Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Αναβλήθηκε η Ημερίδα για την Κοινωνική Ασφάλιση

Το Επιμελητήριο προχώρησε στην αναβολή του συνεδρίου, λόγω της κλιμακούμενης τεταμένης ατμόσφαιρας που επικρατεί και των διαφόρων κινητοποιήσεων.
Συγκεκριμένα, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ανακοίνωσε τα εξής: 
«To Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο επιθυμεί μέσα από τις πρωτοβουλίες του να συνδράμει στην αναζήτηση λύσεων για κρίσιμα θέματα της οικονομίας και επιχειρηματικότητας μέσα πάντα από δημιουργικό διάλογο και ανταλλαγή τεκμηριωμένων θέσεων με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. 
Στο πλαίσιο αυτό, είχε προγραμματίσει τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου πάνω στο μείζον ζήτημα του ασφαλιστικού για την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των εμπλεκομένων φορέων.
Λόγω, όμως, της κλιμακούμενης τεταμένης ατμόσφαιρας που επικρατεί και των διαφόρων κινητοποιήσεων...

«Κέρασε» χημικά στους υγειονομικούς, η ψευδοαριστερή κυβέρνηση του 3ου Μνημονίου!

Παναττική στάση εργασίας και κινητοποίηση στα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών έκαναν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, απαιτώντας να αποσυρθεί ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό.
Οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν αρχικά στο υπουργείο Υγείας όπου έγιναν ομιλίες. 
Μεταξύ άλλων, που πήραν το λόγο, η Ολγα Σιάντου, μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ και μέλος της Γραμματείας Αττικής Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, επανέλαβε το καθολικό αίτημα για άμεση απόσυρση του εκτρωματικού κυβερνητικού σχεδίου για το Ασφαλιστικό και κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα με 48ωρη απεργία στην περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει το σχέδιο στη Βουλή.
Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου οι εργαζόμενοι δέχτηκαν χημικά από τις αστυνομικές δυνάμεις που τους απώθησαν από την είσοδο του υπουργείου και ενώ εξέφραζαν τη διαμαρτυρία για το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος απουσίαζε, παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί εδώ και μια βδομάδα για την κινητοποίηση και το αίτημα για συνάντηση.

«Λευκή επιταγή» δίνει η Αθήνα στο ΝΑΤΟ!!!

Λευκή επιταγή στο ΝΑΤΟ για την εμπλοκή του στο Αιγαίο και ρόλο άτυπου διαμεσολαβητή στον έμμεσο πλέον διάλογο επί των τουρκικών εκδικήσεων εις βάρος τη χώρας μας προσφέρει η απόφαση της Αθήνας να δεχθεί το γερμανικό τελεσίγραφο και να υποβάλλει από κοινού αίτημα με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ για ανάληψη της διαχείρισης του μεταναστευτικού.
Χωρίς να έχει παρουσιάσει συγκριμένα στοιχεία ότι έχει εξασφαλιστεί το αναγκαίο πολιτικό και νομικό πλαίσιο ώστε να διασφαλίζονται τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, η κυβέρνηση έσπευσε υπό τις απειλές του Βερολίνου και της Βιέννης για έξοδο από την Σενγκεν, να ικανοποιήσει την απαίτηση τους για «ελληνοτουρκική» συνδιαχείριση του μεταναστευτικού υπό την εποπτεία του ΝΑΤΟ. 
Παρακαμπτοντας έτσι την άρνηση της Αθήνας να αποδεχθεί την απευθείας συνδιαχείριση με τις κοινές περιπολίες άλλα και ικανοποιώντας την Τουρκία που πλέον φέρνει πιο κοντά το ΝΑΤΟ στην εμπλοκή του στην συριακή κρίση (όπου η ίδια βρίσκεται ενώπιον αδιεξόδου λογω των Κούρδων και της Ρωσίας) και συγχρόνως αποκτά λόγο ως μέλος του ΝΑΤΟ, που δεν διέθετε μέχρι τώρα στις επιχειρήσεις της «ευρωπαϊκής» FRONTEX.
Η αβλεψία και η προχειρότητα με την οποία χειρίζεται μείζονος σημασίας εθνικά θέματα η κυβέρνηση είχαν σαν αποτέλεσμα να παραπεμφθεί πλέον στις αρμόδιες Επιτροπές του ΝΑΤΟ το πλαίσιο της εμπλοκής της Ναυτικής Δύναμης στην αντιμετώπιση των κυκλωμάτων διακινητών
με την προσφορά κυρίως πληροφοριών και παρακολούθησης της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ της Τουρκίας και των ελληνικών νησιών.

Μεχμέτ Τεζκάν:Μπαίνουμε σε πόλεμο;

Τι είδους ερώτηση είναι αυτή… Το ενδιαφέρον που υπάρχει δεν θα το πω..
Γιατί…. 13 χιλιόμετρα πέρα από τα σύνορά μας, υπάρχει πεδίο πολέμου.
Σ’ αυτό το πεδίο πολέμου, υπάρχουμε και εμείς.
Θα σας πω και το εξής:
Εδώ και δυο ημέρες προσβάλουμε με βολές πυροβολικού τις πολιτοφυλακές του PYD/YPG (σ.σ. οι Τούρκοι το προβάλλουν ως ένοπλη πτέρυγα του ΡΚΚ της Συρίας), γύρω από την πόλη Αζέζ. Τις τελευταίες 17 ώρες πραγματοποιήσαμε 100 βολές πυροβόλων.
Και δεν είμαστε μόνο εμείς. 
Χτυπάνε και ο Ρώσοι.
Και αυτοί, που ελέγχουν την περιοχή Αζέζ, πραγματοποιούν αεροπορικές επιθέσεις και χτυπάνε τις θέσεις του ελεύθερου Συριακού στρατού.
Η Άγκυρα για τον ÖSO (Ελεύθερο Συριακό Στρατό), χτυπάει την YPG (ένοπλη πτέρυγα του PYD).
Η Μόσχα για να στηρίξει την YPG, χτυπάει τον ÖSO (Ελεύθερο Συριακό Στρατό).
Κατά τη γνώμη της Άγκυρας η YPG (Κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία), είναι τρομοκρατική οργάνωση.
Κατά τη γνώμη της Μόσχας ο ÖSO είναι τζιχαντιστές και εξελίσσονται σε τρομοκρατία.
Αυτή είναι η εικόνα. Θα μου πείτε θα ξεσπάσει πόλεμος; Θα έλεγα 80% και 20%.

«Καρατόμησε» & τον Σφακιανάκη η ΜΕΡΚΕΛόδουλη κυβέρνηση Τσίπρα!

Σε μια κίνηση με έντονο παρασκήνιο, ο νέος αρχηγός της ΕΛΑΣ βάζει στον πάγο τον υποστράτηγο Μανώλη Σφακιανάκη. 
Η νέα αστυνομική ηγεσία, παρότι τον έκρινε διατηρητέο στον βαθμό του, τον απομακρύνει από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μία υπηρεσία που ο ίδιος ανέδειξε τα τελευταία 20 χρόνια, κάνοντας ευρύτερα γνωστό ένα άλλο, κοινωνικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο κ. Σφακιανάκης, σύμφωνα κατεπείγον σήμα που υπογράφεται από τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, μετακινείται σε μία… ανενεργή υπηρεσία, τον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ως προϊστάμενος. 
Ουσιαστικά πρόκειται για μία κίνηση «αδρανοποίησης» του δραστήριου στρατηγού, σαφή υποβάθμιση, ενδεχομένως και «πρόδρομος» για μελλοντική αποστρατεία του. 
Η συγκεκριμένη μετακίνηση ήταν μη αναμενόμενη και απροσδόκητη, η οποία ενδεχομένως κρύβει κάποιο «προσωπικό μένος» εναντίον του, από μερίδα υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που τον θεωρούν μια μόνιμη απειλή για το δικό τους μέλλον.

Νεκρός σε τροχαίο ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης!

            ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΤΟ ΠΡΩΙ...
Σοκ και απέραντη θλίψη στους χιλιάδες θαυμαστές του και όχι μόνο προκαλεί η είδηση του θανάτου του δημοφιλούς λαϊκού τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το πρωί της Πέμπτης στη Βουλιαγμένη.
Το δυστύχημα συνέβη όταν το τζιπ του 33χρονου ενώ κινούνταν επί της Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του Αεροδρομίου για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέφυγε από την πορεία του προσέκρουσε πάνω σε προτατευτικές μπάρες και αναποδογύρισε.
Στο όχημα επέβαιναν επίσης άλλες δύο κοπέλες. 
Οι τραυματιοφορείς απεγκλώβισαν και τους τρεις εν ζωή, με τις κοπέλες να είναι ελαφρά τραυματισμές και τον τραγουδιστή να έχει μόνο καρδιακό παλμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο ΚΑΤ, όπου η μία χειρουργείται.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το τροχαίο υπήρχαν πληροφορίες ότι ο νεκρός είναι ο Παντελής Παντελίδης, ωστόσο επειδή δεν είχε μαζί του χαρτιά και επίσημα έγγραφα, περίμεναν στο νοσοκομείο να αναγνωριστεί. 
Την πολύ δύσκολη αυτή διαδικασία ανέλαβε ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου όπου εμφανιζόταν ο τραγουδιστής, ο οποίος και επιβεβαίωσε την είδηση-σοκ.
Η ανείπωτη τραγωδία στην άσφαλτο έρχεται λίγα 24ωρα μετά τις αντιδράσεις για το κομμάτι που έγραψε για την Κύπρο, οι στίχοι του οποίου προκάλεσαν ποικίλα σχόλια με τον καλλιτέχνη δίνει την δική του απάντηση μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook παίρνοντας τελικά την απόφαση να το αποσύρει. 

Εμπόδιο στην προώθηση λύσεων στα τοπικά ζητήματα, ο λαϊκισμός της αντιπολίτευσης

Με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης της  αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου και του επικεφαλής της Λ. Μαγιάκη, σχετικά με τους βανδαλισμούς των έργων που βρίσκονται στην Πλ. Ηρώων,  η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου επισημαίνει:
1.Το πρόβλημα της φύλαξης των δημόσιων χώρων της πόλης είναι γνωστό σε όλους. Το πρόβλημα αυτό εντάθηκε ακόμη περισσότερο, από την παράλογη απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης να καταργήσει το θεσμό της Δημοτικής Αστυνομίας. Δυστυχώς, και η σημερινή Κυβέρνηση με τις διατάξεις που ψήφισε, δεν προχώρησε στην ουσιαστική επανασύσταση της συγκεκριμένης υπηρεσίας , με αποτέλεσμα σήμερα ο Δήμος Αμαρουσίου να στερείται του απαραίτητου προσωπικού για τη φύλαξη τουλάχιστον των δημοτικών χώρων.
2.Ως απάντηση στο πρόβλημα της αποτελεσματικής φύλαξης των δημοτικών χώρων (δημοτικά κτίρια και υποδομές, κεντρικά σημεία της πόλης, κλπ),  η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου προωθεί τη λύση της συνεργασίας με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Νομοθεσία και εφαρμόζονται ήδη και σε άλλους Δήμους του Λεκανοπεδίου. 
Σε αυτή την επιλογή της Διοίκησης του Δήμου, που μπορεί να δώσει κάποιες λύσεις στο πρόβλημα της προστασίας των δημοτικών υποδομών, που αποτελούν περιουσία όλων των πολιτών του Αμαρουσίου, είναι αντίθετη η παράταξη του κ. Μαγιάκη.

Θα διαχωριστούν πλήρως από τον Μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ & στην Περιφέρεια Αττικής, οι δυνάμεις της ΛΑΕ

Ψήφισμα της Λαϊκής Ενότητα Κηφισιάς - Ν. Ερυθραίας 
για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής
Η Πολιτική Επιτροπή της Λαϊκής Ενότητας Κηφισιάς - Ν. Ερυθραίας, συζήτησε σε γενική συνέλευση το ζήτημα του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής, και αποφάσισε τα εξής:
Υποστηρίζει τη στάση των Περιφερειακών Συμβούλων μελών της ΛΑΕ που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και αποχώρησαν από το συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» της κας Δούρου.
Εκτιμά ότι  ο προϋπολογισμός είναι εναρμονισμένος με το 3ο μνημόνιο, υλοποιεί δεσμεύσεις προς μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, αθετεί προγραμματικές δεσμεύσεις του ενιαίου (πριν τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ) συνδυασμού «Δύναμη Ζωής», και δεν υποστηρίζει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο ανάπτυξης της Αττικής.
Θεωρεί ότι οι δυνάμεις της ΛΑΕ θα πρέπει και στην Περιφέρεια Αττικής να διαχωριστούν πλήρως από τις δυνάμεις του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, και να επιδιώξουν ...

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής:Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στον νέο αντιασφαλιστικό όλεθρο

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου που πήραν μαζικά μέρος στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 4 του Φλεβάρη αλλά και στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια στις 12 και 13 του Φλεβάρη όπου χιλιάδες εργαζόμενοι ανταμώθηκαν με τους μικρομεσαίους αγρότες καταδικάζοντας την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στον νέο αντιασφαλιστικό όλεθρο που ετοιμάζουν συγκυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση. Παίρνουμε πρωτοβουλίες. 
Καθημερινά να νιώθουν την ανάσα μας. 
Αν τολμήσουν να το φέρουν στη Βουλή απαντάμε μαζικά, μαχητικά με 48ώρη πανελλαδική πανεργατική απεργία.
Να μην αφήσουμε να περάσει η προσπάθεια της συγκυβέρνησης να στρέψει το ένα κοινωνικό στρώμα απέναντι στο άλλο. 
Είναι η ίδια τακτική που ακολουθούσαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο αγώνας είναι κοινός. 
Τα μέτρα είναι φωτιά. Από τη καταβαράθρωση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος δεν θα γλυτώσει κανένας. 
Η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 4 του Φλεβάρη αλλά και τα δύο συλλαλητήρια απέδειξαν ότι εμείς έχουμε τη δύναμη, οι εργάτες, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι ελευθεροεπαγγελματίες. 
Με την ενότητα μας, τη δύναμη μας μέσα από τη κοινωνική συμμαχία μπορούμε να τους σταματήσουμε, να αναχαιτίσουμε την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Στις 10:30 π.μ. ξεκινά η Ημερίδα για την Κοινωνική Ασφάλιση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Σε αυτήν την «ιδιαίτερη» ημερίδα ανοικτής συζήτησης με θέμα: 

«ΜΠΟΡΕΙ να ΥΠΑΡΞΕΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ & ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΟΧΩΝ στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ;» που  θα πραγματοποιηθεί  στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (αίθουσα Golden) & θα συμμετάσχει ως ομιλητής και ο Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γ. Κατρούγκαλοςθα συζητηθούν σε βάθος οι τρόποι που θα μπορούσαν αποδεδειγμένα να συμβάλλουν στην εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος, ώστε να παρουσιασθούν απαντήσεις σε ζητήματα όπως...
Βιωσιμότητα Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης – Επάρκεια Παροχών
Η Βελτίωση του Τρόπου Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων των Ασφαλιστικών Ταμείων
Ο Ρόλος του Τρίτου Πυλώνα στην Εξασφάλιση Κοινωνικής Προστασίας
Πηγές Χρηματοδότησης Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης
Κρατική Συμμετοχή στην Κοινωνική Ασφάλιση
Aνοικτή Συζήτηση | Κοινωνική Ασφάλιση: 
Σύνθεση όλων των Απόψεων με Στόχο την Εθνική Συναίνεση

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Γ. Πατούλης: «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να προωθεί τροπολογίες εν κρυπτώ»

Την ομόφωνη απόφαση της ΚΕΔΕ να ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας που αφορά τη χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας από τους Προϋπολογισμούς των Δήμων, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή στο υπουργείο Εσωτερικών.
Ο κ. Πατούλης γνωστοποίησε στον υπουργό την ομόφωνη απόφαση των Δ.Σ της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ που συνεδρίασαν χθες από κοινού, με την οποία ζητείται η απόσυρση της τροπολογίας που αφορά τη χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας από τους Προϋπολογισμούς των Δήμων ενώ στην ατζέντα της συζήτησης συμπεριελήφθησαν και άλλα θέματα που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Κάτω η Αριστερή Αριστοκρατία!!!

Ειδική σύμβουλος στο ΠΓ του υπ. Εργασίας η Χρυσάνθη - Νεφέλη Σαμιακού

Το… έθιμο των διορισμών κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί. 
Αυτή τη φορά πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε ως μετακλητή υπάλληλος σε γραφείο υπουργού.
 Συγκεκριμένα λίγο πριν μπει το 2016 η Ράνια Αντωνοπούλου «αποκατέστησε» μια ακόμα πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο λόγος για τη Χρυσάνθη - Νεφέλη Σαμιακού πρώην υποψήφια βουλευτή στην Β” Αθηνών 
η οποια διορίστηκε στο πολιτικό γραφείο στο υπουργείο Εργασίας ως ειδική σύμβουλος!

Ρομά Χαλανδρίου:Πιλοτικό επιχειρησιακό πρόγραμμα από Περιφέρεια Αττικής & Δήμο

Κατά τη συνάντηση εκπροσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020»
αποφασίστηκε η εκπόνηση δύο «πιλοτικών» Επιχειρησιακών Σχεδίων με περιοχές εφαρμογής την Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών και συγκεκριμένα τον Δήμο Χαλανδρίου και έναν ακόμη Δήμο, που θα προταθεί από την Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Αττικής.
Λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί έως σήμερα για το σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων για τους Ρομά και τον βαθμό «ωριμότητας» αυτού του ενδιαφέροντος, έγινε αποδεκτό να δρομολογηθούν τα δυο εν λόγω προγράμματα στην Αττική, με κοινό τόπο για τους συμμετέχοντες, ότι η υλοποίηση των σχεδίων δράσης για τους Ρομά, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου, πρέπει να διαρθρώνεται γύρω από 4 βασικούς πυλώνες ενεργειών:  Στέγαση, Εκπαίδευση, Απασχόληση, Υγεία.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από την ΜΟΔ Α.Ε., την ΕΥΣΕΚΤ & τον μελετητή εκπόνησης της ΠΕΣΚΕ.
Στόχος της συνάντησης ήταν η διερεύνηση των προβλημάτων, των αρμοδιοτήτων, των προοπτικών και των δυνατοτήτων ολοκληρωμένων σχεδίων δράσης για τους Ρομά που περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο ΕΠ «Αττική 2014-2020».

O Περιβαλλοντικός Σύλλογος «ΚΑΣΤΑΛΙΑ» για το υπόγειο γκαράζ στηνπλ. Ευτέρπης

Ένα έργο που βρίσκεται, όπως φαίνεται, σε προχωρημένο σχεδιασμό, ο οποίος για μια ακόμη φορά γίνεται ερήμην των πολιτών που κατοικούν στο Μαρούσι. 
Είναι ένα έργο που θα προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη αναστάτωση στο Κέντρο από ότι λένε.
Κατά το σχέδιο των κατασκευαστών θα κλείσει για 2 χρόνια για να σκαφτεί όλος ο χώρος του σταθμού ΗΣΑΠ Μαρούσι στα ανατολικά του, από τη γραμμή του τρένου μέχρι την πόρτα των απέναντι μαγαζιών συμπεριλαμβάνοντας την πιάτσα των ταξί και όλο τον ενδιάμεσο χώρο. 
Το κλείσιμο όμως, θα είναι τουλάχιστον 3ετές, με τους ρυθμούς που γίνονται τα έργα αυτά και θα επηρεάσει έντονα όλη τη ζωή στο κέντρο της πόλης.
Το γκαράζ θα είναι 270 θέσεων και θα ανήκει στον εργολάβο που θα εκμεταλλευτεί το έργο. Ονομάζεται πλατεία Ευτέρπης αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι πλατεία αλλά  διαπλατυσμένος δρόμος και δεν είναι καν δημοτική ιδιοκτησία αλλά 50-50 με τον ΗΣΑΠ.
Το τελικό σχέδιο με την είσοδο των οχημάτων από Νερατζιωτίσσης και την έξοδο σε Θέμιδος και Σπ.Λέκκα, είναι ένα λάθος σχέδιο. Οι προερχόμενοι από Β.Όλγας θα κάνουν κύκλο από την πάνω μεριά του σταθμού για να μπουν από την είσοδο.
Το γκαράζ αυτό θα φέρει  κυκλοφοριακή επιβάρυνση και όχι αποφόρτιση, την οποία έχει ανάγκη η πόλη. Η εσωτερική κυκλοφορία θα αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό στις ήδη επιβαρυμένες Θησέως και Χατζηαντωνίου. Το αποτέλεσμα θα είναι τελικά η αύξηση της  ρύπανσης. 
Δεν θα έπρεπε να γινόταν μέσα στο κέντρο. 

ΕΝΟΤΗΤΑ:«Παραμελημένη γειτονιά από τη δημοτική αρχή τα Ηπειρώτικα»

Κυριακάτικα η «ΕΝΟΤΗΤΑ» ...στα Ηπειρώτικα 
Συνοδευόμενος από τις/τους δημοτικούς συμβούλους Κατερίνα Ψάλτη, Μαίρη Διακολιού, Πέτρο Κούκουζα και Δημήτρη Κουτσουβέληο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» Λευτέρης Μαγιάκης  επισκέφτηκε το πρωί της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου τα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.
Στο σύντομο οδοιπορικό των μελών της αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου στη γειτονιά του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, όπως μας ενημερώνει σχετικό Δελτίο Τύπου, ο κ. Μαγιάκης & οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του, συζήτησαν με τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου κ. Γιάννη Γιαννέλα και τον ταμία κ. Νίκο Τζάλλα, τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής ... όπως:
Η καθυστέρηση της ένταξης στο σχέδιο πόλης μεγάλων εκτάσεων της περιοχής. 
Ο ελλιπής οδοκαθαρισμός, 
τα προβληματικά πεζοδρόμια, 
η απουσία τεχνικών μέτρων για την επικίνδυνη ταχεία κίνηση των αυτοκινήτων, 
η πλημμελής συντήρηση του πρασίνου, 
οι ανεφάρμοστες υποσχέσεις για τεχνικά έργα για τα όμβρια της περιοχής

Δημιουργεί δανειστική βιβλιοθήκη ο Πολιτιστικός Σύλλογoς Αγ. Φιλοθέης Αμαρουσίου


Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση που καθιστά δύσκολη για πολύ κόσμο την αγορά βιβλίων στις μέρες μας, ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογoς Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου προχώρησε στη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης για τα μέλη του.
Η  προσπάθεια βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα. 
Όμως ελπίζουμε ότι, με τη βοήθεια όλων, οι τίτλοι πολύ γρήγορα θα πολλαπλασιαστούν και η Βιβλιοθήκη μας 
θα αποκτήσει καινούργια «ράφια».
Δικαίωμα χρήσης της Βιβλιοθήκης θα έχουν μόνο τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη. 
Το αίτημα δανεισμού θα υποβάλλεται με email μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας (www.esaf.gr) ή μέσω μηνύματος στο Facebook 
(www.facebook.com/Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός-Σύλλογος-Αγίας-Φιλοθέης-Αμαρουσίου).

Συνάντηση Γ. Πατούλη με τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων

Την προτεραιότητα που δίνει ο Δήμος Αμαρουσίου στη διατήρηση της εκπαίδευσης  σε υψηλό επίπεδο και στην περαιτέρω αναβάθμισή της παρά τις αντίξοες οικονομικά συνθήκες, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, στη συνάντηση που είχε με τους Διευθυντές/ Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της πόλης, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων από τη νέα Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης κα Ελένη Βλάχου Σταματάκη
Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κ. Δημήτρης Καρλαύτης, ο  Αντιπρόεδρος  της Σχολικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Σμυρνής και μέλη αυτής. 

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εξήρε την άριστη συνεργασία που υπάρχει με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και ζήτησε να υπάρχει άμεση ενημέρωση στη Σχολική Επιτροπή και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για κάθε αίτημά τους, προκειμένου ο Δήμος να μπορεί να συμπαρασταθεί στο δύσκολο έργο τους. 

Ευχαριστήρια Επιστολή Διευθυντριών & Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων προς τον κ. Ν. Παπαδάκο

Αξιότιμε κ. Παπαδάκο, οι  Διευθύντριες & Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και οι Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων του Αμαρουσίου, κρίναμε απαραίτητο να συντάξουμε και να δημοσιοποιήσουμε την παρούσα επιστολή με αφορμή την αποχώρησή σας από τη θέση του Προέδρου της  Α/θμιας Σχολικής  Επιτροπής  Δήμου Αμαρουσίου
Σκοπός  αυτής της ενέργειας είναι η αποτίμηση του έργου σας ως Προέδρου και η καταγραφή των αξιολογικών κρίσεων που αυτό επάγει.
Σχολιάζοντας το έργο σας,  που υπήρξε ογκώδες και πολυσύνθετο, αναφέρουμε:
1.Τη διαχείριση των οικονομικών πόρων της Σχολικής Επιτροπής με σεβασμό προς το ‘δημόσιο χρήμα’ και με συνέπεια απέναντι στην εκπαιδευτική λειτουργία. Τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με την ορθολογική χρήση των εσόδων από τις διευθύνσεις των σχολείων,  επέτρεψαν στα σχολεία να έχουν διαρκώς οικονομική επάρκεια και να καλύπτουν αξιοπρεπώς και έγκαιρα τις ανάγκες τους.
2.Την τέλεση πολλαπλών έργων συντήρησης και επισκευής σε όλα τα σχολεία της Α/θμιας  εκπαίδευσης. Τα έργα εξασφάλισαν ποιοτικότερες συνθήκες μάθησης  οι οποίες με τη σειρά τους  διευκόλυναν την ανάδειξη του εκπαιδευτικού έργου  που γίνεται στα σχολεία του Αμαρουσίου.
3.Την ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας των σχολείων που εξασφάλισαν υγιεινότερες  συνθήκες διαβίωσης των μαθητών.

Από Δημόσια πάμε σε...Δημοτική Υγεία

Προσπαθούν κρυφά να περάσουν τα Νοσοκομεία στους Δήμους
Κίνδυνος άμεσης κατάρρευσης & επιπλέον φόρος στους δημότες για την "δημόσια" υγεία
Από την πίσω πόρτα προσπαθούν να περάσουν τις δαπάνες της δημόσια υγείας στις πλάτες των Δήμων. 
Τα ήδη αποδυναμωμένα νοσοκομεία που στερήθηκαν των αποθεματικών τους θα στηρίζονται σε Δήμους που και αυτοί στερήθηκαν των αποθεματικών τους εφόσον η κυβέρνηση απαίτησε τον περασμένο Μάιο όλα τα αποθεματικά των δημόσιων φορέων και Δήμων να συσσωρευτούν σε λογαριασμό στην ΤτΕ.
Εκτός όμως από τον κίνδυνο οι Δήμοι να μην μπορούν να καλύψουν τα υπέρογκα ποσά που χρειάζονται οι δημόσιες δομές της Υγείας, αν η τροπολογία περάσει από την Βουλή τότε οι Δήμοι είναι φυσικό να ζητήσουν δημοτικό φόρο υπέρ Υγείας από τους δημότες τους
Με αυτό τον τρόπο οι φορολογούμενοι θα φορολογούνται για μια δημόσια Υγεία που παραπαίει μέσω φόρου εισοδήματος, μέσω ασφαλιστικών εισφορών και μέσω δημοτικού φόρου υπέρ Υγείας.
Υπάρχει όμως και ένας κρυφός κίνδυνος: 
Ο κάθε  Δήμος να ιδρύσει Δημοτική Επιχείρηση Υγείας στην οποία οι "δημοτικές" δομές Υγείας θα υπάγονται για την καλύτερη διαχείρησή τους. 
Αυτό σημαίνει όμως ότι αυτόματα όταν το ταμείο της Δημοτικής Επιχείρησης καταρρεύσει να μπορεί νομίμως να πουλάει την επιχείρηση ή μέρος αυτής σε ιδιώτη.

Εγκαινιάτηκε το νέο Φυσικοθεραπευτήριο της Μονάδας Υγείας Αμαρουσίου


Θα λειτουργεί  από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8:00 π.μ. - 3:00 μ.μ.
Με μία νέα κοινωνική δομή ενισχύεται το δίχτυ κοινωνικής προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου για τους ασφαλισμένους, αλλά και ανασφάλιστους πολίτες. 
Πρόκειται για το νέο Φυσικοθεραπευτήριο της Μονάδας Υγείας, που από χθες ξεκινησε  να λειτουργεί στο κτίριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου (Κων/νου Παλαιολόγου 9).
Τα εγκαίνια του νέου Φυσικοθεραπευτηρίου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Επιστημονικά Υπεύθυνου Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου κ. Κωνσταντίνου Καλλικούρδη, του Αναπληρωτή Υπεύθυνου κ. Κωνσταντίνου Καλλιγέρη, του Διοικητικού Διευθυντή του ΙΚΑ Αμαρουσίου κ. Μιχαήλ Κυριαζίδη, του Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ κ. Κωνσταντίνου Λουκόπουλου, του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου κ. Αντώνιου Μπιρμπίλη και του Προϊσταμένου Τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας της 1ης ΥΠΕ Κ. Μπληζιώτη.

Ενισχύθηκε με 170 φιάλες αίματος η Δημοτική Τράπεζα Αίματος


Μεγάλη ανταπόκριση είχε το κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου για συμμετοχή  στην 21η Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.
Περισσότεροι από 190 εθελοντές αιμοδότες, μεταξύ των οποίων και εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ζωής και προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο και την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών από το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, συγκεντρώθηκαν 170 φιάλες αίματος για την Δημοτική Τράπεζα Αίματος.
Τη διεξαγωγή της 21ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου επέβλεψε η Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Ελένη Λέκκα Καλαντζάκη, μαζί με την Αντιπρόεδρο του Οργανισμού Κατερίνα Ιωάννου
Επίσης παρευρέθη και η κυρία Κατοίκου, υπεύθυνη καλύψεων του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ».

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

«Σκάσε & Περπάτα» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης



«Χορέψτε, χορέψτε γιατί αλλιώς χανόμαστε»!!!

                   Dancevacuum Centre of Performing Arts
Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Dancevacuum σας περιμένει σ’ έναν σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο χώρο στο Χαλάνδρι με προγράμματα εναλλακτικής κίνησης και somatics, χορού και υποκριτικής. Προτάσεις για όλους, μικρούς και μεγάλους, αρχάριους και μυημένους. 
Το Dancevacuum δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη, δύναμη και μεράκι προκειμένου να φέρει σε επαφή ανθρώπους του χορού και των τεχνών.
Είναι ένας εναλλακτικός χώρος που δίνει στον καθένα την ευκαιρία να γνωρίσει καινούργιους τρόπους κίνησης και έκφρασης. Έμπειροι και αναγνωρισμένοι δάσκαλοι θα σας καθοδηγήσουν με εργαλείο μεθόδους όπως Axis syllabus, Dance Pilates, Feldenkrais, Body Mind Centering, Yoga, Tai Chi, σύγχρονο χορό, τζαζ, αργεντίνικο τάνγκο, Contact Improvisation, τεχνικές εναέριου χορού  κ.ά. προκειμένου να χτίσετε μια ουσιαστική σχέση με το σώμα σας, τον εαυτό σας αλλά και με τους άλλους.

«Εξαφανισμένος» από το 2009, ο αόρατος ταξιδευτής κ. Καραβέλας!!!

Καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα για τα «Μαύρα Ταμεία» της Siemens
Κινείται επί επτά χρόνια σαν σκιά. Οι σταθμοί του από το 2009 πολυσύχναστοι. 
Ο Χρήστος Καραβέλας, 78 χρόνων σήμερα, άφαντος από το 2009 και καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές δικαστικές αρχές, μοιάζει με χέλι που γλιστράει στην Ευρώπη. 
Από το Μαρούσι & τη Ρόδο ως το καζίνο του Μόντε Κάρλο & τη Γερμανία
Ξεχασμένος ο πρώην παντοδύναμος των οικονομικών της Siemens φαίνεται να προστατεύεται καλά από εκείνους που εξαγόρασαν πολύ ακριβά (ακόμη και πολιτικά) τη σιωπή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χρήστος Καραβέλας, η φυγή του οποίου προκάλεσε πολιτικό σεισμό το 2009, δεν ταξίδεψε στη Νότια Αμερική ή στην Ουρουγουάη, όπως πολλοί πιστεύουν. 
Μάλιστα, ακόμη και αυτόπτες μάρτυρες επιμένουν ότι ακριβώς δύο μήνες πριν, τον Δεκέμβριο του 2015, βρισκόταν σε κωμόπολη έξω από το Μόναχο. 
Η «κάλυψή» του θεωρείται δεδομένη, αφού  γνωρίζει πολλά για μαύρο πολιτικό χρήμα.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: 
Οταν στις 27 Νοεμβρίου 2015 άρχιζε η δίκη για την υπόθεση της Siemens, στο εδώλιο της κατηγορουμένης βρέθηκε μόνο η σύζυγός του Μάρθα Καραβέλα, για την οποία επίσης υπάρχει απαγόρευση εξόδου. 
Ο Χρήστος Καραβέλας δεν μπορούσε να εκπροσωπηθεί σε αυτή τη δίκη, αφού όταν ο κατηγορούμενος είναι άγνωστης διαμονής αυτό απαγορεύεται... 
Οσοι γνωρίζουν πάντως τις σχέσεις του άλλοτε ισχυρού των οικονομικών της Siemens Hellas κουνάνε ειρωνικά το κεφάλι και έχουν να διηγηθούν πολλές ιστορίες από αυτά τα επτά χρόνια που εκείνος θεωρείται άφαντος και η οικογένειά του παρακολουθείται στενά.

Έφυγε από τη ζωή ο πολυβραβευμένος Γιάννης Καλαϊτζής

Γιάννης Καλαϊτζής, τίμησε  την δημοσιογραφία, άξιος & θαρραλέος 
Ένας  από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους σκιτσογράφους στον ελληνικό τύπο και τις εικαστικές τέχνες.
Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες και υπήρξε ένας από τους κύριους συντελεστές του περιοδικού «Γαλέρα», του οποίου υπήρξε διευθυντής μέχρι το 2010 όταν έκλεισε.
Με τη μακρά του διαδρομή, την πλούσια σκιτσογραφική του παραγωγή για μία σειρά εντύπων, και την ενεργό συμμετοχή του στα δημοσιογραφικά δρώμενα ο Γιάννης Καλαϊτζής, άφησε το ιδιαίτερό του στίγμα.
Με  περίσσιο θάρρος μέσω του περιοδικού «Γαλέρα», ( ενώ όλα τα αλλά έντυπα σιωπούσαν και σιωπούν μέχρι σήμερα)  έφερε στην δημοσιότητα  και  έκανε γνωστό σε όλη την Χώρα, με τα χαρακτηριστικά   σκίτσα του και το ολοκληρωμένο ρεπορτάζ  των αξιόλογων νέων δημοσιογράφων Νικόλα και Μπάμπη, το μεγαλύτερο Πολεοδομικό Σκάνδαλο της Ευρώπης το παράνομο Εμπορικό Κέντρο ΜΩΛΛ.

Επανεξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού, η Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου

Κατά την εφετινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού, που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο Συγγρού την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, εκτός από τον καθιερωμένο απολογισμο δράσεων, διεξήχθησαν και οι  αρχαιρεσίες του συλλόγου(γίνονται κάθε τρία χρόνια, σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό), τις οποίες ξανακέρδισε η Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου 
Προηγήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας, παρουσία του Διευθυντού του Ι.Γ.Ε. κ. Γεωργίου Μπαλωτή & του Δημαρχου Αμαρουσίου & Προεδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη
Στην ομιλία της η Πρόεδρος κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου έκανε εκτενή αναφορά στις δραστηριότητες του συλλόγου για το έτος 2015, οι οποίες εκφράστηκαν μέσα από 4 πυλώνες: 
Την Προστασία, την Ενημέρωση, την Εκπαίδευση και την Ανάδειξη και μέσω αυτών «οι Φίλοι» του Δάσους Συγγρού εκπληρώνουν τους περιβαλλοντικούς τους στόχους. 

«Τί είναι η ψυχοθεραπεία;» στις 5:30 μ.μ. στη Βορέειο Βιβλιοθήκη

              Οι Διαλέξεις μηνός Φεβρουαρίου
Η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου στo πλαίσιο της διοργάνωσης επιμορφωτικών διαλέξεων, πραγματοποιεί στον χώρο της Βιβλιοθήκης (Μιλτιάδου & Στ. Δραγούμη 30, Μαρούσι) διαλέξεις με ομιλητή τον Δημήτριο Μαγριπλή Ψυχολόγο (Κλινικό - Συμβουλευτικό) με θέμα: 
«Στα σταυροδρόμια της σκέψης».
Η διάλεξη της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου και ώρα 17:30-19:30 έχει θέμα: 
«Τί είναι η ψυχοθεραπεία;»
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης στο τηλ.: 210 61 47 181.

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

TΡΕΙΑ θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (5/2016) της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους2016
2. Eξέταση προδικαστικής προσφυγής του Κόκκαλη Γεώργιου που αφορά τον ανοικτόηλεκτρονικό διαγωνισμό για τη προμήθεια λογισμικού, ειδών πληροφορικής, κλπ κατά τηςαπόφασης της Οικον. Επιτροπής περι έγκρισης πρακτικού Επιτροπής ΑξιολόγησηςΔιαγωνισμού

Στις 11:30 π.μ. η τελετή παράδοσης του νέου Φυσικοθεραπευτηρίου Αμαρουσίου

«Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης 2016»

Ενόψει της σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης: «Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης 2016», ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρ. της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου, 
με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των μεγάλων χορηγών, του φορέα της τεχνικής διοργάνωσης και των εγγονών του Χρυσού Μαραθωνοδρόμου Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη.
Τρίτη 16 Φεβρουαρίου ώρα 10:30, Δημαρχείο Αμαρουσίου

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

«Ακροδεξιά» γρίπη κινητοποιήσεων προσέβαλε τους ΣΥΡΙΖΑ-ΟΙΚΟΛ-ΑΝΕΛ!

Οι Γερμανοτσολιάδες των ΣΥΡΙΖΑ - ΟΙΚΟΛ. - ΑΝΕΛ κάνουν ...ΜΑΤ στη «Φασιστο»-Αγροτιά!

Χωρίς Τανκς(τρακτέρ), οι «ΑκροΔεξιοί» αγρότες στην Αθήνα!

Ο Καραμέρος, ο Πατούλης, τα Σχολεία & οι ένοχοι

Απόλυτο  δίκιο έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Καραμέρος λέγοντας ότι «Κάθε Δήμος οφείλει να κινεί τις διαδικασίες εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία & να μεριμνά εγκαίρως χρησιμοποιώντας(καθώς πρόκειται για υποχρεωτικές δαπάνες), κατά προτεραιότητα τα  χρήματα που του χορηγεί η Πολιτεία,  για να αποκτήσει τις Χωροθετημένες εκτάσεις  για κοινωνική υποδομή»
Ξέχασε, όμως(προφανώς εσκεμμένα), να αναφέρει ότι:
Ο Δήμος οφείλει, τα χρήματα που εισπράττει από τις εισφορές σε χρήμα με την ένταξή στο Σχέδιο Πόλης, να τα διαθέτει (όπως ο Νόμος προβλέπει), κατά προτεραιότητα για την αποζημίωση των προς απαλλοτρίωση  ιδιοκτησιών για Κοινωνική Υποδομή.
Και ότι σε περίπτωση που χαθούν αυτές οι εκτάσεις
ο Δήμαρχος έχει αστικές & ποινικές ευθύνες ( ΣτΕ 548/1998), και μάλιστα (λόγω του μεγάλου κέρδους του ιδιώτη), κακουργηματικής μορφής 
ενώ συνένοχοι σε αυτές τις εγκληματικές πράξεις είναι & η Περιφέρεια και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που δεν έστειλαν την Διοίκηση του Δήμου στις ελεγκτικές αρχές της Πολιτείας & τον Εισαγγελέα  
Στην συγκεκριμένη περίπτωση του αναφερόμενου κινδύνου απώλειας των εκτάσεων που προορίζονται για Σχολεία, ο αντίλογος του Πατούλη, ότι η Πολιτεία δεν του δίνει χρήματα, είναι απαράδεκτος & δεν ισχύει.
Και αυτό διότι(όπως είχαμε ενημερώσει πριν 4 χρόνια σε συγκέντρωση στο Σχολείο τους τοπικούς φορείς του Αγ. Θωμά, μεταξύ αυτών & τον τότε Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Σύλλογο, Γ. Καραμέρο) ο Δήμος για την απαλλοτρίωση των εκτάσεων αυτών έχει ήδη εισπράξει από τους κατοίκους τα αναγκαία χρήματα όταν εντάχτηκε η περιοχή στο Σχέδιο Πόλης από τις εισφορές σε χρήμα & δεν έχει ανάγκη να χρησιμοποιήσει την κρατική επιχορήγηση.