Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Στα ρακοκάζανα της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου


          Υπέροχη & εφέτος η Γιορτή Τσικουδιάς του Συλλόγου «Ο Κρηταγενής Ζευς»
Στη Γιορτή Τσικουδιάς που πραγματοποίησε το Σάββατο η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου 
«Ο Κρηταγενής Ζευς» σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου στο κλειστό γυμναστήριο 
«Σπύρος Λούης» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Στο μήνυμά του προς τους παρισταμένους στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, συνεχάρη την Ένωση Κρητών για την πρωτοβουλία και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Κ. Σηφάκη, σημείωσε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει πρωτοβουλίες όπως αυτή που φέρνει κοντά τους Κρήτες και κρατά ζωντανή την κρητική παράδοση.
Από μέρους του ΔΣ της Ένωσης, ο πρόεδρός της Κ. Σηφάκης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την παρουσία του και την πολύ καλή συνεργασία.
Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα κρητικό γλέντι με τον Φωκά Μουρτζάκη, τον Νίκο Καραβυράκη και το συγκρότημά τους, αλλά και χορούς από τα τμήματα του συλλόγου.

«Οι Μαγκουφανιώτες θυμούνται - Βιώματα & εικόνες του χθες».

Στην πολιτιστική και λαογραφική εκδήλωση που διοργάνωσαν το ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και ο Λαογραφικός Ιστορικός Σύλλογος «Πευκιώτικες Ρίζες» στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης.
Συναισθήματα, εικόνες και μνήμες ζωντάνεψαν γλαφυρά μέσα από αφηγήσεις και αποσπάσματα κατά την παρουσίαση του βιβλίου μνήμης του Συλλόγου: 
«Οι Μαγκουφανιώτες θυμούνται - Βιώματα και εικόνες του χθες».
Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, μίλησε με θερμά λόγια για το σπουδαίο πολιτιστικό έργο του Συλλόγου και τη συμβολή της Προέδρου Πιπερίγκου καθώς και όλων των μελών του Δ.Σ. στα δρώμενα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη στην ομιλία της τόνισε πως οι πολιτιστικές και παραδοσιακές ρίζες μας έχουν συνέχεια στο χρόνο, δίνουν έμπνευση στο σήμερα και ως φάρος αέναης κουλτούρας διαγράφουν το κοινό μας αύριο.

Αρπαγές και εξαφανίσεις βρεφών κατά τη διάρκεια του «βρώμικου πολέμου»


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μικρό αφιέρωμα στην αρπαγή και εξαφάνιση βρεφών στη διάρκεια της δικτατορίας στην Αργεντινή («βρώμικος πόλεμος»), που πραγματοποίησε η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης την Τετάρτη 4 και την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015.
Το αφιέρωμα περιελάμβανε την προβολή της βραβευμένης ταινίας «Η επίσημη ιστορία» 
(La Historia Oficial) του Luis Puenzo, παραγωγής 1985, και της ταινίας:
«Πραγματικές Αλήθειες. Η ζωή της Εστέλα» (Verdades Verdaderas. La vida de Estela.) του Nicolás Gil Lavedra, παραγωγής 2011.
Τις προβολές, που πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη  της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Αθήνα, του Ινστιτούτου Θερβάντες και του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης «ΠΕ.Α.Π.»., παρακολούθησαν πλέον των 350 θεατών.

Στο Μαξίμου ο Τόνι Μπλερ!!!

     Στο μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε σήμερα  ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ.
Η Επίσκεψη του κ. Μπλερ και ο λόγος της συνάντησής του, σύμφωνα με πληροφορίες, με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά δεν έχουν ανακοινωθεί.

Ο κ. Μπλερ έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου συνοδευόμενος από πολυάριθμη ομάδα ανδρών ασφαλείας και τον υποδέχτηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Ο πρωθυπουργός έφτασε λίγη ώρα αργότερα.

Ευθεία καταγγελία Πούτιν: Μέλη των G20 χρηματοδοτούν το ISIS!

Τις τελευταίες ημέρες, μετά το μακελειό στο Παρίσι, γίνεται εκτενής λόγος για τις πηγές χρηματοδότησης του Ισλαμικού Κράτους το οποίο απειλεί τη Δύση με νέα χτυπήματα, ακόμη και μέσα στην Ουάσινγκτον.
Σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαδίμηρος Πούτιν ανέφερε πως το ISIS χρηματοδοτείται από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και κάποιες που μετέχουν στους "ισχυρούς" του πλανήτη, στους G20. 
Παρόλα αυτά, απέφυγε για την ώρα να κατονομάσει τις χώρες αυτές.
Ο Πούτιν επικαλείται για τα λεγόμενα του, πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Οι δηλώσεις του έγιναν στον απόηχο της Συνόδου των G20 στην Τουρκία.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως είναι αναγκαίος ο τερματισμός του παράνομου εμπορίου πετρελαίου, από το οποίο το Ισλαμικό Κράτος αποκομίζει τεράστια έσοδα.
"Έδειξα στους συναδέλφους αεροφωτογραφίες που καταδεικνύουν με σαφήνεια το εύρος του λαθρεμπορίου.

Χτύπημα Ευρωπαϊκής «Τρομοκρατίας»


Η Ε.Ε φανερώνει αιματηρά το «πραγματικό»  της πρόσωπο!!! 
Η μητέρα της «τρομοκρατίας» ατσαλώνεται...
Το χτύπημα ήταν πολιτικό και όχι τρομοκρατικό!
Τα δεκάδες πτώματα Γάλλων πολιτών και τουριστών σε ήσυχες λαϊκές συνοικίες και σε χώρους που συναθροίζονται νέοι βολεύουν περισσότερο το όραμα της Ε.Ε παρά το δημιούργημα της Δύσης με το όνομα Ισλαμικό Κράτος.
Απίστευτα καλά σχεδιασμένη η επίθεση μετά από απειλές του ισλαμικού κράτους ότι θα χτυπούσαν πρωτεύουσες ευρωπαϊκών κρατών με πρώτο το Παρίσι ως αντίποινα για την συμμετοχή της Γαλλίας στους  αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον ισλαμικών στόχων στη Συρία. 
Καθόλου τυχαία η επιλογή του Παρισιού και για την Ε.Ε εφόσον η συγκεκριμένη πρωτεύουσα έχει βαρύ παρελθόν με τα γκέτο δεύτερης και τρίτης γενιάς μεταναστών ειδικά με καταγωγή από την πρώην αποικία της Γαλλίας, Αλγερία.
Από το 2005 που ο πρώην υπουργός Εσωτερικών (μετέπειτα πρόεδρος) της χώρας, Νικολά Σαρκοζί προκάλεσε με την συμπεριφορά του (η Αστυνομία σκότωσε τρεις μετανάστες εφήβους χωρίς λόγο) εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ μουσουλμάνων Γάλλων πολιτών, στρατού και γαλλικής αστυνομίας  αναγκάζοντας την γαλλική βουλή να συζητά για την φύλαξη της νομιμότητας των πόλεων της Γαλλίας από τον στρατό. 
Ο νόμος αυτός έμπαινε προς συζήτηση στην βουλή και καταψηφιζόταν για αρκετά χρόνια διότι στρατός στους δρόμους και έφοδος στα σπίτια ανά πάσα στιγμή δεν ήταν δυνατόν να συνάδει με την δημοκρατία μιας χώρας,  η οποία πουλά το παραμύθι του ευρωπαϊκού ανθρωπισμού και ελευθερίας από το 1789.
Βρωμάει χρόνια αυτή η κολόνια
«Τα πολιτικά παιχνίδια τρομοκρατίας» της Ε.Ε με θύματα Ευρωπαίους πολίτες είναι μια ιστορία που εξελίσσεται συνεχώς μετά το επιτυχημένο «τρομοκρατικό» χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους το 2001 που ήταν η αφορμή κήρυξης πολέμου της Δύσης εναντίον των ισλαμιστών της Αλ Κάιντα στο Ιράκ.

«Ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες της πόλης», ο προϋπολογισμός & το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου σχετικά με τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για το 2016, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
1.Ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για το 2016 ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες μας. 
Μέσα από αυτά τα δύο σχέδια, αφενός διασφαλίζεται η λειτουργία όλων των υπηρεσιών που ως Δήμος προσφέρουμε στους συμπολίτες μας. Αφετέρου, αποτυπώνεται η δυνατότητά μας να προχωρήσουμε στην εκτέλεση μιας σειράς έργων χρήσιμων στην πόλη μας , για τα οποία διαθέτουμε ήδη ολοκληρωμένες μελέτες κι αυτό που απομένει, είναι καταρχήν να «ανοίξει» το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020, μέσα από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μέρος του τεχνικού προγράμματος.
Καθώς και να αποδώσει η Περιφέρεια Αττικής τους πόρους που αναλογούν στο Μαρούσι , για να χρηματοδοτηθούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και η κατασκευή παιδικών σταθμών.
Επισημαίνουμε πως όλα τα έργα που αναφέρει στην ανακοίνωσή της ως αναγκαία για την πόλη η Λαϊκή Συσπείρωση ( σχολεία, έργα αποχέτευσης κι αντιπλημμυρικής προστασίας, εντάξεις περιοχών στο σχέδιο πόλης, κατασκευή γηπέδου, κλπ) ,
2. Ο προϋπολογισμός του 2016 έχει έντονο φιλολαϊκό χαρακτήρα.

«ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ & ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΟ» το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2016

Πλασματικό ως πρακτικά ανέφικτο το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2016, χαρακτήρισε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ, Μαίρη Διακολιού στη συνεδρίαση του ΔΣ της 10-11-2015. Επιπλέον, το χαρακτήρισε αόριστο ως ασαφές, αποσπασματικό και πρόχειρο καθώς δεν έχει σε καμία περίπτωση συστηματοποίηση, κεντρική σχεδίαση και ιεράρχηση των αναγκών, ενώ καταρτίστηκε χωρίς σεβασμό στις απόψεις των δημοτών και επιπλέον ενέχει πιθανότητα καταστρατήγησης του νόμου με κατάτμηση έργου.

«Παρούσα» η Περιφερεια για τα τροχαια εγκλήματα

     «SOS Τροχαία Εγκλήματα»: Η Περιφέρεια τιμά τα θύματα
           της ασφάλτου και παρεμβαίνει με δομικές αλλαγές
            για την αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων
Το «παρών» στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» στην Πλατεία Συντάγματος που διοργανώνεται για τα πρόσωπα και τις ιστορίες των ανθρώπων που χάθηκαν στην άσφαλτο, έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης βόρειου τομέα Γιώργος Καραμέρος.
Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την επίσημη αναγνώριση της 15ης Νοέμβρη ως Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων από τον ΟΗΕ, ο κ. Καραμέρος συμμετείχε από κοινού με τα μέλη του συλλόγου στις εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού στο σημείο και στη συνέχεια δήλωσε σχετικά:
«Και φέτος συναντηθήκαμε για να τιμήσουμε τους ανθρώπους που χάθηκαν στην άσφαλτο.
Γιατί δεν ξεχνάμε πως κάθε ένα από τα στατιστικά νούμερα είναι ένα πρόσωπο.
Μαζί τιμούμε και όλους εκείνους που αντιμάχονται τη μάστιγα αυτή, προσπαθώντας να σώσουν ο,τι μπορεί να σωθεί.

Δεν θα επιβαρυνθεί καμμία επιχείρηση της πόλης με νέα τέλη!

Δεν είναι εχθροί μας οι επιχειρήσεις του Αμαρουσίου υποστηρίζει η Διοίκηση του Δήμου, η οποία δεσμεύεται να προστατέψει την τοπική επιχειρηματικότητα
Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοινώσεων της δημοτικής παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου, η οποία θέτει ζητήματα διαφάνειας στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και  επιπλέον, καλεί τη σημερινή Διοίκηση να επιβάλλει νέους φόρους και τέλη στις  επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Μαρούσι, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
1. Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης έχουν δεσμευθεί ότι δεν πρόκειται να επιβαρύνουν ούτε με ένα επιπλέον ευρώ καμία επιχείρηση και κανένα νοικοκυριό της πόλης μας.
Ήδη τα τελευταία χρόνια έχουμε μειώσει πάνω από 25% τα ανταποδοτικά τέλη. Και  έχουμε αποφασίσει το 2016, να παραμείνουν «παγωμένα».
2. Είναι πολιτική μας απόφαση να μην επιβαρύνουμε περισσότερο τις τοπικές επιχειρήσεις, επιβάλλοντάς τους νέες εισφορές και τέλη, αξιοποιώντας τις διατάξεις νόμων που δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες της αγοράς.
Σήμερα το 75% των εσόδων του Δήμου μας μέσω των ανταποδοτικών τελών, προέρχεται από τις επιχειρήσεις.
Ουσιαστικά οι τοπικές επιχειρήσεις, χρηματοδοτούν τη λειτουργία του Δήμου Αμαρουσίου.
Αν, λοιπόν, στις επιχειρήσεις αυτές επιβάλλουμε νέα βάρη όπως μας προτείνει η αντιπολίτευση, για λόγους καθαρά αριστερής ιδεοληψίας, το πιο πιθανό είναι να τις αναγκάσουμε να φύγουν από το Μαρούσι.

«Κουτσός» ο Προϋπολογισμός 2016 στον τομέα της Παιδείας

Σε σημειακές παρατηρήσεις που αφορούσαν τον νευραλγικό τομέα της Παιδείας και όχι μόνο επικεντρώθηκε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι», Μαίρη Διακολιού στην τοποθέτησή της για τον προϋπολογισμό του 2016 στην ειδική συνεδρίαση 
του ΔΣ στις 10-11-2015.
Στηλίτευσε το γεγονός του ότι η απόδοση της αύξησης του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (ΦΗΧ) δεν αποδίδεται εξ ολοκλήρου στις Σχολικές Επιτροπές εδώ και χρόνια με εκτός νόμου και ατεκμηρίωτες δικαιολογίες και ότι δεν εντάχθηκε στον προϋπολογισμό ούτε η έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές επιτροπές για κάλυψη των οφειλομένων ποσών για τη ΔΕΗ, ούτε η κάλυψη της μείωσης κατά 10% του μισθού των σχολικών καθαριστριών.

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΕΞΙ(6) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα Νοεμβρίου, στις 7:00, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος για κάρτα ελεγχόμενης στάθμευσης μονίμου κατοίκου σε έναν (1) ενδιαφερόμενο
2. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
3. Εγκριση ή μη 2ης παράτασης της ημερομηνίας λήξης του έργου "Ενεργειακή Αναβάθμιση των Υφιστάμενων Δημοτικών Κτιρίων (Πράξη: Εξοικονόμηση Ενέργειας Αμαρουσίου)"

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Η Τραγωδία της Αριστεράς με ...Μαρξιστικούς όρους!

Όταν η κοινοβουλευτική αριστερά αποδέχτηκε την συνθήκη του Μάαστριχτ, και αργότερα αποδέχτηκε το ευρώ, απώλεσε την αυτογνωσία της.
Η αριστερά με τις ενέργειες αυτές, απεκόπη παντελώς από την παράδοση του μαρξιστικού πολιτικού ορθολογικού ανθρωπισμού.
Ο σύριζα, «η πρώτη φορά αριστερά», εκτελεί πια με θαυμαστή επιμέλεια τις πολιτικές λιτότητας. Αυτό είναι κατάντημα.
Η ευρωπαϊκή και η δική μας αριστερά, με οποιοδήποτε προσωνύμιο, αποδέχτηκαν το γεγονός ότι στην ελεύθερη αγορά δεν μπορεί να υπάρξει γενική κρίση (ύφεση) και ότι η πλήρης απασχόληση είναι η φυσική κατάσταση της οικονομίας.
Σύμφωνα με αυτό τον φυσικό αυτοματισμό της οικονομίας, δεν υπάρχει ανάγκη κρατικής διακυβέρνησης και καθοδήγησης των οικονομικά δρώντων, επιχειρήσεων και εργαζομένων, ή ακόμα να υπηρετηθούν στόχοι κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Όλοι αντιδρούν στα «σήματα των τιμών» που στέλνει η αγορά, και μέσω αυτών επιδιώκουν την δική τους μεγίστη ωφέλεια, και κατ επέκταση του κοινωνικού συνόλου.
Ο D. Ricardo (Κεφ. XX1, Effects of Accumulation on Profits and Interest, of his Principles, σελ. 192-3) τονίζει «…ότι δεν μπορεί να υπάρξει αδρανές κεφάλαιο στη χώρα, επειδή η ζήτηση καθορίζεται από την προσφορά. Κανείς δεν θα παρήγε, αν δεν είχε στόχο την κατανάλωση και την πώληση, και ποτέ δεν θα πωλούσε, αν δεν είχε πρόθεση να αγοράσει κάποιο άλλο προϊόν, που θα του ήταν άμεσα χρήσιμο ή που θα τον εξυπηρετούσε σε μελλοντική παραγωγή άλλων αγαθών.
Κάποιος που παράγει, γίνεται αναγκαία καταναλωτής των δικών του αγαθών, ή αγοραστής και καταναλωτής των αγαθών κάποιου άλλου. Δεν θα πρέπει να υποθέσουμε ότι κάποιος, σε βάθος χρόνου, θα είναι ελλειπώς πληροφορημένος και θα παράγει προϊόντα που δεν έχουν ζήτηση…».

Γιατί ήταν αναμενόμενη η αμφισβήτηση της Γενοκτονίας των Ποντίων

       Η διεθνιστική Αριστερά γκρεμίζει την Ελληνική Ιστορία!
Ηταν αναμενόμενο να το ακούσουμε και αυτό. Προβεβλημένο στέλεχος της συριζαϊκής Αριστεράς αμφισβητεί τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Και λέω ότι ήταν αναμενόμενο για δύο λόγους:
Πρώτον, διότι η πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχει θεοποιήσει τον Λένιν, ο οποίος ήταν ο κύριος προμηθευτής όπλων του Κεμάλ, του εγκεφάλου της εξοντώσεως του Ελληνισμού της Ανατολής (Πόντος, Μικρά Ασία και Ανατολική Θράκη).
Αρα η άρνηση της γενοκτονίας είναι μία μορφή εκφράσεως φόρου τιμής στη μνήμη του κομμουνιστή δικτάτορα.
Δεύτερον, διότι στην ελληνική Αριστερά πάντα υπήρχε μία ισχυρή και πλειοψηφούσα ομάδα στελεχών με διεθνιστική αντίληψη της Ιστορίας.
Φυσικά αναγνωρίζω και την πατριωτική μερίδα της Αριστεράς, αλλά μέχρι σήμερα η αριστερή ιδεολογία -με τις διάφορες παραλλαγές και παραφυάδες της- συνδέθηκε στενά με την άρνηση της εθνικής ταυτότητάς μας, με την πολεμική κατά της ελληνορθόδοξης παράδοσης και με τη συστηματική διαστρέβλωση της Ιστορίας μας.
Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη δεκαετία του 1920-1930 από τον χώρο των οπαδών της διεθνιστικής Αριστεράς & της μαρξιστικής - λενινιστικής ανάλυσης ακούστηκαν οι πρώτες έντονες φωνές για την κατάργηση του ελληνικού αλφαβήτου & την αντικατάστασή του με το λατινικό.
Πρώτα οι αριστεροί διανοούμενοι μίλησαν για την ανάγκη καθιερώσεως της φωνητικής γραφής...

Τσίπρα ξεπούλα την ΘΡΑΚΗ στην Τουρκία, να μην στενοχωρούνται για τον φράχτη πιά, ο Φίλης & η ΤαCIA!

                  Tην ερχόμενη Τετάρτη 18 Νοεμβρίου η επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία
Λίγες μόνον ημέρες μετά το ΦΩΣ το ... Αριστερό, που είδε  αίφνης ο υπ. Παιδείας Νίκος Φίλης ανακαλύπτοντας Εθνοκάθαρση & ΟΧΙ Γενοκτονία των Ποντίων ...
Που Νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ χέρι - χέρι με τους συγκυβερνώντες ΟΙΚΟσυμφεροντοΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ των κ.κ. Μ. Τρεμμόπουλου - Ν. Χρυσόγελου & άλλες ΨευδοΑριστερές Οργανώσεις, σπεύδουν στην πατρίδα μου, το ΤΡΙΓΩΝΟ ΕΒΡΟΥ, για να  διαδηλώσουν στις Καστανιές εναντίον του συνοριακού «φράχτη της ντροπής», ζητώντας επιτακτικά από τον Τσίπρα να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση & να τον καταργήσει...
Σε μία στιγμή που ο πρώην υπ. Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούσης καταγγέλλει ότι υπάρχουν στελέχη της ΕΛΑΣ & του ΣΥΡΙΖΑ που εμπλέκονται σε κυκλώματα διακίνησης προσφύγων από ΙΡΑΚ - ΣΥΡΙΑ & ο πρόεδρος της ΕΕ Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, προκλητικότατα δηλώνει 
αναφορικά  με το ζήτημα των κοινών Ελληνοτουρκικών περιπολιών,ότι είναι κρίμα
«να τσακωνόμαστε για 10 μίλια θαλάσσιου πλάτους στο Αιγαίο», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην 'Αγκυρα!!!
Η επίσκεψη, όπως διαδίδουν τα ΜΜΕ, θα γίνει σε συνέχεια πρόσκλησης που απηύθυνε ο Τούρκος ομόλογός του Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διμερή συνάντησή τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η επίσκεψη θα επικεντρωθεί στις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις - με έμφαση στο Προσφυγικό - και στις διμερείς σχέσεις.

Γενοκτονία, εθνοκάθαρση & ο Υπουργός Παιδείας

Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν – Σωκράτης (469-399 π.Χ.)
Διαβάζοντας το βιογραφικό του σημερινού Υπουργού Παιδείας καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για ένα άνθρωπο ο οποίος από ηλικία 14 ετών ασχολήθηκε με μαθητικά κινήματα και δημοκρατικούς αγώνες. 
Φυσικά το ίδιο έκανε και σαν φοιτητής ενώ, σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, είναι  άγνωστο αν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Ίσως αυτός είναι ο λόγος που επέλεξε επαγγελματική απασχόληση άσχετη με τις  σπουδές του, αλλά σχετική με τους «αγώνες» του: Έγινε δημοσιογράφος και εργάστηκε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, περιοδικά και την «Αυγή».
Τον Αύγουστο του 2014 σε άρθρο του (στην «Αυγή») με τίτλο «Παλαιοκομματισμός και «Γενοκτονία»» επιχειρεί να μας διδάξει πως «Τα περί Γενοκτονίας ήταν μια απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και όχι διεθνούς σημασίας. 
Γι’ αυτό και το ελληνικό κράτος ποτέ δεν προέβαλε στα διεθνή φόρα θέμα αναγνώρισης αυτής της «Γενοκτονίας», σε αντίθεση με τους Αρμένιους, οι οποίοι επεχείρησαν και πέτυχαν για τη δική τους περίπτωση απόφαση της γαλλικής Γερουσίας. 
Αντιθέτως, η κυβέρνηση Σημίτη, με υπουργό Εξωτερικών τον Γ. Παπανδρέου, είχε προσπαθήσει να υποβαθμίσει τη σημασία της απόφασης περί Γενοκτονίας, μετά μάλιστα την αντίδραση της τουρκικής πλευράς. 
Η απόφαση αναδεικνυόταν σε «αγκάθι» για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στις 12:00 μ.μ. στην αίθουσα του Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου, η εκδήλωση του Συλλόγου Σωρού & Λάκκας Κόττου για τον Διαβήτη

Στις 11:00 π.μ, η ενημερωτική σύσκεψη της «Ενότητας» για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων


Στις 11:00 π.μ η παράταξη «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» διοργανώνει στο θέατρο «ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ» 
(Λητούς 6 Μαρούσι) ενημερωτική σύσκεψη για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων.
Σκοπός της σύσκεψης είναι η ενημέρωση για τις εξελίξεις στον κρίσιμο αυτό τομέα τοπικής και εθνικής εμβέλειας και η διαμόρφωση τοπικού σχεδίου παρεμβάσεων για το επόμενο διάστημα.
Μετά από τις εισηγήσεις σχετικά με την υλοποίηση σχεδιασμών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο θα γίνει συζήτηση για την εφαρμογή σχεδίου δράσης στο δικό μας δήμο.

Στις 10:00 π.μ, η 4η Εθελοντική αναδάσωση στο Πεντελικό

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π), 
συνεχίζει την προσπάθεια για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, με την 4η Εθελοντική Αναδάσωση, που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή πέριξ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, σήμερα Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τους Δήμους - Μέλη του.

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Θρησκευτικές μάχες των πόλεων

Είναι δύσκολο να εξάγει κανείς συμπεράσματα, σχετικά με τα τρομακτικά γεγονότα της Γαλλίας, εκτός από το ότι θα αυξηθεί η αστυνόμευση, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία που προηγούνται της εγκαθίδρυσης φασιστικών καθεστώτων
Ο φανατισμός δεν διαφέρει από την απογοήτευση μόνο όσον αφορά την τυφλότητα του απέναντι στο επιχείρημα αλλά, κυρίως, στο γεγονός ότι, η εθελοτυφλία του είναι πολύ πιο έντονη.
Όπως είχε πει άλλωστε ένας Γάλλος διανοούμενος το 18ο αιώνα, ο φανατισμός είναι ένας τυφλός και παθιασμένος ζήλος, ο οποίος πηγάζει από δεισιδαίμονες πεποιθήσεις.
Οδηγεί σε άδικες και σκληρές πράξεις, όχι μόνο χωρίς ντροπή & τύψεις, αλλά με ένα είδος εσωτερικής χαράς & ικανοποίησης.
Αυτό ακριβώς διαπιστώθηκε ότι συνέβη χθες στο Παρίσι, από ζωσμένους με εκρηκτικά ισλαμιστές τρομοκράτες, οι οποίοι πιθανότατα πίστευαν πως διεξάγουν έναν ιερό πόλεμο εναντίον μίας χώρας της Δύσης που βομβαρδίζει ανηλεώς τη δική τους.
Καταδικάζει βέβαια κανείς αυτές τις βάρβαρες τρομοκρατικές επιθέσεις ανθρώπων που δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τη ζωή, ούτε τη δική τους, ούτε των άλλων.
Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος, αφού μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, η Δύση έχει αλλάξει εντελώς νοοτροπία.
Στο όνομα της ελευθερίας διεξάγει πολέμους αδιαφορώντας για το Διεθνές Δίκαιο, όπως στην περίπτωση του Κοσσόβου, εφευρίσκει από το πουθενά δήθεν αποδείξεις ενοχής για να δικαιολογήσει τις στρατιωτικές της εισβολές (Ιράκ), σκοτώνει άμαχο πληθυσμό στο Αφγανιστάν με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Drones), βυθίζει μία χώρα στο χάος (Λιβύη) και βομβαρδίζει μία ολόκληρη περιοχή (Μέση Ανατολή), για να αναχαιτίσει μία ισλαμική οργάνωση.
Δεν έχει λοιπόν κανένα λόγο να παραπονιέται για τη μαζική εισβολή τρομοκρατημένων προσφύγων στα εδάφη της, αφού η ίδια την προκάλεσε.

Ο Πόλεμος είναι & ΕΔΩ!!!

Η τρομοκρατική κτηνωδία στο Παρίσι, δεν είναι τίποτε περισσότερο από την προσπάθεια «μεταφοράς» του πολέμου που διεξάγεται με αγριότητα στη Συρία εδώ και κάποια χρόνια.
Πρόκειται, θα μπορούσε κάποιος να πει για μια «πολεμική» επιχείρηση στα μετόπισθεν του «εχθρού». 
Γιατί η Γαλλία (και γενικότερα η Ευρώπη) είναι, βλέποντας τα πράγματα από την πλευρά του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, ένας από τους εχθρούς. 
Δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι η Γαλλία πρόθυμα ανέλαβε το βάρος της ευθύνης που συνεπάγεται η συμμαχική της σχέση με τις ΗΠΑ και στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά τις Λιβύης και κατά του Ισλαμικού κράτους στα εδάφη της Συρίας και του (πρώην) Ιράκ. Μάλιστα τις επόμενες μέρες είναι προγραμματισμένο να αποπλεύσει για την περιοχή της Μέσης Ανατολής το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντεγκόλ προκειμένου να κλιμακωθούν οι αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού κράτους. 
Κάτι που επίσης δεν πρέπει να μας διαφεύγει είναι ότι κατά του Ισλαμικού κράτους επιχειρούν, εδώ και μερικές βδομάδες, ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις γεγονός που δεν πρέπει να είναι άσχετο με την κατάρριψη του ρωσικού επιβατικού αεροπλάνου πάνω από τη χερσόνησο του Σινά… 
ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ 

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, ο Γιάννης Κακουλίδης


Ο συγγραφέας, στιχουργός και διαφημιστής άφησε την τελευταία του πνοή, χτυπημένος από τον καρκίνο στο συκώτι και στον οισοφάγο.
Ο  Γιάννης Κακουλίδης άφησε την τελευταία του πνοή,  τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, στις 3.00 μ.μ, από το νεκροταφείο Πεντέλης
Ο αξέχαστος Γιάννης Κακουλίδης, είχε διαγνωσθεί με τη νόσο μόλις δύο εβδομάδες πριν...
Ο Γιάννης Κακουλίδης γεννήθηκε το 1946 στον Πειραιά.
Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και νομικά στο Παρίσι.
Έγραψε ποίηση, θέατρο, πεζό, κινηματογραφικά σενάρια και στίχους για πάνω από πεντακόσια γνωστά ελληνικά τραγούδια. Ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σε πολλά περιοδικά, ελληνικά και ξένα, μεταφρασμένα στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ουγγρικά, καθώς και σε ανθολογίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αμερική και την Ουγγαρία
Τιμήθηκε δύο φορές με το Α΄ βραβείο του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης (1965 & 1972).

Στις 8:00 μ.μ. η ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ 2015, της Ενωσης Κρητών Αμαρουσίου

ΤΣΙΠΡΑΣ:Σιγά μην κλάψω - σιγά μην φοβηθώ, εγώ στην Μερκελ δίπλα - πλέον θα πορευτώ!

«Tελείωσε» την «Επιτροπής Αλήθειας» για το Δημόσιο χρέος, o νέος Γερμανοτσολιάς Ν. Βούτσης!

Τη λήξη των εργασιών της περίφημης «Επιτροπής Αλήθειας» για το Δημόσιο χρέος, που είχε συγκροτήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σηματοδότησε ο διάδοχός της στην Προεδρία του σώματος, Νίκος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, με έγγραφό του, βάζει «λουκέτο» στην επιτροπή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία, ως γνωστόν, είχε ως στόχο –βάσει και του πορίσματος που εξέδωσε- να τεκμηριώσει  ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι απεχθές, επαχθές και επονείδιστο και, ως εκ τούτου, πρέπει να διαγραφεί.

 Πάντως, η αντίδραση της τέως Προέδρου της Βουλής, μέσω twitter, ήταν οργίλη. 
«Προφανώς δεν αντέχει ο Αλέξης Τσίπρας στην ιδέα ότι θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα και την εγκληματικότητα των μέτρων», έγραψε, για να προσθέσει με κάπως απειλητικό τόνο ότι «η επίσημη απάντηση της επιτροπής θα έρθει όταν ενημερωθούν και επισήμως τα μέλη της. Και δε θα αρέσει στους νεομνημονιακούς». 

ΕΝΟΤΗΤΑ: Ο Νόμος για τα ανταποδοτικά τέλη & οι φόβοι του Δημάρχου

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ:«κάποιοι μάλλον θέλουν να βγάλουμε νόμους του Βουνού...»!
Στην τελευταία συνεδρίαση (10-11-2015) η παράταξή μας, καθώς και άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας, πρότεινε να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη σε μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις προκειμένου να ανακουφιστούν οι φτωχότεροι συμπολίτες και να γίνουν και έργα στις περιοχές που πλήττονται από τη λειτουργία τους.
Απαντώντας ο Δήμαρχος, είπε: 
«κάποιοι μάλλον θέλουν να βγάλουμε νόμους του… Βουνού, αλλά εμείς τους κακούς νόμους αγωνιζόμαστε να τους ανατρέψουμε με άλλους τρόπους».
Να δηλώσουμε από την αρχή ότι εμείς τιμάμε αυτούς που έβγαλαν την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης τους «νόμους του βουνού» για να απελευθερωθεί η πατρίδα και να επιβιώσει ο Ελληνικός λαός, όταν κάποιοι άλλοι συνεργάζονταν με τους κατακτητές.
Για να πάμε στην ουσία, ο κ. Δήμαρχος  αν έχει την πολιτική βούληση να επιβαρύνει τις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις δεν χρειάζεται να ανατρέψει κανένα «κακό νόμο» γιατί είναι κάτι που προβλέπεται από τη σημερινή νομοθεσία.
Σύμφωνα με το νόμο 1828/89, άρθρο 25, παρ. 14 ορίζεται ότι:

Σύσταση Ομάδας έργου Περιφέρειας - ΟΑΚΑ, για έργα & πολιτιστικές εκδηλώσεις

Τη σύσταση ομάδας έργου της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα και του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης», με αντικείμενο την καταγραφή των αναγκών και την ανάληψη στοχευμένων δράσεων για τις ανάγκες του σταδίου, αποφάσισαν ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος με τον Πρόεδρο του ΟΑΚΑ Νίκο Κιάο και το Συντονιστή Γενικό Διευθυντή Σάββα Ανεστιάδη, σε συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του γηπέδου.

Σκοπός της ομάδας έργου θα είναι η συντήρηση και «αναζωογόνηση» του ΟΑΚΑ, ώστε να καταστεί ζωντανός χώρος άθλησης και πολιτισμού.

Προτεραιότητα θα δοθεί στην ενεργειακή ανβάθμιση και την διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Το κέντρο προσφύγων στην Ειδομένη επισκέφτηκε ο Γ. Πατούλης

Επίσκεψη στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Ειδομένη, στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, πραγματοποίησε σήμερα χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη και από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης Λ. Κυρίζογλου.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί για τα προβλήματα που διαχειρίζεται καθημερινά η Δημοτική Αρχή Παιονίας σε συνεργασία με ανθρωπιστικές και εθελοντικές οργανώσεις  συντονίζοντας την  έξοδο χιλιάδων προσφύγων από την Ειδομένη προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παιονίας κ. Γκουντενούδη,  κατά μέσο όρο 5-6 χιλιάδες άνθρωποι περνούν καθημερινά από το κέντρο φιλοξενίας στην Ειδομένη. 
Η Δημοτική Αρχή καταβάλει μεγάλες προσπάθειες με τα μέσα που διαθέτει ώστε να βρεθούν και να διαμορφωθούν χώροι προσωρινής φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων και να διαχειριστεί τη δύσκολη για όλους κατάσταση, απαλύνοντας στο μέτρο του εφικτού τα προβλήματα.

Αύριο η ποδηλατάδα στο Δάσος Συγγρού, μαθητών & Γονέων του 10ου δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου