Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Αντιπυρική περίοδος:Έτοιμος να συνδράμει το έργο των συναρμοδίων φορέων ο Δήμος Αμαρουσίου

Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τη Διοίκηση του ΙΓΕ
Ο συντονισμός των ενεργειών και οι δράσεις που θα αναληφθούν κατά  τη φετινή αντιπυρική περίοδο για την καλύτερη φύλαξη του Δάσους Συγγρού και του περιαστικού πρασίνου της πόλης, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη με τη Διοίκηση του ΙΓΕ, την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου δέχθηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο, την Πρόεδρο του ΙΓΕ κα Άννα Μαρία Γιάντση & τον Διευθυντή του ΙΓΕ κ. Γιώργο Μπαλωτή,  παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής κου Νικόλαου Κάββαλου, του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας κου Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κου Γεωργίου Διδασκάλου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε μία αναλυτική παρουσίαση των δεδομένων και δρομολογήθηκαν οι άξονες του σχεδιασμού που θα πρέπει να υλοποιηθεί και να ισχύσει καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

... της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης Φίλη!

Aνακοίνωση της Μ. Διακολιού για το ΤΑΙΠΕΔ: Ας μην είμαστε παθητικοί δέκτες...


Το ΤΑΙΠΕΔ, ο Οργανισμός που στόχο έχει το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας προκειμένου να πληρωθούν οι «δανειστές μας», ήδη σκανδαλωδώς & επί πινακίου φακής  (ξε)πούλησε σε ιδιωτική εταιρία το ΧΕΥ Νερατζιώτισσας, και έχει ακόμα προς πώληση δύο ακόμα ΧΕΥ (Κύμης και Κηφισίας) καθώς και το Κέντρο Κεραμικής στη Λ. Κηφισίας.
Η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις εξαγγελίες της για κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, όχι μόνο δεν το κατήργησε, όχι μόνο διόρισε σε αυτό διοίκηση της επιλογής της, αλλά «αναβάθμισε» την πολιτική επιλογή του ξεπουλήματος της πατρίδας, με την δημιουργία του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων.
Στα πλαίσια και σε εφαρμογή των επανειλημμένων, ομόφωνων αποφάσεων του ΔΣ για διεκδίκηση των Μαρουσιώτικων χώρων στους οποίους έχει μπει «πωλητήριο», ο κ. δήμαρχος, για δεύτερη φορά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Πιτσιόρλα, θέτοντας του τα σχετικά θέματα. 
Οι συναντήσεις αυτές, συνάδουν με τις θεσμικές υποχρεώσεις του Δημάρχου.
Όμως, κανένας μας δεν δικαιούται να αποδέχεται ως παθητικός δέκτης τις μνημονιακές πολιτικές του ξεπουλήματος.

Θέλει να στηρίξει το έργο του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, ο Δήμος Αμαρουσίου

Με διάλογο & όχι με αιφνιδιαστικές κινήσεις, από την πλευρά του Δ.Σ. του Σικιαρίδειου, μπορούμε να βρούμε λύσεις χωρίς να χρειαστεί να κλείσει το Ειδικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο στο Μαρούσι

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, σχετικά με την απόφασή του να απομακρύνει από τις εγκαταστάσεις του στο Μαρούσι το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
O Δήμος Αμαρουσίου κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σικιαρίδειο Ίδρυμα και την ανάγκη του να αποκτήσει πρόσθετα έσοδα, προκειμένου να στηρίξει τους σκοπούς του. 
Στην κατεύθυνση αυτή είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε.
Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση όμως να κατανοήσουμε την απόφαση του Δ.Σ. να αποφασίσει εντελώς αιφνιδιαστικά την απομάκρυνση από τις εγκαταστάσεις του στο Μαρούσι το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο, λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς, δημιουργώντας προβλήματα τόσο στους δεκάδες μαθητές, παιδιά με ειδικές ανάγκες, όσο και στις οικογένειες τους.

Την Παρασκευή η αποχαιρετιστήρια γιορτή μαθητών κιθάρας 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης

9ο Παιδικό Φεστιβάλ των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

«Μια μεγάλη αγκαλιά για όλου του κόσμου τα παιδιά»
Τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου σας προσκαλούν στα εκδηλώσεις του 9ου Παιδικού Φεστιβάλ, στις οποίες θα τα καμαρώσουμε σε θεατρικά και μουσικοκινητικά δρώμενα και παιδικές μελωδίες.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016, στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο Δαϊς (οδός  Μεσογείων 151, τέρμα οδού Σωρού, δίπλα στα Εκπαιδευτήρια Δούκα) , από τις 10:00 π.μ. έως τις 20:00.  
Πρόγραμμα 9ου Παιδικού Φεστιβάλ 2016
1η Εκδήλωση: ώρα 10:00
Παιδικός Σταθμός Κέντρου (Αριστοτέλους 8)
Παιδικός Σταθμός Σωρού (Αμμοχώστου 28)
2η Εκδήλωση: ώρα 12:00

Στην περιβαλλοντική δράση των εργαζομένων στα «ΑΒ Βασιλόπουλος» παραβρέθηκε ο Γ. Πατούλης

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στις Εργατικές Κατοικίες στην κοινωνική & περιβαλλοντική δράση των εργαζομένων στα υποκαταστήματα «ΑΒ Βασιλόπουλος» Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της «Ημέρας Εθελοντισμού» της εταιρείας
Παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, οι εργαζόμενοι στα υποκαταστήματα Αμαρουσίου «Α.Β. Βασιλόπουλος» με τις οικογένειές τους προσέφεραν τρόφιμα και είδη ρουχισμού για την ενίσχυση των  ευπαθών συμπολιτών που διαμένουν στις Εργατικές Κατοικίες, προχωρώντας παράλληλα στον καλλωπισμό του περιβάλλοντος χώρου της γειτονιάς.
Η κοινωνική και περιβαλλοντική αυτή δράση των 50 και πλέον εργαζομένων από τα υποκαταστήματα της Χατζηαντωνίου& Δ. Ράλλη & Μαρούσι CITY,  εντάσσεται  στην «Ημέρα Εθελοντισμού» που έχει καθιερώσει η εταιρεία τα τελευταία 6 χρόνια, με στόχο την ομαδική και συλλογική προσφορά σε συνανθρώπους μας σε όλη την Ελλάδα.
Όσον αφορά στην περιβαλλοντική δράση οι εργαζόμενοι με τα συγγενικά τους πρόσωπα έβαψαν με δικό τους κόστος την πρόσοψη του 2ου ΚΑΠΗ των Εργατικών Κατοικιών και τα παγκάκια που είναι τοποθετημένα στον περιβάλλοντα χώρο  και προχώρησαν στον καθαρισμό  των παρτεριών και τον καλλωπισμό  της γειτονιάς, με τη συνδρομή των Εξωτερικών Συνεργείων του Δήμου Αμαρουσίου.

Στις 7:00 μ.μ. η ανοιχτή εκδήλωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς, με εισηγητή τον Αλέξη Χαρίτση

Πολυ-πολιτισμικές αγριότητες στον καταυλισμό του χοτ σποτ της Μόριας!

«Άγρια νύχτα» η νύχτα που πέρασε για πολλές εκατοντάδες πρόσφυγες που μετανάστες που ζουν στον καταυλισμό του χοτ σποτ της Μόριας. Ένα μεγάλο μέρος του, πυρπολήθηκε από αλληλοσυγκρουόμενες ομάδες Αφγανών και Πακιστανών ενώ υπήρξαν και δεκάδες τραυματισμοί τρεις εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
Ενώ οι υπόλοιποι αντιμετωπίσθηκαν από γιατρούς μη Κυβερνητικών οργανώσεων που δρουν στο χώρο. Εκατοντάδες είναι αυτοί οι οποίοι εγκατέλειψαν τον καταυλισμό κινούμενοι προς την πόλη της Μυτιλήνης ή στα γύρω κτήματα όπου πέρασαν τη νύχτα.
 Οι συμπλοκές άρχισαν μεταξύ Αφγανών και πακιστανών περίπου στις 11 πριν τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη. Από άγνωστη αιτία. 
Οι Πακιστανοί κατηγορούν τους Αφγανούς για μαφιόζικες πρακτικές ελέγχου στου χοτ σποτ ενώ οι Αφγανοί από την άλλη μεριά κατηγορούν τους Πακιστανούς για κλοπές τροφίμων ακόμα και για σεξουαλικές παρενοχλήσεις παιδιών και γυναικών οικογενειών Αφγανών στην περιοχή των τουαλετών και των μπάνιων στη βορειοανατολική πλευρά του χώρου. 
Το τελευταίο είναι και το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά χθες κατακαίοντας μεγάλο μέρος σκηνών με ρουχισμό, υπνόσακους κι υποδομές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Ακολούθησαν άγριες συγκρούσεις ανάμεσα σε αντιμαχόμενες φατρίες οπλισμένων με λοστούς και μαχαίρια. 
Ας σημειωθεί ότι η μικρή δύναμη της Αστυνομίας, δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τις άγρια αντιμαχόμενες πλευρές ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει πως σε κάποιες περιπτώσεις η κόπωση των Αστυνομικών μετά από ενασχόληση με καθημερινές συγκρούσεις στο χοτ σποτ δεν επέτρεψε την αξιολόγηση της όλης κατάστασης η οποία σύντομα έγινε εκτός ελέγχου.

Ξεκινάει σήμερα στη Σάμο το συνέδριο της ΚΕΔΕ, με θέμα το προσφυγικό

Παρουσίαση μελέτης του Ινστιτούτου Τ.Α. για τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στην κοινωνία, την οικονομία & τον τουρισμό
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας διοργανώνει στη Σάμο,το διάστημα 2-3-4 Ιουνίου, Συνέδριο με θέμα «Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, οι ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ & το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ - ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ».
Στο τριήμερο Συνέδριο θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα εμπεριστατωμένης μελέτης για τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης στην κοινωνία, την οικονομία και τον τουρισμό, την οποία εκπόνησε το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ.
Η προσφυγική κρίση σήμερα, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για την πατρίδα μας που καλείται να διαχειριστεί τεράστιο αριθμό προσφύγων και μεταναστών
Ταυτόχρονα, όμως, το προσφυγικό, ένα ζήτημα με ανθρωπιστική διάσταση, ανέδειξε αδυναμίες και ελλείμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα όπως η κοινή εξωτερική πολιτική, ο σεβασμός στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών και η δυνατότητα κοινών αποφάσεων πάνω από τα εθνικά συμφέροντα του κράτους – μέλους.
Βασικός στόχος του Συνεδρίου είναι να προσδιοριστούν συγκεκριμένες λύσεις, καθώς η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος χρήζει άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης από το σύνολο της Αυτοδιοίκησης.

Στις 3:30 μ.μ. η 19η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΔΩΔΕΚΑ(12) θέματα περιλαμβάνει η 19η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠεριφέρειαςΑττικής και του Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος για το έργο «ΑΣΦΑΛΗΣΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΑΘΗΤ,Ν ΠΕΡΙΞ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ».
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κα Ερμ. Κυπριανίδου)
2. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠεριφέρειαςΑττικής, του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού και του ΝΠΔΔ «Οργανισμός ΚοινωνικήςΑλληλεγγύης - Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού» για το έργο«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ “ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ”».
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καραμέρος)
3. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασηςμεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ Ο.Τ. 674 ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ».
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας)

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Το Υπ. Παιδείας Νικου Φίλη, προειδοποιεί ...

«Παρά φύσιν» η διδασκαλία των Αρχαίων κατά τον κ. Ν. Φίλη!!!

Στα σχολεία του... Φίλη απαγορεύεται να λες τα παιδιά «πριγκίπισσα» & «βασιλόπουλο»!
  Ο ίδιος αποκαλεί την κόρη του ... «Φως μου»!
Τέρμα οι εξετάσεις και οι βαθμοί στο Γυμνάσιο, τέρμα τα Αρχαία, τα Νέα και τα Θρησκευτικά, με την σημερινή τους μορφή, έμφαση στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά 
Αυτό είναι το σχέδιο που οραματίζεται ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης για το νέο γυμνάσιο που, όπως φαίνεται δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που είναι σήμερα
Ο υπουργός Παιδείας θεωρεί «παρά φύσιν» τη διδασκαλία των Αρχαίων και των Νέων Ελληνικών στο Γυμνάσιο, όπως επίσης και τα Θρησκευτικά τα οποία σχεδιάζει ως γνωστόν να καταργήσει και να μετατρέψει σε θρησκειολογία  για να μην ενοχλούνται οι μουσουλμάνοι μαθητές. 
Αν σε αυτά προστεθεί και η άποψή του ότι άλλο ελληνισμός και άλλο ορθοδοξία, έχουμε ένα ιδεολογικό, ιδεοληπτικό «μανιφέστο» Φιλη που ουσιαστικά θέλει να αλλάξει τον ελληνικό και ελληνοορθοδοξο χαρακτήρα της Παιδείας μετά το σάλο που προκάλεσε στο πολιτικό σκηνικό και την κοινωνία - καθώς έγινε viral στο διαδίκτυο - η αποκάλυψη από το «Πρώτο Θέμα» ότι θα «απαγορεύεται» στους γονείς να λένε τα παιδιά τους «πριγκίπισσα μου» και «βασιλόπουλο» και θα δεσμεύονται με τον «Παιδαγωγικό Κώδικα Δημοκρατικού Ανθρωπισμού».
Οι δηλώσεις-σοκ του υπ. Παιδείας για τα Αρχαία Ελληνικά

Συνάντηση Μαγιάκη με τον πρόεδρο & μέλη του Δ.Σ του Σικιαριδείου

Συνάντηση με τον πρόεδρο και μελη του ΔΣ του Σικιαριδείου Ιδρύματος, σχετικά με το θέμα του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, είχε ο επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» Λευτέρης Μαγιάκης.
Η διοίκηση  ενημέρωσε ότι στόχος της είναι να δημιουργήσει μέσα στο χώρο του Ιδρύματος υποδομές για τη λειτουργία στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης.
Η ανάγκη αυτή είναι άμεσης προτεραιότητας για τους μεγάλης ηλικίας εκπαιδευόμενους και για τους γονείς τους.
Στα πλαίσια αυτά και σε συνεργασία με το Δήμο και το Υπουργείο Παιδείας, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, θα πρέπει να σχεδιασθεί η μετεγκατάσταση του Ειδικού σχολείου και νηπιαγωγείου, ώστε οι κτιριακές εγκαταστάσεις με κατάλληλες μετατροπές να αξιοποιηθούν από το Ίδρυμα ως στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης.

Θερμές «ευχαριστίες» Μ. Βαρδινογιάννη στον Γιώργο Πατούλη

Θερμό «ευχαριστώ» από την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», Μ. Βαρδινογιάννη προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη
Με επιστολή της η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη εκφράζει προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη, τις θερμές ευχαριστίες της για την παρουσία του στην Επετειακή Εκδήλωση των 25 χρόνων του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».
«Η συμβολή σας στην επιτυχία της εκδήλωσής μας ήταν πραγματικά ανεκτίμητη.
Ήταν για μένα, αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ, ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως μοιραστήκαμε μαζί σας αυτές τις συμβολικές στιγμές, καθώς είστε υποστηρικτής του έργου μας και μας τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας.

«Από την Αθήνα στο Ρίο» ...

Η Περιφέρεια Αττικής γιορτάζει τον Ολυμπισμό & στηρίζει τη «Γυμναστράδα» του Δ. Ηρακλείου
Με ένα τριήμερο γεμάτο ζωντάνια και αθλητισμό γιορτάζει η Περιφέρεια Αττικής τον ολυμπισμό για τη φετινή Ολυμπιακή χρονιά και φιλοξενεί προγράμματα από 3.500 χιλιάδες αθλητές, σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου Αττικής, στο πλαίσιο του «26ου Φεστιβάλ Γυμναστικής Για όλους», την ιστορική «Γυμναστράδα» του Δήμου, από τις 3 έως & τις 5 Ιουνίου 2016. 
Στο πλαίσιο αυτό η χώρα γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων μεταφέρεται συμβολικά στο Ρίο της Βραζιλίας, όπου φιλοξενούνται οι φετινοί Αγώνες, μεταφέροντας σε μικρούς και μεγάλους το συμβολισμό ενός ιδεώδους που ξεπερνά τα όρια της πόλης,  ακόμα και της χώρας.
Έτσι οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ κορυφώνονται, με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα, την Κυριακή 5 Ιουνίου, στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ (είσοδος από Λεωφόρο Κύμης), με την εκδήλωση της  Ολυμπιονίκη, Χαράς Καρυάμη, «Πάμε ψηλά!!! Ονειρευόμαστε το Ρίο του… μέλλοντος !!!».
Το φεστιβάλ  ξεκινά την Παρασκευή 3 Ιουνίου, από το «σπίτι» της «Γυμναστράδας», το Δήμο Ηρακλείου, σηματοδοτώντας και τη σύνδεση με τις ρίζες της διοργάνωσης, με γυμναστικές επιδείξεις γυμναστικών συλλόγων και σχολείων της περιοχής, που θα πραγματοποιηθούν Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Ιουνίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, «Ολυμπιονίκης Χαρά Καρυάμη»(Ζεφύρου 21 & Θησέως).

Mε τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, συναντήθηκε ο Δήμαρχος

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. κου Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του  ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα.
Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ανοιχτά θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση των ακινήτων που διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ και βρίσκονται στο Δήμο Αμαρουσίου. 
Ειδικότερα, τέθηκε από το Δήμαρχο κ. Πατούλη το ζήτημα της διαχείρισης των ακινήτων (ΧΕΥ) που έχει το ΤΑΙΠΕΔ στο Μαρούσι και επισημάνθηκε για μία ακόμα φορά, ότι αυτά θα πρέπει να δοθούν προς διαχείριση και αξιοποίηση στο Δήμο. 
Επίσης, ο κ. Πατούλης σημείωσε την αντίθεσή του σε κάθε ενέργεια που παρακάμπτει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και φέρνει το Δήμο προ τετελεσμένων γεγονότων για ζητήματα που άμεσα τον αφορούν.
Ακόμη, ο κ. Πατούλης εγχείρησε στον κο Πιτσιόρλα το  Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος Αμαρουσίου θα διεκδικήσει τη διαχείριση όλων των ΧΕΥ που βρίσκονται στα διοικητικά του όρια, με στόχο να δημιουργηθούν εκεί χώροι αναψυχής και πρασίνου, προς όφελος των κατοίκων της πόλης. 
Ο Δήμος Αμαρουσίου με τον τρόπο αυτόν θα διεκδικήσει την ενίσχυση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, το οποίο τα προηγούμενα χρόνια έχει επιβαρυνθεί σημαντικά.

Παρέμβαση Δ. Κουτσουβέλη για & Κοινωφελή Επιχείρηση

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου την Τρίτη, 24 Μαΐου, ήλθε προς ψήφιση από τη Διοίκηση Πατούλη ένα ψήφισμα σχετικά με τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΚΑ (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών)
Φυσικά, στο κείμενο του ψηφίσματος γραφόταν και το εξής: 
Λέμε ΝΑΙ στην αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, με σχέδιο και διαφάνεια, αλλά ΟΧΙ στο ξεπούλημα του. Όχι στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΚΑ
Το ψήφισμα εν τέλει ψηφίστηκε ομόφωνα, αφού προηγήθηκε η τοποθέτηση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΑΚΑ Χρήστου Χρηστακίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων ζήτησε από τον Δήμαρχο κ. Πατούλη 
(ο οποίος σημειωτέον είναι εκπρόσωπος του Δήμου Αμαρουσίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚΑ) τη συμπαράσταση του στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ για το συγκεκριμένο θέμα. 
Ο δε Δήμαρχος κ. Πατούλης διεμήνυσε σε όλους τους τόνους τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΚΑ & την εναντίωση του στο ξεπούλημα & την ιδιωτικοποίηση του ΟΑΚΑ.
Όλα αυτά θα ήταν πραγματικά ουσιαστικά και με νόημα, αν δεν ακολουθούσε ως θέμα ημερήσιας διάταξης η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Αμαρουσίου για το έτος 2016, όπου τοποθετήθηκα με τις παρακάτω επισημάνσεις, διότι εκεί φάνηκε η υποκρισία και ο καιροσκοπισμός της Διοίκησης Πατούλη:

Μπαχαλάκηδες & ταξικὸς ἀγών ...

Πρὶν ἀπὸ δύο μῆνες, στὶς 31 Μαρτίου ἐγεννήθη στὸ Παρίσι τὸ ἀναρχικὸ κίνημα Nuit Debout «Νύχτα Στὸ Πόδι», ὡς ἐπανάληψη τοῦ Μάη 68 & γρήγορα ἐξηπλώθη σὲ ὅλην τὴν Γαλλία καὶ μετὰ σὲ ἄλλες χῶρες τῆς Εὐρώπης: 
Γερμανία, Βέλγιο, Ἱσπανία, Λουξεμβοῦργο, Ὁλλανδία, Πορτογαλία, Ἑλβετία, ἀκόμη & στὸν Καναδᾶ.
Ὁ στόχος τοῦ Μάη 68 ἦταν ἡ ἀνατροπὴ τοῦ ντὲ Γκώλ. Καὶ ὁ στόχος ἐπετεύχθη. 
Ὁ στόχος τῆς «Νύχτας Στὸ Πόδι» εἶναι νὰ ἀποτελειώσῃ τὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωση τῶν Βρυξελλῶν καὶ μᾶλλον θὰ τὸ ἐπιτύχῃ. 
Τὸ προσάναμα ἦταν ὁ  ἐργατικὸς νόμος ποὺ ἤθελε νὰ περάσῃ ἡ γαλλικὴ Βουλή & ποὺ ἐφημολογεῖτο ὅτι εἶχε διαταχθῆ ἀπὸ τοὺς εὐρωκράτες τῶν Βρυξελλῶν πρὸς χάριν τῆς δικτατορίας τῶν τραπεζῶν.
Εἶναι ἀποδεδειγμένο ἀπὸ τὴν Ἱστορία ὅτι τὰ ἀναρχικὰ κινήματα ὅσο συμπαθητικὰ & ἄν εἶναι ἐπειδὴ φοβίζουν τὴν μᾶζα τῶν μικροαστῶν(& γι’ αὐτὸ τοὺς συμπαθῶ ἰδιαιτέρως), ποτὲ δὲν ἠδυνήθησαν νὰ κατεδαφίσουν τὸ καπιταλιστικὸ σύστημα. 
Μόνον τὸ κομμουνιστικὸ κόμμα μὲ στρατιωτικὴ πειθαρχία & πρόσβαση στὶς ἐργατικὲς μᾶζες, δύναται μὲ μαζικὲς κινητοποιήσεις νὰ βάλῃ σὲ κίνδυνο τὴν καπιταλιστικὴ κυριαρχία. 
Ὑποχρεωτικά, τὸ Κόμμα, ἀπὸ τὴν ἴδια του τὴν δομή, θὰ παραμείνῃ ἐκλογικὰ σὲ χαμηλὰ ποσοστά, ἀλλὰ μέσῳ τοῦ κομμουνιστικοῦ συνδικάτου του θὰ ἔχῃ πολλαπλῆ ἐπιρροὴ μέσα στὴν κοινωνία.
Αὐτὸ συμβαίνει σήμερα στὴν Γαλλία. 

Tους «γύφτους» τους έλεγαν ... Αθμονείς, πριν το 500 π.Χ. !!!

Γεωργίου Δ. Κορομηλά:Οι Εβραίοι εις τας Αθήνας

H με «πόνο ψυχής» ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ της κυβέρνησης Τσίπρα

Προβλέπονται «Βιβλικοί διωγμοί» με θύματα βέβαια τους φτωχότερους Έλληνες!!!

Με τους φόρους και με τις νέες μειώσεις που ανακοινώνονται, δεν θα μπορούν ούτε οι ενήμεροι δανειολήπτες να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους. Επομένως θα κατασχεθούν και τα δικά τους σπίτια, ενώ μάλλον θα έλθει σύντομα η σειρά των καταθέσεων.
«Στην Ισπανία λίγα πράγματα είναι πιο τρομακτικά από το να δεις την αστυνομία να στέκεται έξω από την πόρτα του σπιτιού σου. Έρχονται ξημερώματα. Αποκλείουν την περιοχή γύρω από το σπίτι σε απόσταση δύο τετραγώνων. Αν οι ένοικοι δεν ανοίξουν την πόρτα, τότε τη σπάνε» (A. Kudacki, φωτογράφος).
Πόσο απίθανο είναι να δούμε τέτοιες εικόνες στην Ελλάδα, με τα 500.000 σπίτια που λέγεται πως είναι υποθηκευμένα στις τράπεζες; 
Με τις κατασχέσεις και με τους πλειστηριασμούς που δρομολογούνται από αύριο 1η Ιουνίου, όπου δηλώνεται πως εκκρεμούν 60.000 διαταγές πληρωμής;
Καθόλου απίθανο κατά την άποψη μου, την οποία συμμερίζονται όλοι εκείνοι που έχουν πάψει να πιστεύουν τις κενές υποσχέσεις της κυβέρνησης που είχε δεσμευτεί να λύσει με ανθρώπινο τρόπο το πρόβλημα. 
Μίας κυβέρνησης που είναι υπεύθυνη για μία από τις μεγαλύτερες απάτες όλων των εποχών, όσον αφορά τις τράπεζες.
Για το σκάνδαλο των σκανδάλων δηλαδή, όπου ο μεγαλύτερος μέτοχος τους, οι Έλληνες φορολογούμενοι, επιβαρύνθηκαν με πάνω από 40 δις € για να διασώσουν τις τράπεζες, έτσι ώστε να είναι σε θέση να τους πάρουν τα σπίτια τους και αργότερα τις καταθέσεις τους!

Ξεκινά φορολογικός «Αριστερός» καύσωνας

         Ποιες επιβαρύνσεις έρχονται από σήμερα
Διπλή επίθεση στο εισόδημα μέσω της αύξησης των φόρων & της μεγαλύτερης παρακράτησης σε μισθούς & συντάξεις θα υποστούν από σήμερα οι φορολογούμενοι, 1η ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων άμεσης υλοποίησης που ψήφισε η κυβέρνηση για να αυξήσει τα δημόσια έσοδα.

Οι αυξήσεις αποτελούν την πρώτη δόση των εμπροσθοβαρών μέτρων καθώς τους επόμενους μήνες θα ακολουθήσουν μεγάλες ανατιμήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης λόγω της αναπροσαρμογής του ΕΦΚ και από του χρόνου στα καύσιμα κίνησης (βενζίνη, πετρέλαιο υγραέριο), στον καφέ, στα καπνικά, στα εταιρικά οχήματα κ.α.
Χιλιάδες προϊόντα ευρείας κατανάλωσης θα πωλούνται από σήμερα ακριβότερα ως αποτέλεσμα της νέας αύξησης του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, ενώ το χτύπημα θα είναι βαρύτερο για τους κατοίκους των 11 νησιών του Αιγαίου που παίρνουν σειρά στην αλυσίδα κατάργησης του ειδικού καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών. 
Σε Σύρο, Θάσο, Άνδρο, Κάρπαθο, Τήνο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Σίφνο, Κέα, και Αντίπαρο ο βασικός συντελεστής αυξάνεται σήμερα από το 13% στο 24%, και οι χαμηλότεροι από 5% σε 6% και από 10% σε 13%, με αποτέλεσμα οι ανατιμήσεις να είναι τεράστιες.

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Αύριο στις 7:00 μ.μ.το αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Την έκθεση Αγιογραφίας - Ψηφιδωτού εγκαινίασε ο Γ. Πατούλης

Την πλούσια συλλογή έργων Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού που φιλοτέχνησαν οι σπουδαστές των Καλλιτεχνικών Τμημάτων του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού εγκαινίασε παρουσία πλήθους φίλων της εικαστικής τέχνης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.
Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη από τους σπουδαστές των Τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, με την ευκαιρία της επιτυχούς ολοκλήρωσης ενός ακόμη κύκλου σπουδών.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης χαιρετίζοντας τους παριστάμενους στην εκδήλωση τους εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την τιμητική παρουσία τους στην έκθεση και συνεχάρη από καρδιάς τόσο τους σπουδαστές, όσο και τους καθηγητές τους για το αξιόλογο αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους.

Γ. Πατούλης: Αξιοποιούμε την τεχνολογία για δικαιότερη κατανομή τελών & φόρων

Με web application οι μεταβολές δημοτικών τελών & φόρων
«Στόχος μας είναι τα ανταποδοτικά τέλη που καταβάλουν οι πολίτες να είναι δίκαια, να υπάρχει ισοκατανομή και τα οφέλη να επιστρέφουν στους πολίτες». 
Στην επισήμανση αυτή προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη πρώτη εκπαιδευτική συνάντηση των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής και Βορείου Αιγαίου για την ανάπτυξη ηλεκτρονικής εφαρμογής που θα υλοποιεί αυτόματα μεταβολές σε δημοτικά τέλη και φόρους.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί και θα τεθεί σύντομα σε επιχειρησιακή λειτουργία και αφορά στη διαχείριση των δημοτικών τελών και φόρων που επιβάλλουν οι Δήμοι ως ανταπόδοση για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, φωτισμού, κ.λπ.
Με τη νέα διαδικασία, μέσω web application, θα μπορούν όλοι οι Δήμοι της χώρας να εισάγουν από τα γραφεία τους τα αρχεία μεταβολών, να ελέγχουν τις λανθασμένες εγγραφές και να προβαίνουν άμεσα στις απαραίτητες διορθώσεις.

Κατατοπιστική η ενημερωτική εσπερίδα «Από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο»

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαν οι γονείς των οποίων τα παιδιά τους πρόκειται να φοιτήσουν στην Α’ Γυμνασίου, την ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: 
«Από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο», που διοργάνωσε  με την υποστήριξη του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του ΟΚΟΙΠΑΔΑ,  το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας. 
Μεταφέροντας το χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, η Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κ. Ελένη Λέκκα- Καλαντζάκη, υπογράμμισε την αμέριστη συμπαράσταση και το αμείωτο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής προς τη σχολική κοινότητα, προκειμένου τα παιδιά μας να έχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες κατά τη φοίτηση τους στα σχολεία, αλλά και προς τους γονείς  στους οποίους στέκεται  υποστηρικτικά στο δύσκολο έργο τους.

Ανακοίνωση Μ. Διακολιού για το θέμα του Σικιαρίδειου

Σε σχέση με το θέμα της παραμονής ή αποχώρησης των Δημόσιων σχολείων ειδικής αγωγής από το κτίριο του Σικιαριδείου στο οποίο στεγάζονται, μετά από συνάντηση με την Διεύθυνση του 1ου Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου και μετά από συμμετοχή σε σύσκεψη (31/5/2016) με τη Διοίκηση του Σικιαριδείου Ιδρύματος στην οποία παρίστατο και η εκπρόσωπος των εργαζομένων του, δίδεται στη δημοσιότητα η ανακοίνωση που ακολουθεί:
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΛΥΣΗ
Το ζήτημα της κοινωνικής πρόνοιας, διαχρονικά, χαρακτηρίζεται από τον ανύπαρκτο ή στρεβλό σχεδιασμό της κεντρικής εξουσίας, που μεταθέτει σε νπιδ ή σε ιδιώτες τις ευθύνες και υποχρεώσεις της απέναντι σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Το πρόβλημα πλέον γίνεται εντονότερο καθώς οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές έχουν σαν αποτέλεσμα την αποδόμηση του όποιου κοινωνικού κράτους, την απομείωση (σε βαθμό ουσιαστικής εξάλειψης) της κρατικής χρηματοδότησης, τη δυσμενή φορολογική αντιμετώπιση των δωρεών από ιδιώτες με αποτέλεσμα την απομείωση και της ιδιωτικής χρηματοδότησης, και τελικά τη δημιουργία ενός κοινωνικού καιάδα, στο βωμό της αποπληρωμής των δανειστών μας.
Το θέμα {ξανα}ανέκυψε μετά το πρόσφατο (19-5-2016) αίτημα του Σικιαριδείου Ιδρύματος για απομάκρυνση του 1ου Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου από κτίριο ιδιοκτησίας τουόπου φιλοξενούνται, προκειμένου να στεγάσει εκεί δομές υποστηριζόμενης διαβίωσης, καθώς η συνύπαρξη ενηλίκων και ανηλίκων με ειδικές ανάγκες στον ίδιο χώρο εγκυμονεί ποικίλους κινδύνους.

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε το 39ο Φεστιβάλ Παιδιού του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης

«»Με κυρίαρχο μήνυμα «Όλα τα παιδιά του κόσμου κοιτούν τον ίδιο ουρανό» διοργανώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών με τις οικογένειες τους, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, το 39ο Φεστιβάλ Παιδιού στο Άλσος Βαρβαρέσου.
Πρωταγωνιστές όπως κάθε χρόνο τα παιδιά τα οποία από την Παρασκευή 27 Μαΐου έως και την Κυριακή 29 Μαΐου, συμμετείχαν σε διάφορες εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας τις κλίσεις και τα ταλέντα τους μέσα από ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς τους στη μουσική, το θέατρο, το χορό, τα εικαστικά και τον Αθλητισμό. 
Η ΚΕΔΕ συνεχίζοντας να παρέχει στήριξη σε κάθε δημιουργική πρωτοβουλία των δήμων «αγκάλιασε»  και αυτή την προσπάθεια του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, υποστηρίζοντας καταλυτικά και με όλους τους τρόπους την οργάνωση και προβολή του διαχρονικού αυτού θεσμού, μέσα από τον οποίο αναδεικνύεται ο ρόλος του παιδιού στο κοινωνικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι.
Με βασικό σύνθημα «ο Πολιτισμός δίπλα στον άνθρωπο», το ΠΕ.Α.Π. που είχε την ευθύνη και το συντονισμό όλης της διοργάνωση του Φεστιβάλ στήριξε πρωτοβουλίες κοινωνικής προσφοράς, προάγοντας τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Mε πλαστό πτυχίο Αριστερού οι κ.κ. Τσίπρας & Φίλης...

Παραπλανητική η ανακοίνωση του κ. Δημάρχου για το πάρκινγκ της οδού Χατζηαντωνίου

ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΠΑΤΟΥΛΗ ...
Εκεί που στην ανακοίνωσή του της 28-5-2016, ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι «παραληρώ» και ότι δεν πρόκειται να με παρακολουθήσει, αίφνης… μου απάντησε! 
Παραληρηματικά, όμως…
Μήπως γιατί άγγιξα αλήθειες;
Ο κ. Πατούλης στην δεύτερη σημερινή (30-5-2016) ανακοίνωσή του για το θέμα ομολογεί ότι έχει την ευθύνη του χώρου από το 2011 και άρα από τότε έπρεπε να έχει κάνει ενέργειες για την προστασία της ασφάλειας των πολιτών. 
Αυτό είναι το θέμα, στο οποίο δεν απάντησε ποτέ.
Όλα τα άλλα είναι προπέτασμα καπνού και συσκότιση της αλήθειας.

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Αμαρουσίου «Ζωοδόχος Πηγή»

Μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 15 Μαίου 2016 συγκροτήθηκε σε σώμα την Τετάρτη 18 Μαίου το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου «Ζωοδόχος Πηγή»,  ως ακολούθως:
Πρόεδρος: Δημήτριος Θεοχάρης
Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Σολδάτος   
 Γεν. Γραμματέας: Ελευθερία Αθανασοπούλου - Ανδριοπούλου 
Ταμίας:Ευάγγελος Λουκίσας
Αναπληρωτής Γραμματέας: Γεώργιος Γιαμπουράς  
ΜέλοςΠασαδέλης Νικόλαος 
Μέλος: ΓεώργιοςΜαρκόπουλος  
Μέλος: Βασίλειος Ξανθάκος  
Μέλος: Εμμανουήλ Μουλιανιτάκης 
Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι:

Πιέζει τον Γ. Πατούλη να δεχθεί πρόσφυγες στην πόλη μας, ο Λευτέρης Μαγιάκης!!!

Αφού «αναβάθμισαν» το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας που κτυπήθηκαν αγρίως από την πρωτοφανή οικονομική κρίση & τα μνημόνια που υπέγραψαν από το 2010 & μετά όλες ανεξαιρέτως οι Υποτακτικές κυβερνήσεις των Ελλήνων, η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»(γνωστή για το Φιλο-Λαϊκό & εξαιρετικό Φιλανθρωπικό της έργο), με ερώτηση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητά από τον εθελόδουλο λαγό του Φούχτελ(ετσι χαρακτήριζαν τον Γ. Πατούλη), να προετειμαστεί επειγόντως για την «φιλοξενία μικρού αριθμού προσφύγων στην πόλη μας»!!!
Ο λόγος; Επειδη αυτήν την στιγμή, «στην Αττική στοιβάζονται - λέει - χιλιάδες πρόσφυγες υπό τις πλέον ακατάλληλες συνθήκες (Ελληνικό, Πειραιάς) που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια τους»
Εχει όλο το δίκαιο με το μέρος της η ΕΝΟΤΗΤΑ του «καλού παιδιού» Λευτέρη Μαγιάκη ... που είχε την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.
Οταν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου,  Πρόεδρος της ΚΕΔΕ & του ΙΣΑ  «κάθονταν με τα πανιά απλωμένα», ενώ η εκκλησία της πόλης απλά «θυμιάτιζε» για να φύγουν απο την χώρα τα κακά Μνημόνια, εκείνοι ως γνήσιοι Αριστεροί πονούσαν, μοχθούσαν, σπάραζαν από τον πόνο που εβλεπαν ζωγραφισμένο στα πρόσωπα των δοκιμαζόμενων  συμπολιτών μας & ενεργοποιήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ για να προσφέρουν ότι είχαν & δεν είχαν από το υστέρημά τους!
Καλυψαν άμεσα όλα τα κενά που δημιούργησαν τόσο η απάνθρωπη Διοίκηση του Δήμου όσο & οι τραγοπαπάδες, που το μόνο που τους μέλλει είναι το παγκάρι της εκκλησίας...
Μεταμόρφωσαν πυρετωδώς όσα γραφεία διέθεταν οι ίδιοι(& ο ΣΥΡΙΖΑ), σε Κοινωνικά Φαρμακεία, Νοσοκομεία, Παντοπωλεία, Εστιατόρια ενώ άφησαν εποχή & τα παζαρια «Χωρίς Μεσάζοντες» που συνέστησαν & έφεραν τον εύηχο τίτλο:«ΜΑΖΙ να τα Φάμε»!!!

Στη 1:30 μ.μ, η παρουσίαση σφυγμομέτρησης της ΠΕΔΑ για το προσφυγικό


 Στα γραφεία της Περιφερειακης Ενωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α. Κότσικα 4, 1ος όροφος), θα γίνει σήμερα Τρίτη 31 Μαΐου 2016 στη 1:30 μ.μ, η παρουσίαση σφυγμομέτρησης που έγινε για λογαριασμό της Π.Ε.Δ.Α., από την Καπα research.
 Η σφυγμομέτρηση αφορά στο προσφυγικό πρόβλημα και έγινε την περίοδο της αιχμής του, με ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Στις 9:30 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΠΕΝΤΕ (05) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης(12/2016)  της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 31 Μαίου, στις 9:30 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Ορισμός Τακτικού Μέλους της Μειοψηφίας κατ' άρθρο 74 παρ. 8 του Ν.3852/2010
2. Αποξήλωση ή μη, περιπτέρου που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας αριθ. 68 (ΗΒΗ)
3. Ανάκληση ή μη δύο (2) αδειών στάσιμου εμπορίου

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

«Ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού, για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος»

Ένας στους 10 μαθητές Α’ και Β’ Γυμνασίου είναι ενεργός καπνιστής
Το 30% των μαθητών αναφέρει ότι εκτίθεται στο παθητικό κάπνισμα στο σπίτι του
8 στους 10 μαθητές συνδέουν το κάπνισμα με το άγχος
Μια σημαντική δράση για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τη ΚΕΔΕ & τον ΙΣΑ.
Τα  αποτελέσματα της δράσης «Ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού, για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος», παρουσιάστηκαν από τον υφυπουργό Παιδείας Θεοδόση Πελεγρίνη και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με  αφορμή την Παγκόσ
μια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, στην αίθουσα «Άλκης Αργυριάδης», του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκε έρευνα σε 51.084 μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Γυμνασίου, σε 1.267 σχολεία της χώρας. 
Οι μαθητές συμπλήρωσαν ανώνυμα ένα ερωτηματολόγιο, ενώ παρακολούθησαν και οπτικοαουστικό υλικό ,με στόχο την ενημέρωσή τους, για τους κινδύνους του καπνίσματος και την ανάπτυξη αντιστάσεων απέναντι στη βλαβερή αυτή συνήθεια.