Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Για το «πολυδιαφημισμένο» ... γκαράζ της Ευτέρπης!

Ήδη έχουν τοποθετηθεί στην Πλ. Ευτέρπης, οι περιφράξεις για τη έναρξη κατασκευής υπογείου πάρκινγκ.

Το εν λόγω «πολυδιαφημισμένο» από τη δημοτική αρχή έργο, είναι αντίθετο προς κάθε ορθολογική αντιμετώπιση του προβλήματος στάθμευσης, αφού τοποθετείται στην καρδιά της πόλης.
Οι επιστημονικές απόψεις των τελευταίων ετών, συμφωνούν ότι το κέντρο της πόλης δεν μπορεί να υποτάσσεται στους οδηγούς του, αλλά να λαμβάνει υπόψη και τους πεζούς, ως σημαντικούς παράγοντες στη χρήση του, αλλά και τις ανάγκες των κατοίκων και των ειδικών κοινωνικών ομάδων, έτσι ώστε το κέντρο να αποτελεί πράγματι το ζωτικό κύτταρο της πόλης.
Όμως, στην προκειμένη (και σε κάθε άλλη αντίστοιχη) περίπτωση, κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου θα υπάρξει επιβράδυνση της κυκλοφορίας και ταλαιπωρία όλων μας (που ήδη τη βιώνουμε), αύξηση της ρύπανσης και του θορύβου. 
Αυτές οι θυσίες που απαιτούνται από τους κατοίκους και τους πεζούς του κέντρου της πόλης μας, δυστυχώς, πάλι με επιστημονικά δεδομένα, δεν θα έχουν το αποτέλεσμα που ευαγγελίζεται η διοίκηση του Δήμου.

Την έγκαιρη έναρξη του προγράμματος φιλοξενίας παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ζήτησε η ΚΕΔΕ

Γ. Πατούλης: «Πρέπει να διασφαλίσουμε πως από τον Σεπτέμβριο δεν θα βρεθεί κανένα παιδί, από αυτά που πληρούν τις προϋποθέσεις, εκτός του προγράμματος»
Με βασικό αίτημα να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία προετοιμασίας ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη έναρξη του προγράμματος, μέσω ΕΣΠΑ, φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για τη χρονιά 2016-2017, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προσήλθε σήμερα στη συνάντηση με τον 
Υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή και την Αν. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου
Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης 
ο Υφ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Μπαλάφας, ο Γ.Γ του υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκης, ο Ειδικός γραμματέας του (ΕΚΤ) του υπουργείου Οικονομίας Γ. Ιωαννίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Ε.Τ.Α.Α Θ. Γκοτσόπουλος.
Κατά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης επισήμανε την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των δημοτικών δομών και των εργαζόμενων που απασχολούνται σε αυτές και επανέλαβε στην ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων τις πάγιες θέσεις της ΚΕΔΕ, όπως διατυπώνονται στην ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ της που είναι οι εξής:

ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ:Στον αέρα βρίσκεται & η λειτουργία του Ειδικού Δ.Σ. & Νηπιαγωγείου

Η καταστροφή της κοινωνικής συνοχής και των πολιτικών κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης συνεχίζεται και υλοποιείται από τη συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), χάρη στις πολιτικές των μνημονίων που υιοθέτησαν και επέβαλαν οι κυβερνήσεις του «ευρωμονόδρομου», με στόχαστρο τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας (μισθοί, συντάξεις, παιδεία, υγεία, ασφάλεια, κοινωνική μέριμνα κ.ά.), προς χάρη των τραπεζών και των ξένων δανειστών, με κύριο θύμα τους τη δημόσια και δωρεάν κοινωνική μέριμνα.
Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, που λειτουργεί από το 1939 στην πόλη μας και φιλοξενεί πολλά παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καλύπτοντας βασικές τους ανάγκες (κυρίως εκπαίδευσης), εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών και περικοπών των δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα και την πλήρη έλλειψη πολιτικής βούλησης οδηγείται σταδιακά και μεθοδευμένα στην μετάλλαξή του και την πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του.

«Οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές που είναι αναγκαίες για μία νέα αρχή στη χώρα», στις 6:00 μ.μ. στο Γκάζι

       Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δεύτερα 6 Ιουνίου στις 6:00 μμ,                                         στο αμφιθέατρο  της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων (Γκάζι)


Στις 8:00 μμ. η προβολή του ντοκιμαντέρ «Guardians of the Aegean»

Στις 8:00 μμ. η προβολή του ντοκιμαντέρ «Guardians of the Aegean»
Υπό τον τίτλο «Πολιτικό Σινεμά» ξεκίνησε το 2015 μια νέα σειρά εκδηλώσεων του Ιδρύματος «Friedrich Ebert» στην «Ταινιοθήκη της Ελλάδος», όπου προβάλλονται ταινίες για επίκαιρα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. 
Την Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 8:00 μμ. θα προβληθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος(Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-135, 10435 Κεραμεικός), το ντοκιμαντέρ Guardians of the Aegean (87', Ελλάδα 2016) του κινηματογραφιστή Όμηρου Ευαγγελινού
Το ντοκιμαντέρ αποτελεί την 5ετή οδύσσεια του κινηματογραφιστή καθώς ταξιδεύει με ένα πρώην ψαροκάικο, ανάμεσα στα νησιά των Κυκλάδων, ερευνώντας το θέμα της υπεραλίευσης και τον αγώνα επιβίωσης των μικρών παράκτιων ψαράδων στο Αιγαίο. 
Εκεί καταγράφει μια κατάσταση αναρχίας και χάους όπου οι καθημερινές παράνομες πειρατικές τακτικές όπως η χρήση δυναμίτη και η μεγάλης κλίμακας αλιεία, έχουν επιφέρει δραματικά αποτελέσματα στα ιχθυοαποθέματα. 
Καθοδόν μαθαίνοντας για ένα σχέδιο προστασίας, που δημιουργείται με πρωτοβουλία του Πιερ-Ιβ Κουστό, καταλήγει στη Σαντορίνη, όπου παρακολουθεί τις προσπάθειες του να ενώσει ντόπιους ψαράδες, επιστήμονες και τοπική αυτοδιοίκηση, με σκοπό τη δημιουργία μιας Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής. 
Τέτοιες πρωτοβουλίες προστασίας του περιβάλλοντος, που γεννιούνται από τους άμεσα εμπλεκόμενους είναι ελάχιστες παγκοσμίως. 
Μπορούν σε μεγαλύτερη κλίμακα να αποτελέσουν λύση στο πρόβλημα;

14ο Αθλητικό Camp Δήμου Αμαρουσίου

Ένα χαρούμενο και δημιουργικό καλοκαίρι, με πλούσια αθλητικά δρώμενα και παιχνίδι  θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν τα παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, που θα συμμετάσχουν στο 14ο Αθλητικό Camp, που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου για τους θερινούς μήνες.         
Μέσα από δράσεις αθλητικές και αγωνίσματα  όπως, Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Κολύμβηση Τένις, Ταε Kwon Do, Παιδική Zumpa, Βόλεϊ, Γυμναστική, Ρυθμική Γυμναστική, Τοξοβολία, Χαντ Μπολ, Σχοινοδιαπέραση, Παραδοσιακοί Χοροί, αλλά και με τη θεωρητική διδασκαλία για την ιστορία των αθλημάτων, τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν το παιχνίδι και τον αθλητισμό, καλλιεργώντας παράλληλα τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του αθλητικού ήθους.
Όλες οι δραστηριότητες ακολουθούν ένα επιστημονικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, υπό την καθοδήγηση έμπειρων  Καθηγητών Φυσικής Αγωγής και μέσα σ’ ένα ασφαλές και καθαρό περιβάλλον. 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης μαζί με τις θερμές ευχές του σε όλα τα παιδιά για ένα ευχάριστο και εποικοδομητικό καλοκαίρι σημειώνει:

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Στην 1η διάσχιση Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου ο Αντιπεριφερειάρχης

Στην  1η οργανωμένη πεζοπορική διάσχιση όλης της Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου συμμετείχε σήμερα το πρωί Κυριακή 5/6, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ο Αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος.
Την πρωτοβουλία συνδιοργάνωσαν ο «Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου» και η φυσιολατρική κίνηση Βριλησσός με την υποστήριξη των Δήμων της περιοχής.
Στη διαδρομή  υπήρξαν ενημερώσεις καθώς και οργανωμένες εκδηλώσεις για το περιβάλλον.
H πεζοπορία ξεκίνησε στις 9:30, και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στο Χαλάνδρι μετά από περίπου 11 χιλιόμετρα πεζοπορίας.
Ο κ. Καραμέρος δήλωσε σχετικά: 
«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» φέτος, τον Ιούνιο του 2016 ήταν ξεχωριστή εδώ στα βόρεια προάστια, καθώς είχαμε την πρώτη πεζοπορική διάσχιση της ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου. 
Θέλω να συγχαρώ τόσο το Βριλησσό, όσο και το σύλλογο της Ρεματιάς αλλά και τους ορειβατικούς και πεζοπορικούς συλλόγους γι’ αυτήν την κατάβαση από τη σπηλιά του Νταβέλη, μέχρι τη Λ. Κηφισίας. Ξεκινήσαμε το πρωί, διασχίζοντας 11,5 χλμ, αρχικά με 250 άτομα, φτάνοντας μέχρι και τα 400 στην πορεία.

Tο καράβι τo πούλησαν, αλλά κράτησαν το τιμόνι οι άθλιοι Συριζαίοι

Στην εξουθένωση οδηγούν τα νέα μέτρα τους εκπαιδευτικούς

Το κείμενο αυτό δεν αποτελεί γενική  κριτική για τα τελικά πορίσματα του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία. Επικεντρώνεται αποκλειστικά σε εκείνους που καλούνται να τα εφαρμόσουν, στους εκπαιδευτικούς.
Το πνεύμα των πορισμάτων είναι σαφές: 
Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βγάλουν το φίδι από την τρύπα με αυξημένο τον κίνδυνο να δεχτούν πρώτα οι ίδιοι το τσίμπημα αυτού του φιδιού. 
Μεταξύ άλλων, είναι φανερό ότι προτείνεται άμεση αύξηση εργασιακού ωραρίου και φόρτου και, τολμώ να πω, και έμμεση αύξηση διδακτικού ωραρίου (η εξήγηση δίνεται παρακάτω). 
Tο σκεπτικό είναι το γνωστό: «do more, with less».
Ποιοι είναι λοιπόν, σύμφωνα με τα τελικά πορίσματα, οι επιπλέον ρόλοι  που θα επωμιστούν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία και  που έρχονται να προστεθούν στην ήδη πολύ επιβαρυμένη εργασιακή τους καθημερινότητα;

1) «Ο Σύμβουλος» :  Όταν ο εκπαιδευτικός δεν θα είναι στην τάξη θα παρακολουθεί την πορεία των μαθητών για τους οποίους θα οριστεί ως Σύμβουλος (ως μέρος των εξωδιδακτικών του υποχρεώσεων) και θα τους συμβουλεύει σε θέματα που έχουν σχέση με τη φοίτησή τους.
2) «Ο Φροντιστής» : Όταν δεν θα είναι στην τάξη και στα πλαίσια της μελέτης των μαθητών θα τους βοηθάει στην εκπόνηση  της εργασία τους για κάποιο μάθημα. Οι εργασίες αυτές θα παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση των μαθητών. 
3) «Ο Επόπτης Δοκιμίου» : Όταν δεν θα είναι στην τάξη, θα βοηθάει τους μαθητές να ετοιμάσουν το εκτεταμένο δοκίμιό τους που θα πρέπει να παραδώσουν στο τέλος της χρονιάς και το οποίο θα έχει συμμετοχή στα μόρια για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Γιατί χρειάζονται τα Αρχαία Ελληνικά

Με κατάπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόταση, που υπογράφεται από 56 πανεπιστημιακούς δασκάλους, σχετικά με την κατάργηση της διδασκαλίας της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας από το πρωτότυπο στο Γυμνάσιο. 
Η έκπληξή μας έγινε μεγαλύτερη από το γεγονός ότι το εν λόγω κείμενο υπογράφεται από συναδέλφους η συντριπτική πλειονότητα των οποίων δεν έχει σχέση με την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Φιλολογία ή με την αρχαιογνωσία εν γένει, ενώ αρκετοί από αυτούς υπηρετούν σε πανεπιστημιακά τμήματα άσχετα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση γενικότερα. 
Το αποτέλεσμα είναι ότι η επίμαχη πρόταση υπεραπλουστεύει κατά τρόπο ανεπίτρεπτο ζητήματα σύνθετα και χαρακτηρίζεται συνολικά από μεγάλη προχειρότητα. 
Πληροφορούμενοι, ωστόσο, ότι το θέμα έχει αρχίσει να αποτελεί σημείο προβληματισμού των υπευθύνων για τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία θεωρούμε ότι αποτελεί υποχρέωσή μας ως μελών του Τομέα Κλασικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών να δηλώσουμε τα εξής σχετικά με την αναγκαιότητα διατήρησης και περαιτέρω ενίσχυσης του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου: 
Η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα είναι μαζί με τη Λατινική οι δύο κατ’ εξοχήν παγκόσμιες γλώσσες της Αρχαιότητας και του Μεσαίωνα...

Κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών «μαγειρεύουν» 56 πανεπιστημιακοί !!!

Την πλήρη κατεδάφιση της ελληνικής παιδείας έχει αναλάβει ο γνωστός κ. Αντ. Λιάκος, ο μέντορας της Ρεπούση, για την οποία η καταστροφή της Σμύρνης έγινε λόγω... συνωστισμού και οι Έλληνες έκαναν εθνοκάθαρση κατά των Εβραίων - Θέλει να καταργήσει και την προσευχή και τις παρελάσεις 
Μετά την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και την καθιέρωση της Θρησκειολογίας, που εξισώνει την Ορθοδοξία με τον Ισλαμισμό και τον Βουδισμό, η γνωστή παρέα των δήθεν προοδευτικών καθηγητών ετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμη χτύπημα στους πυλώνες του Ελληνισμού και του ελληνικού έθνους.
Σε κείμενο που υπογράφουν 56 πανεπιστημιακοί, ζητούν την κατάργηση του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών στο πρωτότυπο κείμενο και τη μετατροπή τους σε μάθημα επιλογής. 
Την ίδια στιγμή που σε δεκάδες πανεπιστήμια του εξωτερικού τα Αρχαία Ελληνικά διδάσκονται στο πρωτότυπο κείμενο, ενώ σε ορισμένα υπάρχουν έδρες Αρχαίων Ελληνικών.
Ο… κατήφορος ωστόσο δεν σταματάει εκεί, καθώς ο επικεφαλής της επιτροπής για τον Εθνικό Διάλογο Αντ. Λιάκος προτείνει την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων και της προσευχής στα σχολεία. 
Αμφότερες οι προτάσεις έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από παράγοντες & φορείς της εκπαίδευσης, την Εκκλησία, τα πολιτικά κόμματα κ.ά.
Ο εν λόγω κύριος έχει μακρύ και «σκοτεινό παρελθόν», υπήρξε μέντορας της ανεκδιήγητης Μαρίας Ρεπούση που ισχυρίσθηκε ότι δεν υπήρξε καταστροφή της Σμύρνης και σφαγιασμός χιλιάδων ελλήνων, αλλά ένας απλός… συνωστισμός! 
Είναι εκείνος που υποστήριξε ότι οι Έλληνες έκαναν εθνοκάθαρση σε βάρος των εβραίων & των μουσουλμάνων αμέσως μετά την επανάσταση.

Η «επινοητική» εκπαίδευση του Αντώνη Λιάκου ...

Ανέλαβα την Προεδρεία του Διαλόγου υπό το βάρος μιας αγωνίας. Δεν σας κρύβω ότι είχα συνεχώς στο νου μου την ευαγγελική παραβολή «του κρύψαντος το τάλαντον». 
Δεν θα έχουμε καμιά δικαιολογία αν δεν αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε μερικές βασικές τομές και να επιχειρήσουμε μια αλλαγή πορείας στην εκπαίδευση. 
Ολοκληρώνοντας τα Πορίσματα του Διαλόγου, το ερώτημα που συνεχίζει να με βασανίζει είναι αν καταλαβαίνουμε την ιστορική στιγμή, αν μπορούμε να προσεγγίσουμε τα προβλήματα της εποχής, και αν αυτά που προσεγγίζουμε είναι πράγματι τα προβλήματα. 
Κι αν τα καταλαβαίνουμε, ποιες είναι οι δυνατότητες και ποια τα όρια και οι ιστορικοί περιορισμοί της δράσης μας;
Όταν μιλάμε για την εκπαίδευση, συνήθως αναφερόμαστε στον αναπαραγωγικό της χαρακτήρα. 
Η εκπαίδευση αναπαράγει κοινωνικές σχέσεις. 
Αυτή είναι μια θέση ευρύτατα αποδεκτή, και γι αυτό γύρω από το περιεχόμενο της εκπαίδευσης αρθρώνονται μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. 
Αναπαραγωγή κοινωνικών σχέσεων σημαίνει αναπαραγωγή κοινωνικών ιεραρχιών. 
Τα παιδιά των μορφωμένων μορφωμένοι, των φτωχών, φτωχοί.
Το επόμενο στάδιο στην εκπαίδευση ήταν ο αναδιανεμητικός της χαρακτήρας. 
Η εξασφάλιση πρόσβασης στους φτωχότερους και τους διαφορετικούς. 
Αυτή ήταν η εκπαίδευση του κράτους πρόνοιας. 
Και η Ελλάδα πριν την κρίση, περίπου στη φάση αυτή βρισκόταν.
Σήμερα όμως δεν είναι τόσο, ή μόνο το περιεχόμενο της εκπαίδευσης που βρίσκεται σε αμφισβήτηση, αλλά ο ίδιος ο αναπαραγωγικός και ο αναδιανεμητικός της ρόλος.

Το υπέρβαρο ΦΩΣ της ΑΥΓΗΣ & της κυβέρνησης Τσίπρα...

«Οι «άλλοι» Γερμανοί της Ναζιστικής κατοχής»!!!

Στις εκδηλώσεις ΜΝΗΜΗΣ συμμετέχει & η Γερμανική Σχολή Αθηνών!!!
Οπως μα πληροφορεί διά του ιστολογίου της η «Γερμανική Σχολή Αθηνών» :
«Μαθήτριες & μαθητές - στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος συνάντησης της DSA και του Λυκείου Διστόμου - συμμετέχουν με μια σύντομη παρουσίαση στην εκδήλωση με τίτλο:
«Οι «άλλοι» Γερμανοί της ναζιστικής κατοχής.
Τα τάγματα ανεπιθύμητων της Βέρμαχτ στην Ελλάδα, 1943-1944»
Ομιλητές οι κ.κ.  Friedheim Boll(καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Κασελ
Ιάσων Χανδρινός(Διδάκτωρ Νεώτερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών).
Πάλι καλά που η «ευαίσθητη» DSA δεν εκπροσωπήθηκε από τον καθηγητή  Χάινς Ρίχτερ

Το ελληνικό οικοσύστημα των startups & ο ρόλος των πολυεθνικών:

            Μέντορες από το Ισραήλ στην Ελλάδα
Εξαιρετική χαρακτήρισαν την εικόνα και τις δυνατότητες της ελληνικής startup «σκηνής» Ισραηλινοί ειδικοί/ μέντορες που βρέθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο συνεργασίας- κοινού εγχειρήματος μεταξύ του Ισραήλ και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ)- τονίζοντας ωστόσο πως το σχετικό «οικοσύστημα» της χώρας μας έχει ακόμα πολλά περιθώρια εξέλιξης προκειμένου να φτάσει σε επίπεδο αντίστοιχων ανεπτυγμένων οικοσυστημάτων που συναντά κανείς αλλού στην υφήλιο.
Όπως δήλωσε στη HuffPost Greece η πρόεδρος του συνδέσμου Ισραηλινών Βιομηχανιών Προωθημένης Τεχνολογίας (ΙΑΤΙ), Karin Mayer Rubinstein, στην Ελλάδα υπάρχει πολλή προθυμία από κάθε πλευρά- τόσο από πλευράς startups όσο και από πλευράς τραπεζών και κυβέρνησης. 
«Υπάρχουν καλές startups, καλές εταιρείες, σε μια ποικιλία από τομείς- αλλά χρειάζονται μεντορεία, διψούν για αυτήν» σημείωσε, υπογραμμίζοντας παράλληλα τις ομοιότητες ανάμεσα στην κουλτούρα της Ελλάδας και αυτήν του Ισραήλ: 

«Έχουμε θερμό κλίμα, είμαστε θερμοί άνθρωποι, μεσογειακοί...νομίζω ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες, αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν».

Σις 8:00 π.μ. ξεκινά η 22η Δράση Διάθεσης Εγχωρίων Αγροτικών Προϊόντων

Στις 10:00 π.μ. η Γιορτή για την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» από τον Σ.Π.Α.Π

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Δυσαρεστημένη η ΚΕΔΕ για τον αποκλεισμό της, από το σχεδιασμό του προγράμματος για την εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ στην Αν. υπουργό Θεανώ Φωτίου  
Τη δυσαρέσκεια της ΚΕΔΕ για τον αποκλεισμό της από τον σχεδιασμό της εφαρμογής του προγράμματος για την παροχή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε 30 Δήμους αλλά και για τον τρόπο που επελέγησανοι συγκεκριμένοι Δήμοι εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σε επιστολή που απέστειλε στην Αν.υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
Ειδικότερα ο κ. Πατούλης χαρακτηρίζει «θετική» την έναρξη εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους Δήμους της χώρας, υπενθυμίζοντας ότι επρόκειτο για «μία πάγια θέση της ΚΕΔΕ η οποία έχει αποτυπωθεί διαχρονικά στις Ομόφωνες Αποφάσεις των Ετήσιων Τακτικών Συνεδρίων της».
Ωστόσο επισημαίνει, στην επιστολή, πως παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις που η Αν. Υπουργός είχε δώσει στον ίδιο, τελικά η ΚΕΔΕ δεν συμμετείχε στο σχεδιασμό της εφαρμογής του προγράμματος καθώς και στον τρόπο επιλογής των 30 πρώτων Δήμων στους οποίους θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα.

Αύριο, η «1η πεζοπορική διάσχιση όλης της Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου»

Αύριο Κυριακή 5 Iουνίου - «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» - με ξεκίνημα από την σπηλιά Νταβέλη θα γίνει η 1η πεζοπορική διάσχιση όλης της Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου
Η καθαρή πεζοπορία είναι 3,5 ώρες. 
Μαζί όμως με τις στάσεις & τις ξεναγήσεις θα ξεπεράσει τις 5 ώρες
Η δράση γίνεται  σε συνεργασία με τον Ορειβατικό σύλλογο «Βριλησσός» 
Στην διαδρομή  θα υπάρχουν ενημερώσεις καθώς και οργανωμένες εκδηλώσεις για το περιβάλλον. 
Στη δράση συμμετέχουν & τη στηρίζουν οι δήμοι Βριλησσίων, Πεντέλης και Χαλανδρίου, το ΚΠΕ Αργυρούπολης & το 4ο σύστημα προσκόπων.
Επειδή όλη η διαδρομή είναι δύσκολη για όσους δεν έχουν ορειβατική - πεζοπορική εμπειρία, θα υπάρχει δυνατότητα πεζοπορίας σε μικρότερο τμήμα της διαδρομής μετά την Nέα Πεντέλη.
Για την συμμετοχή στην πεζοπορία απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, υγεία, καλή φυσική κατάσταση και πεζοπορικός εξοπλισμός, καθως και μικρός φακός για το πέρασμα κάτω από την Αττική Οδό.

Συνάντηση μελών του Δ.Σ τουΣυλλόγου «Η ΔΩΔΩΝΗ», με τον Γ. Πατούλη

Συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Πατούλη, είχαν την Τρίτη 10 Μαΐου  ο Πρόεδρος Ηλίας Ζορμπαλάς, ο Αντιπρόεδρος Βασίλης Μπούρας και ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Σπύρος Οικονόμου, εκπροσωπώντας το νέο Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Η ΔΩΔΩΝΗ» 
Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε καλό κλίμα, οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. κατέθεσαν τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής σχετικά με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους όπως ο ηλεκτροφωτισμός, η διευθέτηση και ο καθαρισμός του ρέματος Σαπφούς, η ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ και η αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου, καθώς και του μικρού πάρκου στη συμβολή των οδών Κρυστάλλη και Παλαμά και η ανακατασκευή των πεζοδρομίων.
Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε το Δ.Σ. ότι:

«Το βουνό πάνω από την πόλη μας. Σε επαφή με την Πεντέλη»


Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 
«Η  ΚΑΣΤΑΛΙΑ»την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνει τη δράση:
«Το βουνό πάνω από την πόλη μας. Σε επαφή με την Πεντέλη»
Σας καλούμε την Κυριακή 5 Ιουνίου να περπατήσουμε στην Πεντέλη των αρχαίων μαρμάρων, το βουνό της γειτονιάς μας, το δικό μας βουνό.
Θα επισκεφτούμε τη σπηλιά Νταβέλη, την οδό λιθαγωγίας, το σπήλαιο των Νυμφών, με ξεναγό τον Ηλία Αποστολίδη, που είναι γνώστης του βουνού.
Συνάντηση στις 10.30 π.μ. στο δρόμο Ν. Πεντέλης-Κηφισιάς, στη διασταύρωση προς Μονή Πεντέλης, όπου έχει πολύ χώρο για στάθμευση.

Αύριο στις 6:00 μ.μ. η Γ.Σ του Συλλόγου «ΣΤΟΥΝΤΙΟ Α»

Ο Εξωραϊστικός & εκπολιτιστικός Σύλλογος «ΣΤΟΥΝΤΙΟ Α» Αμαρουσίου καλεί τα μέλη του που είναι ταμειακά εντάξει (δηλ. που πλήρωσαν στις εκλογές του 2014), στην Γενική  Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στις 6:00 μ.μ. στον Βρεφονηπιακό Σταθμό
Βασικό ΘΕΜΑ της Γενικής  Συνέλευσης θα είναι η παράταση Θητείας του τωρινού Διοικητικού Συμβουλίου η οποία λήγει στις 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016
Εάν η Γενική Συνέλευση δεν συμφωνήσει να δοθεί παράταση Θητείας του παρόντος Δ.Σ, τότε οι εκλογές θα διεξαχθούν εντός του μηνός ΙΟΥΛΙΟΥ που λόγω  καλοκαιριού θεωρούμε ότι η συμμετοχή των μελών του Συλλόγου θα είναι περιορισμένη 

AMAΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Δύο μύθοι αγάπης & αποχωρισμού αύριο στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο

Ο Σταύρος Λογαρίδης Live αύριο στις 10:30 μ.μ.στο ΒΑΒΕL

Στο Μαρούσι θα βρίσκεται το Σάββατο 4 Ιουνίου, μία από τις δύο μεγάλες αδυναμίες που έχει καλλιτεχνικά ο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» 
Ο λόγος για τον Γνήσιο και ασυμβίβαστο καλλιτέχνη Σταύρο Λογαρίδη, τον οποίο κυριολεκτικα λατρεύω & όσοι παρακολουθείτε το ιστολόγιο, έχετε διαπιστώσει ότι στο «Λιμάνι της Μελωδίας» συχνά - πυκνά φιλοξενούμε τραγούδια του
Η άλλη μου αδυναμία, ο Νικόλας Παπάζογλου, ο Ινδιάνος «έφυγε νωρίς» & η μόνη μου μουσική παρηγοριά είναι πλέον αυτός ο εξαιρετικός, κρυστάλλινος καλλιτέχνης
με τις υπέροχες μουσικές του & τις ανεπανάληπτες ερμηνείες του! 
Προσωπικά δεν μπορώ να κρίνω αντικειμενικά τον ΣΤΑΥΡΟ...
Θα αρκεστώ μόνο να πω ότι πρόκειται για ΜΟΝΑΔΙΚΟ ερμηνευτή, με εκπληκτικές μελωδικές γραμμές στα τραγούδια του, με πλούσιες φωνητικές και δημιουργικές ικανότητες...

Οι «N' Eirini» live την Κυριακή στο «ΙΔΙΟΜΕΛΟ»

Παρουσιάστηκε η μελέτη του Ι.Τ.Α για τις επιπτώσεις του προσφυγικού ζητήματος

 Γ. Πατούλης:Αναγκαία η συνεργασία κυβέρνησης, Τ.Α & φορέων, για την επίτευξη αποτελεσματικότερου συντονισμού
«Είναι αναγκαία η διαμόρφωση ενός νέου επιχειρησιακού σχεδίου διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης με βασική προϋπόθεση την ένταξη των Δήμων στα εθνικά όργανα και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, για τη διαχείριση και ένταξη των προσφυγικών πληθυσμών».
Με αυτή την επισήμανση  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προλόγισε τη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις επιπτώσεις του προσφυγικού ζητήματος στην κοινωνία, την οικονομία και τον τουρισμό, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται στη Σάμο.
Ειδικότερα ο κ. Πατούλης τόνισε πως η μελέτη του ΙΤΑ διενεργήθηκε με σκοπό τη διαμόρφωση της νέας στρατηγικής της ΚΕΔΕ για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για τη χρηματοδότηση δράσεων που είναι απαραίτητο να αναληφθούν, για την αντιμετώπισή τους.
Έλλειψη χωρητικότητας στις δομές φιλοξενίας και ελλιπής χρηματοδότηση

Στη Γαλλία γίνεται χαμός! Εδώ ...

Ο χαμένος 21ος αιώνας για όλους τους Έλληνες

Πόσο θα μοιάζει με τον σημερινό κόσμο εκείνος του 2040, όταν η Ελλάδα θα είναι ακόμη «καμμένη Γη» - σύμφωνα τουλάχιστον με το ΔΝΤ - και θα αρχίζει - στην καλύτερη περίπτωση - να αποπληρώνει το χρέος της με συσσωρευμένο επιτόκιο, της τάξης του 1,5%; 
Πόσο διαφορετικός θα είναι ο κόσμος το 2115, όταν η τότε διακυβέρνηση της περιοχής της Ελλάδας θα συζητά με τη διεθνή υπερδομή για το αν θα υπάρξει το ίδιο στάτους για τη διοίκησή της, όπως αυτό που θα έχει ισχύσει τον 21ο αιώνα, και για τον 22ο; 
Οπως εύκολα γίνεται κατανοητό, αν θεωρήσουμε το καθεστώς που υπερψήφισε το Κοινοβούλιο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ως σταθερό για τον αιώνα, τότε δεν υπάρχει νόημα να συζητούμε βασίμως για Ελλάδα των Ελλήνων. 
Αφού κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τι θα έχει συμβεί στον πλανήτη Γη όταν εμείς, τα παιδιά και τα περισσότερα από τα εγγόνια μας θα έχουν πεθάνει προ πολλού.
Αντιθέτως, ιδιαίτερη σημασία έχει να κατανοήσουμε τη σημερινή μας πραγματικότητα και  -τουλάχιστον - να προκρίνουμε τη διαμόρφωσή της για την επόμενη τριετία. 
Εως το 2018, οπότε το παρόν μνημονιακό πρόγραμμα τελειώνει. 
Ακόμη πιο ουσιώδες θα ήταν να οργανώσουμε τις κινήσεις μας για τους επόμενους μήνες, έως το τέλος του 2016, αφού αυτοί θα κρίνουν την τριετία. Και η τριετία τον αιώνα. 
Και ο αιώνας την οργανική πραγματικότητα της φυλής μας. 
Το Γένος μας, για το οποίο πολέμησαν οι παλαιότεροι ημών και μας κληροδότησαν χώρα. 
Εθνικό κράτος, και όχι διεθνής ή οθωμανική περιοχή. 
Θα μπορούσε να ειπωθεί, χωρίς να είναι ούτε κατ' ίχνος εθνικιστικό, ότι οι Έλληνες εδώ και κάποιες μέρες μετεξελίσσονται από έθνος με ιδιοκτησία επί κρατικής επικράτειας σε φυλή νομάδων υπό διεθνή διαχείριση και συσχετισμό ισχύος και εξάρτησης.

Οι Τεχνίτες της Νοητικής Χειραγώγησης

       ΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Ένα άρθρο που αποδεικνύει ότι η γένεση σημαντικών κοινωνικών φαινομένων δεν είναι αυθόρμητη.
Ο  E. L. Bernays γεννήθηκε στην Βιέννη από Εβραίους γονείς και ήταν ανιψιός του Σ. Φρόυντ. To 1892 η οικογένεια  του μεταφέρθηκε στην Νέα Υόρκη, χωρίς όμως να διακόψει τις επαφές της με τον θείο Φρόυντ. 
Στην Νέα Υόρκη, ο πατέρας Bernays κατόρθωσε να γίνει ένας πλούσιος έμπορος σιτηρών, και ενθάρρυνε τον γιό του να σπουδάσει γεωπονική στο πανεπιστήμιο Cornell
Πράγματι, ο υιός Bernays  το 1912 παίρνει το πτυχίο του αλλά δεν θα ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του. 
Αρχίζει να δουλεύει ως δημοσιογράφος και διαφημιστής.
Συνδυάζοντας τις θεωρίες του Gustave Le Bon(συγγραφέα του γνωστού βιβλίου: '
«Η ψυχολογία του όχλου») & του Wilfred Trotter, μελετητή παρόμοιων θεμάτων, με τις ψυχολογικές θεωρίες που επεξεργάστηκε ο θείος του ο Φρόυντ, 
ο Bernays υπήρξε ένας από τους πρώτους που εμπορευματοποίησε τις μεθόδους για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ψυχολογία του ασυνειδήτου ως μέσο χειραγώγησης της κοινής γνώμης. 
Αυτός δημιούργησε τους όρους «Συλλογικός Νους» &  «κατασκευή της συναίνεσης», σημαντικές έννοιες για την πρακτική εργασία της προπαγάνδας.
                                                     Ο 1ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ  ΠΟΛΕΜΟΣ
Το βράδυ που ο  Enrico Caruso τραγουδούσε στο Τολέδο του Οχάιο, στις 6 Απριλίου του 1917, η Αμερική δηλώνει την είσοδό της στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρό των δυνάμεων της Συνεννόησης, εναντίον της Γερμανίας & της Αυστρίας

Στα... άδυτα της Τεκτονικής Στοάς


Τις πύλες της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, του μυστηριώδους κτιρίου στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Σουρμελή, στο κέντρο της Αθήνας, που παρέμεναν για περισσότερο από έναν αιώνα ερμητικά κλειστές για το κοινό, αποφάσισαν να ανοίξουν οι τέκτονες, ανεβάζοντας στην ιστοσελίδα τους φωτογραφίες από το εσωτερικό της μασονικής στοάς. 
Οπως προκύπτει από τις φωτογραφίες, πίσω από τις βαριές πόρτες του επιβλητικού κτιρίου βρίσκονται βιβλιοθήκες, μουσειακοί χώροι, αίθουσες συνεδριάσεων και εκδηλώσεων, αλλά και δωμάτια που παραπέμπουν σε χώρους προσευχής, ενώ στις περισσότερες αίθουσες κυριαρχούν το μαρμάρινο στοιχείο και οι ξύλινες επενδύσεις.
Στην ιστοσελίδα
Οπως αναφέρουν οι τέκτονες στην ιστοσελίδα τους, η πρώτη τεκτονική στοά στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 1782, στη βενετοκρατούμενη Κέρκυρα, και υπαγόταν στη Μεγάλη Στοά της Βερόνας. 

Πρόγραμμα καθοδήγησης νέων Ελλήνων επιχειρηματιών από Ισραηλινούς ειδικούς!

Ξεκίνησε το πρόγραμμα καθοδήγησης νέων Ελλήνων επιχειρηματιών από Ισραηλινούς ειδικούς σε μια συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ).
Πρόκειται για κοινό εγχείρημα του συνδέσμου Ισραηλινών Βιομηχανιών Προωθημένης Τεχνολογίας (IATI), της οργάνωσης- ομπρέλας του Ισραήλ στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας και τις επιστήμες της ζωής, η οποία εκπροσωπεί εκατοντάδες επιχειρηματικά κεφάλαια, επενδυτές “αγγέλους” (angel investors), νεοφυείς επιχειρήσεις, θερμοκοιτίδες, επιταχυντές, Ισραηλινές και ξένες τράπεζες, πολυεθνικές, κλπ, και της Εθνικής Τράπεζας. Υλοποιήθηκε με την ενεργή υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα.
Σχολιάζοντας το πρόγραμμα, η Πρόεδρος του ΙΑΤΙ, κ. Karin Mayer Rubinstein, δήλωσε ότι: “Πέντε κορυφαίοι ειδικοί της οργάνωσης μας βρίσκονται στην Αθήνα για να συμμετέχουν σε μια “διαδικασία ταιριάσματος” με Έλληνες επιχειρηματίες του προγράμματος Business Seed της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. 
Η ομάδα μας θα παρέχει αφιλοκερδώς τεχνογνωσία και καθοδήγηση σε Έλληνες startuppers για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους από το αρχικό στάδιο μέχρι την ωρίμανσή τους. Το ΙΑΤΙ αναζητά ενεργά την ανάπτυξη της συνεργασίας με την Ελλάδα και άλλα επιχειρηματικά οικοσυστήματα ανά τον κόσμο. Είναι χαρά για μας να μοιραστούμε την τεχνογνωσία μας με την Ελληνική επιχειρηματική κοινότητα σε αυτή την σημαντική προσπάθεια και θεωρούμε αυτό το πρόγραμμα ως ένα βήμα περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας μας με την Ελλάδα.”

Η TTIP, η CETA, η TISA & το κακό συναπάντημα!


Μέσω των τριών ανίερων, μυστικών διατλαντικών συμφωνιών, γίνεται προσπάθεια να υποδουλωθούν πλήρως οι Πολίτες από την παγκόσμια ελίτ - με την πλήρη κατάργηση της εθνικής τους κυριαρχίας, της Δημοκρατίας & του Κράτους Δικαίου  
«Με τις συμφωνίες TTIP και CETA, οι μεγαλύτερες πολυεθνικές επιχειρήσεις του πλανήτη και τα λόμπι τους, αποκτούν άνευ προηγουμένου εξουσίες – αφού θα μπορούν να επηρεάζουν & να αλλάζουν τη νομοθεσία προς όφελός τους ή να μηνύουν σε ιδιωτικά δικαστήρια τις κυβερνήσεις που δεν συμμορφώνονται.

Σε αυτό το πλαίσιο, καμία χώρα δεν θα έχει τη δυνατότητα να αρνηθεί επενδύσεις ή προϊόντα μιας εταιρείας, ακόμα και αν αυτά ενέχουν κινδύνους για την υγεία των πολιτών, το περιβάλλον ή τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η καλλιέργεια μεταλλαγμένων, την οποία η Ελλάδα μέχρι στιγμής απαγορεύει, αλλά υπό το καθεστώς της TTIP και της CETA θα αναγκαστεί να δεχτεί.
Αυτή τη στιγμή όμως έχουμε μία μοναδική ευκαιρία. 
Η διαρροή των μυστικών κειμένων της TTIP από το ολλανδικό γραφείο της Greenpeace προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις ενάντια στη συμφωνία από πληθώρα πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων στην Ευρώπη. 
Η έμπρακτη εναντίωση του αρμόδιου Έλληνα υπουργού για θέματα εμπορίου, στην TTIP & τη CETA, είναι όχι μόνο ζήτημα εθνικού συμφέροντος, αλλά & ηθικού χρέους» (Greenpeace).

Και μία απάντηση για το συνέδριο «παρωδία» της ΚΕΔΕ στην Σάμο...

Την ίδια ώρα που στον όμορφο & κλιματιζόμενο χώρο του αμφιθεάτρου ακούγονταν μεγάλα λόγια, διαπιστώσεις και αλληλοκατηγορίες με ευγένεια και διακριτικότητα πάντα μπροστά στο «εκστασιασμένο» κοινό που παρακολουθεί με «ανοιχτό» το στόμα τους «ειδικούς» να μιλάνε για όλα όσα ..
φαντάζονται(samostimes.gr) λίγα χιλιόμετρα μακριά εντός του Hotspot κατόπιν οργανωμένου σχεδίου λάμβανε χώρα μια μικρή «εξέγερση» ( radiocafe.gr ) .
Μετά τα τελευταία γεγονότα στην Μυτιλήνη ήταν αναμενόμενο να συμβεί και σε εμάς κάτι και μάλιστα τώρα που όλα τα φώτα είναι γυρισμένα πάνω στο νησί μας με το σεμινάριο της ΚΕΔΕ. Γιαυτό άλλωστε αναφέραμε ότι κατά την ταπεινή μας άποψη υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο, συνεχίζοντας τον ιδιόμορφο «πόλεμο» που έχει κηρυχθεί στην πατρίδα μας.