Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ο εορτασμός του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Αγία Φιλοθέη

Παρουσία πλήθους πιστών και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης γιόρτασε με κάθε λαμπρότητα τη μνήμη του μεγαλομάρτυρα και τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου.
Το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη, ενώ παραβρέθηκε & ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Κόνιαρης.

Μείωση εισφορών των Δήμων στον ΕΔΣΝΑ

Ο οριστικός καθορισμός των εισφορών του έτους 2015, 
καθώς & η προσωρινή τιμή των εισφορών του έτους 2016, αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία, κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ στις 15 Απριλίου  
Για το έτος 2015 η τιμή μονάδας ανά τόνο εισερχομένων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής οριστικοποιήθηκε στα 45,20 ευρώ για τους Δήμους - μέλη του ΕΔΣΝΑ, ενώ για το έτος 2016 ορίστηκε προσωρινά στα 45 ευρώ ανά τόνο.
Επισημαίνεται ότι για το έτος 2014 η τιμή μονάδας είχε οριστικοποιηθεί στα 49,10 ευρώ ανά τόνο εισερχομένων απορριμμάτων.

Στις 6:00 μ.μ. η Εκτακτη Γ. Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου των Αναβρύτων

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου των Αναβρύτων, σύμφωνα με  απόφαση του ΔΣ και με το άρθρο 11 του καταστατικού, καλεί τα μέλη σε ΄Εκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016 στις 18:00 μ.μ. στο γραφείο του Συλλόγου (Κτήριο Πανίτσα, Άλσος Συγγρού)

Θέμα ημερήσιας διάταξης:  Διαδικαστικά Ζητήματα της Σχολικής Κοινότητας.

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Παραδοσιακά γιόρτασαν το Πάσχα στο Μαρούσι

Περισσότεροι από δύο χιλιάδες συμπολίτες σε ατμόσφαιρα χαράς και κεφιού γιόρτασαν ως μία μεγάλη οικογένεια στο Μαρούσι την πιο λαμπρή γιορτή του χρόνου, στο παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου, με μηδέν κόστος για τους δημότες και τον Δήμο, ανήμερα του Πάσχα.
Η μεγάλη γιορτή με οικοδεσπότη το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη στήθηκε από νωρίς το μεσημέρι και το Πασχαλινό Τραπέζι που στρώθηκε στον υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου τα είχε όλα. 150 σούβλες με τον παραδοσιακό οβελία, κόκκινα αυγά, σαλάτες, πασχαλινά γλυκά και άφθονο κρασί.
Συμπολίτες κάθε ηλικίας έγιναν μία μεγάλη παρέα απόλαυσαν τα πασχαλινά εδέσματα, διασκέδασαν και χόρεψαν σε λαϊκούς και νησιώτικους ρυθμούς μέχρι αργά το απόγευμα, συντροφιά με τους καλλιτέχνες Δέσποινα Ντάσσιου, Βασίλη Πάτσιο και Θεώνη Βελή και με τη συμμετοχή του Δημήτρη Σούτα στο κλαρίνο, του Λευτέρη Μπουρνή στο βιολί, του Θανάση Πάτσιου στο πιάνο και τα πλήκτρα, του Αργύρη Ντίνα στο μπουζούκι, του Γιάννη Σεβαστόπουλου στη κιθάρα – λαούτο και του Θανάση Αιγινίτη στα κρουστά.

Στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου έκανε «ΑΝΑΣΤΑΣΗ» ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Το χαρμόσυνο άγγελμα της Αναστάσεως του Κυρίου γιόρτασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με τους εκατοντάδες πιστούς που παρακολούθησαν την Αναστάσιμη Ακολουθία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.