Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Στους δρόμους του Αμαρουσίου διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων

Βροντοφώναξαν «Δωρεάν υγεία για όλο το λαό» & «Όχι στο Ασφαλιστικό»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου τα Σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία  ΚΑΤ, Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ & Παίδων Πεντέλης.
Η συνάντηση των εργαζομένων των τεσσάρων Νοσοκομείων έγινε στις 12:30, στη συμβολή Κηφισίας & Πεντέλης. 
Παραβρέθηκε επίσης & αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ.
Οι εργαζόμενοι με τα Σωματεία τους, αφού προέβησαν σε συμβολικό και μικρής διάρκειας αποκλεισμό της Λεωφόρου Κηφισίας, μοιράζοντας την ανακοίνωση των Σωματείων στους οδηγούς, συνέχισαν με πορεία - διαμαρτυρίας στους δρόμους του Αμαρουσίου.
Η κοινή ανακοίνωση των Σωματείων μοιράστηκε στούς κατοίκους της πόλης, στα καταστήματα, τις καφετέριες και σε άλλους χώρους.
Η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν θερμή, ιδιαίτερα στα συνθήματα κατά του ασφαλιστικού και για δωρεάν υγεία για όλο το λαό.
Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν και τα συνθήματα αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών.

Και Γερμανόδουλοι με αριστερή προβιά & γιουσουφάκια του Ερντογάν!

Ψήφισμα της Επιτροπής Περιφερειών για το Μεταναστευτικό & τη Συνθήκη Σένγκεν.

Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών στις Βρυξέλλες
Παρουσία του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε., Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη συνεδρίασε σήμερα στις Βρυξέλλες η Ολομέλεια της Επιτροπής Περιφερειών. 
Κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης συζητήθηκε το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα, που αποτελεί το κυρίαρχο σήμερα ζήτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη συνέχεια εκδόθηκε ψήφισμα.
Το ψήφισμα, που απηχεί τις θέσεις της Ελλάδος πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, θα διαβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Συμβούλιο και στην Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να αποτελέσει επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης με αφορμή τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών και το ψήφισμα που διαμορφώθηκε και ψηφίστηκε, αλλά και τις επαφές που είχε με άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της ημέρας, έκανε την παρακάτω δήλωση :
«Η Κ.Ε.Δ.Ε. έχει αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να ενημερωθούν οι ευρωπαίοι εταίροι μας για την προσπάθεια που έχει καταβάλλει όλο αυτό το διάστημα η ελληνική αυτοδιοίκηση και η χώρα συνολικά, για να διαχειριστεί τις τεράστιες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Σύνορα το ΝΑΤΟ δεν γνωρίζει...

Το ΝΑΤΟ δεν κάνει περιπολίες. Δεν είναι άλλωστε ο ρόλος του αυτός. Το ΝΑΤΟ υπερασπίζεται με πολεμικά μέσα τα κράτη - μέλη του όποτε αυτά ζητάνε την βοήθειά του πατώντας στην  «αμυντική προστασία» των εδαφών. 
Στην προκειμένη περίπτωση την βοήθεια δεν την επέβαλλε η Ε.Ε αλλά η ελληνική κυβέρνηση. 
«Ελάτε να μάς φυλάξετε τα σύνορα γιατί εμείς μόνο τις τράπεζες ξέρουμε να φυλάμε», θα έλεγε ο Τσίπρας αν είχε το θάρρος μια φορά να πει αυτό που σκέφτεται πριν να κάνει αυτό που σκέφτονται άλλοι γι' αυτόν.
Η εθνική κυριαρχία και η υποχώρηση των συνόρων από εκεί που μέχρι σήμερα θεωρητικά είχαν τραβηχτεί με συνθήκες και συμφωνίες και άλλα τέτοια κουραφέξαλα, έλαβαν τέλος. 
Όπως και η θεωρία ότι η Ε.Ε είναι μία Ένωση ισόνομων κρατών έλαβε τέλος από την στιγμή που μόνο η Γερμανία θα έχει την διοίκηση όλων των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. 
Δηλαδή, δεν είναι το ΝΑΤΟ που έχει την διοίκηση αλλά η Γερμανία και δεν φυλάει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε το ΝΑΤΟ αλλά η Γερμανία που ως γνωστόν έχει αποδείξει με το οικονομοπολιτικό εξοντωτικό σχέδιο της ότι είναι εναντίον της Ελλάδας και με τις τελευταίες συμφωνίες της ότι είναι αδερφοποιτό κράτος με την Τουρκία.
Ποιος επέλεξε να είναι η Γερμανία ο συνδετικός κρίκος κανείς δεν μάς το έχει πει. 
Εμείς ως Έλληνες έχουμε μάθει πλέον να ενημερωνόμαστε για τα βασιλικά διαγγέλματα κι αν τυχόν αντιμιλήσει κανείς την ταμπέλα την έχουν έτοιμη: 
«Αντιδημοκρατική, αντιευρωπαϊκή, φασίζουσα γνώμη»

Ο γερμανικός εφιάλτης

Προβλέπεται η δημιουργία μίας υδροκέφαλης Ευρωζώνης, το κέντρο της οποίας θα απορροφά αχόρταγα την περιφέρεια, σαν τις μεγάλες μαύρες τρύπες στο διάστημα – μία διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, με συνεργό της χώρας την ΕΚΤ
«Παρακολουθώντας χθες ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που αφορούσε το Ολοκαύτωμα, κυριολεκτικά πάγωσα αντικρίζοντας τις εικόνες τρόμου. 
Στρατόπεδα συγκέντρωσης, σκελετωμένοι άνθρωποι, εξαθλίωση, κρεματόρια, πτώματα στην πυρά, 6.000.000 δολοφονημένοι Εβραίοι! 
Αδύνατον να καταλάβω πώς ξεχάστηκε το μεγαλύτερο έγκλημα όλων των εποχών τόσο σύντομα και πώς επιτρέπεται σε αυτή η χώρα να διεκδικήσει ξανά την ηγεμονία της Ευρώπης.
Αυτό όμως που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν τα λόγια ενός Εβραίου που αν θυμάμαι καλά μένει στην Άρτα – ενός από τους ελάχιστους που γύρισαν από τον εφιάλτη των γερμανικών στρατοπέδων συγκέντρωσης. 
Δεν έφταιγαν μόνο οι Γερμανοί, είπε στην κάμερα, αλλά και εμείς – επειδή δεν πήραμε τα μέτρα μας και δεν προσέξαμε! 
Παραδόξως μου θύμισε όλους εμάς τους Έλληνες σήμερα που δεν θέλουμε να κακολογούμε μόνο τους Γερμανούς για τα προβλήματα της χώρας μας – γνωρίζοντας πως φταίμε και εμείς, εάν όχι μόνο εμείς!»
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα αρνητικά επιτόκια έχουν γίνει της μόδας – υιοθετούμενα με την ελπίδα αφενός μεν να μειωθεί το παγκόσμιο χρέος εις βάρος των καταθετών (χρηματοπιστωτική καταστολή), αφετέρου να προκληθεί ανάπτυξη. 
Εν προκειμένω με την έννοια πως τόσο οι τράπεζες θα δανείζουν την πραγματική οικονομία αντί να τα τοποθετούν τα χρήματα τους στις κεντρικές πληρώνοντας, όσο και οι επενδυτές, καθώς επίσης οι καταναλωτές θα προτιμούν να επενδύουν/καταναλώνουν τα χρήματα τους – παρά να τα αποταμιεύουν πληρώνοντας για τη φύλαξη, αντί να εισπράττουν τόκους.

Να βουλιάξει η Αθήνα!

Kλιμακώνουμε τον αγώνα μας! Μπλόκο στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ! 
Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας!
Είναι αγώνας κατά της ίδιας πολιτικής, που ενισχύει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, 
που θέλει τους εργάτες και τους αγρότες στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, με συντάξεις πείνας, με ελάχιστες υπηρεσίες Υγείας.
Ξεκληρίζει την αγροτιά, θερίζει τους φτωχούς αγρότες, ιδιωτικοποιεί τις υπηρεσίες στη τοπική διοίκηση, εντατικοποιεί την εργασία μας, μας πλημμυρίζει με ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, με μισθούς επιδόματα και συνθήκες εργασίας γαλέρας.
Είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ που μέχρι  σήμερα  διαγωνίζονται για το πως θα διαχειριστούν το καπιταλισμό που σαπίζει, είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν μερεμετίζετε, δεν διορθώνεται μόνο ανατρέπεται. 
Είναι η πολιτική που συσσωρεύει αμύθητο πλούτο στα χέρια μιας τάξης παρασίτων μεγαλομετόχων, την ώρα που όλοι εμείς εργάτες, αγρότες, νέοι, ελευθεροεπαγγελματίες οδηγούμαστε στην εξαθλίωση.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Αττικής:Μπλόκο στην πολιτική της κυβέρνησης & της ΕΕ!

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση αύριο στις 5:00 μ.μ
στην Πλατεία Κάνιγγος και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ, 11:00 π.μ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ,
προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 10:30 Πλατεία Κάνιγγος
Συνάδελφοι/σσες συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας εναντία στην αντιασφαλιστική λαίλαπα. 
 Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας.
Είναι αγώνας κατά της ίδιας πολιτικής, που ενισχύει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που θέλει τους εργάτες και τους αγρότες στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, με συντάξεις πείνας, με ελάχιστες υπηρεσίες Υγείας.
Να νιώθουν την ανάσα μας κάθε μέρα, κάθε ώρα! Ενιαία, συντονισμένα, ταξικά!
Η δύναμή μας είναι η αλληλεγγύη μας!
Όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε!
Να μην τολμήσουν να φέρουν στην βουλή τον νόμο λαιμητόμο της Κοινωνικής Ασφάλισης!

«Χαλασμός Κυρίου» στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, στη διάρκεια εκδίκασης πλειστηριασμού !!!

Ρίνγκ έκανε ο κόσμος Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου την στιγμή που γινόταν πλειστηριασμός, σύμφωνα ανάρτηση χρήστη στο facebook, ο οποίος ανέβασε το παρακάτω βίντεο και το εξής σχόλιο:
Ρίνγκ έκανε ο κόσμος ειρηνοδικείο Αμαρουσίου την στιγμή που γινόταν πλειστηριασμός.  
Δύσκολη στιγμή να βγαίνει ο κόπος σου στο σφυρί…
Οι δικαστές που περιφρονούσαν τον κόσμο και δίκασαν την υπόθεση, εκτός του ότι έβρισαν την Παναγία και δεν συνελήφθησαν από κανένα, συνέχισαν να δικάζουν με αποτέλεσμα ο κόσμο να βγεί εκτός ορίων ...
Δηλαδή μπούκαρε ο κόσμος & το Ειρηνοδικείο μετατράπησε σε ρινγκ!!!

Στις 6:00 μ.μ. η εκδήλωση για τον Ι. Καποδίστρια στην Παλιά Βουλή

Πέτρος Καψάσκης: 240 Χρόνια Ι. Καποδίστριας 
Ο Έλληνας Διπλωμάτης που άλλαξε το ρου της Ευρωπαϊκής Ιστορίας
Στην πρόταση που έστειλα τον Οκτώβρη στην κα. Διακοβασίλη για την διοργάνωση του συνεδρίου αφιερωμένου στον Καποδίστρια συμπεριέλαβα και την επιθυμία μου όπως η 11η Φεβρουαρίου, μέρα γεννήσεως του πρώτου κυβερνήτη της χώρας, καθιερωθεί πανελληνίως ως επετειακή ημέρα αφιερωμένη στους Έλληνες Διπλωματικούς Υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών.
Άξιο μνείας είναι πως ο ίδιος ο Καποδίστριας προτού κληθεί να έρθει στην Ελλάδα από την Γ’ Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας για να αναλάβει τα καθήκοντά του ως Κυβερνήτης της Ελλάδος είχε διατελέσει υπουργός των εξωτερικών του Τσάρου της Ρωσίας.
Ως εκ τούτου, από συμβολικής κυρίως άποψης, επέλεξα να προτείνω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την 11η Φεβρουαρίου ως ημέρα αφιερωμένη στον Έλληνα Διπλωματικό Υπάλληλο καθώς έχω τη βαθιά πεποίθηση πως οι Έλληνες Διπλωμάτες, στην πλειοψηφία τους, λόγω της σπάνιας μόρφωσης, των επαγγελματικών τους προσόντων αλλά και πολλές φορές των βαριών ευθυνών που τους ανατίθενται, δίχως πάντοτε να εισακούονται, αποτελούν την αιχμή του δόρατος της σημερινής δημόσιας διοίκησης.
Σε καιρούς σαν και αυτούς, η Πολιτεία έχει ηθικό χρέος να βρίσκει πάντοτε τρόπους να ενθαρρύνει όλους όσους εργάζονται για αυτήν με κριτήριο την αξιοκρατία.
Ωστόσο, το κύριο μέλημα αυτής της πολιτιστικής πρωτοβουλίας είναι ο εορτασμός της μνήμης του Ι. Καποδίστρια και η ανάδειξη του διπλωματικού του έργου όχι ως ένα ιστορικό απολίθωμα, αναχρονιστικό και ξεθωριασμένο, αλλά ως μια ζώσα πνευματική και ιστορική πηγή, ανεξάντλητη στον χρόνο, από την οποία ασυγκράτητα αναβλύζουν όλα εκείνα τα ευγενή ιδανικά του τόπου μας και δίνουν πνοή ζωής στην ύπαρξή μας.

Στις 3:30 μ.μ. η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΔΩΔΕΚΑ (12) θέματα περιλαμβάνει η 5η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικήςη οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου -Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αιγάλεω για το έργο «Εργασίες στο γήπεδο Εδέσσης και τοποθέτηση χλοοτάπητα», συνολικού προϋπολογισμού 110.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας)
2. Έγκριση όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για το έργο: «Βελτίωση παιδικών χαρών και υποδομών πρασίνου Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας», συνολικού προϋπολογισμού 899.900,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)
3. Γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την Έγκριση Επέμβασης σε δασική έκταση στα πλαίσια του Έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ (ΧΥΤΥ) ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥ ΧΥΤΥ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ», προϋπολογισμού 6.300.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.)

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Με τον Κούλη συναντήθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Προσφυγικό, Ασφαλιστικό & Συνέδριο Ν. Δ. στην ατζέντα της συζήτησής τους
Με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη συναντήθηκε σήμερα στις 11 το πρωί ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Ι.Σ.Α. και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γ. Πατούλης ενημέρωσε αναλυτικά τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα. 
Επισήμανε την πάγια θέση της Κ.Ε.Δ.Ε., που διατυπώθηκε από τον Απρίλιο του 2015, για την ανάγκη να υπάρξει πάνω στο ζήτημα αυτό ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο διαχείρισης, καθώς και συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και της Αυτοδιοίκησης. 
Τόνισε ότι είναι απαραίτητο να μην αιφνιδιάζονται οι τοπικές κοινωνίες από τις κυβερνητικές αποφάσεις όσον αφορά τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, αλλά να υπάρχει προηγουμένως ενημέρωση και συνεργασία με τις  τοπικές αρχές και τους πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. θα αναλάβει την πρωτοβουλία να συναντηθεί και με τους αρχηγούς και των υπόλοιπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

«Δωρεά» 5 ασθενοφόρων από την Ομοσπονδία Εθελοντών Σαμαρειτών της Γερμανίας

«Η παραλαβή των πέντε ασθενοφόρων αποτελεί ένα βήμα μπροστά στη προσπάθεια ανάπτυξης ενός Ευρωπαϊκού Δικτύου αλληλεγγύης. Η κίνηση αυτή ενισχύει την ήδη καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών Δήμων». 

Αυτό σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετής παράδοσης των ασθενοφόρων που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Ζάππειο Μέγαρο.
Η παράδοση της δωρεάς, η οποία έγινε με την αρωγή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εθελοντών Σαμαρειτών και Ευρωβουλευτή Knut Fleckenstein.
Ο Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε ότι το πρόβλημα των προσφύγων δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσφορά της Ομοσπονδίας των Εθελοντών Σαμαρειτών.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε μεταξύ άλλων: 
«Πιστεύω ότι σήμερα γίνονται ακόμη πιο ισχυρά τα θεμέλια της Συμμαχίας Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης που έχουμε δημιουργήσει».
«Η δωρεά των ασθενοφόρων, αναδεικνύει την αλληλεγγύη ως υπέρτατη ευρωπαϊκή αξία, σε μια περίοδο που ή ένταση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που ταλανίζουν την ήπειρό μας και τους λαούς της Ευρώπης, δημιουργεί ρήγματα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Η συνεστίαση του Συλλόγου Ανεγέρσεως του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής

Στην καθιερωμένη Ετήσια συνεστίαση του Συλλόγου Ανεγέρσεως του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στο Κέντρο Κεραμικής παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης μαζί με δεκάδες φίλους και μέλη του Συλλόγου.
Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη σε μέλη που έχουν αποχωρήσει από το Δ.Σ., τα οποία τιμήθηκαν για την καθοριστική συμβολή τους  στην κατοχύρωση του χώρου, εκεί όπου σήμερα έχει ανεγερθεί ο Ι.Ν. της Ζωοδόχου Πηγής, αλλά και για τη συμβολή τους στην τοποθέτηση αρχικά ενός μικρού προκατασκευασμένου ναϊσκου για την ικανοποίηση των λατρευτικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής. 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του συνεχάρη τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που παρά τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία συνέβαλαν στην ανοικοδόμηση και αποπεράτωση του ναού και εξέφρασε τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου και ο ίδιος προσωπικά είναι αρωγοί  και συμπαραστάτες στην προσπάθεια του Συλλόγου.

Η Γεωπολιτική κρίση - Το Προσφυγικό & η Νέα Πολιτική Συνόρων


«Οι ιστορικές αναγκαιότητες προειδοποιούν, αρκεί να μπορεί κανείς να διαβάζει τα σημάδια. Η ιστορία έχει τη δική της σοφία και τους δικούς της συγχρονισμούς», έλεγε μόλις πέρυσι ο Γερμανός φιλόσοφος και ιστορικός Χάμπερμας
Και είναι αλήθεια ότι την ίδια ώρα που τα τρακτέρ μπλοκάρουν τις εθνικές οδούς, χωρίζοντας την Ελληνική επικράτεια σε έξι γεωγραφικές περιφέρειες, σε συγχρονισμό με τα σημάδια των καιρών, η Ελλάδα λαμβάνει προειδοποίηση τριών εβδομάδων να τακτοποιήσει τα του οίκου της, προτού κηρυχθεί επισήμως εκτός ευρωπαϊκών συνόρων και εκτός ευρωπαϊκής επικράτειας.
Η ανατομία της κρίσης

Η Ελλάδα, που μπήκε στη ζώνη Schengen το 1992, μετά την επιτυχή κατά τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς διαχείριση των μεταναστευτικών ροών από την Αλβανία και τον αποτελεσματικό έλεγχο των Ευρωπαϊκών συνόρων, φαίνεται να έχασε, κάτω από το βάρος αυτού που η ελληνική κυβέρνηση ονόμαζε με περισσή ιστορική και πολιτική αστοχία πριν ένα χρόνο «αλλάζουμε την Ευρώπη», την ιστορική της ευρωπαϊκή συνείδηση, αλλά και τη στιγμή μέσα στο χρόνο, όπου μπορούσε να συμπορευτεί με την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική.
Η παραπάνω «πολιτική¨ αλλαγή & μετατόπιση της Ευρώπης συνέβη, αλλά χωρίς την Ελλάδα…

Μεταναστευτικό: «Το νέο απόλυτο όπλο του Ερντογάν κατά της Ελλάδας & της ΕΕ»

Το στυγνό εκβιαστικό πρόσωπο της Τουρκικής διπλωματίας για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα, ξεδιπλώνουν τα αποκαλυπτικά έγγραφα των διαλόγων μεταξύ του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, του πρόεδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αττάλεια της Τουρκίας που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Euro2day.gr.
Σύμφωνα με τα έγγραφα τα οποία δημοσιεύτηκαν αυτούσια από την ιστοσελίδα ώστε να μην υπάρχει η οποιαδήποτε αμφιβολία για το περιεχόμενο τους ο Τούρκος Πρόεδρος ισορροπεί ανάμεσα στην φαινομενική ανθρωπιστική του ευαισθησία για το δράμα των προσφύγων και την πολιτική αξιοποίηση αυτών, ώστε η Τουρκία να εισπράξει από την Ε.Ε περισσότερα χρήματα και να επανεκκινηθεί η διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ.
Με ένα απίστευτο κυνισμό ο Τούρκος Πρόεδρος απειλεί την ΕΕ ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για την διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε, τότε η χώρα του θα μπορούσε να βάλει τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες οικονομικούς μετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία σε χιλιάδες λεωφορεία και να τους περάσεις στην Ε.Ε από τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε περισσότερα χρήματα από τα 3 δις ευρώ που υποσχέθηκαν οι Ευρωπαίοι για τα δύο επόμενα χρόνια, αναφέροντας ότι η Ελλάδα έλαβε από την ΕΕ συνολικά 400 δις ευρώ τα προηγούμενα χρόνια για να λάβει την αποστομωτική απάντηση από τον Ντόναλτ Τούσκ ότι τα χρήματα αυτά δεν ήταν δωρεά προς την Ελλάδα, αλλά δάνεια κάτι που βέβαια γνώριζε ο Ερντογάν αλλά για μια ακόμη φορά αποδείκνυε στους Ευρωπαίους τον τρόπο που η τουρκική διπλωματία εκμεταλλεύεται τις καταστάσεις.

Στις 7:00 μ.μ. στην Παλαιά Βουλή, η εκδήλωση «Η Κύπρος που αντιστέκεται»

Διευκρινίσεις Γ. Πατούλη στα ζητήματα που ετέθησαν στην Γ.Σ. του Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης «Ο Άγιος Γεώργιος»

Σχετικά με τα ζητήματα που ετέθησαν υπόψη του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, κατά τις εργασίες γενικής συνέλευσης των μελών του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης «Ο Άγιος Γεώργιος», ο κ. Γιώργος Πατούλης διευκρίνισε τα εξής:
Σε ότι αφορά την πολεοδόμηση του κτήματος Δηλαβέρη, ο Δήμαρχος κόντρα στις όποιες αντίθετες φωνές, ξεκαθάρισε ότι η ένταξη στο σχέδιο πόλης του κτήματος είναι μονόδρομος για να αποσυμφορηθεί η περιοχή από τα τροχοφόρα, να γίνουν έργα ανάπλασης, να καταργηθούν τα υπέργεια πάρκινγκ και να δώσουν τη θέση του σε υπόγειους χώρους στάθμευσης με παράλληλη διαμόρφωση χώρων πρασίνου, να διανοιχθούν οδοί για τη διοχέτευση του κυκλοφοριακού όγκου και εν τέλει να καταβληθούν οι αποζημιώσεις από τα νοσοκομειακά ιδρύματα που εδράζονται στην περιοχή.
Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις ενάντια στην ένταξη του κτήματος Δηλαβέρη, ο κ. Πατούλης, ανέφερε ότι μόνο κακό μπορεί να κάνει στην περιοχή του καθώς θα χάσει και σε χρήμα και σε βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της.
Στο θέμα της λειτουργίας σουπερμάρκετ στη γειτονιά, ο κ. Πατούλης, κατέστησε σαφές ότι καλό είναι να μην γίνεται σύγχυση ανάμεσα στη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής και των δημοτικών υπηρεσιών που πράττουν βάσει των όσων ορίζει ο Νόμος, ενώ σχετικά τόνισε ότι η οικοδομική άδεια που είχε εκδοθεί το 2011 ανακλήθηκε το 2012 χωρίς ποτέ να εκτελεστεί, διατυπώνοντας ερωτηματικά για την εμμονή του Συλλόγου στη συζήτηση γύρω από το θέμα άνευ υπαρκτού λόγου.
Όσον αφορά στην αντίθεση του Συλλόγου στην άρση της απαλλοτρίωσης του Ιερού Μετοχίου της Αγίας Φιλοθέης,

Περαιτέρω γκετοποίηση της Αγίας Φιλοθέης «φοβάται» το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου

Στην τροποποίηση του καταστατικού του προχώρησε ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Φιλοθέης κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Υπαπαντής του Κυρίου.
Η κυριότερη τροποποίηση αφορά στις προϋποθέσεις του εκλέγεσθαι στο Δ.Σ. και στην Ελεγκτική Επιτροπή. 
Σύμφωνα με την τροποποίηση, ΔΕΝ έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στο  Δ.Σ. του Συλλόγου και στην Ελεγκτική Επιτροπή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, τα μέλη των διοικητικών Συμβουλίων και οι υπάλληλοι, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, του Δήμου ή των νομικών προσώπων του Δήμου στον οποίο ανήκει διοικητικά η Αγία Φιλοθέη.
Επίσης ΔΕΝ έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στο Δ.Σ. του Συλλόγου και στην Ελεγκτική Επιτροπή, όσοι συνδέονται με σύμβαση προμηθείας, εκτέλεσης δημοτικού έργου, παροχής υπηρεσιών, παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης, δημοτικού έργου η δημοτικής υπηρεσίας, με τον Δήμο η με τα νομικά πρόσωπα του Δήμου στον οποίο ανήκει διοικητικά η Αγία Φιλοθέη.
Μετά την Έκτακτη, ακολούθησε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου κατά την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ.
Στον απολογισμό του Δ.Σ, επισημάνθηκε ο κίνδυνος περαιτέρω γκετοποίησης της Αγίας Φιλοθέης από τη δημιουργία πολεοδομικού κέντρου στο κτήμα Δηλαβέρη. 

Στις 8:00 μ.μ. η κοπή πίττας του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»


Ξεκινά στις 11:00 π.μ. στο ΙΓΕ η ημερίδα:«Εξάπλωση & ολοκληρωμένη αντιμετώπιση εχθρών στο αστικό & περιαστικό πράσινο»


Το Μενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο & το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα: 
«Εξάπλωση και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση εχθρών στο αστικό και περιαστικό πράσινο» η οποία οργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Innovative eco friendly traps for the control of Pine Lepidoptera in urban and recreational places (www.lifepisa.eu)

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης: Απένειμε τα διπλώματα στους καρτατισθέντες ο Γ. Πατούλης

Τις βεβαιώσεις παρακολούθησης στους αποφοίτους των τμημάτων του Κέντρου Δια βίου Μάθησης Δήμου Αμαρουσίου απένειμε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης του προγράμματος Κέντρου Δια Βίου Μάθησης.
Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το Τμήμα Υποστηρικτικών Δομών Εκπαίδευσης στο Δημαρχείο, παραβρέθηκαν, επίσης, η εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Βασιλική Μαρκάκη, και η υπεύθυνη του έργου Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Σουζάνα Κυριακοπούλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ρένα Χαλιώτη & Αθανάσιος Βελής, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Καρλαύτης, Ελένη Βλάχου - Σταματάκη & Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σημείωσε:

«Η χιονάτη» αύριο στις 8:00 μ.μ. στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Την πολυβραβευμένη ασπρόμαυρη ισπανική ταινία του Pablo Berger «Η χιονάτη» (Blancanieves), παραγωγής 2012, προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης  την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 
στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.» & με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα και του Ινστιτούτου Θερβάντες.

Χαίρε Τσίπρα, οι Αριστεροί μελλοθάνατοι σε ... ευγνωμονούν!

Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων:Να παύσει η Ελλάδα να αποτελεί οικονομικό πειραματόζωο!

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση για το προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ασκούν οι δικαστές και οι εισαγγελείς, οι οποίοι τάσσονται στο πλευρό των δικηγόρων και των λοιπών κοινωνικών ομάδων. 
Το Δ.Σ. της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με ομόφωνη ανακοίνωση ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ καταγγέλλει «την υποβάθμιση του δικηγορικού επαγγέλματος που έχει ως συνέπεια την εξαθλίωση, την οικονομική εξόντωση και εν τέλει την αναξιοπρεπή διαβίωση του συνόλου των δικηγόρων, γεγονός που πλήττει τον ίδιο τον θεσμό της Δικαιοσύνης». 
                                      H πλήρης ανακοίνωση
«To Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων, κατά τη συνεδρίασή του στην πόλη της Θεσσαλονίκης, την 6-2-2016, μετά από ομόφωνη απόφαση, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Το καθεστώς των μνημονίων, που έχει επιβληθεί στη Χώρα μας οδηγεί, πλέον, σε αδιέξοδο. 

Μετά από έξι χρόνια παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης, που ανέδειξε συγχρόνως θεσμική και αξιακή κρίση και διασάλευσης των αρχών του Κράτους Δικαίου και του Κράτους Πρόνοιας, από τις οποίες διαπνέεται η δημοκρατική έννομη τάξη μας, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία, ως θεσμικός φορέας, έχει υποχρέωση να παρεμβαίνει όχι μόνον επί ζητημάτων, που άπτονται της απονομής της Δικαιοσύνης αλλά και επί μείζονος και ευρύτερης δικαιοπολιτικής σημασίας θεμάτων, επισημαίνει τα ακόλουθα:
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχει ξεπεράσει τα όρια της αυτοθυσίας προς τον σκοπό της οικονομικής διάσωσης της χώρας. 
Ωστόσο, συνεχίζεται η επιβολή νέων μέτρων (ασφαλιστικό – φορολογικό), που πλέον πλήττουν τον πυρήνα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών.

Βράβευση Γ. Πατούλη από την Ε.Ο Π. για την προσφορά του στην Ποδηλασία


Τιμητική πλακέτα απένειμε στο Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη, εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ο Πρόεδρος κ. Θανάσης Τερζής για την προσφορά του στην Ποδηλασία, στο πλαίσιο της Ετήσιας εκδήλωσης βράβευσης αθλητών/ αθλητριών, που διακρίθηκαν το 2015 τόσο στον Ελληνικό, όσο και στο Διεθνή χώρο.

Το παρόν στη βραδιά που ήταν αφιερωμένη στους πρωταγωνιστές της Ελληνικής Ποδηλασίας, στο πανέμορφο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, έδωσαν  πολλοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριες της ποδηλασίας, αλλά και επίσημοι από το χώρο του αθλητισμού, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πολιτικής, καθώς και εκπρόσωποι των χορηγών της Ομοσπονδίας, με κεντρική παρουσιάστρια την αθλητική δημοσιογράφο κα Ζέτα Θεοδωρακοπούλου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη διαχρονική συνεργασία του Δήμου με την Ε.Ο. Ποδηλασίας και εστίασε στην άψογη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με την Ομοσπονδία στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πίστας Νέων Ανδρών, Νέων, Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων.

Εξαιρετικό το αφιέρωμα στο Δάσκαλο του Αμαρουσίου Ε. Δούση

Στην πολύπλευρη προσφορά του Δασκάλου του Μαρουσιού Ευάγγελου Δούση, καθώς και 
στα σημαντικά ιστορικά ντοκουμέντα που αναφέρονται στο βιβλίο του «Η Ιστορία Μου» τόσο για την τοπική ιστορία της πόλης του Αμαρουσίου, όσο και για την ιστορία της νεοελληνικής εκπαίδευσης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, στην εκδήλωση αφιέρωμα προς τιμή του, που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου.
Παρουσία πλήθους πολιτών που κατέκλυσαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου εξήρε το  πολυσήμαντο έργο του δραστήριου Μαρουσιώτη δασκάλου (1888-1975) που είναι χαρακτηριστικό ότι έπαιρνε τα Μαρουσιωτάκια από τα αλώνια της εποχής και τα πήγαινε στο σχολείο για να μάθουν γράμματα. 
Άλλωστε, όπως τόνισε, η ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου οφείλει πολλά και ταυτίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό με τη δραστηριότητα και τις προσπάθειες του Ευάγγελου Δούση, όχι μόνο ως εκπαιδευτικού – δασκάλου και διευθυντή του σχολείου, αλλά και ως ενεργού πολιτικού της εποχής εκείνης. 
Όπως υπογράμμισε  από του βήματος ο κ. Πατούλης, ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσει να αναδεικνύει το έργο και την προσφορά επιφανών Μαρουσιωτών που στο πέρασμα τους άφησαν ανεξίτηλα «δώρα» στο πολιτισμό και τις τέχνες του τόπου μας
Παράλληλα συνεχάρη  όλους όσους συνέβαλαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευάγγελου Δούση με τίτλο «Η Ιστορία Μου (εκδόσεις ΑΡΧΕΙΟ) που αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές.

Mε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου συναντήθηκε το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου

Με τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου συναντήθηκε την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου ο Συλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου(έγιναν δεκτός από τον Δήμαρχο κ. Γ. Πατούλη & τον Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Δ. Καρλαύτη καθώς και τους κ.κ. Μαρία - Ειρήνη Χαλιώτη (Αντιδήμαρχο Αθλητισμού & Πολιτισμού) & Ε. Βλάχου - Σταματάκη (Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής  Π. Ε. Αμαρουσίου).
Κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του Συλλόγου, τέθηκαν τα ζητήματα:  
α) της λειτουργίας της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Π. Ε. Αμαρουσίου, 
β) της αντιμετώπισης των επισκευαστικών αναγκών των σχολείων & νηπιαγωγείων και της διαχείρισής τους από τη σχολική επιτροπή και το Δήμο, 
γ) των ελλείψεων των σχολείων της Π. Ε. σε επίπεδο υποδομών – ανέγερση νέων σχολείων και αιθουσών διδασκαλίας.         
Για το ζήτημα της λειτουργίας της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου, ο Συλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου τόνισε, ότι το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου θεωρεί ότι η Σχολική Επιτροπή Π. Ε. του Δήμου Αμαρουσίου κατανέμει τα χρήματα που αναλογούν στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της πόλης με τρόπο σύννομο και απόλυτα διαφανή, ζητώντας να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο η λειτουργία της Σχολικής επιτροπής Π. Ε. σε αγαστή συνεργασία με τους Δ/ντές/-ντριες των Δημ. Σχολείων και τις Προϊστάμενες Νηπιαγωγείων της πόλης του Αμαρουσίου. 
Για την αντιμετώπιση των επισκευαστικών αναγκών των σχολείων και νηπιαγωγείων του Αμαρουσίου & την αντιμετώπισή τους από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου επισημάνθηκε ...

Συγγνώμη για την άμυνα ...


Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΔΩΔΕΚΑ(12) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (3/2016), του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου» η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 9  Φεβρουαρίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Επιβολή προστίμου για παράνομα τοποθετημένο διαφημιστικό μέσο - επιγραφής στα όριατου Δήμου Αμαρουσίου Υπόθεση: WATT AND VOLT A.E
2. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους2016
3. Έγκριση ή μη παράτασης της ημερομηνίας λήξης του έργου "Βιοκλιματική ΑναβάθμισηΓειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών - Ποδηλάτων"
4. Έγκριση ή μη της μελέτης με τίτλο «ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΡΕΜΑΤΟΣ ΣΑΠΦΟΥΣ»
5. Έγκριση ή μη Σύστασης Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου«Επισκευή και Συντήρηση της τετράριχτης στέγης στο κτίριο που στεγάζεται το ΤΕΕ(ΕΠΑ.Λ.) Αναβρύτων στο Δήμο Αμαρουσίου»

Ερωτήσεις Δήμητρας Κρεκούκια προς το Δημοτικό Συμβούλιο

Δύο ερωτήματα υπέβαλε στους αρμοδίους της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, η Τέως Πρόεδρος του περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ» κ. Δήμητρα Κρεκούκια, αναμένοντας απαντήσεις 
Το πρώτο της ερώτημα αφορά στον υπόγειο χώρο  στάθμευσης που έχει αποφασιστεί να κατασκευαστεί στην πλατεία Ευτέρπης. 
Συγκεκριμμένα ρωτά:
Α. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, από ποιους δρόμους θα έρχονται στο Κέντρο του Αμαρουσίου και από ποιους δρόμους θα βγαίνουν από το Κέντρο τα οχήματα που θα σταθμεύουν στο συγκεκριμένο  χώρο στάθμευσης;
Β. Πώς θα αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση των δρόμων αυτών, στις ώρες αιχμής,  και συνεπώς η αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ηχορύπανσης σε ολόκληρο το Kέντρο του Αμαρουσίου;

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

TΡEΙΑ θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (4/2016)  της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2016
2. Γνωμοδότηση επί ένστασης σχετικά με το διαγωνισμό της 19/01/2016 για το έργο:
«ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΓΗΠΕΔΩΝ , ΛΟΙΠΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΩΝ

Σήμερα & αύριο η 21η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Αμαρουσίου

                «Δίνω Ζωή… είναι στο αίμα μου» 

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Eμμένουν στην απόφασή τους για αποχή από το διάλογο, οι επιστημονικοί φορείς

Σε κοινή σύσκεψη, με την παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, των επιστημονικών φορέων - ελευθέρων επαγγελματιών της χώρας, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου (Γ. Γενναδίου 4), οι επιστημονικοί φορείς-ελεύθεροι επαγγελματίες εμμένουν στην απόφασή τους για αποχή από το διάλογο, όπως επιχειρείται από την Κυβέρνηση μέχρι σήμερα, χωρίς αναλογιστικές μελέτες, ποσοτικοποιήσεις και συγκεκριμένα στοιχεία και ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Θεωρούν ότι το παρόν νομοσχέδιο είναι φορολογικού και δημοσιονομικού χαρακτήρα και όχι ασφαλιστικού. Διάλογος πρέπει να γίνει επί τη βάσει ασφαλίστρου και παροχής και ουχί φορολογικού χαρακτήρα ποσοστών επί του εισοδήματος.
Ζητούν να μην ενταχθούν στον ενιαίο φορέα ασφάλισης. 
Ζητούν ο διάλογος να ξεκινήσει από μηδενική βάση. 
Είναι έτοιμοι, όταν θα λάβουν συγκεκριμένα ποσοτικά στοιχεία και αναλογιστικές μελέτες 
από το Υπουργείο, να καταθέσουν συγκεκριμένες και ποσοτικοποιημένες προτάσεις.