Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ο Πρόεδρος του Κογκρέσου κ. J. C. Frecon

Την πρόθεση του Πρώτου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνεργαστεί με τα όργανα την Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για μια ουσιαστική Διοικητική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα, διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των επαφών που είχε με τον Πρόεδρο και τα μέλη της αντιπροσωπείας του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Ο Γ. Πατούλης, τόσο κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ όπου πραγματοποίησε ομιλία ο Πρόεδρος Jean -Claude Frecon, όσο και κατά τη κοινή συνάντηση τους με τον Υπουργό Π. Κουρουμπλή, υπογράμμισε ότι οι δήμοι θα επιδιώξουν τη συνεργασία με τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα με «κεντρικό στόχο η αυτοδιοίκηση στη χώρα μας να κατακτήσει το ρόλο και τη θέση που έχει και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 
Εν τω μεταξύ ο Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις θέσεις που διατύπωσε ο Πρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης Jean - Claude Frecon, σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
Όπως επισήμανε, «στο πρόσωπο του Jean - Claude Frecon και των μελών της αντιπροσωπείας του Κογκρέσου βρήκαμε ευήκοα ώτα για τα προβλήματα που αφορούν στην προσφυγική κρίση και στον ρόλο που οφείλει να έχει γενικότερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού».

Ειδικό θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ τον Οκτώβριο, για την μεταρρύθμιση στην Τ.Α Α΄ βαθμού

Συζήτηση για την αναθεώρηση του Καλλικράτη στο ΔΣ της ΚΕΔΕ 
Η συζήτηση για την αναθεώρηση του Καλλικράτη, με βάση τα κείμενα αρχών που έχει καταθέσει το υπουργείο Εσωτερικών, μεταφέρθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, όπου έγινε ενημέρωση από τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ για την πορεία των εργασιών στις υποεπιτροπές που λειτουργούν στο πλαίσιο της Επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αναθεώρηση του Καλλικράτη.
Το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε για την τελική τοποθέτηση της ΚΕΔΕ επί των αλλαγών, περιγράφηκε από τον πρόεδρο Γ. Πατούλη, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «για την Αυτοδιοίκηση ο Σεπτέμβριος είναι μήνας μελέτης των κειμένων και των προθέσεων του υπουργείου για τις αλλαγές, ο Οκτώβριος μήνας αποφάσεων και ο Νοέμβριος – οπότε και θα γίνει το τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ και αναμένεται να κατατεθεί η τελική εισήγηση της Επιτροπής στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών - μήνας δράσης ή αντίδρασης, αναλόγως του αποτελέσματος της διαβούλευσης που γίνεται».
«Η μεταρρύθμιση που επιδιώκουμε, υπογράμμισε ο κ. Πατούλης, δεν είναι δυνατόν να σημαίνει αλλαγές στο χωροταξικό. Θα το δούμε όπου χρειάζεται αλλά δεν είναι αυτό το κύριο. Δεν είναι δυνατόν να εξαντλείται η  μεταρρύθμιση στο πώς θα εκλέγεται ο δήμαρχος ή το δημοτικό συμβούλιο, ή ο αριθμός των θητειών των αιρετών. Θεωρώ ότι πρέπει να σοβαρευτούμε γιατί έχουμε ευθύνη για να προχωρήσει μια ουσιαστική μεταρρύθμιση. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες προχωράνε και εμείς επί χρόνια με ευθύνη πολλών κυβερνήσεων έχουμε καθυστερήσει, κουβεντιάζοντας χωρίς να βλέπουμε τι γίνεται στην Ευρώπη».

Την ερχόμενη Τετάρτη στη 1:00 μ.μ. η παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπ. Εσωτερικών


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τους εργαζόμενους στους δήμους, τα Διοικητικά Συμβούλια Σωματείων σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη, ώρα 13.00, προκειμένου να εκφράσουν την απαίτηση για πλήρη μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων, το «ξεπάγωμα» των μισθολογικών κλιμακίων και τη χορήγηση των μισθολογικών απωλειών (χάσαμε 6 μισθούς το χρόνο σε σχέση με το 2009).
Ενώνουμε τη φωνή μας με Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και άλλα πρωτοβάθμια Σωματεία του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα που διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κάλυψη των απωλειών σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
Για τους εργαζόμενους δεν πρέπει να ισχύει ή λογική «ότι έγινε – έγινε, ας προσαρμοστούμε τώρα στα δεδομένα». Δεν πρέπει να είναι «περασμένα ξεχασμένα» όλα όσα με αγώνες και θυσίες κατακτηθήκαν και σήμερα μας τα παίρνουν πίσω. 

Η λογική του μικρότερου κακού οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέες απώλειες. 

Ανοίγει νέο δρόμο για την Παιδεία, ο Ν. Φίλης...

Περί της ΣΜΠΕ Ειδικού Χωρικού Σχεδίου(Ε.Χ.Σ.) για την περιοχή του πρώην Ολυμπιακού χωριού τύπου

Αναρτήθηκε στις 29 Αυγούστου 2016 η ΣΜΠΕ Ειδικού Χωρικού Σχεδίου(Ε.Χ.Σ.) για την περιοχή του πρώην Ολυμπιακού χωριού τύπου - Τμήμα Π.Ε 6 & 17 του Γ.Π.Σ Δήμου Αμαρουσίου Αττικής.
Η μελέτη αυτή κατατέθηκε για τη θεραπεία της αυθαιρεσίας της κατασκευής του The Μall μετά την 376/2014 απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε την οικοδομική άδεια που εκδόθηκε κατά το άρθρο 6 του Ν. 3207/03.
Αποτελεί επίσης προϋπόθεση για την υπαγωγή του The Μall στον αναπτυξιακό νόμο 3894/2010 περί στρατηγικών επενδύσεων.
Δηλώνουμε εξ αρχής ότι η μεθοδολογία της εξέτασης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων μόνο στη συγκεκριμένη χωρική ενότητα και όχι στο σύνολο του Δήμου ή τουλάχιστον στις όμορες περιοχές Ψαλιδίου, Αγ, Θωμά, Εργατικών Κατοικιών, αλλοιώνει το περιβαλλοντικό ισοζύγιο και την τήρηση των προϋποθέσεων για βιώσιμη ανάπτυξη και ως εκ τούτου μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.
Καλούμε τη δημοτική αρχή και τον ίδιο τον κ.Δήμαρχο προσωπικά

Στις 7:30 μ.μ. η ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στα Μελίσσια

Οι Οργανώσεις Μελών ΠΕΝΤΕΛΗΣ & ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου, εν όψει  του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Οκτώβρη.
Στην πολιτική συγκυρία που διανύουμε, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι όχι μόνο η διεύρυνση του κόμματος αλλά και η συστράτευση όλων των πολιτών που οραματίζονται και επιθυμούν να αλλάξει σελίδα η χώρα.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Τομέας Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, εφαλτήριο δικτύωσης για όλους του Δήμους

Γ. Πατούλης: «Το ΕΜΕΙΣ των Δημάρχων και στον Πολιτισμό»
Με πρωτοβουλία του νεοσύστατου Τομέα πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) διοργανώθηκε με επιτυχία η Παναττική συνάντηση των Δήμων, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, για την κατάρτιση του 1ου πιλοτικού προγράμματος ανταλλαγής πολιτιστικών δρωμένων κατά την περίοδο Οκτωβρίου -Δεκεμβρίου 2016. 
Η ανταπόκριση των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στο πολιτιστικό κάλεσμα του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, θέτοντας ισχυρά θεμέλια ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης, ανταλλαγής ιδεών και ευρύτερων συνεργασιών μεταξύ των Δήμων το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ανοίγοντας το διάλογο ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, έκανε μία σύντομη αναδρομή στη σύσταση και τους σκοπούς που υπηρετεί το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) που έφερε κοντά τους δήμους μέλη του μέσα από προγράμματα πρόληψης της Υγείας, αλλά και στη νέα πρόκληση που αναλαμβάνει να επεκτείνει τις προσπάθειές του στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.
«Ο τομέας Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, μέσα από μια καινοτόμα στρατηγική πορεία, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, την πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου, προσανατολίζεται στην προώθηση ενός συγκεκριμένου πλαισίου υλοποίησης δράσεων που θα εκφράζει την ίδια την Κοινωνία.

Στη δίνη των πυρκαγιών βρέθηκε φέτος το Μαρούσι

Στην 1η γραμμή της μάχης η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία στην κατάσβεση και στην αποτροπή της εξάπλωσή τους    
Η «Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου» με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής αντιμετώπισε 17 περιστατικά πυρκαγιών στα όρια της πόλης, κατά τη θερινή περίοδο, τα περισσότερα από τα οποία θεωρούνται κακόβουλες ενέργειες και ερευνώνται από το ανακριτικό της πυροσβεστικής.
Αντίστοιχα, την ίδια περίοδο στους όμορους Δήμους όλες μαζί οι πυρκαγιές δεν φθάνουν στον αριθμό αυτών του Αμαρουσίου!
Σε όλες τις περιπτώσεις η Πολιτική Προστασία ανταποκρίθηκε με επαγγελματισμό, αποτρέποντας την εξάπλωσή τους και προστατεύοντας τις περιουσίες των πολιτών και το πράσινο της πόλης.    
Από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης έθεσε στη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα και εγρήγορση το έμψυχο δυναμικό της Πολιτικής Προστασίας και τις εθελοντικές ομάδες.

Εσβησε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πίσω από το νοσοκομείο «Υγεία»

Νέα φωτιά ξέσπασε κατά τις μεσημβρινές ώρες πίσω από το νοσοκομείο «Υγεία», στην συμβολή των οδών Κηφισίας 31 & Βασ. Παύλου, σε περιφραγμένο οικόπεδο.
Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς  συμμετείχαν  5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 2 της Πολιτικής Προστασίας και 2 του ΣΠΑΠ, παρόντος του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας κου Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη.
Η φωτιά κατέκαψε ξηρά χόρτα.

«Περιορισμένης ευθύνης», η αντιπολίτευση του κ. Μαγιάκη!

Στην προσβλητικού περιεχομένου  ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό  Συμβούλιο Αμαρουσίου, στην οποία υπάρχει μια ψευδέστατη & συκοφαντικού περιεχομένου αναφορά των στελεχών της συγκεκριμένης παράταξης  περί Δημάρχου μερικής απασχόλησης, η απάντηση της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου είναι απόλυτη & ξεκάθαρη:
1.Εδώ και δέκα χρόνια, το Μαρούσι έχει Δήμαρχο & Δημοτική Αρχή που διακρίνεται για την συνέπεια και την υπευθυνότητά της. 
Μια Διοίκηση που παράγει έργο για την πόλη και τους πολίτες. Αυτός είναι ο λόγος που η σημερινή Διοίκηση έχει την αποδοχή της μεγάλης πλειοψηφίας της τοπικής μας κοινωνίας. Αποδοχή που της έχει επιτρέψει να εκλέγεται επί τρεις συνεχείς θητείες , τις δύο μάλιστα από την πρώτη Κυριακή, με τα υψηλότερα μάλιστα ποσοστά που έχει εκλεγεί δημοτική παράταξη στην πόλη.
2.Το Μαρούσι τα τελευταία δέκα χρόνια έχει Δήμαρχο που ασχολείται καθημερινά με τα ζητήματα της πόλης
Έχει Δήμαρχο με ισχυρή φωνή και παρέμβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. 
Έχει Δήμαρχο που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης όχι μόνο των συμπολιτών μας, αλλά και της πλειοψηφίας των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, που τον εξέλεξαν άλλωστε & Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.
3.Σε αντίθεση με το Δήμαρχο και τη Διοίκηση του Δήμου που διακρίνονται για τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητά τους, το Μαρούσι δεν έχει υπεύθυνη αντιπολίτευση

Αύριο στις 10.30 η συνεδρίαση του Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε

Ομιλία του προέδρου του «Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης» Jean -Claude Frecon για προσφυγικό και μετανάστευση
Στην ημερήσια διάταξη και οι αλλαγές του Καλλικράτη
Συνέρχεται αύριο, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, και ώρα 10:30  το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.
Στη συνεδρίαση θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης με επικεφαλής τον πρόεδρο Jean -Claude Frecon, ο οποίος αναμένεται να απευθύνει ομιλία στις 12.30 το μεσημέρι. 
Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο πλευρών είναι το προσφυγικό  μεταναστευτικό και ο  ρόλος των δήμων στην αντιμετώπισή του, καθώς και οι αναγκαίες παρεμβάσεις από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εκτός των παραπάνω, μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν το Διοικητικό Συμβούλιο είναι και η πορεία των εργασιών της Επιτροπής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αναθεώρηση του Καλλικράτη.
Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη είναι η εξής:

Με τους τοπικούς συλλόγους Πολυδρόσου & Παραδείσου συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Την εξέλιξη του έργου της βιοκλιματικής αναβάθμισης των γειτονιών μέσω της δημιουργίας διαδρομής πεζών και ποδηλάτων στις περιοχές Αγίου Θωμά, Παραδείσου & Πολυδρόσου συζήτησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με τα Διοικητικά Συμβούλια των τοπικών  συλλόγων Πολυδρόσου και Παραδείσου, στη κοινή συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016.
Εκ μέρους του «Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου για την Ποιότητα Ζωής & τον Πολιτισμό» συμμετείχαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Πάντος, η Γραμματέας κα Χρυσούλα Καρατζή, ο Ταμίας κ. Βασίλης Καπρινιώτης και το μέλος κ. Γιάννης Κορομπίλης.
Αντίστοιχα, από τον «Επιμορφωτικό - Εκπολιτιστικό Σύλλογο Παραδείσου Αμαρουσίου» συμμετείχαν η Πρόεδρος κα Γωγώ Μπίσκου- Βαρδουλάκη, ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Αναστασόπουλος και η Ταμίας κ. Αγγελική Κουφοπούλου
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Βασίλης Κάκκαλης, κα  Ρένα Χαλιώτη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γεώργιος Διδασκάλου, ο Καθηγητής Παν/μίου Πατρών – Συγκοινωνιολόγος κ. Ευάγγελος Ματσούκης, ο Νομικός Σύμβουλος κ. Παντελής Αμούργης,  η Προϊσταμένη Δ/νσης Τεχνικών Έργων κα Μάρα Σεραφετινίδου, η Προϊσταμένη Τμήματος Κατασκευής και Επίβλεψης Έργων κα Ελένη Μπαϊτακτάρη.

Ερώτηση Μαίρης Διακολιού για την Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών

Ερώτηση σχετικά  με τις υπηρεσίες συμβούλου για τη Βιοκλιματική, προς το επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο μας κοινοποίσε η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αμαρουσίου Μ. Διακολιού.
Στο έργο της «Βιοκλιματικής Αναβάθμισης Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω δημιουργίας διαδρομής πεζών - ποδηλάτων», όπως ισχυρίζεται, προβλέπεται ως υποέργο η παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου, για την οποία είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Δήμου του έτους 2015 ποσό ύψους 55.797,77 .
Πράγματι, κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας η εκτέλεση του υποέργου αυτού κατακυρώθηκε στην εταιρία «Στ. Βενιέρης & Συνεργάτες ΟΕ» έναντι 52.275 .
Στα πλαίσια των υποχρεώσεών της, η εν λόγω εταιρία έως το Νοέμβριο 2015, όφειλε να συντάξει και να παραδώσει

Ερώτηση Π. Κούκουζα για την λειτουργία «Επιτροπής Κέντρου»

 Προς:  πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Επ. Γαρδέλη
Την  1η Φεβρουαρίου 2016 συστάθηκε η «Επιτροπή Κέντρου» με σκοπό «να επανεξετάσει όλο το φάσμα της λειτουργίας του Ιστορικού και Εμπορικού Κέντρου της πόλης μας, από μηδενική βάση, τόσο για τα εμπορικά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και για την ποιότητα ζωής των κατοίκων».
Η παράταξή μας εκτίμησε πως η δημιουργία αυτής της Επιτροπής ήταν θετική ενέργεια και συμμετέχει καταθέτοντας πλήθος προτάσεων. Το ίδιο έπραξαν και οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων και των τοπικών συλλόγων. 
Οι τρεις συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν έως το Απρίλιο του 2016 διεξήχθηκαν σε εξαιρετικό κλίμα με την προσφορά όλων των συμμετεχόντων σε πληροφορίες, ανάδειξη προβλημάτων, προτάσεις ειδικές και γενικότερες. 
Δυστυχώς από τις παραμονές του Πάσχα του 2016 η Επιτροπή δεν έχει ξανασυνεδριάσει, εκτιμούμε με ευθύνη του προέδρου της. 
Ερωτάται ο πρόεδρος της Επιτροπής Κέντρου κ. Νίκος Κάββαλος 

Τηλεοπτικό τοπίο:Ολα τριγύρω αλλάζουνε & όλα τα ίδια μένουν!

Κανένας συμβιβασμός με τη μίζερη ζωή - Οργάνωση Αγώνας για την Ανατροπή!

Όλοι & όλες στο Συλλαλητήριο στην Ομόνοια την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ.
Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ στις 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Κάνιγγος.   
Το νέο μοντέλο, της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης που με θρασύτητα αναφέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη στήριξη του ΣΕΒ, των εφοπλιστών & των υπόλοιπων μεγαλοκαρχαριών, δεν είναι για εμάς. 
Η ανάπτυξη τους πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. 
Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο που επικαλείται ξανά και ξανά η κυβέρνηση έχει επιβάλει στους εργαζόμενους κάθε χώρας, εργασιακές συνθήκες ζούγκλας, με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα. Στο κλάδο μας το 2018 θα οδηγήσει στη κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών. 
Ήδη έχει οδηγήσει σε διεύρυνση της ελαστικής εργασίας στους ΟΤΑ, ενώ υποδεχόμαστε χιλιάδες συνάδελφους με προγράμματα φτώχιας, μισθούς πείνας των 425 & 490  σε συνθήκες γαλέρας.
Με τα νομοσχέδια για τους ΟΤΑ για κινητικότητα και αξιολόγηση προετοιμάζεται το έδαφος για την περαιτέρω υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών και την ιδιωτικοποίηση τους, που θα οδηγήσει σε απολύσεις. 
Παράλληλα με τις νέες κρίσεις καλλιεργείται ο κανιβαλισμός & η εντατικοποίηση της εργασίας.  
Η συνεχής καταιγίδα των μέτρων σφαγιάζει δικαιώματα, επιδεινώνει τη ζωή μας! 

Δήμος Αμαρουσίου:Χορήγηση μίας υποτροφίας φοίτησης στο ΙΕΚ ΣΒΙΕ

Μέσω της κοινωνικής σύμπραξης της ΚΕΔΕ με Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΣΒΙΕ, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη
Ο Δήμος Αμαρουσίου, συμμετάσχει στο πρόγραμμα στήριξης των συμπολιτών μας που επιθυμούν να σπουδάσουν, αλλά στερούνται της οικονομικής δυνατότητας.
Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω της σύμπραξης ανθρωπιάς της ΚΕΔΕ με τον εκπαιδευτικό οργανισμό ΣΒΙΕ για 2η χρονιά, με πρωτοβουλία του Δημάρχου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη.   
Στο Δήμο Αμαρουσίου, όπως και σε κάθε Δήμο που συμμετάσχει στο πρόγραμμα χορηγείται  για φέτος  μία (1) υποτροφία διετούς φοίτησης στο ΙΕΚ ΣΒΙΕ σε απόφοιτους Λυκείου, υπό την προϋπόθεση ότι οι αιτήσεις που θα καταχωρηθούν θα είναι τουλάχιστον δέκα (10).
Επιπλέον, σε κάθε κοινωνικά ή οικονομικά ευάλωτο πολίτη, ο οποίος θα αιτηθεί υποτροφίας μέσω της ως άνω διαδικασίας, η ΣΒΙΕ θα χορηγήσει αυτόματα 50% έκπτωση στα ετήσια δίδακτρα, προκειμένου να σπουδάσει την ειδικότητα της επιλογής του.       
 Για λόγους διαφάνειας η τελική επιλογή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί από κοινή επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΔΕ κα της ΣΒΙΕ.   
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι 9 Σεπτεμβρίου 2016,

Στις 6:00 μ.μ. η συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου

ΔEKA TEΣΣEΡA(14) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης(18/2016)  του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί την σήμερα Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 6:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών 23ης (Έκτακτης) και 24ης Συνεδρίασης έτους 2015
1. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και επαναβεβαιώσεις σε άλλους οφειλέτες (υποθ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ BEST LEASING)
2. Διαγραφή οφειλών από Τέλη Καθαριοτήτας και Φωτισμού και Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων χώρων (Υπόθεση Μαρούσης Ευάγγελος)
3. Διαγραφή οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) (υποθ. Νισκοπούλου Θεοδώρα)

Στις 9:30 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΠΕΝΤΕ(5) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας ΖωήςΑμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 6  Σεπτεμβρίου, στις 9:30 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Χορήγηση ή μη, προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ) της Σμαράγδας Πάστηρα του Δημητρίου, ως νόμιμος εκπρόσωπος της υπό σύσταση εταιρείας "ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ Α. - ΠΑΣΤΗΡΑ Σ. Ο.Ε." σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, Ο.Τ. 140, επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, αρ. 68 (ισόγειο).
2. Χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος Παροχής Υπηρεσιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, "Κουρείο" του Δημητρίου Μπακάλη του Ιωάννη - Κώστα, σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, O.T. 142, επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα, αρ. 16, (ισόγειο).

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ξεκινάει αύριο το 17ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου

Ο Λάσκαρης κατήργησε την «πάλη των τάξεων» & οι Τσίπρας - Παππάς τη Διαπλοκή!

H «ENOTHTA» βάπτισε τον κ. Πατούλη, Δήμαρχο «Μερικής Απασχόλησης»!

Είναι προφανές ότι η εργασία του κ. Δημάρχου στο Δήμο υπό καθεστώς «μερικής απασχόλησης» τον  εμποδίζει να συνειδητοποιήσει  την πραγματικότητα.
Αυτό τονίζεται σε τελευταία ανακοίνωση της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»  μετά την έκδοση του από 1-9-2016 δελτίου τύπου του Δήμου, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις εργασίες κατασκευής ποδηλατοδρόμου στις περιοχές Αγ. Θωμά, Παραδείσου, Πολύδροσου.
Κατά πάγια τακτική του το γραφείο τύπου του Δήμου όταν δεν έχει επιχειρήματα για να αντικρούσει τις θέσεις μας, ή όταν δεν γνωρίζει το θέμα, «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα». 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση στην πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή της Περιφέρειας Αττικής, για την οποία θεωρεί ότι η παράταξη πρέπει να απολογηθεί.
Αν αυτό δεν αρκεί, τότε θυμάται το 56% που έλαβε η διοίκηση στις τελευταίες εκλογές, οπότε επικαλείται το αλήστου μνήμης «δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε».
Το επαναλαμβάνουμε λοιπόν για πολλοστή φορά μήπως και το καταλάβουν.
Οι πολιτικές προτιμήσεις των μελών της παράταξης και όλων των συμπολιτών μας είναι σεβαστές και εν πολλοίς δημόσια γνωστές. 
Η παράταξη σαν συλλογική οντότητα για το μόνο που απολογείται είναι για τη συνέπεια στη εφαρμογή του εκλογικού της προγράμματος.

Δράση για την την συγκέντρωση σχολικών ειδών, οργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου

Λίγο πριν το σχολικό κουδούνι χτυπήσει, ο Δήμος Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη οργανώνει δράση με σκοπό τη συγκέντρωση σχολικών ειδών, ώστε να μην λείψει από κανένα μαθητή όσα χρειάζεται για το σχολείο και όλα τα παιδιά  με χαρά να ξεκινήσουν τη νέα χρονιά.
Για το σκοπό αυτό απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στους πολίτες, τους τοπικούς συλλόγους και φορείς, τους καταστηματάρχες και τις επιχειρήσεις, να γίνουν αρωγοί της προσπάθειας υποστήριξης των  ευπαθών οικονομικά και κοινωνικά οικογενειών της πόλης, εκφράζοντας και σε αυτή τη περίπτωση την κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη τους.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου θα υποδέχεται τις προσφορές των συμπολιτών μας σε  σχολικά είδη, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 10:00 το πρωί έως τις 03:00 μετά το μεσημέρι, στη Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης (Σουρή 7 & Πλαστήρα, όπισθεν Δημοτικού Γυμναστηρίου Σπύρου Λούη,). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 -80.20.861.
Τα σχολικά είδη που μπορείτε να προσφέρετε είναι: 

Δωρεάν & μειωμένου κόστους θέσεις σε φροντιστήρια,εξασφαλίζει ο Δήμος Αμαρουσίου

 Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Εως την Παρασκευή16 Σεπτεμβρίου
Ο Δήμος Αμαρουσίου, μέσω του «Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης», υλοποιεί και φέτος το πρόγραμμα δωρεάν και μειωμένου κόστους φοίτησης σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης, παρέχοντας τη δυνατότητα στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες να καλύψουν μέρος των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών τους.
Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε κατοίκους της πόλης,  οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Οι θέσεις φοίτησης εξασφαλίζονται χάρη στην πολύτιμη συνεργασία και στο υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης των ιδιοκτητών φροντιστηρίων της πόλης του Αμαρουσίου, οι οποίοι,  βάσει των δυνατοτήτων τους, διαθέτουν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και για συγκεκριμένες τάξεις για τις παραπάνω κατηγορίες μαθητών.
Για την επιλογή των μαθητών συναξιολογούνται από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς:

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει το «σπίτι του φοιτητή από την επαρχία»

Συνεχίζεται στην Περιφέρεια Αττικής η συγκέντρωση ειδών οργάνωσης σπιτιού και γραφείου για τους φοιτητές από την επαρχία που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
Στις εγκαταστάσεις του Διαμετακομιστικού Κέντρου Συλλογής ειδών υλικής συνδρομής της στην Αγία Παρασκευή (άνοδος Μεσογείων 448 και Ευαγγελιστρίας τηλ. επικ: 2132100531) συγκεντρώνονται αλλά και παραδίδονται σε φοιτητές από την επαρχία σειρά ειδών.
Ήδη από την ημέρα της ανακοίνωσης των βάσεων, προσωπικό & εθελοντές της Περιφέρειας, σας περιμένουν από τις 9:00 μέχρι & τις 15:00 στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 448, είσοδος από Ευαγγελιστρίας).
Πολλά αντικείμενα θα παραδίδονται απευθείας από τους δωρητές στους φοιτητές με την Περιφέρεια να έχει τον ρόλο του συντονιστή
Ενδεικτικά, παρατίθενται είδη προς συλλογή για τους νέους φοιτητές:

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Βabelistas εν δράσει «Εντός των Τειχών» από το ερχόμενο Σάββατο

Αφού επέστρεψαν κι οι τελευταίοι, ο Πυρήνας Τέχνης «BABEL» σας περιμένει το ερχόμενο Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου σ' ένα party «επανασύνδεσης» , με γευστικά cocktails και όμορφες μουσικές !

«Ένα πληγωμένο κρίνο που κατευθύνεται στο σημείο που βγαίνει ο Ηλιος»!!!

Το αντίο στο Θάνο Aνεστόπουλο από «το Σπίρτο»
Είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε με τα τραγούδια σου και την τιμή να σε φιλοξενήσουμε
σΤο Σπίρτο μας. Μερικοί άνθρωποι είναι απλά μουσική...

Ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος του θρυλικού ροκσυγκροτήματος «Διάφανα Κρίνα», Θάνος Ανεστόπουλος, δυστυχώς δεν κατάφερε ναβγει νικητής, όπως τόσο ο ίδιος όσο και όλοι μας ελπίζαμε, από την άνιση και πολύμηνη αυτή μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψειδημόσια, έπασχε από μεταστατικό καρκίνο των οστών επιθετικής μορφής.

Μας «άφησε» ο τραγουδιστής των «Διάφανων Κρίνων» Θάνος Ανεστόπουλος!


Η μουσική σκηνή και ο καλλιτεχνικός χώρος είναι από σήμερα, Σάββατο, κατά πολύ φτωχότεροι...
Νωρίς το πρωί του Σαββάτου κυκλοφόρησε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής των Διάφανων Κρίνων, τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και σκιτσογράφος Θάνος Ανεστόπουλος.
Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα, καθώς στον επίσημο λογαριασμό της μπάντας στο Facebook υπάρχει σχετική ανάρτηση.
Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1967 και υπήρξε μέλος των Διάφανων Κρίνων από το 1991 όταν και σχηματίστηκαν.
Ο Θάνος Ανεστόπουλος αγάπησε την ποίηση. Μελοποίησε ποίηση
Ο Ανεστόπουλος έδινε εδώ και μεγάλο διάστημα άνιση μάχη με την επάρατο νόσο.

ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση εργασίας της ΚΕΔΕ με την υφυπουργό Θ. Τζάκρη

Συνάντηση εργασίας για τις δρομολογούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είχε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ υπό τον Πρόεδρό της Γ. Πατούλη με την υφυπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και τη διαδικασία που θα ακολουθείται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, έκανε λόγο για ένα φιλόδοξο σχέδιο και υπογράμμισε τη βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να έχει τα κατάλληλα θεσμικά εργαλεία ώστε να κάνει σωστά τη δουλειά της, προς όφελος των πολιτών.
Στη συνέχεια επισήμανε ότι οι παθογένειες που εντοπίζονταν διαχρονικά στη διαδικασία της αδειοδότησης και λειτουργίας των καταστημάτων σχετίζονταν κυρίως με την έλλειψη προσωπικού αλλά και στην καθυστέρηση νευραλγικής σημασίας θεσμικών παρεμβάσεων, όπως είναι ο καθορισμός των χρήσεων γης από το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος.

ΚΕΔΕ:Υπόθεση & δικαίωμα των Δήμων της Αττικής η διαχείριση των απορριμμάτων

Απάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, στην απόφαση που εξέδωσε η ΠΕΔΑ για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων
Με αφορμή την ανακοίνωση - απόφαση που εξέδωσε η ΠΕΔΑ μετά τη χθεσινή της συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:
Είναι πολύ θετικό που το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής συντάσσεται απόλυτα με την πολιτική θέση που διατύπωσε το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ότι η αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων πρέπει να αναληφθεί εξολοκλήρου από την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, και στην Αττική. 
Αυτό άλλωστε συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου οι Δήμοι έχουν τον αποκλειστικό ή τον κυρίαρχο ρόλο στη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.
Αλλά και στην υπόλοιπη, πλην Αττικής Ελλάδα, οι Δήμοι και οι αυτοδιοικητικές δομές είναι αυτοί που έχουν οργανώσει και υλοποιήσει, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, τη διαχείριση των απορριμμάτων τους χωρίς την παρέμβαση των Περιφερειών.
Είναι επίσης πολύ θετικό που το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής χαρακτήρισε προβληματική τη διαδικασία που ακολούθησε το Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ, κατόπιν εντολής της Περιφερειάρχου Αττικής, να μεταφέρει τις αρμοδιότητες επικαιροποίησης, έγκρισης και θεώρησης μελετών για 3 έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής. Για μας η απόφαση αυτή δεν είναι απλά προβληματική, γι’ αυτό στηρίζουμε την ένσταση που έχει υποβληθεί.

Πυρκαγιά & στο Ψαλίδι!!!

Άμεση η κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο Ψαλίδι, από την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου
 Ξηρά χόρτα έκαψε η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Ψαλίδι, στη συμβολή των οδών Παπανδρέου και Ρέας, σήμερα, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν η «Πυροσβεστική Υπηρεσία» με δύο οχήματα και η ομάδα επιφυλακής της «Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου» με ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα. 

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Mε ρεαλισμό & υπευθυνότητα υλοποιεί το σχέδιό της η Διοίκηση του Δήμου

Με αφορμή το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε η  παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό μας Συμβούλιο,  «Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι», στην οποία γίνεται κριτική στο έργο της σημερινής Διοίκησης του Δήμου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη είναι πολιτικά και κοινωνικά εγκλωβισμένη.
Είναι εγκλωβισμένη εξαιτίας του ένοχου πολιτικού της παρελθόντος, αφού στις τελευταίες δημοτικές εκλογές υποστηρίχθηκε από τον κομματικό σχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Από το κόμμα που αποτελεί σήμερα το βασικό κυβερνητικό εταίρο σε μια Κυβέρνηση που δεν τήρησε καμία από τις υποσχέσεις της. Που ψήφισε το πιο σκληρό μνημόνιο.
Που οδήγησε σε ακόμη πιο μεγάλη φτωχοποίηση σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Στηρίχθηκαν σε ένα κόμμα που δημιούργησε τη γενιά των 400 €, που μειώνει διαρκώς τις συντάξεις, που αυξάνει κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότερο την ανεργία.
Που δεν κατήργησε, αλλά αντίθετα αύξησε τον ΕΝΦΙΑ. Αντί λοιπόν να ζητούν συγγνώμη από τους πολίτες για τις πολιτικές τους επιλογές που δημιουργούν απελπισία στην κοινωνία, έχουν το θράσος «να ζητούν και τα ρέστα».

Συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στις «Φτωχο» - γειτονιές της πόλης, διαπιστώνει η Αντιπολίτευση ...

Η δημοσίευση των ανακοινώσεων των Συλλόγων Πολυδρόσου & Παραδείσου το τελευταίο διάστημα καθώς & οι σχετικές απαντήσεις του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Β. Κόκκαλη επιβεβαίωσαν την ήδη γνωστή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στις γειτονιές του Αμαρουσίου, υποστηρίζει σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη «Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι»
Ενδεικτικό της αποτυχίας της πολιτικής της διοίκησης Πατούλη, τονίζει, υπήρξε η συμμετοχή των συλλόγων στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2017 του Δήμου.
Από τα 51 μέλη της επιτροπής παρέστησαν μόνο 10 εκ των οποίων μόνο τα 3 έδωσαν θετική ψήφο για το Τεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασε η Διοίκηση.
Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει η διοίκηση περιορίζεται μόνο σε έργα βιτρίνας στο Κέντρο, ενώ ακόμα και αυτά που εκτελούνται στις γειτονιές είναι ελλιπώς σχεδιασμένα.
Κυκλοφοριακό, στάθμευση, επιπτώσεις στη λειτουργία και την οικονομία της πόλης, ασφάλεια στη μετακίνηση πεζών και οχημάτων δεν αντιμετωπίζονται ολοκληρωμένα κατά τη σχεδίαση τους.
Η ποιότητα κατασκευής είναι κακή & η συντήρηση των έργων όταν παραδοθούν ελλιπέστατη.