Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Λειβαδάς & Καρατζόγλου αύριο για … «Μια βραδιά στο Bookabar»

Αύριο Παρασκευή 27 Μαΐου, ο δημοφιλής τραγουδοποιός Κώστας Λειβαδάς συναντά την αγαπημένη μας Βίκυ Καρατζόγλου σε ένα ακουστικό live, με τα πασίγνωστα τραγούδια του δημιουργού:

Δ. Κλαπάκης: «Ξηλώστε τις λαμαρίνες ΤΩΡΑ & ανοίξτε τον δρόμο»!!!

Ο Πατούλης & το «παράνομο», μη αναγκαίο & καταστροφικό για όλους υπόγειο πάρκινγκ παραγωγής δηλητηρίων στην πλ. «Ευτέρπης» δίπλα στον ΗΣΑΠ
Πριν 15 χρόνια η ομάδα Τζανίκου αποφάσισε (απόφ. 91/2000) και  προώθησε στο ΥΠΕΧΩΔΕ  πρόταση να αλλάξει τις χρήσεις γης στο Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» μετατρέποντας τον χώρο σε πολιτιστικό-ψυχαγωγικό.
Τότε, με δικαιολογία την  αναμενόμενη μεγάλη προσέλευση  αυτοκινήτων στο «Μικρό ΜΩΛΛ»  που θα ανεγειρόταν στον συγκεκριμένο χώρο, εγκρίθηκε η στάθμευση των πελατών να γίνει  σε υπόγειο πάρκινγκ 4 ορόφων για 400 αυτοκίνητα  στην πλατεία  Ευτέρπης, ο οποίος θα συνδεόταν με υπόγεια σήραγγα με το «Εμπορικό Κέντρο» μέσω της οδού Β. Όλγας.
Επειδή, όμως το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν είχε εγκρίνει μέχρι τον Απρίλιο του 2000 την αλλαγή των χρήσεων γης στο Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης»αποφασίστηκε(με την απόφαση 137/2000 του Δημοτικού  Συμβουλίου) ...για να μην χάνεται χρόνος,  να «σπάσει» το «έργο» σε δύο μέρη:
...να ξεκινήσει  η κατασκευή  του  υπογείου χώρου στάθμευσης
... και, στη συνέχεια, να γίνει  η υπόγεια σύνδεση με τμήμα της οδού Β. Όλγας με το κύριο  «Εμπορικό  Κέντρο» στο  Γυμναστήριο Σπ. Λούης.
Φυσικά,  η αλλαγή  των χρήσεων γης για το Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», μετά  από προσφυγές και διαμαρτυρίες πολιτών & όλου του Εμπορικού κόσμου, δεν πέρασε, & έτσι το ενιαίο  «έργο - Εμπορικό Κέντρο & Υπόγειος χώρος στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης» -  σταμάτησε οριστικά και αμετάκλητα, καθώς δεν υπήρχε πλέον αιτία δημιουργίας του σύμφωνα με την αποφαση  κατασκευής & ο μειοδότης εργολάβος παραιτήθηκε.
Η συνέχεια γνωστή …

Kινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΑΚΑ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΑΚΑ

& την συνακόλουθη αποτροπή της ελεύθερης χρήσης του από Μαρουσιώτες
Στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΑΚΑ, οι οποίοι «έκλεισαν» σήμερα συμβολικά την οδό Σπύρου Λούη, χωρίς όμως να παρεμποδίσουν καθόλου την κυκλοφορία, συμμετείχε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου, Μαίρη Διακολιού
Η Μαίρη Διακολιού επανέλαβε τη στήριξή της στα αιτήματά τους.
Όμως με αφορμή αυτήν την παρουσία, και επειδή οι εργαζόμενοι διένειμαν το ψήφισμα που τελικά δημοσιεύθηκε ως ομόφωνη απόφαση του Δήμου Αμαρουσίου, δήλωσε τα εξής:

H εκτόξευση ...

Ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού κατά συρροή σε βάρος του «δράκου» του Αμαρουσίου

Άτομο απόλυτα συνειδητοποιημένο όσον αφορά στις πράξεις που ήταν ικανό να διαπράξει, χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί τον «δράκο» του Αμαρουσίου, o οποίος έπεσε τελικά στα χέρια της Αστυνομίας, ενώ είχε στήσει καρτέρι στην υπόγεια διάβαση πεζών στη Φιλοθέη, περιμένοντας το επόμενο θύμα του.
Ο «δράκος» του Αμαρουσίου ομολόγησε πέντε επιθέσεις στους αστυνομικούς, ενώ καταγγελία υπάρχει και από μία έκτη γυναίκα.
Κατά πληροφορίες, είπε ότι ξεκίνησε τις επιθέσεις πριν από δύο μήνες και αυτό, εξαιτίας ερωτικής απόρριψης που βίωσε στο παρελθόν.
«Δεν ήθελα να τις πειράξω, ήθελα μόνο να τις αγγίζω» υποστήριξε ακόμη.
Στη συνέχεια περιέγραψε το σκηνικό της σύλληψής του ως εξής:
«Το πρωί η κοπέλα άρχισε να ουρλιάζει και έφυγα για να στήσω καρτέρι σε άλλο σημείο. Εκεί με συνέλαβαν οι αστυνομικοί… 
Έχω μετανιώσει».
Κατά πληροφορίες, ο δράστης τις προηγούμενες ημέρες ήταν καλοντυμένος, ωστόσο σήμερα φορούσε μαύρη φόρμα, έχοντας προφανώς ακούσει στην τηλεόραση την περιγραφή, βάσει της οποίας τον αναζητούσαν οι Αρχές.
Μια επιπλέον πληροφορία δε, θέλει τον «δράκο» του Αμαρουσίου να είχε τη μονωτική ταινία 
(σ.σ. με την οποία αποπειράθηκε να φιμώσει τη γυναίκα, μια 35χρονη καθαρίστρια, στην οποία επιτέθηκε σήμερα) στο στόμα, γιατί ήθελε να έχει τα χέρια του ελεύθερα.

Εν αναμονή απάντησης από το «πρόθυμο» προεδρείο του ΣΕΔΑΜ!!!

Απολογισμός Σωματείου Εργαζόμενων Δήμου Αμαρουσίου
Ένας χρόνος συναίνεσης & στήριξης της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου & του Δημάρχου Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ, δεν θα μπορούσε να βρει ποιο πρόθυμους άλλα & συνεπείς υποστηρικτές από το προεδρείο του σημερινού Σωματείου Εργαζόμενων Δήμου Αμαρουσίου.
Πέρασαν περισσότεροι από 14 μήνες και τα πεπραγμένα του παραιτηθέντος προέδρου Σ.  Κωνσταντά & του καθ υποδείξει & υπαγόρευση του ΝΕΟΥ προέδρου Γ. Χαλαβαζη, ΔΕΝ έχουν έρθει μέχρι & σήμερα να διαβαστούν & να υπογραφούν, προφανώς γιατί δεν έχουν καν γραφτεί.
Πέρασαν περισσότεροι από 14 μήνες χωρίς πρακτικά Διοικητικού συμβουλίου 
Πέρασαν περισσότεροι από 14 μήνες χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο δράσης του Σωματείου.
Πέρασαν περισσότεροι από 14 μήνες και το πρόθυμο προεδρείο του Σωματείου Εργαζόμενων Δήμου Αμαρουσίου ΕΧΕΙ ΝΑ απολογηθεί για  ενέργειες όπως είναι οι...Ιδιωτικοποιήσεις σε:  
1. Ογκωδών- μεταφόρτωση 
2.Συνεργείο Οχημάτων 
3.Παιδικοί Σταθμοί ... 

Γ. Πατούλης: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο»


Υπέρ της μονιμοποίησης άνευ όρων και προϋποθέσεων, όλων των εργαζομένων που απασχολούνται στο Δήμο Αμαρουσίου, με διάφορες σχέσεις εργασίας όπως 8μηνα, Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»«Κοινωφελής Εργασία»κ.λπ, τάχθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης με τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου.
Τόνισε χαρακτηριστικά:  
«Ολα αυτά τα χρόνια η Διοίκηση του Δήμου και ο ίδιος προσωπικά έχει δώσει με επιτυχία αγώνες για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα και οι θέσεις εργασίας του προσωπικού του Δήμου, που απασχολείται σε διάφορα Νομικά του Πρόσωπα και δημοτικές επιχειρήσεις, ασκώντας τις κατάλληλες πιέσεις προς την Εκτελεστική και Νομοθετική Εξουσία».
Υπενθύμισε ότι πρόσφατα ελήφθη απόφαση από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, με την οποία ζητείται να υπάρξει μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα  ΄΄Βοήθεια στο σπίτι΄΄, σε αόριστου χρόνου.

Στην κατάμεστη Αβάνα, ο απολογισμός Γ. Καραμέρου & Ρένας Δούρου

Υπουργοί, βουλευτές, Δήμαρχοι, πλήθος εκπροσώπων φορέων και εκατοντάδες πολίτες παρακολούθησαν χθες βράδυ στην κατάμεστη ταράτσα του θερινού κινηματογράφου Αβάνα στο Χαλάνδρι την προβολή της ταινίας για τον απολογισμό έργου στον βόρειο τομέα.
Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος και οι δέκα περιφερειακοί σύμβουλοι του βόρειου τομέα παρουσίασαν μέσα σε 40 λεπτά με "κινηματογραφικό" τρόπο, όλα όσα έγιναν ή δρομολογήθηκαν μέσα σε δύο χρόνια από τις εκλογές της 25ης Μαΐου του 2014 
(Δείτε την ταινία εδώ https://www.youtube.com/watch?v=ZdOVB-UrMnc) ενώ στην συνέχεια ακολούθησε δίωρη συζήτηση.

Σήμερα το 5ο Συνέδριο για την Εταιρική Διακυβέρνηση

Εταιρική Διακυβέρνηση, το σήμερα & το αύριο στις Ελληνικές Επιχειρήσεις

Στο 5ο Συνέδριο για την Εταιρική Διακυβέρνηση που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαϊου 2016, στο Athens Ledra Hotel, θα παρουσιαστεί ο ρόλος της εταιρικής διακυβέρνησης στην αποτελεσματική και διαφανή διαχείριση των επιχειρήσεων, ο νόμος περί ελεγκτών και η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας και κανονισμού στο ελληνικό πλαίσιο καθώς και οι εξελίξεις σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης στον τραπεζικό και ασφαλιστικό κλάδο

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Δυσμενεις εξελίξεις στα έργα κατασκευής ομβρίων σε Ψαλίδι & Στούντιο Α

Ερώτηση προς τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών ‘Εργων κ. Β. Κόκκαλη για τη διάλυση εργολαβιών κατασκευής ομβρίων 
σε Ψαλίδι και Στούντιο Α, υπέβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιοη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»:
Κε Αντιδήμαρχε Με τις αποφάσεις 19674/28.04.2016 και 20363/9.5.2016 της Διεύθυνσης τεχνικών έργων διαλύθηκαν οι εργολαβίες Δίκτυο Αγωγών Ομβρίων περιοχής Ψαλιδίου και Δίκτυο Αγωγών Ομβρίων περιοχής Στούντιο Α αντίστοιχα ύστερα από αιτήσεις της αναδόχου Εργοληπτικής εταιρίας «Χ και Κ ΤΕΧΝΙΚΗ».

Σημειωτέον ότι οι αξίες των ανωτέρω εργολαβιών ήσαν 288.163,96 € και 630.680,64 € αντίστοιχα, χρηματοδοτούμενα από την περιφέρεια Αττικής, ενώ με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν εγκριθεί ποσά της τάξεως των 100.000€ για εκάστη εργολαβία για την αποζημίωση, με δαπάνη του Δήμου,  λόγω εκτέλεσης απολογιστικών εργασιών μη προβλεπομένων από τις μελέτες που συνέταξε ο Δήμος για την κατασκευή των Έργων.
Είναι φανερό ότι πέραν του κινδύνου να μην ολοκληρωθούν τα έργα μέχρι την επόμενη περίοδο, της ταλαιπωρίας των κατοίκων των ανωτέρω δύο περιοχών και του κινδύνου πρόκλησης ατυχημάτων ο Δήμος κινδυνεύει πέραν των απολογιστικών που ήδη ενέκρινε να επιβαρυνθεί και από επί πλέον ποσά που θα αιτήσει ο εργολάβος λόγω θετικών και αποθετικών ζημιών

Διεκδίκηση για παραχώρηση όλων των Χ.Ε.Υ. του Αμαρουσίου στο Δήμο

Στόχος η αναβάθμιση της καθημερινότητας & της ποιότητας ζωής των κατοίκων
Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, με στόχο την ενίσχυση του πράσινου ισοζυγίου της πόλης, προς όφελος των πολιτών.
Μετά από πρόταση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης πήρε ομόφωνη απόφαση, με την οποία διαμορφώνεται ένα ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο, στο οποίο περιλαμβάνεται:
Η διεκδίκηση όλων των Χ.Ε.Υ. ιδιοκτησίας Δημοσίου,
που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου , με στόχο να δημιουργηθούν εκεί χώροι αναψυχής και πρασίνου προς όφελος των κατοίκων. 
Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί σημαντικά το «πράσινο» ισοζύγιο της πόλης , το οποίο έχει επιβαρυνθεί υπέρμετρα τα προηγούμενα χρόνια από τη μεταφορά  δραστηριοτήτων  που επιβάρυναν το Μαρούσι περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά , αλλοιώνοντας τον προαστιακό του χαρακτήρα.
Η δημιουργία χώρων αναψυχής και πρασίνου στα  Χ.Ε.Υ. θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του Πράσινου Ταμείου, στο οποίο ο Δήμος έχει εισφέρει πάνω από 60.000.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης ο Δήμος Αμαρουσίου διεκδικεί τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια της εκπόνησης μελέτης, για την κάλυψη της Αττικής Οδού

Κορυφαίο ζήτημα για την πόλη μας, η τύχη του ΟΑΚΑ

Στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΚΑ μετά την απόφαση της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να ιδιωτικοποιήσει δημόσιες υποδομές, παρευρέθηκε σήμερα (25/5) η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαίρη Διακολιού, συμμετέχοντας στη σχετική συγκέντρωση/ παρέμβαση των εργαζομένων και μελών της Ομοσπονδίας τους από άλλες εγκαταστάσεις του δημοσίου που έχουν ενταχθεί στο ίδιο σχέδιο.
Η Μαίρη Διακολιού δήλωσε τη συμπαράστασή της στους εργαζομένους και στα μέλη της Ομοσπονδίας, υποστηρίζοντας το αίτημά τους το ΔΣ να λάβει απόφαση  υπέρ της προστασίας του ΟΑΚΑ από τη διαδικασία ξεπουλήματος, ενάντια στις αποφάσεις της νεομνημονιακής Κυβέρνησης.
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν, είχε την ευκαιρία να μεταφέρει το ενδιαφέρον των Μαρουσιωτων για την τύχη του Σταδίου που περικλείεται στην πόλη μας. 
Επανέλαβε:

Κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΑΚΑ, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου!

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου κατά της ιδιωτικοποίησης των Ολυμπιακών Αθλητικών Εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ), μέσω της ένταξής τους στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου με εισήγηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη  εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ κατά της ιδιωτικοποίησης των Ολυμπιακών Αθλητικών Εγκαταστάσεων που βρίσκονται στα όρια της πόλης, μέσα από την ένταξη τους στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.
Στο ΨHΦΙΣΜΑ μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου πρέπει να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα προς όφελος των πολιτών, υπηρετώντας το συνολικό αναπτυξιακό όραμα της χώρας.
Και όχι να ξεπουληθούν από την «πίσω πόρτα» μέσω των γνωστών σχεδίων παραχώρησης για 100 χρόνια, που κάποιοι προωθούν στο βωμό της δήθεν εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους.
Παρατίθεται το πλήρες κείμενο του Ψηφίσματος:
                                                      ΨΗΦΙΣΜΑ

Ενισχύονται με 150 σύγχρονους Η/Υ τα Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία Αμαρουσίου

Εκατό πενήντα (150) σύγχρονοι σταθεροί υπολογιστές θα παραδοθούν σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της πόλης με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών στο μάθημα της πληροφορικής.

 Η σχετική σύμβαση προμήθειας των υπολογιστών υπεγράφη την προηγούμενη Πέμπτη 19 Μαΐου παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, από την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Ελένη Βλάχου-Σταματάκη και  τον Πρόεδρο της  εταιρείας προμηθειών κ. Ευστάθιο Ζουμπουλάκη.
Στη συνάντηση  παρών ήταν & ο Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Σμυρνής.
Οι νέοι υπολογιστές, θα αναβαθμίσουν τα εργαστήρια των Δημοτικών Σχολείων, ώστε ανεμπόδιστα οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων  να διδάσκονται το μάθημα της πληροφορικής, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά στο έργο των Νηπιαγωγών.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης μετά το πέρας της υπογραφής της σύμβασης υπογράμμισε:

Το «Σικιαρίδειο» έστειλε επιστολή στους εκπαιδευτικούς, να το εγκαταλείψουν με τη λήξη της σχολικής χρονιάς!

Προβλήματα λειτουργίας του «1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου» που στεγάζονται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα Αμαρουσίου
Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου που στεγάζονται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα αποτελούν τη μεγαλύτερη δομή Ειδικής Αγωγής Δημόσιου χαρακτήρα που υπάρχει στο Βόρειο Τομέα της Αττικής, αφού σε αυτή φοιτούν πάνω από 60 μαθητές με ειδικές ανάγκες (αυτισμός, νοητική στέρηση, κινητικά προβλήματα, προβλήματα ακοής κ.ά.). 
Στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα παρέχεται εξειδικευμένη υποστήριξη των μαθητών από το προσωπικό του σχολείου, στο οποίο εκτός από τους εκπαιδευτικούς συμπεριλαμβάνονται λογοθεραπευτής, εργοθεραπευτής, κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος, φυσικοθεραπευτής, νοσηλευτής, και ειδικό βοηθητικό προσωπικό που στηρίζει το έργο των εκπαιδευτικών.
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου πληροφορήθηκε από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου(μέλη του Συλλόγου μας) ότι το Σικιαρίδειο Ίδρυμα έστειλε επιστολή στις 23 – 5 – 2016 με την οποία καλεί το Δημόσιο Δημοτικό  σχολείο και νηπιαγωγείο να εγκαταλέιψουν το κτήριο που τους φιλοξενεί με τη λήξη της σχολικής χρονιάς (2015 -2016).
Δεν γνωρίζουμε τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν το Δ. Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος στην απόφασή του αυτή, όμως σημειώνουμε ότι είναι η δεύτερη φορά (η πρώτη σημειώθηκε το Σεπτέμβριο του 2012) που το Δ. Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος επιχειρεί να εκβάλει από τους χώρους του το ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο.

Αίτημα για ενίσχυση της Αστυνομικής Δύναμης στο Α.Τ. Αμαρουσίου, υπέβαλε η Διοίκηση του Δήμου

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την δράση ατόμου φερόμενου ως «δράκου» του Αμαρουσίου τον οποίο κατάφερε και συνέλαβε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία.
Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου επ’ αφορμής του νέου αυτού περιστατικού εγκληματικότητας απέστειλε επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κο Τόσκα Νικόλαο στην οποία πρωτίστως συγχαίρει την άρτια εκπαίδευση και επιχειρησιακή ετοιμότητα των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά τονίζει για μια ακόμη φορά την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου προσκειμένου να είναι σε θέση να προστατευθούν με επάρκεια και αποτελεσματικότητα πρόσωπα και ιδιοκτησίες.
Η σχετική επιστολή:

Συνελήφθη ο φερόμενος επίδοξος βιαστής της υπόγειας διάβασης πεζών

Ένας 30χρονος Έλληνας συνελήφθη νωρίς το πρωί της Τετάρτης σε πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας γυναίκας αλβανικής καταγωγής.
Το περιστατικό συνέβη στις 06:50, στην οδό Αγράφων, όπου ο 30χρονος χτύπησε το θύμα του και προσπάθησε να του βγάλει τα ρούχα. 
Η γυναίκα έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που περνούσαν από το σημείο να επέμβουν και να συλλάβουν τον δράστη, ο οποίος αρχικά προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να διαπιστώσουν το κατά πόσο πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που είχε προβεί σε ακόμα τρεις σεξουαλικές επιθέσεις τις τελευταίες τρεις ημέρες.
Πληροφορίες της HuffPost Greece αναφέρουν ότι πριν από λίγο δύο τουλάχιστον από τα θύματα των προηγούμενων ημερών αναγνώρισαν στο πρόσωπό του τον άνδρα που τους επιτέθηκε σε υπόγεια διάβαση στο Μαρούσι. 
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο συλληφθείς αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα...

Oλοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση της οδού Σισμανογλείου

Την ολοκλήρωση του έργου της ασφαλτόστρωσης  για την ανακατασκευή του οδοστρώματος στην πολυσύχναστη οδό Σισμανογλείου επέβλεψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας, Έργων και Μελετών κ. Βασίλη Κόκκαλη. 
Το έργο αφορούσε στο τμήμα από την είσοδο του Νοσοκομείου έως την οδό Καλπακίου. 
Είχε προηγηθεί η ασφαλτόστρωση της οδού Βασιλίσσης Όλγας, στο τμήμα από Αριστοτέλους ως Π. Κυριακού, της Πολεοδομική Ενότητα του Κέντρου, ενώ  
τις επόμενες  ημέρες θα ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση και των υπολοίπων οδών που έχουν ενταχθεί στην παρούσα εργολαβία.

Πουλάνε ακόμα & τις πέτρες οι προσκυνημένοι Αριστερόδουλοι!!!

Αλέκος Αλαβάνος: «Μιλάμε για μια μεγάλη προδοσία, το ξεπούλημα που έκανε ο Τσίπρας» !!!

Καταπέλτης κατά της κυβέρνησης & της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου εμφανίστηκε μιλώντας χθες στα «Παραπολιτικά 90,1» & στους Μαριάννα Πυργιώτη και Ανδρέα Παπαδόπουλου ο Αλέκος Αλαβάνος.
«Μιλάμε για μια μεγάλη προδοσία. Ούτε οι χούντες έχουν κάνει τέτοιο ξεπούλημα, ούτε ο Μεταξάς, ούτε ο Παπαδόπουλος. Αμφιβάλλω εάν πολιτικοί από το δεξιό χώρο θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Με αυτή τη συμφωνία γινόμαστε αποικία» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο νέο Ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις».
Συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί από αυτή την κυβέρνηση και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν.
Είναι δυνατόν να θεωρείτε το Φλαμπουράρη, το Βούτση, τον Παπά υποδείγματα του νέου πολιτικού που έρχεται από την αριστερά; 
Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από αυτή. 
Δεν πούλησε καμία άλλη κυβέρνηση και σε τόσο χρονικό βάθος όλη την εθνική περιουσία».

«Βαρυσήμαντη» δήλωση Λευτέρη Μαγιάκη για τα μέτρα του Αλέξη Τσίπρα

Σχετικά με τα μέτρα που ψηφίσθηκαν, σε συνδυασμό με το ασφαλιστικό & φορολογικό:
Τα μέτρα που ψηφίσθηκαν την περασμένη Κυριακή 22-5-2016 στη Βουλή από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνδυασμό με το ασφαλιστικό και φορολογικό που προηγήθηκε, αποτελούν δυσβάσταχτο βάρος για τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και εξανεμίζουν και τις τελευταίες οικονομίες του.
Είναι υφεσιακά, θα μειώσουν αντί να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα και θα διατηρήσουν την ανεργία στα ίδια υψηλά επίπεδα, όπως συνέβη και στο παρελθόν επί 6 χρόνια τώρα.
Η χώρα μας τέθηκε σε συνεχή επιτροπεία για τα επόμενα 99χρόνια, περιορίστηκε η εθνική της κυριαρχία με αποκλειστικό στόχο την αποπληρωμή ενός δημόσιου χρέους που είναι αδύνατον να εξυπηρετηθεί και δεν δημιούργησε ο λαός.
Οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια θα οδηγήσουν σε πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας, ενώ ο «κόφτης» όταν ενεργοποιηθεί θα μειώσει περαιτέρω τα εισοδήματα, το κοινωνικό κράτος αλλά και τους ήδη χαμηλούς πόρους της Τ.Α
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Τ.Α και ο Δήμος μας, όπως όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, πρέπει να σταθεί στο πλευρό των δημοτών!!!(Με τον Γερμανόδουλο Δήμαρχο Γ. Πατούλη όπως τον χαρακτηρίζατε;)

Οι τοποθετήσεις της Μ. Διακολιού στο χθεσινό Δ.Σ. Αμαρουσίου


Οι τοποθετήσεις της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μ. Διακολιού στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με:
1.Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή
2.Τον σύλλογο Εργαζομένων ΟΑΚΑ και το προταθέν ψήφισμα
3.Τα έργα δημιουργίας γκαράζ στην Πλ. Ευτέρπης
4.Τα αιτήματα των εργαζόμενων στο Δ. Αμαρουσίου
5.Την αντικατάστασή της στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δ. Αμαρουσίου
Ακολουθούν οι τοποθετήσεις της Μ. Διακολιού, όπως εκφωνήθηκαν
ΘΕΜΑ: Για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή
Οφείλω να πω δυο λόγια για το στην πράξη 4ο Μνημόνιο που ψήφισε την Κυριακή η Κυβέρνηση της δήθεν Αριστεράς. 
Θέλω να καταγραφεί στα πρακτικά ότι καταδικάζω απερίφραστα το κατάπτυστο πολυνομοσχέδιο που δίνει τη χαριστική βολή στην πατρίδα, τη δημοκρατία, στις ζωές μας και στο μέλλον των παιδιών μας. Με λίγα λόγια, αφανίζει το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων

Στις 8.00 μ.μ. στο Στέκι+ η εκδήλωση για τον Γρηγόρη Λαμπράκη

Στην «Αβάνα» στις 8:30 μ.μ., η παρουσίαση της ταινίας με τα πεπραγμένα Ρένας Δούρου & Γ. Καραμέρου

Ρ. Δούρου & Γ.  Καραμέρος έφτιαξαν ταινία μικρού μήκους για την Περιφέρεια Αττικής

Στις 6:30 μ.μ. η εκδήλωση για τον εορτασμό των 95 χρόνων, από τον θάνατο της Ιφιγένειας Συγγρού

«Ισότητα, ετερότητα, μειονότητα;», από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ σήμερα & αύριο στο «Ρομάντζο»

Το «Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ» σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα «MAERZBUEHNE»θα παρουσιάσουν ένα έργο που μας προσκαλεί να στοχαστούμε το ζήτημα των φύλων. 
Οι εκδηλώσεις αποτελούνται από μια εικαστική έκθεση και ένα θεατρικό αναλόγιο του έργου «Οι γάτες έχουν εφτά ζωές» της Τζέννυ Έρπενμπεκ, καθώς και μια καταληκτική συζήτηση για το θέμα των φύλων, όπου εξετάζεται η ισότιμη μεταχείριση γυναικών κι ανδρών στην θρησκεία και στην καλλιτεχνική σκηνή.
Η εκδήλωση θα είναι δίγλωσση: 
ελληνικοί υπέρτιτλοι θα καταστήσουν το έργο κατανοητό στο μη γερμανόφωνο κοινό. 
Οι εκδηλώσεις  θα γίνουν στο πολιτιστικό κέντρο Ρομάντζο (Αναξαγόρα 3, Αθήνα 105 52).
Η πρεμιέρα έχει οριστεί για την Τετάρτη, 25 Μαΐου, στις 8:00 μ.μ, & η επόμενη παρουσίαση την Πέμπτη, 26 Μαΐου, στις 8:00 μ.μ.
Γυναίκες και θρησκεία στην Ελλάδα
Στις 25 Μαίου, η Μαρία Λιάπη & η Ηλέκτρα Αλεξανδροπούλου θα προσπαθήσουν να θέσουν ερωτήματα σχετικά με την επιρροή που ασκεί η θρησκεία και η εκκλησία στη θέση της γυναίκας στη σημερινή ελληνική κοινωνία. 
Έχει επηρεαστεί η θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία από την εκκλησία και τη θρησκεία;

«ΕΝΟΤΗΤΑ»:Διεκδικούμε την αλλαγή του νόμου για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με βασικό αίτημα την αλλαγή του νόμου για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, που έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη 18 Μαίου έξω από την ΕΡΤ και διοργανώθηκε από επιτροπές κατοίκων από το Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι, τα Βριλήσσια, το Χολαργό - Παπάγου και τα Γλυκά Νερά Παιανίας, συμμετείχε αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ».
Οι αντιπρόσωποι από τις επιτροπές κατοίκων, κατέθεσαν τις εμπειρίες τους από τους αγώνες που έχουν γίνει, ενάντια στις παράνομες τοποθετήσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας και τα αιτήματα του κινήματος που συνοψίζονται στην άμεση αλλαγή του κάκιστου νομοθετικού πλαισίου που ισχύει.
Η μείωση των ορίων της επιτρεπόμενης ακτινοβολίας από τις κεραίες, που σήμερα είναι εκατοντάδες φορές μεγαλύτερα από αυτά που ισχύουν στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και η θέσπιση του επιτρεπόμενου ορίου της απόστασης των κεραιών από σχολεία πάνω από τα 300 μέτρα είναι τα κυριότερα αιτήματα του κινήματος των πολιτών.
Η αγωνία  των κατοίκων για την υγεία τους είναι και δική μας αγωνία.

Στις 5:00 μ.μ. ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας «World Challenge Day»

Στις 7:30 μ.μ. η ετήσια Γ.Σ του Συλλόγου «O Άγιος Ελευθέριος» Σωρού & Λάκκας Κόττου

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΟΚΤΩ(08) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (18/2016) της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2016
2. Eγκριση τεχνικών προδιαγραφών - κατάρτιση όρων διακήρυξης και έγκριση του τρόπου εκτέλεσης για τις εργασίες με τίτλο: "Εργασίες κλαδέματος υψηλών δένδρων
3. Eγκριση τεχνικών προδιαγραφών - κατάρτιση όρων διακήρυξης και έγκριση του τρόπου εκτέλεσης για τις εργασίες με τίτλο: "Ασφάλιστρα μεταφορικών μέσων του Δήμου Αμαρουσίου
4. Έγκριση πρακτικών Επιτροπής Διενέργειας διαγωνισμού και αξιολόγησης και , Έγκριση ή μη

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ επί του νομοσχεδίου του υπ. Εσωτερικών

Την πλήρη αντίθεσή του εξέφρασε το ΔΣ της ΚΕΔΕ για το περιεχόμενο των όσων ψηφίστηκαν από την Κυβέρνηση όσον αφορά τα προαπαιτούμενα και το ασφαλιστικό και επηρεάζουν την Αυτοδιοίκηση
Εξετάζεται το ενδεχόμενο έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των δημάρχων όλης της χώρας

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο ρυθμίζονται θέματα των ΟΤΑ καθώς και οι τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση απασχόλησαν τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.
Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών τονίστηκε ότι τακτοποιεί διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία τους οι δήμοι, ενώ διατυπώθηκαν παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις για συμπληρωματικές και διορθωτικές διατάξεις, οι οποίες θα κατατεθούν στο υπουργείο Εσωτερικών τις αμέσως επόμενες ημέρες. 
Το νομοσχέδιο θα επανέλθει  προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τετάρτη 1η Ιουνίου.
Ωστόσο το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εξέφρασε ομόφωνα την πλήρη αντίθεσή του για ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν τελευταία από την κυβέρνηση και περιλαμβάνονται στο νόμο για τα προαπαιτούμενα αλλά στον νέο ασφαλιστικό νόμο.

ΣΟΦΙΑ:«Ενοχη η σιωπή από τον ΣΥΡΙΖΑ, για την συμφωνία παράδοσης του ελληνικού λαού για 99 χρόνια στους δανειστές»

«Για την πολιτική που εφαρμόζουν και την καταδίκασα, το  υπερταμείο, τη φορολεηλασία, τον ΕΝΦΙΑ, το ασφαλιστικό, τη συμφωνία παράδοσης του ελληνικού λαού και της Ελλάδας για 99 χρόνια  στους  δανειστές,  ένοχη σιωπή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα υιοθέτησαν λογικές «Αυριανικού τύπου» και φτηνών προσωπικών επιθέσεων.
Ο αριστερός  έναντι του ήθους της αριστεράς δεν είναι  δήθεν  φορέας της. 
Είναι το ηθικό υποκείμενο των δράσεών του.
Αυτό το ξέρουν καλά οι κοινωνικές δομές με τις οποίες συνεργαζόμαστε όλον αυτόν τον καιρό. 
Αποτελεσματικά, διάφανα και σε πολλές περιπτώσεις καίρια.
Μια συνεργασία που δεν έχει ως διαμεσολαβητές κομματικούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς αμφίβολης αποτελεσματικότητας, για τους οποίους εξαρχής είχα διατυπώσει σε υψηλό επίπεδο την άποψή μου. 

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά της Σοφίας Σακοράφα


Δριμεία επίθεση εναντίον της ανεξάρτητης πλέον ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, μετά από τις σκληρές δηλώσεις της πρώην αθλήτριας που εκλέχθηκε στην Ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά διαχώρισε τη θέση της από το κόμμα τον Σεπτέμβριο.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «παράδοξο» να παριστάνει η κ. Σακοράφα τον κήρυκα της ηθικής και της αγωνιστικότητας. 
Μάλιστα την κατηγορεί ότι «είδε την πορεία της στον ΣΥΡΙΖΑ ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση».
«Οφείλουμε, λοιπόν να της υπενθυμίσουμε τα εξής:
1. Η κ. Σακοράφα, καθ’ όλη τη διάρκεια της συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έδωσε ούτε ένα (1) ευρώ συνδρομής στο κόμμα, παρά την καταστατική πρόβλεψη, και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των αρμοδίων.

Η πολιτική διαχείριση μιας πανωλεθρίας...

                                                           Mονόδρομος
Αν ξεφύγουμε από τα όσα επικοινωνιακά επιχειρεί η κυβέρνηση, από τους μικροκαβγάδες και τις μικροχοντράδες, μας μένει μόνο μία έγνοια: η πολιτική διαχείριση μιας πανωλεθρίας. 
Δεν ξέρω τι θα γίνει στη Γαλλία, αλλά ξέρω ότι όσες μελαγχολικές ματιές και αν ρίξουμε προς τα εκεί, η κατάσταση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πολύ διαφορετικά. 
Η ελληνική κοινωνία πόνταρε πλειοψηφικά σε κουτσό άλογο και έχασε τα πάντα. 
Δεν ξαναξεκινάς με ένα πρόσταγμα, μετά από αυτό.
Μας μένει λοιπόν αυτό το ερώτημα που ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει με την ίδια ακριβώς επιμονή που το έθεταν και οι προηγούμενοι: 
Εσείς τι προτείνετε; 
Αυτό που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ και τον οδήγησε στην εξουσία ήταν εντελώς ανόητο, γι’ αυτό και μετά από τόσο πολυετή προεκλογική φαμφάρα τώρα κάνει ό,τι και οι προηγούμενοι. 
Όσοι όμως συμμετέχουμε σε αυτόν τον διάλογο με πρόθεση ουσιαστική, θέλω να πω όχι μικροκομματική, οφείλουμε να ξεκινήσουμε από μια θέση αμηχανίας. 
Μια θέση δηλαδή πραγματικής αναγνώρισης του αδιεξόδου.
Σε αυτή τη διαδικασία δεν ωφελεί σε τίποτα να ζητούμε για πάντα τα ρέστα από τους άλλους, στους οποίους πια τοποθετώ και τον ΣΥΡΙΖΑ
Οφείλουμε να θέσουμε το πιο δύσκολο ερώτημα, που είναι τι δεν κάναμε και τι δεν έκαναν αυτοί με τους οποίους συμφωνούμε, όχι η απέναντι όχθη. 
Να πω ένα παράδειγμα: αν έχει γίνει πια φανερό ότι ο Βαρουφάκης έτρεφε μοιραίες αυταπάτες, τι να πει κανείς για τον Λαπαβίτσα που πήγε και εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ; 
Στις μέρες που έρχονται θα χρειαστεί όλοι μαζί να ξαναβρούμε το κουράγιο μας, να ανασκουμπωθούμε και να πιάσουμε δουλειά.

ΣΥΡΙΖΑ: Καταστρέφουμε τη χώρα. Φύγετε τώρα ...να σωθείτε!

Κρούσματα απόπειρας βιασμού γυναικών στη Ν. Φιλοθέη Αμαρουσίου!!!

               Συναγερμός στην Αστυνομία
Σε συναγερμό βρίσκεται η αστυνομία μετά από δύο κρούσματα απόπειρας βιασμού γυναικών στην περιοχή της Νέας Φιλοθέης Αμαρουσίου και συγκεκριμένα σε υπόγεια διάβαση της Κηφισίας. 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα περιστατικά συνέβησαν στην υπόγεια διάβαση στη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Βασιλέως Γεωργίου.
Μια γυναίκα 30 ετών, εμφανώς σοκαρισμένη, κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου ότι στις 8 το πρωί ένας άνδρας επιχείρησε να την βιάσει. Δύο ώρες αργότερα, προσήλθε στο τμήμα, σοκαρισμένη , με την ίδια καταγγελία και δεύτερη γυναίκα, ηλικίας 40 ετών.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο επίδοξος βιαστής τις ακολούθησε και μόλις κατέβηκαν στην υπόγεια διάβαση, τους επιτέθηκε, άρχισε να τις θωπεύει και να προβαίνει σε άσεμνες πράξεις.

Σχετικά με την ένταξη του ΟΑΚΑ στο ΕΔΗΣ

Οις θέσεις & οι άμεσες ενέργειές της ανεξάρτητης πλέον δημοτικής Συμβούλου Μαίρης Διακολιού μετά την ένταξη & του ΟΑΚΑ στο ΕΔΗΣ προς ιδιωτικοποίηση:
Το επί της ουσίας 4ο Μνημόνιο που ψήφισε η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, παραδίδει ακόμη και τη διαχείριση της πατρίδας μας στους δανειστές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ελέγχουν και να ιδιωτικοποιούν τις δημόσιες δομές και υποδομές που πλήρωσε κάθε ελληνική οικογένεια  για να δημιουργηθούν και να υπάρχουν και που θα συνεχίζει να πληρώνει για να συντηρούνται.
Ανάμεσα  στις δομές που εντάσσονται στην ΕΔΗΣ, ήτοι την Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών, εντάχθηκε και το ΟΑΚΑ.
Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, παρευρέθηκε σήμερα στη ΓΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, οι οποίοι αποφάσισαν να προβούν σε κινητοποιήσεις.
Η Μαίρη Διακολιού, αφού δήλωσε την αλληλέγγυα στάση της στους αγώνες των εργαζομένων, καταδίκασε την κατάπτυστη σύλληψη των νεομνημονιακών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για τη δημιουργία υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων που οδηγεί σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ενώ καταδίκασε την θέση του Γιώργου Πατούλη