Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου Αθμονέων

Στην καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Αθμονέων για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας  ανήμερα των Θεοφανείων παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του ιστορικότερου συλλόγου της πόλης.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από μέλη και φίλους του συλλόγου, ο Πανοσιολογιότατος π. Χρήστος της Ιεράς Μητρόπολης Κοιμήσεως της Θεοτόκου ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και έδωσε τις θερμές ευχές του στους παριστάμενους για τη νέα χρονιά.          
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευχόμενος «Χρόνια Πολλά» σε όλους με υγεία, προσωπική και οικογενειακή πρόοδο και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο
Επίσης απευθυνόμενος στην Πρόεδρο του Συλλόγου Αθμονέων κα Ρούλα Μπογδάνου - Καλύβα και τα μέλη του Δ.Σ. τους εξέφρασε τις θερμές ευχές του για κάθε επιτυχία στο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο τους και τη νέα χρονιά, με τη διαβεβαίωση ότι η αγαστή συνεργασία θα συνεχιστεί και ο Δήμος Αμαρουσίου θα είναι αρωγός στην προσπάθεια τους.

Ανακοίνωση για τη διεξαγωγή των θρησκευτικών εμποροπανηγύρεων στο Μαρούσι

Το «Τμήμα Αδειοδότησης Επιχειρήσεων και Καταστημάτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος
 και Ποιότητας Ζωής», ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν 
στις θρησκευτικές εμποροπανηγύρεις του Δήμου Αμαρουσίου (Αγίων Αναργύρων & Κοιμήσεως της Θεοτόκου), ότι μπορούν να καταθέσουν αίτηση έως και την Δευτέρα 01-02-2016 και ώρες 08.00-15.00.
Οι αιτήσεις θα έχουν τα εξής δικαιολογητικά:
Πρόσφατη απόδειξη ταμειακής μηχανής (έτους 2016)
Πρόσφατη εκτύπωση μητρώου επιχείρησης από το Taxisnet στο οποίο να φαίνεται η ημερομηνία εκτύπωσης
 Έναρξη άσκησης επιτηδεύματος και τυχόν μεταβολές της
Ταυτότητα ή διαβατήριο
Δημοτική Ενημερότητα
Βεβαίωση εγγραφής σε ασφαλιστικό φορέα
Βιβλιάριο υγείας (αφορά πάγκους με τρόφιμα)
Άδεια Λαϊκής Αγοράς (αφορά μόνο κατόχους αδειών λαϊκής αγοράς)
Βεβαίωση της αρμόδιας Υγειονομικής Υπηρεσίας (Εγκ.6 Υπουρ.Υγείας Αρ.Πρωτ.Υ1γ/Γ.Π.οικ.71459/30-07-2013, αφορά πάγκους με τρόφιμα)

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Την Παρασκευή η εκδήλωση της EIETEA με θέμα:Περιβάλλον & Αυτοδιοίκηση

Πέφτουν σαν κοράκια προκειμένου να ξεκληρίσουν την κοινωνική ασφάλιση!!!

Όλοι στη παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στις 12:00 στο Υπ. Εργασίας
Τη Παρασκευή 8 Γενάρη στις 12:00 το μεσημέρι είμαστε μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας, στη παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουν το ΠΑΜΕ, ταξικά σωματεία και Συνδικάτα. 
Αξιοποιούμε  όλους τους τρόπους προκειμένου να βρεθούμε εκεί (άδειες, ρεπό κ.λ.π.), να δώσουμε δυναμική απάντηση στα κοράκια του Υπουργείου Εργασίας απέναντι στη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων που μας ετοιμάζουν.
Μόνοι τους ομολογούν ότι πρόκειται για έγκλημα. 
Ένα έγκλημα  προμελετημένο. 
Την ίδια στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός έδινε στη δημοσιότητα το νέο έκτρωμα, στη βουλή έφερναν νομοσχέδιο προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις δηλαδή τη κερδοφορία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.
Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται  ότι και η σημερινή συγκυβέρνηση εξακολουθεί να πατάει στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων. 
Υλοποιεί μέχρι κεραίας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Αξιοποιεί και ταυτόχρονα νομιμοποιεί το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων. 
Έχουν σχέδιο και μέθοδο. 
Εμείς θα πρέπει να τους αποκαλύψουμε και να τους εμποδίσουμε.

Στη Μεταμόρφωση για τα Θεοφάνεια ο Γιώργος Καραμέρος

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και ο Αγιασμός των υδάτων στη Μεταμόρφωση, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη βόρειου τομέα Αθηνών Γιώργου Καραμέρου.
Στον κατάμεστο από πλήθος πιστών Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.
Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού προς το συντριβάνι της παρακείμενης πλατείας, όπου τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων ενώ στη συνέχεια η τελετή επαναλήφθηκε στο Δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης, όπου δεκάδες παιδιά και έφηβοι μέλη κολυμβητικών συλλόγων βούτηξαν για τον Τίμιο Σταυρό.

Το Μαρούσι γιόρτασε τα Θεοφάνεια

Τη μεγάλη γιορτή του Καθαγιασμού των Υδάτων γιόρτασε και εφέτος με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε λαμπρότητα  το Μαρούσι. Ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη, μελών της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων Φορέων και Συλλόγων της πόλης και πλήθους πιστών.         
Μετά το πέρας της Δοξολογίας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, οι πιστοί μετέβησαν στην πλατεία Κασταλίας όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Πέλαγος Ασφαλιστικού ...

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Την Κυριακή «Πρωτοχρονιές στον Κόσμο», από τον «Σύνδεσμο Φιλίας Εθνών»

Στις 10:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΔΩΔΕΔΕΚΑ(12) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης(01/2016)  της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σημερα Τρίτη 5 Ιανουαρίου, στις 10:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (Αμιγές πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής – Κατάστημα Ξηρών Καρπών και ζαχαρωδών προϊόντων) του Δημητρίου Σταυρακόπουλου του Πέτρου, ως νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας "Fluxus New Media Group Υπηρεσίες Εστίασης – Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης" σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, Ο.Τ. 1082, επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ. 39, εντός Εκθεσιακού Κέντρου Helexpo, επίπεδο D, κατάστημα 1
2. Χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (Αμιγές πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής – Κατάστημα Ξηρών Καρπών και ζαχαρωδών προϊόντων) του Δημητρίου Σταυρακόπουλου του Πέτρου, ως νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας "Fluxus New Media Group Υπηρεσίες Εστίασης – Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης" σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, Ο.Τ. 1082, επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ. 39, εντός Εκθεσιακού Κέντρου Helexpo, επίπεδο D, κατάστημα 2

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Η κοπή Βασιλόπιττας της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς

Παρουσία του εκπροσώπου του Υπουργού Επικρατείας  Νίκου Παππά, κ. Ευάγγελου Παναγιωτουνάκου, του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρου
του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου ΠατούληΚηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, Λυκόβρυσης - Πεύκης Τάσου Μαυρίδη, Μελισσίων - Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου, Μεταμόρφωσης Μιλτιάδη Καρπέτα, αξιωματικών του Π.Σ και της ΕΛ.ΑΣ και πλήθους κόσμου, έγινε η κοπή της πίτας στην Ιερά Μητρόπολης Αμαρουσίου, Κηφισιάς & Ωρωπού 

Μετά την καθιερωμένη δοξολογία, ο μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος ευχήθηκε καλή χρονιά με ειρήνη και υγεία στους δύσκολους καιρούς που ζούμε εκφράζοντας την ανησυχία του για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος αφού αντάλλαξε ευχές με τον μητροπολίτη και τους παρευρισκόμενους, μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου στον μητροπολίτη, τονίζοντας ότι η συνεργασία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης την προηγούμενη χρονιά αποτέλεσε χαρακτηριστικό δείγμα της αγαστής συνεργασίας που μπορεί να έχει η Περιφέρεια Αττικής με την εκκλησία και κατ’ επέκταση με την Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Ο Δήμος Αμαρουσίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα

Με αισιοδοξία και θερμές ευχές το 2016 να είναι μια χρονιά δημιουργίας και ανάπτυξης, με κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται από την κρίση, υποδέχθηκε η Διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου το Νέο Έτος στην καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
Στη εορταστική εκδήλωση που ακολούθησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά τη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρίσταντο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κου Γιώργου Πατούλη, μέλη της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου, των Τοπικών Αρχών, των Φορέων και Συλλόγων της πόλης και πλήθος πολιτών.

Ετοιμάζονται να φέρουν γρήγορο θάνατο για το ασφαλιστικό!

                      Πρέπει να τους σταματήσουμε, είναι στο χέρι μας! 
                                       Άμεση ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ απάντηση!
Η σφοδρότητα της επίθεσης που ετοιμάζουν στην κοινωνική ασφάλιση μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι τον 19ο αιώνα. 
Η επίθεση που δεχόμαστε δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντί ασφαλιστικά μέτρα, αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης είχε απομείνει.
Το σωματείο μας προκηρύσσει απεργία ως απάντηση στην εγκληματική ταξική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που κάνει τη βρόμικη δουλειά που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Πιστή στο άρμα της ΕΕ, ακολουθεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις του κεφαλαίου.
Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη που τη μετατρέπουν σε επίδομα φτώχιας για τα βαθιά γεράματα. 

Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο. 
Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου. 
Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλιά του. 
Είναι το φάρμακό μας όταν αρρωστήσουμε. 
Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές Υγείας και Πρόνοιας συνολικά. 
Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. 
Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων. 
Το Ασφαλιστικό για τα αφεντικά είναι κόστος, για εμάς είναι η ζωή μας!