Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

«Πλημμύρισε» από καταναλωτές η «2η Λευκή Νύχτα» στο Μαρούσι!

Χιλιάδες καταναλωτών και επισκεπτών από όλη την Αττική κατέκλυσαν τους πεζόδρομους του εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου συμμετέχοντας στη 2η Λευκή Νύχτα που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, σε μια προσπάθεια τόνωσης της τοπικής αγοράς αλλά και ανάδειξης του ιστορικού κέντρου της πόλης μέσα από μία ατμόσφαιρα γιορτής όπου φορείς, σύλλογοι της πόλης, αγαπημένοι καλλιτέχνες και μουσικοί προσέφεραν καλλιτεχνική νότα στη βραδιά.
Σε ατμόσφαιρα αδιαχώρητου περισσότερα από 500 εμπορικά καταστήματα υποδέχθηκαν τους καταναλωτές από τις 7 το απόγευμα μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα με ασυναγώνιστες προσφορές, κεράσματα και γιορτινή διάθεση.
Εκτός από τους καταστηματάρχες αλμυρά και γλυκά κεράσματα προσέφεραν δωρεάν στον κόσμο και οι εταιρίες χορηγοί της βραδιάς.
 Τη σκυτάλη μετά τα μεσάνυχτα πήραν τα καταστήματα αναψυχής που πλημμύρισαν από κόσμο που διασκέδασε μέχρι πρωίας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους όπως και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Γ. Νικολαράκο, περιηγήθηκε στους πεζόδρομους του κέντρου, επισκέφτηκε καταστήματα, συνομίλησε με εμπόρους και πολίτες, παραβρέθηκε στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στις πλατείες της πόλης.

Αύριο στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΔΕΚΑ ΕΠΤΑ(17) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 13 Oκτωβρίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Διαγραφή οφειλής από μισθώματα κενωθέντος περιπτέρου επί της οδού Δωδεκανήσου 17 Μαρούσι, λόγω παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης σε ιδιώτη και βεβαίωση του ορθού ποσού από τους με υπ αριθ.302/28.04.2015 και  με υπ αριθ.333/30.04.2015 Χ.Κ. Υπόθεση : ΔΗΜΑΣ ΒΑΣΗΣ - ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις  Κ.Ο.Κ. και επαναβεβαιώσεις σε αλλους χρεώστες(υποθ. ETAIΡΕΙΑ ΠΡΑΞΙΣ ΑΝ ΕΤ ΕΜΠΟΡΙΚΗ)
3. Επιστροφή ποσού 185,00 ευρώ ως αχρεωστήτως καταβληθέντος από παράβολο αλλοδαπού Υπόθεση : "Μαρία Βενέτη & Σια Ο.Ε."
4. Επιστροφή ποσού 185,00 ευρώ ως αχρεωστήτως καταβληθέντος από παράβολο αλλοδαπού Υπόθεση : "Μουφλουζέλη Ειρήνη"
5. Έγκριση  3ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του  Ν.Π.Δ.Δ.  «Οργανισμός   Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου “Αμαρυσία Αρτεμις” (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.)»  οικονομικού έτους 2015

«Η Ρένα των σκουπιδιών & των εργολάβων» & το κυνήγι ... μαγισσών!!!

Όχι ένα, όχι δύο, αλλά πολλά φαντάσματα πλανήθηκαν μέσα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, το οποίο συνεδρίασε πριν από λίγες ημέρες για να κρίνει τα έργα και τις ημέρες της Ρένας Δούρου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Φαντάσματα που δεν κατονομάστηκαν, αν και η «μικρή πρωθυπουργός» μίλησε ξανά και ξανά για «τρομερές συμμαχίες», «περίεργα αμαλγάματα» και «ετερόκλητα συμφέροντα», που την πολεμούν νυχθημερόν, υπαινισσόμενη μάλιστα και προσφυγή της στη Δικαιοσύνη.
Όσοι πάντως βρέθηκαν και παρακολούθησαν την επτάωρη συνεδρίαση διαπίστωσαν ότι το πρώτο «φάντασμα» που τρόμαξε την περιφερειάρχη ήταν ένας φωτορεπόρτερ!
Και κάπου εδώ έρχεται η ώρα να ευλογήσουμε τα γένια μας καθώς το περιστατικό - και όχι μόνο αυτό - συνδέεται ευθέως με το δημοσίευμα του UNFOLLOW: 
«Η Ρένα των σκουπιδιών και των εργολάβων», στο τεύχος του Οκτωβρίου 2015, και τη φωτογραφία του όπου η περιφερειάρχης εμφανίζεται πλάι-πλάι με τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη να ανταγωνίζονται ευθέως σε «τηλεοπτική κομψότητα» και κόστος κτήσης αξεσουάρ ένδυσης.
Η κυρία Δούρου είχε μόλις τελειώσει την πρωτομιλία της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, απειλώντας με μηνύσεις όσους της ασκούν κριτική.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Γ. Καραμέρος:«Στο Βόρειο τομέα κάνουμε το εθνικό & περιφερειακό σχέδιο, πράξη»

Η ομιλία Αντιεριφερειάρχη Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ)
Κύριε πρόεδρε, αγαπητοί φίλοι, κύριοι συνάδελφοι του πρώτου και του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης.
Σήμερα συζητάμε ένα ζήτημα μείζονος σημασίας, όχι όμως αποκομμένοι από  τον εθνικό σχεδιασμό ή τους ευρωπαϊκούς στόχους, θα έπρεπε επίσης… όχι εγκλωβισμένοι στην μικροπολιτική ή συμφεροντολογική σκοπιά του καθενός,
αλλά ενταγμένοι, όπως αυτός ο σχεδιασμός, στις ανάγκες μιας κοινωνίας και κάθε Δήμου ξεχωριστά για ένα θέμα ζωτικής σημασίας.
Ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός είναι  απόλυτα εναρμονισμένος ως προς τους στόχους του με τον εθνικό σχεδιασμό.
Προάγει την κυκλική οικονομία και θα δώσει στην Αττική μερίδιο από τον πανελλαδικό στόχο κύκλου εργασιών 1,5 δις και 16.000 νέων θέσεων εργασίας την επόμενη 5ετία.
Σε αντιδιαστολή με το προηγούμενο συγκεντρωτικό μοντέλο, που βασιζόταν στις προδιαγραφές αποδοτικότητας των εργολάβων, προωθώντας τα συμφέροντά τους, ο σημερινός σχεδιασμός μπορεί να λειτουργήσει ως παράδειγμα για όλη την Ελλάδα, φέρνοντας την χώρα πιο κοντά στον κοινοτικό στόχο ως το 2020.
Μέσα από ανοικτές διαδικασίες αυτή η αναθεώρηση του Περιφερειακού σχεδιασμού έχει σχεδιαστεί ΠΙΣΤΑ στις αρχές και τις κατευθύνσεις του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) επομένως και τις βασικές αρχές του εθνικού δικαίου όπως αυτό απορρέει από την εφαρμογή του νόμου 4042/2012.

Kαλεί Γιώργο Πατούλη αύριο ... o Εισαγγελέας!!!

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Tην Τρίτη στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. Eξέταση ένστασης που αφορά στο διαγωνισμό για την προμήθεια υδραυλικών υλικών για τη  συντήρηση και επισκευή κτιριακών εγκαταστάσεων
3. Έγκριση απόδοσης λογαριασμού χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα του υπαλλήλου του Δήμου Γιάννη Δ. Καραμεσούτη για την ρυμούλκηση των βαρέων οχημάτων του Δήμου Αμαρουσίου, λόγω βλαβών από την διέλευση για τον Χ.Υ.Τ.Α.

Στηρίζει την συγκέντρωση ενάντια στη «Λευκή νύχτα», η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, η δημοτική αρχή Πατούλη οργανώνει στο Μαρούσι άλλη μία πολυδιαφημισμένη «Λευκή νύχτα». Μία νύχτα, όπου φιλοδοξεί να προβληθεί ο δήμος και να τονωθεί η τοπική εμπορική δραστηριότητα.
Όμως, η συγκεκριμένη νύχτα δεν πρόκειται να είναι «λευκή» για όλους:
Για τους εργαζόμενους στις τοπικές επιχειρήσεις, πολύ περισσότερο ως «μαύρη» μπορεί να χαρακτηριστεί εκείνη η πρωτοβουλία, που απαιτεί να εργαστούν ακόμα και το Σαββατόβραδο,
μέχρι και (πολύ) μετά τα μεσάνυχτα! Από ότι φαίνεται δεν ανήκουν όλοι στο «καταναλωτικό κοινό» που απευθύνεται η δημοτική αρχή και ο Εμπορικός Σύλλογος και κάποιοι χρειάζεται να κάνουν
«μία θυσία ακόμα» - η πρώτη θα είναι άλλωστε τα χρόνια του μνημονίου;
Η άνευ όρων επιμήκυνση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων είναι ένα ακόμα επεισόδιο της πολιτικής πού έρχεται να τσακίσει το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων.

ΟΧΙ στις «Λευκές νύχτες»... λένε οι «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ»

ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ «ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ»...
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΥΧΤΑ & ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ!
Η Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» στηρίζει και συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο βάρβαρο καθεστώς της «Λευκής Νύχτας» που διοργανώνει το «Συντονιστικό Δράσης Ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας & τα Απελευθερωμένα Ωράρια» το Σάββατο 10 Οκτώβρη στις 6:00 μ.μ. στο σταθμό Αμαρουσίου του ΗΣΑΠ.
Για μια ακόμα φορά αυτό το Σάββατο, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Πατούλης σε συνεργασία με τον τοπικό εμπορικό σύλλογο, οργανώνουν άλλη μια φανταχτερή φιέστα υπό την αισχρή ονομασία «Λευκή Νύχτα». 
Πίσω από τα κάθε λογής δρώμενα και θεάματα που οργανώνει η δημοτική αρχή εκείνη την μέρα, βρίσκεται η ουσία τέτοιων μεθοδεύσεων: η άνευ όρων επιμήκυνση του ωραρίου εργασίας των εμπορικών καταστημάτων!
Ουσιαστικά, οι περίφημες «Λευκές Νύχτες» των δημάρχων και των εργοδοτών του εμπορίου επιβάλλουν σε χιλιάδες εργαζόμενους ωράρια-λάστιχο αναγκάζοντάς τους να δουλέψουν ως και τις 12 τα μεσάνυχτα!
Μάλιστα, αυτή ακριβώς η άθλια συνθήκη για τους εργαζόμενους αποτελεί και την διαφημιστική πρωτοτυπία ώστε να καλεστεί το «καταναλωτικό κοινό» να συμμετάσχει και να «τονώσει» την κίνηση και τον τζίρο της τοπικής αγοράς.
Ο λαός του Μαρουσιού δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια!

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

                   ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 18:00 ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
           Ιδιωτικοποιήσεις, λευκές νύχτες, εργασιακός μεσαίωνας
                           Πάμε Μαρούσι, πάμε μνημόνιο...

«Λευκή Νύχτα» αύριο στο Μαρούσι

Από τις 7:00 μ.μ. & μέχρι μετά τα μεσάνυχτα, το εμπορικό κέντρο της πόλης σας περιμένει με μοναδικές συναυλίες, λαϊκό και κρητικό γλέντι, πλούσια events και πολλά δώρα στα εμπορικά καταστήματα
Μία «ξεχωριστή» νύχτα υπόσχεται στους επισκέπτες του το Εμπορικό Κέντρο Αμαρουσίου το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 από τις 7 το απόγευμα έως και μετά τα μεσάνυχτα.

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Εως & τη Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης  του Δήμου Αμαρουσίου, στο οποίο θα υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ &  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η υποβολή αιτήσεων εκπαιδευομένων.
Η συμμετοχή  και το ενδιαφέρον των δημοτών Αμαρουσίου είναι ήδη πολύ μεγάλη.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δήμο Αμαρουσίου

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου(ΟΚΟΙΠΑΔΑ) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.
Η 20η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο            ( Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) κατά τις ημέρες και ώρες:

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Νέο στέκι αποκτά στο Μαρούσι η «ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» του Δήμου Αμαρουσίου

Εγκαίνια Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 5:30μμ, Μεσογείων 82 (δίπλα στο ΚΕΠ)
 Ένα νέο στέκι αποκτά στο Μαρούσι η «ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» του Δήμου Αμαρουσίου, μετά την επιτυχημένη λειτουργία της τα  δύο τελευταία χρόνια στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη στο πλαίσιο των πρότυπων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος Αμαρουσίου  για την  υποστήριξη όλων των κατοίκων.

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΔΩΔΕΚΑ(12) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 6  Οκτωβρίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Τροποποίηση σχεδίου στην ιδιοκτησία "Βογιατζή καιι ΒΟΣΤΑΝΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ" εντός του Ο.Τ. 387 επί της οδού Τερπάνδρου στην περιοχή "ΝΕΑ ΛΕΣΒΟΣ" του Δήμου μας, μετά από δικαστική απόφαση.
2. Έγκριση ή μη χωροθέτησης κενωθέντων περιπτέρων στο Δήμο Αμαρουσίου (υποθέσεις: Παναγή Τσαλδάρη & Κίμωνος, Ακακιών 29, Σωρού 17 και Πεντέλης 44-46)
3. Χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (Κέντρο Διασκέδασης)", του ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ. 215 (-6,10μ υπόγειο)