Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

«Ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού, για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος»

Ένας στους 10 μαθητές Α’ και Β’ Γυμνασίου είναι ενεργός καπνιστής
Το 30% των μαθητών αναφέρει ότι εκτίθεται στο παθητικό κάπνισμα στο σπίτι του
8 στους 10 μαθητές συνδέουν το κάπνισμα με το άγχος
Μια σημαντική δράση για την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τη ΚΕΔΕ & τον ΙΣΑ.
Τα  αποτελέσματα της δράσης «Ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού, για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος», παρουσιάστηκαν από τον υφυπουργό Παιδείας Θεοδόση Πελεγρίνη και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με  αφορμή την Παγκόσ
μια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, στην αίθουσα «Άλκης Αργυριάδης», του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στο πλαίσιο της δράσης πραγματοποιήθηκε έρευνα σε 51.084 μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Γυμνασίου, σε 1.267 σχολεία της χώρας. 
Οι μαθητές συμπλήρωσαν ανώνυμα ένα ερωτηματολόγιο, ενώ παρακολούθησαν και οπτικοαουστικό υλικό ,με στόχο την ενημέρωσή τους, για τους κινδύνους του καπνίσματος και την ανάπτυξη αντιστάσεων απέναντι στη βλαβερή αυτή συνήθεια.

Αδιαπραγμάτευτη η θέση της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου

Δεν πρόκειται να κλείσει το 1ο Ειδικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο στο Σικιαρίδειο
Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου κ. Λ. Μαγιάκης, σχετικά με τις ενέργειες του Δημάρχου Γ. Πατούλη για το ζήτημα της έξωσης του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου από τη Διοίκηση του Σικιαρίδειου Ιδρύματος, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, είναι γνωστή κι αδιαπραγμάτευτη η θέση του Δήμου Αμαρουσίου και του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, όσον αφορά τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου. 
Θεωρούμε ότι το Σχολείο δεν μπορεί να απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο χώρο και μάλιστα αιφνιδιαστικά. 
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δημιουργήσει ανασφάλεια στα παιδιά και τους γονείς τους. 
Θα κάνουμε ότι χρειαστεί, όπως έγινε και κατά το πρόσφατο παρελθόν όταν η προηγούμενη Διοίκηση του Ιδρύματος επιχείρησε το ίδιο , ώστε να ανατρέψουμε τα όποια σχέδια απομάκρυνσης και να διασφαλίσουμε την παραμονή των παιδιών και τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο συγκεκριμένο χώρο. 
Δεύτερον, ασφαλώς & είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε με τη Διοίκηση του Ιδρύματος τα σχέδια που έχει για να αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις, στα πλαίσια των ειδικών σκοπών του κληροδοτήματος , για την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ του Ιδρύματος. 

Δήλωση Λευτέρη Μαγιάκη για το «1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου»

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» σχετικά με το θέμα του «κλεισίματος» του «1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου» από την επόμενη σχολική χρονιά, προέβη στην εξής δήλωση:
Αν ο κ. Πατούλης δεν ήταν τόσο απασχολημένος στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τις άλλες του δραστηριότητες, πλην αυτής του Δημάρχου Αμαρουσίου, ίσως του έμενε χρόνος για να ενημερωθεί για το τι επιδιώκει το Σικιαρίδειο από την ίδια τη διοίκηση του.
Ίσως έτσι να είχε αποφύγει την τεράστια γκάφα που έκανε δηλώνοντας ότι «παράλληλα  θα ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση, προκειμένου να μην υλοποιηθεί η απόφαση του Δ.Σ. του Ιδρύματος».

Προς αποκατάσταση της ... «αλήθειας»

Η Αλήθεια για τη δωρεά & τη χρήση του υπόγειου χώρου στάθμευσης ιδιοκτησίας Δήμου Αμαρουσίου, σε ακίνητο της οδού Χατζηαντωνίου
Με αφορμή το περιεχόμενο αναρτήσεων των τελευταίων ημερών από νυν & πρώην δημοτικούς συμβούλους, σχετικά με τη δωρεά & χρήση του υπόγειου χώρου στάθμευσης που παραχωρήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου στο ακίνητο επί της οδού Χατζηαντωνίου, που στεγάζεται πολυκατάστημα τροφίμων, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να αναφέρουμε ότι:
 Με την απόφαση 287/2011 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αποδοχή - δωρεά του υπόγειου χώρου στάθμευσης εμβαδού 1390 τ.μ, δυναμικότητας 32 θέσεων στάθμευσης, στο κτίριο που επρόκειτο να ανεγερθεί.  
Στην απόφαση αυτή δεν υπάρχει καμία αναφορά στη χρήση του χώρου στάθμευσης.
Στην απόφαση 223/2015 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση 26 εκ των 32  θέσεων.

Γ. Πατούλης: Αναγκαία η συνεργασία, Τ.Α, Πολιτικής Προστασίας & Πυροσβεστικού Σώματος

Πρόληψη δασών με προσωπικό τετράμηνων & όχι δίμηνων συμβάσεων
«Η προστασία των δασών και των πολιτών από πυρκαγιές κατά τη θερινή περίοδο μπορεί να εξασφαλιστεί μέσα από τον καλύτερο συντονισμό και τη στενή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων».  
Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος με κεντρικό θέμα την αντιπυρική περίοδο του 2016.
Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού έχει αποδείξει μέχρι σήμερα ότι βρίσκεται στην «1η γραμμή» για την ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών.
Για να μπορέσει όμως να υπάρξει μια αποτελεσματικότερη προστασία των δασών θα πρέπει τα εμπλεκόμενα Υπουργεία να εξασφαλίσουν, κονδύλια και το απαιτούμενο εποχικό προσωπικό. Μάλιστα ο Γ. Πατούλης, αναφέρθηκε και στην ανάγκη οι συμβάσεις των εργαζομένων να μην περιορίζονται σε δίμηνα, αλλά να είναι τετράμηνα.

Ανυπότακτοι

Το πρόβλημα το έχει ο άλλος, όχι εσύ, όχι εγώ. Το πρόβλημα το έχει ένας άγνωστος και όχι κάποιος που θα σε κάνει να συγκινηθείς για την ανεργία του, για την κατάσχεση του σπιτιού του, για την ξεφτίλα που τον έλουσαν έξι μνημονιακές κυβερνήσεις.
Ακόμη και στην Κατοχή που εγκαινιάστηκε, και για έναν αιώνα τέσσερις γενιές δεν θα μπορούν να την βγάλουν από την πλάτη τους, ο καθένας συνεχίζει να κοιτά το δικό του πρόβλημα και ψάχνει μόνος του να βρει τρύπα να τρυπώσει μη και δεν τον δουν οι Γκεσταπίτες άμεσα περνώντας αόρατα κανά δυο χρόνια ακόμα.
Από την άλλη η αισιοδοξία για μεγάλη μερίδα  ζει και βασιλεύει. 
«Θα ξημερώσει & για μας», «γιατί καλύτερα ήταν πριν;», «μια ζωή την έχουμε», «η φτώχεια θέλει καλοπέραση», «υγεία να έχουμε» & άλλα τέτοια όμορφα που η αλήθεια είναι ότι πονάνε περισσότερο και από τους νόμους των κατοχικών δυνάμεων.
Και έτσι η απορία γιατί δεν γίνεται ξεσηκωμός, λύνεται. 
Η επίθεση που έγινε εναντίον της χώρας δεν ήταν επίθεση εναντίον ενός λαού αλλά εναντίον του καθένα ξεχωριστά. 
Άλλωστε, εκτός από τις σαχλοκουδουνίστρες καμία άλλη ομάδα και συντεχνία δεν ήταν τόσο δεμένη για να μπορέσει να αντισταθεί στην εισβολή

Τι πιστεύουν οι Τούρκοι για την χώρα τους & την Ελλάδα!

            Έρευνα τουρκικού πανεπιστημίου
Στις 25 Mαίου, ο πρόεδρος Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προήδρευσε στην 1η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της νέας τουρκικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, στο προεδρικό μέγαρο.
Όπως γίνεται κατανοητό, το σύστημα της ημιπροεδρικής Δημοκρατίας γίνεται πλέον πραγματικότητα, καθώς επίσης ο νέος πρωθυπουργός θα πράξει τα δέοντα προκειμένου να αλλάξει το υπάρχον «προβληματικό» κοινοβουλευτικό σύστημα της χώρας. 
Τούτο επιβεβαιώνεται εμμέσως από το γεγονός ότι, ο Γιλντιρίμ αρχικά θα παρουσιάσει στην τουρκική κοινωνία την πρόταση για αλλαγή του Συντάγματος, συμπεριλαμβανομένου του προεδρικού συστήματος και κατόπιν θα ακολουθήσει η παρουσίαση του νέου μοντέλου του κυβερνόντος κόμματος ΑΚΡ.
Ας σημειωθεί ακόμη ότι, η βάση των οπαδών του κόμματος ΑΚΡ διακρίνεται σε 2 κατηγορίες: 
στους Tayyipçiler (Ταγιπιστές) με ποσοστό 15-20% και στους Erdoğanistler(Ερντογανιστές) με ποσοστό 30% επί του 50% των ψηφοφόρων του ΑΚΡ. (σ.σ. ο όρος Tayyipçiler παραπέμπει στο όνομα Ταγίπ του προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ο όρος Erdoğanistler παραπέμπει στο επώνυμο Ερντογάν του εν λόγω προέδρου). 
Ειδικότερα, οι Tayyipçiler, θεωρούν τον Ερντογάν ως ένα θρησκευόμενο μουσουλμάνο, ο οποίος δεν είναι διαπλεκόμενος σε οικονομικά σκάνδαλα και πράττει ό,τι περνάει από το χέρι του για το καλό της χώρας. 
Από την άλλη πλευρά, οι Erdoğanistler είναι πιο σκληροπυρηνικοί, δεν αναγνωρίζουν κανέναν άλλον ως αρχηγό εκτός από τον Ερντογάν και αποκαλούν προδότη όποιον διαμαρτύρεται ή επικρίνει τον αρχηγό τους. 
Επιπρόσθετα, οι Tayyipçiler ενοχλήθηκαν από την αντικατάσταση του πρώην αρχηγού του κόμματος και πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ωστόσο αυτοί: 

Απαίτησαν να γίνει τζαμί η «Αγιά Σοφιά», χιλιάδες Τούρκοι διαδηλωτές!!!

Χιλιάδες πιστοί μουσουλμάνοι ζήτησαν το Σάββατο να μπορέσουν να προσευχηθούν μέσα στη βασιλική της Αγίας Σοφίας μνημείο εμβληματικό και φημισμένο της Κωνσταντινούπολης που έγινε μουσείο έχοντας μετατραπεί προηγουμένως από εκκλησία σε τζαμί μεταφέρουν τα τουρκικά μέσα.
Μετά από μια προσευχή - salât - που πραγματοποίησαν μπροστά από την Αγία Σοφία στην οποία προίστατο ένας ιμάμης που ήρθε από τη Μέκκα της Σ.  Αραβίας, οι πιστοί άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της μετατροπής του περίφημου ναού και πάλι σε τζαμί.
«Να σπάσουν οι αλυσίδες,ν΄ανοίξει η Αγία Σοφία», κραύγαζαν χιλιάδες άτομα  μπροστά από το μουσείο μετέφερε το πρακτορείο Dogan.
«Στο όνομα των εκατοντάδων χιλιάδων αδερφών μας ζητάμε να μπορέσουμε να προσευχηθούμε στο εσωτερικό του τζαμιού της Αγίας Σοφίας», δήλωσε όπως αναφέρεται από το Dogan, ο πρόεδρος της ένωσης της Νεολαίας της Ανατολίας ο  Salih Turhan, που οργάνωσε την εκδήλωση την παραμονή του ετήσιου  εορτασμού της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς.
Χτισμένη στην είσοδο των στενών του Βοσπόρου και του Κεράτιου κόλπου η Αγία Σοφία όπου στέφθηκαν οι βυζαντινοί αυτοκράτορες μετατράπηκε σε τζαμί τον XVαι. μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης στα χέρια των Οθωμανών το  1453.
Ανεγέρθηκαν μιναρέδες γύρω από το βυζαντινό θόλο.

«ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Άνθρωπος και Περιβάλλον»

Mήνυμα αγάπης και επέκτασης του πετυχημένου και καινοτόμου προγράμματος «ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Άνθρωπος & Περιβάλλον» έστειλαν o Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, κ. Κωστής Δήμτσας 
Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε, αποδόθηκε το ποσό της δωρεάς που συγκεντρώθηκε από το Σύστημα Συγκέντρωσης Κοινωνικού Κεφαλαίου των Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, ώστε να ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ.
Παράλληλα, ανακοινώθηκε η επέκταση της Δράσης «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στις Ενορίες», στο πλαίσιο της οποίας θα τοποθετούνται Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε χώρους των οικείων Μητροπόλεων, όπου θα επιστρέφονται για ανακύκλωση οι συσκευασίες που θα συλλέγονται στις ενορίες. Σημειώνεται ότι το σύνολο των εσόδων από τις ανακυκλούμενες συσκευασίες θα διατίθενται για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας και των δομών στήριξης ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο οι εργαζόμενοι στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ για την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
H κατάργηση κλινικών & κρεβατιών, η υποχρηματοδότηση της Υγείας, οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού, η διάλυση του κοινωνικού ιστού  στο βωμό του δημοσιονομικού ελλείμματος, οι επιθέσεις των Νεοφιλελευθερων - μνημονιακών  πολιτικών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά και οι δήθεν αριστερές(!!!) πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ,  η συγκυβέρνησή του με ΑΝΕΛ, συντρίβουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων καταστρέφοντας το κοινωνικό κράτος και ενισχύοντας τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ- ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ
Ηρθε η ώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να παλέψουμε ενάντια στις περικοπές των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ που συρρικνώνουν τους μισθούς μας, που συρρικνώνουν τις ζωές μας, που μας αναγκάζουν να εργαζόμαστε με εξαντλητικά ωράρια σε επικίνδυνες συνθήκες, με κάτω του ΟΡΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Προσωπικό, με συνεχόμενη εντατικοποίηση εργασίας.
Αύριο Τρίτη 31 Μαίου, την Παρασκευή 3 Ιουνίου & την Τρίτη  7 Ιουνίου, από τις  10:00 π.μ. - 12.00 μ.μ. διαμαρτυρόμαστε μαζικά και φωνάζουμε ΟΧΙ στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση του λαού, στο λειτουργικό χάος του Νοσοκομείου μας, στην τραγική και επικίνδυνη έλλειψη προσωπικού που απειλεί τις ζωές εργαζομένων και ασθενών!

Τρεις πυλώνες για την αριστερή επανίδρυση της Ευρώπης στις 7:00 μ.μ. από το Ιδρυμα Ροζα Λούξεμπουργκ

Συνεχίζεται ως το καλοκαίρι του 2016 το πρόγραμμα Rethinking Europe, μια σειρά διαλέξεων με ομιλητές από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία, με αφορμή την ελληνική κρίση, έχει στόχο να ξαναθέσει στο επίκεντρο του προβληματισμού το μέλλον της Ευρώπης
Θεωρώντας ότι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα αντανακλά συνολικότερες στρατηγικές για την Ευρώπη, επιδιώκουμε οι διαλέξεις να αποτελέσουν την αφετηρία για να συζητήσουμε τις συνέπειες των πολιτικών που κυριαρχούν σήμερα και να ξανασκεφτούμε ένα κοινωνικό και πολιτικό πρόταγμα για την Ευρώπη.

Δημιουργεί την δική του νομενκλατούρα, ο ΣΥΡΙΖΑ;

                       Τον… αμάζευτο έχουν!
Πρώτα οι δηλώσεις του κ. Καμμένου για το αντισυνταγματικό και εγκληματικό ΦΠΑ στα νησιά, στη συνέχεια του συνεπικουρούμενου προέδρου της Βουλής, κ. Βούτση, στην συνέχεια του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ηλία Καματερού. 
Προφανώς ως έγκριτοι συνταγματολόγοι όλοι τους, αποφάνθηκαν για την αντισυνταγματικότητα του μέτρου - αλλά το ψήφισαν!
Η συνέχεια επί της οθόνης έφερε την κα Καρακώστα με τους φοροφυγάδες του ΕΚΑΣ, την νέα Δέσπω Μπότσαρη κα Βαγενά, κατά την οποία αντέξαμε 400 χρόνια σκλαβιάς, άρα τα μασάμε τα 99 του Υπερταμείου, ακολούθησε ο ταξικός μαχητής, αντίπαλος των «Μενουμευρωπαίων» κ. Κυρίτσης, και χθες ήρθε διπλό το ισχυρό χτύπημα για τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ!
Αποσταγμένος νεοφιλελευθερισμός α λα Πινοσέτ!
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, υπουργός του ασφαλιστικού, δήλωσε στην Καλαμάτα ότι το μνημόνιο που και ο ίδιος υπέγραψε, είναι προϊόν «ενός συμπυκνωμένου αποσταγμένου νεοφιλελευθερισμού που στο παρελθόν εφαρμόστηκε στη Χιλή του Πινοσέτ»!
Να θυμίσουμε ότι ο Πινοσέτ ήταν στυγνός δικτάτορας, υπεύθυνος για χιλιάδες θανάτους δημοκρατικών πολιτών, αλλά κυρίως ότι ο νυν πρωθυπουργός κατηγορούσε τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, για οικονομικές πολιτικές Πινοσέτ, τις οποίες τώρα εφαρμόζει ο ίδιος!
Το ηθικό πλεονέκτημα που οικειοποιήθηκε

Οι ξεπουλημένοι ΣΥΡΙΖΑ ΟΙΚΟΛ ΑΝΕΛ πέρασαν ρύθμιση που επιτρέπει offshore σε βουλευτές!

Νέα σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρει πως η κυβέρνηση, με ρύθμιση που πέρασε μέσω του πολυνομοσχεδίου, άνοιξε παράθυρο για συμμετοχή υπουργών σε εξωχώριες εταιρείες (offshore).
Ειδικότερα, δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» αναφέρει πως με το άρθρο 178 του πολυνομοσχεδίου προβλέπεται ότι υπουργοί, βουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι μπορούν πλέον να μετέχουν σε εξωχώριες εταιρίες, αρκεί η έδρα τους να είναι σε «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρες, ακόμα και αν οι χώρες αυτές χαρακτηρίζονται από το υπουργείο Οικονομικών ως «φορολογικοί παράδεισοι», όπως οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, τα Νησιά Κέιμαν, Τζέρσεϊ, οι Βερμούδες κ.ά. όπου τα εισοδήματα φορολογούνται από 50% έως 100% χαμηλότερα σε σχέση με το αν θα φορολογούνταν στην χώρα μας.
Επίσης, κατά την ίδια πηγή, η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ, με την κυβέρνηση να κατηγορείται ότι δίνει άφεση αμαρτιών σε κάποιους που ενδεχομένως δεν ήταν έως τώρα «νόμιμοι» και κινδύνευαν να έχουν αυστηρές συνέπειες.
Το θέμα προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στις 12:00 μ.μ. η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας για το κάπνισμα που πραγματοποίησε η ΚΕΔΕ

Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Καπνίσματος» , ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Πελεγρίνης και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλης θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της δράσης «Ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος», σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 30 Μαΐου και ώρα 12.00, στην αίθουσα «Άλκης Αργυριάδης» του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 51.084 μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του γυμνασίου σε 1.267 σχολεία της χώρας. 
Ειδικότερα οι μαθητές συμπλήρωσαν ανώνυμα ένα ερωτηματολόγιο, ενώ παρακολούθησαν και οπτικοαουστικό υλικό με στόχο την ενημέρωση τους για τους κινδύνους του καπνίσματος και την ανάπτυξη αντιστάσεων απέναντι στο κάπνισμα.

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔΕΚΑ ΕΞΙ (16) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (19/2016) της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 30 Μαΐου, στη 10:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2016
2. Ορισμός υπαλλήλου διαχείρισης πάγιας προκαταβολής οικονομικού έτους 2016 και διάθεση πιστώσεων πάγιας προκαταβολής
3. Έγκριση πρακτικών Επιτροπής Διενέργειας διαγωνισμού και αξιολόγησης και , Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος για πρόχειρο διαγωνισμό με τίτλο «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ &ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
4. Έγκριση Πρακτικών Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού για την προμήθεια Θερμού Ασφαλτομίγματος

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Πάλι σε δόσεις μας δίνουν τη δόση οι «Θεσμοί»!!!

«Στον Αστερισμό του Λαϊκισμού» αύριο στις 7:30 μ.μ. στην Αγία Παρασκευή

Μαίρη Διακολιού:Αντί για ουσία, ανοησία!!!

Σχετικά με την (μη) απάντηση του δημάρχου Γ. Πατούλη στη δεύτερη ανακοίνωσή της, αναφορικά με το δημοτικό πάρκινγκ στην οδό Χατζηαντωνίου, η Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, έδωσε την εξής απάντηση:
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑ, ΑΝΟΗΣΙΑ ...
Ο κ. Δήμαρχος αποδύεται σε ανόητες ύβρεις, κατά άλλη προσφιλή του συνήθεια, αντί να δώσει απάντηση στο απλούστατο θέμα που του έθεσα:
Ο δημοτικός χώρος, για λόγους ασφαλείας των πολιτών, ή θα έπρεπε να είναι φωτισμένος αν θα ήταν προσβάσιμος, ή θα έπρεπε να μην είναι προσβάσιμος, αφού δεν ήταν φωτισμένος. 
Κι αυτά, ανεξαρτήτως του εγκλήματος, που επιμένει να το αναφέρει, προφανώς μόνο και μόνο για να το καπηλευθεί, ενώ είναι προφανές ότι δεν έχει σχέση με το ζήτημα.

Και δεύτερος «μανιακός» στο Μαρούσι…


Οι αποκαλύψεις του «Τούνελ» για την ύπαρξη και δεύτερου «μανιακού» άνδρα στην περιοχή του Αμαρουσίου, ξεσήκωσαν τις Αρχές.
Αναζητούν πλέον τη γυναίκα που βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του στο τρίτο υπόγειο γκαράζ του καταστήματος.
Τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει, γιατί αναμένουν κι άλλα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, δεν φαίνονται να εδραιώνουν ως δράστη τον «Δράκο του Αμαρουσίου».
Μέχρι και πριν την προβολή της εκπομπής το βράδυ της Παρασκευής 27 Μαΐου, οι Αρχές πίστευαν πως ο 30χρονος άνδρας που συνέλαβαν για επιθέσεις σε άλλες γυναίκες, ήταν ο δράστης της δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου.
Πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν ότι κατάφεραν να απομονώσουν στο σημείο που δολοφονήθηκε η άτυχη γυναίκα, ένα αποτύπωμα παπουτσιού, που δεν έχει μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.
Αποκαλύψεις που σόκαραν...
Φρίκη, αποτροπιασμός, τραγικές παραλείψεις των Αρχών, νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες και μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία…
Η υπόθεση της Ελευθερίας Αγραφιώτου που πάγωσε το Πανελλήνιο, συναγωνίζεται το πιο ευφάνταστο σενάριο ταινίας μυστηρίου…
Οι πληροφορίες του «Τούνελ» λένε πως η αναπαράσταση στο υπόγειο του τρόμου πιθανότατα να οδηγήσει τους αστυνομικούς στον «Δράκο του Αμαρουσίου».
Ο ίδιος φέρεται να φάσκει και να αντιφάσκει. 

Nα προετοιμαζόμαστε για ΗΟΤ ΣΠΟΤ στο Μαρούσι;

Δεν θα αναπαρήγαγα την παρακάτω ανάρτηση  την ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΜΑΙΟΥ, εάν δεν συνέπιπτε χρονικά με την επίθεση που δέχθηκε το κατάστημα οπτικών του προέδρου του ΕΣΑΜ Γιάννη Νικολαράκου τα ξημερώματα της Παρασκευής 6 Mαίου. 
Λίγο αργότερα - όλως τυχαίως - διάφορα ιστολόγια κάποιων περίεργων συλλογικοτήτων(όπως π.χ. η Ελευθεριακή  συλλογικότητα «Διαπασών», η «Αναρχική ομάδα αντιπληροφόρησης Baktirio» κ.α), φιλοξενούσαν το κείμενο της ομάδας «Αναρχικές - Αναρχικοί εργαζόμενοι», που έφερε τον τίτλο:
«Ενάντια στις "λευκές & κόκκινες νύχτες" των αφεντικών», με το οποίο αναλάμβαναν την ευθύνη της εν λόγω επίθεσης... ενώ ταυτόχρονα προανήγγειλαν(περιχαρείς με την φαντασία που διαθέτουν), ΗΟΤ ΣΠΟΤ στο Μαρούσι!!! 
Υπενθυμίζουμε απλά & φρεσκάρουμε την μνήμη των αναγνωστών ότι  πριν την επίθεση το κατάστημα Νικολαράκου, είχαν προηγηθεί στην πόλη μας πορείες & διάφορες άλλες δυναμικές ενέργειες με αφορμή(όπως ισχυρίζονταν τότε οι αυτοαποκαλούμενες ΑΝαρχικέςομάδες), τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου μετανάστη που ήταν μέλος του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων του κλάδου του Επισιτισμού & εργάζονταν στο κατάστημα(SCHERZO - Βορέα 8 - Μαρούσι)...
Ορμητήριο πάντοτε η κατάληψη της Έπαυλης Κουβέλου... 
Λαμβάνοντας υπ  όψιν δημοσιευμα Οικονομικής εφημερίδας στις αρχές Μαρτίου, ότι μελετάται να δημιουργηθεί ένα Hot σποτ στο Μαρούσι(εκεί που είναι ο ΑΝΤΕΝΝΑ), αποφάσισα την αναπαραγωγή, για να αντιληφθούμε το «τι μέλλει γενέσθαι» στην περιοχή μας, εάν, όταν, οπόταν αποφασισθεί  κάτι τέτοιο να γίνει πράξη, να υλοποιηθεί. 
Θεωρώ ότι το κείμενο προετοιμάζει εντέχνως την Κοινή Γνώμη γιαυτό που έρχεται, αν & το διαψεύδει ... για προφανείς λόγους!
Εκτιμώ επίσης ότι έχουν ήδη προετοιμάσει(σε ικανοποιητικό βαθμό), τον υποκειμενικό παράγοντα.

«Πρόσφυγες: Απόδραση προς την Ελευθερία;»

Ένα μωσαϊκό ευαίσθητων ιστοριών στην Ταινιοθήκη
Η λέξη «πρόσφυγας», γονιδιακά χαραγμένη στην παγκόσμια ιστορία, παίρνει σήμερα νέες διαστάσεις. 
Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, η Ευρώπη δέχεται το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και καλείται να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής διοργανώνουν το αποκαλυπτικό αφιέρωμα «Πρόσφυγες: Απόδραση προς την ελευθερία;» που επιχειρεί να αποτυπώσει και να διερευνήσει διαφορετικές πτυχές του προσφυγικού ζητήματος. 
Για τέσσερις ημέρες, το αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα μεταφέρεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, για να προτείνει στο αθηναϊκό κοινό ταινίες που συνθέτουν ένα πολύπλευρο μωσαϊκό ευαίσθητων ιστοριών με εικόνες προσφύγων από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, αλλά και την Ευρώπη.
Το αφιέρωμα θα ανοίξει με την ταινία I am Dublin παρουσία των σκηνοθετών Νταβίντ Αρόνοβιτς και Σαρμάρκε Μπινιουσούφ, που θα κάνουν Q&A με το κοινό. 

Στις 9:30 π.μ. η Ημερίδα - Συζήτηση για τον Αθλητισμό από την Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ο Μάνος Αβαράκης & ο Κ. Θεμελής αύριο στις 8:30 μ.μ. στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

«Ιφιγένεια Συγγρού, μια ζωή ευποιΐας»...

«Ιφιγένεια Συγγρού, μια ζωή ευποιΐας», ήταν τίτλος της τιμητικής εκδήλωσης προς την Ιφιγένεια Συγγρού, που οργάνωσαν από κοινού το Ι.Γ.Ε.  & ο Σύλλογος των «Φίλων» του Δάσους Συγγρούη οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 25 Μαΐου στον Πύργο Συγγρού 
Οπως γνωστοποίησαν μέσω του ιστολογίου τους οι «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού «μία νέα συνεργασία μεταξύ των «Φίλων» του Δάσους Συγγρού και του Ι.Γ.Ε. ξεκίνησε» & αυτή είναι:
Η έρευνα για το έργο και την ζωή της μεγάλη αυτής ευεργέτιδας.
Το δύσκολο αυτό εγχείρημα, σημειώνουν,  ανέλαβε η κ. Παναγιώτα Ν. Μοσχονά «φίλη» του Δάσους Συγγρού, φιλόλογος, πρώην διευθύντρια αναγνωστηρίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης,έχει στο ενεργητικό της σημαντικό αριθμό επιστημονικών δημοσιευμάτων και είναι συγγραφέας ειδικής μονογραφίας με αντικείμενο τη ζωή και το έργο του εθνικού ευεργέτη Παναγή Βαλλιάνου, δωρητή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας.
Μία πρόγευση από όλη αυτή την έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί δόθηκε μάλιστα στην εν λόγω εκδήλωση 
Αρχικά τον λόγο πήρε η πρόεδρος του Συλλόγου των «Φίλων» του Δάσους Συγγρού κα Χρ. Θεοδωρακοπούλου η οποία εξήγησε τους λόγους που ώθησαν τον σύλλογο να προβεί σε μια τέτοια τιμητική εκδήλωση.
Η Πρόεδρος του Ι.Γ.Ε. Άννα Μαρία Γιάντση στο χαιρετισμό της, ευχαρίστησε τους «Φίλους» του Δάσους Συγγρού για την πρωτοβουλία & για την μέχρι σήμερα συνεργασία τους.

Χρήματα στους Δήμους επιστρέφει ο ΕΔΣΝΑ!!!

Σε επιστροφή ποσού ύψους 1.602.645,69 ευρώ προς τους Δήμους - μέλη του, προχωρά ο ΕΔΣΝΑ, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση (αρ. 221/2016) της Εκτελεστικής Επιτροπής του.
Το ποσό αυτό είχε προκύψει μετά τη μείωση της εισφοράς των Δήμων ανά τόνο εισερχομένων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ για το έτος 2015 και τον καθορισμό της οριστικής ετήσιας εισφοράς των Δήμων - Μελών του ΕΔΣΝΑ, στην τιμή των 45,20 ευρώ. 
Επισημαίνεται δε ότι για το έτος 2014 οι Δήμοι - Μέλη του ΕΔΣΝΑ είχαν πληρώσει 49,10 ευρώ ανά τόνο εισερχόμενων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής.
Προκειμένου να συμβάλει άμεσα στην οικονομική ανακούφιση των Δήμων - μελών του, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, ο ΕΔΣΝΑ μείωσε από το 1ο τρίμηνο του 2016, το ποσό που έπρεπε να τους παρακρατήσει μέσω ΔΕΗ, συμψηφίζοντάς το με το σύνολο του ποσού που έπρεπε να τους επιστρέψει. 

Δεν παρακολουθούμε την κ. Διακολιού στο νέο παραλήρημά της

Η νέα απάντηση της κας Διακολιού στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αμαρουσίου,  σχετικά με το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας μιας γυναίκας σε υπόγειο χώρο στάθμευσης στο Μαρούσι, επιβεβαιώνει τη σύγχυση και την ανευθυνότητά της.
Η κα Διακολιού έμεινε έκθετη στα μάτια της τοπικής μας κοινωνίας, αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να εκμεταλλευθεί το θάνατο ενός συνανθρώπου μας, για να αποκομίσει πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη. 
Το αντιλήφθηκε αυτό καθυστερημένα και προσπαθεί τώρα εκ των υστέρων, να καλύψει την γκάφα της αρχικής της ανακοίνωσης, με μια νέα ανακοίνωση, που την χαρακτηρίζει κι αυτην η ανευθυνότητα και η ασχετοσύνη.
Γιατί περί ανευθυνότητας πρόκειται, όταν ισχυρίζεται ότι το έγκλημα θα είχε πιθανόν αποφευχθεί, αν ο υπόγειος χώρος στάθμευσης ιδιοκτησίας του Δήμου  φωτιζόταν, ή αν είχε αποδοθεί ελεύθερα στους πολίτες. 
Πως είναι δυνατόν να είναι ασφαλής για τους πολίτες η ελεύθερη και χωρίς έλεγχο πρόσβαση σε έναν χώρο στον οποίο η πρόσβαση είναι δυνατή μόνον μέσω χώρου που ανήκει σε άλλον ιδιοκτήτη; Και μάλιστα όχι όλο το 24ωρο;

Επιστρέφει στον Γ. Πατούλη τα «περί έλλειψης σεβασμού», η Μαίρη Διακολιού

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ο κ. Δήμαρχος, με μία κίτρινη ανακοίνωση, διαστρεβλώνει πλήρως και εσκεμμένα το περιεχόμενο της δήλωσής μου, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, κατά την προσφιλή του συνήθεια. Ας αφήσουμε, λοιπόν τις ανούσιες προσπάθειες εντυπωσιασμού του κ. δημάρχου , κι ας μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας:
 Αλήθεια 1η: Είναι σαφές, ότι το γεγονός της δολοφονίας μίας άτυχης γυναίκας σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου Αμαρουσίου, δεν αποτελεί επ’ ουδενί στοιχείο σύνδεσης - άμεσης ή έμμεσης- της δημοτικής αρχής με το αποτρόπαιο έγκλημα, για το οποίο θλιβόμαστε όλοι.
Αλήθεια 2η: Είναι επίσης σαφές, ότι την σύγχυση την έχει ο κ. δήμαρχος, αφού απλή γνώση της ελληνικής αρκεί για να κατανοήσει κανείς ότι  η φράση «ο χώρος που προοριζόταν για τους Μαρουσιώτες, έγινε χώρος κάλυψης εγκληματικών ενεργειών»  δεν σημαίνει ότι το έγκλημα τελέστηκε στο δημοτικό χώρο. Όπου και αν τελέστηκε, η σορός κρύφτηκε εκεί.
Αλήθεια 3η:

Σε πλήρη εξέλιξη έργα ασφαλτόστρωσης στο Μαρούσι

Μετά την ολοκλήρωση των έργων ασφαλτόστρωσης στην οδό Βασ. Όλγας (Κέντρο), στην οδό Σισμανογλείου (Νέο Μαρούσι) και στην οδό Λέρου (Σωρός) οι εργασίες ασφαλτόστρωσης  συνεχίζονται για την ανακατασκευή του οδοστρώματος σε συγκεκριμένες οδούς.
Συγκεκριμένα, χθες Παρασκευή 27 Μαΐου ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Διονύσου, στο τμήμα από Αγίου Κωνσταντίνου έως Δημ. Μόσχα, ενώ αύριο ξεκινούν οι εργασίες στην οδό Γούναρη, στο τμήμα από Διονύσου έως 25ης Μαρτίου.
Και στις δύο οδούς τα έργα ασφαλτόστρωσης αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί την Τρίτη 31 Μαΐου 2016.

«Ο Φάρος με τα χίλια μυστικά» στις 7:00 μ.μ.στην αίθουσα «ΤΟΛ»

Στις 3:00 μ.μ. το «1ο Τουρνουά Μπάσκετ Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας»

Στις 10:30 π.μ. η συνάντηση στρατηγικού σχεδιασμού TTIP CETA

H Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TiSA (Δίκτυο οργανώσεων, συλλογικοτήτων και ενεργών πολιτών) διοργανώνει συνάντηση στρατηγικoύ σχεδιασμού για όσους δραστηριοποιούνται, ενδιαφέρονται και επιθυμούν να αναπτύξουν δράσεις σε τομείς που επηρεάζονται από την TTIP CETA.
Στη συνάντηση μπορούν να συμμετέχουν εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών [σύλλογοι, ΜΚΟ, Πρωτοβουλίες ή και Κινήματα πολιτών, Πολιτικά Ινστιτούτα], Αυτοδιοικητικοί, Πολιτικοί και πολίτες, με την προϋπόθεση ότι θα συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής/εγγραφής.
Σκοποί της συνάντησης είναι:

Στις 10:00 π.μ. ξεκινά η Διημερίδα «Κοινωνική πολιτική & κοινωνική καινοτομία στην υγεία»

Μεταξύ των ΣΥΝτονιστών & ο ΟΙΚΟσυμφεροντοΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΪΟΥ

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Αύριο στο BABEL, Θοδωρής Κοτονιάς & Μακρινά Ξαδέρφια

Πολιτική απρέπεια από Μ. Διακολιού,η σύνδεση μιας εγκληματικής πράξης με τη δημοτική περιουσία

Με μια ανεπίτρεπτη ανακοίνωση , η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης κα Μ. Διακολιού επιχειρεί να εκμεταλλευθεί την άγρια δολοφονία ενός συνανθρώπου μας, για να ασκήσει κριτική στη σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου.
Η ενέργεια αυτή είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη.
Κανένας δεν έχει δικαίωμα να πατά επί πτωμάτων, στην προσπάθεια του να αποκομίσει πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη. 
Όφειλε να επιδείξει υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ευαισθησία και σεβασμό στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.
Δυστυχώς τα απαραίτητα αυτά στοιχεία για ένα πολιτικό πρόσωπο δεν τα διαθέτει η κ Μ. Διακολιού, όπως αποδείχθηκε από την ανακοίνωσή της.
Είναι μάλιστα τέτοια η σύγχυσή της, που δεν έχει αντιληφθεί  ότι η δολοφονία της άτυχης γυναίκας δεν έγινε στον υπόγειο χώρο στάθμευσης, αλλά αλλού.

Δήλωση Μ. Διακολιού για πάρκινγκ Χατζηαντωνίου

Όπως πληροφορηθήκαμε από την ειδησεογραφία, πτώμα γυναίκας, βρέθηκε στο 3ο υπόγειο πάρκινγκ υποκαταστήματος αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην οδό Χατζηαντωνίου, στο Μαρούσι.
Για όσους δεν θυμούνται, στον ίδιο χώρο, φωτογραφήθηκε ο Δήμαρχος, εξαγγέλλοντας ότι το υπόγειο αυτό θα αποδιδόταν για χρήση πάρκινγκ στους Μαρουσιώτες. 
Βέβαια, όλοι ξέρουμε ότι, παρά τις εξαγγελίες, ο χώρος αυτός δεν αποδόθηκε ποτέ ως πάρκινγκ για τους δημότες, αφού - παρόλο που η πρόσβαση σε αυτόν ήταν εφικτή - η εταιρία είχε  αναρτήσει επιγραφή «το τρίτο υπόγειο δε λειτουργεί» και εκεί, επικρατούσε απόλυτο σκοτάδι.
Ελπίζω, ο λόγος της μη απόδοσης του χώρου προς χρήση των δημοτών, να μην είναι η δυσφορία που θα αισθανόταν ο κόσμος που ενώ θα είχε δωρεάν πάρκινγκ, μετά την υλοποίηση της πρόθεσης της δημοτικής αρχής να εκμισθώσει το χώρο σε ιδιώτη ώστε να εκμεταλλεύεται τις θέσεις στάθμευσης, θα αναγκαζόταν να πληρώσει αντίτιμο.

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να κάνει έξωση στα παιδιά με ειδικές ανάγκες του Σικιαρίδειου

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου κ. Αθανάσιο Γρίβα, ότι το Δ. Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος ζήτησε από το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και 1ο Νηπιαγωγείο, να αποδεσμεύσουν το κτίριο που τους στεγάζει με τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Θεωρώντας απαράδεκτη την απαίτηση αυτή εκ μέρους του Δ.Σ. του Ιδρύματος ζητήθηκε άμεση συνάντηση με την διοίκηση του Ιδρύματος, προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση της Δημοτικής Αρχής σε μια τέτοια λογική και σε αυτού του είδους τους αιφνιδιασμούς.
Παράλληλα, ο Δήμος απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου τα αρμόδια υπουργεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους διασφαλίζοντας την αδιατάρακτη και ομαλή λειτουργία των Ειδικών Σχολείων που εκπαιδεύουν και διαπαιδαγωγούν αυτή την ιδιαίτερα ευαίσθητη κατηγορία μαθητών, στηρίζοντας και το δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων.
Για τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και το Δήμαρχο Γ. Πατούλη,  η λειτουργία του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο κτίριο που σήμερα στεγάζονται,  δεν μπορεί να τεθεί σε αμφισβήτηση.

Διανομή οπωροκηπευτικών σε 310 οικογένειες από την «ΑΜΑΛΘΕΙΑ»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η όγδοη (8η) διανομή στους ωφελούμενους του Επισιτιστικού Προγράμματος της Κοινωνικής Σύμπραξης «ΑΜΑΛΘΕΙΑ», με συντονιστή το Δήμο Αμαρουσίου, σε οπωροκηπευτικά προϊόντα και λαχανικά.
Στο Δήμο Αμαρουσίου, σε 310 οικογένειες διανεμήθηκαν μεγάλες ποσότητες σε μήλα, πορτοκάλια και λάχανα. 
Η παράδοση στους δικαιούχους πραγματοποιήθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, υπό την επίβλεψη της Προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κας Ελένης Λέκκα.
Αντίστοιχα προϊόντα και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έλαβαν και οι 6 Δήμοι της Σύμπραξης για τους ωφελούμενους δημότες τους.
Ειδικότερα: