Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ...

Την εντυπωσιακή είδηση ότι λίγες ώρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στην Συρία από τους Τουρκομάνους, που διέθεταν πυραύλους εδάφους αέρος που είχαν προμηθευτεί από την Τουρκία, ρωσικό πολεμικό πλοίο πέρασε τα Στενά με επιδεικτικό τρόπο μετέδωσε η τουρκική εφημερίδα, Radikal!
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, μετά της 12 ώρα Τουρκίας το ρωσικό πολεμικό πλοίο με την ονομασία «Yamal», διεβηκε με επιδκτικο τροπ οτον Βοσπορο για να φτάσει στον Ελλήσποντο με κατεύθυνση την Συρία όπου θα ενωθεί με τις ρώσικες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.
Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η πρώτη σοβαρή επίπτωση από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους θα είναι τώρα η ολοκληρωτική εξόντωση των Τουρκομάνων της Συρίας, σαν πρώτη κίνηση των Ρώσων στην περιοχή χωρίς ουσιαστικά να μπορεί να αντιδράσει η Τουρκία.
 Η διαγραφόμενη αυτή απειλή, όπως τονίζει η τουρκική εφημερίδα, θα έχει σαν συνέπεια ένα ογκώδες νέο κύμα προσφύγων προς την τουρκική πλευρά ενώ θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε θυσία, απαντά προκλητικά ο Αχμέτ Νταβούτογλου»!

Με ευθεία πρόκληση απαντά στον Βλαντιμίρ Πούτιν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, υπεραμυνόμενος της απόφασης να καταρριφθεί το ρωσικό αεροσκάφος.
Ο Νταβούτογλου υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι είναι «δικαίωμα της Τουρκίας να προστατεύει τον εναέριο χώρο της εφόσον παραβιάζεται».
Νωρίτερα, ο Πούτιν σε συνάντηση που είχε με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας εξαπέλυσε μύδρους κατά της Άγκυρας, τονίζοντας ανοιχτά ότι η Τουρκία μέσα από το λαθρεμπόριο και το πετρέλαιο χρηματοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος.
«Θέλουμε η διεθνής κοινότητα να γνωρίζει ότι είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους θυσία σχετικά με την ασφάλεια, τη ζωή των πολιτών μας και την ασφάλεια των συνόρων μας. 

Πούτιν: Πισώπλατη μαχαιριά από συνεργούς τρομοκρατών!!!

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, στις πρώτες του δηλώσεις μετά το θερμό επεισόδιο στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, με την κατάρριψη ρωσικού Su-24.
Όπως αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι το μαχητικό συνετρίβη εντός της Συρίας, μέσα στον συριακό εναέριο χώρο, τονίζοντας ότι οι χειριστές (ο ένας εκ των οποίων είναι νεκρός – σημειώνεται ότι το ίδιο έχει αναφερθεί και για τον δεύτερο, ο οποίος σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές είχε αιχμαλωτιστεί από αντάρτες) δεν αποτελούσαν απειλή, κάτι που «είναι προφανές».

Παράλληλα, σύμφωνα με το Russia Today, δήλωσε ότι το περιστατικό αυτό είναι εκτός της σφαίρας του «κανονικού πολέμου κατά της τρομοκρατίας», και το χαρακτήρισε «πισώπλατη μαχαιριά» από την Τουρκία, η οποία ενήργησε σαν συνεργός των τρομοκρατών.

Όπως είπε, το Su-24 χτυπήθηκε ενώ ήταν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα τουρκικά σύνορα, και συνετρίβη ακόμα πιο μακριά, σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων, τονίζοντας ότι δεν αποτελούσε απειλή προς την τουρκική εθνική ασφάλεια. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι το εν λόγω περιστατικό θα έχει σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις με την Τουρκία.

Σχετικά με την αποστολή του αεροσκάφους, είπε ότι το Su-24 είχε ως στόχο να πλήξει θέσεις τρομοκρατών στη Λαττάκεια.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ρωσία έχει αντιληφθεί ότι το πετρέλαιο που προέρχεται από τις περιοχές της Συρίας υπό τον έλεγχο τρομοκρατών διέρχεται από την Τουρκία.

Ξεκινάει ο Γ΄ παγκόσμιος πόλεμος;

Πολεμικό σκηνικό στήνεται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, μετά την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 από τουρκικό F-16 και ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο αν το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν εντός τουρκικού εναέριου χώρου - όπως υποστηρίζει η Άγκυρα- ή πραγματοποιούσε πτήση πάνω από τη Συρία, όπως διατείνεται η Μόσχα.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές ο ένας από τους δύο πιλότους είναι νεκρός ενώ ο δεύτερος αγνοείται.

Η πληροφορία που τον θέλει να κρατείται από Τουρκμένους αντάρτες δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Το Reuters μετέδωσε ότι οπλαρχηγός των ανταρτών δήλωσε ότι και οι δύο πιλότοι είναι νεκροί, καθώς τους πυροβόλησαν την ώρα που βρίσκονταν στον αέρα.

Το επεισόδιο χαρακτηρίζεται από διπλωματικές αρχές ως “ιδιαίτερα σοβαρό” ενώ λίγο μετά το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι συνέρχεται εκτάκτως το ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, έπειτα από αίτημα της Τουρκίας για να εξετάσει την κατάσταση.

Με εξόχως καυστικό τρόπο τα ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν το γεγονός, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για επίθεση χώρας - μέλους του ΝΑΤΟ στη Ρωσία.

Η κατάρριψη έρχεται μόλις λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ στην Άγκυρα για συνομιλίες με τους Ερντογάν και Νταβούντογλου - επίσκεψη, η οποία μετά τα νέα δεδομένα, βρίσκεται στον αέρα.

Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση!

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης  προκηρύσσει απεργία με ανοιχτή ημερομήνια για το νέο ασφαλιστικό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Η επιτυχία της απεργείας της 12 Νοέμβρη να ανάψει νέες φωτιες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς!
Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2016 αποκαλύπτει ότι η συγκυβέρνηση προσδοκά το δεκαπλάσιο «δημοσιονομικό όφελος», από τα μέτρα που πήρε έως τώρα, με τη «μεταρρύθμιση» που ετοιμάζει στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης. 
Θα φορτώσει στις πλάτες ασφαλισμένων και συνταξιούχων κόστος ύψους 1,838 δισ. ευρώ από περικοπές, «εξοικονομήσεις» και αυξήσεις εισφορών!
Ειδικά για το δημόσιο, οι ήδη ψηφισμένες διατάξεις θα αποφέρουν «όφελος» 15,7 εκατομμύρια ευρώ, όταν η «νέα μεταρρύθμιση» των συντάξεων του δημοσίου, δηλαδή το πακέτο των μέτρων που πρόκειται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα, θα «εξοικονομήσει» 172 εκατομμύρια ευρώ. 
Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, τα ισοπεδώνουν όλα! 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Το ασφαλιστικό ως πρόβλημα σύνταξης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προστασίας από ατυχήματα και επαγγελματικής ασθένειας, προστασίας της μητρότητας, πρόνοιας, μας αφορά όλους. 
Η κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών στους ΟΤΑ είναι προαπαιτούμενο στο τρίτο μνημόνιο, ανεξάρτητα με τους ελιγμούς της κυβέρνησης.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Όλοι και όλες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, παίρνουμε μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και της Παναττικής Επιτροπής Αγώνα των 5μήνων την ΠΕΜΠΤΗ 26 Νοέμβρη από τις 11:30 μέχρι το τέλος της βάρδιας και στη συγκέντρωση στις 12:00 μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου).
Ενιαία διεκδικούμε το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στους δήμους ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ο αγώνας είναι κοινός και μας αφορά όλους!
Η απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους από το 2009 που με συνέπεια εφαρμόζουν Ε.Ε και αριστεροδεξιές κυβερνήσεις, έχει γονατίσει βασικές δομές σε όλους τους δήμους. Όλοι μας βιώνουμε την εντατικοποίηση της εργασίας, την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στους δημότες. 
Στόχος τους η ιδιωτικοποίησή των δημοτικών δομών. 
Μοναδική λύση που υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στους δήμους είναι η πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. 
Από όσους δουλεύουν με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής εργασίας δεν περισσεύει κανείς, δεν πρέπει κανείς να απολυθεί.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ...

Φιλοτομαριστές & Ελληνικό Πολιτικό Σύστημα

Η κυβέρνηση άφαντη, η αξιωματική αντιπολίτευση άφαντη, η αντιπολίτευση γενικώς άφαντη.
Ο μόνος που είναι φανερός σε αυτόν τον τόπο, είναι ο στόχος. 
Λέγεται και Έλληνας πολίτης.
Αυτοί που πρέπει να σηκώσουν το βάρος όλων των ευθυνών για την κατάντια δεν είναι πουθενά. Κάνουν κάτι εμφανίσεις στα σκυλάδικα των πολιτικών εκπομπών με λαμέ κουβέντες και τσαλίμια ευρωτσέλιγκα και τέλος.
Έχουν ρίξει όλο το βάρος των  ευθυνών στις πλάτες των πολιτών ως ατομικές οικονομικές ευθύνες και αυτοί είναι σε μόνιμες διακοπές.
Οι της ΝΔ υποψήφιοι κάνουν σαν χήρες στο κρεββάτι την ώρα που τα νομοσχέδια φουσκώνουν με νέες ευρεσιτεχνίες του Τσακαλώτου.
Αφήσαμε τη μοίρα της χώρας "στο Τσακαλώτο" που οι οικονομικές του γνώσεις είναι χειρότερες από τα ελληνικά του:
 "Το προσαυξημένο φόροι συν το πολλαπλασιαστικό το υποκείμενο επί της επιτόκιο european τραπεζικής θα είναι πολύ καλά".  
Μην νομίζετε ότι και τα αγγλικά του είναι καλύτερα.
Στα Eurogroup οι εταίροι "τραβάνε" σε βίντεο όσα λέει και τα παίζουν μετά στο σπίτι τους καλώντας όλη την γειτονιά για τα "Tsakaloto's funniest videos".
Κι ενώ το Τσακαλώτο δεν καταλαβαίνει που βρίσκεται και γιατί βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, η ελληνική πραγματικότητα έχει γίνει βάλτος από τους Τσακαλώτους και η δημοσιογραφία παίζει ακόμη μια φορά τον ρόλο της για το μεγαλύτερο βούλιαγμα των Ελλήνων.
Η ροή των ειδήσεων που στέλνεται από τα γραφεία επικοινωνίας του κράτους και διοχετεύεται στα κρατικοϊδιωτικά ΜΜΕ και από εκεί αναπαράγεται με copy paste ή με παραλλαγές στο "ελεύθερο" διαδίκτυο έχει ως εξής:
Πρώτα βάζουμε την τρομοκρατία του ISIS γιατί αυτές τις εντολές στέλνουν τα αφεντικά των Βρυξελλών επειδή από την εποχή των Σπηλαίων ο φόβος φυλάει τα έρημα.
Μετά βάζουμε το μαλλιοτράβηγμα των σκυλούδων υποψηφίων για το λαϊκομάγαζο "ΝουΔου" και μετά αρχίζει το πατιρντί κατεβατό:
"Φόροι με νέους φόρους συν τους φόρους από τους προηγούμενους φόρους".

Φορολαγνεία «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»:Επιμένει φανατικά στην αύξηση των δημοτικών τελών στις Μεγάλες Επιχειρήσεις!

ΕΝΟΤΗΤΑ:ΑΥΞΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ για τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ...
Με την τελευταία ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου επιβεβαιώνει πλήρως τους ισχυρισμούς της παράταξής μας «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»για την ύπαρξη νομοθετικής διάταξης (ν. 1828/89 άρθρο 25 παρ. 13) που επιτρέπει στο δημοτικό συμβούλιο να ορίσει έως και 20πλάσια δημοτικά τέλη για μεγάλες ιδιοκτησίες και επιχειρήσεις.
Με αυτή την ανακοίνωση διαψεύδεται πλήρως ο κ. Πατούλης που πολλές φορές έχει επιχειρηματολογήσει λέγοντας πως το νομικό πλαίσιο δε του επιτρέπει να το πράξει.
Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» προτείνει να γίνει χρήση αυτού του νόμου για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και όχι φυσικά για τις μικρές επιχειρήσεις των βιοπαλαιστών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.
Τα μεγαθήρια που έχουν ιδιοκτησίες στο Μαρούσι και προκαλούν ποικίλα προβλήματα όπως κυκλοφοριακά, περιβαλλοντικά και άλλα μπορούν να επιβαρυνθούν με μεγαλύτερα δημοτικά τέλη από αυτά που πληρώνουν μέχρι σήμερα.
Πιο συγκεκριμένα, ακίνητα άνω των 10.000 m2, όπως το «ΜΗΤΕΡΑ», το «ΥΓΕΙΑ», το «ΙΑΣΩ», το «ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ», πληρώνουν σήμερα 7,55 €/m2 για δημοτικά τέλη. Σύμφωνα με το νόμο (1828/89 άρθρο 25 παρ.13),  το δημοτικό συμβούλιο, μπορεί να ορίσει δημοτικά τέλη έως και 30 €/ m2.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας συναντήθηκε ο Γ. Καραμέρος

Συνάντηση εργασίας με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, είχε ο Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, με αφορμή την έναρξη της χειμερινής περιόδου αλλά και ευρύτερα ζητήματα πολιτικής προστασίας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα εξής ζητήματα:
1. Η αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων των φορέων που εμπλέκονται στον τομέα της πολιτικής προστασίας.
2. Η επικαιροποίηση των σχεδίων πολιτικής προστασίας σε περίπτωση σεισμού, με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό της Λευκάδας.
3. Η προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει πιθανών χιονοπτώσεων.

Τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ & ΤΕΙ βράβευσε ο Γ. Πατούλης

Τους 509 μαθητές από τα δημόσια σχολεία της πόλης του Αμαρουσίου  που πέτυχαν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας επιβράβευσε και εφέτος ο Δήμος Αμαρουσίου, στην καθιερωμένη ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας στο Αμφιθέατρο της ΟΤΕcademy.
Παρουσία των καθηγητών, των γονέων, των συγγενών αλλά και των φίλων των μαθητών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Γιώργος Πατούλης απένειμε τους τιμητικούς επαίνους στους επιτυχόντες μαθητές, με τις θερμότατες ευχές του για μία επιτυχημένη ακαδημαϊκή σταδιοδρομία.
« Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε εσάς, τους μαθητές της πόλης μας που πετύχατε την εισαγωγή σας σ’ ένα από τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας. 
Σε ένδειξη αναγνώρισης της επίπονης προσπάθειας σας και της προσήλωσης σας στο στόχο, σας  απονείμουμε τον τιμητικό αυτό έπαινο και σας διαβεβαιώνουμε ότι μας κάνατε υπερήφανους όλους.

Χιλιάδες προσκυνητών επισκέφτηκαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά

                                   Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με το ποντιακό γλέντι

Με το ποντιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» με τη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου και τη συμμετοχή πλήθους πολιτών κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προ τιμήν της Παναγίας Σουμελά. 
Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Κοσμά του Αιτωλού όπου διεξήχθη το γλέντι βρέθηκε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Από την Τέταρτη 18 Νοεμβρίου έως το πρωί της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου χιλιάδες προσκυνητών επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό Κοσμά του Αιτωλού στο Μαρούσι όπου φιλοξενήθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά μέχρι την αναχώρησή της για το όρος Βέρμιο όπου φυλάσσεται.

«ΕΝΟΤΗΤΑ» γα το ρέμα Σαπφούς με τον ... Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο


Την περιοχή του ρέματος Σαπφούς, πίσω από τον Ο.Τ.Ε(στη συμβολή του με την οδό Διονύσου), επισκέφτηκαν την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου - μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Δ.Σ. του εξωραϊστικού συλλόγου των Εργατικών Πολυκατοικιών, Νίκου Κατσούλαο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου τομέα Γιώργος Καραμέρος, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» Πέτρος Κούκουζας και τεχνικό κλιμάκιο της περιφέρειας,
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν αρκετά μέλη του συλλόγου και κάτοικοι της περιοχής.
Στη συγκεκριμένη περιοχή παρατηρούνται συχνά πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργώντας πολλά προβλήματα, τόσο στους κατοίκους της περιοχής πλησίον του ρέματος, όσο και στους διερχόμενους πεζούς.
Tα προβλήματα που έχουν δραστηριοποιήσει τους κατοίκους τα τελευταία χρόνια και έχουν αναδειχθεί επανειλημμένα από το Δ.Σ. του τοπικού συλλόγου οφείλονται αφενός στον ελλιπή καθαρισμό του ρέματος που είναι ευθύνη της περιφέρειας και κυρίως από τη μη υλοποίηση απαλλοτριώσεων των όμορων ιδιοκτησιών που επιβάλλονται από την πράξη εφαρμογής της περιοχής

Παρεμβάσεις της Περιφέρειας για το ρέμα Σαπφούς

Αυτοψία στο ρέμα Σαπφούς στο Μαρούσι, στην περιοχή που βρίσκεται πίσω από τον ΟΤΕ, πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος, με μηχανικούς της ΠΕ.ΒΤ.Α, παρουσία μελών του  Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου «ο Αγ. Κωνσταντίνος» και κατοίκους των παραρεμάτιων ιδιοκτησιών που βρίσκονται στην περιοχή.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την εξεύρεση λύσης για τις δέκα περίπου κατοικίες που απειλούνται από υπερχειλίσεις κατά τη διάρκεια νεροποντών.
Ειδικότερα, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες αντιστήριξης των πρανών, αλλά και καθαρισμού των σημείων, καθώς υπάρχει δυσκολία στην πρόσβαση για τα μηχανήματα που επιχειρούν να καθαρίσουν την κοίτη του ρέματος.

Quo Vadis Ευρώπη;

Eμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ή επιστροφή σε εθνική περιχαράκωση;
                    23 Nοεμβρίου 2015, 19.00 - 21.00, Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 14, Aθήνα
Η Eυρωπαϊκή Ένωση, χωρίς αμφιβολία, αντιμετωπίζει σήμερα ιδιαίτερες προκλήσεις: την κρίση της ευρωζώνης με αποκορύφωμα τη στήριξη των κρατών-μελών για τη διάσωση της Ελλάδας, την αντιμετώπιση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, την έξαρση της τρομοκρατίας του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη, τη δραματική αύξηση των προσφυγικών ροών προς τις βορειοευρωπαϊκές χώρες και τέλος τη σύγκρουση με τη Ρωσία στη βίαιη προσπάθειά της να επιβληθεί στην Ουκρανία. 

Όλες αυτές οι κρίσεις και εξελίξεις έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεγάλες εντάσεις. 
Για πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια προοδευτικής ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης δεν είναι ξεκάθαρο αν οι δυνάμεις που θέλουν την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης θα παραμείνουν κυρίαρχες στην πολιτική σκηνή και την κοινή γνώμη και θα κατορθώσουν να απομονώσουν τις ευρωκριτικές και λαϊκιστικές δεξιές και αριστερές φωνές, που βρίσκουν απήχηση στη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελλάδα και όχι μόνο.
Η Γερμανία έχει παίξει εξέχοντα ρόλο στη διαχείριση αυτών των ευρωπαϊκών κρίσεων και προκλήσεων, ο οποίος αποτιμάται πολύ διαφορετικά από την ευρωπαϊκή δημοσιότητα. 
Πολλοί φοβούνται ότι η γερμανική οικονομική κυριαρχία οδηγεί σε μία "Γερμανική Ευρώπη" που θέλει να επιβάλει το μοντέλο ανάπτυξής της στα υπόλοιπα κράτη-μέλη. 
Άλλοι ζητούν η ισχυρή Γερμανία να αναλάβει επιτέλους υπεύθυνα τον ηγετικό της ρόλο.

«Με την πλάτη στον τοίχο», του ... τρις-Μέγιστου, Γ. Ιωάννου!

Δυναμικές κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαζόμενοι σε «Σισμανόγλειο», «Α.Φλέμιγκ» & «Παίδων Πεντέλης»

Καταγγέλουν  επίθεση στα «αποψιλωμένα» νοσοκομεία τους!!!
Τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ», «Α. ΦΛΕΜΙΓΚ» & «ΠΑΙΔΩΝ  ΠΕΝΤΕΛΗΣ»συναντήθηκαν την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου,  προκειμένου να εκτιμήσουν και να διατυπώσουν από κοινού άποψη, αναφορικά με το έγγραφο που κοινοποιήθηκε στα Νοσοκομεία τους & αφορά σε «Κατάρτιση  Ενιαίου  Οργανισμού Λειτουργίας του  Γεν. Νοσ.  Αθηνών Σισμανόγλειο ‐ Α. Φλέμιγκ». 
Διαπιστώσαμε, πως στην ουσία, πρόκειται για πιστή επαναφορά της πρότασης προηγούμενων  κυβερνήσεων που θέλησαν να εφαρμόσουν ως Υπουργοί Υγείας οι Γεωργιάδης - Βορίδης, 
στα  πλαίσια των πολιτικών κατάργησης της Δημόσιας Υγείας που εκπορεύεται από την ΕΕ  και  τα οικονομικά συμφέροντα του Κεφαλαίου. 
Σχέδιο που κάτω από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων  και σύσσωμου του λαού της περιοχής, δεν εφαρμόστηκε και έμεινε στα χαρτιά, παρά τις πολιτικές  αλλά και τις υπηρεσιακές αποφάσεις που πάρθηκαν.
Παρά τις διαθεσιμότητες 300 εργαζομένων του «Α Φλέμιγκ και 166 του «Σισμανογλείου», την αποψίλωση του προσωπικού σε όλα τα Νοσοκομεία, 
την  υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις σε κάθε επίπεδο.    
Όσο για την απόπειρα του Αν . Υπουργού κ. Πολάκη να διασκεδάσει, εκ των υστέρων,  τις  εντυπώσεις,  τονίζουμε πως ακόμα και η απλή ανάγνωση του δελτίου τύπου που υπογράφει, σε  αντιπαραβολή με το   αρχικό έγγραφό του,  είναι αρκετή για να διαπιστώσει οποιοσδήποτε πως  πρόκειται για ξεκάθαρη κατεύθυνση  εφαρμογής  των σχεδίων που αναφέραμε παραπάνω.

Ζητείται επειγόντως ανακαίνιση του 1ου Δ. Σ. Αμαρουσίου

«Επίλυση χρόνιων κτηριακών προβλημάτων του1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου»
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου υιοθετεί πλήρως και προβάλλει το πάγιο και χρόνιο αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου για την αποκατάσταση (ανακαίνιση) του ιστορικού κτηρίου του Σχολείου και την προσθήκη (ανέγερση) αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, η ύπαρξη της οποίας θα αναβάθμιζε αποτελεσματικά τη λειτουργία της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας.
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου είναι το αρχαιότερο Δημοτικό Σχολείο της πόλης (έτος θεμελίωσης 1928) και αποτελεί ένα ιστορικό - αρχιτεκτονικό μνημείο για την πόλη του Αμαρουσίου και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αττικής. 
Το κτήριο του Σχολείου υπέστη σοβαρές φθορές από τους σεισμούς του 1999, οι οποίες αποκαταστάθηκαν σε μεγάλο βαθμό, όμως κρίνεται απαραίτητη η άμεση παρέμβαση της πολιτείας τόσο για την ανακαίνιση του κτηρίου, όσο και  για την ανέγερση - προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, η οποία θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, αλλά και του 2ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

«Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους» :Απάντηση Σοφίας σε Ν.Βούτση & Α. Τσίπρα

Η Σοφία Σακοράφα χωρίς να «μασάει» τα λόγια της απάντησε με ευθείες πολιτικές βολές, με σκληρές διατυπώσεις, κατά του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα αλλά και του πρoέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση αναφορικά με την κατάργηση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που είχε συγκροτηθεί στη Βουλή.
Με καυστικό τρόπο ανταπαντά στη συστημένη επιστολή που της είχε αποστείλει στις 12 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοινώνοντάς της ότι παύει πλέον η λειτουργία της Επιτροπής για το Χρέος.
«Είναι προσβλητικό να γίνεται η Βουλή το λοιμοκαθαρτήριο σκανδάλων, παρατυπιών, βάρβαρων πολιτικών επιλογών, υποτακτικών συμφωνιών, λεόντειων συμβάσεων και να το προσυπογράφει ο πρόεδρός της» αναφέρει στην απαντητική της επιστολή, βάλλοντας αρχικά κατά του κ. Βούτση.
 Όμως στη συνέχεια η επιστολή αποτελεί ένα δριμύ κατηγορώ προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό ο οποίος, σύμφωνα με την ευρωβουλευτή, φέρει πλήρες το βάρος της εντολής για την κατάργηση της Επιτροπής.

Εκλεγμένοι «τρομοκράτες»!!!

"Απόφαση-πλαίσιο του Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 2002 για την καταπολέμηση 
της τρομοκρατίας (2002/475/ΔΕΥ)".
Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό εγχειρίδιο που πρέπει κάθε Έλληνας πολίτης να διαβάσει και να το φέρει ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις τον σέρνουν για επιβαλλόμενα χρέη, για οφειλές προς δημόσιους οργανισμούς ενώ είναι ένα πολύ σοβαρό εργαλείο για όλους όσους σύντομα θα αναγκαστούν να προβούν σε δίκη εναντίον της Τράπεζας που θα τους κατάσχει το σπίτι.
Η συγκεκριμένη απόφαση της Ε.Ε αναφέρεται αόριστα σε οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση έχει βάλει στόχο να προσβάλει σοβαρά μία χώρα. 
Χώρα όχι Κράτος, χώρα όχι κυβέρνηση ή πολίτευμα.
Σε αυτή την απόφαση που δεν είναι γεμάτη από βόμβες και τζιχαντιστές ορίζεται τι είναι για την Ε.Ε τρομοκρατία και ποιες πράξεις θεωρούνται τρομοκρατικές εναντίον μιας χώρας:
1) Εκφοβισμός πληθυσμού.
Από την υπογραφή του Μνημονίου 1 όλα τα κυβερνητικά στελέχη δεν έκαναν και δεν κάνουν τίποτε άλλο από να εκφοβίζουν καθημερινά τον πολίτη για πλήρη φτωχοποιήσή του, για κατάσχεση της περιουσίας που νόμιμα κατέχει, για στέρηση νοσοκομειακής κάλυψης αν δεν πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές, για φυλάκιση αν δεν είναι τυπικός σε όσους νέους φόρους που οι κυβερνήσεις θα ψήφιζαν. 
Σε αυτή την παράγραφο ταιριάζουν στην εντέλεια και οι Τράπεζες οι οποίες όχι μόνο εκφοβίζουν να καταστήσουν άστεγες χιλιάδες οικογένειες αλλά με το νόμο της τρομοκρατικής κυβέρνησης θα το πράξουν κιόλας.

Σαν να ήταν άπορες κορασίδες, πήραν τις Τράπεζες οι ξένοι επενδυτές!

                 Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ 
ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΟΧΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ
Τα ξένα funds είναι ουσιαστικά οι νέοι ιδιοκτήτες των ελληνικών συστημικών τραπεζών. 
Bάσει της δανειακής σύμβασης που κυρώθηκε με το ν. 4336/2015, ο ESM έχει το δικαίωμα να συστήσει ενέχυρο επί των μετοχών που αγοράζει το ΤΧΣ στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης, αναφέρει το άρθρο 5 του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Στην παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου αναφέρεται ότι η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων του ΤΧΣ θα γίνει σε ανεξάρτητο φορέα, διακριτό από το νομικό πρόσωπο του ελληνικού Δημοσίου. Η διάκριση αυτή είναι αναγκαία,  καθώς το Ταμείο έχει οριστεί εγγυητής έναντι του ESM βάσει της δεύτερης δανειακής σύμβασης (σχέδιο της οποίας κυρώθηκε με τον ν.4060/2012) και κατά συνέπεια, η ταύτιση του εγγυητή και του δανειζόμενου θα επέφερε απόσβεση της εγγυητικής ευθύνης.
                      ΕΞΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΟΧΟΙ!
Το 2006-2007 στις ελληνικές τράπεζες  είχαν κεφαλαιοποίηση στο χρηματιστήριο 68-72 δισ. ευρώ και οι ιδιώτες κατείχαν το 44% του μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών, όπου στους ιδιώτες συμπεριλαμβάνονταν  οι μεγάλοι Έλληνες  επενδυτές, όπως και οι χιλιάδες μικρομέτοχοι.
Τι έμεινε σήμερα στην ελληνική πλευρά; Ψίχουλα! 
Και όχι μόνο αυτό. Τα ψίχουλα έμειναν, αφού προηγουμένως  οι Έλληνες φορολογούμενοι  δανείστηκαν 40 δισ. το 2013 για την τότε ανακεφαλαιοποίηση, των οποίων 40 δισ. η σημερινή αξία είναι…δεν είναι 1,5 δισ.

Οι Διεθνείς «Συμμορίες» & η Ελλάδα


«Μόνο η χρεοκοπία θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα από το έγκλημα που συντελείται, στο ξέφραγο αμπέλι που την έχουν δυστυχώς καταντήσει οι κυβερνήσεις της - πριν ακόμη λεηλατηθεί εντελώς από τις ξένες συμμορίες και τους εγχώριους τοκογλύφους» (Α.Ο.)
Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι, λυμαίνονται την Ελλάδα δύο αντιμαχόμενες μεταξύ τους ξένες συμμορίες, το αμερικανικό ΔΝΤ από τη μία πλευρά, ενώ η Γερμανία με τα πιόνια της από την άλλη (ΕΚΤ, ESM, ΕΕ), συνεχίζεται παράλληλα η απίστευτη απομύζηση της από το εσωτερικό - από τις αχόρταγες μεγάλες τράπεζες, οι οποίες κυριολεκτικά ληστεύουν τους Έλληνες είτε αυτοί είναι μέτοχοι τους, είτε ομολογιούχοι, είτε το ίδιο το δημόσιο, με την ανοχή της κυβέρνησης.
Την ίδια στιγμή ορισμένοι μεγάλοι τραπεζίτες, κάποιοι από τους οποίους  εκμεταλλεύονται ασύστολα τις τράπεζες που διοικούν, έχουν το θράσος να παρουσιάζονται ως οι προστάτες των αδυνάτων - αρνούμενοι δήθεν να κατασχέσουν τα σπίτια των «φτωχών βιοπαλαιστών», παρά το ότι αρκετοί έχουν ήδη πουλήσει τα δάνεια τους σε ξένους κερδοσκόπους.
Φυσικά δεν αναφέρουν πως οι ίδιοι «εκβιάζουν» την κυβέρνηση με επαίσχυντο τρόπο - μέσω των τεράστιων εγγυήσεων που τους έχει δώσει στο παρελθόν (πάνω από 140 δις €), των περίπου 48 δις € των προηγουμένων αυξήσεων κεφαλαίου, με τις οποίες επιβαρύνθηκε το δημόσιο χρέος (άρα οι Πολίτες), καθώς επίσης των καταθέσεων των Ελλήνων.

Σύγκρουση Τουρκίας & Ρωσίας και Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο φοβάται η «Daily Star»

Η κλήτευση του Ρώσου Πρέσβη από την Τουρκία για να του επιδοθεί διαμαρτυρία για τους βομβαρδισμούς των Τουρκμένων στη Συρία από τη Ρωσία, εγείρει φόβους ότι οι δύο χώρες είναι πιθανό να συγκρουστούν και να ξεσπάσει ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, γράφει η βρετανική «Daily Star».
Η Τουρκία κάλεσε τον πρέσβη της Ρωσίας στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί για τον «εντατικό» βομβαρδισμό αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας ενάντια σε χωριά στη βόρεια Συρία, όπου κατοικούν Τουρκμένοι, δήλωσε την Παρασκευή ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους.
Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ χωριά της βορειοδυτικής Συρίας όπου κατοικούν Τουρκμένοι έγιναν στόχος «σφοδρών βομβαρδισμών»από ρωσικά αεροσκάφη κοντά στην συνοριακή πύλη της τουρκικής επαρχίας Χατάι.
Στην συνάντηση με τον Ρώσο πρέσβη Αντρέι Καρλόφ, η κυβέρνηση της Τουρκίας κάλεσε τον άμεσο τερματισμό της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης που πραγματοποιείται κοντά στα τουρκικά σύνορα, σημειώνεται στην ανακοίνωση.
«Τονίστηκε ότι οι ενέργειες της ρωσικής πλευράς δεν αποτελούν μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, αλλά βομβαρδισμός άμαχου πληθυσμού στα χωριά όπου κατοικούν Τουρκμένοι και αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες», υπογραμμίζεται.
Όπως σημειώνει η Daily Star, η Τουρκία έχει ήδη προειδοποιήσει το Κρεμλίνο ότι θα καταρρίψει ρωσικά αεροπλάνα εάν παραβιάσουν το τουρκικό εναέριο χώρο.

Να μη γίνουμε και «γεωπολιτικό πείραμα»!

            ΚΙΝΔΥΝΟΣ - ΘΑΝΑΤΟΣ! ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΑΘΗΝΑ - ΤΣΙΠΡΑ!
Ατυχέστατα, η Ελλάδα «επελέγη» ως τόπος μεγάλου οικονομικού πειράματος. Είναι μακροχρόνια ασυμβίβαστο με τη δημοκρατία - κάποια στιγμή όλες οι «εφεδρείες» κινδυνεύουν να εξαντληθούν. 
Βασικός σκοπός άλλωστε του «πειράματος» είναι να πάει σε πολιτική «αλλαγή καθεστώτος», πλήρη κατάργηση δημοκρατίας, εθνικής-λαϊκής κυριαρχίας, αρχίζοντας από Ελλάδα και επεκτεινόμενο σε Ευρώπη.
Δεν μπορεί να γίνει δικτατορία με πρόγραμμα να πεθάνουν οι συνταξιούχοι και να μείνουν άνεργοι οι νέοι! Αν έχεις μια εθνική κρίση με την Τουρκία ή μείζονα τρομοκρατική απειλή, τότε όλα μπορεί να δρομολογηθούν/δικαιολογηθούν.
Το 2010 παρουσιάστηκε αίφνης στο προσκήνιο η «ιδέα» ότι η ΑΟΖ, νομική κατηγορία που υπάρχει από το 1982, χωρίς να απασχολήσει κανέναν, θα μας έλυνε όλα τα προβλήματα. 
Η «ανακήρυξή» της θα επέτρεπε στην Ελλάδα να εκμεταλλευθεί τους «θησαυρούς των πετρελαίων» (που είχε στο μεταξύ υποθηκεύσει!).
Επί πολλά χρόνια, συχνά απελιπιστικά μειοψηφών, ο γράφων υποστήριξε την πολύ μαχητικότερη υπεράσπιση των εθνικών δικαιωμάτων και ανάσχεση της τουρκικής επιθετικότητας. 
Αλλά δεν φιλοδόξησε ρόλο «χρήσιμου ηλίθιου», «ταύρου», που ερεθίζεται από κάθε κόκκινο πανάκι, αλλά δεν βλέπει τον ταυρομάχο.
Απλή ανάγνωση της συνθήκης για το δίκαιο της θάλασσας επιτρέπει την διαπίστωση ότι τυχόν ανακήρυξη ΑΟΖ δεν επιφέρει την παραμικρή διαφοροποίηση της ελληνικής νομικής και πραγματικής θέσης ως προς την εκμετάλλευση υποθαλάσσιων ενεργειακών κοιτασμάτων. 
Η ανακήρυξη θα προσέφερε μια φρούδα «ελπίδα στους χαχόλους», αποπροσανατολίζοντάς τους. 
Στη χειρότερη περίπτωση, θα προκαλούσε, άνευ λόγου και κέρδους, ελληνοτουρκική κρίση με την Τουρκία, στη χειρότερη στιγμή, με ανοιχτό μέτωπο με Ευρώπη-δανειστές. Εξυπηρετώντας παράλληλα τον ακόμα ασφυκτικότερο «εναγκαλισμό» της με τον άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ. 

Παραμένουν τα Βαλκάνια η «μπαρουταποθήκη» της Ευρώπης;

Αφορμή για το παρόν άρθρο αποτελεί η δήλωση της Angela Merkel για πιθανές ένοπλες συγκρούσεις στα Βαλκάνια, η οποία σάστισε την Ευρώπη, μπροστά στον κίνδυνο μιας νέας ωρολογιακής βόμβας στο νοτιοανατολικό τμήμα της.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης των Χριστιανοδημοκρατών στο Darmstadt, δήλωσε πως «αν η Γερμανία έκλεινε τα σύνορά της με την Αυστρία, θα μπορούσε να προκαλέσει ένοπλες συγκρούσεις στις βαλκανικές χώρες». 
Ασχέτως του εάν αυτή η τοποθέτηση συνιστά πραγματική απειλή ή απλώς μια πολιτικής σκοπιμότητας δήλωση, ιδιαίτερης μνείας χρήζουν οι παθογένειες των Βαλκανίων. 
Σκοπός του παρόντος κειμένου είναι η σταχυολόγηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η περιοχή και μια εκτίμηση του γράφοντος ως προς το εάν αυτές θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν έναν πόλεμο.
Ένα πρώτο ζήτημα που ταλανίζει ολόκληρη την Ευρώπη και ακόμα περισσότερο τα Βαλκάνια, είναι το προσφυγικό. 
Δεδομένης της έλλειψης αποφασιστικότητας από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά και εκ του γεγονότος ότι οι χώρες που υποδέχονται πρώτες τους πρόσφυγες βρίσκονται στη νοτιοανατολική Ευρώπη, δημιουργούνται σοβαροί τριγμοί στις σχέσεις των βαλκανικών κρατών. 
Κατ’ αρχάς, πριν λίγες εβδομάδες, η Ουγγαρία έκλεισε τα σύνορά της με τη Σερβία κι έπειτα και με την Κροατία, σε μια προσπάθεια να ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές προς το εσωτερικό της. 
Η Κροατία στη συνέχεια, έκλεισε κι εκείνη τα σύνορά με τη Σερβία για τον ίδιο λόγο. 
Μάλιστα υπήρξε μια κλιμάκωση στις μεταξύ τους σχέσεις. 
Αφού αντάλλαξαν κατηγορίες για το ποιος φέρει την ευθύνη για τον τρόπο διαχείρισης του προβλήματος, μετέτρεψαν τη διαμάχη τους σε εμπορικό πόλεμο. 

Ο Αλέξης Τσίπρας ξέχασε την ΑΟΖ & ίσως και την ... Κύπρο!

Η Αριστεροδεξιά ομάδα που μας κυβερνά, μπορεί να κάνει όσους πειραματισμούς θέλει στο τομέα της οικονομίας με οδυνηρά αποτελέσματα για τον ελληνικό λαό, αλλά πρωτοβουλίες & πειραματισμοί στα θέματα εξωτερικής πολιτικής μπορούν να είναι θανατηφόρα για την πατρίδα μας.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αποφάσισε, σε μια δύσκολη συγκυρία να ταξιδέψει στη Τουρκία και να συζητήσει όχι μόνο το προσφυγικό αλλά και το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αφορούν κυρίως τις απαιτήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο Πέλαγος.
Το κύριο πρόβλημα είναι η στάση της Τουρκίας στο θέμα των θαλάσσιων ζωνών που πρέπει να οριοθετηθούν βάσει του Δίκαιου της Θάλασσας.

Αλλά ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να συζητήσει το θέμα της ΑΟΖ με τον Τούρκο ομόλογο του, που είναι τόσο κρίσιμο στην διαφορά μας με την Τουρκία στο Αιγαίο Πέλαγος.
Είναι οδυνηρό διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έφερε για πρώτη φορά το θέμα της ΑΟΖ στην ατζέντα, όταν ήταν ΥΠΕΞ ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι Τούρκοι είχαν τότε, ιδιαίτερα, ενοχληθεί.
Ο πρωθυπουργός είχε μαζί του στο ταξίδι του και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά που είναι από τα λίγα στελέχη της κυβέρνησης που γνωρίζουν το θέμα της ΑΟΖ αλλά & αυτός δεν τόλμησε να φέρει το θέμα προς συζήτηση με τον Τούρκο ομόλογό του αλλά συνομιλεί για ανακήρυξη και οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ιταλία, κάτι που αποτελεί ένα θανάσιμο λάθος της εξωτερικής μας πολιτικής.
Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο κ. Κοτζιάς ετοιμάζεται να υπογράψει μια συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδας με αυτή της Ιταλίας με την ταυτόχρονη τμηματική ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ.
Θα πρόκειται για μια τραγωδία άνευ προηγουμένου ...

H ενδοτικότητα Τσίπρα στο «Κυπριακό», στη μονταζιέρα του... Μαξίμου!

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχειρεί η κυβέρνηση, μετά την πολιτικού και επικοινωνιακού περιεχομένου «γκάφα ολκής» του Αλέξη Τσίπρα κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου από την Άγκυρα, με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Η επίμαχη ερώτηση Τουρκάλας δημοσιογράφου για τα «παγωμένα» κεφάλαια της διαπραγμάτευσης ΕΕ - Τουρκίας ήταν που... προκάλεσε και το ολίσθημα του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος είπε:
«Είμαστε θετικοί στην έναρξη των διαδικασιών, για τα κεφάλαια 23 και 24», αλλά «δεν θέλουμε τα κεφάλαια αυτά να κλείσουν εύκολα ή στο πόδι, αλλά πρέπει να συζητηθούν και να εκπληρωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις».
Δήλωσε επίσης αρωγός στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, καθώς και οι δυο χώρες έχουν να κερδίσουν από αυτή την πορεία. Όπου υπάρχει βούληση υπάρχει και τρόπος, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν αμοιβαία βήματα.
Το... πρόβλημα ωστόσο για τον κ. Τσίπρα είναι ότι «λησμόνησε» πως η Λευκωσία δεν έχει καμία πρόθεση να συναινέσει στο άνοιγμα των κεφαλαίων αυτών, όταν η Άγκυρα δεν έχει επίσης δείξει καμία διάθεση να ανταποκριθεί στις «κυπρογενείς» υποχρεώσεις της, με πρώτη και καλύτερη την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η δυσφορία της Λευκωσίας εκφράστηκε προς την Αθήνα και έκτοτε η ελληνική κυβέρνηση επιδόθηκε σε ένα «μαραθώνιο», προκειμένου να παράσχει κάλυψη στον πρωθυπουργό και να αμβλύνει τις εντυπώσεις που προκάλεσε το γεγονός ότι πήγε «αδιάβαστος» στην Άγκυρα.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Αντιστηρίξεις και πρόληψη για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή του Αμαρουσίου

Εργασίες καθαρισμού και αντιστήριξης των πρανών του ρέματος Βύρωνος στο Ψαλίδι Αμαρουσίου από συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής επέβλεψε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Γιώργος Καραμέρος.
Συγκεκριμένα καθαρίστηκε κατά μήκος της οδού Κυρίλλου το ρέμα από μπάζα, σκουπίδια και φερτά υλικά, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τοποθετηθούν συρματοκιβώτια (σαρζανέτια) σε πρανή που είχαν καταπέσει από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Οκτωβρίου.
Παρόντες ήταν και τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου κατοίκων της περιοχής καθώς επίσης μηχανικοί της Περιφέρειας και του Δήμου Αμαρουσίου.