Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

«Το δέντρο & η κούνια» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Την μουσική υπογράφει η Μαρουσσιώτισα Άννα Στερεοπούλου!
Με τη βραβευμένη ελληνική ταινία «Το δέντρο και η κούνια» της Μαρίας Ντούζα, παραγωγής 2013,  συνεχίζει η «Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης» τις προβολές της την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».
Εμπνευσμένη από ένα πραγματικό περιστατικό, η ταινία αφηγείται πώς τα μέλη μιας οικογένειας για χρόνια χωρισμένα ξαναβρίσκονται ένα Πάσχα, κάτω από την πατρογονική στέγη, σε μια συνάντηση η οποία θα έχει, για τον καθένα, απροσδόκητες συνέπειες.
Στο κέντρο της ιστορίας βρίσκεται η Ελένη Καραπάνου 
(Μυρτώ Αλικάκη) καθηγήτρια καρδιολογίας στο Λονδίνο, η οποία έχει αποξενωθεί από τον πατέρα της Κυριάκο (Ηλία Λογοθέτη) εδώ και δεκαπέντε χρόνια - από τότε που, αψηφώντας τις επιθυμίες του, άφησε την Ελλάδα, με σκοπό να εγκατασταθεί στην Αγγλία. 
Μια μέρα ο Βρετανός άντρας της, Χάρυ (John Bicknell), 
μετατίθεται στην Κίνα. 
Αντιμέτωπη με δύσκολα προσωπικά και επαγγελματικά διλήμματα, η Ελένη παίρνει την δεκάχρονη κόρη της, την Άννα (Ίρις Μήττα), και έρχονται στην Ελλάδα, για Πασχαλινές διακοπές...

«Παρατήρηση της Γης από το Διάστημα» για μαθητές, νέους ερευνητές & επαγγελματίες!

Αύριο στις 2:00 μ.μ. η έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος
Με μια εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο των διαστημικών τεχνολογιών θα εκκινήσει το εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την «Παρατήρηση της Γης από το Διάστημα» για μαθητές, νέους ερευνητές & επαγγελματίες.
Η εναρκτήρια εκδήλωση θα λάβει χώρα αύριο Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, από τις 2:00 μ.μ. έως τις 6:00 μ.μ στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 70, 17676 Καλλιθέα).
Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο πρωτοπόρος ερευνητής και παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκός επιστήμονας Δρ. Σταμάτιος Κριμιζής, ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΕΑΑ, καθ. Κανάρης Τσίγκανος, ο Καθηγητής Φυσική Διαστήματος του ΕΚΠΑ Ιωάννης Δαγκλής, η Λέκτορας της Διδακτικής της Γεωγραφίας και των Επιστημών της Γης του ΕΚΠΑ Αποστολία Γαλάνη, ο Ερευνητικός Σύμβουλος της ESA, Chris Stewart..
Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό θα απευθύνουν ο καθ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Πρύτανης του Χαροκοπείου, ο καθ. Θωμάς Μαλούτας, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, ο καθ. Βασίλειος Μακιός, Γενικός Διευθυντής του Corallia, ο Δρ. Jorge Sanchez, Μέλος του ΔΣ του si-Cluster, ο Δρ. Θανάσης Πότσης, Πρόεδρος της ΕΒΙΔΙΤΕ και ο κος. Ευάγγελος Βερονικιάτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Terra Spatium.
Η εναρκτήρια εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τις διαστημικές τεχνολογίες και εφαρμογές. 

Σεμινάρια Γραμμικής Γραφής Β΄, από το Λαογραφικό & Πολιτισμικό Κέντρο Μελισσίων

Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δ.Κ. Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης παρέχονται κάθε Πέμπτη, 19.00 - 20.00, δωρεάν σεμινάρια για την ιστορία της πρώτης γραφής της ελληνικής γλώσσας, της Γραμμικής Γραφής Β΄, την αποκρυπτογράφησή της και τα πεδία χρήσης της, από τον μελετητή κ. Δημήτρη  Καλυβιώτη.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες: 
ΟΠΑΘ (τηλ. 210 8104082), 
κα Μπάρα Κική (τηλ. 6981 394416) ή  
κα Λαμπίρη (τηλ. 210 6134522).

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Aύριο το «Χριστουγεννιάτικο Bazaar» του Εξωραϊστικoύ Εκπ/κού Συλλόγου «ο Άγιος Ελευθέριος»

Αύριο στις 11.00 π.μ. η «ΑΣΚΗΣΗ στη ΦΥΣΗ για ΟΛΟΥΣ», με τα μέλη του Συλλόγου «Κασταλία»

Αύριο Κυριακή 6 Δεκεμβρίου  σας καλούμε όλους, μέλη του Συλλόγου μας αλλά και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο,   σε μία συνάντηση  - ανάσα στο Άλσος Συγγρού, για περίπατο στο δάσος, αλλά και για φυσική άσκηση με την επίβλεψη του ειδικού γυμναστή Γιάννη Δήμου.
Η πρόσκληση αυτή του Συλλόγου «Κασταλία» είναι μία απαρχή νέων περιβαλλοντικών δράσεων, 
με σκοπό να   αναζητούμε και να βρίσκουμε χαρά και ευεξία  μέσα στην πόλη μας.
Ελάτε να γνωριστούμε, να περπατήσουμε και να μάθουμε τις ομορφιές του δάσους, να κάνουμε  γυμναστική στη φύση, μέσα στο περιβάλλον ενός ζωντανού φυσικού περιβάλλοντος, που είναι δίπλα μας.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο»

Την πρόοδο των εργασιών στο  «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» στην Κηφισιά επιθεώρησε χθες το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Γιώργος Καραμέρος, συνοδευόμενος από  τον Περιφερειακό σύμβουλο και Πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης του έργου κ. Γιώργο Μπαλάφα.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 11.500.000 ευρώ, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώνεται στις αρχές του 2016.

Στις 8:00 μ.μ, τα εγκαίνια της Έκθεσης του 53ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κεραμικής Τέχνης


«Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου»:Στις 12:00 μ.μ, η «Πορεία για την Υπεράσπιση Αγώνων»

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

«Ο μονόλογος της εξώπορτας» από αύριο στο θέατρο «Διθύραμβος»

          Το θεατρικό έργο της Στέργιας Κάββαλου, Άλκηστις (Ο μονόλογος της εξώπορτας), 
                      θα παρουσιάσει από το Σάββατο 5 Δεκέμβρη, το θέατρο «Διθύραμβος»

«Τα πάντα όλα!!!» αύριο στις 8:30 μ.μ. στο «Ιδιόμελο», από τους SOMOS QUATRO

Τo Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, ανάβει στο Μαρούσι το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ο λαός στην έρημο αλλά το καραβάνι του ΣΥΡΙΖΑ ...προχωράει!

Προς Γαρδέλην επιστολή από την «Ενότητα»

Η παράταξη «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» απέστειλε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου επιστολή που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 1 Δεκεμβρίου από τον επικεφαλής της παράταξης Λ. Μαγιάκη και όπου αναφέρονται τρία  θέματα τα οποία, κατά τη γνώμη τους, είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, την ποιότητα ζωής των κατοίκων της και την ανάπτυξή της.
Συγκεκριμένα η αναφορά γίνεται:
1) στο θέμα της Διαχείρισης των Αστικών Αποβλήτων, 
2)την Ολοκλήρωση του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου και τη λειτουργία της διαπαραταξιακής Επιτροπής που αφορά στον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό της πόλης & 
3)την διατήρηση των ελεύθερων χώρων.
H επιστολή

«Τα ψέματα, η κουτοπονηριά, η υποκρισία & η προκλητικότητα Γ. Καραμέρου» για τα αντιπλημμυρικά!!!

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βορείου Τομέα κ. Γ. Καραμέρος, ως απάντηση σε ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου για τα αντιπλημμυρικά έργα της πόλης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
1.Λέει ψέματα ο κ. Καραμέρος, όταν ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή του ότι ήταν ενταγμένα στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας από το 2014 (στον προϋπολογισμό του 2015) τα αντιπλημμυρικά έργα του Πολύδροσου και του Αγίου Θωμά.  
Η αλήθεια είναι ότι τα αντιπλημμυρικά του Αγίου Θωμά εντάχθηκαν στο τροποποιημένο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας το καλοκαίρι του 2015. 
Έναν χρόνο μετά από την ημερομηνία που αναληθώς αναφέρει ο κ. Καραμέρος.
2.Λέει ψέματα ο κ. Καραμέρος, όσον αφορά και στο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας της Π.Ε.. Πολυδρόσου, ένα έργο με ώριμη μελέτη από το Δήμο, για το οποίο με δική του πρωτοβουλία και απόφαση και επικαλούμενος προσχηματική αιτία, δεν υπογράφηκε τον Απρίλιο του 2015 η προγραμματική σύμβαση για να ξεκινήσει η υλοποίηση του. 
Κι αυτό έγινε για να καθυστερήσει το έργο και να ικανοποιηθεί το αίτημα που διατύπωσε όμορος Δήμος με Διοίκηση φιλικά προσκείμενη στο κόμμα του κ. Καραμέρου. 
Πλήρωσαν οι κάτοικοι του Πολυδρόσου έναν ακόμη χειμώνα χωρίς αντιπλημμυρική προστασία, για να παίξει ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κομματικά παιχνίδια στην πλάτη τους.
3.Λέει ψέματα ο κ. Καραμέρος, όταν ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου προς τη Διοίκηση της Περιφέρειας, όσον αφορά στον καθαρισμό των ρεμάτων.

Γ.Σ si-Cluster:Σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα

Στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης των μελών του si-Cluster, που θα διοργανωθεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στο α2-innohub στο Μαρούσι, θα βρεθεί η στρατηγική και οι δράσεις του οικοσυστήματος αεροδιαστημικής στην Ελλάδα.

Σκοπός της Γενικής Συνέλευσης αποτελεί η παρουσίαση της συνολικής εικόνας ανάπτυξης του si-Cluster και η αποτίμηση των αποτελεσμάτων όλων των προηγούμενων ετών. 
Στο πλαίσιο των εργασιών, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τους στόχους του cluster για το 2016 και για τις νέες ευκαιρίες δικτύωσης και εξωστρέφειας για το επόμενο διάστημα.
Τέλος, τα μέλη του si-Cluster θα συμφωνήσουν στην κοινή μακροπρόθεσμη στρατηγική που θα ακολουθηθεί προκειμένου να επιτευχθούν και στο μέλλον εξίσου σημαντικά αποτελέσματα.

«Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Γεύσης» από σήμερα στην «HELEXPO MAROYSSI»

Το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Γεύσεων «Christmas Food Festival», υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου ανοίγει τις πύλες του σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στην «HELEXPO MAROUSSI» (Λ. Κηφισίας 39, Μαρούσι) & περιμένει τους φίλους των ποιοτικών γεύσεων, αλλά & όλους όσοι αναζητούν κάτι το ιδιαίτερο για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

«Προσοχή Γερμανοί!» σήμερα Πέμπτη 3 & αύριο Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, στην ΓΣΑ στο Μαρούσι

Ο Γερμανόφωνος θεατρικός όμιλος σας προσκαλεί αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 στις 20.00΄στη θεατρική παράσταση «Προσοχή Γερμανοί!» 
που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΣΑ. 
Πρόκειται για μια έξυπνη κωμωδία σχετικά με την προσπάθεια των συγκατοίκων ενός «πολυπολιτισμικού» διαμερίσματος να υποδυθούν μια γερμανική οικογένεια. 
Δεν είναι καθόλου εύκολο να είναι κανείς «τυπικά Γερμανός»  κι αν σε αυτό προστεθεί και ένας Γερμανός δημόσιος υπάλληλος, τότε η καταστροφή πλησιάζει απειλητικά!
Σε ένα ευρύχωρο αλλά χειμωνιάτικο, παγωμένο διαμέρισμα μιας εργατικής πολυκατοικίας ο εκ Συρίας ορμώμενος συγκάτοικος και φοιτητής της Γερμανικής Φιλολογίας Tarik επιθυμεί να διαβάσει την πρωινή εφημερίδα του. 
Ο Γερμανός συγκάτοικος του, που είναι και ο κύριος ενοικιαστής του διαμερίσματος, φεύγει για σκι στις διακοπές και του αφήνει την ευθύνη του διαμερίσματος και της επίλυσης ενός προβλήματος: 
η Υπηρεσία Καταχώρισης Κατοίκων έχει κάνει λάθος στα αρχεία της και πεισματικά πιστεύει ότι στο διαμέρισμα αυτό κατοικεί μια οικογένεια. Ο μη κερδοσκοπικός στεγαστικός συνεταιρισμός στέλνει για το λόγο αυτό έναν εκπρόσωπό του, για να ελέγξει αυτή την οικογένεια «η οποία δεν έχει επίσημο πιστοποιητικό».
Οι συγκάτοικοι είναι πλέον προβληματισμένοι μήπως χάσουν το όμορφο διαμέρισμα.
Ο Tarik επίσης φοβάται απίστευτα μήπως αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη Γερμανία και να επιστρέψει στη Συρία, αν οι αρχές τον πάρουν είδηση...

Σκληρή η απάντηση της Μ. Διακολιού στην Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Χαρακτηρίζει τους συντάκτες του κειμένου  «ΝεοΜνημονιακούς κουκουλοφόρους»!!!
Προβαίνω στην ανακοίνωση αυτή, εδώ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι είμαι δημοτική σύμβουλος, δεν ανήκω εδώ και χρόνια σε κανένα κόμμα από δική μου επιλογή, έχω εκλεγεί από το Μαρουσιώτικο λαό και μόνο εκείνον εκπροσωπώ και ουδέποτε ως δημοτική σύμβουλος εκπροσώπησα κανέναν άλλον. 
Γι αυτό, το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι το μόνο στο οποίο αναφέρομαι, αφού νομιμοποιούμαι και λογοδοτώ πολιτικά αποκλειστικά και μόνο στους Μαρουσιώτες.
Προ ημερών, εξεδόθη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αίρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου (συν. 1)
Η ανακοίνωση αυτή είναι ανώνυμη, οι συντάκτες της κρύβονται πίσω από την υπογραφή «Γραφείο Τύπου» και μάλιστα αναφέρονται αόριστα στον «ΣΥΡΙΖΑ», προκειμένου να δώσουν την εντύπωση πίσω από τη γενικολογία, ότι μπορεί και να εκπροσωπούν ακόμη και το «Γραφείο Τύπου» της  Κουμουνδούρου και ότι είναι κάτι σημαντικότερο από το «Γραφείο Τύπου» του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου.
Με την ασφάλεια που τους δίνει η «κουκούλα της ανωνυμίας» τους, με υβρίζουν & με συκοφαντούν ακολουθώντας τη γνωστή πρακτική των χαφιέδων και των ρουφιάνων. 
Χειρότερα ακόμα, ζηλεύουν τη δόξα του Γκαίμπελς και του εγχώριου χουντικού Γ. Γεωργαλά, υιοθετώντας τακτικές μαύρης προπαγάνδας καθυβρίζοντας και σπιλώνοντας υπολήψεις ατεκμηρίωτα και κυρίως με εις γνώση τους και με πρόθεση αλλοιωμένα στοιχεία, καταλήγοντας σε αισχρά ψεύδη εις βάρος μου.
Συγκεκριμένα:

Το πορτραίτο του «Ντόριαν» ... Τσίπρα!


«Συμβολικό κλείσιμο των Δημοτικών Καταστημάτων», αποφάσισε η ΚΕΔΕ

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την 1 Δεκεμβρίου 2015, οι Δήμοι της χώρας διαμαρτυρόμενοι για τις τεράστιες απώλειες πόρων που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια και τις νέες απώλειες που περιλαμβάνονται στον υπό ψήφιση Κρατικό Προϋπολογισμό, που οδηγούν στην απαξίωση του μοναδικού θεσμού που παλεύει για να κρατήσει όρθια την κοινωνία μας στα χρόνια της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, θα κλείσουν συμβολικά τα Δημοτικά Καταστήματα κατά την ημέρα ψήφισης του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση!

ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη 3 Δεκέµβρη όλοι & όλες απεργούµε! Να νεκρώσουν τα αµαξοστάσια, τα δηµαρχεία, όλοι οι χώροι δουλειάς! Διαδήλωσε οργανωµένα, ταξικά και συλλογικά την ανυπακοή σου στη συγκέντρωση στις 10:00πµ στην Οµόνοια! 
Προσυγκέντρωση στις 9.30πµ στη πλατεία Κανιγγος.  
Η επιτυχία της απεργίας της 12 Νοέµβρη να ανάψει νέες φωτιές αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς!
Ο κρατικός προϋπολογισµός για το 2016 αποκαλύπτει ότι η συγκυβέρνηση προσδοκά το δεκαπλάσιο «δηµοσιονοµικό όφελος», από τα µέτρα που πήρε έως τώρα, µε τη «µεταρρύθµιση» που ετοιµάζει στο σύστηµα της Κοινωνικής Ασφάλισης. 
Θα φορτώσει στις πλάτες ασφαλισµένων και συνταξιούχων κόστος ύψους 1,838 δισ. ευρώ από περικοπές, «εξοικονοµήσεις» και αυξήσεις εισφορών!
Ειδικά για το δηµόσιο, οι ήδη ψηφισµένες διατάξεις θα αποφέρουν «όφελος» 15,7 εκατοµµύρια ευρώ, όταν η «νέα µεταρρύθµιση» των συντάξεων του δηµοσίου, δηλαδή το πακέτο των µέτρων που πρόκειται να ψηφιστεί το επόµενο διάστηµα, θα «εξοικονοµήσει» 172 εκατοµµύρια ευρώ. 
Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, τα ισοπεδώνουν όλα! 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώµικη δουλειά που άφησαν στη µέση οι προηγούµενες κυβερνήσεις της Νέας Δηµοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Γενική Απεργία για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό

ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ αντιδρώντας στις επικείμενες αλλαγές  στο Ασφαλιστικό, πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου Γενική απεργία
Στην απεργία θα συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Κινητοποιήσεις  ανακοίνωσε και το ΠΑΜΕ, το οποίο καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σημάνουν γενικό πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό. 
Η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 10 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας.
Δεμένα και τα πλοία
Στην σημερινη κινητοποίηση συμμετέχει και η ΠΝΟ με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν ακινητοποιημένα  από τις 00.01 τα ξημερώματα της ς έως τις 23.59 το βράδυ Πέμπτη ενώ την συμμετοχή της αποφάσισε και η ΠΟΕ - ΟΤΑ.
Θα συμμετασχουν επίσης & οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Από «Καμμένος» Τσίπρας θα γίνει «Λεβέντης» Τσίπρας;

Η Γερμανία κήρυξε τον πόλεμο στην Συρία βάζοντας 134 δις €

        Το ΝΑΤΟ κάνει στρατιωτική βάση όλη την Τουρκία
               Τώρα ξεκινά η πολεμική επένδυση
Ενώ η Ευρώπη περίμενε ότι η Μ. Βρετανία θα ήταν αυτή που θα συμμετείχε στην εισβολή στην Συρία πρώτη μετά την Γαλλία, η Γερμανία έκανε προσπέραση και ενέκρινε αποστολή 1,200 Γερμανών στρατιωτών, μιας φρεγάτας που ήδη πλέει προς την Ανατολική Μεσόγειο, αναγνωριστικών αεροσκάφων και ενός αεροσκάφους ανεφοδιασμού. 
Ο πόλεμος στην Συρία δεν θα είναι πόλεμος ημερών, ούτε μηνών αφού το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας καθόρισε ότι το κόστος ετησίως για την συμμετοχή της στο πόλεμο εναντίον του ισλαμικού κράτους θα ανέλθει στα 134 δις ευρώ. 
Η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι συγκλονίστηκε από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και ήταν υποχρεωμένη ως φίλη χώρα της Γαλλίας να συνδράμει στην διάλυση του ισλαμικού κράτους. 
Ο σοσιαλδημοκράτης επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, δήλωσε: 
"Κάνουμε αυτό που σε στρατιωτικό επίπεδο μας ζητήθηκε, όπως μπορούμε καλύτερα και στο βαθμό που πολιτικά μπορούμε να αναλάβουμε".
Μέχρι στιγμής η Γερμανία έχει αποφασίσει ο ρόλος της να είναι βοηθητικός και όχι ενεργός όσον αφορά τους βομβαρδισμούς, έργο το οποίο από την πλευρά της Δύσης έχουν αναλάβει το ΝΑΤΟ και η Γαλλία (λες και δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ).

Διαγωνισμός για Νέους, από τον Ευρωπαϊκό Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΟΕΣ ΑΜΦΙΚΤΥΝΙΑ»

Δυναμικές κινητοποιήσεις προανήγγειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Δεν πρόκειται να ανεχθούμε πλέον καμία ενέργεια σε βάρος του θεσμού.
Δεν θα γίνει η Αυτοδιοίκηση το εξιλαστήριο θύμα της παταγώδους αποτυχίας ενός ξεπερασμένου από τις καταστάσεις πολιτικού προσωπικού
Με αποφασιστικότητα προχωράμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις
 «Το μήνυμα της  έκτακτης Γενικής μας Συνέλευσης είναι ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού δεν πρόκειται να ανεχθούν πλέον καμία ενέργεια σε βάρος του θεσμού που υπηρετούν.Δεν θα φορτωθεί στις δικές μας πλάτες, το βάρος  των ανέφικτων υποσχέσεων που κάποιοι έδωσαν, για να υφαρπάξουν την ψήφο των ελλήνων πολιτών. Δεν θα γίνει η Αυτοδιοίκηση το εξιλαστήριο θύμα της παταγώδους αποτυχίας ενός ξεπερασμένου από τις καταστάσεις πολιτικού προσωπικού».
Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος  Πατούλης στην αρχή της ομιλίας του στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα με  κεντρικό θέμα την οικονομική κατάσταση των δήμων της χώρας και μάλιστα  υπό το πρίσμα των προβλέψεων του υπό ψήφιση κρατικού προϋπολογισμού  2016 για νέες περικοπές στις επιχορηγήσεις των δήμων.
«Με τη δυναμική και μαζική μας παρουσία σήμερα εδώ, συνέχισε ο κ. Πατούλης,  στέλνουμε προς την Κεντρική Εξουσία το ξεκάθαρο μήνυμα, ως εδώ και μη παρέκει.  Τέρμα πια η κοροϊδία.

«Το προσφυγικό & η μαζική μετανάστευση ως προκλήσεις εξωτερικής πολιτικής»


Σήμερα στις 7:30 μ.μ.«Η δυναμική της Παλιγγενεσίας», του Γ. Καραμπελιά,

Λόγω της γενικής απεργίας, που προκηρύχθηκε για αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, 
η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί  σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.
Θα μιλήσουν για το βιβλίο οι:

Ουλ’ εντάμαν - Όλοι μαζί στις 5:30 μ.μ. στο Σύνταγμα για τα δίκαια αιτήματα του Ποντιακού Ελληνισμού

Εκδήλωση Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος
 Με δεδομένες τις σοβαρότατες εξελίξεις γύρω από τα ζητήματα του Ποντιακού Ελληνισμού το τελευταίο διάστημα αλλά και το πάντα επίκαιρο θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των προγόνων μας, που στόχο έχει την αποτροπή νέων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον, ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος πραγματοποιεί νέα Εκδήλωση Διαμαρτυρίας, σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17:30, στην Πλατεία Συντάγματος, με το ακόλουθο περιεχόμενο:
Τοποθετήσεις και δηλώσεις διακεκριμένων και αναγνωρίσιμων προσωπικοτήτων από διάφορους χώρους (Εκκλησίας, επιστήμης, αθλητισμού, τεχνών, ΟΤΑ), εντός και εκτός ποντιακού χώρου, για τα ζητήματα που μας απασχολούν.
Δηλώσεις αλληλεγγύης και συστράτευσης εκπροσώπων άλλων γενοκτονημένων λαών (Αρμενίων, Ασσυρίων, Εβραίων, Ελλήνων της Μικράς ) για το έσχατο στάδιο της γενοκτονίας, αυτό της Άρνησης της Γενοκτονίας, που επιτελεί με τις δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας και ολοκληρώνει με τη διατήρησή του στη θέση του η Κυβέρνηση.
Ενημέρωση εκ μέρους των στελεχών του οργανωμένου ποντιακού χώρου για τις δίκαιες διεκδικήσεις μας:

Στις 7:00 μ.μ. το σεμινάριο με τίτλο η Τριλογία «Απομύζηση - Κατάποση - Αναπνοή»

Η διάσημη Αμερικανίδα Εργοθεραπεύτρια & Συγγραφέας Patricia Oetter στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο
Η Σχολή Υγείας & πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, φιλοξενεί την διάσημη Αμερικανίδα Εργοθεραπεύτρια & συγγραφέα Patricia Oetter (MA, OTR/L, FAOTA), σε ένα μοναδικό Σεμινάριο με τίτλο Η Τριλογία «Απομύζηση-Κατάποση-Αναπνοή» και «οι Θεμελιώδεις Επιδράσεις της στην Ανάπτυξη, Μάθηση & Συμπεριφορά» (Suck/Swallow/Breathe-Got it, Get it, Keep it: Major influences on Development, Learning and Behavior).
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου από τις 7:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ, στο κεντρικό Αμφιθέατρο του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ 
[Campus Αμαρουσίου, Σωρού 74, Μαρούσι].
Παρόλο που οι στοματοκινητικές προσεγγίσεις σε παιδιά με νευρολογικά προβλήματα εστιάζουν στη βελτίωση διαταραχών σίτισης, πρόσφατες κλινικές έρευνες έδειξαν ισχυρή συσχέτιση μεταξύ στοματοκινητικής και αναπνευστικής δυσλειτουργίας με προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Eξαιρετικό το 25o Διαδημοτικό Χορωδιακό Φεστιβάλ

Στο 25ο Διαδημοτικό Χορωδιακό Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή 10 χορωδιών από 8 Δήμους, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, ανάμεσα σε πλήθος θεατών. Το ξεχωριστό αυτό μουσικό διήμερο πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό θέατρο Πεύκης υπό την αιγίδα του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στον χαιρετισμό του εξήρε την προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων στο φεστιβάλ κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη συμμετοχή της χορωδίας του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και στην παρακαταθήκη της αείμνηστης Τερψιχόρης Παπαστεφάνου.
Η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη μίλησε με θερμά λόγια για την αξιέπαινη προσπάθεια καθηγητών και χορωδών τονίζοντας:

Στις 11:00 π.μ.στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, ξεκινά το «1ο Διαδημοτικό Συνέδριο Πολιτισμού»

Με όχημα τον Πολιτισμό, τα Γράμματα και τις Τέχνες παίρνουμε την πρωτοβουλία ως Αυτοδιοίκηση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια νέα διαδημοτική προσπάθεια για τη βελτίωση της γνώσης και διάδοσης του πολιτισμού, την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τη δημιουργία νέων προοπτικών που θα προβάλλουν την Ελλάδα και τις αξίες του Πολιτισμού διεθνώς.
Αξιοποιούμε για τον σκοπό αυτό την πολυετή προσφορά και εμπειρία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας και επεκτείνουμε τις πρωτοβουλίες μας σε νέα πεδία δράσεων και συνεργασιών, αναδεικνύοντας την Πολιτιστική Δημιουργία σε ισχυρό δίκτυ κοινωνικής συνοχής, ανθρωποκεντρικής λογικής και διαδημοτικής ανάπτυξης. 
Ενώνουμε τις δυνάμεις για τη δημιουργία ενός νέου ευέλικτου φορέα επικοινωνίας, προβολής και αξιοποίησης κάθε μορφής καλλιτεχνικής έκφρασης, με σκοπό την ανταλλαγή πολιτιστικών δομών, τη διοργάνωση διαδημοτικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου και την ανάδειξη των Δήμων σε μοχλούς ανάπτυξης και προβολής των τοπικών κοινωνιών.

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

«Ρεμπέτικη Βραδιά» αύριο στις στις 9:00 μ.μ. στο «ΣΠΙΡΤΟ»


ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ...ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!

«Mάχη» Τσίπρα - Νταβούτογλου στο twitter

Διαδικτυακές φωτιές «άναψε» το καρφί του πρωθυπουργού προς τον Τούρκο ομόλογό του ότι: 
«Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους».
Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού ο Αλέξης Τσίπρας δημοσιοποίησε την τοποθέτησή του προς τον Αχμέτ Νταβούτογλου για να έλθει απάντηση λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Συγκεκριμένα στον προσωπικό λογαριασμό του Ελληνα πρωθυπουργού «ανέβηκαν» οι εξής αναρτήσεις...
1/4 Προς τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου: 
Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους. #EUTurkey
a.tsipras (@atsipras) Νοέμβριος 29, 2015
2/4 Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο.#EUTurkey
a.tsipras (@atsipras) Νοέμβριος 29, 2015
3/4 Ξοδεύουμε δισ. για εξοπλισμούς. 
Εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. #EUTurkey
a.tsipras (@atsipras) Νοέμβριος 29, 2015
4/4 Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους.
a.tsipras (@atsipras) Νοέμβριος 29, 2015
Μέσω twitter ήρθε και η απάντηση του Αχμέτ Νταβούτογλου, που λίγο μετά τα μεσάνυχτα έγραψε στον δικό του προσωπικό λογαριασμό πως τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα για τους πιλότους δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας, καλώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό να αφήσει να εστιάσουν στη θετική ατζέντα.

Στις 8:00 μ.μ. στη ΓΣΑ, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης παρουσιάζει το «Ημερολόγιο ενός Ελληνικού €»

Οι Σύλλογοι Γονέων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών σας προσκαλούν την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015 στις 8:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΣΑ, όπου ο συγγραφέας Γιώργος Χατζημαρκάκης θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίου με τίτλο  «Ημερολόγιο ενός Ελληνικού €».
Μετά την ανάγνωση του βιβλίου θα ακολουθήσει συζήτηση με το συγγραφέα, ο οποίος έχει διατελέσει Ευρωβουλευτής για αρκετά χρόνια και είναι σήμερα εκτός από συγγραφέας και Πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, ενώ έχει προβλεφθεί και χρόνος για την υπογραφή βιβλίων.
Πρόσκληση σε Ανάγνωση Βιβλίου από το Συγγραφέα κ. Γιώργο Χατζημαρκάκη την 1η Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20.00, στο αμφιθέατρο  της Γερμανικής Σχολής Αθηνών του νέου του βιβλίου με τον τίτλο  "Ημερολόγιο ενός ελληνικού ευρώ" Του Γιώργου Χατζημαρκάκη 
                           «Ημερολόγιο ενός Ελληνικού €» - Περί τίνος πρόκειται;! 
Στης 8 Απριλίου 2001 εκδίδεται ένα Ελληνικό Ευρώ από το Εθνικό Νομισματοκοπείο των Αθηνών...

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ(22) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης(33/2015), του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου» η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη  1 Δεκεμβρίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση 4ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2015 του Ν.Π.Δ.Δ. “Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου “ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΆΡΤΕΜΙΣ” (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.)
2. Έγκριση & ψήφιση Προϋπολογισμού οικ. έτους 2016 του Ν.Π.Δ.Δ. Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου “ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΆΡΤΕΜΙΣ” Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.)
3. Διαγραφές οφειλών απο παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και επαναβεβαιώσεις σε άλλους χρεώστες (υποθ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗ LEASING)

Στις 10:00 π.μ. η έκτακτη Γ.Σ. της ΚΕΔΕ για την οικονομική κατάσταση των Δήμων

Με κεντρικό θέμα την οικονομική κατάσταση των δήμων της χώρας, πραγματοποιείται σήμερα  στις 10:00 π.μ. στο ξενοδοχείο Caravel,η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ
«Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ για τα οικονομικά ζητήματα των δήμων είναι κρίσιμη και σημαντική, καθώς η λειτουργία τους, εξαιτίας των περικοπών και της μη απόδοσης των προϋπολογισθέντων πόρων, αγγίζει τα όρια αντοχής και ομαλότητας, τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ., όπου συζητήθηκαν τα θέματα που θα απασχολήσουν την αυριανή Γενική Συνέλευση.
«Ένα μήνα πριν τη λήξη του 2015, υπάρχει υστέρηση απόδοσης θεσμοθετημένων πόρων στους δήμους της τάξης του 30%.
Ήδη υπάρχουν δήμοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης, ενώ σύντομα ακολουθούν και άλλοι. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο το 2016, αφού στον Προϋπολογισμό προβλέπεται και νέα μείωση των πόρων των δήμων, οι οποίοι θα κληθούν να δημιουργήσουν και πάλι πλεονάσματα όταν το υπόλοιπο Κράτος θα εξακολουθήσει να δημιουργεί ελλείμματα.
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και η Αυτοδιοίκηση θα σηκώσει το γάντι απέναντι στην κεντρική εξουσία.

Στις 12:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α»

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ θέματα περιλαμβάνει η συνεδρίαση της «Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στα γραφεία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής(Ε.Δ.Σ.Ν.Α. - Άντερσεν 6 & Μωραίτη 90) 
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της 38ης συνεδρίασης είναι τα εξής:
Συγκρότηση Επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους (αρχικού αναγλύφου) για το έργo: «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Κερατέας» (εισηγητής αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Περιβάλλοντος κ. Χουντής).
Συγκρότηση Επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους (αρχικού αναγλύφου) για το έργo: «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Μεγάρων» (εισηγητής αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Περιβάλλοντος κ. Χουντής).
Ενημέρωση επί της συγκρότησης επιτροπής παραλαβής αφανών εργασιών για το έργο «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Μεγάρων» (εισηγητής αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Περιβάλλοντος κ. Χουντής).
Ενημέρωση επί της συγκρότησης επιτροπής παραλαβής αφανών εργασιών για το έργο «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Κερατέας» (εισηγητής αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Περιβάλλοντος κ. Χουντής).
Διευκρινήσεις επί ερωτήματος εταιρείας σχετικά με τον ηλεκτρονικό  διαγωνισμό για τις «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΤΙΣ ΟΕΔΑ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ» (εισηγητής αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Διάθεσης Υπολειμμάτων-Αποβλήτων κ. Πετρόπουλος).

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Επιτυχής & η «5η Αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π»

Με σημαντική προσέλευση εθελοντών, αιρετών και εργαζομένων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η 5η Δενδροφύτευση για το 2015 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.
Οι εθελοντές ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά εφέτος στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π. και του ΣΚΑΙ στηρίζοντας ξανά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εξαντλώντας με τάξη και πολύ σύντομα και τα 3.000 δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν.
Η δράση υλοποιήθηκε από κοινού με τους Δήμους μέλη του Σ.Π.Α.Π., τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον συντονισμό του Προέδρου του Συνδέσμου και Γενικού Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου.
Την 5η δενδροφύτευση στήριξαν έμπρακτα με την παρουσία τους: 
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΚΑΪ Γιάννης Σπανολιός και ο Δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, συνεχάρη όλους τους συντελεστές για τη συμβολή τους στην προσπάθεια να ξαναγίνει το Πεντελικό ένα πράσινο βουνό και δήλωσε: «Βρισκόμαστε κοντά στον Σ.Π.Α.Π και στους εθελοντές του που σταθερά συνεχίζουν να δίνουν το «παρών» στις δράσεις αναδάσωσης που διοργανώνονται.