Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Ενημερωτική συνάντηση Γ. Πατούλη, με εκπροσώπους παρατάξεων της αντιπολίτευσης

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Αμαρουσίου συνάντηση του δημάρχου, με τους εκπροσώπους παρατάξεων της αντιπολίτευσης. 
Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι», εκπροσωπήθηκε από το δημοτικό σύμβουλο κ. Π. Κούκουζα (ο επικεφαλής της, κ. Λευτέρης Μαγιάκης βρισκόταν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α.) και η παράταξη «Μαρούσι η πόλη μας» από τον επικεφαλής της κ. Κώστα Βλάχο
Οι υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας δεν προσήλθαν στη συνάντηση.    
Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο εκπρόσωπος της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι» κατέθεσε τις απόψεις της παράταξης για τα δύο ζητήματα που έχουν απασχολήσει την Αυτοδιοίκηση τις τελευταίες ημέρες :
Α. Για τη φημολογούμενη κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, ο κ. Πέτρος Κούκουζας, αφού δήλωσε την κατηγορηματική αντίθεση της παράταξης σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, επεσήμανε πως στο παρόν πολυνομοσχέδιο, δεν υπάρχει καμία διάταξη από την οποία να προκύπτει κάποιος παρόμοιος σχεδιασμός από την Κυβέρνηση.

ΣΥΝάντηση Γ. Καραμέρου - Ν. Κιάου, για την συνεργασία Περιφέρειας Αττικής & ΟΑΚΑ

Συνάντηση με σκοπό τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος, ο Πρόεδρος του ΟΑΚΑ, Νίκος Κιάος και ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ, Σάββας Ανεστιάδης.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 19/10/15 στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού συγκροτήματος συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:
Η συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής σε απαραίτητα τεχνικά έργα επισκευών ή αξιοποίησης χώρων του ολυμπιακού συγκροτήματος προς όφελος των πολιτών.

Ασφαλιστικό ...

Γερμανικό BULLYING σε βάρος της πατρίδας μας

           Η Ελλάδα ουσιαστικά, ποτέ της δεν απελευθερώθηκε! 
Ιδρύθηκε από τους τοκογλύφους, για να αποτελέσει το απόλυτο "πειραματόζωο" της εποχής των εθνικών κρατών. Να αποτελέσει το "μέτρο" των αντοχών όλων των κρατών, το "κλειδί" όλων των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Από τη σημερινή θυσία της περιμένουν να σωθούν οι ΗΠΑ. 
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...
Στις περιπτώσεις βιασμών, η βασική τεχνική υπεράσπισης των βιαστών είναι πολύ συγκεκριμένη: Όταν δεν μπορείς να αμφισβητήσεις τη λογική των στοιχείων, τα οποία αποδεικνύουν έναν αναμφισβήτητο βιασμό, πηγαίνεις και αμφισβητείς την ηθική τού θύματος. 
Πηγαίνεις στο "ναι μεν, αλλά". Πηγαίνεις στη λογική τής συνυπευθυνότητας: 
Ναι μεν υπήρξε θύμα βιασμού, αλλά έφταιγε κι αυτό. 
Ναι μεν βιάστηκε, αλλά τα "ήθελε" κι αυτή. 
Αν κατορθώσεις και "θεμελιώσεις" έστω και ένα "ψήγμα" δικαίου στον θύτη, έχεις κερδίσει στην ουσία τη "δίκη", εφόσον αντιστρέφονται οι όροι τής ίδιας της δίκης. 
Το αντικείμενο της δίκης παύει να είναι η κτηνωδία τού θύτη, η οποία είναι δεδομένη, αμετάβλητη και ακέραιη, και αντικείμενο γίνεται η ηθική τού θύματος. Η ηθική του θύματος, η οποία δεν είναι δεδομένη, δεν είναι αμετάβλητη και το ποσοστό της είναι "μαχητό".
Αυτό είναι το ζητούμενο. Από μια υπόθεση κτηνωδίας τού θύτη, ο οποίος δεν σεβάστηκε μια ανθρώπινη ύπαρξη και τη βίασε, πηγαίνεις σε μια υπόθεση σύγκρουσης μεταξύ δύο μερών, έστω και όχι ισοδύναμων. Το διακύβευμα της δίκης παύει να είναι το "πόσο" τής τιμωρίας τού κτήνους, αλλά του "πόσο" τα "ήθελε" η "ανήθικη". 
Από εκεί και πέρα αρχίζει ο εξευτελισμός τού θύματος και χάνεται ο έλεγχος. 

«Πιάσαν όλα τα γεφύρια» & τους κλάσαμε ...τ' @ρχίδι@!

Είναι αδύνατον να παρακολουθήσεις τα όσα σκαρφίζονται για να επιβάλλουν νόμους, χαράτσια, προαπαιτούμενα και ό,τι άλλο έχουν συμφωνήσει με τους Βρυξελλιώτες και το πασάρουν ως ισοδύναμο. 
Τα δίποδα της εξουσίας έχουν πάρει φόρα και δεν λογαριάζουν πια ούτε σε ποιους απευθύνονται ούτε τι έχουν περάσει έξι ολόκληρα χρόνια από τις προηγούμενες ΓερμανοΤσολιαδοκυβερνήσεις οι κατακτημένοι Έλληνες. 
Λες και έχουν μηδενίσει το κοντέρ και ξαναρχίζουν τον βούρδουλα εναντίον του λαού πολύ πιο βίαια αλλά όχι βέβαια εναντίον του όχλου τους που συνεχίζει να τους υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια. 
Δεν χρειάστηκε η Γερμανία να δώσει συντάξεις τους Ταγματασφαλίτες βετεράνους και στους απογόνους τους. 
Τους βόλεψαν όλους οι μεταπολεμικές εξουσίες μέχρι τρίτη γενιά. 
Από περίπτερο μέχρι Υπουργείο έναν απόγονο ταγματασφαλίτη θα βρεις.
Αν τα προαπαιτούμενα που μόλις πέρασαν από την Βουλή είναι μόνο το 30% του συνόλου που απαιτούν οι ηγεμόνες της Ε.Ε είναι τόσο  φρικαλέα, φανταστείτε τι έχει να γίνει με το πού θα μπουν την Άνοιξη οι υπογραφές για το Μνημόνιο 3

Αύριο η Ετήσια Τακτική Γ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, σας προσκαλεί στην Ετήσια  Τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει στο χώρο του σχολείου μας την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 19.30
Σε περίπτωση μη επιτεύξεως απαρτίας η γενική συνέλευση θα επαναληφθεί σύμφωνα με το καταστατικό την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου2015 και ώρα 19.30.
Τα θέματα της Γενικής  Συνέλευσης είναι:

1.Ενημέρωση – Έγκριση πεπραγμένων Δ.Σ. από Φεβρουάριο 2015
2.Έγκριση  Οικονομικού απολογισμού από  Φεβρουάριο 2015
3.Ενημέρωση για δράσεις του Συλλόγου για το τρέχων σχολικό έτος
4.Προτάσεις γονέων
5.Καθορισμός ημερομηνίας εκλογών για νέα Δ.Σ. εντός του 2016.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Τρόφιμα & είδη 1ης ανάγκης για τους πρόσφυγες συγκεντρώνει ο Σύλλογος Ψαλιδίου

                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους για να βρουν μια καλύτερη τύχη, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, έχουν προσωρινά βρει καταφύγιο στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου υπό πολύ δύσκολες συνθήκες.
Ο ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ - ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΨΑΛΙΔΙΟΥ «ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ»στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών δράσεών του και προκειμένου να συνδράμει στην στήριξη και βοήθεια των ανθρώπων αυτών, καλεί όλους τους συμπολίτες μας, να προσφέρουν κάθε είδους βοήθεια, σε τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης.
Για την συγκέντρωση των παραπάνω ειδών που θα προσφερθούν, τα γραφεία του Συλλόγου, θα είναι ανοιχτά από σήμερα Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή 23/10/2015 από 6 έως 9 μ.μ.
Ενδεικτικά αναφέρονται τα είδη που θα μπορούσαν να προσφερθούν:

ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ:Στις 5:30 μ.μ, η τελετή των εγκαινίων στην Κοκκινιά

ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή των εγκαινίων στο νέο στέκι της ΣΠΙΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ στο Μαρούσι, που θα λειτουργεί στα όρια των περιοχών Κοκκινιά και Σωρού, στη διεύθυνση Μεσογείων 82 (δίπλα στο ΚΕΠ).


Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΠΕΝΤΕ (5) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. 7η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. Έκθεση Εσόδων- Εξόδων Γ΄ τριμήνου οικονομικού έτους 2015 του Δήμου Αμαρουσίου
3. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Η Αριστερή Δικτατορία


H πολιτική που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα έμμεσα, από τις ξένες δυνάμεις, θυμίζει την εποχή της κατοχής από τους ναζί - όπου είχαν εγκαταστήσει μία δικής τους επιλογής επίορκη κυβέρνηση, λεηλατώντας ανεμπόδιστοι τα πλούτη της χώρας
 «Η κυριολεκτικά εφιαλτική σιωπή των Ελλήνων, η οποία φυσικά θεωρείται ως έγκριση της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, μπορεί να εξηγηθεί μόνο με το γνωστό πείραμα - όπου τοποθετείται ένας βάτραχος σε χλιαρό νερό, ανεβάζει σταδιακά ο θύτης του τη θερμοκρασία, προσέχοντας να τη συνηθίσει, έως ότου τελικά ο βάτραχος καίγεται, χωρίς καν να το καταλάβει» (Βασιλης Βιλιάρδος).
Οι περισσότεροι γνωρίζουν το παράδειγμα με τις δύο αγελάδες, το οποίο επεξηγεί τα διάφορα οικονομικά και πολιτικά συστήματα, με έναν αρκετά ιδιόρρυθμο, παραστατικό τρόπο. 
Σύμφωνα με αυτό, σοσιαλισμός σημαίνει ότι έχει κάποιος δύο αγελάδες, οπότε του δίνεται η εντολή, εάν δεν το κάνει μόνος του, να δώσει τη μία στο γείτονα του.

Στην περίπτωση του εφαρμοσμένου σοβιετικού κομμουνισμού η κυβέρνηση, η κομματική «νομενκλατούρα» καλύτερα, του έπαιρνε και τις δύο αγελάδες, δίνοντας του λίγο γάλα. 
Από την άλλη πλευρά, στα φασιστικά συστήματα, ο εκάστοτε δικτάτορας κατάσχει τις δύο αγελάδες, πυροβολώντας όποιον φέρει αντίρρηση.
Όσον αφορά το νεοφιλελευθερισμό, με τη δεξιά ή με τη σύγχρονη αριστερή του «παραλλαγή», 
η κυβέρνηση κατάσχει τις δύο αγελάδες αφού προηγουμένως υπερχρεώσει τους ιδιοκτήτες τους, προσφέροντας τες στην οικονομική ελίτ, διεθνή ή ξένη - παρέχοντας στο λαό μία ελάχιστη ποσότητα γάλατος, με δίκαιο και ηθικό δελτίο.
Τέλος στο ναζισμό, τον οποίο έχουν αποκηρύξει έξυπνα οι Γερμανοί, προσπαθώντας να πείσουν ότι δεν έχει καμία σχέση με τους ίδιους, αλλά με κάποιους άλλους, εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους, τους ναζί, ισχύει κάτι ανάλογο με το φασισμό.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ενθουσίασε τους Μαρουσσιώτες η «1η ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΑΝΤΑΔΑ»


Μια ξεχωριστή εμπειρία, την αναβίωση της ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΝΤΑΔΑΣ, έζησαν οι χιλιάδες κόσμου που επισκέφθηκαν το Μαρούσι το βράδυ του Σαββάτου 10 Οκτώβρη 2015, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της «Λευκής Νύχτας» που διοργάνωσε ο Δήμος & ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαρουσίου.
Κρήτες καλλιτέχνες, λυράρηδες, λαουτιέρηδες, μαντολινάτορες, τραγουδιστές, χορευτές και δεκάδες μέλη Κρητικών Πολιτιστικών Συλλόγων, ντυμένοι με παραδοσιακές κρητικές φορεσιές, σεργιάνησαν τους κεντρικούς δρόμους του Μαρουσιού τραγουδώντας, χορεύοντας και κερνώντας τον κόσμο τσικουδιά και κρητικά εδέσματα.
Αναμείχθηκαν με τον κόσμο, μικροί και μεγάλοι έγιναν μια παρέα και οι δρόμοι πλημμύρισαν με άρωμα Κρήτης.
Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΑΝΤΑΔΑ, ένα γνήσιο παραδοσιακό κρητικό έθιμο, πρώτη φορά διαδραματίστηκε στο Μαρούσι.
Η ιδέα της αναβίωσής της ξεκίνησε από τον δάσκαλο παραδοσιακών χορών Δημήτρη Τζαγκαράκη και υλοποιήθηκε με πρωτοβουλίες της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» με τη συνεργασία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων, της Ένωσης Κρητών Χαλανδρίου «Ο Ψηλορείτης», του Ιστορικού Λαογραφικού Οικομουσείου Αιγάλεω (ΙΛΟΑ), του Συλλόγου Ανωγειανών Αθήνας «Το Ιδαίον Άντρον», του Συλλόγου Κρητών Βύρωνα, του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορείτης», του Συλλόγου Κρητών και Φίλων  Νέας Πεντέλης «Η Αρετούσα», του Συλλόγου Κρητών Πετρούπολης «Η Μεγαλόνησος», του Συλλόγου Κρητών Πεύκης - Λυκόβρυσης ''Ο Τάλως'', του Συνδέσμου Κρητών Νέου Ηρακλείου Αττικής «Η Μεγαλόνησος».

«Αλληλέγγυες Νότες» στο ΙΔΙΟΜΕΛΟ, «Με καημό & μ’ όνειρο»


Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου η μουσική ομάδα αλληλεγγύης «Αλληλέγγυες Νότες» έρχεται να κάνει στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» ένα μουσικό ταξίδι στην πλούσια επικράτεια της ελληνικής μουσικής, με τραγούδια αγαπημένα και γνωστά, της χαράς, του καημού, αλλά και του γλεντιού.
Από τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Σταύρο Ξαρχάκο και τον
Μάνο Λοϊζο, μέχρι τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Άκη Πάνου & τον Μάρκο Βαμβακάρη,
θα τραγουδήσουμε «Με καημό και μ’ όνειρο»!
Ο Γιώργος Πίντζος, στην κιθάρα και στο τραγούδι, ανέλαβε και την οργάνωση της βραδιάς.
Μαζί του στο μπουζούκι ο Ιωσήφ Πικουλίδης.  Συμμετέχουν επίσης ο Χρήστος Τσορβάς στο μπουζούκι και στον μπαγλαμά, η Βίλλυ Κεραμά, στο τραγούδι και στο μπεντίρ και μαζί τους η ομάδα των τραγουδιστών:
Θέμης Αδαμόπουλος, Λιάνα Ανδρεοπούλη,
Αρετή Βρυσανάκη, Γιούλη Γεωργοπούλου,
Μανώλης Γιούργος, Γεωργία Δεληγιαννοπούλου,
Γιάννης Παπαθύμνιος, Πέτρος Πετρόπουλος, Εριφύλη Σαββίδη, Νάσια Σταματάρα,
Σταύρος Φατούρος