Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Γ. Πατούλης:«Δεν χρειαζόμαστε κανέναν κηδεμόνα για να κάνουμε τη δουλειά μας»...

«Δεν χρειαζόμαστε κανέναν κηδεμόνα για να κάνουμε τη δουλειά μας», λέει, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ & Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούληςσε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΓΙΩΡΓΟ ΣΙΑΔΗΜΑ για το περιοδικό «Επίκαιρα», με αφορμή το Συνέδριο που διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη το διήμερο 15 και 16 Ιανουαρίου από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με θέμα: 

«Τα μοντέλα διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων», απαντώντας παράλληλα στις περιφέρειες, που έχουν τη διαχείριση των απορριμμάτων. 
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ξεκαθαρίζει ότι στόχος είναι μέσα από το συνέδριο αυτό να δοθεί τεχνογνωσία στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης προκειμένου να μπορέσουν να δρομολογήσουν λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Αναφερόμενος δε στην εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, εκφράζει την ελπίδα του να καταφέρει να κάνει πράξη το όραμά του.
Για ποιο λόγο αποφασίσατε ως ΚΕΔΕ να διοργανώσετε αυτό το συνέδριο;

Στο Σ.Τ.Ο. Μελισσίων - Πεντέλης ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Πεντέλης επέβλεψε σήμερα ο Aντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος, με τη παραλληλη συμμετοχή τεσσάρων υπηρεσιακών υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττική, δυο στελεχών από τη διεύθυνση πολιτικής προστασίας, μίας μηχανικού και ενός χειριστή ειδικών μηχανημάτων της Περιφέρειας Αττικής, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Μελισσίων - Πεντέλης, Δ. Στεργίου-Καψάλη.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις προβλέψεις της ΕΜΥ για την επερχόμενη κακοκαιρία, συζητήθηκαν θέματα και ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με δράσεις πολιτικής προστασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων.  

Μέτρα προστασίας των πολιτών από την αναμενόμενη κακοκαιρία, λαμβάνει ο Δήμος Αμαρουσίου

Ενόψει της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες ημέρες οπότε θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας βάσει των προβλέψεων της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και με στόχο την προστασία των πολιτών από το κρύο, ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει ότι κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, θα έχει στη διάθεση του κοινού για τη φιλοξενία του τις κλιματιζόμενες αίθουσες στο ισόγειο του Δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημητρίου Μόσχα) όπως και στο ισόγειο κεντρικό Κ.Α.Π.Η του Δήμου.

Ο χώρος του Κ.ΑΠ.Η θα είναι διαθέσιμος τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 
από τις 7:00 π.μ. έως τις 7:00 μ.μ. 
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου οι Αγώνες Δρόμου Αμαρουσίου 2016 «Σπύρος Λούης»

Τους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 προς τιμήν του Μαρουσιώτη Χρυσού Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Δρόμου Σπύρου Λούη.
Η διοργάνωση των Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου & Πρ. της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλη, και έχει βρει θερμή ανταπόκριση από τους φίλους του αθλήματος καταγράφοντας χιλιάδες συμμετοχές. 
Μέρος των εσόδων του Αγώνα θα διατεθούν στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου.

Αύριο η «Ετήσια Ημέρα Πληροφόρησης» στην Γερμανική Σχολή Αθηνών

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους & φίλους της Σχολής αύριο Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 από 12.00ꞌ έως 16.00ꞌ στην Ετήσια Ημέρα Πληροφόρησης.
Σας περιμένει ένα πλούσιο πρόγραμμα, για να σας μεταφέρει μια ζωντανή εικόνα της σχολικής καθημερινότητας:
«Περίπτερα πληροφόρησης» στο φουαγιέ, στα οποία παρουσιάζονται όλα τα τμήματα της Σχολής με ιδιαίτερη έμφαση στη δομή της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.
Παρουσίαση των πολυάριθμων επιλογών και πολυπληθών εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων της Σχολής, μέσα από τις οποίες καλλιεργούνται η φιλομάθεια, το ομαδικό πνεύμα, η υπευθυνότητα και οι ατομικές δεξιότητες του κάθε μαθητή, όπως  MUN (Model United Nations), Summer Camp, DSA Running-Team, όμιλοι εργασίας, αθλητικές διοργανώσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (θεατρικές ομάδες, χορωδία, κλπ), δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα για την στήριξη φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, προσφύγων κλπ.
Ξεναγήσεις στους χώρους της Σχολής, στο νέο Νηπιαγωγείο και στο νέο Δημοτικό, καθώς και επίσκεψη στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στη Βιβλιοθήκη και στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Υπέρ Γ. Πατούλη για το σκετς των Ράδιο - Αρβύλα, ο Παύλος Πολάκης!

Έναν… ανέλπιστο σύμμαχο βρήκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, πρόεδρος της ΚΕΔΕ & Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης στην διαμάχη του με τα στελέχη της σατυρικής εκπομπής Ράδιο Αρβύλα.
Ο κ. Πατούλης ανήρτησε μια «φορτισμένη» απάντηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, με τίτλο «Ποιοι φοβούνται τους αυτοδημιούργητους», στο οποίο έκανε λόγο για «χυδαία προσωπική επίθεση, απροκάλυπτη και απαράδεκτη», δηλώνοντας πως εξετάζει την προσφυγή στη δικαιοσύνη, για το σατυρικό κλιπάκι που έφτιαξε η εκπομπή με «πρωταγωνιστές» τον κ. Πατούλη και τη σύζυγο του.
Βίντεο και αντίδραση συζητήθηκαν πολύ και η κουβέντα πήρε μια διαφορετική τροπή, μετά την ένταξη στο «στρατόπεδο» Πατούλη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.
Ναι καλά διαβάσατε. 
Στη δική του προσωπική σελίδα στο Facebook, ο Παύλος Πολάκης,  κάνει λόγο για «ηθικά όρια», για «κανιβαλισμό» και για «εμμετικό χιούμορ», με αφορμή το περιβόητο σκετς των Ράδιο Αρβύλα για το ζεύγος Πατούλη.
Με ανάρτησή του στο facebook, ο Παύλος Πολάκης, δηλώνει τη στήριξή του στον (πρώην συνάδελφο) δήμαρχο Αμαρουσίου & νύν συνάδελφο γιατρό και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργο Πατούλη.
                                              Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

Ο Σύλλογος «Κασταλία» πάει αύριο στο θέατρο «ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ»


Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ «Η  ΚΑΣΤΑΛΙΑ» προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του τo Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 στις 9:00 μ.μ. στο θέατρο «ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ»(Λητούς 6, Πλατεία Αγίας Λαύρας, Κέντρο Αμαρουσίου), για να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση «Άλκηστις (ο μονόλογος της εξώπορτας)».
Το έργο έγραψε η Μαρουσιώτισσα Στέργια Καββάλου. 
Σκηνοθετεί & παίζει η επίσης συμπολίτισσά μας, Έφη Νιχωρίτη.
Είναι ο μονόλογος μιας σύγχρονης γυναίκας, σε μια κοινωνία σύγχυσης, «βιτρίνας», κατανάλωσης και  ανταγωνισμού («ή δεν θα τον ξέρεις τον διπλανό ή  θα σε μισεί» παρατηρεί, χαρακτηριστικά, η ηρωίδα), με τις θαμμένες πλην όμως υπαρκτές ευαισθησίες και αδυναμίες.
Τιμή εισόδου την ημέρα αυτή για μέλη και φίλους 5€ 
(αντί της κανονικής τιμής που είναι 10€).

Στις 10:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΕΞΙ(06) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης(2/2016) της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, στις 10:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Εκδίκαση ενστάσεων κατά της τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ Γ423 επι της παραπλεύρου της Αττικής οδού στην περιοχή "Άγιος Θωμάς" του Δήμου μας.
2. Χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος Παροχής Υπηρεσιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, "Κουρείο" του Δημητρίου Βενέτη του Σπυρίδωνα, σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, Ο.Τ. 114, επί της οδού Γεωργίου Κοτζιά, αρ. 4 (ισόγειο) μέχρι 80 τ.μ. ανά ανεξάρτητη πολεοδομική ιδιοκτησία

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Tέλος το Περιφερειακό Συμβούλιο για τον Γιώργο Κουμουτσάκο!

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος υπέβαλε την παραίτησή του από το Περιφερειακό Συμβούλιο, από τη θέση του επικεφαλής της παράταξης «Αττική 180 μοίρες».

Τη θέση του κ. Κουμουτσάκου καταλαμβάνει ο Γιώργος Βλάχος, πρώτος επιλαχών Περιφερειακός Σύμβουλος από τον Κεντρικό Τομέα.
Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών και νέος Εκπρόσωπος Τύπου πλέον της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κουμουτσάκος κατά την παρέμβασή του στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου τόνισε: 
«Με αίσθημα ευθύνης και τιμώντας την Αυτοδιοίκηση στην οποία πιστεύω βαθιά, παραιτούμαι σήμερα από μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. 
Οι ιδιαίτερες απαιτήσεις των νέων μου καθηκόντων στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δεν θα μου επιτρέπουν την αφοσίωση που απαιτεί ο θεσμικός ρόλος στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 
Πιστεύω ότι με την απόφασή μου αυτή τιμώ και τα προηγούμενα αυτοδιοικητικά και τα νέα απαιτητικά καθήκοντά μου. 

Νέα ενημερωτική εκστρατεία από τις 20 Ιανουαρίου για αντιβιοτικά & εμβόλια

Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και τη συνεργασία της Ιατρικής κοινότητας & δήμων
Το νέο πρόγραμμα της ενημερωτικής εκστρατείας για την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών και την εμβολιαστική  κάλυψη του πληθυσμού, σε 26 Δήμους της χώρας, παρουσίασαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΔΔΥΠΠΥ, Σωτήρης Παπασπυρόπουλος,  η Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, Καθηγητής Αθανάσιος Σκουτέλης, Συντονιστής Διευθυντής Ε΄ Παθολογικής Κλινικής και Μονάδας Λοιμώξεων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, και η Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας Κυριακή Κανελλακοπούλου.
Όπως ανακοινώθηκε, η νέα ενημερωτική εκστρατεία υλοποιείται, για δεύτερη συνεχή χρονιά, από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 27 Φεβρουαρίου 2016. Πέρυσι,  στο πρόγραμμα συμμετείχαν 31 Δήμοι, ενώ φέτος ο κατάλογος συμμετοχής, συμπληρώθηκε με 26 επιπλέον Δήμους.

Την Κυριακή η κοπή πίττας της Ενωσης Ποντίων Μελισσίων


Με την Πανελλήνια Ένωση Στελεχών Εκπαιδευτών Ενηλίκων συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης δέχθηκε χθες το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Στελεχών Εκπαιδευτών Ενηλίκων. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης το Δ.Σ. ζήτησε από τον κ. Πατούλη την στήριξη της ΚΕΔΕ στο αίτημά τους για να δοθεί νέα παράταση στα προγράμματα των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, που λειτουργούν στους δήμους της χώρας, καθώς και των ενεργών συμβάσεων των εκπαιδευτών μέχρι την οριστική ένταξή τους στο ΕΣΠΑ 2014-2020, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα επαρκή χρηματοδότηση και για τη δημιουργία νέων τμημάτων μάθησης.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της  Πανελλήνιας Ένωσης Στελεχών Εκπαιδευτών Ενηλίκων, ήδη έχουν εξασφαλιστεί με την προένταξη των προγραμμάτων 6 εκ. ευρώ, τα οποία δεν έχουν δαπανηθεί ακόμη λόγω της καθυστέρησης που σημειώθηκε στην έναρξη του φυσικού αντικειμένου και άρα μπορεί να καλυφθούν οι ανάγκες μέχρι την οριστική ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ.

Αθρόα η συμμετοχή στο Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών σε 50 δήμους μέλη του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ

Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών για άπορες και ευπαθείς κοινωνικά γυναίκες των δήμων μελών του, πραγματοποιεί από το 2012 το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι». 
Μέχρι σήμερα 3.000 γυναίκες έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα που τυγχάνει μεγάλης ανταπόκρισης. 
Για τον λόγο αυτό και στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Μαστού δράση βιντεοσκόπησης με σκοπό να προβληθεί στο κοινό η προσπάθεια.
Με την ευκαιρία της ενέργειας, ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: 
«Μέσα σε 3 χρόνια, 3.000 γυναίκες από 50 δήμους της χώρας, ανασφάλιστες και από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, πραγματοποίησαν ψηφιακή μαστογραφία χάρη στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) και με τη συνεργασία του Συλλόγου Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Αγίων Αναργύρων». Ακολουθώντας τα διεθνή πρωτόκολλα και με την πιστοποίηση του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ), συνεχίζουμε το πρόγραμμα, συνεχίζουμε να σώζουμε ζωές».

Στις 5:00 μ.μ. η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Οκτώ θέματα περιλαμβάνει η 2η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στις 5:00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Επικύρωση Πρακτικών 23ης, 24ης, 25ης και 26ης Συνεδρίασης έτους 2015 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
2. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Πειραιά για το έργο «ΠΥΚΝΩΣΗ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΥΔΡΟΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ» συνολικού προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)
3. Έγκριση σύναψης και όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πετρούπολης για το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ Ο.Τ. 914», συνολικού προϋπολογισμού 1.950.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας)

«Ο ατάλαντος κ. Ομπάμα» & o ταλαντούχος «κωλοτούμπας» Ευκλειδης Τσακαλωτος!!!

 Το Ευκλείδη Τσακαλώτο, είναι ένα Υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα, ιδιαίτερα προβεβλημένο & αγαπητό στα μέλη & τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου
Συχνά πυκνά τον έφερναν στην πόλη μας για να αναπτύξει τις βαθυστόχαστες οικονομικές του αναλύσεις, μιλώντας σε Ελληνικά του ...Μέλλοντος, τα οποία πρώτος χρησιμοποίησε & τυποποίησε ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου(GAP)
Σε κάποιες διαλέξεις ήμουν κι εγώ παρών! 
Αυτό που με εντυπωσίασε δεν ήταν η ακατανόητη Αριστερή αοριστολογία με την ξενική προφορά του Επιστήμονος, όσο η αποδοχή που ετύγχαναν τα λεγόμενα του κολλητού του Γ. Στουρνάρα, από τους Αριστερούς Ανανεωτές Μαρουσσιώτες...
Το Μέλλον μας(είπα τότε εντός μου), είναι προδιαγεγραμμένο & δυσοίωνο!!!
Τώρα που τρέχει ανα τον κόσμο(& δεν φτάνει), για να υλοποιήσει τις «επαναστατικές»  Αριστερο-ΝεοΦιλελεύθερες προτάσεις του για την Ελληνική Οικονομία, βρήκα την ευκαιρία να ξεθάψω ένα κείμενό του από την «ΑΥΓΗ»,  το οποίο αναφέρεται στο διάγγελμα  Ομπάμα(8/08/2011), έτσι για να αναγνωρίσουμε(υποκλινόμενοι), το Αριστερό ήθος & την επιστημονική του αρτιότητα...
=====================================================================
Είναι ώρα να σοβαρευτούμε. 
Η κρισιμότητα της στιγμής δεν αφήνει κανένα άλλο περιθώριο. 
Όλοι μαζί αν γίνεται, αλλά αλλιώς χώρια. 
Δεν ξεχνάει ο αμερικανικός λαός ότι οι τράπεζες μας φέρανε στο χείλος του γκρεμού το 2008. 
Τα ελλείμματα και το χρέος είναι αποτέλεσμα των δικών μας προσπαθειών να σώσουμε την κατάσταση από την απίστευτη ανευθυνότητά τους. 
Αν δεν είχαμε πράξει έτσι τότε, η παγκόσμια ύφεση θα ήταν πολύ χειρότερη. 
Ακόμα και έτσι, όπως επισήμανε στους “Financial Times” ο Kenneth Rogoff, οι πιο πολλές χώρες δεν έχουν καν φτάσει στο επίπεδο του ΑΕΠ που είχαν πριν από την κρίση. 

Από τα Γαλαζο - Πράσινα παιδιά, στους συζύγους του ... ΣΥΡΙΖΑ!

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Σε λάθος πρόσωπα δίνει μαθήματα ήθους & ευπρέπειας, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου

Ας ψάξουν οι Νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ την χλιδή & την πολυτέλεια, στη Νεοφιλελεύθερη Αριστερά!!! 
Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου σε βάρος του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη , η Διοίκηση του Δήμου απαντά τα παρακάτω:
Πρώτον, δεν είναι στις προθέσεις της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, να αντιπαρατίθεται με τους νέους της πόλης. Ανεξάρτητα αν πρόκειται για κομματικές νεολαίες η μεμονωμένα πρόσωπα. Στην τακτική αυτή όμως είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε εξαίρεση για έναν και μόνον λόγο, για να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάποιους νέους συμπολίτες μας να δουν κάποια γεγονότα και από μια άλλη οπτική, χωρίς κομματικές παρωπίδες.
Δεύτερον, όσον αφορά τα σχόλια τους για το επίπεδο ζωής του Δημάρχου Αμαρουσίου , τα θεωρούμε απολύτως άδικα. 
Ο Γ. Πατούλης ζει όπως χιλιάδες συμπολίτες μας που είχαν αφενός την τύχη να κληρονομήσουν από τους γονείς τους ένα σπίτι. 
Αφετέρου, να μπορέσουν να διατηρούν μέσα από την πολύχρονη επιστημονική και επαγγελματική τους απασχόληση και εργασία, ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας του είναι απολύτως διαφανής, βρίσκεται σε «δημόσια θέα»  κι αποτυπώνεται στα πόθεν έσχες του. 
Αν ανατρέξει κανείς σε αυτά, θα διαπιστώσει πως ούτε καταθέσεις στο εξωτερικό έχει, όπως έχουν πολλά στελέχη της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ούτε μένει σε βίλες με πισίνες , όπως ζουν κάποιοι σημερινοί Υπουργοί.

Επιστολή της Νεολαίας Σ.φ.Υ.ΡΙΖ.Α για το σπίτι του Γ. Πατούλη!!!

Την ανάρτηση του Δημάρχου, κ. Γ. Πατούλη, γύρω από την οποία έγινε μεγάλος ντόρος, έπειτα από την επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος για την οικογένειά του και το πολυτελές σπίτι, στο οποίο διαμένει, στηλιτεύει σε σχετική της επιστολή, η Οργάνωση Μελών της Νεολαίας του Συνασπισμού της φιλελευθεροποιημένης Υστερικής ΡΙΖοσπαστικής Αριστερας Αμαρουσίου
Στην ανακοίνωση αναφέρουν χαρακτηριστικά τα εξής:
«Πριν μερικές μέρες ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μια - ακόμη - φωτογραφία με τον ίδιο και την οικογένειά του στο σπίτι τους με ευχές για χρόνια πολλά και μια καλή χρονιά. 
Τίποτα το μεμπτό σε αυτό, πολλοί πολιτικοί χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να έχουν επαφή με τους φίλους και τους ψηφοφόρους τους, και ειδικά ο κ. Πατούλης που το παιχνίδι της επικοινωνιακής πολιτικής είναι και το φόρτε του. 

Μέσα σε λίγες ώρες η φωτογραφία αυτή είχε ανέβει σε δεκάδες ιστότοπους και όλοι είχαν να πουν κάτι για την περίσσια χλιδή του σπιτιού της οικογένειας Πατούλη.
Δε θα σταθούμε ούτε στα χιουμοριστικά σχόλια που παρομοίαζαν τον κ. Πατούλη με τον Γιάννη Φλωρινιώτη, ούτε και στα κακόβουλα (και πραγματικά αχρείαστα) σχόλια για την ηλικιωμένη μητέρα του δημάρχου. 
Θα σταθούμε μόνο στην ανακοίνωση που ανέβασε ο ίδιος λίγες μέρες μετά ως απάντηση στον ντόρο που επικράτησε τόσο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης όσο και στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης. 
Αρχικά ο κ. Πατούλης κάνει λόγο για κακόβουλα σχόλια από πολιτικούς του αντιπάλους.

Τα «πήρε» στο κρανίο ο Γ. Πατούλης με τους «Ράδιο Αρβύλα», για το σατιρικό σκετς

 Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου
«Αν θέλουν οι κ.κ. Κανάκης και Σερβετάς να κάνουν πλάκα με τη δική τους ερωτική ζωή μέσα από την εκπομπή τους, είναι δικαίωμά τους. Δεν τους δίνει όμως κανένας το δικαίωμα να ασχημονούν σε βάρος της δικής μου οικογένειας»
Την πρόθεσή του να προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη γνωστοποίησε σήμερα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, μετά την προβολή του σατιρικού, για τον ίδιο και την οικογένειά του, σκετς, από την τηλεοπτική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα».
Η σάτιρα του Αντώνη Κανάκη, του Γιάννη Σερβετά και των συνεργατών τους, που «καυτηρίασαν» με το δικό τους, ξεχωριστό τρόπο, την εορταστική φωτογράφιση του ζεύγους Πατούλη, φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον δήμαρχο Αμαρουσίου, ο οποίος προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί δικαστικά εις βάρος των παρουσιαστών της εκπομπής του ΑΝΤ1.
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος Αμαρουσίου τονίζει: 
«Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω με προσφυγή στη Δικαιοσύνη ένα τέτοιο ζήτημα, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος, για να αντιμετωπίσεις την απροκάλυπτη αλητεία και την απροκάλυπτη χυδαιότητα».
«Ήταν χυδαία, απροκάλυπτη και απαράδεκτη, "η πρωτοβουλία" του παραγωγού της εκπομπής (αλλά και ιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων και beach bars), να αφιερώσει τόσο "δημιουργικό χρόνο" για να με συκοφαντήσει με τόσο χυδαίο τρόπο, κάτω από τον μανδύα της, δήθεν, "σατιρικής δράσης του" με θέματα της επικαιρότητας» αναφέρει ο κ. Πατούλης στον προσωπικό του λογαριασμό στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Μe ton Kyriako » ... η Ν.Δ, με τον Κούλη η Ελλάδα;

Για το Αμαλιείο Οικοτροφείο Θηλέων ενημερώθηκε ο Γ. Πατούλης

Ζητήματα που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του Αμαλιείου Οικοτροφείου Θηλέων έθεσε υπόψη του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, ο Γενικός Διευθυντής του κέντρου Ηλίας Κεχαγιάς.
Στη διάρκεια της συνάντησής τους εξετάστηκαν θέματα που σχετίζονται με τα προβλήματα σε επίπεδο στέγασης που αντιμετωπίζει το οικοτροφείο αλλά και συντήρησης και καλλωπισμού του περιβάλλοντος χώρου του ιδρύματος.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ενημέρωσε τον Γενικό Διευθυντή κ. Κεχαγιά, ότι θα ληφθεί άμεσα μέριμνα για να γίνουν εργασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος του οικοτροφείου χώρου αλλά και θα αναληφθούν προσπάθειες για το κτιριακό ζήτημα.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ρεμπέτικα, λαικά, μελοποιημένη ποίηση & παραδοσιακά τραγούδια, αύριο στο «Σπίρτο»

Κοινό Σχέδιο Διαχείρισης προσφυγικού - μεταναστευτικού, ΚΕΔΕ & Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

Μόνιμη Επιτροπή Μεταναστευτικής Πολιτικής
Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την περαιτέρω συνεργασία των δήμων με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, εγκαινιάστηκε σήμερα με τη συνάντηση που είχε μαζί του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ως επικεφαλής της Επιτροπής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι δήμαρχοι και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου κάθονται στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να συζητήσουν, χωρίς μεσάζοντες, τα προβλήματα που απασχολούν τις δύο πλευρές.
Ο Γ. Πατούλης επισήμανε την ανάγκη η αυτοδιοίκηση να γνωρίζει το σχεδιασμό της κεντρικής διοίκησης σε μείζονα ζητήματα που αφορούν στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού.
Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει συνεργασία για τα κέντρα φιλοξενίας, για τα ζητήματα υγιεινής, καθώς και για τις πολιτικές που θα συμβάλουν στην εκτόνωση εντάσεων όπου αυτές σημειώνονται.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει νεότερη συνάντηση σε διάστημα 15 ημερών. 
Στο μεσοδιάστημα υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου και της ΚΕΔΕ θα συναντηθούν προκειμένου να προχωρήσουν σε πρακτικό επίπεδο τη συνεργασία. 
Να σημειωθεί ότι ο Γ. Μουζάλας δεσμεύθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση τις επόμενες ημέρες με τον Υπουργό Επικρατείας Α. Φλαμπουράρη και με την ΚΕΔΕ προκειμένου να ενημερωθεί η αυτοδιοίκηση για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

«Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του & ο Δεξιός τον Γερμανο-τσολιά του» !

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο σκηνοθέτης που έβλεπε τα όνειρα!

Εμβληματικός, ανατρεπτικός, ευφυής, πνευματώδης, πάντα γοητευτικός στο σινεμά και στη ζωή, ένας από τους σπουδαίους σκηνοθέτες του Ελληνικού σινεμά έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας στα 74 του χρόνια.
«Αυτοί που πλήττουν στις ταινίες έχουν μια πληκτική ζωή», έλεγε πριν μερικά χρόνια στο flix, σε μια μεγάλη συνέντευξη εφ όλης της ύλης κι ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ πληκτικός ούτε στην οθόνη ούτε στην ζωή του. 

Ακριβώς όπως κι ο ίδιος έτσι και οι ταινίες του ήταν πάντα πνευματώδεις και ερεθιστικές για το μυαλό, γεμάτες ιδέες και νεύρο, με την αίσθηση πως δεν αναζητούν απλώς θεατές μα συνενόχους.
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ήξερε να χειρίζεται την πιο λεπτή μορφή ειρωνείας με τρόπο αληθινά αριστοτεχνικό, να αποδομεί την ανθρώπινη συμπεριφορά και να την αναλύει με έμπνευση, αναγνωρίζοντας και περιγράφοντας το μεγαλείο και την ανοησία της ανθρώπινης κατάστασης, συχνά μέσα στο ίδιο πλάνο.
Ο ίδιος ήταν ένας άνθρωπος που έμοιαζε να ενδιαφέρεται περισσότερο για την ουσία παρά για τα προσχήματα, για τις πράξεις εξίσου με τις ιδέες, ένιωθε την ανάγκη να κινείται συνεχώς, να μην βαλτώνει. 
Κάπως έτσι άφησε πίσω του 17 μεγάλου μήκους ταινίες, με την τελευταία του «Η Κόρη του Ρέμπραντ» να έχει βγει στις αίθουσες μόλις πριν λίγες εβδομάδες και την επόμενη να έχει ήδη ξεκινήσει γυρίσματα.

Η «χρυσού» μήκους ταινία των«Ράδιο Αρβύλα», για το ζεύγος Πατούλη

Απίστευτο τρολάρισμα στον Γιώργο Πατούλη και στη σύζυγό του, για το χρυσό σαλόνι...
Σιγά μην περνούσε απαρατήρητο από τους  Ράδιο Αρβύλα
Ε, μα και αυτοί τι το ήθελαν. 
Ο λόγος για τις φωτογραφίες που ανάρτησαν στα κοινωνικά 
μέσα δικτύωσης ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης 
και η σύζυγός του Μαρίνα Σταυράκη
(η γνωστή & ως «Barbie»
της Τοπικής Αυτοδιοίκησης)
 την περίοδο των εορτών
Ένα σαλόνι όπου το χρυσό κυριαρχεί και η σύζυγός του ποζάρει.
Αυτό αρκούσε για τους Ράδιο Αρβύλα οι οποίοι έκαναν ποδαρικό με τη νέα τους εκπομπή για το 2016, διακωμωδώντας την έμπνευση του κ. Πατούλη.
Αντώνης Κανάκης & Γιάννης Σερβετάς μεταμφιέστηκαν και υποδύθηκαν το ζεύγος Πατούλη.

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΕΝΔΕΚΑ(11) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης(1/2016), του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου» η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.

Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έκδοση παραχωρητηρίων εξοφλημένων ατομικών οστεοθηκών (υποθ. ΑΝΘΙΠΠΗ ΒΛΑΧΑΚΗ)
2. Διαγραφή προστίμου διαφήμισης σε ποσοστό 60% επί του βεβαιωθέντος ποσού, λόγω άσκησης ενδίκου βοηθήματος Υπόθεση: ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ ΕΛΕΝΗ (PALAIS ROYAL)
3. Έγκριση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάθεση  εργασιών καθαρισμού πεύκων
4. Αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. - "Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου και εκλογή νέου Προέδρου, λόγω παραίτησης"

Στις 2:30 μ.μ. η 2η Συνεδρίαση της Ε. Ε. του ΕΔΣΝΑ 2016

Δύο θέματα περιλαμβάνει η 2η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου στις 2:30 μ.μ. στα γραφεία του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (Άντερσεν 6 & Μωραίτη 90). 
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της 2ης συνεδρίασης είναι τα εξής:
1)Λήψη απόφασης επί του τελικού πρακτικού πλειοδοσίας για την εκμίσθωση (παραχώρηση υπηρεσιών) του αποτεφρωτήρα ΕΑΥΜ – κατακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας 
(Εισηγητές επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού και αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Θερμικής Επεξεργασίας κ. Τερζής).

H Νέα Αριστερή Ταυτότητα!!!

Διαλύουν την ασφάλιση & βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο!

Το σωματείο εργαζομένων του δήμου Πεύκης προκηρύσσει στάση εργασίας τη Δευτέρα 18 του μήνα από τις 11.30 μέχρι το τέλος της βάρδιας και καλεί στη συγκέντρωση στις 12 στο υπουργείο εργασίας ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα.
 Όσα στοιχεία και αν κατασκευάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι ψέματα και αν λέει, η αλήθεια είναι μια: 
Η κυβερνητική πρόταση πατώντας πάνω στους νόμους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (Λοβέρδου - Κουτρουμάνη - Βρούτση), δίνει συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στην πρόνοια. 
Φέρνει "γρήγορο θάνατο' για το ασφαλιστικό, χτυπά συνολικά τις κύριες και επικουρικές συντάξεις με μειώσεις ως 30% για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τσακίζει το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργησή του το 2019, εκμηδενίζει τις επικουρικές συντάξεις, φέρνει νέες μειώσεις στις αναπηρικές συντάξεις, τσακίζει τα προνοιακά επιδόματα, στέλνει τους εργαζόμενους στα νύχια των αρπαχτικών της ιδιωτικής ασφάλισης.
 Κάτω τα ξερά σας από τα βαρέα και ανθυγιεινά!

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ένας ... αλλά Bowie!!!

Να στέκει ο θάνατος του Ενός δίπλα από την φάτσα εκλεγμένων τσογλανοπροέδρων, κουπονιών για σούπερ μάρκετ, τιμές πετρελαίου, δηλώσεις μαλακοαριστερών, κώλους μοντελοκαριολαριών και προσφορές για εξορμήσεις βλαχαδερών σε χιονοδρομικά γκέτο. 
Μόνο οι εξωγήινοι κατάλαβαν τι χάθηκε.
David Bowie άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών, μετά από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο. 
Την είδηση επιβεβαίωσε ο γιoς του μέσω Twitter. 
Το 1966, στις 15 Ιανουαρίου κυκλοφορεί το πρώτο τραγούδι («I can't stop thinking about me») που φέρει μια υπογραφή, η οποία έμελλε να αλλάξει την ιστορία της μουσικής. Ο άσημος νεαρός κύριος Ντέιβιντ Τζόουνς 
που μέχρι τότε προσπαθούσε με διάφορα σχήματα να συστηθεί μουσικά στο κοινό, είπε να εγκαταλείψει το κοινό επώνυμο που του έδωσε 
η μοίρα και να υιοθετήσει ένα ψευδώνυμο. 
Το Τζόουνς έγινε Μπάουι. 
Και η μουσική άλλαξε για πάντα.

Καλοστημένα εκλογικά παιχνίδια

Εάν ήμουν στη θέση της Γερμανίας, θα επέλεγα στην αρχή τον Αλέξη και μετά τον Κυριάκο - αφού ο πρώτος είναι μακράν ο καλύτερος, όσον αφορά τη  ψήφιση των μέτρων, ενώ ο δεύτερος ιδανικός για την πρακτική εφαρμογή τους
«Είναι φανερό πως ο Αλέξης αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή, όσον αφορά την υιοθέτηση και την ψήφιση των μέτρων του τρίτου μνημονίου - ενώ είναι η χειρότερη, σε σχέση με την εφαρμογή τους στην πράξη.
Από την άλλη πλευρά, το ίδιο φανερό είναι πως ο Κυριάκος αποτελεί τη χειρότερη δυνατή επιλογή για την ψήφιση των μέτρων - ενώ την καλύτερη για την εφαρμογή τους.
Τα συμπεράσματα μου αυτά βασίζονται στο χαρακτήρα, στις πεποιθήσεις, στα κόμματα που εκπροσωπούν και στα δείγματα γραφής των δύο νεαρών ηγετών - εκ των οποίων ο ένας είναι ακόμη υποψήφιος για την αρχηγία του δικού του, έχοντας αντιμέτωπο το στρατόπεδο του ιδρυτή του κόμματος, το οποίο δεν συμπαθεί την πολιτική του καταγωγή.
Εάν ήμουν τώρα στη θέση της Τρόικας, έχοντας το διττό στόχο 
(α) αφενός μεν να εξαγοράσω για τους εντολείς μου τη δημόσια περιουσία της Ελλάδας, σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές, καθώς επίσης ένα μεγάλο μέρος της ιδιωτικής
(β) αφετέρου να ανακτήσει αργότερα η περιουσία που θα αγοράσω τις προηγούμενες τιμές της, έτσι ώστε να είναι κερδοφόρο το όλο εγχείρημα, θα επέλεγα στην αρχή τον Αλέξη και μετά τον Κυριάκο.
Φυσικά θα πρόσεχα να μην διακινδυνεύσει η χώρα την έξοδο από την Ευρωζώνη, αφενός μεν για να μην απειληθεί το ευρώ, αφετέρου για να μη χαθούν τα χρήματα που θα επένδυαν οι εντολείς μου (εξαγορά τραπεζών κλπ.) - καθώς επίσης για να ολοκληρωθεί η μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα της Lidl.

Βρήκε τον «κατάλληλο» πρόεδρο η Ν.Δ!!!

Ενεργή συμμετοχή στη διαχείριση απορριμμάτων ζητά η ΚΕΔΕ

             Γ. Πατούλης προς Κυβέρνηση: 
«Δώστε άμεσα στους δήμους τη δυνατότητα χωροθέτησης χώρων &
των «πράσινων σημείων» για να λειτουργήσουν οι νέες εγκαταστάσεις»
Το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως, ριζικά και αποτελεσματικά, με όρους όχι μόνο περιβαλλοντικούς και εθνικούς, αλλά και όρους ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Είναι ένα ζήτημα εξόχως πολιτικό αλλά ως αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Ως εκ τούτου το κεντρικό κράτος οφείλει να επιλύσει άμεσα σειρά κρίσιμων ζητημάτων, όπως η διασφάλιση πόρων για κατασκευή υποδομών, αλλά και να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, που θα δίνουν στους Δήμους τη δυνατότητα να χωροθετούν τους χώρους και τα «πράσινα σημεία» στα οποία θα μπορούν να τοποθετηθούν και να λειτουργήσουν οι νέες εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων.
Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στην παρέμβασή του στη θεματική ενότητα «Νέες Τάσεις στο Ευρωπαϊκό Θεσμικό Πλαίσιο διαχείρισης απορριμμάτων και οι προκλήσεις για την Ελλάδα», στο πλαίσιο των ανοικτών εκδηλώσεων ATHENS HILTON MONEY SHOW 2016.
«Δεν θέλω να σας κρύψω, υπογράμμισε ο κ. Πατούλης, πως η ελπίδα της ΚΕΔΕ ήταν ότι στην προγραμματική περίοδο 2014-2020, θα ξεκινούσε, επιτέλους, μια ορθολογική πολιτική διαχείρισης αποβλήτων στην Ελλάδα και θα καλύπτονταν όλοι οι νομικά δεσμευτικοί στόχοι (αύξηση ανακύκλωσης, διαλογή στη πηγή των βιοαποβλήτων, μείωση ταφής αποβλήτων κ.λπ.), παρά τη στενότητα του χρόνου.
Βασικά εργαλεία σε αυτή την προσπάθεια θα έπρεπε να είναι:

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΠENTE θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (1/2016) της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Eγκριση Τεχνικών προδιαγραφών, κατάρτιση όρων διακήρυξης και έγκριση του τρόπου
εκτέλεσης για τον πρόχειρο διαγωνισμό εργασιών με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ  ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΒΟΛΕΪ, ΤΕΝΙΣ ΚΤΛ
2. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών  οπωροπωλείου για τις ανάγκες του Ν.Π. του Δήμου «Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.»
3. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών Σήμανσης