Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Δηλαδή τι θέλετε τώρα; Να έρθει Ο Μητσοτάκης ...

Γράμμα προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα


Αγαπητέ κύριε πρωθυπουργέ Αλέξη Τσίπρα,
Εδώ και πολύ καιρό ακούμε πως η σωτηρία της χώρας θα προκύψει από την ανάπτυξη. 
Ένας ηγέτης διακρίνεται για την ικανότητά του να εμπνέει το λαό του με ένα όνειρο, αλλά κυρίως να τον πείθει πως υπάρχει σχέδιο για την πραγματοποίησή του.
Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας αποτελεί το κυριότερο πλεονέκτημα και δεν το έχουμε εκμεταλλευτεί όσο έπρεπε. 
Βασικός πυλώνας για την αναδόμηση της οικονομίας μας πρέπει να αποτελέσει η ανάπτυξη της περιφέρειας και ιδιαίτερα των περιοχών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με την Ευρώπη.
Πρόσφατα πουλήθηκε το λιμάνι του Πειραιά για 1,5 δισ. και αναρωτιέμαι πόσο επωφελές είναι να έχουμε το κεντρικό λιμάνι της χώρας πάρα πολύ μακριά από την πύλη εισόδου της Ευρώπης.

Όλες οι ανταγωνίστριες χώρες του Νότου λειτουργούν διαφορετικά από εμάς: 
Η Ιταλία έχει τη Γένοβα, η Ισπανία έχει τη Βαρκελώνη, η Πορτογαλία έχει το Πόρτο. 
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης είναι το Ρότερνταμ και όχι το Άμστερνταμ, στην Ολλανδία.
Αν εφαρμόσουμε το δόγμα αυτό, το λιμάνι που θα παίξει το σημαντικότερο ρόλο θα είναι η Ηγουμενίτσα. 
Βρίσκεται στη νότια πλευρά της χερσαίας λιμενικής ζώνης, έξω από τον αστικό ιστό της πόλης και δίπλα στο δημοτικό διαμέρισμα Λαδοχωρίου. 
Καταλαμβάνει συνολική έκταση 210 στρεμμάτων εκ των οποίων το 130 στρέμματα αφορούν λιμενικό χώρο, ενώ τα 80 στρέμματα έχουν αποδοθεί για οδοποιία, χώρους στάθμευσης Ι.Χ. και φορτηγών, εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού κ.λπ. 

«Η αυτοκρατορία της Επιτήρησης»...

«Ελλοχεύει ο κίνδυνος να βιώσουμε αυτό που κατήγγειλε ο Όργουελ;»

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο επί εικοσαετία διευθυντής της «Le Monde diplomatique», Ιγνάσιο Ραμονέ, έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ισπανική ιστοσελίδα Publico. 
Την ευκαιρία για την συνέντευξη έδωσε το καινούργιο βιβλίο του «Η αυτοκρατορία της Επιτήρησης», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Galilée τον περασμένο Νοέμβριο. 
Την συνέντευξη πήραν οι δημοσιογράφοι Sergio Leon και Maria de Delas.
Μπορεί κανείς να πει ότι το Διαδίκτυο μας έχει απελευθερώσει;

Το Διαδίκτυο έχει διευρύνει την περίμετρο της ελευθερίας μας. Η πρόσβαση σε αυτό είναι, από κοινωνικής άποψης, δικαίωμα. 
Ό,τι ακριβώς το νερό ή ο ηλεκτρισμός, δηλαδή δικαίωμα όχι ανθρώπινο αλλά κοινωνικό, ένα δικαίωμα «εφοδιασμού». 
O Μαρκ Ζούκεμπεργκ (σ.σ. ιδρυτής του Facebook) και η πλειοψηφία των ιδιοκτητών εταιρειών στο Διαδίκτυο υποστηρίζουν ότι η ανθρωπότητα έχει δικαίωμα πρόσβασης στο Διαδίκτυο και ότι είναι υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίσει πρόσβαση σε όλους. 
Αυτό είναι καλό, γιατί προϋποθέτει σειρά υποδομών. Παρ’ όλα αυτά, είναι εύκολο να υποψιαστεί κανείς ότι δεν πρόκειται για πολύ γενναιόδωρη πρόταση. 
Όταν οι γίγαντες του Διαδικτύου που σήμερα το μονοπωλούν υπερασπίζονται τη συγκεκριμένη ιδέα, το κάνουν με την πρόθεση να διευρύνουν την αγορά τους: 
όσοι περισσότεροι πελάτες, τόσος περισσότερος τζίρος.

«Πλεύση Ελευθερίας» με ...Ζωή!

Εφτιαξε το δικό της κόμμα η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τίτλο  «Πλεύση Ελευθερίας» και βασικό μότο  «Ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη» ενώ η διαγραφή του χρέους και η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων είναι στους βασικούς της.
Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 
19 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμαστο θέατρο “Χυτήριο”, 
η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, “φιλοδοξούμε να είμαστε κόμμα – κίνημα μέσα στην κοινωνία. Βασικό μας πρόταγμα η διαγραφή του δημοσίου χρέους, η διεκδίκηση των γερμανικών φυλών, η απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας από τα μνημονιακά δεσμά”.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Πλεύσης Ελευθερίας»:
«Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 ξεκινάμε την πλεύση μας προς το μέλλον.
Ξεκινάμε τον συλλογικό αγώνα μας, για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά.
Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης.
Με διαφάνεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.
Για τη διαγραφή του δημοσίου χρέους.

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

                                                                 

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Αύριο στις 4:00 μ.μ. το Μαρούσι γιορτάζει την επέτειο του Σαπόρτα

Στις 17 Απριλίου συμπληρώνονται 15 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα από το Μαρούσι και η ομάδα των βορείων προαστίων θα γιορτάσει την επέτειο μαζί με τον κόσμο της στο παιχνίδι με τον Έσπερο Λαμίας.
Το Μαρούσι αγωνίζεται πλέον στη Γ' Εθνική ωστόσο οι άνθρωποι που ''τρέχουν'' νυχθημερόν για την ομάδα των βορείων προαστίων, φρόντισαν ώστε το κλειστό του Αγίου Θωμά να θυμίζει κάτι από τις εποχές που οι ''κιτρινόμαυροι'' τρέλαναν την μπασκετική Ευρώπη στην παρθενική συμμετοχή τους στην Euroleague τη σεζόν 2009-10.

Aπέκτησε τουρκική ιθαγένεια & τουρκική υπηκοότητα, o αρχηγός της εθνικής ομάδας μπάσκετ Αντώνης Φώτσης!

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ελλάδας και παίχτης του Παναθηναϊκού Αντώνης Φώτσης απέκτησε τουρκική υπηκοότητα.
Έγινε δεκτό το αίτημα που είχε κάνει στην Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα για να πάρει υπηκοότητα της Δημοκρατίας της Τουρκίας ο 35χρονος αθλητής Φώτσης.
Η μητέρα του Φώτση η οποία έχασε τη ζωή της πέρυσι ήταν μια ρωμιά γεννημένη στη Χεϊμπελίαντα και είχε επίσης τουρκική υπηκοότητα.

O Θεός μαζί μας ...

Αύριο από τις 10:00 π.μ. στο «Δασόκτημα»(!!!) Συγγρού, το Πασχαλινό Βazaar του Συλλόγου οι «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού

Η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα συμμετέχει στο «let's do it greece»

Γίνε εσύ η αλλαγή που περιμένεις: 
Η Περιφέρεια Αττικής καθαρίζει τον Υμηττό στο πλαίσιο της πανελλήνιας εθελοντικής δράσηςLet’s do it Greece

Διαλέξεις μηνός Απριλίου στην Βορέειο Βιβλιοθήκη

Την Δευτέρα: «Ιστορία της τρέλας. Η γενεαλογία της τρέλας & η αμφισβήτηση του ψυχιατρικού θεσμού στο έργο του Γάλλου επιστημολόγου & ιστοριογράφου Μ. Φουκώ».
Η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου στo πλαίσιοo οργάνωσης επιμορφωτικών διαλέξεων, διοργανώνει στο χώρο 
της Βιβλιοθήκης (Μιλτιάδου & Στ. Δραγούμη 30, Μαρούσι) διαλέξεις με ομιλητή το κ. Δημήτριο Μαγριπλή Ψυχολόγο (Κλινικό – Συμβουλευτικό) με θέμα
«Στα σταυροδρόμια της σκέψης».
Την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και ώρα από 5:30 μμ. έως 7:30 μ.μ, θα παραχωρήσει την 4η διάλεξη με θέμα: 
«Ιστορία της τρέλας. Η γενεαλογία της τρέλας κι η αμφισβήτηση του ψυχιατρικού θεσμού στο έργο του Γάλλου επιστημολόγου και ιστοριογράφου Μ. Φουκώ».

Στις 7:00 μ.μ. η παράσταση Μονωδίας & Μελοδραματικής από τους σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου

Αύριο στις 11:00 π.μ. η εκδήλωση της σχολικής Κοινότητας του 1ου Δ.Σ. Αμαρουσίου

Την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο σχολείο τους, ζητά το 1ο Δ.Σ. Αμαρουσίου

Στις 9:30 π.μ. ξεκινά το Ανοιχτό Σεμινάριο «Αυτισμός & Εργοθεραπεία» από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργανώνει ανοιχτό σεμινάριο με θέμα «Διαταραχές του Φάσματος του Αυτισμού & Εργοθεραπεία» το Σάββατο, 16 Απριλίου & ώρες 9:30 - 14:00 , στο κεντρικό αμφιθέατρο του campus Αμαρουσίου του Κολλεγίου, [Σωρού 74].

Από τις 10:00 π.μ. - 2:00 μ.μ, η γνωριμία & ενημέρωση με το Νηπιαγωγείο της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών

Τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο συγκεντρώνει από τις 11:00 π.μ. - 1:00 μ.μ. «Το Ποτάμι»

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΑΝεκδιήγητοι ΕΛληνες σε εικονικό ...πόλεμο με τον Δωσιλογισμό τους!

Διαφάνεια & αποτελεσματικότητα οι προτεραιότητες στη λειτουργία των Δήμων

Η βελτίωση της λειτουργικότητας των Δήμων με παράλληλη διασφάλιση της νομιμότητας και της διαφάνειας, το αντικείμενο της Διημερίδας ΚΕΔΕ-Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ένα σημαντικό βήμα προς τη θεμελίωση μίας νέας σχέσης συνεργασίας μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με στόχο την αποτελεσματικότερη διοικητική και οικονομική λειτουργία των Δήμων, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, κατά την εναρκτήρια ομιλία του, τη διημερίδα που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο με θέμα «Νομιμότητα, Διαφάνεια, Αποτελεσματικότητα».
Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως στόχος είναι όλα τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ενημερώνονται για τις βασικές παραμέτρους που πρέπει να ακολουθούν ώστε να εξασφαλίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό η βασική αρχή της νομιμότητας και της διαφάνειας αλλά και η αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης .
Ειδικότερα ανέφερε πως, σε πολλές περιπτώσεις, η διοικητική εποπτεία που ασκείται από το κράτος περιορίζει το έργο της Αυτοδιοίκησης διευκρινίζοντας χαρακτηριστικά:

Στις 9:15 μ.μ. η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στο Ιερό Παρεκλήσιο του Αγίου Ανδρέα στο Κτήμα Συγγρού

Στενότερες σχέσεις με το Σ.Ε.Δ.ΑΜ επιδιώκει η «ΕΝΟΤΗΤΑ»

Συνάντηση με τον πρόεδρο Γ. Χαλαβαζή και μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου(Σ.Ε.Δ.ΑΜ),  είχε την προηγούμενη Παρασκευή(8-4-2016) στα γραφεία του Σωματείου ο επικεφαλής του ΣΥΝδυασμού Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι, δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, Λ. Μαγιάκης.
Στη συνάντηση που έγινε παρουσία και των δύο προηγούμενων προέδρων κ.κ. Σπ. Κωνσταντά και Ν. Καλλιμάνη, τέθηκαν τα  προβλήματα και οι διεκδικήσεις των εργαζόμενων του Δήμου.
Η υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών του Δήμου, διοικητικών και τεχνικών, οι συνταξιοδοτήσεις και οι μετατάξεις του προσωπικού, η πλημμελής συντήρηση, οι ελλείψεις και η μη ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, η μη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, η ελλιπής παροχή μέσων ατομικής προστασίας, η ακαταλληλότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων, η καθυστέρηση στην παροχή των απαραίτητων υλικών, ακόμα και καυσίμων, έχουν οδηγήσει στην πλήρη υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών, την πλημμελή εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλης, και την απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης γενικότερα.
Ο Λ. Μαγιάκης τόνισε ότι αυτή η μνημονιακή-νεοφιλελεύθερη πολιτική ακολουθείται συνειδητά τα τελευταία χρόνια με στόχο τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και την παράδοση του στον ιδιωτικό.

ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα με Δεξιές τάσεις & Αριστερές «ευαισθησίες» ...

Γ. Πατούλης:«Τρία μέτρα κάτω από τη γη», η πολιτική υγείας του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Ο κ. Πολάκης αποκάλυψε την πολιτική υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Όλοι οι Έλληνες, «τρία μέτρα κάτω από τη γη»
Τα όσα ανέφερε ο κ. Πολάκης στην προχθεσινή ομιλία του στο Μαρούσι, παρουσιάζοντας το παράλληλο πρόγραμμα της σημερινής Κυβέρνησης για τον τομέα της υγείας, αποκαλύπτουν το πραγματικό κυβερνητικό σχέδιο για την υγεία των Ελλήνων:
Θα χώσουμε κάτω από τη γη, όλους όσους διαφωνούν μαζί μας.
Και για να μας χώσουν ακόμη πιο εύκολα κάτω από τη γη, φρόντισαν με την πολιτική τους το προηγούμενο διάστημα:
► Να έχουν χάσει το φετινό χειμώνα τη ζωή τους δεκάδες συνάνθρωποί μας από την γρίπη, εξαιτίας της ανυπαρξίας πολιτικής προληπτικού εμβολιασμού και ενημέρωσης του πληθυσμού.
► Να χάνονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές εξαιτίας των δεκάδων κλειστών κρεβατιών στις Μονάδες  Εντατικής Θεραπείας, λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού...

Νέα Βοθρο-λήμματα Παύλου Πολάκη

Τα σκυλιά ουρλιάζουν, το καραβάνι προχωρά ... 
Σε ένδειξη ...υπουργικής αλληλεγγύης του κάνει like 
& ο αναπληρωτής υπ. Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης 

Την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, αναφερόμενος σε παλαιότερη διένεξή του με δημοσιογράφο είπε ότι «έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου!». 
Παράλληλα έκανε λόγο για «βοθροκάναλα της διαπλοκής».
Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε και το «άδεισμα» από την κυβερνητική εκπρόσωποη οποία έκανε λόγο για λεκτικό ατόπημα, ο υπουργός επέμεινε και συνέχισε σε παρόμοιο ύφος μέσω facebook
«Τα σκυλιά ουρλιάζουν, το καραβάνι προχωρά, αντέχουμε και θα σας νικήσουμε».
Σε ένδειξη ...υπουργικής αλληλεγγύης του κάνει like και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης και η πρώην βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ και νυν διορισμένη πρόεδρος στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Βορείων Προαστίων για το «Προσφυγικό»

Νέα πραγματικότητα & προκλήσεις του μέλλοντος 

Σουνίτες(που στήριξαν τους Τζιχαντιστές) η πλειοψηφία των προσφύγων που καλοδεχθήκαμε στην Ελλάδα!

Σε Ασαντ & Πούτιν επιρρίπτουν την ευθύνη για τον ξεριζωμό τους!!!
Η Ταυτότητα & τα δημογραφικά χαρακτηριστικά 
των προσφύγων, σύμφωνα με ερευνα της «Κάπα Research»  
Τα στοιχεία της έρευνας με θέμα το προσφυγικό-μεταναστευτικό που διεξήγαγε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και η Κάπα Research και παρουσιάστηκε πρόσφατα από τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Αγοραστό, είναι αρκούντως αποκαλυπτικά & πρέπει να μας προετοιμάσουν πνευματικά & ψυχολογικά για τις ημέρες ΠΟΛΥπολιτισμικής ευημερίας που προετοιμάζουν για εμάς(χωρίς εμάς), ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑνταρCIA, οι ΜΚΟ & οι «ΑΝΤΙ» - Εξουσιαστές, «ΑΝΤΙ» - Φασίστες με τις επιδοτούμενες ή επιχορηγούμενες πολύχρωμες Φιλανθρωπίες τους...
Στην πλειοψηφία τους λοιπόν οι πρόσφυγες που διαμένουν στα ειδικά διαμορφωμένα καταλύματα του Λεκανοπεδίου Αττικής, είναι Σύροι (74%), άνδρες (73,8%), νέοι (72,2% έως 35 ετών) και με περιορισμένη μόρφωση (61,3% με καθόλου ή έως 9ετή εκπαίδευση),  είναι Σουνίτες (83%!!!)
και η θρησκευτική πίστη καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ταυτότητά τους αφού προσεύχονται καθημερινά (58,1%). 

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Παρούσα στην Ημερίδα της ΠΕΔΑ για τα ΚΕΠ των φτωχών ... & η Θεανώ

Παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, η ημερίδα - συζήτηση που διοργάνωσε η Π.Ε.Δ.Α., σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την προώθηση από το Υπουργείο Εργασίας της δημιουργίας των Κέντρων Κοινότητας.
Στην ημερίδα - συζήτηση συμμετείχαν δεκάδες Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι Κοινωνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Διευθυντές - Προϊστάμενοι των παραπάνω τομέων και υπηρεσιακοί παράγοντες των ΟΤΑ της Αττικής.
Ειδική ενημέρωση έκανε και η Εύη Κάιλα από το Γραφείο Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των αιρετών και των στελεχών των Ο.Τ.Α.
Στην τοποθέτηση της η κα. Φωτίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «σχεδιάσαμε το νέο ΕΣΠΑ και με την συμβολή και τις συμβουλές πολλών Δημάρχων, κυρίως της Αττικής, που μας έχουν προτείνει το τι πρέπει να κάνουμε και φυσικά συνομιλούμε και με την Π.Ε.Δ.Α.», ενώ ήταν επικριτική σε φαινόμενα του παρελθόντος, όπου παρουσιάζοντας έντονη ανισοκατανομή προνοιακών δράσεων.

Ο Τσίπρας κινάει «πόλεμο» με νύφες & με εγγόνια...

Bροχή τροπολογιών από την «Λαοπρόβλητη» κυβέρνηση Τσίπρα ...

Φωτογραφική διάταξη σε ν/σ του Υπ. Παιδείας, για τη σύζυγο του πρωθυπουργού!!!
Πολιτικός σάλος έχει προκληθεί από τις καταγγελίες του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Μαυρωτά, ο οποίος με συνεχείς αναρτήσεις στο Twitter κατηγορεί την κυβέρνηση πως σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνεται φωτογραφική διάταξη για τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα...
Στο μεταξύ για δεύτερη ημέρα ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε πίσω τροπολογία-σκάνδαλο, μετά τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για «φωτογραφική» διάταξη
Αυτή τη φορά αφορούσε αλλαγές στον τελωνειακό κώδικα για πρόστιμα λαθρεμπορίας 
Είχε προηγηθεί την Τρίτη η τροπολογία για τον Γιώργο Σταθάκη
Υπο την γενικευμένη κατακραυγή της αντιπολίτευσης αναγκάστηκαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρουν τροπολογία που αναδύει οσμή συντονισμένου σκανδάλου.
Πρόκειται για τους Δημήτρη Δημητριάδη, Μάριο Κάτση και Απόστολο Καραναστάση που κατέθεσαν τροπολογία σύμφωνα με την οποία η εταιρεία στην οποία περνά περιουσιακό στοιχείο του κράτους μετά από διαδικασίες ιδιωτικοποίησης δεν βαρύνεται από παραβάσεις λαθρεμπορίας που τελέστηκαν κατά την περίοδο που το περιουσιακό στοιχείο ήταν υπό κρατική ιδιοκτησία.
Πρόκειται για μια ρύθμιση που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να καταθέσει η κυβέρνηση. 
Ωστόσο, το «βάρος» της νομοθέτησης ανέλαβαν κυβερνητικοί βουλευτές. 
Πρακτική που παραπέμπει ευθέως σε βουλευτικές τροπολογίες του παρελθόντος που αποτελούσαν καραμπινάτα σκάνδαλα. 

Τροπολογία Ν. Παππά για το «υπεράριθμο προσωπικό» της ΕΡΤ!!!

Προβλέπει δυνατότητα απόσπασης σε δημόσιες υπηρεσίες και ΝΠΔΔ

Τροπολογία με την οποία προβλέπεται η δυνατότητα απόσπασης τακτικού προσωπικού της ΕΡΤ Α.Ε. σε δημόσιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα του δημοσίου δικαίου, με σκοπό την κάλυψη επιτακτικών αναγκών, κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς. 
Όπως είπε, «με την παρούσα τροπολογία δίνουμε τη δυνατότητα όλο το προσωπικό να μπορεί να αξιοποιηθεί», ενώ διευκρίνισε ότι «οι μετατάξεις θα γίνονται κατόπιν αιτήσεως του προσωπικού -δεν θα γίνονται με τη βία- και σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Επικρατείας».
Ο βουλευτής της ΝΔ Σ. Κεδίκογλου μίλησε για «πρότυπο φωτογραφικής διάταξης» αφού όπως είπε «τα κριτήρια μεταφοράς των αποσπάσεων του προσωπικού είναι ασαφή, με αποκορύφωμα την τελευταία παράγραφο, που λέει ότι μπορούν να συνεννοηθούν ο τοπικός δήμος με εσάς και να καθοριστούν τα προσόντα μετά».
Ενώ και από το ΠαΣοΚ ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος διερωτήθηκε αν «αυτή η διαδικασία αφορά το υφιστάμενο προσωπικό της ΕΡΤ ή και το μελλοντικό προσωπικό της ΕΡΤ;». 

Η υπο-κουλτούρα, το νόημα & το στύλ των λόγων του υπ. Πολάκη & τα χάχανα ...

ενός κοινού με εξευγενισμένη - εσχάτως - αριστερόδουλη αισθητική 
Παύλος Πολάκης:«Βοθροκάναλα της διαπλοκής» τα ΜΜΕ & «Οffshore του υπ. Υγείας» το ΚΕΕΛΠΝΟ!
Με απίστευτες εκφράσεις, ύβρεις και ύφος αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στο περιστατικό που είχε συμβεί τον Δεκέμβριο του 2015, όταν σε συνέντευξη Τύπου είχε επιτεθεί φραστικά σε δημοσιογράφο.

Το ίδιο επανέλαβε και χθες σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο δημαρχείο Αμαρουσίου που μίλησε με ακόμα χειρότερες φράσεις για τον δημοσιογράφο. 
Είπε χαρακτηριστικά: 
«Επρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου!», εισπράτοντας από το κοινό με την εξευγενισμένη εσχάτως αριστερόδουλη αισθητική του, επιφωνήματα θαυμασμού & χάχανα, υπερήφανοι  για τον ΑΡΙΣΤΕΡΟ ανδρισμό του Κρητίκαρου υπουργού τους...
Το χθεσινό παραλήρημα του υπουργού όμως δεν είχε όριο καθώς χαρακτήρισε: 
Τα ΜΜΕ «βοθροκάναλα της διαπλοκής», ενώ σε ότι αφορά το «ΚΕΕΛΠΝΟ», είπε ότι είναι η «offshore του υπουργείου Υγείας».
Oταν όμως τον «έπιασε» το κυρίως επαναστατικό του, δεν κρατήθηκε αποκάλεσε «Δρακουλέσκου» την εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα, Ντέλια Βελκουλέσκου.
Σημειώνεται ότι το ακροατήριο της εκδήλωσης ήταν κατά κύριο λόγο γιατροί της ΒΑ Αττικής.

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά για εσχάτη προδοσία, GAP & Π"κωνσταντίνου

Σε οποιαδήποτε χώρα που λειτουργεί βάσει αυτονόητων αρχών και αξιών ενός κανονικού κράτους, ο «πλοίαρχος» του «Τιτανικού» Γιώργος Παπανδρέου και ο «υποπλοίαρχός» του Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα έπρεπε να βρίσκονταν ήδη ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου. 
Οσα ομολόγησε σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών γι' αυτά που έπραξε μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό δεν είναι τίποτε άλλο από την παραδοχή ενός εγκλήματος εις βάρος της πατρίδας. 
Το «δίδυμο» αυτό, που στα «όρθια», «σε μια κουζίνα», όπως παραδέχτηκε ο Παπακωνσταντίνου, παρέδωσε τη χώρα στις αλυσίδες του ΔΝΤ, θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη κατηγορούμενο για εσχάτη προδοσία. 
Ο άνθρωπος που έπεσε στα μαλακά από το ειδικό δικαστήριο για τη «λίστα Λαγκάρντ» (και με την ευχή του προέδρου «πηγαίνετε και μηκέτι αμαρτάνετε») όχι μόνο δεν έβαλε μυαλό, αλλά για να προμοτάρει το νέο βιβλίο του βγήκε με θράσος και παραδέχτηκε όσα ενσυνείδητα διέπραξε μαζί με τον Παπανδρέου κατά των Ελλήνων.
Εγκλημα 1ον: 

Δεν αντιμετωπίστηκε σοβαρά από το Κράτος, η «Υγειονομική διαχείριση μετακινούμενων πληθυσμών-προσφύγων»

Οι βασικές παράμετροι του στρατηγικού σχεδιασμού που πρέπει να εφαρμοστεί στη χώρα μας προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική και συντονισμένη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, αναπτύχθηκαν στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ, με θέμα «Υγειονομική διαχείριση μετακινούμενων πληθυσμών-προσφύγων».

Η ημερίδα διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα της Υγείας και την Ελληνική Εταιρεία Ταξιδιωτικής Ιατρικής.
Ειδικοί επιστήμονες και προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου ανέλυσαν τις συνέπειες του προσφυγικού φαινομένου, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και τη συνεννόηση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των Υπηρεσιών που είναι υπεύθυνοι για τη Δημόσια Υγεία, ώστε να προσεγγίσουν και να αντιμετωπίσουν τους μετακινούμενους αυτούς πληθυσμούς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσο αφορά στην υγειονομική πλευρά.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, σε μήνυμά του το οποίο αναγνώστηκε κατά την ημερίδα, αναφέρθηκε στις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην κοινωνία, εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης των προσφυγικών ροών, επισημαίνοντας πως «οι Δήμοι παρά την έλλειψη ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ούτε οι οικονομικοί πόροι, αλλά ούτε τα μέσα και το προσωπικό, κατάφεραν να διαχειρισθούν ως ένα βαθμό το πρόβλημα».

Στο «Outview Queer Film Festival», το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ

To Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ - Παράρτημα Ελλάδας, συμμετέχει στο Outview Queer Film Festival,  με την υποστήριξη δύο διαφορετικών δράσεων.
Την Κυριακή, 17 Απριλίου 2016, στις 17:00, θα γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ των Claudia Richarz και Ulrike Zimmermann, Vulva 3.0.
Λίγα λόγια για την ταινία
Ένα ντοκιμαντέρ που έκανε πρεμιέρα στη Berlinale, για την ιστορία της γυναικείας ανατομίας στον 21ο αιώνα, και την ποικιλομορφία του γυναικείου σώματος. 
Πως η υπερσεξουαλικοποιημένη κοινωνία και οι εικόνες στον Τύπο στρέφουν τις γυναίκες στην πλαστική χειρουργική.
Το Σάβαττο 23 Απριλίου 2016, στις 16.30 θα μιλήσουμε για την χοντροφοβία στην Ελλάδα και στην Ολλανδία.

Στις 10:00 π.μ. η Διημερίδα με θέμα: «Ελεγκτικό Συνέδριο & Δήμοι - Νομιμότητα, Διαφάνεια, Αποτελεσματικότητα»

Διημερίδα με θέμα «Ελεγκτικό Συνέδριο και Δήμοι - Νομιμότητα, Διαφάνεια, Αποτελεσματικότητα» διοργανώνει  σήμερα Πέμπτη & αύριο Παρασκευή (14 & 15 Απριλίου), από τις 10:00 π.μ. η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία  το Ελεγκτικό Συνέδριο, στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL.
Οι εργασίες της διημερίδας ξεκινούν στις 10:00 π.μ. & θα τις ανοίξουν με ομιλίες τους: 
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούληςη πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αν. υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκηςο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής Ηρακλής Γκότσης.
Στη διημερίδα θα μετέχουν εκτός των δημάρχων και αρμοδίων αντιδημάρχων επί των οικονομικών και οι προϊστάμενοι των Οικονομικών Υπηρεσιών των δήμων καθώς και μέλη του Δικαστηρίου και οι κατά τόπους επίτροποι.
Κατά τη διάρκεια της διημερίδας θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία των δήμων και των υπηρεσιών και σχετίζονται με τον προληπτικό έλεγχο, προσυμβατικό και κατασταλτικό έλεγχο απολογισμού των δήμων.
Ειδικότερα τα θέματα που αποτελούν αντικείμενο των εισηγήσεων είναι τα εξής:

Από τις 9:00 π.μ. εως τις 4:00 μ.μ. το Πασχαλινό BAZAAR του Κ.Δ.Α.Π. με Αναπηρία

Από τις 11:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. το Πασχαλινό Παζάρι στο ΙΓΕ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Την ερχόμενη Τετάρτη η εκδήλωση για την Υπεραγία Θεοτόκο στη Ν. Ιωνία

Εφτασεεε & το εγχειρίδιο για την «καταπολέμηση» της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο

                   ... ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΝΕΟΥΣ
Ιδρυμα Μποδοσάκη: Εγχειρίδιο για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Το εγχειρίδιο του Συμβουλίου της Ευρώπης «Σύνδεσμοι - Ένα εγχειρίδιο για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο μέσα από την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα» μετέφρασε στα ελληνικά το Ίδρυμα Μποδοσάκη(ΝΑΙ... αυτό το ευαγές Αριστερό, ΑΝΤΙ εξουσιαστικό Ιδρυμα!!!), στο πλαίσιο του προγράμματος του Ε.Ο.Χ. «Είμαστε όλοι πολίτες(;;;)».
Ιδρυμα Μποδοσάκη: Εγχειρίδιο για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Το εγχειρίδιο υποστηρίζει την εκστρατεία «No Hate Speech Movement» των νέων του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο διαδίκτυο και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να θίξουν το θέμα της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο. Το εγχειρίδιο έχει σχεδιαστεί για παιδιά και νέους ηλικίας 13-18 ετών, αλλά οι δραστηριότητές του μπορούν να προσαρμοστούν και σε άλλες ηλικίες εκπαιδευομένων.

Νέο «Διαμετακομιστικό Κέντρο Διαχείρισης & Εφοδιασμού Ειδών Πρώτης Ανάγκης Προσφύγων» στο Βόρειο Τομέα

Τη λειτουργία «Διακομετακομιστικού Κέντρου διαχείρισης & εφοδιασμού ειδών 1ης ανάγκης προσφύγων», στην Αγία Παρασκευή ανακοινώνει η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα. Πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους Κέντρο που θα παρέχει υπηρεσίες τύπου logistics, υποστηρικτικές στο βασικό κέντρο αποθήκευσης που δημιουργήθηκε στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.
Ο χώρος δημιουργήθηκε ώστε να καλύψει τις ανάγκες των βορείων προαστίων αλλά και ειδικότερα του προγράμματος συγκέντρωσης ειδών που ξεκίνησε στα δημοτικά σχολεία σε συνεργασία με την Β΄ διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Βρίσκεται στην οδό Μεσογείων 448 (είσοδος από οδό Ευαγγελιστρίας) και λειτουργεί καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00 υπό την εποπτεία της περιφερειακής συμβούλου κ. Κορίνας Βασιλοπούλου με τη συνδρομή υπαλλήλων της Περιφέρειας και την πολύτιμη συμβολή εθελοντών.
Πληροφορίες για παράδοση ειδών ή εθελοντική βοήθεια στο 213 21 00 531 
(κ. Άγγελος Δημητριάδης).
Ήδη έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες τόνοι ειδών που διέθεσαν, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, τα δημοτικά σχολεία:

Ολοκληρώθηκε η 1η φάση του ΤΕΒΑ στο Βόρειο Τομέα

 Περισσότεροι από 3.500 οι ωφελούμενοι !!!
Με τη διανομή νωπού κοτόπουλου καθώς και του συνόλου των προϊόντων ΤΕΒΑ ολοκληρώθηκε σήμερα η παραλαβή των προϊόντων από 3.540 ωφελούμενους της Κοινωνικής Σύμπραξης του βόρειου τομέα της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020/ΤΕΒΑ που εκπονείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους και υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με τις Κοινωνικές συμπράξεις.
1.761 οικογένειες σε σύνολο έξι δήμων και δύο Ιερών Μητροπόλεων από την Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα (Δήμοι Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου καθώς και η Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδέλφειας και η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού) παρέλαβαν εκτός από κοτόπουλα, βρεφικά είδη, είδη παντοπωλείου καθώς και βασικής υλικής συνδρομής.

ΚΕΔΕ: Στις 10:00 π.μ. η Ημερίδα «Υγειονομική Διαχείριση Μετακινούμενων Πληθυσμών - Προσφύγων»

Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Υγειονομική Διαχείριση Μετακινούμενων Πληθυσμών - Προσφύγων» διοργανώνει στις 10:00 π.μ η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί, στην «Αίθουσα Αργυριάδη» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτίριο, Πανεπιστημίου 30).
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας θα παρουσιαστεί το φαινόμενο του προσφυγικού και θα αναλυθεί από ειδικούς επιστήμονες και προσωπικότητες του ακαδημαϊκού χώρου με στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και τη συνεννόηση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των Υπηρεσιών που είναι υπεύθυνοι για τη Δημόσια Υγεία, ώστε να προσεγγίσουν και να αντιμετωπίσουν τους μετακινούμενους αυτούς πληθυσμούς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσο αφορά στην υγειονομική πλευρά.
Τις εργασίες της ημερίδας θα ανοίξει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ εισηγητής είναι ο Παναγιώτης Ευσταθίου, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα εργασιών: