Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Από «Καμμένος» Τσίπρας θα γίνει «Λεβέντης» Τσίπρας;

Η Γερμανία κήρυξε τον πόλεμο στην Συρία βάζοντας 134 δις €

        Το ΝΑΤΟ κάνει στρατιωτική βάση όλη την Τουρκία
               Τώρα ξεκινά η πολεμική επένδυση
Ενώ η Ευρώπη περίμενε ότι η Μ. Βρετανία θα ήταν αυτή που θα συμμετείχε στην εισβολή στην Συρία πρώτη μετά την Γαλλία, η Γερμανία έκανε προσπέραση και ενέκρινε αποστολή 1,200 Γερμανών στρατιωτών, μιας φρεγάτας που ήδη πλέει προς την Ανατολική Μεσόγειο, αναγνωριστικών αεροσκάφων και ενός αεροσκάφους ανεφοδιασμού. 
Ο πόλεμος στην Συρία δεν θα είναι πόλεμος ημερών, ούτε μηνών αφού το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας καθόρισε ότι το κόστος ετησίως για την συμμετοχή της στο πόλεμο εναντίον του ισλαμικού κράτους θα ανέλθει στα 134 δις ευρώ. 
Η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι συγκλονίστηκε από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και ήταν υποχρεωμένη ως φίλη χώρα της Γαλλίας να συνδράμει στην διάλυση του ισλαμικού κράτους. 
Ο σοσιαλδημοκράτης επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, δήλωσε: 
"Κάνουμε αυτό που σε στρατιωτικό επίπεδο μας ζητήθηκε, όπως μπορούμε καλύτερα και στο βαθμό που πολιτικά μπορούμε να αναλάβουμε".
Μέχρι στιγμής η Γερμανία έχει αποφασίσει ο ρόλος της να είναι βοηθητικός και όχι ενεργός όσον αφορά τους βομβαρδισμούς, έργο το οποίο από την πλευρά της Δύσης έχουν αναλάβει το ΝΑΤΟ και η Γαλλία (λες και δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ).

Διαγωνισμός για Νέους, από τον Ευρωπαϊκό Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας «ΕΟΕΣ ΑΜΦΙΚΤΥΝΙΑ»

Δυναμικές κινητοποιήσεις προανήγγειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Δεν πρόκειται να ανεχθούμε πλέον καμία ενέργεια σε βάρος του θεσμού.
Δεν θα γίνει η Αυτοδιοίκηση το εξιλαστήριο θύμα της παταγώδους αποτυχίας ενός ξεπερασμένου από τις καταστάσεις πολιτικού προσωπικού
Με αποφασιστικότητα προχωράμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις
 «Το μήνυμα της  έκτακτης Γενικής μας Συνέλευσης είναι ότι οι αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού δεν πρόκειται να ανεχθούν πλέον καμία ενέργεια σε βάρος του θεσμού που υπηρετούν.Δεν θα φορτωθεί στις δικές μας πλάτες, το βάρος  των ανέφικτων υποσχέσεων που κάποιοι έδωσαν, για να υφαρπάξουν την ψήφο των ελλήνων πολιτών. Δεν θα γίνει η Αυτοδιοίκηση το εξιλαστήριο θύμα της παταγώδους αποτυχίας ενός ξεπερασμένου από τις καταστάσεις πολιτικού προσωπικού».
Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος  Πατούλης στην αρχή της ομιλίας του στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα με  κεντρικό θέμα την οικονομική κατάσταση των δήμων της χώρας και μάλιστα  υπό το πρίσμα των προβλέψεων του υπό ψήφιση κρατικού προϋπολογισμού  2016 για νέες περικοπές στις επιχορηγήσεις των δήμων.
«Με τη δυναμική και μαζική μας παρουσία σήμερα εδώ, συνέχισε ο κ. Πατούλης,  στέλνουμε προς την Κεντρική Εξουσία το ξεκάθαρο μήνυμα, ως εδώ και μη παρέκει.  Τέρμα πια η κοροϊδία.

«Το προσφυγικό & η μαζική μετανάστευση ως προκλήσεις εξωτερικής πολιτικής»


Σήμερα στις 7:30 μ.μ.«Η δυναμική της Παλιγγενεσίας», του Γ. Καραμπελιά,

Λόγω της γενικής απεργίας, που προκηρύχθηκε για αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, 
η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί  σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.
Θα μιλήσουν για το βιβλίο οι:

Ουλ’ εντάμαν - Όλοι μαζί στις 5:30 μ.μ. στο Σύνταγμα για τα δίκαια αιτήματα του Ποντιακού Ελληνισμού

Εκδήλωση Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος
 Με δεδομένες τις σοβαρότατες εξελίξεις γύρω από τα ζητήματα του Ποντιακού Ελληνισμού το τελευταίο διάστημα αλλά και το πάντα επίκαιρο θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των προγόνων μας, που στόχο έχει την αποτροπή νέων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον, ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος πραγματοποιεί νέα Εκδήλωση Διαμαρτυρίας, σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17:30, στην Πλατεία Συντάγματος, με το ακόλουθο περιεχόμενο:
Τοποθετήσεις και δηλώσεις διακεκριμένων και αναγνωρίσιμων προσωπικοτήτων από διάφορους χώρους (Εκκλησίας, επιστήμης, αθλητισμού, τεχνών, ΟΤΑ), εντός και εκτός ποντιακού χώρου, για τα ζητήματα που μας απασχολούν.
Δηλώσεις αλληλεγγύης και συστράτευσης εκπροσώπων άλλων γενοκτονημένων λαών (Αρμενίων, Ασσυρίων, Εβραίων, Ελλήνων της Μικράς ) για το έσχατο στάδιο της γενοκτονίας, αυτό της Άρνησης της Γενοκτονίας, που επιτελεί με τις δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας και ολοκληρώνει με τη διατήρησή του στη θέση του η Κυβέρνηση.
Ενημέρωση εκ μέρους των στελεχών του οργανωμένου ποντιακού χώρου για τις δίκαιες διεκδικήσεις μας:

Στις 7:00 μ.μ. το σεμινάριο με τίτλο η Τριλογία «Απομύζηση - Κατάποση - Αναπνοή»

Η διάσημη Αμερικανίδα Εργοθεραπεύτρια & Συγγραφέας Patricia Oetter στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο
Η Σχολή Υγείας & πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Εργοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, φιλοξενεί την διάσημη Αμερικανίδα Εργοθεραπεύτρια & συγγραφέα Patricia Oetter (MA, OTR/L, FAOTA), σε ένα μοναδικό Σεμινάριο με τίτλο Η Τριλογία «Απομύζηση-Κατάποση-Αναπνοή» και «οι Θεμελιώδεις Επιδράσεις της στην Ανάπτυξη, Μάθηση & Συμπεριφορά» (Suck/Swallow/Breathe-Got it, Get it, Keep it: Major influences on Development, Learning and Behavior).
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου από τις 7:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ, στο κεντρικό Αμφιθέατρο του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ 
[Campus Αμαρουσίου, Σωρού 74, Μαρούσι].
Παρόλο που οι στοματοκινητικές προσεγγίσεις σε παιδιά με νευρολογικά προβλήματα εστιάζουν στη βελτίωση διαταραχών σίτισης, πρόσφατες κλινικές έρευνες έδειξαν ισχυρή συσχέτιση μεταξύ στοματοκινητικής και αναπνευστικής δυσλειτουργίας με προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

Eξαιρετικό το 25o Διαδημοτικό Χορωδιακό Φεστιβάλ

Στο 25ο Διαδημοτικό Χορωδιακό Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή 10 χορωδιών από 8 Δήμους, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, ανάμεσα σε πλήθος θεατών. Το ξεχωριστό αυτό μουσικό διήμερο πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό θέατρο Πεύκης υπό την αιγίδα του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στον χαιρετισμό του εξήρε την προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων στο φεστιβάλ κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη συμμετοχή της χορωδίας του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και στην παρακαταθήκη της αείμνηστης Τερψιχόρης Παπαστεφάνου.
Η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη μίλησε με θερμά λόγια για την αξιέπαινη προσπάθεια καθηγητών και χορωδών τονίζοντας:

Στις 11:00 π.μ.στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, ξεκινά το «1ο Διαδημοτικό Συνέδριο Πολιτισμού»

Με όχημα τον Πολιτισμό, τα Γράμματα και τις Τέχνες παίρνουμε την πρωτοβουλία ως Αυτοδιοίκηση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια νέα διαδημοτική προσπάθεια για τη βελτίωση της γνώσης και διάδοσης του πολιτισμού, την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τη δημιουργία νέων προοπτικών που θα προβάλλουν την Ελλάδα και τις αξίες του Πολιτισμού διεθνώς.
Αξιοποιούμε για τον σκοπό αυτό την πολυετή προσφορά και εμπειρία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας και επεκτείνουμε τις πρωτοβουλίες μας σε νέα πεδία δράσεων και συνεργασιών, αναδεικνύοντας την Πολιτιστική Δημιουργία σε ισχυρό δίκτυ κοινωνικής συνοχής, ανθρωποκεντρικής λογικής και διαδημοτικής ανάπτυξης. 
Ενώνουμε τις δυνάμεις για τη δημιουργία ενός νέου ευέλικτου φορέα επικοινωνίας, προβολής και αξιοποίησης κάθε μορφής καλλιτεχνικής έκφρασης, με σκοπό την ανταλλαγή πολιτιστικών δομών, τη διοργάνωση διαδημοτικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου και την ανάδειξη των Δήμων σε μοχλούς ανάπτυξης και προβολής των τοπικών κοινωνιών.

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

«Ρεμπέτικη Βραδιά» αύριο στις στις 9:00 μ.μ. στο «ΣΠΙΡΤΟ»


ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ...ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!

«Mάχη» Τσίπρα - Νταβούτογλου στο twitter

Διαδικτυακές φωτιές «άναψε» το καρφί του πρωθυπουργού προς τον Τούρκο ομόλογό του ότι: 
«Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους».
Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού ο Αλέξης Τσίπρας δημοσιοποίησε την τοποθέτησή του προς τον Αχμέτ Νταβούτογλου για να έλθει απάντηση λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Συγκεκριμένα στον προσωπικό λογαριασμό του Ελληνα πρωθυπουργού «ανέβηκαν» οι εξής αναρτήσεις...
1/4 Προς τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου: 
Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους. #EUTurkey
a.tsipras (@atsipras) Νοέμβριος 29, 2015
2/4 Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο.#EUTurkey
a.tsipras (@atsipras) Νοέμβριος 29, 2015
3/4 Ξοδεύουμε δισ. για εξοπλισμούς. 
Εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε. #EUTurkey
a.tsipras (@atsipras) Νοέμβριος 29, 2015
4/4 Έχουμε τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα στον αέρα και από κάτω δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τους διακινητές που πνίγουν αθώους ανθρώπους.
a.tsipras (@atsipras) Νοέμβριος 29, 2015
Μέσω twitter ήρθε και η απάντηση του Αχμέτ Νταβούτογλου, που λίγο μετά τα μεσάνυχτα έγραψε στον δικό του προσωπικό λογαριασμό πως τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα για τους πιλότους δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας, καλώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό να αφήσει να εστιάσουν στη θετική ατζέντα.

Στις 8:00 μ.μ. στη ΓΣΑ, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης παρουσιάζει το «Ημερολόγιο ενός Ελληνικού €»

Οι Σύλλογοι Γονέων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών σας προσκαλούν την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015 στις 8:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΓΣΑ, όπου ο συγγραφέας Γιώργος Χατζημαρκάκης θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίου με τίτλο  «Ημερολόγιο ενός Ελληνικού €».
Μετά την ανάγνωση του βιβλίου θα ακολουθήσει συζήτηση με το συγγραφέα, ο οποίος έχει διατελέσει Ευρωβουλευτής για αρκετά χρόνια και είναι σήμερα εκτός από συγγραφέας και Πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, ενώ έχει προβλεφθεί και χρόνος για την υπογραφή βιβλίων.
Πρόσκληση σε Ανάγνωση Βιβλίου από το Συγγραφέα κ. Γιώργο Χατζημαρκάκη την 1η Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20.00, στο αμφιθέατρο  της Γερμανικής Σχολής Αθηνών του νέου του βιβλίου με τον τίτλο  "Ημερολόγιο ενός ελληνικού ευρώ" Του Γιώργου Χατζημαρκάκη 
                           «Ημερολόγιο ενός Ελληνικού €» - Περί τίνος πρόκειται;! 
Στης 8 Απριλίου 2001 εκδίδεται ένα Ελληνικό Ευρώ από το Εθνικό Νομισματοκοπείο των Αθηνών...

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ(22) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης(33/2015), του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου» η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη  1 Δεκεμβρίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση 4ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2015 του Ν.Π.Δ.Δ. “Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου “ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΆΡΤΕΜΙΣ” (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.)
2. Έγκριση & ψήφιση Προϋπολογισμού οικ. έτους 2016 του Ν.Π.Δ.Δ. Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου “ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΆΡΤΕΜΙΣ” Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.)
3. Διαγραφές οφειλών απο παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και επαναβεβαιώσεις σε άλλους χρεώστες (υποθ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗ LEASING)

Στις 10:00 π.μ. η έκτακτη Γ.Σ. της ΚΕΔΕ για την οικονομική κατάσταση των Δήμων

Με κεντρικό θέμα την οικονομική κατάσταση των δήμων της χώρας, πραγματοποιείται σήμερα  στις 10:00 π.μ. στο ξενοδοχείο Caravel,η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ
«Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ για τα οικονομικά ζητήματα των δήμων είναι κρίσιμη και σημαντική, καθώς η λειτουργία τους, εξαιτίας των περικοπών και της μη απόδοσης των προϋπολογισθέντων πόρων, αγγίζει τα όρια αντοχής και ομαλότητας, τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ., όπου συζητήθηκαν τα θέματα που θα απασχολήσουν την αυριανή Γενική Συνέλευση.
«Ένα μήνα πριν τη λήξη του 2015, υπάρχει υστέρηση απόδοσης θεσμοθετημένων πόρων στους δήμους της τάξης του 30%.
Ήδη υπάρχουν δήμοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης, ενώ σύντομα ακολουθούν και άλλοι. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο το 2016, αφού στον Προϋπολογισμό προβλέπεται και νέα μείωση των πόρων των δήμων, οι οποίοι θα κληθούν να δημιουργήσουν και πάλι πλεονάσματα όταν το υπόλοιπο Κράτος θα εξακολουθήσει να δημιουργεί ελλείμματα.
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και η Αυτοδιοίκηση θα σηκώσει το γάντι απέναντι στην κεντρική εξουσία.

Στις 12:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α»

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ θέματα περιλαμβάνει η συνεδρίαση της «Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Δ.Σ.Ν.Α», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στα γραφεία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής(Ε.Δ.Σ.Ν.Α. - Άντερσεν 6 & Μωραίτη 90) 
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της 38ης συνεδρίασης είναι τα εξής:
Συγκρότηση Επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους (αρχικού αναγλύφου) για το έργo: «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Κερατέας» (εισηγητής αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Περιβάλλοντος κ. Χουντής).
Συγκρότηση Επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους (αρχικού αναγλύφου) για το έργo: «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Μεγάρων» (εισηγητής αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Περιβάλλοντος κ. Χουντής).
Ενημέρωση επί της συγκρότησης επιτροπής παραλαβής αφανών εργασιών για το έργο «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Μεγάρων» (εισηγητής αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Περιβάλλοντος κ. Χουντής).
Ενημέρωση επί της συγκρότησης επιτροπής παραλαβής αφανών εργασιών για το έργο «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Κερατέας» (εισηγητής αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Περιβάλλοντος κ. Χουντής).
Διευκρινήσεις επί ερωτήματος εταιρείας σχετικά με τον ηλεκτρονικό  διαγωνισμό για τις «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΤΙΣ ΟΕΔΑ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ» (εισηγητής αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Διάθεσης Υπολειμμάτων-Αποβλήτων κ. Πετρόπουλος).

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Επιτυχής & η «5η Αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π»

Με σημαντική προσέλευση εθελοντών, αιρετών και εργαζομένων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η 5η Δενδροφύτευση για το 2015 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.
Οι εθελοντές ανταποκρίθηκαν για ακόμη μία φορά εφέτος στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π. και του ΣΚΑΙ στηρίζοντας ξανά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εξαντλώντας με τάξη και πολύ σύντομα και τα 3.000 δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν.
Η δράση υλοποιήθηκε από κοινού με τους Δήμους μέλη του Σ.Π.Α.Π., τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον συντονισμό του Προέδρου του Συνδέσμου και Γενικού Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσση Σιώμου.
Την 5η δενδροφύτευση στήριξαν έμπρακτα με την παρουσία τους: 
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΚΑΪ Γιάννης Σπανολιός και ο Δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, συνεχάρη όλους τους συντελεστές για τη συμβολή τους στην προσπάθεια να ξαναγίνει το Πεντελικό ένα πράσινο βουνό και δήλωσε: «Βρισκόμαστε κοντά στον Σ.Π.Α.Π και στους εθελοντές του που σταθερά συνεχίζουν να δίνουν το «παρών» στις δράσεις αναδάσωσης που διοργανώνονται.

...Μπορεί ο Τσίπρας να κωλοτουμπάρει, αλλά με την Δεξιά δεν τάφτιαξε ακόμη!

Στην πορεία «ενάντια στην κλιματική αλλαγή», συμμετείχε ο Γιώργος Καραμέρος

Με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 3.000 πολιτών πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα πορεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή, από το Μουσείο της Ακρόπολης ως τη Βουλή.
Η μαζική συμμετοχή κινημάτων, οργανώσεων αλλά και πολιτικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι Πράσινοι, Ποτάμι) έδωσε ηχηρό μήνυμα μαζί με τους πολίτες άλλων 150 χωρών που πραγματοποίησαν την αντίστοιχη δική τους πορεία, ενόψει της  παγκόσμιας συνδιάσκεψης COPP21 στο Παρίσι.
Ο Αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αττικής συμμετείχε στις εκδηλώσεις και στην πορεία, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής.

Στις 5:45 μ.μ. το σεμινάριο του Ομιλου «Unesco Αμαρουσίου», «Γενεόγραμμα - Γενεαλογικό δέντρο»

Όμιλος Unesco Αμαρουσίου σας προσκαλεί σε σεμινάριο με θέμα:
ΓΕΝΕΟΓΡΑΜΜΑ: Κατανόηση του προσωπικού οικογενειακού σύμπαντός σας 
μέσα από το δικό σας γενεαλογικό δέντρο - Μέρος Α΄ διάρκειας δύο ωρών, που θα πραγματοποιηιεί σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 30 Νοεμβρίου 2015 στις 5:45 μ.μ.στα γραφεία του Ομίλου
(Βασ. Γεωργίου 2 - 4, Μαρούσι, Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού).
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή στη θεωρία των οικογενειακών συστημάτων και η εκμάθηση του γενεογράμματος, ως εργαλείου στην αναζήτηση της πορείας ζωής ενός ατόμου και των μοτίβων που επαναλαμβάνονται σε μια οικογένεια από γενιά σε γενιά.
Επίσης μέσα από τη χαρτογράφηση του δικού σας γενεογράμματος, θα δείτε:
το πως λειτουργεί η οικογένειά σας
το πως αυτή επηρεάζει τις επιλογές σας
τον τρόπο που συνδεόμαστε με τους άλλους και
το πως λειτουργούμε στην καθημερινότητά μας.
Λίγα λόγια για τη θεωρία των συστημάτων:

Γ. Καραμέρος:«Αλλοθι για την απραξία του, ψάχνει ο κ. Πατούλης»!

Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να απαντήσουμε σε μία ακόμη απρόκλητη και ακατανόητη επίθεση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ Πατούλη προς την Περιφέρεια Αττικής που βασίζεται μάλιστα σε ψευδείς ισχυρισμούς.
Συγκεκριμένα διατείνεται ότι:
"Στις υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται αυτή τη στιγμή δύο ώριμες μελέτες για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που αφορούν στις Πολεοδομικές Ενότητες του Αγίου Θωμά και του Πολυδρόσου. Αυτό που απομένει, είναι να εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής το απαραίτητο κονδύλι, ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, για να προχωρήσουν τα έργα"
Ενημερώνουμε λοιπόν τους Δημότες Αμαρουσίου ότι τα συγκεκριμένα έργα είναι ήδη ενταγμένα στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας από τα τέλη Οκτωβρίου του 2014(!) και συγκριμένα στον προϋπολογισμό του 2015!
Άρα το κονδύλι έχει εγκριθεί προ πολλού αλλά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου πιθανώς δεν το αντιλήφθηκε λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του, πέραν της διοίκησης του Δήμου του.
Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης εγκαλεί τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Καραμέρο ότι "καθαρίζει τα ρέματα τον χειμώνα αντί για το καλοκαίρι".
Ενημερώνουμε του Δημότες Αμαρουσίου με τους οποίους συνεργαζόμαστε άψογα ελλείψει ανταπόκρισης της διοίκησης του Δήμου τους, ότι τα ρέματα καθαρίστηκαν εφέτος τρεις φορές.

Ξεκινάει στις 12:30 μ.μ. η «ώρα της Ελληνικής Οικονομίας»

Αύριο η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
Στην 26η ετήσια διάσκεψη την οποία διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο(AMERICAN HELLENIC CHAMBER OF COMMERCE ) & θα διεξαχθεί την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στο «ATHENAEUM INTERCONTINENTAL HOTEL», κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ενώ τα θέματα που θα συζητηθούν, είναι μεταξύ άλλων:

1)«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Υπάρχει ελπίδα;» με ομιλητή τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο,
2) «ΤΟ ΧΡΕΟΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ» με ένα εκ των βασικών ομιλητών τον Πρόεδρο του Τμήματος Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους κ. Φραγκίσκο Κουτεντάκη &
3)«ΓΙΑΤΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;» με ομιλητές τους κ.κ.
Γιώργο Χουλιαράκη (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών),
Rasmus Rüffer(προϊστάμενος τμήματος, Νομισματικής Πολιτικής Στρατηγικής Διεύθυνσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Declan Costello(Επικεφαλής της Αποστολής για την Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή)
Νίκος Βέττας Γενικός Διευθυντής Ιδρυματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ)
και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Delia Velculsecu, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα *

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Ρένα Δούρου:«Αναγκαία η θεσμική θωράκιση των Περιφερειών»

Παρέμβαση με θέμα την ανάγκη θεσμικής θωράκισης των Περιφερειών έκανε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά την 3η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών, στη Λευκάδα. 
Κατά την ομιλία της η Περιφερειάρχης υπογράμμισε την κρίσιμη, ειδικά σήμερα, αποστολή που καλούνται να επιτελέσουν οι Περιφέρειες, σε δύο επίπεδα: 
να συμβάλλουν μέσα από τη μεταρρύθμισή τους, σε ένα «νέο μοντέλο λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, με αξιοκρατία, διαφάνεια, παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών». 
Και παράλληλα να λειτουργήσουν ως «πόλοι πόλος οικονομικής ανάπτυξης, διασφαλίζοντας κοινωνική ευημερία και συνοχή».
Η Περιφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης θεσμικής μεταρρύθμισης του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να θωρακιστεί και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του αιρετού θεσμού των Περιφερειών, ενός θεσμού που λειτουργεί «ως παράγοντας Δημοκρατίας και σταθερότητας».
Βασικά σημεία της ομιλίας της Περιφερειάρχη:

Σημαντικά τα συμπεράσματα της «3ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΔΑ»

Η αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων στην Αττική, ήταν το μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΔΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, μετά  από πρόσκληση του Προέδρου και Δημάρχου Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη.  
Με σαφή, πλήρη και εμπεριστατωμένη μελέτη ο Πρόεδρος της Επιτροπής εισηγήθηκε το θέμα της αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων και υπέβαλλε τις προτάσεις του, οι οποίες και εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα μέλη της επιτροπής μετά από τοποθετήσεις των συμμετεχόντων και διαλογική συζήτηση.
Την συνεδρίαση παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης  ο οποίος τοποθετήθηκε επί όλων των ζητημάτων που αφορούν στο θέμα και όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής υπήρξε ταύτιση απόψεων.
Επίσης στη συνεδρίαση παρέστησαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι: 
της Περιφέρειας Αττικής, της Αντιπεριφέρειας Βορείου Τομέα, της Ασφάλειας Αττικής, της Τροχαίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Υπεύθυνοι Πολιτικοί Προστασίας Δήμων Αττικής Αιρετοί και στελέχη, ο Διευθυντής Δασών Αττικής, εθελοντικών Οργανώσεων και Δημοσιογράφοι.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας τα συμπεράσματα ήταν τα εξής:

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ: Ο ουρανός είναι σαν την θάλασσα, δεν έχει ...σύνορα!

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Στις 8:30 μ.μ. στο Ιδιόμελο, η συναυλία της Καίτη Μάρακα

Απόψε Σάββατο 28 Νοεμβρίου, η Καίτη Μάρακα θα γιορτάσει στο «ΙΔΙΟΜΕΛΟ» τα πεντηκοστά πρώτα της γενέθλια, με «24+1 τραγούδια για 50+1 χρόνια ζωής»
Για πρώτη φορά, θα μοιραστεί μαζί μας κι έξι ξένα τραγούδια (των L. Cohen, Enya, G. Moustaki και G. Gaber)  σε ελληνική απόδοση από την ίδια.
   Θα τη συνοδέψει με την κιθάρα του ο Άλκης Αναστόπουλος.  

Την Δευτέρα η τακτική Γ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου

Αγαπητά μέλη και  φίλοι του Συλλόγου μας, σας καλούμε στην Ετήσια Συνέλευση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Καταστατικού, που θα γίνει στο 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου  τη Δευτέρα  30 Νοεμβρίου  2015 και ώρα 17.30 με τα ακόλουθα θέματα:
Έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου
Απολογισμός της ετήσιας διαχειριστικής περιόδου μέχρι 31-10-2015 και προϋπολογισμός της επομένης
Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής
Συζήτηση και έγκριση των ανωτέρω και απαλλαγή από κάθε ευθύνη του Δ.Σ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής
Επειδή κατά κανόνα δεν επιτυγχάνεται απαρτία την  πρώτη φορά, η Γενική Συνέλευση 
θα πραγματοποιηθεί χωρίς άλλη πρόσκληση μετά επτά [7] ημέρες,  τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015  στις 17.00  στο 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου – Λεωφ. Πεντέλης και Αχαΐας,  [είσοδος από οδό Αχαΐας]. 

Αύριο η 5η αναδάσωση στο Πεντελικό


Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π), συνεχίζει την προσπάθεια για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, με την 5η Εθελοντική Αναδάσωση, που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή πέριξ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, αύριο Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 στις 10:00 π.μ. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τους Δήμους – Μέλη του.

Σύσκεψη των πολιτικών μας «Νεκροθαφτών»!!!



Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

«Χριστουγεννιάτικο Bazaar», Οικουμενικό Φιλανθρωπικό, από την Ευαγγελική Εκκλησία Γερμανόγλωσων

«Aντιπλημμυρική προστασία»:Εργα & όχι λόγια αναμένει το Μαρούσι από την Περιφέρεια Αττικής...


Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου εκφράζει την ικανοποίησή της για την πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση της Περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου, ότι απαιτείται υπευθυνότητα και συνεργασία μεταξύ των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Λεκανοπέδιο.
Ο Δήμος Αμαρουσίου θα στηρίξει την προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Λεκανοπεδίου και περιμένουμε ανάλογη στήριξη κι από τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Για το σκοπό αυτό έχουμε ήδη καταρτίσει με δικούς μας πόρους, αν και δεν ήταν αρμοδιότητά μας, μελέτες για την εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου. 
Κάποια από τα έργα αυτά ήδη έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη.
Στις υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται αυτή τη στιγμή δύο ώριμες μελέτες για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που αφορούν στις Πολεοδομικές Ενότητες του Αγίου Θωμά και του Πολυδρόσου. Αυτό που απομένει, είναι να εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής το απαραίτητο κονδύλι, ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, για να προχωρήσουν τα έργα.

Τιμητική διάκριση για το Corallia στο διεθνές συνέδριο Info-Com World 2015

Τιμητική διάκριση απέσπασε το Corallia στο 17ο Διεθνές Συνέδριο Τηλεπικοινωνιών Info-Com World, τη σημαντικότερη διοργάνωση στη Ν.Α. Ευρώπη σχετικά με τις ψηφιακές τεχνολογίες. 
Το συνέδριο διεξήχθη στις 24 Νοεμβρίου, με εκπροσώπους τεχνολογικών επιχειρήσεων, οργανισμών και άλλων φορέων και μέσων μαζικής ενημέρωσης να δίνουν το παρών.
Το βραβείο «Δημιουργικής Καινοτομίας» παρέλαβε ο καθ. Βασίλειος Μακιός, General Director, για τη διαχρονικότητα, την αποτελεσματικότητα και την υψηλή διασπορά των δράσεων που υλοποιεί το Corallia, λειτουργώντας ως καταλύτης στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. 
Φέτος, με τη συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας του, το Corallia συνεχίζει εντατικά τις προσπάθειές του για την καλλιέργεια ευνοϊκών συνθηκών για την άνθιση της επιχειρηματικότητας, των επιστημών και της καινοτομίας στη χώρα, και την εδραίωση του brand "Innovation designed in Greece". 

Βιωματική Δραση Παιδικών Σταθμών Αμαρουσίου


Με γνώμονα την παροχή ποιοτικών και σύγχρονων υπηρεσιών για την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκαν και εφέτος βιωματικές- εκπαιδευτικές - ψυχαγωγικές δραστηριότητες εκτός του χώρου των Σταθμών.

Οι δράσεις προσαρμοσμένες στην ηλικία, στις ανάγκες των παιδιών και σε συνάρτηση πάντα με τη διδαχθείσα ύλη, έχουν σκοπό την ενίσχυση της ψυχοσωματικής ανάπτυξης των παιδιών και τον εμπλουτισμό των γνώσεων τους, παρέχοντάς τους παράλληλα την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά και να κοινωνικοποιηθούν.              

Τα παιδιά με τις υπεύθυνες των Παιδικών Σταθμών, τις παιδαγωγούς και την υπεύθυνη του Νομικού Προσώπου κα Μαρία Κάβουρα επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Αμαρουσίου, όπου γνώρισαν τα ζώα και τα πτηνά μέσα από την πλούσια συλλογή του.  Στη δράση συμμετείχαν τα παιδιά από τους Παιδικούς Σταθμούς:

Συντονισμένο χτύπημα ΣΥΡΙΖΟ«τζιχαντιστών» στην Ελλάδα!!!


Πυρά «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» εναντίον του προέδρου του Δ.Σ.Α, για «λογοκρισία» της Μ. Διακολιού

Σφοδρότατη «λογοκρισία» από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδα Γαρδέλη υπέστη η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» Μαίρη Διακολιού, κατά την συνεδρίαση του Σώματος της 16ης Νοεμβρίου.
Οπως ισχυρίζεται η Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης κατά την τοποθέτηση της Δημοτικής Συμβούλου στο Εκτός Ημερησίας θέμα που αφορούσε την τροποποίηση μελέτης του έργου της ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ στην οδό Καραολή - Δημητρίου στον Παράδεισο Αμαρουσίου κι ενώ η κ. Διακολιού αναφερόταν για πολλοστή φορά στην προχειρότητα υλοποίησης του έργου, ο κ. Γαρδέλης(για 2η φορά μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της 22-10-2015 που έπραξε το ίδιο, για το ίδιο θέμα), την διέκοψε αφαιρώντας της τον λόγο κατά κατάχρηση της εξουσίας του, με την αιτιολογία ότι δήθεν είναι εκτός θέματος κατά ερμηνεία του ιδίου… 
Μάταια η δημοτική σύμβουλος επέμεινε ότι δεν μπορεί να αποκόπτεται ένα θέμα από το πλαίσιό του, ο κ. Γαρδέλης επέμενε να «εφαρμόζει τον κανονισμό» κατά το δοκούν και μάλιστα με τη λογική των δύο μέτρων και σταθμών, αφού ...
στο ίδιο ΔΣ επέτρεψε εκτός θέματος πλατειασμούς του κ. Δημάρχου, ενώ πριν τελειώσει η ψηφοφορία στο ίδιο θέμα, ως γνήσιος υπέρμαχος της τυπικότητας στην εφαρμογή του κανονισμού (!!!), διέκοψε τη συζήτηση προκειμένου ο κ. Πατούλης να κάνει ανακοινώσεις για άσχετα προς το συζητούμενο θέμα ζητήματα.

Στις 10:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΕΠΤΑ(7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (25/2015)  της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στη 10:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

*Επικύρωση Πρακτικού

1. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ(ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ) του Στέφανου Παλαπέρη του Γεωργίου, ως νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας "CREPOS ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ" σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, Ο.Τ. Γ863, επί της Λεωφόρου Κηφισίας, αρ. 59 (ισόγειο).

2. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ) της Αγγελικής - Ζωής Ιωαννίδου του Θεοδώρου, σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, Ο.Τ. 139, επί της οδού Σπύρου Λούη, αρ. 20 (ισόγειο).

Από Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, το «Χριστουγεννιάτικο Bazaar» του Ιδρύματος «Μιμηκοπούλου»