Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ επί του νομοσχεδίου του υπ. Εσωτερικών

Την πλήρη αντίθεσή του εξέφρασε το ΔΣ της ΚΕΔΕ για το περιεχόμενο των όσων ψηφίστηκαν από την Κυβέρνηση όσον αφορά τα προαπαιτούμενα και το ασφαλιστικό και επηρεάζουν την Αυτοδιοίκηση
Εξετάζεται το ενδεχόμενο έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των δημάρχων όλης της χώρας

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο ρυθμίζονται θέματα των ΟΤΑ καθώς και οι τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση απασχόλησαν τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.
Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών τονίστηκε ότι τακτοποιεί διάφορα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία τους οι δήμοι, ενώ διατυπώθηκαν παρατηρήσεις αλλά και προτάσεις για συμπληρωματικές και διορθωτικές διατάξεις, οι οποίες θα κατατεθούν στο υπουργείο Εσωτερικών τις αμέσως επόμενες ημέρες. 
Το νομοσχέδιο θα επανέλθει  προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τετάρτη 1η Ιουνίου.
Ωστόσο το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εξέφρασε ομόφωνα την πλήρη αντίθεσή του για ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν τελευταία από την κυβέρνηση και περιλαμβάνονται στο νόμο για τα προαπαιτούμενα αλλά στον νέο ασφαλιστικό νόμο.

ΣΟΦΙΑ:«Ενοχη η σιωπή από τον ΣΥΡΙΖΑ, για την συμφωνία παράδοσης του ελληνικού λαού για 99 χρόνια στους δανειστές»

«Για την πολιτική που εφαρμόζουν και την καταδίκασα, το  υπερταμείο, τη φορολεηλασία, τον ΕΝΦΙΑ, το ασφαλιστικό, τη συμφωνία παράδοσης του ελληνικού λαού και της Ελλάδας για 99 χρόνια  στους  δανειστές,  ένοχη σιωπή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα υιοθέτησαν λογικές «Αυριανικού τύπου» και φτηνών προσωπικών επιθέσεων.
Ο αριστερός  έναντι του ήθους της αριστεράς δεν είναι  δήθεν  φορέας της. 
Είναι το ηθικό υποκείμενο των δράσεών του.
Αυτό το ξέρουν καλά οι κοινωνικές δομές με τις οποίες συνεργαζόμαστε όλον αυτόν τον καιρό. 
Αποτελεσματικά, διάφανα και σε πολλές περιπτώσεις καίρια.
Μια συνεργασία που δεν έχει ως διαμεσολαβητές κομματικούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς αμφίβολης αποτελεσματικότητας, για τους οποίους εξαρχής είχα διατυπώσει σε υψηλό επίπεδο την άποψή μου. 

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά της Σοφίας Σακοράφα


Δριμεία επίθεση εναντίον της ανεξάρτητης πλέον ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, μετά από τις σκληρές δηλώσεις της πρώην αθλήτριας που εκλέχθηκε στην Ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά διαχώρισε τη θέση της από το κόμμα τον Σεπτέμβριο.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «παράδοξο» να παριστάνει η κ. Σακοράφα τον κήρυκα της ηθικής και της αγωνιστικότητας. 
Μάλιστα την κατηγορεί ότι «είδε την πορεία της στον ΣΥΡΙΖΑ ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για επαγγελματική αποκατάσταση».
«Οφείλουμε, λοιπόν να της υπενθυμίσουμε τα εξής:
1. Η κ. Σακοράφα, καθ’ όλη τη διάρκεια της συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έδωσε ούτε ένα (1) ευρώ συνδρομής στο κόμμα, παρά την καταστατική πρόβλεψη, και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των αρμοδίων.

Η πολιτική διαχείριση μιας πανωλεθρίας...

                                                           Mονόδρομος
Αν ξεφύγουμε από τα όσα επικοινωνιακά επιχειρεί η κυβέρνηση, από τους μικροκαβγάδες και τις μικροχοντράδες, μας μένει μόνο μία έγνοια: η πολιτική διαχείριση μιας πανωλεθρίας. 
Δεν ξέρω τι θα γίνει στη Γαλλία, αλλά ξέρω ότι όσες μελαγχολικές ματιές και αν ρίξουμε προς τα εκεί, η κατάσταση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πολύ διαφορετικά. 
Η ελληνική κοινωνία πόνταρε πλειοψηφικά σε κουτσό άλογο και έχασε τα πάντα. 
Δεν ξαναξεκινάς με ένα πρόσταγμα, μετά από αυτό.
Μας μένει λοιπόν αυτό το ερώτημα που ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει με την ίδια ακριβώς επιμονή που το έθεταν και οι προηγούμενοι: 
Εσείς τι προτείνετε; 
Αυτό που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ και τον οδήγησε στην εξουσία ήταν εντελώς ανόητο, γι’ αυτό και μετά από τόσο πολυετή προεκλογική φαμφάρα τώρα κάνει ό,τι και οι προηγούμενοι. 
Όσοι όμως συμμετέχουμε σε αυτόν τον διάλογο με πρόθεση ουσιαστική, θέλω να πω όχι μικροκομματική, οφείλουμε να ξεκινήσουμε από μια θέση αμηχανίας. 
Μια θέση δηλαδή πραγματικής αναγνώρισης του αδιεξόδου.
Σε αυτή τη διαδικασία δεν ωφελεί σε τίποτα να ζητούμε για πάντα τα ρέστα από τους άλλους, στους οποίους πια τοποθετώ και τον ΣΥΡΙΖΑ
Οφείλουμε να θέσουμε το πιο δύσκολο ερώτημα, που είναι τι δεν κάναμε και τι δεν έκαναν αυτοί με τους οποίους συμφωνούμε, όχι η απέναντι όχθη. 
Να πω ένα παράδειγμα: αν έχει γίνει πια φανερό ότι ο Βαρουφάκης έτρεφε μοιραίες αυταπάτες, τι να πει κανείς για τον Λαπαβίτσα που πήγε και εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ; 
Στις μέρες που έρχονται θα χρειαστεί όλοι μαζί να ξαναβρούμε το κουράγιο μας, να ανασκουμπωθούμε και να πιάσουμε δουλειά.

ΣΥΡΙΖΑ: Καταστρέφουμε τη χώρα. Φύγετε τώρα ...να σωθείτε!

Κρούσματα απόπειρας βιασμού γυναικών στη Ν. Φιλοθέη Αμαρουσίου!!!

               Συναγερμός στην Αστυνομία
Σε συναγερμό βρίσκεται η αστυνομία μετά από δύο κρούσματα απόπειρας βιασμού γυναικών στην περιοχή της Νέας Φιλοθέης Αμαρουσίου και συγκεκριμένα σε υπόγεια διάβαση της Κηφισίας. 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα περιστατικά συνέβησαν στην υπόγεια διάβαση στη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Βασιλέως Γεωργίου.
Μια γυναίκα 30 ετών, εμφανώς σοκαρισμένη, κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου ότι στις 8 το πρωί ένας άνδρας επιχείρησε να την βιάσει. Δύο ώρες αργότερα, προσήλθε στο τμήμα, σοκαρισμένη , με την ίδια καταγγελία και δεύτερη γυναίκα, ηλικίας 40 ετών.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο επίδοξος βιαστής τις ακολούθησε και μόλις κατέβηκαν στην υπόγεια διάβαση, τους επιτέθηκε, άρχισε να τις θωπεύει και να προβαίνει σε άσεμνες πράξεις.

Σχετικά με την ένταξη του ΟΑΚΑ στο ΕΔΗΣ

Οις θέσεις & οι άμεσες ενέργειές της ανεξάρτητης πλέον δημοτικής Συμβούλου Μαίρης Διακολιού μετά την ένταξη & του ΟΑΚΑ στο ΕΔΗΣ προς ιδιωτικοποίηση:
Το επί της ουσίας 4ο Μνημόνιο που ψήφισε η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, παραδίδει ακόμη και τη διαχείριση της πατρίδας μας στους δανειστές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ελέγχουν και να ιδιωτικοποιούν τις δημόσιες δομές και υποδομές που πλήρωσε κάθε ελληνική οικογένεια  για να δημιουργηθούν και να υπάρχουν και που θα συνεχίζει να πληρώνει για να συντηρούνται.
Ανάμεσα  στις δομές που εντάσσονται στην ΕΔΗΣ, ήτοι την Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών, εντάχθηκε και το ΟΑΚΑ.
Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, παρευρέθηκε σήμερα στη ΓΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, οι οποίοι αποφάσισαν να προβούν σε κινητοποιήσεις.
Η Μαίρη Διακολιού, αφού δήλωσε την αλληλέγγυα στάση της στους αγώνες των εργαζομένων, καταδίκασε την κατάπτυστη σύλληψη των νεομνημονιακών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για τη δημιουργία υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων που οδηγεί σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ενώ καταδίκασε την θέση του Γιώργου Πατούλη

Ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας από τους υποστηρικτές του απόλυτου ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας!

Η Αλήθεια για την οικοδομική άδεια στο ΧΕΥ Νερατζιώτισσας
Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσαν όσα μέλη έχουν απομείνει στη Δημοτική Παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου, σχετικά με το ζήτημα της οικοδομικής άδειας που νόμιμα εξέδωσε η Πολεοδομία Αμαρουσίου για το ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στο ΧΕΥ Νερατζιώτισσας, που πωλήθηκε έναντι πολύ χαμηλού τμήματος σε ιδιώτη επενδυτή, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, πολιτικά και οικονομικά έκθετη για την παραχώρηση του ακινήτου στο ΧΕΥ Νερατζιώτισσας, είναι η σημερινή Κυβέρνηση που διόρισε τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και όσοι εξακολουθούν να στηρίζουν ακόμη τις επιλογές αυτής της Κυβέρνησης. 
Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι υπεύθυνη που το συγκεκριμένο ακίνητο δεν παραχωρήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου και τους κατοίκους της πόλης, όπως διεκδικεί η σημερινή  Διοίκηση του Δήμου, αλλά πουλήθηκε σε ιδιώτη. 
Η διορισμένη από τη σημερινή Κυβέρνηση διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι υπεύθυνη για το ότι δεν έχουν ακόμη παραχωρηθεί στο Δήμο και τους συμπολίτες μας τα άλλα δύο ΧΕΥ, σε Κύμης και Κηφισίας, καθώς και το ακίνητο των Κεραμιστών στην Κηφισίας. 
Αντί λοιπόν τα στελέχη της παράταξης της αντιπολίτευσης να στραφούν κατά των επιλογών της Κυβέρνησης που  στηρίζουν, στρέφονται υποκριτικά εναντίον της σημερινής Δημοτικής Αρχής της πόλης. 
Ο λόγος, προφανής, να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Θα αντιταχθεί στις μνημονιακές πολιτικές η ΕΝΟΤΗΤΑ!!!

Να μη χάσει το ΟΑΚΑ το δημόσιο χαρακτήρα του 
Όχι στην εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών & την ιδιωτικοποίηση
Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Κυριακή στη Βουλή, δημόσιες υπηρεσίες στις μεταφορές, στις υποδομές, στον αθλητισμό και μελλοντικά την ενέργεια και το νερό μεταβιβάζονται στο Ταμείο Δημόσιων Συμμετοχών που μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ θα αποτελέσουν το νέο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.
Στις δομές αυτές περιλαμβάνεται και το ΟΑΚΑ.
Όλες οι διεκδικήσεις της Τ.Α. για αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ για μαζικό αθλητισμό, πολιτισμό, παράλληλα με τα μεγάλα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα, παραμένουν ακόμα μέχρι σήμερα ανεκπλήρωτες.
Στο δήμο μας που το Golden Hall έχει ήδη παραδοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα εδώ και μερικά χρόνια και το ΧΕΥ Νερατζιώτισσας ήδη πουλήθηκε και ανοικοδομείται. 
Τον ΧΕΥ Κύμης(Χώρος Εγκατάστασης Υποστήριξης), και τον ΧΕΥ Κηφισίας, το κτίριο της Κεραμικής στην Κηφισίας, οι δημόσιες εκτάσεις στην περιοχή της Αγ. Φιλοθέης, το κτίριο του Γραπτού τύπου στην Κηφισίας και το Υπουργείο Παιδείας είναι μερικά από τα δημόσια ακίνητα που φτιάχτηκαν με χρήματα του Ελληνικού λαού και τώρα κινδυνεύουν να παραδοθούν  έναντι πινακίου φακής στο ιδιωτικό κεφάλαιο, για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους. 
Σε αυτά προστίθεται τώρα και το Ο.Α.Κ.Α.
Η παράταξη «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» με βάση την Ιδρυτική της Διακήρυξη και το Πρόγραμμά της θα αντιταχθεί σε αυτές τις μνημονιακές πολιτικές. 

Γ. Πατουλης:Λέμε ΝΑΙ στην αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, με σχέδιο & διαφάνεια, αλλά ΟΧΙ στο ξεπούλημα του!

Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα στο βωμό της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους
Οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Αμαρουσίου, ανήκουν στους πολίτες;
Ο Δήμος Αμαρουσίου και η σημερινή Δημοτική Αρχή εκφράζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση στο σχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση, στο οποίο προβλέπεται μεταξύ άλλων να συμπεριληφθούν οι Ολυμπιακές Αθλητικές Εγκαταστάσεις που βρίσκονται στα όρια της πόλης, στην εταιρεία holding που δημιουργείται με σκοπό τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας.
Ως Δήμος έχουμε εκφράσει από το 2007 την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης(αθλητικής, τουριστικής, οικονομικής) για το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο του Αμαρουσίου.  
Ένα σχέδιο που :

Στις 6:30 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΔΕΚΑΕΞΙ (16) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (9/2016), του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου» η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 24  Μαίου, στις 6:30 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών 13ης και 14ης Συνεδρίασης έτους 2015
1. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις  Κ.Ο.Κ. ΥΠΟΘΕΣΗ: ΔΕΔΕ ΕΛΕΝΗ
2. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις  Κ.Ο.Κ.  (υποθ.ΠΑΛΛΗ ΜΑΡΙΑ)
3. Διαγραφή οφειλής από παράβαση  Κ.Ο.Κ. και επαναβεβαίωση σε άλλο χρεώστη (υποθ. ΑΛΕΞΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ)
4. Διαγραφή και επαναβεβαίωση οφειλών από παραβάσεις  Κ.Ο.Κ. (υποθ.ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ ΧΑΡΟΥΛΑ)
5. Διαγραφή δόσεων - Εισφορά σε χρήμα χρηματικοί κατάλογοι 400/2014 & 360/2015 και μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα χρηματικοί κατάλογοι 401/2014 & 361/2015 Υπόθεση: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ, ΖΑΦΕΙΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ,    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

LIVE TRIO TAPI την Τετάρτη «στο ΣΠΙΡΤΟ»

Θανάσης Κοντογιάννης:Κάνουν πράξη αυτά τα οποία καταγγέλλουν!!!

Παραιτήσεις &  από το συντονιστικό της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» του «καλού παιδιού»! 
Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις Λ. Μαγιάκη ...
Μετά από το δελτίο τύπου της παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» που δημοσιεύτηκε σήμερα, σας ενημερώνω ότι έχω ήδη κοινοποιήσει την παραίτησή μου στο συντονιστικό της προαναφερόμενης παράταξης.
ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της δημοτικής παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» με ημερομηνία 22/5/2016 δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα.
Οι συντάκτες της ανακοίνωσης κάνουν πράξη αυτά τα οποία καταγγέλλουν.
Ήμουν παρών στο περιστατικό το οποίο συνέβη στις 13/5/2016 μαζί και με άλλα μέλη του συντονιστικού, και επιβεβαιώνω την περιγραφή των γεγονότων, όπως δημοσιοποιήθηκε ήδη από τα τρία «ανεπιθύμητα" μέλη της παράταξης.

ΕΝΟΤΗΤΑ:«Ψευδής, αήθης & συκοφαντική η ανακοίνωση των τριών»

Μετά την ομόφωνη  δήλωση των πέντε δημοτικών συμβούλων της παράταξη «ΕνότηταΑνατροπή & Έργο για το Μαρούσι» ότι η 
κ. Μαίρη Διακολιού δεν αποτελεί μέλος της δημοτικής ομάδας και την ευθεία επίθεση της ίδιας στο δημοτικό συμβούλιο της 17ης Μαίου 2016 στο πρόσωπο του επικεφαλής Λευτέρη Μαγιάκη, σειρά πήραν τώρα οι υποστηρικτές της.
Με μια ψευδή, αήθη και συκοφαντική ανακοίνωση στον τοπικό τύπο προσπαθούν και πάλι να αποδομήσουν την ηθική υπόσταση του επικεφαλής μας, χρησιμοποιώντας δοκιμασμένες  μεθόδους σπίλωσης της προσωπικότητας ανθρώπων. 
Μεθόδους στις οποίες εκπαιδεύτηκαν στα πολιτικά γραφεία  του παλαιοκομματισμού που τους ανέθρεψε και τους εξέθρεψε στο παρελθόν.
Αρνούμαστε να ασχοληθούμε μαζί τους. 
Έχουμε άλλες προτεραιότητες. 

Ξεκίνησαν τα Μαγι(ΑΚΙ)κά στην «ΕΝΟΤΗΤΑ» του ...«καλού παιδιού»!

Από την αριστερά, στον φασισμό ... μια διαγραφή δρόμος!  
Στις 13 Μαίου 2016 συμπληρώθηκε άλλη μία «μαύρη» σελίδα στα πολιτικά πεπραγμένα του Λ. Μαγιάκη, από τη στιγμή που αποφάσισε να εγκαταλείψει τις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού για να συμπαραταχθεί εμφανώς πια με τις καθεστωτικές βουλήσεις του μνημονιακού κομματικού ΣΥΡΙΖΑ.
Εκείνη την ημέρα υπήρχε προγραμματισμένη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής του συνδυασμού «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι». 
Κατόπιν πρότασης που είχε γίνει από τον ίδιο τον Λ. Μαγιάκη, εδώ και δέκα μήνες, μετά το οριστικό κλείσιμο του γραφείου της παράταξης, όλες οι συνεδριάσεις, όπως και η συγκεκριμένη, φιλοξενούνταν στο συμβολαιογραφικό γραφείο της συζύγου του με σύμφωνη γνώμη των μελών και φίλων που συμμετέχουν στις δράσεις της παράταξης.
Στη συνεδρίαση της 13/05 ο Λ. Μαγιάκης επικαλέστηκε την ιδιότητα του ιδιοκτήτη των γραφείων, προκειμένου να ζητήσει να μην προσέρχονται ως «ανεπιθύμητοι»  - λέξη που χρησιμοποίησε ο ίδιος - στις συνεδριάσεις τρία μέλη του συνδυασμού, εκ των οποίων, μάλιστα, το ένα ήταν απόν. 
Κι αυτό, το απαίτησε χωρίς να εξηγήσει τους λόγους...
Η πραγματική αιτία είναι ότι και τα τρία μέλη αυτά, έχουν εκφράσει διαφορετική άποψη από τη δική του και έχουν αντιδράσει τόσο με την παράδοση του συνδυασμού στον σκληρό κομματικό πυρήνα του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στην αντιδημοκρατική, αντιθεσμική, εντελώς απολίτικη διαγραφή της Μαίρης Διακολιού.
 Η πράξη αυτή του Λ. Μαγιάκη:

Από «άτακτο παιδί», προνομιακός συνομιλητής των «θεσμών»

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου, για το ταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, τον «κόφτη» των μισθών και των συντάξεων και τα «κόκκινα δάνεια», και με την διαφαινόμενη συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Μαϊου για την «αξιολόγηση» και την εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης, κλείνει ένας ακόμη κύκλος της «μνημονιακής περιόδου», η οποία όμως αναμένεται να διαρκέσει πολλά χρόνια ακόμη, με τη μια, ή την άλλη μορφή.
Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού, του τωρινού κύκλου, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο τιμόνι, ήταν η προσπάθεια να σαρωθούν από το τραπέζι και τα τελευταία ψίχουλα που είχαν απομείνει στο εισόδημα και τα δικαιώματα των μισθωτών και των μικρομεσαίων στρωμάτων, σε συνδυασμό με τη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής στο διηνεκές, με την απόλυτη προστασία των δικαιωμάτων των δανειστών και την αντίστοιχη παροχή εγγυήσεων από την πλευρά του ελληνικού κράτους.
Η «βρώμικη δουλιά»
Ουσιαστικά, ο κύκλος για τον οποίο συζητούμε άνοιξε με το δημοψήφισμα της 9ης Ιουλίου 2015 και τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.
Στον κύκλο αυτό η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε συμφωνία με τους δανειστές και τις ευλογίες της οικονομικής ολιγαρχίας αναλαμβάνει να κάνει την «βρώμικη δουλειά», δηλαδή την ολοκλήρωση του «μνημονιακού σχεδίου». Το έπαθλο θα είναι, στο τέλος αυτής της περιόδου...

Η φρίκη της εξουσίας

Οι Έλληνες θα υποκύψουν τότε μόνο στο σύστημα των μνημονίων, όταν μετατραπούν σε θύματα. Αν καταφέρει δηλαδή η σκιώδης εξουσία με τα εγχώρια κομματικά της υποχείρια να τους πείσει ότι, είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τα δεινά τους.
Ο Γιόζεφ στο βιβλίο «Η Δίκη» του Κάφκα*, περιμένει να του σερβιριστεί το πρωινό στο διαμέρισμα του, όταν συλλαμβάνεται ξαφνικά, χωρίς καμία εξήγηση, από τους «φύλακες» που εκτελούν τις εντολές της εξουσίας. 
Κλεισμένος στη φυλακή, στη συνέχεια, προσπαθεί με αγωνία να καταλάβει γιατί κατηγορείται. 
Στις ερωτήσεις του παίρνει απαντήσεις που είναι μεν ορθολογικές και τεκμηριωμένες, αλλά ταυτόχρονα δεν έχουν καμία ουσία, κανένα πραγματικό νόημα. 
Παράλληλα, πρέπει να αποδεχθεί κανόνες και αποφάσεις που λαμβάνονται για τον ίδιο, αλλά χωρίς τον ίδιο.
Στην ομίχλη των εξελίξεων, σε μία ακατανόητη αλληλουχία γεγονότων και συμβάντων, ασκούνται τεράστιες πιέσεις στην ελευθερία του Γιόζεφ, οι οποίες υπερβαίνουν τα όρια του. 
Ζητάει συνεχώς εξηγήσεις που δεν του δίνονται, με αποτέλεσμα να υποχρεώνεται να δεχτεί μία πραγματικότητα που του προσφέρεται ως «θέσφατο». 
Εν τούτοις, το αίσθημα της δικαιοσύνης μέσα του δεν το ανέχεται και του δημιουργεί μεγάλη δυσφορία. Έτσι, από τη μία πλευρά αντιδράει, ενώ από τη άλλη προσπαθεί να προσαρμοσθεί.
Απέναντι του έχει την απρόσωπη έκφραση της εξουσίας, η οποία ασκείται μέσα από αρχές και κανόνες που συνθέτουν ένα πολύπλοκο πλαίσιο διαδικασιών. 
Όλα αυτά υπερβαίνουν τον ατομικισμό και την ουσία της ύπαρξης του, με την έννοια πως η φρίκη της εξουσίας εκδηλώνεται μέσα από ορθολογικές μεν απαιτήσεις, αλλά αδικαιολόγητες με βάση την ανθρώπινη λογική.

Δεν ξεκολλούν με τίποτα από την καρέκλα του «ήθους», οι 153 «άξιοι» κυβερνητικοί βουλευτές!

Η τιμή της Αριστεράς...

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η κοινοβουλευτική ομάδα του, ψήφισαν χθες βράδυ τα πλέον επώδυνα μέτρα από της ενάρξεως της οικονομικής κρίσης. 
Και το έκαναν στο όνομα της Αριστεράς. Τι σημαίνει αυτό; 
Ότι η κυβέρνηση κάνει επίκληση στους αγώνες χιλιάδων ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους για την επικράτηση των οραμάτων της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της ελευθερίας, θα προσέθετα και της ανιδιοτέλειας, για να αποδεχτεί η σημερινή ελληνική κοινωνία τα σκληρότερα μέτρα που επέβαλε κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Είναι άδικο, όμως, αυτό για την Αριστερά. 
Διότι η Αριστερά, ήταν πάντοτε μια κοινωνική δυναμική που ανέτρεπε αδικίες, είτε κοινωνικές, είτε πολιτικές, είτε οποιεσδήποτε άλλες. 
Όποτε ταυτίστηκε με κυβερνητική εξουσία, είδε τα οράματά της να καταρρέουν& να εξευτελίζονται. Αυτό κάνει σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Εξευτελίζει τα οράματα χιλιάδων αριστερών που εκείνο το οποίο επιθυμούσαν δεν ήταν η κατοχή και η ιδιοτελής νομή της εξουσίας αλλά ο αγώνας για την κοινωνική Αλλαγή. 

Ζητήματα αντισυνταγματικότητας εγείρει ο Κ. Χρυσόγονος

Θέματα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε εχθές στη Βουλή θέτει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.
Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο κ. Χρυσόγονος δήλωσε πως δεν συμμετείχε σε κανένα διάλογο για τα μέτρα που ψηφίστηκαν, δεν είχε καν το νομοσχέδιο σε γραπτή μορφή, ούτε ρωτήθηκε για κάποιο σχετικό ζήτημα συνταγματικότητας ή οτιδήποτε άλλο.
«Το κατέβασα από το διαδίκτυο χτες το απόγευμα, χωρίς φυσικά να μπορέσω να διαβάσω τόσες σελίδες», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τη συνταγματικότητα των μέτρων, είπε ότι «το άρθρο 78 του Συντάγματος απαγορεύει νομοθετική εξουσιοδότηση μεταξύ άλλων και σε ζητήματα επιβολής φόρων και ειδικότερα καθορισμού του φορολογικού συντελεστή.
Τώρα, κατά πόσον θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ο περιβόητος κόφτης δαπανών συνιστά επιβολή ουσιαστικά φόρου και να εξομοιωθεί με κάτι τέτοιο, είναι κάτι που θέλει μελέτη. Δεν μπορώ να πω κάτι επιστημονικά σοβαρό, χωρίς να έχω μελετήσει».
Παράλληλα, εξέφρασε τις ελπίδες του για μια ρύθμιση στο πρόβλημα της υπερχρέωσης του ελληνικού δημοσίου. 
«Ευελπιστώ ότι θα υπάρξει κάποια ρύθμιση στο πρόβλημα της υπερχρέωσης του ελληνικού δημοσίου, όχι όμως ότι θα είναι οριστική ή ότι θα βρίσκεται στο ύψος των περιστάσεων», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σοφία Σακοράφα:«Μόνο ντροπή νιώθω που κάποτε ήλπισα μαζί σας» !!!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ: 
«Η σημερινή ημέρα θα στιγματίζει για πάντα την ιστορία της πατρίδας μας. 
Μόνο ντροπή νιώθω  που κάποτε  ήλπισα μαζί σας. 
Μόνο ντροπή που  προέτρεψα και το λαό μας να ελπίσει μαζί σας
Και μόνο μια πολιτική υπόσχεση: 
Κάποτε - & παλεύω ώστε αυτό το κάποτε να μην είναι μακρινό - τα όνειρα θα πάρουνε εκδίκηση.
Η κυβέρνηση σας, αλλά κι εσείς που, θριαμβολογώντας ή με «βαριά καρδιά», βάζετε την ταφόπλακα στο λαό μας και βγάζετε την Ελλάδα στο σφυρί, θα λογοδοτήσετε παρέα με όλους όσους μετέτρεψαν την πατρίδα μας σε αποικία και το λαό μας σε υποτελή.
Είναι μεγάλη η οδύνη του λαού μας, είναι τεράστιο το πολιτικό σοκ που έχετε προκαλέσει. 

«Αντιψυχιατρική - Ένα ριζοσπαστικό πολιτικό κίνημα» στις 5:30 μ.μ. στη Βορέειο


Διάλεξη στη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου
με θέμα: «Αντιψυχιατρική-Ένα ριζοσπαστικό πολιτικό κίνημα» 
Διάλεξη με θέμα: 
«Αντιψυχιατρική-Ένα ριζοσπαστικό πολιτικό κίνημα» διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, 
τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 και ώρα από 5:30 μ.μ.  7:30 μ.μ, 
με ομιλητή τον κ. Δημήτριο Μαγριπλή Ψυχολόγο 
(Κλινικό - Συμβουλευτικό).
Η διάλεξη εντάσσεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης επιμορφωτικών διαλέξεων από τη Βορέειο Βιβλιοθήκη  στο χώρο της (Μιλτιάδου & Στ. Δραγούμη 30, Μαρούσι).

H αγάπη είναι πιό σημαντική από τα χρήματα...

Διακόπηκαν οι εργασίες στο ΧΕΥ ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑΣ

Έκθετος ο Πατούλης και η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αμαρουσίου
 Με την υπ` αριθ. 114/2016 του Γ! Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που έγινε αποδεκτή και υπεγράφη από τον Υπουργό ΥΠΕΝ κ. Π. Σκουρλέτη, γίνεται δεκτό ότι, αρμόδιο για την έκδοση της έγκρισης δόμησης και της άδειας δόμησης επί οικοπέδου που πωλήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά έχει παρακρατηθεί η κυριότητα του μέχρις εξοφλήσεως του τιμήματος από τον αγοραστή, είναι το Υπ. Περιβάλλοντος και όχι η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αμαρουσίου.
Μετά από αυτό οι εργασίες κατασκευής κτιρίου γραφείων στο ΧΕΥ ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΙΣΣΑΣ διακόπηκαν σήμερα 20/5/2016, ύστερα από αίτηση αναστολής που καταθέσαμε ενώπιον της ΥΔΟΜ Αμαρουσίου.
Η παράταξη «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» αισθάνεται πλήρως δικαιωμένη διότι από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα, στα τέλη του 2015, διατύπωσε την ίδια άποψη με αυτή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. 
Ταυτόχρονα κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις του ΤΑΙΠΕΔ που ξεπούλησε το οικόπεδο έναντι πινακίου φακής, αφού προηγούμενα είχαν αλλάξει και οι χρήσεις γης σε βάρος του περιβαλλοντικού ισοζυγίου της περιοχής.

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Από το απόγευμα η Εργατική Τάξη & η Εθνική κυριαρχία θα πάνε στον Αριστερό «Παράδεισο» για 99 χρόνια!

ΘΑΥΜΑ!400 σελίδες την ώρα κατόρθωσαν να διαβάζουν οι πανέξυπνοι & πρωτίστως ηθικοί βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ - ΟΙΚΟΛ - ΑΝΕΛ !!!
Σχέδιο εθνοκτονίας υλοποιεί  η κυβέρνηση του ανεκδιήγητου Τσίπρα!
Η εικόνα των ανθρώπων έπειτα από μια ελεύθερη πτώση στο κενό είναι αντίστοιχα οικτρή με την κατάστασή τους. 

Ουδείς μπορεί να χαρακτηρίσει το θέαμα της συντριβής ως «ωραίο»
Το ίδιο συμβαίνει και με τις χώρες που φτάνουν στο ύστατο σημείο παρακμής και έπειτα ακολουθεί η πρόσκρουση στην πραγματικότητα. 
Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί η κατάσταση στον πολιτικό και τον κοινωνικό βίο.
Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. καλούνται να ψηφίσουν ένα τερατώδες κείμενο, που ισοπεδώνει ό,τι είχε μείνει όρθιο από την οικονομία και τα δικαιώματα των Ελλήνων. 
Το τερατούργημα των πολλών χιλιάδων σελίδων(7500), που προφανώς δεν έχει συνταχθεί από ημεδαπούς τεχνοκράτες αλλά από τους δεσμοφύλακες-πιστωτές μας, εκθέτει με τον όγκο του τους εκλεγμένους... υπερασπιστές του. 
Ουδείς εκ των θιασωτών του υπερμνημονίου δεν έχει προλάβει να το διαβάσει - πολλώ δε μάλλον, να το αξιολογήσει και να εντοπίσει τυχόν παγίδες που βρίσκονται διάσπαρτες στις σελίδες του. 
Ο λόγος είναι ο αρχαιότερος στον κόσμο: το προσωπικό συμφέρον.
Απαντες οι συναινούντες δεν θέλουν να ρισκάρουν την πολύτιμη για εκείνους βουλευτική αποζημίωση και τα προνόμια που τη συνοδεύουν ούτε να θυσιάσουν την πολιτική «σταδιοδρομία» τους απλώς και μόνο για να μείνουν πιστοί στη συνείδησή τους, δηλαδή σε κάτι που δεν έχει ταμείο για να τους μοιράσει μισθό.

ΥΠΕΡταμείο, ΥΠΕΡαριστερών ... ΚΑΤΑστάσεων!

ΜΙΚΗΣ Θ:«Αριστεροδεξιό πολιτικό μόρφωμα συντριπτικής εκλογικής & λαϊκής μειοψηφίας», ο ΣΥΡΙΖΑ!

Μας σέρνουν όλους μαζί στο σφαγείο, καταγγέλει
                          
                                              Η Ελλάδα Πεθαίνει ... 
 Το γεγονός ότι σήμερα έχει καθήσει στην πλάτη μας ένα αριστεροδεξιό πολιτικό μόρφωμα συντριπτικής εκλογικής και λαϊκής μειοψηφίας, το οποίο υπακούοντας στις εντολές των ξένων καταστρέφει το παρόν και το μέλλον της χώρας μας αδίστακτα, άβουλα, υπεροπτικά και χωρίς ντροπή και έχοντας - όπως φαίνεται- συνείδηση, δηλαδή γνωρίζοντας απολύτως το κακό που προκαλεί, το γεγονός αυτό βασίζεται πάνω σε μια  πρωτοφανή στρέβλωση της κοινοβουλευτικής τάξης.
Στο Σύνταγμα του 1974 υπήρχε άρθρο με το οποίο οριζόταν σαφώς ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε σε περίπτωση που υπήρχε δυσαρμονία ανάμεσα στην Κυβέρνηση και στη λαϊκή θέληση, να διαλύσει την Βουλή και να προκηρύξει εκλογές. 
Το άρθρο αυτό το έβγαλε ο Ανδρέας Παπανδρέου στην αναθεώρηση του Συντάγματος του 1986.
Όμως για να μπορέσει να το κάνει, χρειαζόταν και τις ψήφους του ΚΚΕ. 
Όταν μαθεύτηκε ότι προτίθεται να προχωρήσει σ’ αυτή την πρωτοφανή παραμόρφωση του Συντάγματος που είχε ως άμεση συνέπεια την κατάργηση του Λαού ως θεματοφύλακα της ουσιαστικής δημοκρατικής τάξης στην χώρα μας, θυμάμαι ότι βρισκόμουν στην Θεσσαλονίκη ως βουλευτής του ΚΚΕ για μια πολιτική εκδήλωση. 
Έσπευσα λοιπόν να δηλώσω στον τύπο ότι το ΚΚΕ θα έδινε την ψήφο του μόνο βάζοντας τους δικούς του όρους, ότι φυσικά δεν θα περιοριζόταν στην απόρριψη της μεταβολής του Πολιτεύματος από Προεδρικό σε Πρωθυπουργικό αλλά και θα έθετε ως όρο να καθιερωθεί η απλή Αναλογική, που ήταν και το πάγιο αίτημα της Αριστεράς.
Μόλις γύρισα στην Αθήνα, μου ασκήθηκε κριτική από το Π.Γ., γιατί μίλησα έτσι χωρίς να τους ρωτήσω

Στις 5:30 μ.μ. το συλλαλητήριο στην Ομόνοια

Η κυβέρνηση φέρνει, για μία ακόμα φορά, με τις ίδιες απαράδεκτες κατ’ επείγουσες διαδικασίες που κατήγγελλε ως αντιπολίτευση, αυτόματο μπαλτά στο κεφάλι των εργαζομένων. 

Αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι είναι εχθρός του κινήματος, πιστός υπηρέτης των συμφερόντων των αφεντικών και των συμμαχιών τους, με αποστολή να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό τους.
Ο αυτόματος "κόφτης" που νομοθετεί θα κόβει και θα μειώνει μισθούς και συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, θα προκαλεί αυτόματες περικοπές σε κονδύλια προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους δήμους και άλλους φορείς της Τοπικής Διοίκησης, όταν θα διαπιστώνεται πως δεν πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι των κρατικών προϋπολογισμών και του μνημονίου. 
Ουσιαστικά η κυβέρνηση νομοθετεί νέες μειώσεις στους μισθούς μας, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις.  
Πρόκειται για νέο 4ο μνημόνιο, με όσα ψέματα και αν το ντύνει η κυβέρνηση!

Η «Αριστερά» ως στυλοβάτης της Παγκοσμιοποίησης!!!

Μετά τη μεγάλη «προδοσία» της κυβέρνησης Τσίπρα, τα κάθε είδους αριστερά γκρουπούσκουλα, από το ΚΚΕ μέχρι τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Ανταρσύα, υπόσχονται απλώς πως αυτοί θα τα κάνουν καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα πραγματοποιήσουν επιτέλους τα «οράματα» της Αριστεράς. 
Δυστυχώς, δε, ακόμη και η λεγόμενη πατριωτική Αριστερά συμμετέχει εν πολλοίς στο ίδιο φαντασιακό, χωρίς να μπορεί να διακρίνει τις βαθύτατες αντιφάσεις ανάμεσα στην ελληνική αριστερή ιδεολογία και τον πατριωτισμό, ως πρόταγμα, με αποτέλεσμα να τσουβαλιάζεται εύκολα από την κυρίαρχη εθνομηδενιστική Αριστερά. 
Χαρακτηριστικές υπήρξαν οι περιπτώσεις του δημοψηφίσματος και προσφάτως του προσφυγικού. Και στην πρώτη περίπτωση τσουβαλιάστηκαν από τον Τσίπρα, και στη δεύτερη από τη Μέρκελ.
Έτσι, σύσσωμη η Αριστερά συνεχίζει, ακόμη και σήμερα, να διεκδικεί το ψευδεπίγραφο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος ως «έκφραση του αντιστασιακού ήθους των Ελλήνων», αρνούμενη να κατανοήσει πως σε αυτό συμπυκνωνόταν όλο το σύστημα της μεταπολιτευτικής εξαπάτησης. 
Μια ευημερία και ένα κοινωνικό κράτος οικοδομημένα πάνω στον παρασιτισμό και ένας λαός που είχε ξεμάθει να παράγει - ακόμα και οι λίγοι εργάτες στα εργοστάσια έχουν αντικατασταθεί σε μεγάλη κλίμακα από Αλβανούς και Πακιστανούς - δεν ήταν και δεν είναι ικανός για μια πραγματική ανατροπή. 
Διότι αν το ΟΧΙ δεν ήταν ψευδεπίγραφο και ψευδοαγωνιστικό, αυτό θα σήμαινε πως η ελληνική Αριστερά και ο ελληνικός λαός θα ήταν έτοιμοι για μια επαναστατική ανατροπή, όπου κι αν έβγαζε αυτή. 
Όμως, οι Έλληνες και η ύστερη μεταπολιτευτική Αριστερά δεν εκφράζονται από τον Κουτσούμπα ή από τον Λαφαζάνη, φιγούρες που έρχονται από το ιστορικό παρελθόν της, αλλά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κόφτης των «Αριστερών» ... ψευδαισθήσεων!

Ο συνδυασμός νέων φόρων αλλά και η μείωση μισθών, συντάξεων και κάθε μορφής κοινωνικών παροχών θα αποτελεί εφεξής την συνήθη πολιτική πρακτική και αυτό μέχρι να γίνει αντιληπτό ότι σε περιόδους ύφεσης τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι έκτος πραγματικότητας
Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποδέχεται ότι ζούσε σε αυταπάτες τότε είναι λογικό ολόκληρη η κυβέρνηση να δραστηριοποιείται υπό καθεστώς ψευδαισθήσεων.
Όταν το ψέμα και ο λαϊκισμός δικαιολογούνται ως αυταπάτη τότε είναι λογικό ακόμη και  τα πιο σοβαρά κρατικά θέματα να αντιμετωπίζονται με ερασιτεχνικό τρόπο που αγγίζει όμως τα επίπεδα της εγκληματικής αμέλειας.
Από αυτό το πολιτικό περιβάλλον θα ήταν τουλάχιστον περίεργο  η θέσπιση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής επί το ελληνικότερο κόφτης να μην περνούσε από τις συνήθεις προπαγανδιστικές διαδικασίες μετατροπής του άσπρου  σε μαύρο και αντίστροφα.
Καταρχήν ο κόφτης θα ενεργοποιείται όταν στην βάση των απολογιστικών στοιχείων ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος δεν θα επιτυγχάνεται.
Η ενεργοποίηση πρέπει να θεωρείται δεδομένη αφού η ιστορία που χάνεται στα βάθη των ετών έχει δείξει ότι οι κρατικοί προϋπολογισμοί ποτέ δεν εκτελούνται κανονικά, πόσο μάλλον σήμερα αλλά και εφεξής που θα απαιτούνται πρωτογενή πλεονάσματα.

«Κόφτες» & άλλα βασανιστήρια ή ο «Θάνατος με τα Χίλια Πρόσωπα»!

Στη δεκαετία του ’80, το 1986 συγκεκριμένα, κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις-σειρά BELL (Best seller), ένα θαυμάσιο δίτομο μυθιστόρημα (πάνω από 1200 σελίδες συνολικά), υπό τον τίτλο «Ο Ταξιδευτής», του αμερικανού συγγραφέα Gary Jennings, μετάφραση Κώστα Μπαρμπή. 
Επρόκειτο για μια παραλλαγή των ταξιδιών του Μάρκο Πόλο. 
Μόνον που ο συγκεκριμένος μυθιστοριογράφος άπλωσε τις φιλοδοξίες του στο να μας ξεναγήσει σε όλον τον αχανή και μαγικό κόσμο της Ασίας του ημίφωτος, του 13ου και 14ου αιώνα, από την Ευρωπαϊκή Mεσόγειο, με κέντρο τη Βενετία, και την Κιθάϊα, όπως ήταν γνωστή η Κίνα τον Μεσαίωνα στην Ευρώπη, μέχρι τη θάλασσα της Τσάμπα (Ινδοκίνας-Βιετνάμ) και της Τζιπέν-Κόμπε (Ιαπωνίας). 
Και να περιλάβει στην ξενάγησή του όλες τις ιστορίες και τους μύθους της Ανατολής, που σε νυσταλέους σκοπούς τραγουδιώνταν ή αφηγούνταν από αοιδούς ή παραμυθάδες στα «φαρσί» (Πέρσικα) ή στα Κινέζικα & στα Μογγολικά, σε όλα τα παλάτια και τα χάνια καθ’ όλο το μήκος του «δρόμου του μεταξιού».
Ανεξίτηλη εντύπωση και ανάμνηση κράτησα από τις σελίδες και αναφορές του ευφάνταστου συγγραφέα στα βασανιστήρια, στις προηγμένες μεθόδους που εφάρμοζαν οι maîtres του πόνου, στα «χειρουργικά» εργαλεία ή στα φάρμακα-δηλητήρια που χρησιμοποιούσαν, στα εργαστήριά τους κ.ο.κ.. 
Δόγμα τους είχαν την  ελεγχόμενη παράταση του πόνου χωρίς να επέρχεται ο θάνατος.