Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Παραιτήθηκαν τα «παλλόμενα πέη»!!!

Εδώ θα γίνει ο λάκκος μας !!!

Όσο το δικό μας κεφάλι χτυπάει σε τοίχο τόσο οι απόγονοι αυλικοί των Βαυαρών στήνουν τα τάγματά τους με μεγάλη άνεση για να μας ακρωτηριάσουν με το νόμιμο των ψηφισμάτων, διαγγελμάτων, εγκυκλίων και νόμων.
Κλαψουρίζουμε για την κατάντια μας και το αύριο που θα μάς βρει χωρίς ψωμί και νερό στο τραπέζι και η άνοια  έχει γίνει το χαρακτηριστικό εκατομμυρίων πολιτών που πλέον δεν ξέρουν ούτε γιατί ζουν, ούτε πού πάνε, ούτε τι να κάνουν. 
Σαν πρόβατα κλεισμένα στο μαντρί ακούνε τους λύκους να τριγυρίζουν και ποδοπατώντας ο ένας τον άλλον περιμένουν την τελική εισβολή και το μακελειό που θα ακολουθήσει.
Το σιχτίρισμα άργησε πολλά χρόνια και τα χαστούκια, που απανωτά έπρεπε να πέφτουν σε κάθε ευκαιρία στα μάγουλα των πολιτικών και όλων των κοπρόσκυλων που τους φυλάνε, τελικά δεν θα έρθουν ποτέ.
Ξεκίνησε η ιστορία και αποβάλλει τον λαό σαν πλέμπα και τα καθίκια που μπουσουλούσαν ανάμεσα μας χρόνια τώρα βρήκαν πάτημα πάνω στο σβέρκο μας και σήκωσαν ανάστημα.  
Κουνάνε δακτυλάκια απειλητικά εναντίον μας, προειδοποιούν για την νομιμότητα της αναγκαίας για την ειρήνη λεπίδας που θα χωθεί στα λαρύγγια μας.
Σκιαζόμαστε τις κυράτσες που πήραν θέση στα υπουργικά συμβούλια. 
Σκιαζόμαστε τους ηλίθιους που κάθονται στα έδρανα της Βουλής στήνοντας κάθε τόσο και από ένα τσίρκο σε επανάληψη. 

Σ' αυτό το δρόμο που διάλεξες να πας, κοίτα να προφτάσεις τον καιρό...

*** Να υποθέσω ότι παρακολουθήσατε την συζήτηση στην βουλή για την διαπλοκή ή μπα; 
*** Το ότι ο Αλέξης μίλησε Τρίτη βράδυ, που κανονικά βγαίνει το Αλ Τσαντήρι, ήταν συμβολικό; 
*** Ακόμη να συνέλθω από το σοκ που έπαθα με τον θάνατο του Χανς Ντήτριχ Γκένσερ
*** Τόσο καλό ναζί αντικαγκελλάριο και υπουργό εξωτερικών δεν έχει ξαναβγάλει η Γερμανία. 
*** Μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε αν αυτοί οι πρόσφυγες είναι όντως πρόσφυγες ή απλώς επενδυτές που τους αρέσουν τα extreme sports; 
*** Δεν κατάλαβα πού είναι το κακό με όσα είπε ο Μάρδας για πρόσφυγες επενδυτές. 
*** Οχτώ ευρώ το χέσιμο και πέντε ευρώ ένα μπουκάλι νερό πληρώνουν οι άνθρωποι. 
  Don't let the sun go down on me, Sir!
 *** Δηλαδή είναι καλύτεροι κάτι τσίπηδες που πληρώνουν ένα πενηνταράκι τον καφέ στο κυλικείο της βουλής; 
*** Να φτιαχτεί και ΔΟΥ Ειδομένης, να μη ταλαιπωρούνται οι επενδυτές που θέλουν να βγάλουν ΑΦΜ. 
*** Περπάτα, περπάτα, περπάτα... ποιός είπε πως δεν αγαπούσαμε την ζωή;... 
*** Πώς τον είδατε τον σωματοφύλακα του Ερντογκάν που είπε σε διαδηλωτή στις ΗΠΑ "αν ήμασταν στην Τουρκία, θα σε γαμούσα"; 
*** Λέτε να καταλαβαίνει ότι αυτόν που είναι στην Τουρκία, τον γαμάνε; 

«Η σκέψη είναι από τη φύση της πολεμική»


Βάζει «φωτιά» & στο Αιγαίο, τουρκική αεροπορική άσκηση σε 17 επαρχίες

Η τουρκική αεροπορία θα πραγματοποιήσει  προγραμματισμένες  αεροπορικές ασκήσεις με την επωνυμία «Yıldırım-2016» σε 17 περιοχές της τουρκικής επικράτειας.
Η  άσκηση ξεκινάει σήμερα 4 Απριλίου 2016, σύμφωνα με τον Αρχηγό  της τουρκικής αεροπορίας και πραγματοποιείται σε 10 με 12  πολεμικά αεροδρόμια, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.
Η ουσία είναι ότι τις νορμάλ ημέρες τα τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν απροκάλυπτα  τον ελληνικό εναέριο χώρο, τώρα που έχουν άσκηση θα ξεπεράσουν και τον  ίδιο τους τον εαυτό οι Οθωμανοί Τούρκοι.
Για τον λόγο αυτό έχουν δεσμεύσει συγκεκριμένες περιοχές εντός του Αιγαίου όπου είναι απόλυτα εξακριβωμένο ότι θα έχουμε πολλά και διαφορετικά «τουρκικά παρατράγουδα». 
Η δυναμική παρουσία όμως της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας αποτελεί εγγύηση για την χώρα μας.

Πάμε σε αναδιάταξη των συνόρων με αφορμή το Προσφυγικό, εκτιμά ο Γ. Πανούσης!!!

Από τη Λαμία, όπου βρέθηκε για να μιλήσει σε εκδήλωση των «300», ο Γιάννης Πανούσης επανέλαβε την κριτική του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. 
«Υπήρξε αιφνιδιασμός. Εγώ το είχα πει ότι θα έρθει 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και με έλεγαν φαντασμένο. Τώρα όλοι έχουν σηκώσει φράχτες και η χώρα μας είναι το μαύρο κουτί…», είπε ο πρώην υπουργός για το προσφυγικό. 
«Αισθάνεται κανείς ότι λειτουργούμε αμυντικά και χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό», πρόσθεσε.
                             

Στην Χίο αφήνουν ανεξέλεγκτους μετανάστες & ΜΚΟ, αλλά δέρνουν αγρίως τους Ελληνες!!!

Αυτό, αυτό είναι σωστό, ψηφίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ & βάλτε τον σκασμό!
Άγριες συμπλοκές, μεταξύ κατοίκων των Ταμπάκικων και διμοιρίας των ΜΑΤ, σημειώθηκαν χθες Κυριακή στη Χίο, λίγο μετά τις 9:30 μ.μ. 
Όλα ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι αρνήθηκαν τη μεταφορά των προς απέλαση μεταναστών στην περιοχή τους, και συγκεκριμένα στο κτίριο όπου μέχρι πρότινος πραγματοποιούταν η διαδικασία της ταυτοποίησης και της καταγραφής προσφύγων και μεταναστών.
Χωρίς καμία αιτία κι ενώ οι κάτοικοι αρνούταν ειρηνικά τη διέλευση της κλούβας της Αστυνομίας, τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν τραυματίζοντάς τους, στέλνοντας μάλιστα τρεις από αυτούς στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο!!!!!!!!

Η ΛΑΕ Κηφισιάς συζητά στρατηγικά και προγραμματικά θέματα

ΠΕΝΤΕ(5) θεματικούς κύκλους συζητήσεων για στρατηγικά και προγραμματικά ζητήματα οργανώνει η Πολιτική Επιτροπής της Λαϊκής Ενότητας Κηφισιάς, όπως αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 23 Μαρτίου. 
Οι συνεδριάσεις, στις οποίες θα προσκληθούν μέλη και φίλοι της ΛΑΕ, οργανώνονται εν όψει και της Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης της ΛΑΕ, που προγραμματίζεται κατά τα τέλη Μαΐου.
Οι συζητήσεις θα γίνουν στις εξής ημερομηνίες με τα παρακάτω θέματα:
1. Τετάρτη 6 Απριλίου:
Χρέος, Ευρώ, ΕΕ, στρατηγική ρήξης και οι προϋποθέσεις της
2. Παρασκευή 22 Απριλίου:
Παραγωγικός μετασχηματισμός, πολιτικές - κοινωνικές - οικονομικές - οικολογικές πλευρές του θέματος, η πράξη.
3. Παρασκευή  6 Μαΐου:
Εξωτερική πολιτική, εθνικό και ταξικό ζήτημα, πατριωτισμός και διεθνισμός, εξάρτηση / ανεξαρτησία, εθνικά θέματα, μεταναστευτικό - προσφυγικό.
4. Τετάρτη 18 Μαΐου:
Πολιτικό σύστημα, δημοκρατία, λαϊκή εξουσία, κράτος κλπ.
5. Παρασκευή 27 Μαΐου:
Το υποκείμενο (κόμμα, μέτωπο, αριστερά, κινήματα, τάξεις), οι πολιτικές οικοδόμησής του και η ΛΑΕ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ:Την Πέμπτη 7 του Απρίλη απεργούμε για όλα!

Συνάδελφε συναδέλφισσα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΖΑ ΑΝΕΛ μαζί με τους μακελάρηδες των λαών ολοκληρώνουν τις διαπραγματεύσεις όσο αφορά τις ανατροπές στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, στο φορολογικό, στα κόκκινα δάνεια κ.λ.π. 
Στόχος τους για ακόμα μια φορά είναι η λεηλασία των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.
Για εμάς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Δεν πρέπει και δεν θα δώσουμε καμιά ανοχή στο παρά πέρα ξεχαρβάλωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, του εισοδήματος μας και της ζωής μας γενικότερα. 
Να μην αφήσουμε να περάσει η προπαγάνδα της κυβέρνησης. 
Να μην επιτρέψουμε στη κυβέρνηση να πάρει μέτρα καταστολής με πρόσχημα τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλες
Τέτοιες ενέργειες το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να βάλουν το λαό μέσα στο καβούκι του, στο γύψο προκειμένου να περάσουν την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική τους αναίμακτα.
Το προηγούμενο διάστημα με τις κινητοποιήσεις μας, με τη δράση μας καταφέραμε να τους καθυστερήσουμε, τώρα ήρθε η στιγμή να χαλάσουμε και τις αποφάσεις τους. 
Από τη συμμετοχή μας, την οργάνωση μας θα κριθεί και το αποτέλεσμα. 
Κανένας δεν μπορεί να μείνει απαθής στη νέα λεηλασία που μας ετοιμάζουν.

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Αύριο η ενδοΟμιλική συνεστίαση με θέμα:«Επίσημη ιστολσελίδα Ροταριανού Ομίλου Αμαρουσίου»


Στις 6:00 μ.μ. η συζήτηση ενάντια στο επερχόμενο Ασφαλιστικό ν/σ, στην Επαυλη Κουβέλου

Εκπόνηση έρευνας για το «Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης της Σχολικής Κοινότητας για Ορθολογική Διαχείριση Διατροφικών Επιλογών»

Προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Αττικης με το ΤΕΙ Αθήνας 
Σκοπός του ερευνητικού έργου, είναι η συμβολή στη διερεύνηση των αναγκών παιδιών και εφήβων σε θέματα διαχείρισης των διατροφικών επιλογών και η συγκριτική ερμηνεία των αποτελεσμάτων. 
Συγκεκριμένα, με τον προσδιορισμό των στόχων, την αναγνώριση της διαφοράς μεταξύ στόχων και της υπάρχουσας κατάστασης, την αξιολόγηση των προγραμμάτων επιμόρφωσης με τη χρήση κατάλληλων εργαλείων και ερωτηματολογίων για τις αναγκαίες μετρήσεις και με την ερμηνεία των συγκριτικών αποτελεσμάτων, επιδιώκεται να αποτυπωθούν οι πραγματικές ανάγκες της ομάδας στόχου και να προσδιοριστούν οι αποτελεσματικές ενέργειες που θα πρέπει να ληφθούν, ώστε να επιτευχθεί η ορθολογικότερη διαχείριση των διατροφικών τους επιλογών.
Ομάδα στόχου είναι οι μαθητές & ενδιάμεσες ομάδες στόχου είναι οι γονείς & οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι, μέσα από την ενημέρωση και την καίρια ευαισθητοποίηση, καλούνται να ενεργοποιηθούν και να συμβάλουν θετικά στη διαδικασία. 

Στα «Χελιδονίσματα 2016» συμμετείχε ο Γιώργος Καραμέρος

«Φτιάχνουμε χελιδονοφωλιές με ισχυρό συμβολισμό»
Στην ανοιξιάτικη γιορτή «Χελιδονίσματα 2016» στο Δάσος Συγγρού, στο Μαρούσι συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Γιώργος Καραμέρος, το πρωί του Σαββάτου 2 Απριλίου.
 Στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσαν η «Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία», το «Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών» και οι «Φίλοι του Δάσους Συγγρού», μικροί και μεγάλοι έφτιαξαν μια πήλινη χελιδονοφωλιά που πήραν σπίτι τους για να την τοποθετήσουν σε σημείο που μπορούν αξιοποιήσουν τα μεταναστευτικά πουλιά.
Τα «Χελιδονίσματα» διοργανώθηκαν για 22η συναπτή χρονιά και υλοποιήθηκαν σε περισσότερες από 30 πόλεις ή περιοχές της χώρας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους περιβαλλοντικούς φορείς.
Ο κ. Καραμέρος δήλωσε σχετικά:

Στις 6:00 μ.μ. η εκδήλωση με θέμα «Ο άρτος ο επιούσιος - ο άρτος ο υπερούσιος»

Εκδήλωση με θέμα: «Ο άρτος ο επιούσιος - ο άρτος ο υπερούσιος», διοργανώνει ο «Διαλεκτικός Όμιλος Αμαρουσίου» σήμερα Κυριακή 3 Απριλίου 2016 στις 6:00 μ.μ, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.
Επί του θέματος θα μιλήσει η καθηγήτρια κα Αγγέλα Γούναρη - Στεφανίδη. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στις 11:30 π.μ. η 2η δράση του Συλλόγου «Κασταλία», «ΑΣΚΗΣΗ στη ΦΥΣΗ για ΟΛΟΥΣ»

Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ «Η  ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
Σας προσκαλεί στην:
2η ΔΡΑΣΗ «ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»
Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 σας καλούμε όλους, σε μία συνάντηση  - ανάσα στο Άλσος Συγγρού, για περίπατο στο δάσος, αλλά και για φυσική άσκηση με την επίβλεψη του ειδικού γυμναστή Γιάννη Δήμου.
Η δράση αυτή του Συλλόγου «Κασταλία» είναι η 2η σε μια σειρά νέων περιβαλλοντικών δράσεων, με σκοπό να βρίσκουμε χαρά και ευεξία και να ζούμε μέσα στους ελεύθερους δημόσιους χώρους της πόλης μας.
Ελάτε να γνωριστούμε, να περπατήσουμε και να μάθουμε τις ομορφιές του δάσους, να κάνουμε  γυμναστική στη φύση, μέσα στο περιβάλλον ενός ζωντανού φυσικού περιβάλλοντος, που είναι δίπλα μας.

Στις 11:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Λυκόβρυσης, η παρουσίαση του βιβλίου «ΑΞΙΖΕ» της Νίτσας Λουλέ

Παραστάσεις Μαριονέττας από σήμερα στο «THEATRALE»

Το «THEATRALE» παρουσιάζει τις Ελληνικές Μαριονέττες,σε μια σειρά σπονδυλωτών παιδικών παραστάσεων.
Σας περιμένουμε από την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 11:30 π.μ  & στις 5:00 μ.μ.

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ο Θρυλικός Δόκτωρ Albert Flipοut μαζί με τον Mickey Pantelous την Τετάρτη στο «Σπίρτο»

«Χελιδονίσματα 2016» σήμερα στο Δάσος Συγγρού


Η «Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία», το Ι.Γ.Ε. και οι «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» συνδιοργανώνουν τα «Χελιδονίσματα 2016», σήμερα Σάββατο 2 Απριλίου 11:00 - 14:00 στο Δάσος Συγγρού.

Ξεκινά σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΕΠΑΣ Συγγρού, το εκπαιδευτικό 2μερο για την γεωργική βιοποικιλότητα

Δωρεάν σχολείο σπόρων από τον ΑΙΓΙΛΟΠΑ στο Μαρούσι!!!
Ο «ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ» (Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία) σε συνεργασία με την Επαγγελματική Σχολή Συγγρού (Αμαρουσίου) του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις της ΕΠΑΣ Συγγρού, Κηφισίας 182, στις 2 και 3 Απριλίου 2016, ένα εκπαιδευτικό διήμερο πρόγραμμα με αντικείμενο τη γεωργική βιοποικιλότητα και τη διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών.
Το «Σχολείο Σπόρων», ως θεσμός στα πλαίσια του  «ΑΙΓΙΛΟΠΑ» που λειτουργεί επιτυχημένα από το 2012, έχει σαν σκοπό να μεταδώσει χρήσιμες εμπειρίες και γνώσεις στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να διατηρηθεί και αξιοποιηθεί κατάλληλα ο γεωργικός γενετικός πλούτος της χώρας μας, καθώς και η πλούσια γεωργική της παράδοση.
Το πρόγραμμα θα παρακολουθήσει με ελεύθερη συμμετοχή, περιορισμένος αριθμός εκπαιδευομένων (40-50 άτομα) και απευθύνεται κατά προτεραιότητα στα μέλη του «ΑΙΓΙΛΟΠΑ» στην περιοχή της Αθήνας, στους μαθητές της ΕΠΑΣ, στα μέλη σποροδικτύων και ομάδων περιαστικών κήπων καθώς και σε καλλιεργητές της περιοχής Αττικής. 
Οι εκπαιδευόμενοι θα επιλεγούν κατόπιν αιτήσεώς τους μέχρι τις 24 Μαρτίου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@aegilops.gr ή με φαξ στο 242 80 94 558.

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - 2 ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Προσφυγικό - Μεταναστευτικό:παρέμβαση Π. Κουρουμπλή ζητεί ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Mε επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ζητεί την παρέμβαση του  Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή με αφορμή άρθρα του υπό ψήφιση νομοσχέδιο με τίτλο «Οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσίας Ασύλου, Αρχής Προσφυγών, Υπηρεσίας Αρχής και Ταυτοποίησης, σύσταση Γενικής Γραμματείας Υποδοχής» .
Συγκεκριμένα ζητεί από τον Υπουργό να δει με «ιδιαίτερη προσοχή τα θέματα  πριν το νομοσχέδιο εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής».  
Οι επισημάνσεις του Γ. Πατούλη αφορούν συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου στα οποία απαιτείται επιπλέον επεξεργασία.
Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω σημεία:

Άνοιξε ο δρόμος στο Π. Σ. για την υπογειοποίηση της Μ. Μερκούρη & παρεμβάσεις στη Λ. Ηρακλείου

Δεκάδες δημότες του Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος, ο πρώην Δήμαρχος Σταύρος Γεωργόπουλος και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων παρακολουθήσαν με ικανοποίηση το απόγευμα της Πέμπτης στο Περιφερειακό συμβούλιο Αττικής τον Αντιπεριφερειάρχη βορείου τομέα Γιώργο Καραμέρο να εισηγείται την εκπόνηση των μελετών υπογειοποίησης της οδού Μελίνας Μερκούρη αλλά και παρέμβασης στο βόρειο τμήμα της Λεωφόρου Ηρακλείου.

Οι εισηγήσεις υπερψηφίστηκαν από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Περιφερειακού συμβουλίου και ανοίγουν τον δρόμο για καίριες παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα του κέντρου του Ηρακλείου ειδικά στην περίπτωση της ολοκληρωμένης παρέμβασης, με άξονα την υπογειοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη.
Οι τοποθετήσεις του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραμέρου.
Παρέμβαση στο κέντρο του Ηρακλείου - Υπογειοποίηση Μελίνας Μερκούρη

Τάμπα - Τούμπα, Τάμπα - Τούμπα, γειάσου Τσίπρα κωλοτούμπα ...

Θυσιάζουν τα πάντα οι «Αριστεροί» ΝΕΟδωσίλογοι για να κλείσει η αξιολόγηση!

Άρον-άρον και χωρίς αντιρρήσεις και αντιστάσεις επί των καυτών προβλημάτων της οικονομίας και της κοινωνίας, η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει το νέο επώδυνο πακέτο μέτρων που βυθίζει ακόμη περισσότερο την πραγματική οικονομία στο σπιράλ της ύφεσης.
Η μείωση συντάξεων, εισοδημάτων, οικογενειακών προϋπολογισμών, αλλά και η εκχώρηση σχεδόν του συνόλου των κόκκινων δανείων σε ξένα funds, πιστοποιούν για μια ακόμη φορά την έλλειψη σχεδίου, προγραμματισμού και γενικότερα οικονομικής πολιτικής της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η περαιτέρω  βέβαια συρρίκνωση των εισοδημάτων θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μείωση της κατανάλωσης, κατ’ επέκταση του τζίρου των επιχειρήσεων με ό,τι φυσικά αυτό συνεπάγεται για βιωσιμότητά τους, την ανεργία, ακόμη και για έσοδα του Δημοσίου.
Ο τελικός «λογαριασμός» ράβεται στην τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, όπου το οικονομικό επιτελείο ευελπιστεί ότι θα λάβει το «πράσινο» φως για τις ανατροπές στη φορολογία και στο Ασφαλιστικό, ώστε με την έλευση του κουαρτέτο το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα και την έναρξη των διαπραγματεύσεων από την προσεχή Δευτέρα να μένει ανοιχτός μόνο ο «καυτός» φάκελος των κόκκινων δανείων.
Άλλωστε το χάσμα που χώριζε, μέχρι πρότινος, τις δυο πλευρές όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό του 3% του ΑΕΠ, ή περίπου 5,5 δισ. ευρώ, όπως έχει αποκαλύψει το Liberal.gr, καλύπτεται από τις παρεμβάσεις 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δις. ευρώ στο Ασφαλιστικό και 2% του ΑΕΠ, ή 3,6 δισ. ευρώ, στη φορολογία.
Κλείδωσαν οι επιβαρύνσεις στη φορολογία

Τα «παλλόμενα πέη» του πολυπολιτισμικού ΣΥΡΙΖΑ στο ... ΦΑΜΠΡιανό σύμπαν!

Έξαλλος ο καλλιτεχνικός κόσμος με τον Φαμπρ στα social media 
        «Γιατί δεν είμαστε όλοι στους δρόμους;» 
Εξαλλος είναι ολόκληρος ο καλλιτεχνικός κόσμος, ο κόσμος του θεάτρου, αλλά και η πλειοψηφία των δημοσιογράφων με τις ανακοινώσεις τους νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς πλέον Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Γιαν Φαμπρ, πως φέτος δεν θα παρουσιαστούν Ελληνικές παραγωγές (πλην του Εθνικού και τη Λυρικής), καθώς ανέλαβε αργά τα καθήκοντά του και δεν πρόλαβε να ενημερωθεί για το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας.
Για το λόγο αυτό φέτος θα «απολαύσουμε» ένα μεγάλο αφιέρωμα στη χώρα του, το Βέλγιο και στη δική του δουλειά, το Φαμπριανό σύμπαν δηλαδή.
Συγκεντρώσαμε μερικές από τις αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου και σας τις παρουσιάζουμε. 
Σας θυμίζουμε πως σήμερα - Παρασκευή - θα λάβει χώρα συγκέντρωση στο θέατρο Σφενδόνη από όλους τους καλλιτέχνες προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης έδωσε το δικό του μήνυμα μέσω του Facebook 
για όσα εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στον καλλιτεχνικό χώρο. 
«Το Φεστιβάλ δεν είναι -και δεν θα έπρεπε να είναι- θεσμός οικονομικής στήριξης των καλλιτεχνών. 
Όσο κι αν είναι τρομερό να χάνουν οι άνθρωποι τη δουλειά τους, θα ήταν θεμιτό να μην προκριθεί μια παραγωγή επειδή προκρίθηκε μια άλλη. Σ' ένα Φεστιβάλ, κάποιοι μπαίνουν, κάποιοι μένουν απ' έξω – εμένα πάντως μου έχουν συμβεί και τα δύο. Κάθε χρόνο κάποιες προτάσεις απορρίπτονται. 
Το εξοργιστικό είναι το πλαίσιο, το “βελγικό Φεστιβάλ”, αυτό είναι που μας ντροπιάζει όλους - καλλιτέχνες και θεατές. Είναι εύκολο να οργίζεσαι. Το δύσκολο είναι να οργίζεσαι με τον σωστό άνθρωπο, για το σωστό λόγο, με τον σωστό τρόπο

«Τα Άχραντα Πάθη» από τις 6:30 μ.μ. στον Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου Αμαρουσίου

Ξεκινάει στις 9:00 π.μ. στο «The Mall Athens», η 10η Μαθητική Εμπορική Έκθεση του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων»

Σε δύο μεγάλες Εμπορικές Εκθέσεις σε Μαρούσι & Θεσσαλονίκη οι μαθητές «επιχειρηματίες» θα παρουσιάσουν τα καινοτόμα προϊόντα τους 
Με εντυπωσιακά, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες συμμετέχουν φέτος στην 10η Μαθητική Εμπορική Έκθεση του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece» εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες απ’ όλη την Ελλάδα που έγιναν «επιχειρηματίες», μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση».
Τα παιδιά, 15 έως 18 χρονών, έχουν δημιουργήσει έξυπνες εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, διαδικτυακές υπηρεσίες, ραδιοφωνικούς σταθμούς, επιτραπέζια, χρηστικά αντικείμενα, πρωτότυπα καλλυντικά, είδη διακόσμησης και διατροφής αλλά και κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές επιχειρήσεις.
Στο πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» συμμετέχουν φέτος 100 σχολεία από όλη την Ελλάδα, ενώ στις δύο Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις θα λάβουν μέρος 70 ομάδες από Γενικά Λύκεια, ΕΠΑ.Λ., Γυμνάσια, Εσπερινά, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), Πρότυπα Πειραματικά, Μουσικά, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Μεσσηνία, την Ηλεία, την Αχαΐα, τη Ρόδο, την Κάλυμνο, την Κρήτη, τη Χαλκιδική, την Πέλλα, την Κατερίνη, την Πιερία, την Καβάλα, την Κοζάνη, τα Ιωάννινα, τη Λευκάδα, την Ημαθία, τις Σέρρες, τη Βέροια.
Oι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο The Mall Athens, στο Μαρούσι την Παρασκευή 1η Απριλίου, και στο Mediterranean Cosmos, στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 8 Απριλίου, από τις 9 πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Αρχίζει στις 6:00 μ.μ. το Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών

Η ΚΕΔΕ & η Επιτροπή Ισότητας την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Απριλίου διοργανώνουν, στην Καβάλα, το Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών με θέμα «Η Ισότητα στην Πόλη».
Τις εργασίες του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Συγκεντρώνει τρόφιμα για μετανάστες σήμερα & αύριο, ο «Αντι» ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ Συντονισμός Αμαρουσίου

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ο Θεατρικός Ομιλος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών παρουσιάζει αύριο στις 8:30 μ.μ. το έργο «Τσέχωφ»

«Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» για 3η χρονιά!

Η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου
ως μέλος της πρωτοβουλίας Future Library και 
με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα εορτασμού του Παιδικού Βιβλίου συμμετέχει στην εβδομαδιαία γιορτή για τα παιδιά και την ανάγνωση «Συλλέγω Εμπειρίες» από το Future Library σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ).
Στόχος του προγράμματος 
«Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»
 είναι η γνωριμία του κοινού, και κυρίως της νέας γενιάς, με τη φιλοσοφία, τους σκοπούς και τις δράσεις του ΚΠΙΣΝ, τονίζοντας τη σημασία της ελεύθερης πρόσβασης όλων των ανθρώπων στην τέχνη, την παιδεία και τον περιβαλλοντικό πολιτισμό.
Από την Δευτέρα 4 Απριλίου έως την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 σε συνεργασία με τα σχολεία της Πόλης, προτείνουμε στους μελλοντικούς ενήλικους αναγνώστες για πέντε ημέρες, πέντε βιβλία και πέντε διαφορετικές αναγνωστικές εμπειρίες, που θα αναδείξουν την απόλαυση της ανάγνωσης.

Γερμανία & ψεύδη...

                  Το στημένο γερμανικό παιχνίδι
Η διαφθορά, η διαπλοκή, η απάτη, το ψέμα, όπως επίσης η παράνομη και η νόμιμη φοροδιαφυγή, αποτελούν μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα – γεγονός που έχουν τεκμηριώσει με χαρακτηριστικό τρόπο η Γερμανία και ο κ. Σόιμπλε
Ο κ. Μητσοτάκης, στη θλιβερή συζήτηση του Κοινοβουλίου που αφορούσε τη διαφθορά, ισχυρίστηκε πως ο κ. Τσίπρας είναι ο πιο ψεύτης πρωθυπουργός που έχει κυβερνήσει ποτέ την Ελλάδα - κάτι που δύσκολα μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, γνωρίζοντας πόσες υποσχέσεις έδωσε στους Έλληνες, χωρίς να τηρήσει απολύτως καμία.
Ακόμη χειρότερα λέγεται πως γνώριζε εκ των προτέρων ότι, δεν θα μπορούσε να τιμήσει τις αμετροεπείς προεκλογικές του δεσμεύσεις - ενώ δυστυχώς κατέληξε πολύ γρήγορα στη συλλογή «εξημερωμένων πρωθυπουργών», καθώς επίσης υπουργών οικονομικών του κ. Σόιμπλε (εκτός απροόπτου φυσικά, αφού κανένας δεν ξέρει το μέλλον).
Από την άλλη πλευρά, αρκετοί είναι της άποψης πως πρόκειται για έναν προικισμένο πρωθυπουργό, ειδικά όσον αφορά τη διαστρέβλωση της αλήθειας και την ικανότητα του να πείθει με ψέματα - εφαρμόζοντας ουσιαστικά μία πολύ απλή μέθοδο, η οποία επικεντρώνεται στο ότι, άλλα λέει και άλλα κάνει, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό
Βέβαια έχει το πλεονέκτημα του προτέρου εντίμου βίου, επειδή δεν κυβέρνησε όλα αυτά τα έτη, τα οποία οδήγησαν την Ελλάδα μέσα από την πολιτική διαφθορά στη χρεοκοπία - ενώ είναι ο τελευταίος που ανέλαβε τη «διάσωση» της, βυθίζοντας την εντελώς στο βάλτο που είχε οδηγηθεί.
Λογικά πάντως φαίνεται πως στηρίζεται από τον κ. Σόιμπλε όσο κανένας άλλος, αφού προηγουμένως εξημερώθηκε, θάβοντας το λεκτικό επαναστατικό του μένος - επειδή ο γερμανός γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι, δεν θα βρει καλύτερο για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, καθώς επίσης για την ολοκλήρωση της λεηλασίας της Ελλάδας.

«Σάτιρα Control»: Γερμανοί, γελάστε μαζί μας, γιατί μας ...εξοντώσατε!

   Λάκης Λαζόπουλος & Τζίμης Πανούσης μαζί στη Γερμανία!!!

Στις αρχές Νοεμβρίου στο Ναύπλιο, η 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση

«Η προσφυγική κρίση & ο ρόλος των Δήμων στη διαχείρισή της, 
πρέπει να απασχολήσουν τη Συνέλευση», τονίζει ο Γ. Πατούλης
Με αντικείμενο την υλοποίηση και τον προγραμματισμό της 6ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Ελλάδα, συνεδρίασε χθες, στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, η ομάδα εργασίας της Ελληνογερμανικής συνέλευσης, υπό τον συντονισμό του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Αμαρουσίου Γ.Πατούλη.
Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε η 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση να πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο, το διήμερο 4 και 5 Νοεμβρίου του 2016.
Στην ομάδα εργασίας συμμετείχαν ο κ. Frank Edelmann - Δήμαρχος Στάιναχ και Συντονιστής Δημάρχων της Γερμανίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, ο Δρ. Πέτρος Τατούλης - Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος - Δήμαρχος Δράμας και εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση.
Κατά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε πως πρέπει να ενισχυθεί ο θεσμικός χαρακτήρας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. 
Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη να συγκροτηθεί μία οργανωτική ομάδα η οποία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνέλευσης, θα επεξεργαστεί και θα οργανώσει συναντήσεις σχετικά με τις θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν και θα καταθέσει σχετικές προτάσεις. 
Επίσης σημείωσε πως ένα από τα θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τη Συνέλευση είναι η προσφυγική κρίση και ο ρόλος των Δήμων στη διαχείριση της.

Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ στην Κυβέρνηση για την διαχείριση του προσφυγικού

Τα μέχρι τώρα δεδομένα του προσφυγικού ζητήματος, τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης  αλλά και η συνεννόηση  και   συνεργασία Κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την  εφεξής διαχείρισή του,  ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που έγινε σήμερα μεταξύ του Διοικητικού  Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή, μετά από αίτημα του ίδιου του υπουργού.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, καλωσορίζοντας τον υπουργό χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία του να έρθει και να ζητήσει ευθέως τη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα.
Γεγονός, που όπως είπε, φανερώνει ότι η κυβέρνηση έχει πλέον συνειδητοποιήσει, πως για την αντιμετώπισή του η συμβολή των δήμων είναι καθοριστικής σημασίας, ενώ υπενθύμισε παράλληλα πως η ΚΕΔΕ από πέρυσι το είχε ζητήσει , χωρίς ωστόσο να ληφθεί υπόψη το αίτημά της.
Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλής τόνισε πως ζήτησε αυτήν τη συνάντηση για να μεταφέρει μέσω του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ  προς όλους τους δήμους της χώρας την παράκλησή του για συνεννόηση και συνεργασία, αλλά   και τον προβληματισμό ότι αν  κατανεμηθεί το βάρος σε όλη τη χώρα η αντιμετώπιση του προσφυγικού θα είναι και πιο διαχειρίσιμη και  πιο δίκαιη, συμπληρώνοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει  παράλληλα έναν γύρο επαφών με τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, επαφές  που θα κορυφωθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Ο κ. Κουρουμπλής ενημέρωσε το ΔΣ της ΚΕΔΕ ότι ήδη έχει κατανεμηθεί από το ΠΔΕ το ποσό  των 2,8 εκ. ευρώ στους δήμους που ήδη επωμίζονται το βάρος του προσφυγικού και ότι είναι σε εξέλιξη νέα κατανομή πόρων, σε συνεργασία  με το υπουργείο Οικονομίας.

Νέα από τις βαλκανικές χώρες


Στην αλβανική πρωτεύουσα Τίρανα διανέμονται φυλλάδια με την έκκληση να σκοτωθούν όλοι οι άπιστοι. 
Τα τοπικά ΜΜΕ καλούν τις αρχές να ελέγξουν την αξιοπιστία αυτών των πληροφοριών, για να απομακρυνθεί κάθε κίνδυνος από την διάδοση ριζοσπαστικού ισλάμ στην Αλβανία. Στην χώρα, πέρα από την μουσουλμανική κοινότητα, υπάρχουν και χριστιανικές – ορθόδοξοι και καθολικοί.

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Ντατσιάν Τσόλος αναγνώρισε σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ότι υπάρχει κίνδυνος από τρομοκρατία στη Ρουμανία, αλλά δήλωσε, ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών ελέγχουν την κατάσταση. 
Κατά τα λόγια του οι υπηρεσίες είναι με αυξημένη ετοιμότητα, αλλά χρειάζονται κατάλληλα εργαλεία, για να παρακολουθήσουν την κατάσταση. 
Ο ίδιος ανέφερε συγκεκριμένα την ανάγκη καλύτερου ελέγχου κατά την πώληση προπληρωμένων καρτών για κινητά, επειδή κατά τα λόγια του η Ρουμανία είναι από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη, όπου δεν χρειάζεται διαπίστωση της ταυτότητας του πελάτη, για να αγοράσει προπληρωμένη κάρτα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τρομοκρατικές επιθέσεις και σε άλλα μέρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κινητοποίηση διαμαρτυρίας εναντίων της προσέγγισης μεταξύ Σερβίας και ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Βελιγράδι

Στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση:Οικονομική Ανάπτυξη - Παραγωγική Ανασυγκρότηση - Κοινωνική Οικονομία

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ:Ολοι στις 7:00 μ.μ. στο μεγάλο Συλλαλητήριο

Συνάδελφοι & συναδέλφισσες, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται στη τελική φάση της διαπραγμάτευσης με τη Τρόικα και όλα καταμαρτυρούν ότι το τελικό σχέδιο θα είναι πολύ χειρότερο από την αρχική πρόταση
Στόχος να τσακίσουν ότι δικαιώματα και κατακτήσεις είχαν απομείνει στους εργαζόμενους αλλά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τη κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. 
Απέναντι σε αυτή την επίθεση κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος. 
Η επίθεση είναι σφοδρή και αφορά το σύνολο της ζωής μας. 
Το ίδιο σφοδρή θα πρέπει να είναι και η απάντηση μας. 
Θέλουν να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς και τις συντάξεις,  αυξάνουν τους φόρους, προχωράνε σε μια σειρά ιδιωτικοποιήσεις κ.λ.π. 
Εκμεταλλεύονται το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες προκειμένου να φέρουν και νέα μέτρα καταστολής απέναντι στους λαϊκούς αγώνες.     
ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ. 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Εποικοδομητική η συνάντηση του Γ. Πατούλη με τον Σύλλογο της Αγίας Φιλοθέης

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συνοικία της Αγίας Φιλοθέης έθεσε υπόψη του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος της Αγίας Φιλοθέης κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης 29 Μαρτίου στο δημαρχείο της πόλης.
Στη συνάντηση, που έγινε παρουσία των Αντιδημάρχων Σπύρου Σταθούλη, Βασίλη Κόκκαλη, Νίκου Κάββαλου, Δημήτρη Καρλαύτη,  Ειρήνης- Μαρίας Χαλιώτη και του Γενικού Γραμματέα, Γιώργου Διδασκάλου, ο πρόεδρος Νίκος Αρβανιτάκης και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου αναφέρθηκαν στα μεγάλα, αλλά κι εκείνα της καθημερινότητας, θέματα που ταλανίζουν την περιοχή.
Ο Σύλλογος τόνισε στον κ. Πατούλη ότι κατ’ επανάληψη έχει θέσει υπόψη της Δημοτικής Αρχής - και μάλιστα εγγράφως - τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αγία Φιλοθέη, χωρίς όμως να βρει ανταπόκριση. 
Επεσήμανε τη συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή από τη λειτουργία των νοσοκομείων και των λοιπών επιχειρήσεων και ζήτησε τη διάθεση ετησίως ενός ικανού ποσού από τα έσοδα που έχει ο Δήμος από τις επιχειρήσεις αυτές για την υλοποίηση των αιτούμενων δράσεων.
Η συνάντηση διήρκεσε τρεις ώρες και κρίθηκε και από τις δυο πλευρές εποικοδομητική.