Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Επίκαιρα τραγούδια & χοροί της Αποκριάς, στη συνεστίαση του Συλλόγου Πολυδρόσου «Άγιος Αθανάσιος»

Στην καθιερωμένη μουσικοχορευτική εκδήλωση που διοργάνωσε και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυδρόσου «Άγιος Αθανάσιος» με την ευκαιρία της Αποκριάς, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης
Το πρόγραμμα της βραδιάς περιελάμβανε επίκαιρα τραγούδια και χορούς της Αποκριάς.
Στην βραδιά που πραγματοποιήθηκε παρουσία κατοίκων της περιοχής και φίλων του Ιερού Ναού, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, συνεχάρη τους ιερείς και όλους τους συντελεστές για την όμορφη αποκριάτικη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στην αίθουσα της Νεανικής Εστίας, υπογραμμίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά και να στηρίζει κάθε πολιτιστική κυψέλη σε κάθε γειτονιά της πόλης.

Γ. Πατούλης: Οι δήμοι μπορούν & θα έχουν ενεργό ρόλο στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ  με τον Υφ. Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Αλ. Χαρίτση
Την επίσπευση υλοποίησης έργων που αφορούν στην αυτοδιοίκηση και υλοποιούνται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχαν σήμερα το απόγευμα στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, ο αρμόδιος Υφυπουργός Αλ. Χαρίτσης και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε την ανάγκη να επιλυθούν μια σειρά από προβλήματα που δυσκολεύουν τη διαδικασία υλοποίησης έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και τόνισε ότι οι δήμοι μπορούν και έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν ενεργό ρόλο στην υλοποίηση των έργων.
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αλ. Χαρίτσης δεσμεύθηκε ότι το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η κατάρτιση Υπουργικής Απόφασης μέσω της οποίας θα επιλύονται μια σειρά από προβλήματα και θα επισπεύδονται οι διαδικασίες ωρίμασης και υλοποίησης των έργων.

Υπομονή!!! Σιγα-σιγά οι πρόσφυγες θα φύγουν όλοι ...

Εντείνει τις συσκέψεις & αποφάσεις για το προσφυγικό, ο Γ. Καραμέρος

Σειρά συσκέψεων με αποφάσεις για συγκεκριμένες ενέργειες στο προσφυγικό, πραγματοποιεί ο αντιπεριφερειάρχης βόρειου τομέα, Γιώργος Καραμέρος.
Σε συνάντηση με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του βόρειου τομέα, κ. Ιωάννη Ζιάραγκα, και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής, αποφασίστηκε η πρόσκληση σε γονείς και μαθητές των δημοτικών σχολείων του βόρειου τομέα, ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη προσωπικής υγιεινής και παιχνίδια από μαθητές, για τα παιδιά των προσφύγων.
Συγκεκριμένα, έπειτα από πρόταση του αντιπεριφερειάρχη κάθε μαθητής Δημοτικού σχολείου σταδιακά από το σύνολο των σχολείων της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Β Αθήνας θα κληθεί προαιρετικά να συγκεντρώσει ένα ή περισσότερα είδη (από συγκεκριμένη λίστα πραγματικών αναγκών). 
Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει το συντονισμό της δράσης, κινητοποιώντας τις σχολικές δομές και μεταφέροντας τα είδη που θα συγκεντρωθούν στην επίσημη αποθήκη της Περιφέρειας Αττικής στην «πλατεία νερού» στο Φάληρο και από εκεί στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. 
Εντωμεταξύ, έχει ήδη πραγματοποιηθεί η καταγραφή αλλά και η κινητοποίηση αλληλέγγυων πολιτών και εθελοντικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στο βόρειο τομέα και θα κληθούν να συνδράμουν στις υφιστάμενες δομές των κέντρων φιλοξενίας της Αττικής.

Δράση για τους πρόσφυγες από την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών

Περιφέρεια Αττικής: Δημιούργησε «Κέντρο Διαχείρισης» στο Παλαιό Φάληρο για τους πρόσφυγες

Τα συμπεράσματα συνεδρίασης διευρυμένου Δ.Σ. της ΠΕΔΑ για το προσφυγικό ζήτημα

Νέα επίθεση της «Ροζ» - ΑΥΓΗΣ στον πρ. της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη

Οι εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα, ιδιαίτερα στην περιοχή της  Αττικής, απασχόλησαν τη συνεδρίαση του διευρυμένου Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.Α., το απόγευμα της Πέμπτης 3 Μαρτίου, παρουσία πολλών Δημάρχων ή εκπροσωπών τους, του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργου Πατούλη, καθώς & του Γιώργου Μπαλάφα, Διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα και αρμόδιου από την πλευρά της κυβέρνησης για τις επαφές με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Στη συζήτηση αναπτύχθηκε για μία ακόμη φορά ο σχετικός προβληματισμός για τις διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος στην Αττική, κατατέθηκαν ερωτήσεις των αιρετών προς τον κ.Μπαλάφα για μία σειρά από ζητήματα, υπήρξαν τοποθετήσεις από τους αιρετούς, ενώ στο τέλος ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. Ηρακλής Γκότσης, κάνοντας έναν απολογισμό της συνάντησης, τόνισε τα παρακάτω:
«Αυτήν την στιγμή το ζήτημα της φιλοξενίας των προσφύγων το αντιμετωπίζουν μόνο 4-5 Δήμοι της Αττικής. 

Tην παραχώρηση ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ στους Δήμους, διεκδικεί η ΚΕΔΕ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου  (ΤΑΙΠΕΔ) Στέργιο Πιτσιόρλα, στα γραφεία του φορέα, είχε την Παρασκευή 4 Μαρτίου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου   Γιώργος Πατούλης
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ να παραχωρηθούν στους Δήμους ακίνητα ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να αξιοποιηθούν , προς όφελος των δημοτών.
Ειδικότερα ο κ. Πατούλης επισήμανε πως:
 είναι αναγκαίο οι Δήμοι να συμμετέχουν και να διατυπώνουν άποψη στη συζήτηση σχετικά με τις αλλαγές χρήσεων γης των συγκεκριμένων ακινήτων, καθώς στόχος είναι η δημιουργία κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων για τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες.
«Οι πολίτες έχουν πληρώσει πολύ ακριβά την άναρχη ανάπτυξη και την αδηφαγία κάποιων να εκμεταλλευθούν και το τελευταίο ίχνος ελεύθερου χώρου, με στόχο το κέρδος. 
Δεν είναι όλα εμπόριο. Οφείλουμε να είμαστε προσανατολισμένοι σε παρεμβάσεις με αναπτυξιακή προοπτική, που θα διασφαλίζουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

«ΕΝΟΤΗΤΑ»:ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΕΡΓΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΟΤΑΧΩΣ...

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ & δήμαρχος Αμαρουσίου δίνει το πανελλαδικό σήμα!
Με την ψήφιση της 1ης Αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του 2016 και της 1ης Τροποποίησης του τεχνικού προγράμματος του 2016 έρχονται να επιβεβαιωθούν αυτά που λέμε εδώ και καιρό για την πολιτική ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού που ακολουθεί ο κ. Πατούλης στο Δήμο.
Η τεχνική Επιθεώρηση του δημοτικού φωτισμού και η ορθολογική διαχείριση του στόλου δημοτικών οχημάτων ανατίθενται σε ιδιώτες.
Αυτά έρχονται να προστεθούν στους πρόσφατους διαγωνισμούς που είναι σε εξέλιξη για φύλαξη των εγκαταστάσεων του Δήμου και του οδοκαθαρισμού της πόλης σε ιδιωτικές εταιρίες. 
Αλλά και την έγκριση της μελέτης βιωσιμότητας της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ» για παράδοση του Ηλεκτροφωτισμού της πόλης για δώδεκα χρόνια σε ιδιώτη με δέσμευση μέρους των ανταποδοτικών τελών.
Δεν φτάνει όμως αυτό. 
Οι «υπηρεσίες» αυτές έχουν προϋπολογισμό και μπορούν να ανατεθούν με απόφαση Δημάρχου παρακάμπτοντας την Οικονομική Επιτροπή όπου παρεμβαίνει η αντιπολίτευση και «παρενοχλούν» οι εργαζόμενοι.
Συνολικά πάνω από 150.000€ θα διατεθούν σε υπηρεσίες και μελέτες - με τη μέθοδο της κατάτμησης - και διαδικασίες που απαιτούν μόνο απόφαση δημάρχου, ώστε ταυτόχρονα να εξυπηρετηθούν και οι πελατειακές σχέσεις της Δημοτικής Αρχής.

...Περαστικοί για τα σύνορα με την «Μακεδονία»!

Όλοι μαζί στον αγώνα, μαζί με τις γυναίκες & τα παιδιά μας, για μια καλύτερη ζωή

159 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατριών στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν ανθρώπινη ζωή, δουλειά, ισοτιμία και δικαιώματα, τιμάμε και συνεχίζουμε με νέες δυνάμεις και πείρα, για να φτάσουμε ως το τέλος, για να ολοκληρωθεί ο δρόμος που άνοιξαν. 
Χαιρετίζουμε όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης που μοχθούν καθημερινά μέσα σε δύσκολες συνθήκες να τα βγάλουν πέρα.
Διαδηλώνουμε όλοι μαζί ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που συνθλίβει κατακτήσεις & δικαιώματα & μας καταδικάζει, άντρες & γυναίκες, στην ανεργία, στην ανασφάλεια & στη διαρκή υποβάθμιση της ζωής των οικογενειών μας.
Σηκώνουμε τη φωνή μας και τη γροθιά μας για να απαιτήσουμε να μην ψηφιστεί ο νόμος λαιμητόμος της Κοινωνικής Ασφάλισης. 
Διεκδικουμε τα δικαιώματά μας για μια σύγχρονη Κοινωνική Ασφάλιση με ουσιαστικές παροχές και αξιοπρεπείς συντάξεις. 
Αντιστεκόμαστε μαχητικά στην αθλιότητα που καταδικάζει χιλιάδες γυναίκες να πληρώνονται ακόμη λιγότερο από τους άντρες, να δουλεύουν ως τα βαθιά γεράματα, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, της υγείας τους.
Διαδηλώνουμε ταυτόχρονα ενάντια στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων, του καπιταλισμού που γεννά τους πολέμους, δημιουργώντας στρατιές ανθρώπινων ψυχών που περιπλανούνται μερόνυχτα, ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους και πνίγονται στο Αιγαίο στα χέρια των δουλεμπόρων. 

Στις 12:00 μ.μ. η εκδήλωση με θέμα:«Η Γυναίκα στη μάχη της ενημέρωσης»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) διοργανώνει από κοινού με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), σημερα Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016 και ώρα 12:00, εκδήλωση με θέμα «Η Γυναίκα στη μάχη της ενημέρωσης».

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Το κορυφαίο κυβερνητικό έγκλημα

Έχουν αποκοπεί σταδιακά όλες οι έξοδοι κινδύνου της Ελλάδας, οπότε είναι έρμαιο των δανειστών της - ενώ το μεταναστευτικό μάλλον θα χρησιμοποιηθεί ως ένα προπέτασμα καπνού, με στόχο να κρυφτούν άλλες παραχωρήσεις
 «Υπάρχουν τρεις βασικές ομάδες χρημάτων: 
το συνάλλαγμα (μετρητά), τα πιστωτικά υπόλοιπα στους λογαριασμούς των τραπεζών, καθώς επίσης οι ρεζέρβες των κεντρικών τραπεζών. 
Όλα αυτά είναι ουσιαστικά υποσχετικές πληρωμών, χρεωστικά γραμμάτια δηλαδή του ενός τομέα στον άλλο.
Τα περισσότερα χρήματα που κυκλοφορούν στη σύγχρονη οικονομία υπάρχουν με τη μορφή των τραπεζικών καταθέσεων, οι οποίες δημιουργούνται από το πουθενά, από τις ίδιες τις εμπορικές τράπεζες, αναφέρει στην έκθεση της η Τράπεζα της Αγγλίας - ενώ οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως οι εμπορικές τράπεζες είναι τα πάρα πολλά μικρά «τυπογραφεία χρήματος», ενώ οι κεντρικές τα λίγα μεγάλα τυπογραφεία».
------------------------------------------------------------
Το βασικό επιχείρημα όλων όσων τάσσονται υπέρ της δραχμής, έχοντας την άποψη ότι θα λύσει ως δια μαγείας τα προβλήματα της οικονομίας μας, είναι η αύξηση της ρευστότητας - έτσι ώστε να αναθερμανθεί η κατανάλωση, να διενεργηθούν επενδύσεις κοκ.
Θεωρούν λοιπόν πως σε μία χώρα που έχει τη νομισματική της κυριαρχία, τα χρήματα εκδίδονται είτε από το κράτος, είτε από την κεντρική της τράπεζα – κάτι που δεν πιστεύουν μόνο οι Έλληνες, αλλά πολλοί άλλοι λαοί, όπως έχει τεκμηριωθεί από έρευνες στη Μ. Βρετανία (όπου αρκετοί νομίζουν πως δημιουργούνται από τη Βουλή – πηγή), στη Γερμανία, στην Ελβετία κοκ.

Η «Ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη βγάζει λάδι & τον Χριστοφοράκο;

Ο εισαγγελέας βαφτίζει… δωρεά προς ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. τις μίζες τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ και προτείνει την απαλλαγή του φυγόδικου πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens. Διαβάστε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews.
Ενα σημαντικό βήμα για να βγει «λάδι» ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος από τις κακουργηματικές κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί για την προμήθεια του συστήματος ασφάλειας C4I ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αποτελεί η πρόταση του εισαγγελέα Στέλιου Κωσταρέλλου προς το Δικαστικό Συμβούλιο.
Οπως αποκαλύπτει η Realnews, ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει την απαλλαγή του φυγόδικου Χριστοφοράκου όχι μόνο για το αδίκημα της απάτης, αλλά και για αυτό της δωροδοκίας!
Ο Στ. Κωσταρέλλος κρίνει στην πρότασή του ότι ο Χριστοφοράκος δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, αλλά έδινε «διψήφιο ποσό εκατομμυριών» (άρα τουλάχιστον 10.000.000 ευρώ) ως «δωρεά» στους ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. για να κλείνει όλες τις μεγάλες δουλειές στη χώρα μας η Siemens.

Πρωτιά του «Πρότυπου Λυκείου Αναβρύτων», στα προκριματικά των «2ων Μαθητικών Αγώνων Επιχειρηματολογίας»

Πρώτοι από 30 δημόσια & ιδιωτικά σχολεία της Αττικής και της Πελοποννήσου κατατάχθηκαν οι μαθητές & μαθήτριες του  «Πρότυπου Λυκείου Αναβρύτων» που συγκρότησαν την ομάδα αντιλογίας του σχολείου & συμμετείχαν στην προκριματική φάση των «2ων Μαθητικών Αγώνων Επιχειρηματολογίας», οι οποίοι διεξήχθησαν την 27η Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, στους χώρους της Ελληνογαλλικής Σχολής «Jeanne d’Arc»
Στην προκριματική φάση των 2ων  Μαθητικών  Αγώνων  Επιχειρηματολογίας  υπό τον τίτλο «ΑΝΤΙΛΟΓΙΕΣ» συμμετείχαν 240 μαθητές τριάντα λυκείων.  
Στις κριτικές επιτροπές, όπου προήδρευαν πανεπιστημιακοί καθηγητές και σχολικοί σύμβουλοι, συμμετείχαν 60 εκπαιδευτικοί - συντονιστές των ομίλων επιχειρηματολογίας των σχολείων τους.
Οι Αγώνες συνδιοργανώθηκαν από την Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne d’ Arc», τη  «Γερμανική Σχολή Αθηνών», τα Εκπαιδευτήρια «Πολύτροπη Αρμονία» και το «1ο ΓΕΛ Παπάγου»
Την ομάδα  του  «Πρότυπου Λυκείου Αναβρύτων» που πέρασε πανηγυρικά στην ημιτελική φάση, η οποία  θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου 2016 στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτηρίου «Πολύτροπη Αρμονία», αποτελούσαν οι : 

Στις 5:30 μ.μ. «Το μαγικό σπίτι», από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Στις 2:00 μ.μ. «το Σπίρτο» γιορτάζει τα γενέθλιά του με «ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ»

 

Στις 11:00 π.μ. το «ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ» στο 10ο Δ.Σ. Αμαρουσίου

Στις 8:00 π.μ. ξεκινά η 20η Δράση Διάθεσης Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Την Τρίτη η εκδήλωση: «Νέες - Πραγματικές Θέσεις Εργασίας: Στοχεύοντας στην Ανάπτυξη»

To Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, προκειμένου να «συμβάλλει» με ρεαλιστικές λύσεις στην ενίσχυση της απασχόλησης, και στη μείωση των πρωτοφανών επιπέδων ανεργίας στη χώρα μας, ανακοινώνει την ίδρυση της «νέας Επιτροπής Απασχόλησης»η οποία εγκαινιάζει τον κύκλο των εργασιών της με μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα: 
«Νέες-Πραγματικές Θέσεις Εργασίας: Στοχεύοντας στην Ανάπτυξη».  
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Tρίτη 8 Μαρτίου 2016 και ώρα 18.00 - 21.00 στο ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών (αίθουσα Galaxy).
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι δομικές κοινωνικo-οικονομικές προκλήσεις, που καλούμαστε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε, σε συνδυασμό με τις διεθνείς εξελίξεις στην αγορά εργασίας, επιβάλλουν μία νέα θεώρηση αναφορικά με το ποιες πραγματικά μπορούν να είναι οι ρεαλιστικές λύσεις που θα ενισχύσουν μακρόπνοα την ανάπτυξη και κατά συνέπεια την απασχόληση. 
Πέρα από τις όποιες διαρθρωτικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει, είναι γεγονός ότι η διατήρηση ξεπερασμένων αντιλήψεων, συστημικών στρεβλώσεων και η έλλειψη σταθερού χρηματο-οικονομικού περιβάλλοντος, έχει σχεδόν εξαντλήσει τις δυνατότητες που έχουν οι επιχειρήσεις - όχι μόνο για να δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης, αλλά και για να διατηρήσουν τις υφιστάμενες.

Δεν καταλαβαίνεις ανόητε ότι οι πρόσφυγες θα λύσουν το δημογραφικό μας πρόβλημα;

Στις 11:30 π.μ. η εκδήλωση του kas «Η Ευρώπη αντιμέτωπη με την Μεταναστευτική Πρόκληση»

Η  «Η Ευρώπη αντιμέτωπη με την Μεταναστευτική Πρόκληση», είναι το θέμα συζήτησης που θα διεξαχθεί σήμερα Σάββατο 5 Μαρτίου από τις  11:30 - 13:30 στο «Hilton Hotel Athens», η οποία διοργανώνεται από το Ίδρυμα «Konrad Adenauer» και το «Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής»
Το έτος 2015 μετακινήθηκαν μέσω της Μεσογείου και της Ελλάδας με προορισμό την Ευρώπη πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες. 
Η Ελλάδα, ως χώρα εισόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρέθηκε αντιμέτωπη με μία πολύ σύνθετη πρόκληση που δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί. 
Οι κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι:
Δημήτρης Αβραμόπουλος, Επίτροπος της ΕΕ για Μετανάστευση, Εσωτερικές Υποθέσεις και Ιθαγένεια

Ιωάννης Μουζάλας, Αναπληρωτής Υπουργός για την Μεταναστευτική Πολιτική

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Είναι ζωντανός ο Αμπτνουλάχ Οτσαλάν;

Μεγάλη ταραχή δημιούργησε στην τουρκική βουλή η επερώτηση της βουλευτίνας κουρδικής καταγωγής της περιοχής του Bitlis, Mizgin İrgal, για το αν είναι ζωντανός ή όχι ο Κούρδος ηγέτης, Αμπτνουλάχ Οτσαλάν, που κρατείται από το 1999 στις φυλακές της νήσου Ιμραλί στη θάλασσα του Μαρμαρά.
Η βουλευτίνα του φιλοτουρδικού κόμματος HDP, αφού επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά της τουρκικής κυβέρνησης για τις συνεχιζόμενες πολεμικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην νοτιοανατολική Τουρκία που θυμίζουν συριακό εμφύλιο πόλεμο, πέταξε την ερώτηση-βόμβα για τον αν ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν είναι νεκρός και οι τουρκικές ταραχές το κρύβουν από φόβο μην προκληθεί χάος από την είδηση ότι ο Κούρδος ηγέτης απεβίωσε.
Η Mizgin İrgal έκανε αυτή την ερώτηση «βόμβα» γιατί όπως ανέφερε, εδώ και πολύ καιρό κανείς δεν μπορεί να επισκεφτεί τον Οτσαλάν στο Ιμραλί ούτε δικηγόρος ούτε και κανένας συγγενής του δεν μπόρεσε να το επισκεφτεί.
Το γεγονός αυτό σύμφωνα με την Κούρδισα βουλευτίνα προκαλεί εύλογες υπόνοιες ότι ο Κούρδος ηγέτης δεν ζει και αυτό κρύβεται σκόπιμα από την τουρκική κυβέρνηση.

Ζητά από την «εθελόδουλη» κυβέρνηση Τσίπρα να ανοίξει γραφεία στην Ελλάδα, ο «Δούρειος Ίππος» της Τουρκίας!!!

Την ίδρυση παραρτήματος στην Αθήνα του Τουρκικού κρατικού οργανισμού ανάπτυξης και παροχής βοήθειας σε τρίτες χώρες ΤΙΚΑ, διαπραγματεύεται η Ελληνική κυβέρνηση με την Τουρκία σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Τουρκικής κυβέρνησης.
Όπως αναφέρει η Zaman, ο Yalçın Akdoğan αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας, δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί να ανοίξει παράρτημα του ΤΙΚΑ στην Ελλάδα.
Λόγω της υπόστασης αλλά και της φύσης του αντικειμένου του οργανισμού για την ίδρυση ενός παραρτήματος του ΤΙΚΑ στην Ελλάδα απαιτείται η υπογραφή διακρατικής συμφωνίας.
Για αυτό το λόγο σύμφωνα με τον Yalçın Akdoğan η τουρκική κυβέρνηση ξεκίνησε κατά την διάρκεια των τελευταίων επαφών που είχαν οι δύο πλευρές διαπραγματεύσεις με Έλληνες αξιωματούχους.
Ο κρατικός οργανισμός ΤΙΚΑ ιδρύθηκε από τον πρώην πρόεδρο της Τουρκίας Turgut Özal το 1992 και αποτελεί τον βασικότερο μηχανισμό παροχής βοήθειας και υλοποίησης αναπτυξιακών έργων της κυβέρνησης της Τουρκίας σε τρίτες χώρες.
Ο οργανισμός ΤΙΚΑ βρίσκεται υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού της Τουρκίας, διαθέτει 50 γραφεία συνδέσμων σε 48 χώρες και δραστηριοποιείται σε 140 συνολικά χώρες.
Ο τουρκικός κρατικός οργανισμός ΤΙΚΑ έχει αναλάβει μέχρι σήμερα την κατασκευή έργων ύδρευσης, αποχέτευσης, σχολεία, σπίτια, νοσοκομεία, κέντρα υγείας, την διατήρηση των ιστορικών μνημείων και την προώθηση της Τουρκικής γλώσσας σε τρίτες χώρες, αποσκοπώντας σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση στην ενδυνάμωση των σχέσεων των χωρών όπου πραγματοποιούνται τα έργα με την Τουρκία.

Το Ν.Α. Αιγαίο καίγεται & η Κυπριακη κυβέρνηση μειώνει τη στρατιωτική Θητεία!

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση εν μέσω προεκλογικής περιόδου, το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέθεσε στο Υπουργικό Συμβούλιο το «Σχέδιο Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς», στο πλαίσιο του οποίου μειώνεται άμεσα η στρατιωτική θητεία από τους 24 στους 14 μήνες. 
Η απομείωση της διάρκειας της θητείας κατά 10 μήνες μεταφράζεται σε απώλεια 4.000 με 4.500 στρατευσίμων οπλιτών από το ανθρώπινο δυναμικό της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ).
Σε δηλώσεις του για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναφορικά με το «Σχέδιο Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της ΕΦ», ο υπουργός Άμυνας (ΥΠΑΜ) Χριστόφορος Φωκαΐδης ανέφερε τα εξής: 
«Όπως καλά γνωρίζετε, η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς αποτέλεσε επιδίωξη διαφόρων κυβερνήσεων για αρκετά χρόνια. Η αναδιοργάνωση και ο εκσυγχρονισμός της Εθνικής Φρουρά αποτελεί αναγκαιότητα προκειμένου οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας να είναι σε θέση, με αυξημένη επάρκεια, να διαδραματίσουν το ρόλο τους ως η κύρια δύναμη αποτροπής, για όσο καιρό συνεχίζονται τα κατοχικά δεδομένα αλλά και ως προς την ανάγκη αντιμετώπισης των νέων ασύμμετρων απειλών, σε μια περιοχή μεγάλης γεωπολιτικής αβεβαιότητας και νέων προκλήσεων ασφάλειας...

Παρουσία του Ερντογάν η 138η επέτειος απελευθέρωσης των Βουλγάρων από την τουρκική σκλαβιά!

«Το 80% των Βουλγάρων, που δεν είχαν σαφή θέση, σχετικά με την Ρωσία, τώρα παίρνουν θέση υπέρ της Ρωσίας»!!!
 - «Η Βουλγαρία έχει αρχίσει, πλέον, να ανακαλύπτει τις πραγματικές ΗΠΑ και την τουρκική σκληρή εισβολή στις εσωτερικές υποθέσεις της, για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια».
Μια ημέρα πριν από την 138η επέτειο της απελευθέρωσης των Βουλγάρων από την τουρκική σκλαβιά των 500 ετών, μετά την Μάχη στο Shipka Pass και την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Βουλγαρίας, οι Αρχές της χώρας κάλεσαν επίσημα στους εορτασμούς τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά όχι & τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν!!!
Ο Βούλγαρος Πολιτικός Επιστήμονας και αναλυτής, Plamen Paskov, εξήγησε τους λόγους της ενέργειας αυτής με σχετικό του άρθρο, στο οποίο αναφέρει τα εξής:
«Η Ημέρα της απελευθέρωσης από τον οθωμανικό ζυγό και η αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Βουλγαρίας παραδοσιακά γιορτάζονται στις 3 Μαρτίου. Είναι μια εθνική γιορτή και εθνική αργία.
Μια ημέρα πριν, οι Αρχές της χώρας κάλεσαν τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δεν κάλεσαν τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. 
Αυτό συνέβη, επειδή «ανέλαβε ο νέος Πρεσβευτής των ΗΠΑ, ο Eric Rubin. Πριν από την λήψη της σκυτάλης από τον Μάρσι Ρις, είπε ξεκάθαρα, ότι θα εξολοθρεύει όλα τα ρωσόφιλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, και οποιονδήποτε ορθώνει λόγο υπέρ της Ρωσίας».
«Οι Βούλγαροι, που δεν είχαν σαφή θέση, σχετικά με την Ρωσία, τώρα παίρνουν θέση υπέρ της Ρωσίας.

Μουτζαχεντίν από το Ιράκ στην Αλβανία!!!

Μετά την τελευταία επίσκεψη του Τζον Κέρι στην Αλβανία δημοσιοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ της Αλβανίας και του Ιράκ (με την διαμεσολάβηση των ΗΠΑ) για να δεχτεί 3000 Ιρανούς μουτζαχεντίν της ομάδας Mojahedin Khalq που βρίσκονται στο Ιράκ.
Η εγκατάσταση τους στην Αλβανία έχει αρχίσει από το 2010 μετά από συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση Μπερίσα και υπολογίζεται πως υπάρχουν ήδη 300 μέλη από αυτή την ομάδα που έχουν εγκατασταθεί σε καταυλισμό κοντά στα Τίρανα. Με βάση την τελευταία συμφωνία ο αριθμός τους θα φτάσει τους 3000. Για την δημιουργία του οικισμού (ή οικισμών) που θα τους φιλοξενήσει έχουν δοθεί στην Αλβανική κυβέρνηση 20 εκατομμύρια δολάρια από την υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ.
Ποιοι είναι οι Μουτζαχεντίν Kχαλκ;
Οι εν λόγω μουτζαχεντίν ανήκουν στην ομάδα Mojahedin Khalq (EMK), έχουν την καταγωγή από το Ιράν αλλά διαμένουν στο Ιράκ από την εποχή του πολέμου Ιραν-Ιρακ το 1980-1988. Πρόκειται για μια ομάδα που ανήκει στους Ισλαμιστές Σούνι οι οποίοι αποτελούν μειονότητα στο Ιράν και χρησιμοποιήθηκαν από το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν για να ανατρέψουν το καθεστώς του Χομεϊνί εκμεταλλευόμενοι την δυσαρέσκεια τους και την προθυμία τους να πολεμήσουν κατά της πατρίδα τους. Αυτοί εκπαιδεύτηκαν και χρηματοδοτήθηκαν για να πολεμήσουν κατά του Ιράν στην διάρκεια του πολέμου αλλά με την λήξη του πολέμου εγκαταστάθηκαν μόνιμα σε μια μικρή κωμόπολη στο Νότιο Ιράκ κοντά στα σύνορα με το Ιράν και απολάμβαναν ένα ειδικό ευνοϊκό καθεστώς.

Στις 9:30 μ.μ. το Διαδημοτικό Αποκριάτικο Latin Party

Στις 8:00 μ.μ. στο Πολεμικό Μουσείο, το Ντοκιμαντέρ για το «Εθνικόν Εκπαιδευτήριον Αναβρύτων»

Στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση:«Μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης για ένα σύγχρονο & αποτελεσματικό κράτος»

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΕΠΤΑ(07) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (8/2016) της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 4 Μαρτίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους2016
2. Eγκριση Τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθειαχημικών-απολυμαντικών (αέριο-υγρό χλώριο-αλγοκτόνο-σόδας-κροκιδοτικό κ.λ.π.απολυμαντικά και χημικά) για συντήρηση-απολύμανση Κολυμβητικής Δεξαμενής ΔημοτικούΚολυμβητηρίου
3. Απόρριψη ή μη ενστάσεων επί του δημόσιου ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τηνεπιλογή αναδόχου για την Προμήθεια με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ».και έγκριση ή μη των πρακτικών της Επιτροπής Διαγωνισμού

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Υπέροχο το «ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ» της Ενωσης Κρητών Αμαρουσίου

Δίδαξε αυθεντική διασκέδαση γι άλλη μία φορά η ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ «Ο ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΖΕΥΣ», κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας της, που συνοδεύτηκε με ένα μοναδικής ομορφιάς & υψηλής παραδοσιακής αισθητικής ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ.
Η εκδήλωση - η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της τελευταίας Κυριακής του μηνός Φεβρουαρίου, στην εξαίσια Αίθουσα Τέχνης του Κεραμικού Κέντρου Αμαρουσίου «Αλέξανδρος Γαρδέλης» - άνοιξε με το καλωσόρισμα και τις καθιερωμένες ευχές του άξιου προέδρου του συλλόγου κ. Κωστή Σηφάκη & των δραστήριων μελών του Δ.Σ, για να λάβει εν συνεχεία το λόγο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ & του ΙΣΑ πέραν των ευχών, χαρακτήρισε άψογη την συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με την Ένωση Κρητών σε ότι αφορά την προώθηση του πολιτισμού και της κρητικής παράδοσης, ενώ δεσμεύθηκε για παραπέρα κοινές δραστηριότητες. 
Την πίττα του Συλλόγου, έκοψαν μαζί  οι κ.κ. Κωστής Σηφάκης & Γιώργος Πατούλης, οι οποίοι έδωσαν ταυτόχρονα το σύνθημα για το ξεκίνημα ενός ανεπανάληπτου Κρητικού Γλεντιού, υπό τους ήχους της μελωδικής φωνής του Μάνου Μουντάκη, του Διονύση Κορνηλάκη στη λύρα, του Νίκου Καραβυράκη στο λαγούτο και του Κώστα Ανετάκη στην κιθάρα. 
Τα επιφωνήματα θαυμασμού & τα χειροκροτήματα  των παρευρισκομένων απέσπασαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, που ομολογουμένως εντυπωσίασαν(πάντοτε με την καθοδήγηση του εξαιρετικού δασκάλου παραδοσιακών χορών της Ενωσης κ. Β. Μουρτζανού)

«Σοσιαλιστικός Μενεγακ-ισμός», με ολίγη αντίρρηση ΣΥΝείδησης!


Η άρια ευρωπαϊκή φυλή

Είναι λογικές οι προφητείες περί διάλυσης της Ευρωζώνης, αφού κανένας δεν θα θέλει να χρησιμοποιεί το ίδιο νόμισμα με Έθνη που δεν ντρέπονται, αντικρίζοντας τις εικόνες των πνιγμένων στο Αιγαίο και των εξαθλιωμένων στα σύνορα.
Η αιτία, για την οποία θεωρούσαμε πάντοτε τους Έλληνες πιο πολιτισμένους από τους Γερμανούς ή από ορισμένα άλλα κράτη της Βορείου Ευρώπης, δεν ήταν φυσικά ποτέ εθνικιστική ή ρατσιστική. 
Θα ήταν άλλωστε ανόητο να πιστεύουμε στη δήθεν «φυλετική» υπεροχή μας, ειδικά σε μία εποχή που τα θλιβερά λάθη μας όσον αφορά την οικονομία, την πολιτική και την κοινωνία, διαδέχονται το ένα το άλλο - με έναν τρομακτικά καταιγιστικό ρυθμό.
Οφειλόταν αποκλειστικά και μόνο σε μία συγκεκριμένη μορφή του πολιτισμού, σύμφωνα με την οποία ωθεί τα ζωώδη συναισθήματα, τα οποία υπάρχουν σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, όλο και πιο βαθιά στον εσωτερικό τους κόσμο - έτσι ώστε να μην ξυπνούν εύκολα, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο της συμπεριφοράς μας. 
Στα πλαίσια αυτά, όσο πιο ενωρίς στην ιστορία έχει εκπολιτισθεί μία χώρα, τόσο πιο βαθιά στον εσωτερικό κόσμο των Πολιτών της είναι θαμμένα αυτού του είδους τα συναισθήματα - οπότε τόσο πιο δύσκολα έρχονται στην επιφάνεια και τόσο πιο ακίνδυνα είναι.
Ως εκ τούτου, επειδή ο ελληνικός πολιτισμός είναι αρκετά αρχαιότερος από αυτόν των Γερμανών, των Γάλλων, καθώς επίσης πολλών άλλων λαών, δεν επιτρέπει εύκολα να έλθουν στην επιφάνεια τα ζωώδη συναισθήματα της ανθρώπινης φύσης ...