Τύπου – Τμήμα Π.Ε. 6 και 17 του Γ.Π.Σ. Δήμου Αμαρουσίου».
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου μέσα από μία σύντομη ιστορική  αναδρομή, αναφέρθηκε σε όλα τα γεγονότα που «βίασαν» και  «λεηλάτησαν» το Μαρούσι, με διαδικασίες χωρίς να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία, όπως είναι η Αττική Οδός και οι κτιριακές δομές γύρω από το ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα την τσιμεντοποίηση της πόλης και την ανεπανόρθωτη ατμοσφαιρική και περιβαλλοντική επιβάρυνσή της.
«Όταν ξεπερνάς την πρόληψη και πας στην ασθένεια όπως συμβαίνει στην παρούσα φάση, τότε ο στόχος είναι η καλύτερη θεραπεία της ασθένειας υπογράμμισε ο κ. Πατούλης. 

Το Σχέδιο Απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για την (ΣΜΠΕ) Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (Ε.Χ.Σ.)

«Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι»
Η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου που συνεδρίασε στο Δημαρχείο στις 6-10-2016 για το ανωτέρω θέμα, αφού έλαβε υπόψη της τις τοποθετήσεις των μελών της, άλλων φορέων της πόλης, απλών πολιτών, του Δημάρχου και μελών του δημοτικού Συμβουλίου γνωμοδοτεί ως εξής:
 Η «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (Ε.Χ.Σ.) για την περιοχή του πρώην Ολυμπιακού Χωριού Τύπου - Τμήμα Π.Ε 6 και 17 του Γ.Π.Σ Δήμου Αμαρουσίου Αττικής» δεν γίνεται αποδεκτή.
H πολεοδόμηση που υλοποιήθηκε στην περιοχή του Ε.Χ.Σ., αμέσως μετά την έναρξη λειτουργίας του «The Mall Athens» (ΤΜΑ) προκάλεσε και προκαλεί μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική ζημία στην πόλη μας, δραματική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των όμορων περιοχών και την απαξίωση των περιουσιών τους.
Η λειτουργία του ΤΜΑ επέφερε δραματική μείωση του κύκλου εργασιών και συρρίκνωση των επιχειρήσεων του παραδοσιακού εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου.

Οχι λόγια αλλά συγκεκριμένα έργα από Σκουρλέτη ζητά ο Γ. Πατούλης

 Κοστολογημένο πλάνο έργων & παρεμβάσεων από την LAMDA στο σχέδιο του Δήμου Αμαρουσίου
Με επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτη, του επισημαίνει ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαπραγματεύεται εν κρυπτώ με τη διαχειρίστρια εταιρεία του ΜΑLL, αντισταθμιστικά ανταλλάγματα τόσο για άλλους Δήμος, όσο και για το Δήμο Αμαρουσίου, αφού τίθενται ηθικά και πολιτικά ζητήματα για την επιλογή αυτή. 
Επιπλέον, τον καλεί να πάψει να υπεκφεύγει και να τοποθετηθεί με επίσημο τρόπο πάνω στα ζητήματα που του έχουν τεθεί από πλευράς Δήμου.
Ο Γ. Πατούλης ζητά από τον Υπουργό συγκεκριμένα έργα και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης τους, καθώς και την παραχώρηση ακινήτων του Δημοσίου στο Δήμο, που σήμερα διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου και αναψυχής. 
Ενώ αναφέρει πως υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διεκδικήσεων από την εταιρεία που διαχειρίζεται το MALL, για χρηματοδότηση κοστολογημένων παρεμβάσεων και έργων σε γειτονιές της πόλης που βρίσκονται γύρω από το εμπορικό κέντρο.
Παράλληλα, επαναλαμβάνει την απόφαση του Δήμου να διεκδικήσει μαζί με τους δημότες αυτά που η πόλη δικαιούται και διαχρονικά της αρνείται η Κεντρική Εξουσία.
                                                   Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Σπ. Σταθούλης: «Κα Διακολιού η σιωπή είναι χρυσός»!!!

Καλό  είναι να μιλάμε όλοι, αλλά αυτοί που έχουν συνδέσει την ιστορία τους με τα αμαρτωλά χρόνια της πόλης του Αμαρουσίου, καλό είναι να δείχνουν αυτοσυγκράτηση
Απάντηση του Αναπληρωτή Δημάρχου Σπ. Σταθούλη στην κα Διακολιού σχετικά με το Mall 
Η κα Διακολιού για άλλη μια φορά προσπαθεί να προβάλει τον εαυτό της ως δήθεν αντιπολιτευόμενη, για θέματα τα οποία στο παρελθόν ως Δημοτική Σύμβουλος της προηγούμενης Διοίκησης τα είχε επικροτήσει.
Θα παρακαλούσαμε την κα Διακολιού να αναφέρει δημόσια, τις ενέργειες , τις πράξεις και τις ενστάσεις της, προληπτικού χαρακτήρα όταν κτιζόταν το Mall.
Μέχρι σήμερα τουλάχιστον  δεν έχει υποπέσει κάτι σχετικό στη δική μας αντίληψη, αφού αποτελούσε μέρος της Διοίκησης Τζανίκου. 
Η κα Διακολιού θα πρέπει να βρει άλλους τρόπους προβολής της και όχι σε ζητήματα που είναι βαθύτατα εκτεθειμένη και συνυπεύθυνη.

Πατούλης - Μαγιάκης χέρι - χέρι για το «Mall», ισχυρίζεται η Μ. Διακολιού!

Στο ζήτημα της ΣΜΠΕ που αφορά το ΕΧΣ ουσιαστικά για το Mall, γεννώνται κάποια ερωτήματα:
Ερώτημα 1ον: Γιατί το Mall θεωρείται «στρατηγική επένδυση»; Στην ουσία είναι ένα εμπορικό κέντρο και όχι κάτι άλλο και το γεγονός αυτό από μόνο του δεν το καθιστά ούτε στρατηγική επένδυση, ούτε προσδίδει μητροπολιτικό χαρακτήρα στην περιοχή στην οποία βρίσκεται.
Ερώτημα 2ον: Η εφαρμογή Ειδικού Χωρικού Σχεδίου σε μία περιοχή επί της ουσίας υπονοεί ότι η εν λόγω περιοχή έχει περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης. Πώς αποδεχόμαστε να υπάρχει ΕΧΣ σε μία περιοχή τόσο επιβαρυμένη; Και για τι είδους ανάπτυξη μιλάμε;
Ερώτημα 3ον: Σε ποια δεδομένα στηρίζουμε την ανάπτυξη; Θυμίζω ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης τροποποιήθηκε για τελευταία φορά περίπου προ εικοσαετίας. 
Έκτοτε, όλη η πόλη έχει αλλάξει. 

Η νομιμοποίηση του «Mall» περνά από το δρόμο της πληρωμής & της απόδοσης του λογαριασμού των αρνητικών επιπτώσεων στην περιοχή!!!

Η θέση του Συλλόγου «ΚΑΣΤΑ-ΛεΙΑ» για τη Στρατηγική ΜΠΕ του «The Mall Athens»
Μετά από χρόνια παράνομης λειτουργίας του, και αφού η παρανομία επικυρώθηκε οριστικά με Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 2014, ήρθε η στιγμή που η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Mall υποχρεώνεται να αναζητήσει έναν τρόπο νομιμοποίησης.

Για το λόγο αυτόν η εταιρεία Lamda (Όμιλος Λάτση) κατέθεσε μια Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) προκειμένου να ξεκινήσει την προσπάθεια νομιμοποίησης. Για την συγκεκριμένη ΣΜΠΕ έχει δικαίωμα γνώμης ο Δήμος Αμαρουσίου και η Περιφέρεια Αττικής, ενώ αποφασίζει τελικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
ΕΜΕΙΣ, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αμαρουσίου, αφού διαβάσαμε την εν λόγω μελέτη, έχουμε να καταθέσουμε την εξής άποψη στο δημόσιο διάλογο:
Η ΣΜΠΕ έτσι όπως κατατέθηκε πάει να βγάλει λάδι όλη την παρανομία του Mall.
Λέει ότι όλες οι επιπτώσεις του έργου είναι θετικές και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο θετικό.
Το άσπρο γίνεται μαύρο. Η ΣΜΠΕ πρέπει να επιστραφεί ως απαράδεκτη.

Σημείωμα του Συλλόγου «ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» προς το Δ.Σ. Αμαρουσίου για την ΣΜΠΕ του «The Mall Athens»




«The Mall»:Η απύθμενη υποκρισία των «συνεργατών» του Λάτση & οι αντιπολιτευτικές κορώνες όλων των ΣΥΝένοχων κομμάτων!

Το για πάντα παράνομο «The Mall» & η αισχρή καπηλεία των ενόχων
     Επειδή τα πάντα έχουν όνομα & επώνυμο ...
Αυτές τις μέρες, εκτός από το παράνομο ξεπούλημα του Ελληνικού, συντελείται άλλη μια μεγάλη παρανομία, που είναι η κατάθεση από τον ιδιώτη - «ιδιοκτήτη» του «The Mall» μιας  άσχετης  «έκθεσης ιδεών» ως   δήθεν…«περιβαλλοντική» μελέτη για «τακτοποίηση» του - αμετάκλητα  παράνομου -  «Mall».
Μια σκόπιμα βεβιασμένη προσπάθεια του ιδιώτη, λίγες μέρες πριν την συζήτηση της 6ης  Δεκεμβρίου των 3 νέων προσφυγών του Συνδυασμού μας στην Δικαιοσύνη, οι οποίες αφορούν:
το οριστικό κλείσιμο  των καταστημάτων στο αμετάκλητα παράνομο Εμπορικό  Κέντρο 
την επιβεβαιωμένη παρανομία εκατοντάδων εκατομμυρίων € εις βάρος του ΟΕΚ & ενώ επίκειται η αγωγή του Συνδυασμού μας για την καταβολή 600 εκ. € υπέρ του  Δήμου. 
Περιβαλλοντική μελέτη σημαίνει αριθμητικά στοιχεία, μέσα στα πλαίσια σε φορτία της  τελικής Αναθεώρησης ΠΔ ΦΕΚ Δ/727/1995  & στις σχετικές αποφάσεις του  Συμβουλίου της Επικρατείας, που ερμήνευσαν για το Μαρούσι αυθεντικά  την Συνταγματική Επιταγή.
Ενώ έχει  οριστικά ξεκαθαρίσει ότι η πόλη του Αμαρουσίου ΔΕΝ αντέχει περαιτέρω άλλη επιβάρυνση, διότι θα προκληθεί, ως αναφέρουν επιγραμματικά & οι αποφάσεις του  ΣτΕ, «πολεοδομική ασφυξία», οι ομάδες των κ.κ. Γ. Πατούλη & Γ. Καραμέρου ψήφισαν πρόσφατα «γονατιστοί»  στα «συμφέροντα» του ιδίου ιδιώτη ,  με την επέκταση  του GOLDEN HALL...

Α«Mώλλ»α καλούμπα η «ΕΝΟΤΗΤΑ»...

Για όλα φταίει ο κακός Δήμος Αμαρουσίου!!!                                          
                Για το Ελληνικό «τις πταίει»;
«Να απορριφθεί ως επιστημονικά απαράδεκτη και προσβλητική για την κοινή λογική η ΣΜΠΕ»,  προτείνει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ», σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο.
Αιρετοί του δήμου αλλά και ακτιβιστές, που συσπειρώνονται στο σχήμα «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ», κάλεσαν τη δημοτική αρχή να καταψηφίσει την ΣΜΠΕ στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Η γνωμοδότηση του Δήμου Αμαρουσίου 
δεν έχει δεσμευτική ισχύ
καθώς την τελική απόφαση θα λάβει 
η αρμόδια διεύθυνση του 
υπουργείου Περιβάλλοντος
θεωρείται ωστόσο βαρύνουσας σημασίας, καθώς αντανακλά τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας(!!!)
Αυτό το κλίμα μετέφεραν ο επικεφαλής της παράταξης, Λευτέρης Μαγιάκης, η δημοτική σύμβουλος Μαρίνα Ψάλτη, που ως δικηγόρος έχει εκπροσωπήσει τους πολίτες σε δικαστικές διαμάχες κατά των αυθαιρεσιών του «The Mall», κάτοικοι από το Ψαλίδι, τον Αγιο Θωμά, τις Εργατικές Κατοικίες, γειτονιές του Αμαρουσίου που υφίστανται τις συνέπειες της «ανάπτυξης» του «The Mall».

«Ναι» στην επέκταση του Golden Hall, αλλά με ρήτρες ... Καραμέρου!

Μονοδρόμηση τμήματος της Αμαρυσίας - Αρτέμιδος & αντισταθμιστικά προς όφελος αποκλειστικά του Άγιου Θωμά, «πέρασε» ο αντιπεριφερειάρχης
Δύο δεσμευτικές ρήτρες περιλαμβάνει η εγκριτική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) των νέων χρήσεων του εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι (ολυμπιακό μουσείο, ενυδρείο, νέα καταστήματα, παιδότοποι κ.λπ.).

Οι όροι, τους οποίους εισηγήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Γιώργος Καραμέρος κατά τη συνεδρίαση του Σώματος την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και οι οποίοι έγιναν αποδεκτοί από το Σώμα συνίστανται:
στην εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης που να προβλέπει μονοδρόμηση τμήματος της οδού Αμαρυσίας Αρτέμιδος, ώστε να προστατευτεί η ασφάλεια των πολιτών
σε αντισταθμιστικά οφέλη με ρητή δέσμευση ότι αυτά θα καταλήξουν προς όφελος των κατοίκων της περιοχής του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου και όχι σε άλλες ανάγκες του Δήμου
Στην παρέμβαση του ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε: 
«Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις συνίστανται κυρίως στον κυκλοφοριακό φόρτο που επιβαρύνει στην περιοχή του Αγίου Θωμά Αμαρουσίου. Στις δύο εισόδους του εμπορικού κέντρου, από την κάθοδο της λεωφόρου Κηφισιάς και την οδό Πιτταρά, η προσβασιμότητα είναι καλή. Τη Λ. Κηφισιάς όμως με την Πιτταρά τη συνδέει η οδός Αμαρυσίας Αρτέμιδος, η οποία έχει σημαντική επιβάρυνση καθώς οδηγεί στο ΟΑΚΑ, στο σταθμό ΗΣΑΠ Ειρήνη και στο άλλο εμπορικό κέντρο, το Mall. 

Οδηγίες τήρησης των κανόνων υγιεινής στα σχολικά κυλικεία της Βόρειας Αθήνας

Ποια προϊόντα και πως επιτρέπεται να διατίθενται & ποια έχουν αποβληθεί
Κατευθυντήριες οδηγίες για την πιστή τήρηση και εφαρμογή των κανόνων υγιεινής στα κυλικεία και τις καντίνες απέστειλε προς τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες Δημόσιων και Ιδιωτικών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Βόρειας Αθήνας η αρμόδια υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Βόρειου Τομέα Αθηνών. 
Οι οδηγίες περιλαμβάνουν και αναλυτικό κατάλογο με τα προϊόντα που επιτρέπεται να διατίθενται με την επισήμανση ότι το σχολικό κυλικείο μπορεί να γίνει εργαλείο Διατροφικής Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας αν συνεργαστούν αρμονικά ο Σύλλογος Καθηγητών ή Δασκάλων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος των Μαθητών.
Από τα κυλικεία έχουν αποβληθεί προϊόντα που ευθύνονται κατά κύριο λόγο για την παιδική παχυσαρκία, όπως είναι οι τσίχλες, οι καραμέλες και τα αλλαντικά. 
Πλέον επιτρέπεται μόνο η χρήση της βραστής γαλοπούλας, ενώ τα σάντουιτς μπορούν να εμπλουτίζονται με ελιές χωρίς κουκούτσι ή πάστα ελιάς, βραστό αυγό και λαχανικά, ενώ απαγορεύονται η μαγιονέζα και η μαργαρίνη. 
Στο «μενού» των κυλικείων, εκτός από τα φρούτα, έχουν προστεθεί και οι σαλάτες, γεγονός που σηματοδοτεί την επιβαλλόμενη στροφή προς τη μεσογειακή διατροφή. Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικοί – δειγματοληπτικοί έλεγχοι
Κατάλογος με τα επιτρεπόμενα προϊόντα

«Κομπίνα» στελεχών της ΝΔ εις βάρος του ΕΟΠΥΥ, κατήγγειλε o Πολάκης

Να παύσει να εξαπολύει ύβρεις συστήνει στον «στον εθνικό υβριστή» ο Γ. Πατούλης 
H υπόθεση αφορά παραπεμπτικά για αρθροσκόπηση
Σκάνδαλο στον ΕΟΠΠΥ που αφορά παραπεμπτικά αρθροσκόπησης κατήγγειλε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. 
Μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για «κομπίνα» του πρώην υφυπουργού Υγείας της ΝΔ Μάριου Σαλμά και των γαμπρών του, στην οποία, όπως είπε, εμπλέκονται Βορίδης, Σκανδαλάκης και Πατούλης. 
Ανέφερε χαρακτηριστικά πως τιμολογούσαν με το κόστος της κανονικής αρθροσκόπησης, που περιλαμβάνει και διήμερη νοσηλεία, την αρθροσκόπηση που γίνεται με τη σύγχρονη τεχνολογία.
Ο κ. Σαλμάς έχει ήδη καταθέσει αγωγή και μήνυση σε βάρος του κ. Πολάκη για τις καταγγελίες του.
Αναφέρθηκε επίσης σε προσπάθεια ανάταξης του συστήματος αλλά και για καθυστερήσεις λόγω ενός «σαπημένου κράτους».
Ο κ. Πολάκης είπε πως υπήρχαν σκανδαλώδεις διαδικασίες στην αγορά ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στο παρελθόν και τόνισε ότι έχουν αγοραστεί ήδη 90 νέα ασθενοφόρα, ενώ ακόμη 20 που είχαν αγοραστεί από Περιφέρειες και Δήμους περιμένουν ανενεργά σε κέντρα υγείας.
Αναφερόμενος στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το χαρακτήρισε απόστημα, κεντρικό μηχανισμό μεταφοράς μαύρου χρήματος και ελέγχου των μέσων ενημέρωσης.
«Ο κατήφορος του συστήματος σταμάτησε αλλά υπάρχουν ακόμη βαθιές πληγές και έχουμε πλήρη συναίσθηση» είπε.

Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ης Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης Συμπαραστατών


Η Συνδιάσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Φώκαια Αττικής το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου, τελούσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι  των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου καθώς και φορείς της Τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η τελετή έναρξης της Συνδιάσκεψης ξεκίνησε με χαιρετισμό του οικοδεσπότη Δημάρχου Σαρωνικού, κ. Γιώργου Σωφρόνη, ο οποίος αφού καλωσόρισε στον Δήμο Σαρωνικού όλους τους συμμετέχοντες ,περιέγραψε τον θεσμό υπογραμμίζοντας  πως:
«Ο Συμπαραστάτης είναι η πρώτη αιρετή ανεξάρτητη αρχή διαμεσολάβησης στη δημόσια διοίκηση και μάλιστα στους οργανισμούς της Τ.Α, με τους οποίους ο πολίτης συναλλάσσεται σχεδόν καθημερινά. 
Γι’ αυτό και η σωστή λειτουργία του οφείλει να αποτελεί βασική μέριμνα των δημοτικών και περιφερειακών αρχών».
Ακολούθησε ο Πρόεδρος του Δικτύου κ. Ευάγγελος Μιχάλης, Σ.τ.Δ.Ε. Δήμου Σαρωνικού , ο οποίος επισήμανε  ότι ο θεσμός του Συμπαραστάτη  παρ ότι ‘’γεννήθηκε’’ σε δύσκολη εποχή για την Ελλάδα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατάφερε μέσα σ αυτά τα πρώτα πέντε  χρόνια λειτουργίας να ‘’σταθεί στα πόδια του’’ έχοντας  τη στήριξη και τη αποδοχή των τοπικών κοινωνιών όπου είχε επιτευχθεί η εκλογή του...
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης τόνισε την ανάγκη να υπάρχει καλοπιστία και αντικειμενικότητα εκ μέρους του Συμπαραστάτη και ανέφερε την πρόθεση δημιουργίας Χάρτας ενημέρωσης του πολίτη, σε συνεργασία με τους Συμπαραστάτες.
Η  Περιφερειάρχης Αττικής κα. Ρένα Δούρου

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

«Ατρόμητη» η Ογάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου, παρά το χτύπημα στα γραφεία!

Απτόητοι θα συνεχίσουν, λένε, την ακούραστη προσπάθειά τους για κοινωνική δικαιοσύνη & σύγκρουση με τα κατεστημένα συμφέροντα(;)
       Δεν τρομάζουμε! Δυναμώνουμε μαζί!
Πριν από λίγες ημέρες, τα Γραφεία της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους δράστες, οι οποίοι προξένησαν μικρές υλικές ζημιές στη τζαμαρία του κτιρίου που μας στεγάζει.
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρούν «αόρατοι» και δειλοί, όπως φαίνεται, αντίπαλοι να κάμψουν το ηθικό μας, με τέτοιου είδους δολιοφθορές
Ωστόσο, θα πρέπει να το πάρουν απόφαση και να μην ταλαιπωρούνται άδικα: 
Τα τζάμια επισκευάζονται εύκολα

Χωρίς συνταγματολόγους αλλά με... Δούρου & Κιμούλη, η «Επιτροπή Τσίπρα» για τη συνταγματική αναθεώρηση!

Η πρώτη συνάντηση της επιτροπής που συγκρότησε ο Αλέξης Τσίπρας για την Αναθεώρηση του Συντάγματος πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Στόχος της επιτροπής είναι η διεξαγωγή ενός «εθνικού διαλόγου» πριν από την εκκίνηση της προβλεπόμενης εκ του συντάγματος κοινοβουλευτικής διαδικασίας.
Η επιτροπή παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα σύνθεση, με πληθώρα μελών από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και πολιτικό χώρο, με παρουσίες ακόμα και από τον χώρο της τέχνης.
Συντονιστής της επιτροπής θα είναι ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ Μιχάλης Σπουρδαλάκης.
Μέλη της επιτροπής είναι, από τον ακαδημαϊκό χώρο οι Ιωάννης Γκόλιας (Πρύτανης ΕΜΠ), Αθανάσιος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ), Ναπολέων Μαραβέγιας (Καθηγητής ΕΚΠΑ), Νίκος Μουζέλας (Ομότιμος Καθηγητής LSE), Πέτρος Παραράς, (Ομότιμος Καθηγητής ΔΠΘ, πρώην αντιπρόεδρος ΣτΕ) και Ανδρέας Δημητρόπουλος (Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ).
Από τον επιχειρηματικό χώρο συμμετέχουν οι: 
Κωνσταντίνος Μίχαλος (Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας) και Αναστάσιος Τζήκας (Πρόεδρος Συνδέσμου Εταιριών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας).
Εκτός από τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού χώρου, επελέγη ως μέλος της επιτροπής ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, ενώ ως εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης επελέγησαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.
Η επιτροπή σε αυτή την ιδιόμορφη σύνθεση έχει επιφορτιστεί με το έργο της διεξαγωγής ενός «διαλόγου» με στόχο την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Διμέτωπο «Ανθ-ελληνικό αγώνα διεξάγει ο Φίλης, αλλά δεν θα του περάσει!

   ΣΧΕΔΙΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ
Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης εφαρμόζει πρόγραμμα αποδόμησης της παράδοσης και κατεδάφισης της εθνικής Παιδείας με ταχύτητα και πείσμα.
Κάθε «ήπια» δήλωσή του την... ισοφαρίζει με εγκυκλίους και υπουργικές αποφάσεις που ακολουθούν κατά γράμμα ένα πρόγραμμα εθνικού αποχρωματισμού και πολιτισμικής ισοπέδωσης.
Για τα κίνητρά του πολλά μπορεί να υποθέσει κάποιος, αλλά αυτά θα εξεταστούν διεξοδικά σε άλλη χρονική στιγμή και υπό άλλες προϋποθέσεις.
Αυτό που ενδιαφέρει τώρα άπαντες είναι οι επιθέσεις του στον πυρήνα της συγκρότησης του εθνικού κράτους και ο ολέθριος αντίκτυπος της πολιτικής του στην κοινωνία.
Ο αστοιχείωτος υπουργός Παιδείας, που δεν μπορεί να καυχάται για άλλα επιτεύγματα στη σταδιοδρομία του πλην εκείνου της διεύθυνσης ενός κομματικού εντύπου, διεξάγει διμέτωπο αγώνα.
Πρώτος στόχος είναι η Εκκλησία του Χριστού.
Τον ενοχλούν η πίστη των Ελλήνων και η άρρηκτη σχέση του λαού με τον Κύριο.

Ανθελληνική ιδεοληψία & πολιτικός αντιπερισπασμός

Μετά την εν τέλει ατυχή για την Κυβέρνηση υπόθεση των θρησκευτικών, στην υποία υποχώρησε κατά κράτος, μία νέα είδηση έπεσε τώρα σαν βόμβα: 

το υπουργείο Παιδείας, που προχωρά στην αναθεώρηση των σχολικών προγραμμάτων σπουδών, μελετά την ουσιαστική εξαίρεση της διδασκαλίας και της εξέτασης από τα μαθήματα του Λυκείου για τον Κυκλαδικό, τον Μινωικό και τον Μυκηναϊκό Πολιτισμό, όπως καταγγέλλει η Εταιρεία Ελλήνων Φιλολόγων, η οποία κάνει λόγο για «νέα, ολέθρια και αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου».
Επίσης, σύμφωνα με την καταγγελία, η οδηγία εξοβελίζει τον Πρώτο και τον Δεύτερο Ελληνικό Αποικισμό, την αξιολόγηση των Περσικών Πολέμων, την ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου, τον βασιλέα της Μακεδονίας  Φίλιππο Β’, καθώς και τον γιο του Αλέξανδρο τον Μέγα καθώς και το οικουμενικό κράτος που ο ίδιος δημιούργησε.
Με άλλα λόγια, οι μαθητές των σχολείων που έχουν θα έχουν την ατυχία να φοιτήσουν στην περίοδο του κ. Φίλη, όχι απλώς βάση προγράμματος δεν θα μάθουν τίποτα για τα σημαντικότερα κεφάλαια της ελληνικής (αλλά και της διεθνούς) ιστορίας μιας καθοριστικής για την Ιστορία του κόσμου εποχής, αλλά θα υστερούν πλέον δραματικά όλων των «συμμαθητών» τους της ίδιας ηλικίας σε άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, οι οποίοι δεν έχουν το ατύχημα να υπάγονται σε τέτοιου είδους αδιανόητους υπουργούς και κυβερνήσεις.

Συλλογική αποχαύνωση ...

Μετά από 7 χρόνια κρίσης, ούτε ένας Έλληνας δεν μπορεί να ισχυρισθεί πως έχει άγνοια όλων όσων συμβαίνουν στην πατρίδα του - γνωρίζοντας απόλυτα πως οι ευθύνες δεν είναι πια της κυβέρνησης του, αλλά αποκλειστικά & μόνο δικές του.
«Στο «Ακόμη & η βροχή», ένας σκηνοθέτης πηγαίνει στην Βολιβία για να γυρίσει μια ταινία για τον Χριστόφορο Κολόμβο - ο οποίος δεν ήθελε απλά να εκχριστιανίσει τους Ινδιάνους, αλλά είχε εμμονή με τον χρυσό μετατρέποντας σε σκλάβους τους ιθαγενείς που του αντιστάθηκαν. 
Όμως, στην πόλη όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα, τα αποθέματα νερού πωλούνται σε μια πολυεθνική & οι ιθαγενείς καλούνται 500 χρόνια μετά από την έλευση του Κολόμβου να αγωνιστούν - όχι για το χρυσάφι αυτή τη φορά, αλλά για το πιο απλό αλλά πολύτιμο αγαθό, για το νερό.
Η ταινία επικεντρώνεται σε δύο μοναχούς που αντιτάχθηκαν τότε στην εκμετάλλευση του πληθυσμού. Ο παραγωγός της ταινίας επέλεξε τη Βολιβία, επειδή το κόστος ήταν πολύ χαμηλό, οπότε οι ιθαγενείς κομπάρσοι θα πληρωνόντουσαν μόλις δυο δολάρια την ημέρα. Καθώς όμως ο σκηνοθέτης & οι συνεργάτες του βρίσκονται στα γυρίσματα, ξεσπούν ταραχές στην πόλη. 
Πρόκειται για τον «πόλεμο του νερού», όπως τους εξηγούν οι ιθαγενείς κομπάρσοι - οι οποίοι εγκαταλείπουν τα γυρίσματα της ταινίας, πηγαίνοντας στα οδοφράγματα.
Ο σκηνοθέτης και το συνεργείο αντιδρούν, επειδή η ταινία κινδυνεύει να μην τελειώσει, λέγοντας πως οι κομπάρσοι δεν μπορούν να παρατήσουν τα γυρίσματα και να τρέχουν στις πορείες. 
Ο ιθαγενής πρωταγωνιστής της ταινίας πρωτοστατεί στην επανάσταση. 
Η αδικία και η καταπίεση της εποχής του Κολόμβου, στην οποία αναφέρεται το σενάριο του κινηματογραφικού συνεργείου, είναι διάχυτη γύρω του, αλλά οι συντελεστές του αργούν να τη διακρίνουν.

Το Ιππικό των καρεκλοκενταύρων...


Να μην εξαντλούν την αυστηρότητα του νόμου για πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας, ζητά από τους Δημάρχους ο Γ. Πατούλης

Αναγκαία η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να προστατευθούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες & μικροοφειλέτες
Να μην εξαντλούν την αυστηρότητα του νόμου για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας σε περιπτώσεις μικρών οφειλών από ευπαθείς ομάδες και κατόχους πρώτης κατοικίας, καλεί με επιστολή του τους δημάρχους της χώρας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.
Όπως επισημαίνει «μπορεί η δαμόκλειος σπάθη του νόμου να μας υποχρεώνει να κινούμε τις προβλεπόμενες διαδικασίες ακόμα και για μικρά ποσά, ωστόσο αυτό έχει ως συνέπεια να οδηγούμαστε σε κοινωνικές αδικίες και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για το σύνολο των συμπολιτών μας».
Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι «η αναζήτηση συμβιβαστικών λύσεων με τους οφειλέτες και η συμφωνία ρυθμίσεων των οφειλών σε δόσεις αποτελεί μια ουσιαστική λύση. Η σχετική διαδικασία ρύθμισης οφειλών προβλέπεται στο άρθρο 170 του Ν. 3463/06 όπως ισχύει κάθε φορά».
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε επικοινωνία που είχε σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή του έθεσε το ζήτημα για την ανάγκη επικαιροποίησης του επίμαχου θεσμικού πλαισίου.
Επίσης με πρωτοβουλία του, το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ προκειμένου να διαμορφωθεί μια συγκεκριμένη πρόταση για την αλλαγή του νόμου.

Κανένα σπίτι στα χέρια του Αριστερού Δωσίλογου κυβερνήτη!

Έρχονται 50.000 πλειστηριασμοί μέσα στο 2017 ακόμα & για 700 €!!! 
Θεσμό τείνουν να αποτελέσουν πλέον οι πλειστηριασμοί, ακόμα και πρώτης κατοικίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τους φορείς να μιλούν για κατάσταση που θα διαιωνιστεί και θα οδηγήσει στα ειρηνοδικεία χιλιάδες συμπολίτες μας τους επόμενους μήνες.
Οι πρωτοφανείς εικόνες έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ακόμα μια διαδικασία πλειστηριασμών στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου προκάλεσαν αίσθηση χθες το απόγευμα και έφεραν ξανά στην επιφάνεια το θέμα των κόκκινων δανείων, αλλά και των ανθρώπων που πλέον μπορεί να χάσουν την πρώτη τους κατοικία για λίγες εκατοντάδες ευρώ.
Την ίδια στιγμή, όπως σημειώνουν, είναι οι τράπεζες που προχωρούν σε διαδικασία πλειστηριασμού, καθώς το Δημόσιο προς το παρόν προβαίνει μόνο σε κατασχέσεις λογαριασμών, άρνηση φορολογικής ενημερότητας κ.α.
«Μέσα στο 2017 έρχονται 50.000 πλειστηριασμοί και τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα» τονίζει στο newpost ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Δανειοληπτών Ελλάδας Ευάγγελος Κρητικός, ο οποίος τονίζει ότι καθημερινά έρχονται σε απόγνωση στην Ομοσπονδία 200 άτομα έτοιμα για όλα, ενώ λαμβάνονται κατά μέσο όρο 500 κλήσεις από πολίτες που ζητούν περισσότερες διευκρινίσεις και πληροφορίες για το πως μπορούν να αποφύγουν να βρεθούν σε αυτή την θέση.
Όπως υπογραμμίζει:

Το νέο κύμα «αγανακτισμένων»

Αποστρατιωτικοποίηση νησιών θέλει η Άγκυρα...

Δεσμεύει περιοχές εντός FIR Αθηνών σε Χίο, Σάμο για πραγματοποίηση ασκήσεων 
Με την δέσμευση μιας μεγάλης περιοχής εντος του FIR Αθηνών που επικαλύπτει και ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ της Χίου - Ικαρίας και Σάμου για πραγματοποίηση ασκήσεων 11-12 Οκτωβρίου, συνεχίζει η Τουρκία να προκαλεί στο Αιγαίο. 
Με την δέσμευση μιας μεγάλης περιοχής εντος του FIR Αθηνών που επικαλύπτει και ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ της Χίου - Ικαρίας και Σάμου για πραγματοποίηση ασκήσεων 11-12 Οκτωβρίου, συνεχίζει η Τουρκία να προκαλεί στο Αιγαίο, ενώ με νέες ΝΟΤΑΜ επαναφέρει το ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών.
Με την NAVTEX 626/16 τη Τουρκία δεσμεύει αυτή την περιοχή που σε συνδυασμό με τα άλλα πεδία βολής που έχει δεσμεύσει στο Αιγαίο για μεγάλο διάστημα μέχρι το τέλος του χρόνου (και οι οποίες έχουν κηρυχτεί άκυρες από τις ελληνικές αρχές) εγκλωβίζει την Ικαρία, την Χίο και τον Αη Στράτη, σε μια κίνηση που δεν είναι μόνο συμβολική.
Με την ΝΟΤΑΜ Α4371/16 η Τουρκία με αφορμή τις ασκήσεις που έχουν αναγγείλει οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΝΟΤΑΜ Α2157/16) επαναφέρει τις γνωστές απαιτήσεις για αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών.

Οι άστοχοι χειρισμοί της Αθήνας στις ελληνοαλβανικές σχέσεις

Αντί απάντησης στον Αλβανό ομόλογο του, που επιχειρεί να επιβάλλει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο θέμα Τσάμηδων στην ελληνοαλβανική ατζέντα και, αντί να προβεί σε αποτελεσματικά διαβήματα προς τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αφού παραδέχθηκε την ανταλλαγή non paper με τα Τίρανα, ανακαλύπτει «εσωτερικούς εχθρούς», για να καλυφτούν οι αστοχίες στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.
Έτσι ο κ. Κοτζιάς και με ραδιοφωνική συνέντευξη του και με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ παρουσίασε την δική του εκδοχή για την ανταλλαγή non paper με τους Αλβανούς, όπου ο ίδιος παραδέχεται ότι τέθηκε θέμα Τσάμηδων.
Κυρίως όμως ο κ. Κοτζιάς παραδέχεται ότι ενημερώθηκαν και οι… Βρυξέλλες γι’ αυτή την έναρξη διαλόγου όπου φυσικά δεν υπήρχε συμφωνημένη ατζέντα αλλά «καλάθι» θεμάτων στο όποιο φυσικά δεν προσέθετε ζητήματα μόνο η Αθήνα αλλά το ίδιο δικαίωμα είχε και η άλλη πλευρά, φροντίζοντας έτσι να βάλει στο καλάθι και το θέμα των Τσάμηδων.
Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών χθες δήλωσε ότι η «Ελλάδα δεν συζητά θέμα «τσάμικου», ούτε διαπραγματεύεται με τρίτους αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων σε βάρος όσων συνεργάστηκαν με τον Γερμανό κατακτητή…».
Και η ανακοίνωση συνεχίζει:
«Πράγματι, η Ελλάδα πρότεινε στην Αλβανία τη διαπραγμάτευση σειράς θεμάτων που είναι ανοικτά ανάμεσα στις δύο χώρες. Σε αυτά δεν συμπεριέλαβε το «Τσάμικο».
 Η αλβανική πλευρά το επιθυμούσε και το ζήτησε. Η ελληνική πλευρά δεν το αποδέχτηκε. 

Στις 6:30 μ.μ.η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

 Στις 6:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα, 151-24),  θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν3852/2010.
Μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: 
«ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ (Σ.Μ.Π.Ε.) ΕΙΔΙΚOΥ ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (Ε.Χ.Σ.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΥΠΟΥ - ΤΜΗΜΑ Π.Ε. 6 ΚΑΙ 17 ΤΟΥ Γ.Π.Σ. ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ», λόγω ανάκλησης της με αρ. πρωτ. 041550/20-09-2016 πρόσκλησης σε τακτική συνεδρίαση (30-09-2016 και ώρα 10:00) της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και με σκοπό την επίτευξη της προσπάθειας ενίσχυσης των συμμετοχικών θεσμών της Επιτροπής.

Διακοπή ρεύματος από τις 8:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. στο Μαρούσι


Διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στο Μαρούσι, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας).
Συγκεκριμένα, το ρεύμα θα διακοπεί από τις 8:00  π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις οδούς Όθωνος, Διομήδους, Περικλέους, Ερμού, Διονύσου, Δήμητρας, Παναθηναίων, Σπ. Λέκκα και Θέμιδος, λόγω κατασκευών.
Η διακοπή ρεύματος πιθανότατα αφορά τη μεταφορά δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ λόγω των εργασιών κατασκευής του υπογείου πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης (ΗΣΑΠ Αμαρουσίου).

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Παραιτήθηκαν οι αντιπρόεδροι του ΣτΕ κ.κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου & Χρήστος Ράμμος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενόψει και της διάσκεψης για το Νόμο Παππά που αφορά στις τηλεοπτικές άδειες, μετά την παραίτηση - κόλαφο δύο αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Οι Χρήστος Ράμμος & Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, με επιστολές τους, παραιτήθηκαν από μέλη της Ένωσης του ΣτΕ, χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε ως «μέγα ατόπημα» και καταλογίζοντας της  παράλληλα, ότι λειτούργησε ως «γραφείο Τύπου» του κ. Σακελλαρίου. 
Μάλιστα χαρακτήρισαν ως περίπτωση «αρνησιδικίας» τη ματαίωση της επίμαχης διάσκεψης.
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενόψει και της διάσκεψης για το Νόμο Παππά που αφορά στις τηλεοπτικές άδειες, μετά την παραίτηση - κόλαφο δύο αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας
Οι εξελίξεις οδηγούν στη σύγκληση γενικής συνέλευσης των μελών της Ένωσης του ΣτΕ για να εκλεγεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο την 13η Οκτωβρίου 2016.
                                     Δημιουργία κλίματος καταγγέλλουν οι δικαστικοί

Οι ΑΛΕΞΟφρουροί του Μαξίμου & οι ψεκασμένοι ΣΥΝταξιούχοι!

Χαρούλα Αλεξίου: Δεν περίμενα ο ΣΥΡΙΖΑ να οικειοποιηθεί τα κόκκινα γάντια

Πώς σχολίασε την κίνηση που είχε κάνει σε συναυλία αλληλεγγύης να φορέσει τα κόκκινα γάντια που χρησιμοποιούν οι καθαρίστριες.
Για τα κόκκινα γάντια που χρησιμοποιούν στη δουλειά τους οι καθαρίστριες, που είχε φορέσει στη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των καθαριστριών  του υπουργείου Οικονομικών, μίλησε, μεταξύ άλλων, η Χάρις Αλεξίου σε συνέντευξή της.
Tη χαρακτήρισε μια αφελή πράξη, «όχι για το γιατί αλλά για το πώς», σημειώνοντας ότι δεν περίμενε να το οικειοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Το να πάω να τραγουδήσω για κάποιους ανθρώπους που “διαδηλώνουν” το πρόβλημά τους το έχω κάνει πολλές φορές και θα το ξανακάνω βέβαια. Οι γυναίκες αυτές μου ζήτησαν να πάω να τραγουδήσω και το δέχτηκα», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στo athensvoice.gr, για να προσθέσει στη συνέχεια:

Γ. Πατούλης: «Στα ζητήματα της Υγείας δεν υπάρχουν κομματικές ταυτότητες »

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ βασιζόμενο  σε δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας περί εμπλοκής του Προέδρου της «Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος»και του «Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών» Γιώργου Πατούλη, σε υπόθεση που αφορά την βεβαίωση λειτουργίας διαγνωστικού εργαστηρίου, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:
1Για τη συγκεκριμένη υπόθεση και τη νομιμότητα της έκδοσης άδειας λειτουργίας του διαγνωστικού εργαστηρίου, εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση ο «Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών»
η οποία αναφέρει πλήρως τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ορθότητα της συγκεκριμένης πράξης.
2Όσον αφορά το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης, αποτελεί σταθερή θέση του Προέδρου του «Ι.Σ.Α» Γ. Πατούλη ότι στα ζητήματα της υγείας, δεν υπάρχουν κομματικές ταυτότητες αλλά άνθρωποι.
3Αυτό που ενοχλεί το ΣΥΡΙΖΑ, είναι η τεκμηριωμένη κριτική που ασκείται από τον Γ. Πατούλη, στην πολιτική υγείας που εφαρμόζει η σημερινή Κυβέρνηση. 
Αντί όμως να ενοχλούνται από την κριτική αυτή, θα έπρεπε να ασχολούνται με την αλήθεια, που δεν είναι άλλη από τη διαρκή υποβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

«Σκάνδαλο» με εμπλεκόμενους τους κ.κ. Μάριο Σαλμά & Γ. Πατούλη, βλέπει η Εφημερίδα των Συντακτών

               Τώρα «μιλούν» τα έγγραφα!!! 
Σε συνέχεια των αποκαλύψεων της «Εφ.Συν.» σχετικά με τα παραπεμπτικά που εξέδωσε ο πρώην υφ. Υγείας Μάριος Σαλμάς & ενώ μαίνεται η κόντρα με τον αναπληρωτή υπ. Υγείας Παύλο Πολάκη, νέα στοιχεία μέσω δημόσιων εγγράφων εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα αδειοδότησης από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας του συγκεκριμένου ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου, ιδιοκτησίας Αθανάσιου Αρβάλη, γαμπρού του νυν βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ.
Συγκεκριμένα, στις 19.2.2015 ο Γιώργος Πατούλης ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας υπογράφει τη βεβαίωση λειτουργίας του «ιδιωτικού διαγνωστικού εργαστηρίου Αρθροσκόπηση-Υπερηχοτομογραφία Ε.Ε.».
Στην ανωτέρω εταιρεία, που συστεγάζεται με το ιδιωτικό ορθοπεδικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά, λειτουργούν, βάσει της απόφασης 4775 του Ιατρικού Συλλόγου, δύο τμήματα: ένα για απεικονίσεις (υπερήχους) και ένα δεύτερο, διαγνωστικής αρθροσκόπησης με επιστημονικά υπεύθυνο τον ορθοπεδικό γιατρό Χρήστο Μαρκόπουλο.
Οπως προκύπτει από έγγραφα που παρουσιάζει  η «Εφ.Συν.», βάσει νόμου, φαίνεται ότι δεν επιτρέπεται σε διαγνωστικό κέντρο να πραγματοποιεί την ιατρική πράξη της διαγνωστικής αρθροσκόπησης
Πρόκειται για σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης καθώς όλοι οι ασθενείς του Μάριου Σαλμά κατευθύνονταν στο συγκεκριμένο ιδιωτικό κέντρο, το οποίο στη συνέχεια αποζημιωνόταν για τις υπερκοστολογημένες εξετάσεις από τον ΕΟΠΥΥ.