Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Εως & τη Δευτέρα η υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης  του Δήμου Αμαρουσίου, στο οποίο θα υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ &  ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η υποβολή αιτήσεων εκπαιδευομένων.
Η συμμετοχή  και το ενδιαφέρον των δημοτών Αμαρουσίου είναι ήδη πολύ μεγάλη.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δήμο Αμαρουσίου

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου(ΟΚΟΙΠΑΔΑ) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.
Η 20η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο            ( Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) κατά τις ημέρες και ώρες:

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Νέο στέκι αποκτά στο Μαρούσι η «ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» του Δήμου Αμαρουσίου

Εγκαίνια Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στις 5:30μμ, Μεσογείων 82 (δίπλα στο ΚΕΠ)
 Ένα νέο στέκι αποκτά στο Μαρούσι η «ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» του Δήμου Αμαρουσίου, μετά την επιτυχημένη λειτουργία της τα  δύο τελευταία χρόνια στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη στο πλαίσιο των πρότυπων κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος Αμαρουσίου  για την  υποστήριξη όλων των κατοίκων.

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΔΩΔΕΚΑ(12) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 6  Οκτωβρίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Τροποποίηση σχεδίου στην ιδιοκτησία "Βογιατζή καιι ΒΟΣΤΑΝΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ" εντός του Ο.Τ. 387 επί της οδού Τερπάνδρου στην περιοχή "ΝΕΑ ΛΕΣΒΟΣ" του Δήμου μας, μετά από δικαστική απόφαση.
2. Έγκριση ή μη χωροθέτησης κενωθέντων περιπτέρων στο Δήμο Αμαρουσίου (υποθέσεις: Παναγή Τσαλδάρη & Κίμωνος, Ακακιών 29, Σωρού 17 και Πεντέλης 44-46)
3. Χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (Κέντρο Διασκέδασης)", του ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ. 215 (-6,10μ υπόγειο)

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

«Γέφυρα πάνω από ανήσυχα νερά» το Σάββατο στο «ΙΔΙΟΜΕΛΟ»

Το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου, στο πάντα φιλόξενο «ΙΔΙΟΜΕΛΟ», με τη συνδρομή του εξαιρετικού πιανίστα Σωτήρη Σαραντάκου,
 η τραγουδίστρια Καίτη Μάρακα θα ξαναρίξει μουσική γέφυρα πάνω απ' τις έγνοιες μας και τ' ανήσυχα νερά που διασχίζουμε, 
σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
Θ’ακουστούν, ανάμεσα σ’ άλλα, τραγούδια των: 
Θ. Παπακων/νου, Δ. Σαββόπουλου, Μ. Λοΐζου, Σ. Ξαρχάκου, 
Δ. Λάγιου, Δ. Παπαδημητρίου, Α. Θωμόπουλου, 
Θ. Μικρούτσικου.  
Για πρώτη φορά, θα μοιραστεί μαζί μας εφτά ξένα τραγούδια 
(των P. Simon, Enya και G. Moustaki,  αποδοσμένα στα ελληνικά από την ίδια.
Έναρξη: 20.30

1η Κρητική Καντάδα στο Μαρούσι

Σε ιδιωτική εταιρία για 12 χρόνια ο Οδοφωτισμος της πόλης!!!

           «ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ»
 Με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Σεπτεμβρίου παραχωρείται για 12 χρόνια σε ιδιωτική εταιρία η αναβάθμιση, διαχείριση και συντήρηση όλου του Δημοτικού Οδοφωτισμού της πόλης.
Μια πολύ κρίσιμη κοινωνική υπηρεσία του Δήμου που διαχειρίζεται η Δ/ση Περιβάλλοντος και η Δημοτική Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού και πληρώνεται από τους δημότες μέσω των ανταποδοτικών τελών, επιχειρείται να περάσει στα χέρια εργολάβων.
 Όταν σε όλη την Ευρώπη οι Δήμοι ξαναπαίρνουν στα χέρια τους τις Υπηρεσίες που είχαν ιδιωτικοποιήσει την προηγούμενη δεκαετία, η διοίκηση Πατούλη παραμένει πιστή στο δογματικό νεοφιλελευθερισμό της σχολής Φούχτελ.
 Απεμπολεί τη συνταγματική της υποχρέωση να υπερασπίσει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου και ταυτόχρονα υποβαθμίζει μέχρι ουσιαστικής διάλυσης το τεχνικό δυναμικό του Δήμου. Αδιαφορεί για το εργασιακό μέλλον των δημοτικών υπαλλήλων και υποθάλπει την απασχόληση των 400€ το μήνα.
Η αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους για μείωση δαπανών, καλύτερη ποιότητα φωτισμού & προστασία του περιβάλλοντος είναι απαραίτητη.
Αυτό όμως μπορεί να γίνει με χρηματοδότηση του Δήμου και όχι με την εκχώρηση σε ιδιώτες.

Πού πάμε κύριοι; «Λευκή Νύχτα ... Σάββατο 10 Οκτωβρίου & γρήγορα»!!!

Πρωταγωνιστής σε ένα βίντεο, το οποίο θυμίζει αρκετά το προεκλογικό σποτ του Παναγιώτη Λαφαζάνη, είναι ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.
Ο κ. Πατούλης, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Γιάννη Νικολαράκο διαφημίζουν με ένα ευφάνταστο τρόπο τη «Λευκή Νύχτα», στις 10 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παραμείνουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα.
Το κόνσεπτ έχει ως εξής: 
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου ντυμένος όπως πάντα «στην τρίχα»(μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και τεράστια σκούρα γυαλιά τύπου ray ban),  στέκεται έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο μαζί με τον Γιάννη Νικολαράκο, και κάνουν σήμα σε ένα ταξί να σταματήσει.
Το όχημα σταματά, οι δυο άνδρες μπαίνουν μέσα και η οδηγός του ταξί ρωτά: 
«Πού πάμε κύριοι;». «Λευκή Νύχτα», απαντά ο συνεργάτης του κ.Πατούλη με την οδηγό να ξαναρωτά: «Μαρούσι;».

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Συνεχίζονται τα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αμαρουσίου

Συνεχίζει την επιτυχημένη λειτουργία του το «Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αμαρουσίου» με εκπαιδευτικά προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων και με δράσεις εθνικής, αλλά και τοπικής εμβέλειας, σε συνεργασία με τη «Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης»  και το «Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Την παράταση των προγραμμάτων  του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης αποφάσισε το «ίδρυμα Νεολαίας Δια Βίου Μάθησης», μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κου Γιώργου Πατούλη με γνώμονα το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών για διαρκή κατάρτιση, τα πολλαπλά οφέλη που παράγουν για την τοπική κοινωνία, αλλά και τη διασφάλιση χιλιάδων θέσεων εργασίας.        
Κατά την περίοδο, Οκτώβριος 2015-Φεβρουάριος 2016, στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Αμαρουσίου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα  για τα ακόλουθα προγράμματα:

Ανοικτό σήμερα για το κοινό, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Αμαρουσίου

               Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων»                                             σήμερα  Κυριακή 4 Οκτωβρίου, 
                             το «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας» 
                                του Δήμου Αμαρουσίου 
                            θα είναι ανοικτό για το κοινό 
                                  από τις 10:00 το πρωί 
                        έως τις 2:00 μετά το μεσημέρι.  
                               Η είσοδος είναι ελεύθερη

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Στην ημερίδα «Παρατηρητήριο για την Ισότητα» η Ρένα Χαλιώτη

Στην ημερίδα που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του Έργου - Σημαία «Οργάνωση Υπηρεσιών για την ενσωμάτωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών ισότητας σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης (Παρατηρητήριο)» παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Μπαλάφα, παρέστη ως εκπρόσωπος του  Δήμου Αμαρουσίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη.
Σκοπός του έργου είναι η παρακολούθηση της εφαρμογής των πολιτικών ισότητας, η αξιολόγηση και ο σχεδιασμός πολιτικών σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης μέσω της ανάπτυξης και λειτουργίας εξειδικευμένων εργαλείων (εφαρμογών, στατιστικών μελετών ), καθώς και η ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας για την παραγωγή πολιτικών, ώστε να αντιμετωπίζονται τα αναδυόμενα ζητήματα του φύλου στη δημόσια και ιδιωτική ζωή.

Στις 6:00 μ.μ. ξεκινα τo 1o Κύπελλο Πυγμαχίας «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Στη 1:00 μ.μ, η Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΕΠΤΑ (7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής ΕπιτροπήςΑμαρουσίου» , η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. ΄Eγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθεια ειδικών συνθετικών δαπέδων για κοινόχρηστους χώρους (παιδικές χαρές, γήπεδα, κλπ.)
3. Επανάληψη ή μη, διαγωνισμού χωρίς τροποποίηση των όρων διακήρυξης για την προμήθεια ειδών σιδήρου και κιγκαλερίας