Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Το Μαρούσι γιορτάζει αύριο την «Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων»

Πλούσια πολιτιστικά δρώμενα και δραστηριότητες για όλους,  στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης»   
Το Μαρούσι συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων αύριο Τετάρτη 18 Μαΐου, με δραστηριότητες και πλούσια πολιτιστικά δρώμενα και  προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να τα επισκεφθούν, ώστε να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, γνωρίζοντας παράλληλα την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.     
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης» θα υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους από τις 9:00 το πρωί έως και τις 9:00 το βράδυ για να τους ταξιδέψουν σε μαγικά ταξίδια στον κόσμο των ζώων, στην ελληνική μας παράδοση και στην λαϊκή τέχνη του Θεάτρου Σκιών, με αποκορύφωμα μία θρυλική παράσταση του Καραγκιόζη για να κλείσει με «γλέντι» η γιορτή. 
Σας υπενθυμίζουμε ότι η είσοδος στα Μουσεία και στην παράσταση είναι ελεύθερη.      
Αναλυτικά το πρόγραμμα σε κάθε Μουσείο, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 έχει ως εξής:

Η νέα γεωπολιτική αρχιτεκτονική

Οι Η.Π.Α., γνωρίζοντας πως φτάνει το τέλος της παγκόσμιας ηγεμονίας τους, προσπαθούν να χαράξουν την επόμενη ημέρα - ενώ φαίνεται πως θεωρούν ως μεγαλύτερη απειλή την Κίνα, αλλά φοβούνται περισσότερο τη Ρωσία
Σύμφωνα με το γνωστό στρατηγικό αναλυτή των Η.Π.Α. κ. Z. Brzezinski, επειδή η εποχή της μονοκρατορίας της υπερδύναμης στον πλανήτη πλησιάζει στο τέλος της, θα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία, όσον αφορά την αναδιάταξη της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής. 
Οφείλει όμως να λάβει υπ’ όψιν της πέντε θεμελιώδεις αλήθειες σε σχέση με την καινούργια αναδιανομή της παγκόσμιας πολιτικής εξουσίας – καθώς επίσης τη βίαιη πολιτική αφύπνιση της Μέσης Ανατολής, η οποία σηματοδοτεί το ξεκίνημα ενός νέου παγκόσμιου αναπροσανατολισμού. 
Οι αλήθειες αυτές είναι οι εξής:
(α)  Η 1η είναι το ότι, οι Η.Π.Α. αποτελούν ακόμη την ισχυρότερη δύναμη στον πλανήτη – πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά. 
Εν τούτοις, λόγω των πολύπλοκων γεωπολιτικών αλλαγών, όσον αφορά τις εκάστοτε περιφερειακές ισορροπίες, οι Η.Π.Α. έχουν πάψει πλέον να είναι μία παγκόσμια «αυτοκρατορική» δύναμη – κάτι που όμως ισχύει επίσης για όλες τις άλλες μεγάλες χώρες.
(β)  Η 2η αλήθεια είναι το ότι, η Ρωσία σήμερα βιώνει μία νέα «σπασμωδική» φάση διάλυσης της αυτοκρατορίας της
Κατά τη διάρκεια αυτής της άκρως επώδυνης διαδικασίας, δεν έχει σε καμία περίπτωση αποκλεισθεί εντελώς πως η Ρωσία, εάν υποθέσει κανείς ότι θα δράσει έξυπνα, δεν θα μετατραπεί σε ένα ηγετικό ευρωπαϊκό εθνικό κράτος.

Ο μπήχτης, ο κόφτης & ο ΣΥνασπισμός Ράθυμων Ιδιόρρυθμων Ζαβολιάρηδων «Αριστερών»

Στις 6:00 μ.μ. στο «Royal Olympic» η εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ με θέμα:«Μεταρρύθμιση…και εις άλλα με Υγεία»

                                                                            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, διοργανώνει εκδήλωση σήμερα Τρίτη 17 Μαίου στις 6:.00 μ.μ, στο ξενοδοχείο «Royal Olympic» Αθαν. Διάκου 28 - 34, Αθήνα (Στύλοι Ολυμπίου Διός, Μετρό Ακρόπολη) , με θέμα την αναγκαία μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας:
 «Μεταρρύθμιση … & εις άλλα με Υγεία»
Έναρξη: Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Εισαγωγική ομιλία: Αλέκος Παπαδόπουλος, Πρώην Υπουργός
Συνοπτική παρουσίαση της μελέτης του Δικτύου για την Υγεία από τον Καθηγητή ασφαλιστικής επιστήμης Πανεπιστημίου Πειραιώς, πρ.Διοικητή του ΙΚΑ Μιλτιάδη Νεκτάριο
                                                                  Συζήτηση με τη συμμετοχή των :

Αύριο στις 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Φιλαδέλφειας η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα:«ΜΜΕ - Διαφάνεια & Διαπλοκή»

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΤΡΙΑΝΤΑΕΠΤΑ(37) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (8/2016), του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου» η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 17  Μαίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών 11ης και 12ης Συνεδρίασης έτους 2015
1. B΄ Tροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2016
2. Έκθεση Εσόδων - Εξόδων Ά Τριμήνου οικονομικού έτους 2016 του Δήμου Αμαρουσίου
3. Έκδοση παραχωρητηρίου εξοφλημένης ατομικής οστεοθήκης (υποθ. Ε.Παπαϊωάννου)
4. Εγκριση περιέλευσης στο Δήμο οικογενειακού τάφου και εκ νέου παραχώρηση αυτού
5. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους2016
6. Αντικατάσταση ή μη μέλους επιτροπής παραλαβής (Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.) και εκ νέου συγκρότησηαυτής
7. Απόδοση ποσού από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) του ΥπουργείουΕσωτερικών της Δ' κατανομής 2016, για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικώνδαπανών του Ν.Π.Δ.Δ. "Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης ΔήμουΑμαρουσίου ( ΟΚΟΙΠΑΔΑ )"

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Η EUROVISION ως μηχανισμός προπαγάνδας

Επιλέχθηκε τραγούδι ενάντια στην ΕΣΣΔ, αφιερωμένο σε συνεργάτες του Χίτλερ!!!
Εκατομμύρια τηλεθεατές εξαγριώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν για την απαράδεκτη πολιτικοποίηση του διαγωνισμού που εξελίχθηκε σε μία κατά μέτωπο επίθεση της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας. 
Με ευρωπαϊκό δάκτυλο;
Η Ουκρανία είναι μία χώρα που έχει υποφέρει πάρα πολύ στην ιστορία της. 
Τελευταία με ευθύνη της Γερμανίας που υποκίνησε το πραξικόπημα του Κιέβου, με τη βοήθεια των αμερικανών. Εκτός από τον εμφύλιο πόλεμο, από την απώλεια της Κριμαίας και από τις συγκρούσεις με τη Ρωσία, οι δύστυχοι Ουκρανοί υφίστανται το δόγμα του σοκ από το ΔΝΤ, με όλη τη θηριωδία που το διακρίνει.
Εν τούτοις, η Δύση δεν δίστασε να τη χρησιμοποιήσει για μία ακόμη φορά εναντίον της Ρωσίας, με τη βοήθεια ενός διαγωνισμού τραγουδιού που δεν ήταν ποτέ τόσο πολύ πολιτικοποιημένος, όσο χθες.
Έτσι επιλέχθηκε το θλιβερό «1944», το οποίο αναφέρεται στη γιαγιά της τραγουδίστριας που, ως μέλος της φυλής των Τατάρων, απελάθηκε εκείνο ακριβώς το έτος από τον Στάλιν. 
Μετά το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης η οικογένεια της επέστρεψε στην Κριμαία, όπου η τραγουδίστρια ξεκίνησε τη μουσική της εκπαίδευση, συνεχίζοντας την αργότερα στο Κίεβο.
Φυσικά συνδέει κανείς το τραγούδι με την προσάρτηση της Κριμαίας από τους Ρώσους, ειδικά αφού ακολούθησαν ξανά απελάσεις, επίσης Τατάρων. 
Παρά το ότι όμως οι πολιτικές αναφορές στα κείμενα και στους τίτλους των τραγουδιών απαγορεύονται από τον κανονισμό της EUROVISION, η ευρωπαϊκή επιτροπή ανακοίνωσε ότι έλεγξε το «1944» μετά από την υποβολή αντίστοιχης αίτησης, αποφασίζοντας πως είναι σύμφωνο με τους κανόνες!

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σωματείο Φιλόζωων Αμαρουσίου

Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία χθές Κυριακή 15 Μαίου, οι εκλογές για νέο Δ.Σ. του Σω.Φι.Α. Η ανταπόκριση των μελών του Σωματείου Φιλόζωων Αμαρουσίου ήταν δυναμική και βοήθησε στην άρτια εκλογική διαδικασία. 
Οι Φιλόζωοι Αμαρουσίου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στο κατάστημα ΒΑΒΕΛ για την φιλοξενία που τους παρείχε αλλάκαθώς και τα μέλη  για την ανταπόκριση τους. 
Παράλληαλα εύχονται στο νέο Δ.Σ. του σωματείου  καλή επιτυχία και καλή δύναμη. 
Τα αποτελέσματα της διαδικασίας είχαν ως εξής: 
Δ.Σ. Σωματείου Φιλόζωων Αμαρουσίου:
Σοφιανού Μαρία 15
Φωτοπούλου Μαρία 15
Πολίτης Βασίλης 14

Ένα ακόμη μεγάλο έργο για το Μαρούσι ξεκινά ...

              Η κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης 
         στην πλ. Ευτέρπης  θα αναβαθμίσει την τοπική αγορά
Ένα ακόμη μεγάλο έργο για το Μαρούσι ξεκινά. Η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία Ευτέρπης ( ΗΣΑΠ) σηματοδοτεί μια νέα περίοδο δημιουργίας για την πόλη και τους κατοίκους της.
Είναι ένα έργο που περιλαμβάνεται στο προεκλογικό πρόγραμμα της σημερινής Δημοτικής Αρχής, το οποίο υπερψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία ο μαρουσιώτικος λαός, το οποίο πλέον γίνεται πράξη. Για πρώτη φορά στο Μαρούσι υλοποιείται ένα ανάλογο έργο, το οποίο μάλιστα θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης, χωρίς να επιβαρυνθεί ο δημοτικός προϋπολογισμός ούτε ένα ευρώ.
Λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης, μεγαλύτερη αξία στην τοπική αγορά και στις περιουσίες των συμπολιτών μας
Η κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης, όταν αυτή ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, θα δώσει λύση στο οξύτατο πρόβλημα στάθμευσης που αντιμετωπίζει σήμερα το Κέντρο του Αμαρουσίου. 
Θα αναβαθμίσει την αξία της τοπικής αγοράς και των ιδιοκτησιών των συμπολιτών μας.
Το έργο αυτό, θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στην βιοκλιματική ανάπλαση του Κέντρου που έχει ήδη υλοποιηθεί.
Η ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή, το όφελος θα είναι μόνιμο.

ΕΝΟΤΗΤΑ:«Δεν θα είναι προς όφελος της πόλης, η κατασκευή υπόγειου γκαράζ στην πλ. Ευτέρπης»

                      Ξεκίνησαν τα έργα 
 Η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» έχει τοποθετηθεί από την αρχή πως πρόκειται για ένα έργο που δεν θα είναι προς όφελος της λειτουργίας και της ανάπτυξης της πόλης.
Θα επιδεινώσει τον κυκλοφοριακό φόρτο και την μόλυνση του περιβάλλοντος στο κέντρο και θα αλλοιώσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα του.
Στην περίοδο της κατασκευής του θα προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος και θα καταστρέψει οικονομικά πολλές επιχειρήσεις που σήμερα λειτουργούν γύρω από αυτό.
Αλλά και αργότερα η συμβολή του στην ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου είναι αμφισβητήσιμη.
Ο μόνος κερδισμένος από αυτή την υπόθεση θα είναι ο εργολάβος στον οποίο η Δημοτική παράταξη του κ. Πατούλη παραχώρησε τη μαρουσιώτικη γη για 29 χρόνια έναντι πινακίου φακής και η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ η οποία δια του κ. Χατζηδάκη ενέκρινε επιχορήγηση  του έργου με 1,5εκ€, που όμως και η σημερινή δεν πήρε πίσω.

Αρχισε την «πάλη των τάξεων» από τα σχολεία, ο Νίκος Φίλης!!!

Ξεκινούν από αύριο τα έργα ασφαλτόστρωσης στις οδούς Ι. Δούση, Δάφνης & Λέρου

Ξεκινούν αύριο Τρίτη 17 Μαΐου 2016 τα έργα ασφαλτόστρωσης για την αποκατάσταση του οδοστρώματος στις Πολεοδομικές Ενότητες Αναβρύτων και Σωρού, στο Μαρούσι. 
Συγκεκριμένα τα έργα ασφαλτόστρωσης θα εκτελεσθούν:
Π.Ε. Ανάβρυτα
► Στην οδό Ιερέως Δούση, στο τμήμα από Αγ. Ελεούσης έως Ευκαλύπτων
Στην οδό Δάφνης, στο τμήμα από Πεντέλης έως Πυθαγόρα
Π.Ε. Σωρός
Στην οδό Λέρου, στο τμήμα από Εθνικής Αντιστάσεως έως Ροδόπης
Τα έργα στις παραπάνω οδούς αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 20  Μαΐου 2016. Καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών οι οδηγοί παρακαλούνται να ακολουθούν τη σηματοδότηση.

Αλεξάνδρα Σαγρή:«Περί παιδείας ζητείται ελπίς»


«Δάσκαλος έλεγε ο Παπανούτσος είναι: …αυτός που παραμένοντας ενήλικος μπορεί να γίνεται παιδί.
Αδύνατο να φανταστεί κανείς πόσο δύσκολο, σχεδόν υπεράνθρωπο είναι  αυτό που του ζητούμε, να συνθλίψει μέσα του το χρόνο, να γερνάει φυσιολογικά και όμως να μένει νέος στην ψυχή για να μπορέσει να έχει πρόσβαση στα αισθήματα, στις σκέψεις, στις επιθυμίες του νέου ανθρώπου που θα διαπαιδαγωγήσει, να τον καταλαβαίνει, να χαίρεται, να διασκεδάζει μαζί του, να σκέπτεται τις σκέψεις του, να επιθυμεί τις επιθυμίες του, να πονάει τον πόνο του…».
Πώς ο δάσκαλος όμως θα κατορθώσει να σταθεί δυνατός και να μεταδώσει γνώσεις, στάσεις και αξίες στους μαθητές του, όταν σαρώνονται και αλλάζουν τα πάντα στην καθημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα;
Πώς ο μαθητής θα κατορθώσει να αναπτυχθεί ολόπλευρα και να αποκτήσει μια ισορροπημένη προσωπικότητα, με κριτική και αφαιρετική σκέψη, με πνευματική καλλιέργεια, όταν η παιδεία του συρρικνώνεται, όταν η εκπαίδευσή του μετριέται με νούμερα και αριθμούς και όχι με ποιοτικά χαρακτηριστικά, όταν γαλουχείται στη μετριότητα;
Ξεκινώ με αυτά τα λόγια, παρατηρώντας με τρόμο τα όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στον πολύπαθο χώρο της εκπαίδευσης τον οποίο εγώ & χιλιάδες συνάδελφοί μου υπηρετούμε με κόπο και κατάθεση ψυχής.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με πρωτεργάτη τώρα στο Υπουργείο τον κ. Φίλη, αφού εξήγγειλε προσχηματικό διάλογο για την παιδεία, χωρίς δημόσιες διαβουλεύσεις, χωρίς συζητήσεις με όλους τους φορείς, χωρίς καμία επίσημη πολιτική πρόταση και σχέδιο για την χάραξη συγκεκριμένης εκπαιδευτικής πολιτικής...

Eπίθεση δέχθηκαν τα γραφεία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου!

Αγαπητές/οι – Συντρόφισσες/οι, Tα ξημερώματα της Παρασκευής 13 Μαΐου 2016, δέχτηκαν επίθεση τα γραφεία της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου.
Η επίθεση δεν είναι τυχαία, αφού σε χρόνο ρεκόρ, η είδηση με λεπτομέρειες που εμείς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μεταδόθηκε από διάφορα μέσα.
Είναι φανερό ότι εντάσσεται στην προσπάθεια για δημιουργίας «κλίματος» δήθεν αγανάκτησης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνίζεται για τις μεγάλες αλλαγές ενάντια στο παλιό & διεφθαρμένο.
Τα συμφέροντα που σήμερα χάνουν πολλά, ενώ η χώρα κερδίζει, προσπαθούν με κάθε μέσο να ανακόψουν την διαδικασία ανασύνταξης της κοινωνίας, από την μιζέρια που το παλαιό πολιτικό σύστημα σε συνεργασία με δανειστές και διαπλεκόμενα - διεφθαρμένα οικονομικά συμφέροντα την έριξαν.
Τα συμφέροντα αφηνιάζουν, ιδιαίτερα τώρα που φαίνεται μια αχτίδα αισιοδοξίας, άρα πετυχαίνουμε.
Η δράση των οργανώσεών μας ενοχλεί, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε επίθεση τραμπούκων.
Ούτε βήμα πίσω.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:Η επίθεση της συγκυβέρνησης & των επιτελείων της δεν τελειώνει εδώ!

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που πήραν μαζικά μέρος στις τριήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στη πολιτική της συγκυβέρνησης και συγκεκριμένα ενάντια στο νόμο λαιμητόμο.
Αποδεικνύεται στη πράξη ότι και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΖΑ ΑΝΕΛ από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την εξουσία ακολουθεί πλήρως τη ίδια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, υιοθετώντας και στηρίζοντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Με συγκεκριμένο σχεδιασμό έφερε ξανά μέσα στις γιορτές αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα. 

Στόχος της να τσακίσει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων αλλά και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων προκειμένου να εξασφαλίσει και να αυξήσει τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 
Επιβεβαιώνεται η άποψη μας ότι επιλέχτηκε από την άρχουσα τάξη, από τις δυνάμεις της πλουτοκρατίας, για να προχωρήσει στην υλοποίηση της βρώμικης δουλειάς, για να πραγματοποιήσει αυτά που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν πρόλαβαν ή δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν. 
Τεράστιες είναι οι ευθύνες και του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, των πλειοψηφιών της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ αλλά και της ΠΟΕ ΟΤΑ που αντί να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για τη στάση που κράτησαν όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχοντας στους κοινωνικούς διαλόγους ή στις πορείες στήριξης της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ρίχνουν τις ευθύνες στους συναδέλφους. 
Το παράδειγμα της τελευταίας Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ είναι χαρακτηριστικό όπου σύσσωμες οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού απέρριψαν τη πρόταση των ταξικών δυνάμεων για άμεση σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικές Συνελεύσεις για να αποτιμηθεί το απεργιακό τριήμερο με το πρόσχημα ότι Γενικές Συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα.

Στις 8:00 μ.μ. η εκδήλωση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ για την Υπερφορολόγηση στην Ελλάδα

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Δεν αποκλείει «θερμό επεισόδιο» με τους Τούρκους στο Αιγαίο ο Κοτζιάς

«Η χώρα υλοποιεί μια εξωτερική πολιτική σταθερή στις «κόκκινες γραμμές» της. Συνετή και αποφασιστική στην αποτρεπτική της λειτουργία. Δημιουργό συμμαχιών και στηριγμάτων. 
Νηφάλια και ψύχραιμη. 
Μια πολιτική, η οποία χρησιμοποιεί όλα τα διπλωματικά μέσα» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς
σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».
Αναφερόμενος ιδιαίτερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την πρόσφατη ένταση στο Αιγαίο, ο κ. Κοτζιάς υπογραμμίζει ότι «δεν θα πρέπει να υποτιμάται η αποφασιστικότητα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική της ακεραιότητα», ενώ εξηγεί ότι «στην Τουρκία διεξάγεται μία σκληρή μάχη εξουσίας», τονίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι προσεκτική, προκειμένου να μην καταστεί μέρος του προβλήματος».
Επισημαίνει ταυτόχρονα ότι «οι προκλήσεις στο Αιγαίο πηγάζουν από μερίδα της στρατιωτικής μηχανής της γείτονος», λόγω της «αναβάθμισης του ρόλου του στρατού, τόσο στο εσωτερικό, για την αντιμετώπιση του κινήματος Γκιουλέν και των Κούρδων, όσο και στο εξωτερικό, Ιράκ και Συρία, και της επανεμφάνισης των Ενόπλων Δυνάμεων να διαμορφώνουν αφενός νέους συμβιβασμούς στο συγκρότημα εξουσίας και αφετέρου να καταγράφουν απαράδεκτες συμπεριφορές εκτός διεθνούς δικαίου».
Προσθέτει, επίσης, ότι «κατά την περίοδο πρωθυπουργίας και προεδρίας της Τουρκίας από τον κ. Ερντογάν, δεν υπήρξε θερμό επεισόδιο. Όμως, αν δεν προσέξει κανείς, μπορεί να προκύψει θερμό επεισόδιο ακόμα και από λάθος».
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

Προσφυγικό - Ελλάδα - Ζώνη Σένγκεν:Μετά τις 12 Μαϊου τι;

Στις 9 Μαϊου γιορτάστηκε πιο υποτονικά από ποτέ η μέρα της Ευρώπης, με την Ευρώπη πιο «μουδιασμένη από ποτέ. 
Αξίες και κεκτημένα ετών, όπως η ελεύθερη κυκλοφορία εμπορευμάτων, προσώπων, υπηρεσιών και κεφαλαίων, που έχουν κατοχυρωθεί μέσα από τις Συνθήκες της Ένωσης και την Συνθήκη Schengen, κινδυνεύουν να υποχωρήσουν υπό το βάρος της προσφυγικής κρίσης και της τρομοκρατικής απειλής
Είναι πλέον σαφές ότι από την έναρξη της κρίσης χρέους της ευρωζώνης το 2010 και μετά, η μεγαλύτερη απειλή για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, που ήταν ως τώρα οι απότομες κινήσεις κεφαλαίων, αντικαταστάθηκε για πολλές χώρες μέλη από μια νέα, διαφορετική απειλή: 
τις απότομες μετάκινήσεις πληθυσμών, απειλώντας να τινάξει το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό «κεφάλαιο» στον αέρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, πάνω από 870.000 άνθρωποι πέρασαν δια θαλάσσης τα ευρωπαϊκά σύνορα το 2015, εκ των οποίων, το 51% προέρχεται από τη Συρία, το 20% από το Αφγανιστάν, ενώ σε μικρότερα ποσοστά χώρες προέλευσης είναι το Ιράκ, το Πακιστάν και αφρικανικά κράτη. 
Η μαζική εισροή μεταναστών οδήγησε σε ραγδαίες ενδοκοινοτικές διαδικασίες, αναφορικά με τη διαχείριση των διαρκώς αυξανόμενων προσφυγικών ροών.
Το ερώτημα που τίθεται ακομα μια φορά, είναι αν τα 28 κράτη-μέλη είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν από κοινού και ενωμένα την νέα πρόκληση, ή αν η τελευταία, θα αποτελέσει ακόμη ένα ρήγμα στην ήδη εύθραυστη Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.

Η ... Λαο-προβληματική κυβέρνηση Τσίπρα!

Εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας των αθλητικών χώρων του Δήμου Ηρακλείου, το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΠΑΡΑΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ για την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε το Παράρτημα Βόρειου Τομέα του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και την κατακραυγή από εργαζόμενους και δημότες στο δημοτικό συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηρακλείου προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας των αθλητικών χώρων του Δήμου.
Με απόφαση ντροπή, φωτοτυπία παρόμοιων αποφάσεων που έχουν λάβει μια σειρά από δήμοι του Βόρειου Τομέα, με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού, σύμφωνα με τις επιταγές της νομοθεσίας που διατήρησε ανέπαφη και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έδωσε στους ιδιώτες το πρώτο κομμάτι της καθαριότητας στο Δήμο.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηρακλείου προστέθηκε στη λίστα των πρόθυμων δημοτικών αρχών που εφαρμόζουν πιστά τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που πίνουν νερό στο όνομά της. 
Πολιτικές που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών, στο χτύπημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, στην υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών, σε συνθήκες γαλέρας στους χώρους εργασίας.

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Αντιπυρική περίοδος:Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα

Στο επίκεντρο η απειλή πυρκαγιών λόγω δικτύου ΔΕΗ & δασικοί δρόμοι 
Σε μία κατάμεστη αίθουσα στην Αγία Παρασκευή συνεδρίασε χθες το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της περιφερειακής ενότητας του βόρειου τομέα, υπό την προεδρία του Αντιπεριϕερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργου Καραμέρου.
Με αϕορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποτυπώθηκε ο βαθμός ετοιμότητας κάθε ϕορέα, ενώ καταγράϕησαν και οι επί μέρους ελλείψεις προς διευθέτηση.
Βασικοί άξονες που προέκυψαν από τις τοποθετήσεις ήταν:
Η συντήρηση και η αποκατάσταση των δασικών δρόμων.
Οι αναϕλέξεις που προκαλούνται από τους πυλώνες της ΔΕΗ και η ανάγκη αποψίλωσης του περιβάλλοντος χώρου των πυλώνων από την επιχείρηση λόγω αλλεπάλληλων περιστατικών
Η απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση καιρικές συνθήκες βαθμού επικινδυνότητας φαινομένων κλίμακας 4 ή 5 και η χρήση των μπαρών.
Χαιρετίζοντας τους συμμετέχοντες ο Αντιπεριϕερειάρχης βόρειου τομέα αφού τους ευχαρίστησε για τις προσπάθειές τους, υπογράμμισε:

Αύριο στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση - αφιέρωμα στη Μητέρα

Αύριο στις 10.30 π.μ. οι εκλογές στον Εξωραϊστικό εκπολιτιστικό σύλλογο Ψαλιδίου Αμαρουσίου

                                   ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαλιδίου Αμαρουσίου σας προσκαλεί στην Αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΪΟΥ 2016 στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 
την ίδια ώρα, στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα.
Θέματα Ημερησίας Διάταξης
1.Εκλογή Προέδρου Συνέλευσης
2.Απολογισμός Πεπραγμένων
3.Ταμειακός Απολογισμός
4.Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου
                                                           Υποψηφιότητες

Γαλλία: Η συνεχής διάβρωση των δικαιωμάτων της εργασίας & οι αντιστάσεις των κινημάτων

Στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση για τα 71 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών στις 9 Μάη 1945

ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΪΟΥ 2016

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ο κιθαρίστας από τις «Τρύπες» Μπάμπης Παπαδόπουλος, ζωντανά αύριο το βράδυ στο «Gorilla 11»

Φτωχοκακομοίρηδες ψηφοφόροι ...

Ανοίγει στις 8:15 μ.μ. ο θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος «Μίμης Φωτόπουλος»

Πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή 13 Μαΐου 2016  για τον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Μίμης Φωτόπουλος», που υπόσχεται να συντροφεύει τα καλοκαιρινά βράδια μας με ταινίες πρώτης προβολής, αλλά και παλιότερες αγαπημένες, όλες υψηλής ποιότητας. 
Από ταινίες δράσης, κοινωνικές και αισθηματικές μέχρι κωμωδίες και κινούμενα σχέδια.
Υποδεχόμενος για τη νέα σεζόν τους μικρούς και μεγάλους φίλους του, θα προβάλει σήμερα Παρασκευή 13 & αύριο Σάββατο 14 Μαΐου, στις 8:15 μ.μ.  με ελεύθερη είσοδο,  την  Αμερικανική ταινία «Ο κ. Πίμποντι & ο Σέρμαν» κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, σε σκηνοθεσία Ρομπ Μίνκοφ.
Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Αμαρουσίου το εισιτήριο διατηρείται για 10η συνεχή χρονιά στο ίδιο χαμηλό επίπεδο των 5 ευρώ, με στόχο ο καθένας να μπορεί να απολαύσει τις ταινίες της αρεσκείας του και να περάσει ευχάριστα τα καλοκαιρινά βράδια του.
Επίσης, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τα ΑμεΑ, τους ανέργους, τους δικαιούχους του ΟΑΕΔ, τους μαθητές, φοιτητές και τους στρατευμένους για τους οποίους η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 3 ευρώ.

Με το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου «Η Δωδώνη», συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

 Τις δράσεις που θα εξελιχθούν το επόμενο διάστημα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην περιοχή της Δωδώνης συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με το νέο Δ.Σ.  του Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Η Δωδώνη», στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποίησαν τα μέλη του στο Δημαρχείο, την Τρίτη 10 Μαΐου 
Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, Τεχνικής Υπηρεσίας Βασίλης Κόκκαλης, Πολεοδομίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Ρένα Χαλιώτη, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ποιότητα Ζωής Νικόλαος Κάββαλος, ο Συντονιστής του Έργου της Διοίκησης Δημήτρης Καρλαύτης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γεώργιος Διδασκάλου.
Επί των αιτημάτων που ετέθησαν από τον Πρόεδρο κ. Ηλία Ζορμπαλά και τα μέλη του Δ.Σ., η Διοίκηση του Δήμου εξέθεσε τις ενέργειες που προγραμματίζονται ή βρίσκονται σε εξέλιξη για την αναβάθμιση και τον καλλωπισμό της περιοχής και ειδικότερα:
Έχει προγραμματισθεί η αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και σύντομα θα αντικατασταθούν οι παλαιοί λαμπτήρες με νέους υψηλής απόδοσης και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
Η μελέτη για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς εξελίσσεται και σύντομα ο Δήμος Αμαρουσίου θα είναι σε θέση να αρχίσει την υλοποίησή της, ώστε να προχωρήσει η ανάπλαση του ρέματος.  Παράλληλα, σχετικά με τον καθαρισμό του ρέματος εστάλη πριν τις εορτές του Πάσχα έγγραφο προς την Περιφέρεια, καθόσον αυτή είναι αρμόδια και σύντομα αναμένεται να ικανοποιηθεί το αίτημα  για τον καθαρισμό του.

«Προβληματική η καθαριότητα στην περιοχή του «ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΛΦΑ»

Σε ανάρτησή του στο ιστολόγιο «syllogosstoudiou.blogspot.gr» ο Πρόεδρος του  ΔΣ του Συλλόγου Βασιλειος Πεμμας επισημαίνει προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου & πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη τα παρακάτω:
Όπως εχουμε ενημερωσει με προηγουμενες επιστολες μας εσας αλλα και τους διαφορους αντιδημαρχους υπαρχουν αρκετα προβληματα στην περιοχη μας που περιμενουμε την αποκατασταση τους όπως για παραδειγμα,
Διαμορφωση πλατειων στην Αγιας Ειρηνης και στην Χρυσανθου Τραπεζουντος,
Ολοκληρωση δικτυου Ομβριων που καθυστερει υπερβολικα.
Διανοιξη/Ασφαλτοστρωση δρομων
Ενημερωση για τον χρονο τοποθετησης του φωτεινου σηματοδοτη στην Στουντιου με
  Δημοκρατιας σε συνεννοηση με την περιφερεια.
Κατασκευη πεζοδρομιων σε καποιους δρομους .
Υπαρχουν φυσικα και αρκετα αλλα προβληματα για τα οποια δεν θα θελαμε να σας απασχολησουμε με την παρουσα επιστολη αλλα θελουμε να επικεντρωθουμε στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ που νομιζουμε είναι θεμα καλυτερης οργανωσης και δεν απαιτουνται
εξοδα οπως για τα ανωτερω.

Την Κυριακή οι αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Δ.Σ. του Σωματείου Φιλόζωων Αμαρουσίου

Το Σωματείο Φιλόζωων Αμαρουσίου (Σω.Φι.Α.) σας προσκαλεί στις αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Δ.Σ. που θα λάβουν χώρα στο μαγαζί ΒΑΒΕΛ (Βασιλίσσης Σοφίας 87, Μαρούσι) την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, από 18.00 έως 20.00.
Μετά τη σύντομη παρουσίαση του έργου και του απολογισμού της δράσης του Σω.Φι.Α, από την ίδρυσή του (Ιούλιος 2014) έως και σήμερα, θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία, για την εκλογή νέων μελών του Δ.Σ. και της ελεγκτικής επιτροπής.
Δηλώστε υποψηφιότητα για το νέο Δ.Σ. του Σω.Φι.Α.
 Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται στο απερχόμενο Δ.Σ. το αργότερο μία (1) ημέρα πριν από την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης. Παρακαλώ σημειώστε ότι την συγκεκριμένη ημέρα δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής νέων μελών.

«Οδωνύμια Φιλοθέης, η ιστορία καθ΄οδόν» στις 7:30 μ.μ. στο Κέντρο Νεότητας Φιλοθέης


Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Τα «Λάθος Άτομα» αύριο Παρασκευή «στο Σπίρτο»!

«Άνοιξη στο Μαρούσι»:Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις πολιτισμού & αθλητισμού

Με πολιτιστικές, κοινωνικές και αθλητικές εκδηλώσεις συνεχίζεται μέχρι τις 28 Μαΐου 2016 το πρόγραμμα «Άνοιξη στο Μαρούσι» του Δήμου Αμαρουσίου. 
Ειδικότερα, το επόμενο διάστημα όλοι θα έχουν την ευκαιρία με ελεύθερη είσοδο να γίνουν συμμέτοχοι στις παρακάτω εκδηλώσεις:
Κυριακή 15 Μαΐου, ώρα 11:00: Ημερίδα της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ», με θέμα: «Ενδοσχολική Βία - Ο ρόλος της οικογένειας» 
Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).
Κυριακή 15 Μαΐου, ώρα 18:30: Εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας από το Σύλλογο Αθμονέων. 
Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).
Κυριακή 15 Μαΐου, ώρα 19:30 : Εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής μελών του Συλλόγου Αθμονέων. 
Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Αμαρουσίου.

Κοσμοσυρροή στα εγκαινια του Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού «Ελλάδα, Σχήμα, Χρώμα»

Τιμητική πλακέτα στον Γ. Πατούλη για την προσφορά του στην τέχνη,  απένειμε ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Σ.Τ.Ε 
Παρουσία εκπροσώπων του καλλιτεχνικού χώρου,  φίλων των γραμμάτων και των τεχνών, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εγκαινίασε χθεςΤετάρτη 11 Μαΐου στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης», το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα»
Στην τελετή των εγκαινίων της ενδιαφέρουσας αυτής γιορτής για την εικόνα και το λόγο, που διοργανώνουν το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (Ε.Δ.Σ.Τ.Ε.) και η KL Gallery Vassillis Lappas, παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Σ.Τ.Ε. κ. Δημήτριος Λούκας,  ο κ. Βασίλης Λάππας, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου κ. Νικόλαος Πέππας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γεώργιος Διδασκάλου.   
Εγκαινιάζοντας το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στον ιστορικό χώρο της Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης που  φιλοξενεί το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός.

«Κοινό Μέτωπο» ΚΕΔΕ & ΕΝΠΕ στα Αυτοδιοικητικά προβλήματα

Τα πεδία της συνεργασίας μεταξύ των δύο θεσμών, προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, προσδιόρισαν ομόφωνα στην κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων η ΚΕΔΕ και η ΕΝΠΕ.
Το κεντρικό μήνυμα της συνεργασίας των δύο θεσμών είναι ότι: 
«Δήμοι και Περιφέρειες δε θα δεχθούν αλλαγές που ανατρέπουν λυμένα ζητήματα αν πρώτα δεν έχουν διατυπώσει τις θέσεις τους οι δύο θεσμοί».   
Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός κατέθεσαν συγκεκριμένα Κείμενα Προτάσεων, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση του διαλόγου για τη συνεργασία των δύο θεσμών. Επίσης συμφωνήθηκε να συσταθεί μια Κοινή Επιτροπή η οποία θα ενδυναμώσει τη συνεργασία των δύο θεσμών.
Όπως ανέφερε το σύνολο των Μελών των δύο Διοικητικών Συμβουλίων:
«Σήμερα οι δύο θεσμοί έθεσαν τις βάσεις για μια διαβαθμιδική συνεργασία  για την επίλυση των προβλημάτων της Αυτοδιοίκησης».  
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης πρότεινε τη συνεργασία των δύο πλευρών προκειμένου να πραγματοποιηθεί κοινό συνέδριο του Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού.