Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Κάτω η Αριστερή Αριστοκρατία!!!

Ειδική σύμβουλος στο ΠΓ του υπ. Εργασίας η Χρυσάνθη - Νεφέλη Σαμιακού

Το… έθιμο των διορισμών κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί. 
Αυτή τη φορά πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε ως μετακλητή υπάλληλος σε γραφείο υπουργού.
 Συγκεκριμένα λίγο πριν μπει το 2016 η Ράνια Αντωνοπούλου «αποκατέστησε» μια ακόμα πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο λόγος για τη Χρυσάνθη - Νεφέλη Σαμιακού πρώην υποψήφια βουλευτή στην Β” Αθηνών 
η οποια διορίστηκε στο πολιτικό γραφείο στο υπουργείο Εργασίας ως ειδική σύμβουλος!

Ρομά Χαλανδρίου:Πιλοτικό επιχειρησιακό πρόγραμμα από Περιφέρεια Αττικής & Δήμο

Κατά τη συνάντηση εκπροσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-2020»
αποφασίστηκε η εκπόνηση δύο «πιλοτικών» Επιχειρησιακών Σχεδίων με περιοχές εφαρμογής την Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών και συγκεκριμένα τον Δήμο Χαλανδρίου και έναν ακόμη Δήμο, που θα προταθεί από την Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Αττικής.
Λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί έως σήμερα για το σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων για τους Ρομά και τον βαθμό «ωριμότητας» αυτού του ενδιαφέροντος, έγινε αποδεκτό να δρομολογηθούν τα δυο εν λόγω προγράμματα στην Αττική, με κοινό τόπο για τους συμμετέχοντες, ότι η υλοποίηση των σχεδίων δράσης για τους Ρομά, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου, πρέπει να διαρθρώνεται γύρω από 4 βασικούς πυλώνες ενεργειών:  Στέγαση, Εκπαίδευση, Απασχόληση, Υγεία.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από την ΜΟΔ Α.Ε., την ΕΥΣΕΚΤ & τον μελετητή εκπόνησης της ΠΕΣΚΕ.
Στόχος της συνάντησης ήταν η διερεύνηση των προβλημάτων, των αρμοδιοτήτων, των προοπτικών και των δυνατοτήτων ολοκληρωμένων σχεδίων δράσης για τους Ρομά που περιλαμβάνονται στο εγκεκριμένο ΕΠ «Αττική 2014-2020».

O Περιβαλλοντικός Σύλλογος «ΚΑΣΤΑΛΙΑ» για το υπόγειο γκαράζ στηνπλ. Ευτέρπης

Ένα έργο που βρίσκεται, όπως φαίνεται, σε προχωρημένο σχεδιασμό, ο οποίος για μια ακόμη φορά γίνεται ερήμην των πολιτών που κατοικούν στο Μαρούσι. 
Είναι ένα έργο που θα προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη αναστάτωση στο Κέντρο από ότι λένε.
Κατά το σχέδιο των κατασκευαστών θα κλείσει για 2 χρόνια για να σκαφτεί όλος ο χώρος του σταθμού ΗΣΑΠ Μαρούσι στα ανατολικά του, από τη γραμμή του τρένου μέχρι την πόρτα των απέναντι μαγαζιών συμπεριλαμβάνοντας την πιάτσα των ταξί και όλο τον ενδιάμεσο χώρο. 
Το κλείσιμο όμως, θα είναι τουλάχιστον 3ετές, με τους ρυθμούς που γίνονται τα έργα αυτά και θα επηρεάσει έντονα όλη τη ζωή στο κέντρο της πόλης.
Το γκαράζ θα είναι 270 θέσεων και θα ανήκει στον εργολάβο που θα εκμεταλλευτεί το έργο. Ονομάζεται πλατεία Ευτέρπης αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι πλατεία αλλά  διαπλατυσμένος δρόμος και δεν είναι καν δημοτική ιδιοκτησία αλλά 50-50 με τον ΗΣΑΠ.
Το τελικό σχέδιο με την είσοδο των οχημάτων από Νερατζιωτίσσης και την έξοδο σε Θέμιδος και Σπ.Λέκκα, είναι ένα λάθος σχέδιο. Οι προερχόμενοι από Β.Όλγας θα κάνουν κύκλο από την πάνω μεριά του σταθμού για να μπουν από την είσοδο.
Το γκαράζ αυτό θα φέρει  κυκλοφοριακή επιβάρυνση και όχι αποφόρτιση, την οποία έχει ανάγκη η πόλη. Η εσωτερική κυκλοφορία θα αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό στις ήδη επιβαρυμένες Θησέως και Χατζηαντωνίου. Το αποτέλεσμα θα είναι τελικά η αύξηση της  ρύπανσης. 
Δεν θα έπρεπε να γινόταν μέσα στο κέντρο. 

ΕΝΟΤΗΤΑ:«Παραμελημένη γειτονιά από τη δημοτική αρχή τα Ηπειρώτικα»

Κυριακάτικα η «ΕΝΟΤΗΤΑ» ...στα Ηπειρώτικα 
Συνοδευόμενος από τις/τους δημοτικούς συμβούλους Κατερίνα Ψάλτη, Μαίρη Διακολιού, Πέτρο Κούκουζα και Δημήτρη Κουτσουβέληο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» Λευτέρης Μαγιάκης  επισκέφτηκε το πρωί της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου τα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.
Στο σύντομο οδοιπορικό των μελών της αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου στη γειτονιά του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, όπως μας ενημερώνει σχετικό Δελτίο Τύπου, ο κ. Μαγιάκης & οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του, συζήτησαν με τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου κ. Γιάννη Γιαννέλα και τον ταμία κ. Νίκο Τζάλλα, τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής ... όπως:
Η καθυστέρηση της ένταξης στο σχέδιο πόλης μεγάλων εκτάσεων της περιοχής. 
Ο ελλιπής οδοκαθαρισμός, 
τα προβληματικά πεζοδρόμια, 
η απουσία τεχνικών μέτρων για την επικίνδυνη ταχεία κίνηση των αυτοκινήτων, 
η πλημμελής συντήρηση του πρασίνου, 
οι ανεφάρμοστες υποσχέσεις για τεχνικά έργα για τα όμβρια της περιοχής

Δημιουργεί δανειστική βιβλιοθήκη ο Πολιτιστικός Σύλλογoς Αγ. Φιλοθέης Αμαρουσίου


Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κρίση που καθιστά δύσκολη για πολύ κόσμο την αγορά βιβλίων στις μέρες μας, ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογoς Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου προχώρησε στη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης για τα μέλη του.
Η  προσπάθεια βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα. 
Όμως ελπίζουμε ότι, με τη βοήθεια όλων, οι τίτλοι πολύ γρήγορα θα πολλαπλασιαστούν και η Βιβλιοθήκη μας 
θα αποκτήσει καινούργια «ράφια».
Δικαίωμα χρήσης της Βιβλιοθήκης θα έχουν μόνο τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη. 
Το αίτημα δανεισμού θα υποβάλλεται με email μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας (www.esaf.gr) ή μέσω μηνύματος στο Facebook 
(www.facebook.com/Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός-Σύλλογος-Αγίας-Φιλοθέης-Αμαρουσίου).

Συνάντηση Γ. Πατούλη με τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων

Την προτεραιότητα που δίνει ο Δήμος Αμαρουσίου στη διατήρηση της εκπαίδευσης  σε υψηλό επίπεδο και στην περαιτέρω αναβάθμισή της παρά τις αντίξοες οικονομικά συνθήκες, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, στη συνάντηση που είχε με τους Διευθυντές/ Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της πόλης, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων από τη νέα Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης κα Ελένη Βλάχου Σταματάκη
Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κ. Δημήτρης Καρλαύτης, ο  Αντιπρόεδρος  της Σχολικής Επιτροπής κ. Δημήτρης Σμυρνής και μέλη αυτής. 

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εξήρε την άριστη συνεργασία που υπάρχει με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και ζήτησε να υπάρχει άμεση ενημέρωση στη Σχολική Επιτροπή και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για κάθε αίτημά τους, προκειμένου ο Δήμος να μπορεί να συμπαρασταθεί στο δύσκολο έργο τους. 

Ευχαριστήρια Επιστολή Διευθυντριών & Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων προς τον κ. Ν. Παπαδάκο

Αξιότιμε κ. Παπαδάκο, οι  Διευθύντριες & Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και οι Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων του Αμαρουσίου, κρίναμε απαραίτητο να συντάξουμε και να δημοσιοποιήσουμε την παρούσα επιστολή με αφορμή την αποχώρησή σας από τη θέση του Προέδρου της  Α/θμιας Σχολικής  Επιτροπής  Δήμου Αμαρουσίου
Σκοπός  αυτής της ενέργειας είναι η αποτίμηση του έργου σας ως Προέδρου και η καταγραφή των αξιολογικών κρίσεων που αυτό επάγει.
Σχολιάζοντας το έργο σας,  που υπήρξε ογκώδες και πολυσύνθετο, αναφέρουμε:
1.Τη διαχείριση των οικονομικών πόρων της Σχολικής Επιτροπής με σεβασμό προς το ‘δημόσιο χρήμα’ και με συνέπεια απέναντι στην εκπαιδευτική λειτουργία. Τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με την ορθολογική χρήση των εσόδων από τις διευθύνσεις των σχολείων,  επέτρεψαν στα σχολεία να έχουν διαρκώς οικονομική επάρκεια και να καλύπτουν αξιοπρεπώς και έγκαιρα τις ανάγκες τους.
2.Την τέλεση πολλαπλών έργων συντήρησης και επισκευής σε όλα τα σχολεία της Α/θμιας  εκπαίδευσης. Τα έργα εξασφάλισαν ποιοτικότερες συνθήκες μάθησης  οι οποίες με τη σειρά τους  διευκόλυναν την ανάδειξη του εκπαιδευτικού έργου  που γίνεται στα σχολεία του Αμαρουσίου.
3.Την ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας των σχολείων που εξασφάλισαν υγιεινότερες  συνθήκες διαβίωσης των μαθητών.

Από Δημόσια πάμε σε...Δημοτική Υγεία

Προσπαθούν κρυφά να περάσουν τα Νοσοκομεία στους Δήμους
Κίνδυνος άμεσης κατάρρευσης & επιπλέον φόρος στους δημότες για την "δημόσια" υγεία
Από την πίσω πόρτα προσπαθούν να περάσουν τις δαπάνες της δημόσια υγείας στις πλάτες των Δήμων. 
Τα ήδη αποδυναμωμένα νοσοκομεία που στερήθηκαν των αποθεματικών τους θα στηρίζονται σε Δήμους που και αυτοί στερήθηκαν των αποθεματικών τους εφόσον η κυβέρνηση απαίτησε τον περασμένο Μάιο όλα τα αποθεματικά των δημόσιων φορέων και Δήμων να συσσωρευτούν σε λογαριασμό στην ΤτΕ.
Εκτός όμως από τον κίνδυνο οι Δήμοι να μην μπορούν να καλύψουν τα υπέρογκα ποσά που χρειάζονται οι δημόσιες δομές της Υγείας, αν η τροπολογία περάσει από την Βουλή τότε οι Δήμοι είναι φυσικό να ζητήσουν δημοτικό φόρο υπέρ Υγείας από τους δημότες τους
Με αυτό τον τρόπο οι φορολογούμενοι θα φορολογούνται για μια δημόσια Υγεία που παραπαίει μέσω φόρου εισοδήματος, μέσω ασφαλιστικών εισφορών και μέσω δημοτικού φόρου υπέρ Υγείας.
Υπάρχει όμως και ένας κρυφός κίνδυνος: 
Ο κάθε  Δήμος να ιδρύσει Δημοτική Επιχείρηση Υγείας στην οποία οι "δημοτικές" δομές Υγείας θα υπάγονται για την καλύτερη διαχείρησή τους. 
Αυτό σημαίνει όμως ότι αυτόματα όταν το ταμείο της Δημοτικής Επιχείρησης καταρρεύσει να μπορεί νομίμως να πουλάει την επιχείρηση ή μέρος αυτής σε ιδιώτη.

Εγκαινιάτηκε το νέο Φυσικοθεραπευτήριο της Μονάδας Υγείας Αμαρουσίου


Θα λειτουργεί  από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8:00 π.μ. - 3:00 μ.μ.
Με μία νέα κοινωνική δομή ενισχύεται το δίχτυ κοινωνικής προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου για τους ασφαλισμένους, αλλά και ανασφάλιστους πολίτες. 
Πρόκειται για το νέο Φυσικοθεραπευτήριο της Μονάδας Υγείας, που από χθες ξεκινησε  να λειτουργεί στο κτίριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου (Κων/νου Παλαιολόγου 9).
Τα εγκαίνια του νέου Φυσικοθεραπευτηρίου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Επιστημονικά Υπεύθυνου Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου κ. Κωνσταντίνου Καλλικούρδη, του Αναπληρωτή Υπεύθυνου κ. Κωνσταντίνου Καλλιγέρη, του Διοικητικού Διευθυντή του ΙΚΑ Αμαρουσίου κ. Μιχαήλ Κυριαζίδη, του Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ κ. Κωνσταντίνου Λουκόπουλου, του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου κ. Αντώνιου Μπιρμπίλη και του Προϊσταμένου Τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας της 1ης ΥΠΕ Κ. Μπληζιώτη.

Ενισχύθηκε με 170 φιάλες αίματος η Δημοτική Τράπεζα Αίματος


Μεγάλη ανταπόκριση είχε το κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου για συμμετοχή  στην 21η Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.
Περισσότεροι από 190 εθελοντές αιμοδότες, μεταξύ των οποίων και εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ζωής και προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο και την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών από το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, συγκεντρώθηκαν 170 φιάλες αίματος για την Δημοτική Τράπεζα Αίματος.
Τη διεξαγωγή της 21ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου επέβλεψε η Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Ελένη Λέκκα Καλαντζάκη, μαζί με την Αντιπρόεδρο του Οργανισμού Κατερίνα Ιωάννου
Επίσης παρευρέθη και η κυρία Κατοίκου, υπεύθυνη καλύψεων του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ».

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

«Σκάσε & Περπάτα» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης



«Χορέψτε, χορέψτε γιατί αλλιώς χανόμαστε»!!!

                   Dancevacuum Centre of Performing Arts
Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Dancevacuum σας περιμένει σ’ έναν σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο χώρο στο Χαλάνδρι με προγράμματα εναλλακτικής κίνησης και somatics, χορού και υποκριτικής. Προτάσεις για όλους, μικρούς και μεγάλους, αρχάριους και μυημένους. 
Το Dancevacuum δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη, δύναμη και μεράκι προκειμένου να φέρει σε επαφή ανθρώπους του χορού και των τεχνών.
Είναι ένας εναλλακτικός χώρος που δίνει στον καθένα την ευκαιρία να γνωρίσει καινούργιους τρόπους κίνησης και έκφρασης. Έμπειροι και αναγνωρισμένοι δάσκαλοι θα σας καθοδηγήσουν με εργαλείο μεθόδους όπως Axis syllabus, Dance Pilates, Feldenkrais, Body Mind Centering, Yoga, Tai Chi, σύγχρονο χορό, τζαζ, αργεντίνικο τάνγκο, Contact Improvisation, τεχνικές εναέριου χορού  κ.ά. προκειμένου να χτίσετε μια ουσιαστική σχέση με το σώμα σας, τον εαυτό σας αλλά και με τους άλλους.

«Εξαφανισμένος» από το 2009, ο αόρατος ταξιδευτής κ. Καραβέλας!!!

Καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα για τα «Μαύρα Ταμεία» της Siemens
Κινείται επί επτά χρόνια σαν σκιά. Οι σταθμοί του από το 2009 πολυσύχναστοι. 
Ο Χρήστος Καραβέλας, 78 χρόνων σήμερα, άφαντος από το 2009 και καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές δικαστικές αρχές, μοιάζει με χέλι που γλιστράει στην Ευρώπη. 
Από το Μαρούσι & τη Ρόδο ως το καζίνο του Μόντε Κάρλο & τη Γερμανία
Ξεχασμένος ο πρώην παντοδύναμος των οικονομικών της Siemens φαίνεται να προστατεύεται καλά από εκείνους που εξαγόρασαν πολύ ακριβά (ακόμη και πολιτικά) τη σιωπή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χρήστος Καραβέλας, η φυγή του οποίου προκάλεσε πολιτικό σεισμό το 2009, δεν ταξίδεψε στη Νότια Αμερική ή στην Ουρουγουάη, όπως πολλοί πιστεύουν. 
Μάλιστα, ακόμη και αυτόπτες μάρτυρες επιμένουν ότι ακριβώς δύο μήνες πριν, τον Δεκέμβριο του 2015, βρισκόταν σε κωμόπολη έξω από το Μόναχο. 
Η «κάλυψή» του θεωρείται δεδομένη, αφού  γνωρίζει πολλά για μαύρο πολιτικό χρήμα.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: 
Οταν στις 27 Νοεμβρίου 2015 άρχιζε η δίκη για την υπόθεση της Siemens, στο εδώλιο της κατηγορουμένης βρέθηκε μόνο η σύζυγός του Μάρθα Καραβέλα, για την οποία επίσης υπάρχει απαγόρευση εξόδου. 
Ο Χρήστος Καραβέλας δεν μπορούσε να εκπροσωπηθεί σε αυτή τη δίκη, αφού όταν ο κατηγορούμενος είναι άγνωστης διαμονής αυτό απαγορεύεται... 
Οσοι γνωρίζουν πάντως τις σχέσεις του άλλοτε ισχυρού των οικονομικών της Siemens Hellas κουνάνε ειρωνικά το κεφάλι και έχουν να διηγηθούν πολλές ιστορίες από αυτά τα επτά χρόνια που εκείνος θεωρείται άφαντος και η οικογένειά του παρακολουθείται στενά.

Έφυγε από τη ζωή ο πολυβραβευμένος Γιάννης Καλαϊτζής

Γιάννης Καλαϊτζής, τίμησε  την δημοσιογραφία, άξιος & θαρραλέος 
Ένας  από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους σκιτσογράφους στον ελληνικό τύπο και τις εικαστικές τέχνες.
Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες και υπήρξε ένας από τους κύριους συντελεστές του περιοδικού «Γαλέρα», του οποίου υπήρξε διευθυντής μέχρι το 2010 όταν έκλεισε.
Με τη μακρά του διαδρομή, την πλούσια σκιτσογραφική του παραγωγή για μία σειρά εντύπων, και την ενεργό συμμετοχή του στα δημοσιογραφικά δρώμενα ο Γιάννης Καλαϊτζής, άφησε το ιδιαίτερό του στίγμα.
Με  περίσσιο θάρρος μέσω του περιοδικού «Γαλέρα», ( ενώ όλα τα αλλά έντυπα σιωπούσαν και σιωπούν μέχρι σήμερα)  έφερε στην δημοσιότητα  και  έκανε γνωστό σε όλη την Χώρα, με τα χαρακτηριστικά   σκίτσα του και το ολοκληρωμένο ρεπορτάζ  των αξιόλογων νέων δημοσιογράφων Νικόλα και Μπάμπη, το μεγαλύτερο Πολεοδομικό Σκάνδαλο της Ευρώπης το παράνομο Εμπορικό Κέντρο ΜΩΛΛ.

Επανεξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού, η Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου

Κατά την εφετινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού, που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο Συγγρού την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, εκτός από τον καθιερωμένο απολογισμο δράσεων, διεξήχθησαν και οι  αρχαιρεσίες του συλλόγου(γίνονται κάθε τρία χρόνια, σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό), τις οποίες ξανακέρδισε η Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου 
Προηγήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας, παρουσία του Διευθυντού του Ι.Γ.Ε. κ. Γεωργίου Μπαλωτή & του Δημαρχου Αμαρουσίου & Προεδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη
Στην ομιλία της η Πρόεδρος κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου έκανε εκτενή αναφορά στις δραστηριότητες του συλλόγου για το έτος 2015, οι οποίες εκφράστηκαν μέσα από 4 πυλώνες: 
Την Προστασία, την Ενημέρωση, την Εκπαίδευση και την Ανάδειξη και μέσω αυτών «οι Φίλοι» του Δάσους Συγγρού εκπληρώνουν τους περιβαλλοντικούς τους στόχους. 

«Τί είναι η ψυχοθεραπεία;» στις 5:30 μ.μ. στη Βορέειο Βιβλιοθήκη

              Οι Διαλέξεις μηνός Φεβρουαρίου
Η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου στo πλαίσιο της διοργάνωσης επιμορφωτικών διαλέξεων, πραγματοποιεί στον χώρο της Βιβλιοθήκης (Μιλτιάδου & Στ. Δραγούμη 30, Μαρούσι) διαλέξεις με ομιλητή τον Δημήτριο Μαγριπλή Ψυχολόγο (Κλινικό - Συμβουλευτικό) με θέμα: 
«Στα σταυροδρόμια της σκέψης».
Η διάλεξη της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου και ώρα 17:30-19:30 έχει θέμα: 
«Τί είναι η ψυχοθεραπεία;»
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης στο τηλ.: 210 61 47 181.

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

TΡΕΙΑ θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (5/2016) της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους2016
2. Eξέταση προδικαστικής προσφυγής του Κόκκαλη Γεώργιου που αφορά τον ανοικτόηλεκτρονικό διαγωνισμό για τη προμήθεια λογισμικού, ειδών πληροφορικής, κλπ κατά τηςαπόφασης της Οικον. Επιτροπής περι έγκρισης πρακτικού Επιτροπής ΑξιολόγησηςΔιαγωνισμού

Στις 11:30 π.μ. η τελετή παράδοσης του νέου Φυσικοθεραπευτηρίου Αμαρουσίου

«Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης 2016»

Ενόψει της σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης: «Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης 2016», ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρ. της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου, 
με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των μεγάλων χορηγών, του φορέα της τεχνικής διοργάνωσης και των εγγονών του Χρυσού Μαραθωνοδρόμου Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη.
Τρίτη 16 Φεβρουαρίου ώρα 10:30, Δημαρχείο Αμαρουσίου

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

«Ακροδεξιά» γρίπη κινητοποιήσεων προσέβαλε τους ΣΥΡΙΖΑ-ΟΙΚΟΛ-ΑΝΕΛ!

Οι Γερμανοτσολιάδες των ΣΥΡΙΖΑ - ΟΙΚΟΛ. - ΑΝΕΛ κάνουν ...ΜΑΤ στη «Φασιστο»-Αγροτιά!

Χωρίς Τανκς(τρακτέρ), οι «ΑκροΔεξιοί» αγρότες στην Αθήνα!

Ο Καραμέρος, ο Πατούλης, τα Σχολεία & οι ένοχοι

Απόλυτο  δίκιο έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Καραμέρος λέγοντας ότι «Κάθε Δήμος οφείλει να κινεί τις διαδικασίες εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία & να μεριμνά εγκαίρως χρησιμοποιώντας(καθώς πρόκειται για υποχρεωτικές δαπάνες), κατά προτεραιότητα τα  χρήματα που του χορηγεί η Πολιτεία,  για να αποκτήσει τις Χωροθετημένες εκτάσεις  για κοινωνική υποδομή»
Ξέχασε, όμως(προφανώς εσκεμμένα), να αναφέρει ότι:
Ο Δήμος οφείλει, τα χρήματα που εισπράττει από τις εισφορές σε χρήμα με την ένταξή στο Σχέδιο Πόλης, να τα διαθέτει (όπως ο Νόμος προβλέπει), κατά προτεραιότητα για την αποζημίωση των προς απαλλοτρίωση  ιδιοκτησιών για Κοινωνική Υποδομή.
Και ότι σε περίπτωση που χαθούν αυτές οι εκτάσεις
ο Δήμαρχος έχει αστικές & ποινικές ευθύνες ( ΣτΕ 548/1998), και μάλιστα (λόγω του μεγάλου κέρδους του ιδιώτη), κακουργηματικής μορφής 
ενώ συνένοχοι σε αυτές τις εγκληματικές πράξεις είναι & η Περιφέρεια και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που δεν έστειλαν την Διοίκηση του Δήμου στις ελεγκτικές αρχές της Πολιτείας & τον Εισαγγελέα  
Στην συγκεκριμένη περίπτωση του αναφερόμενου κινδύνου απώλειας των εκτάσεων που προορίζονται για Σχολεία, ο αντίλογος του Πατούλη, ότι η Πολιτεία δεν του δίνει χρήματα, είναι απαράδεκτος & δεν ισχύει.
Και αυτό διότι(όπως είχαμε ενημερώσει πριν 4 χρόνια σε συγκέντρωση στο Σχολείο τους τοπικούς φορείς του Αγ. Θωμά, μεταξύ αυτών & τον τότε Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Σύλλογο, Γ. Καραμέρο) ο Δήμος για την απαλλοτρίωση των εκτάσεων αυτών έχει ήδη εισπράξει από τους κατοίκους τα αναγκαία χρήματα όταν εντάχτηκε η περιοχή στο Σχέδιο Πόλης από τις εισφορές σε χρήμα & δεν έχει ανάγκη να χρησιμοποιήσει την κρατική επιχορήγηση.

Στις 5:45 μ.μ. το σεμινάριο από τον Όμιλο Unesco Αμαρουσίου με θέμα το Coaching

Ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου σας προσκαλεί σε σεμινάριο με θέμα:
Τι είναι το Coaching & πως μπορώ να γίνω ο Coach του εαυτού μου διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηθεί 
σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 5:45 μ.μ. 
στα γραφεία του Ομίλου Βασ. Γεωργίου 2-4, Μαρούσι, 
Πλατεία Hλεκτρικού Σταθμού.
Μέσα στη σύγχρονη πραγματικότητα, την οποία όλοι βιώνουμε καθημερινά, όπου οι ρυθμοί και οι απαιτήσεις της όλο και αυξάνονται, η τέχνη του Coaching αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο σ’ ένα σπουδαίο εργαλείο, που μας αφορά όλους. 
Το Coaching είναι μια μεθοδολογία, ένας τρόπος σκέψης και αναφέρεται στη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ δύο ανθρώπων, του coach και του πελάτη-coachee (όπου πελάτης μπορεί να είναι ένα άτομο ή μια ομάδα). 
Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια διαδικασία προσωπικής ενδυνάμωσης, στοχοθεσίας και τελικά αλλαγής. 
Το Coaching έχει επηρεαστεί από διάφορες επιστήμες υποστήριξης του ανθρώπου, όπως την Ψυχολογία, την Συμβουλευτική ή την Ψυχοθεραπεία αλλά και από γενικότερες θεωρήσεις για την ζωή και τον τρόπο σκέψης και δράσης του ανθρώπου, όπως αυτή της Μαιευτικής μεθόδου του φιλοσόφου Σωκράτη. 

Για τον ενα χρόνο χωρίς την Ελευθερία Δροσάκη


Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Στους δρόμους του Αμαρουσίου διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων

Βροντοφώναξαν «Δωρεάν υγεία για όλο το λαό» & «Όχι στο Ασφαλιστικό»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου τα Σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία  ΚΑΤ, Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ & Παίδων Πεντέλης.
Η συνάντηση των εργαζομένων των τεσσάρων Νοσοκομείων έγινε στις 12:30, στη συμβολή Κηφισίας & Πεντέλης. 
Παραβρέθηκε επίσης & αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ.
Οι εργαζόμενοι με τα Σωματεία τους, αφού προέβησαν σε συμβολικό και μικρής διάρκειας αποκλεισμό της Λεωφόρου Κηφισίας, μοιράζοντας την ανακοίνωση των Σωματείων στους οδηγούς, συνέχισαν με πορεία - διαμαρτυρίας στους δρόμους του Αμαρουσίου.
Η κοινή ανακοίνωση των Σωματείων μοιράστηκε στούς κατοίκους της πόλης, στα καταστήματα, τις καφετέριες και σε άλλους χώρους.
Η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν θερμή, ιδιαίτερα στα συνθήματα κατά του ασφαλιστικού και για δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν και τα συνθήματα αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών.

Και Γερμανόδουλοι με αριστερή προβιά & γιουσουφάκια του Ερντογάν!

Ψήφισμα της Επιτροπής Περιφερειών για το Μεταναστευτικό & τη Συνθήκη Σένγκεν.

Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών στις Βρυξέλλες
Παρουσία του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε., Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη συνεδρίασε σήμερα στις Βρυξέλλες η Ολομέλεια της Επιτροπής Περιφερειών. 
Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης συζητήθηκε το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα, που αποτελεί το κυρίαρχο σήμερα ζήτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη συνέχεια εκδόθηκε ψήφισμα.
Το ψήφισμα, που απηχεί τις θέσεις της Ελλάδος πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, θα διαβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Συμβούλιο και στην Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να αποτελέσει επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης με αφορμή τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών και το ψήφισμα που διαμορφώθηκε και ψηφίστηκε, αλλά και τις επαφές που είχε με άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της ημέρας, έκανε την παρακάτω δήλωση :
«Η Κ.Ε.Δ.Ε. έχει αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να ενημερωθούν οι ευρωπαίοι εταίροι μας για την προσπάθεια που έχει καταβάλλει όλο αυτό το διάστημα η ελληνική αυτοδιοίκηση και η χώρα συνολικά, για να διαχειριστεί τις τεράστιες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Σύνορα το ΝΑΤΟ δεν γνωρίζει...

Το ΝΑΤΟ δεν κάνει περιπολίες. Δεν είναι άλλωστε ο ρόλος του αυτός. Το ΝΑΤΟ υπερασπίζεται με πολεμικά μέσα τα κράτη - μέλη του όποτε αυτά ζητάνε την βοήθειά του πατώντας στην  «αμυντική προστασία» των εδαφών. 
Στην προκειμένη περίπτωση την βοήθεια δεν την επέβαλλε η Ε.Ε αλλά η ελληνική κυβέρνηση. 
«Ελάτε να μάς φυλάξετε τα σύνορα γιατί εμείς μόνο τις τράπεζες ξέρουμε να φυλάμε», θα έλεγε ο Τσίπρας αν είχε το θάρρος μια φορά να πει αυτό που σκέφτεται πριν να κάνει αυτό που σκέφτονται άλλοι γι' αυτόν.
Η εθνική κυριαρχία και η υποχώρηση των συνόρων από εκεί που μέχρι σήμερα θεωρητικά είχαν τραβηχτεί με συνθήκες και συμφωνίες και άλλα τέτοια κουραφέξαλα, έλαβαν τέλος. 
Όπως και η θεωρία ότι η Ε.Ε είναι μία Ένωση ισόνομων κρατών έλαβε τέλος από την στιγμή που μόνο η Γερμανία θα έχει την διοίκηση όλων των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. 
Δηλαδή, δεν είναι το ΝΑΤΟ που έχει την διοίκηση αλλά η Γερμανία και δεν φυλάει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε το ΝΑΤΟ αλλά η Γερμανία που ως γνωστόν έχει αποδείξει με το οικονομοπολιτικό εξοντωτικό σχέδιο της ότι είναι εναντίον της Ελλάδας και με τις τελευταίες συμφωνίες της ότι είναι αδερφοποιτό κράτος με την Τουρκία.
Ποιος επέλεξε να είναι η Γερμανία ο συνδετικός κρίκος κανείς δεν μάς το έχει πει. 
Εμείς ως Έλληνες έχουμε μάθει πλέον να ενημερωνόμαστε για τα βασιλικά διαγγέλματα κι αν τυχόν αντιμιλήσει κανείς την ταμπέλα την έχουν έτοιμη: 
«Αντιδημοκρατική, αντιευρωπαϊκή, φασίζουσα γνώμη»

Ο γερμανικός εφιάλτης

Προβλέπεται η δημιουργία μίας υδροκέφαλης Ευρωζώνης, το κέντρο της οποίας θα απορροφά αχόρταγα την περιφέρεια, σαν τις μεγάλες μαύρες τρύπες στο διάστημα – μία διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, με συνεργό της χώρας την ΕΚΤ
«Παρακολουθώντας χθες ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που αφορούσε το Ολοκαύτωμα, κυριολεκτικά πάγωσα αντικρίζοντας τις εικόνες τρόμου. 
Στρατόπεδα συγκέντρωσης, σκελετωμένοι άνθρωποι, εξαθλίωση, κρεματόρια, πτώματα στην πυρά, 6.000.000 δολοφονημένοι Εβραίοι! 
Αδύνατον να καταλάβω πώς ξεχάστηκε το μεγαλύτερο έγκλημα όλων των εποχών τόσο σύντομα και πώς επιτρέπεται σε αυτή η χώρα να διεκδικήσει ξανά την ηγεμονία της Ευρώπης.
Αυτό όμως που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν τα λόγια ενός Εβραίου που αν θυμάμαι καλά μένει στην Άρτα – ενός από τους ελάχιστους που γύρισαν από τον εφιάλτη των γερμανικών στρατοπέδων συγκέντρωσης. 
Δεν έφταιγαν μόνο οι Γερμανοί, είπε στην κάμερα, αλλά και εμείς – επειδή δεν πήραμε τα μέτρα μας και δεν προσέξαμε! 
Παραδόξως μου θύμισε όλους εμάς τους Έλληνες σήμερα που δεν θέλουμε να κακολογούμε μόνο τους Γερμανούς για τα προβλήματα της χώρας μας – γνωρίζοντας πως φταίμε και εμείς, εάν όχι μόνο εμείς!»
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα αρνητικά επιτόκια έχουν γίνει της μόδας – υιοθετούμενα με την ελπίδα αφενός μεν να μειωθεί το παγκόσμιο χρέος εις βάρος των καταθετών (χρηματοπιστωτική καταστολή), αφετέρου να προκληθεί ανάπτυξη. 
Εν προκειμένω με την έννοια πως τόσο οι τράπεζες θα δανείζουν την πραγματική οικονομία αντί να τα τοποθετούν τα χρήματα τους στις κεντρικές πληρώνοντας, όσο και οι επενδυτές, καθώς επίσης οι καταναλωτές θα προτιμούν να επενδύουν/καταναλώνουν τα χρήματα τους – παρά να τα αποταμιεύουν πληρώνοντας για τη φύλαξη, αντί να εισπράττουν τόκους.

Να βουλιάξει η Αθήνα!

Kλιμακώνουμε τον αγώνα μας! Μπλόκο στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ! 
Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας!
Είναι αγώνας κατά της ίδιας πολιτικής, που ενισχύει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, 
που θέλει τους εργάτες και τους αγρότες στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, με συντάξεις πείνας, με ελάχιστες υπηρεσίες Υγείας.
Ξεκληρίζει την αγροτιά, θερίζει τους φτωχούς αγρότες, ιδιωτικοποιεί τις υπηρεσίες στη τοπική διοίκηση, εντατικοποιεί την εργασία μας, μας πλημμυρίζει με ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, με μισθούς επιδόματα και συνθήκες εργασίας γαλέρας.
Είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ που μέχρι  σήμερα  διαγωνίζονται για το πως θα διαχειριστούν το καπιταλισμό που σαπίζει, είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν μερεμετίζετε, δεν διορθώνεται μόνο ανατρέπεται. 
Είναι η πολιτική που συσσωρεύει αμύθητο πλούτο στα χέρια μιας τάξης παρασίτων μεγαλομετόχων, την ώρα που όλοι εμείς εργάτες, αγρότες, νέοι, ελευθεροεπαγγελματίες οδηγούμαστε στην εξαθλίωση.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Αττικής:Μπλόκο στην πολιτική της κυβέρνησης & της ΕΕ!

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση αύριο στις 5:00 μ.μ
στην Πλατεία Κάνιγγος και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ, 11:00 π.μ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ,
προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 10:30 Πλατεία Κάνιγγος
Συνάδελφοι/σσες συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας εναντία στην αντιασφαλιστική λαίλαπα. 
 Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας.
Είναι αγώνας κατά της ίδιας πολιτικής, που ενισχύει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που θέλει τους εργάτες και τους αγρότες στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, με συντάξεις πείνας, με ελάχιστες υπηρεσίες Υγείας.
Να νιώθουν την ανάσα μας κάθε μέρα, κάθε ώρα! Ενιαία, συντονισμένα, ταξικά!
Η δύναμή μας είναι η αλληλεγγύη μας!
Όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε!
Να μην τολμήσουν να φέρουν στην βουλή τον νόμο λαιμητόμο της Κοινωνικής Ασφάλισης!

«Χαλασμός Κυρίου» στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, στη διάρκεια εκδίκασης πλειστηριασμού !!!

Ρίνγκ έκανε ο κόσμος Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου την στιγμή που γινόταν πλειστηριασμός, σύμφωνα ανάρτηση χρήστη στο facebook, ο οποίος ανέβασε το παρακάτω βίντεο και το εξής σχόλιο:
Ρίνγκ έκανε ο κόσμος ειρηνοδικείο Αμαρουσίου την στιγμή που γινόταν πλειστηριασμός.  
Δύσκολη στιγμή να βγαίνει ο κόπος σου στο σφυρί…
Οι δικαστές που περιφρονούσαν τον κόσμο και δίκασαν την υπόθεση, εκτός του ότι έβρισαν την Παναγία και δεν συνελήφθησαν από κανένα, συνέχισαν να δικάζουν με αποτέλεσμα ο κόσμο να βγεί εκτός ορίων ...
Δηλαδή μπούκαρε ο κόσμος & το Ειρηνοδικείο μετατράπησε σε ρινγκ!!!

Στις 6:00 μ.μ. η εκδήλωση για τον Ι. Καποδίστρια στην Παλιά Βουλή

Πέτρος Καψάσκης: 240 Χρόνια Ι. Καποδίστριας 
Ο Έλληνας Διπλωμάτης που άλλαξε το ρου της Ευρωπαϊκής Ιστορίας
Στην πρόταση που έστειλα τον Οκτώβρη στην κα. Διακοβασίλη για την διοργάνωση του συνεδρίου αφιερωμένου στον Καποδίστρια συμπεριέλαβα και την επιθυμία μου όπως η 11η Φεβρουαρίου, μέρα γεννήσεως του πρώτου κυβερνήτη της χώρας, καθιερωθεί πανελληνίως ως επετειακή ημέρα αφιερωμένη στους Έλληνες Διπλωματικούς Υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών.
Άξιο μνείας είναι πως ο ίδιος ο Καποδίστριας προτού κληθεί να έρθει στην Ελλάδα από την Γ’ Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας για να αναλάβει τα καθήκοντά του ως Κυβερνήτης της Ελλάδος είχε διατελέσει υπουργός των εξωτερικών του Τσάρου της Ρωσίας.
Ως εκ τούτου, από συμβολικής κυρίως άποψης, επέλεξα να προτείνω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την 11η Φεβρουαρίου ως ημέρα αφιερωμένη στον Έλληνα Διπλωματικό Υπάλληλο καθώς έχω τη βαθιά πεποίθηση πως οι Έλληνες Διπλωμάτες, στην πλειοψηφία τους, λόγω της σπάνιας μόρφωσης, των επαγγελματικών τους προσόντων αλλά και πολλές φορές των βαριών ευθυνών που τους ανατίθενται, δίχως πάντοτε να εισακούονται, αποτελούν την αιχμή του δόρατος της σημερινής δημόσιας διοίκησης.
Σε καιρούς σαν και αυτούς, η Πολιτεία έχει ηθικό χρέος να βρίσκει πάντοτε τρόπους να ενθαρρύνει όλους όσους εργάζονται για αυτήν με κριτήριο την αξιοκρατία.
Ωστόσο, το κύριο μέλημα αυτής της πολιτιστικής πρωτοβουλίας είναι ο εορτασμός της μνήμης του Ι. Καποδίστρια και η ανάδειξη του διπλωματικού του έργου όχι ως ένα ιστορικό απολίθωμα, αναχρονιστικό και ξεθωριασμένο, αλλά ως μια ζώσα πνευματική και ιστορική πηγή, ανεξάντλητη στον χρόνο, από την οποία ασυγκράτητα αναβλύζουν όλα εκείνα τα ευγενή ιδανικά του τόπου μας και δίνουν πνοή ζωής στην ύπαρξή μας.