Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Θετική εξέλιξη η λήψη μέτρων από την Περιφέρεια Αττικής, για την οδική ασφάλεια στη Λ. Κηφισίας

Σε συνέχεια της τελευταίας παρέμβασης προς την Περιφέρεια Αττικής & την Τροχαία Αττικής με αφορμή το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε προ ημερών σε σημείο υψηλής επικινδυνότητας επί του οδικού άξονα της Κηφισίας με θύματα πέντε νεαρά άτομα, ως Δήμος Αμαρουσίου θα θέλαμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για την απόφαση της Περιφέρειας - βάσει σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε - να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για την αποτροπή αντίστοιχων συμβάντων & να αυξήσει την ασφάλεια στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Σημειώνεται ότι η Τεχνική υπηρεσία του Δήμου έχει προβεί σε βάθος χρόνου σε σειρά  προτάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας κατά τη χρήση της λεωφόρου αλλά και για την ενίσχυση της κυκλοφοριακής αγωγής μέσω σχολικών προγραμμάτων.
Συγκεκριμένα, με αφορμή το τελευταίο τραγικό συμβάν, ο Δήμος είχε προβεί σε σχετική επιστολή προς το Υπουργείο Υποδομών, την Περιφέρεια Αττικής και την Τροχαία Αττικής προτείνοντας μία σειρά από παρεμβάσεις και μέτρα για την ασφάλεια οδηγών και πεζών με ειδικές προειδοποιητικές σημάνσεις και πινακίδες αλλά και με τη διενέργεια ελέγχων ταχύτητας.

Χρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ, για ανέργους & επιχειρήσεις

Τα «γεμιστά» της Θεανώς & ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρουσία του Γ. Πατούλη, τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Αμαρουσιωτών Ηρώων από τον Σ.Ε.Α.Ν.

Με όλες τις τιμές που αρμόζουν στους Αμαρουσιώτες Ήρωες που έπεσαν στην πολιορκία της Ακροπόλεως την περίοδο 1821 -1829 και παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου που ανεγέρθη από το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής (Σ.Ε.Α.Ν.) με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου όπισθεν του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων.
Την τελετή των αποκαλυπτηρίων τίμησαν με την παρουσία τους  ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού και Αστυνομικού Σώματος, της Διεύθυνσης Εφέδρων Πολεμιστών Αγωνιστών Θυμάτων και Αντίστασης, καθώς και εκπρόσωποι όμορων Δήμων, Συλλόγων και Φορέων.        
Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ν. κ. Θεόδωρος Μπριάνης και σύσσωμο το Δ.Σ. του Συνδέσμου, ο πρώην Πρόεδρος Μελέτιος Μπασδέκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Γεώργιος Ζήκος, Ρένα Χαλιώτη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης, Ελένη Λέκκα, Αθανάσιος Βελής Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και Ελευθέριος Μαγιάκης.    
Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης σημείωσε μεταξύ άλλων:

Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές για τα προγράμματα αντισφαίρισης του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου

Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει ότι από σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου έως Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές για τα προγράμματα αντισφαίρισης, παιδιών και ενηλίκων, του «Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου Αμαρουσίου».
Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στη γραμματεία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αμαρουσίου (Αναξαγόρα 1 και Κυπρίων Αγωνιστών, Μαρούσι) κατά τις ακόλουθες ημερομηνίες και ώρες:
Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015, 6 μ.μ. - 9 μ.μ.: 
Αρχάριοι ενήλικες και παιδιά
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015, 6 μ.μ. – 9 μ.μ.: 
Προχωρημένοι ενήλικες και παιδιά
Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015, 6 μ.μ. – 9 μ.μ.: 
Ενήλικες και παιδιά
Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ.: 
210 610 76 50 - 1.

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

EIKOΣΙ ΕΝΝΕΑ(29) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Διαγραφή οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (υποθ. Βουλγαράκη Γεωργία)
2. Διαγραφή οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) (υποθ.Αραμπατζή Αικατερίνη)
3. Διαγραφή και επαναβεβαίωση οφειλών για Ειδικό φόρο 2%, ΤΑΠ & ΔΦ/ΔΤ Υπόθεση: Επιχείρηση ΡΑΚΑΣ Α.Ε., Golden Hall

ΣΕΔΑΜ: Ο ηλεκτροφωτισμός το νέο «deal» της Διοίκησης του Δήμου με τους εργολάβους

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζει να εκποιεί δημοτικές υπηρεσίες παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων και των κατοίκων. 

Τούτη τη βδομάδα σειρά έχει ο ηλεκτροφωτισμός. Πρόκειται για ακόμα ένα  «deal» της Διοίκησης του Δήμου με τους εργολάβους.
Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία πλέον για το ρόλο της. 
Είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τις πολιτικές επιλογές και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Στόχος τους να ξεζουμίσουν ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων αλλά και το εισόδημα των δημοτών. 
Η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση θα κοστίσει στους Μαρουσιώτες 4.265.000 ευρώ δεσμεύοντας τα δημοτικά τέλη για 12 χρόνια.
Είναι ψέματα ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. 
Οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου ουδέποτε ρωτήθηκαν.

Υλοποιεί Μνημόνια & «αβαντάρει» Εργολάβους η Διοίκηση του Δήμου

Μπροστά στην εφαρμογή των σχεδιασμών της για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου η Δημοτική Αρχή του κ. Πατούλη και Προέδρου της ΚΕΔΕ  ισοπεδώνει κάθε διαδικασία.
Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 μετά από παρέμβαση των εργαζομένων δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου, χωρίς όμως να συνεδριάσει η επιτροπή και χωρίς να είναι παρόντα τα μέλη της αντιπολίτευσης εκδόθηκε απόφαση.
Η λήψη απόφασης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου να ανατεθούν εργασίες της καθαριότητας (οδοσάρωση) σε εργολάβο - ιδιώτη, χωρίς να κληθούν τα μέλη της και να συνεδριάσει η επιτροπή, καταδεικνύει το μέγεθος του αυταρχισμού και της αλαζονείας η οποία διακατέχει τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη.
Καταδεικνύει όμως ότι οι Ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών του Δήμου αποτελούν πολιτική βούληση της Δημοτικής αρχής που είναι εναρμονισμένη με την μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η κεντρική εξουσία τα τελευταία χρόνια και η οποία συνεχίζεται, εξυπηρετώντας τα εργολαβικά συμφέροντα σε βάρος των Δημοτών και των εργαζομένων. 

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Η Περιφέρεια Αττικής για την Λ. Κηφισίας & τα τροχαία δυστυχήματα

Με αφορμή ανακοινώσεις και δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν Δευτέρα 9/3/2015 και  Δευτέρα 21/9/2015 τα ξημερώματα επί της Λεωφόρου Κηφισίας λόγω υπερβολικής ταχύτητας και στοίχισαν τη ζωή σε τρεις νέους και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων έξι επιβαινόντων, η Περιφέρεια Αττικής εκφράζει πρωτίστως τη βαθύτατη οδύνη στις οικογένειές τους και στη συνέχεια διευκρινίζει τα παρακάτω:
Η Περιφέρεια Αττικής δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα ασφαλείας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της έχει προχωρήσει στα εξής:
1. Καταβάλλει καθημερινά προσπάθειες για την αποξήλωση των γιγαντιαίων διαφημιστικών πινακίδων κατά μήκος του οδικού άξονα της Λεωφ. Κηφισίας, συνεργαζόμενη μάλιστα στενά  με φορείς που ενεργοποιούνται στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας. 
Μάλιστα ενέταξε το 2015 ποσό στον προϋπολογισμό της για τη δημιουργία ηλεκτρονικού κέντρου αναφορών προβλημάτων στο οδικό δίκτυο με σκοπό την πιο γρήγορη επίλυσή τους  σε συνεργασία με τον σύλλογο SOS τροχαία εγκλήματα
2.Έχει προχωρήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες της σε αυτοψίες και παρεμβάσεις πριν και μετά τα δυστυχήματα στο σημείο ενισχύοντας την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, διατηρώντας σε καλό επίπεδο το  δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, συντηρώντας το οδόστρωμα και ελέγχοντας την κλίση του.  Συγκεκριμένα:

Ξεμπερδεύουμε με το παλιό, κερδίζουμε το αύριο ...

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Στις 2:00 μ.μ. η παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Εργασίας

Σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη στις 2:00 μ.μ.το  μεσημέρι συνεδριάζει η λεγόμενη
«Επιτροπή σοφών», δρομολογώντας τα επόμενα χτυπήματα στην Κοινωνική Ασφάλιση,
με βάση τη συμφωνία του 3ου μνημονίου.
Επιφέρουν το τελειωτικό χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, φέρνουν νέες επώδυνες ανατροπές στις συντάξεις, στην υγεία και την πρόνοια, συνεχίζουν και ολοκληρώνουν το έγκλημα σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
Είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς!
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους των Δήμων στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 2:00 μμ στο Υπουργείο Εργασίας, την ώρα της συνεδρίασης της «επιτροπής σοφών».

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Το διπλό «χτύπημα» των Η.Π.Α.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη θεωρία συνωμοσίας έχουν τεθεί στο στόχαστρο, μετά την Κίνα, τα τρωτά σημεία τόσο της Γερμανίας, όσο και της Ρωσίας – η βιομηχανία αυτοκινήτων της πρώτης και ο υπόγειος πλούτος της δεύτερης 
Στην οικονομία δεν υπάρχει κανένα ταμπού - τίποτα δηλαδή, το οποίο να μπορεί «de facto» να αποκλεισθεί ή να μην πρέπει να εξετασθεί ως πιθανότητα, δυνατότητα και λύση ενός προβλήματος. Στο θέμα της Ελλάδας, η τοποθέτηση μου αυτή ισχύει,
(α)  τόσο για την υιοθέτηση ή μη ενός εθνικού νομίσματος, βασικότερη προϋπόθεση του οποίου είναι ένα πλεονασματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών όπως, για παράδειγμα, της Δανίας (ανάλυση), καθώς επίσης η στήριξη μίας μεγάλης κεντρικής τράπεζας, σε συνδυασμό με ικανές ελληνικές Αρχές (κυβέρνηση, κεντρική τράπεζα κλπ.),
(β) όσο και για τη βιωσιμότητα ή μη του χρέους – για τη δυνατότητα δηλαδή της χώρας μας να εξυπηρετεί τα τοκοχρεολύσια. Θα μπορούσε δε να θεωρηθεί πως εξασφαλίζεται (άρθρο), εάν τα επιτόκια δανεισμού ήταν χαμηλότερα από τον αποπληθωρισμό (κάτω από το -2%) – έτσι ώστε να μην χρειάζονται συνεχώς νέα υφεσιακά μέτρα για τη σταθεροποίηση του δημοσίου χρέους (μειώσεις δαπανών, αυξήσεις των φόρων).

Η ΤΤΙΡ κρύβεται πίσω από την αποκάλυψη του «σκανδάλου» της VW

                                  Τα τρία Τ:TPP, ΤΤΙΡ & η TISA

Είναι γελοίο, αλλά η χώρα που κάνει το παν να σταματήσουν οι συμφωνίες για τις εκλύσεις μολυντών του περιβάλλοντος από τις βιομηχανίες, αποκαλύπτει το «σκάνδαλο για την παραποίηση μετρήσεων ρύπων»… που φυσικά ανήκει σε βιομηχανικό κολοσσό ανταγωνίστριας χώρας.
Αλλά, δεν είναι μόνο η VW.
Δείτε τι θα ακολουθήσει, επειδή τα στοιχεία υπάρχουν για τις ευρωπαϊκές εταιρίες.
Και στο βάθος πρέπει να εγκαταλείψουν όσοι ακόμη έχουν αντιρρήσεις για την  υπογραφή της ΤΤΙΡ.
Τι επιτρέπεται να εκλύεται  - Τι εκλύουν πάνω από το όριο
Όμως, τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την αποκάλυψη του «σκανδάλου της VW»;
Εκείνο που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι πως στις ΗΠΑ δεν κυκλοφορούν - παρά ελάχιστο - αμερικανικής κατασκευής  πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.
Παρόλο που έχει δημιουργηθεί η εντύπωση  πως ο κινητήρας ντίζελ είναι 20-40% πιο καθαρός από τον βενζινοκινητήρα.
Οι κινητήρες ντίζελ είναι δημοφιλείς στην Ευρώπη, καταλαμβάνοντας το 50% στην αγορά του αυτοκινήτου.
Αλλά θίξαμε απλώς μόνο την επιφάνεια του προβλήματος. Πάμε πιο βαθειά.

Η ανατροπή της «δικτατορίας του δολαρίου»

Η «δικτατορία του δολαρίου» που έχει επιβληθεί στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα ανατραπεί, δηλώνει συχνά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και διαβεβαιώνει πως το νόμισμα της χώρας του δεν θα γίνει ακόμα ένα θύμα αυτής της δικτατορίας.
Προκειμένου να καταπολεμηθεί αυτή η «δικτατορία» έχουν γίνει προσπάθειες για την ενίσχυση των σχέσεων με την Κίνα, προκειμένου να αποκτήσουν πιο κυρίαρχη θέση στην παγκόσμια αγορά τόσο το ρούβλι όσο και το γουάν, επιδιώκοντας την αποδυνάμωση του δολαρίου.
Ωστόσο, ο πρόεδρος Πούτιν κάνει λάθος, δεδομένου ότι συνδέει ένα ισχυρό νόμισμα με την εθνική ισχύ και θεωρεί ότι η υποτίμηση της αξίας του ρουβλίου είναι μια επίθεση έναντι της Ρωσίας.
Αυτές οι δηλώσεις χρησιμοποιούνται απλά για προβολή ισχύος και φαίνεται πως αγνοούν την οικονομική πραγματικότητα που αντιμετωπίζει το Κρεμλίνο.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πρέπει να προχωρήσει σε συγκεκριμένες δράσεις που θα δημιουργήσουν θετική οικονομική δυναμική, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ρωσική οικονομία από τις κυρώσεις και τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου.
Ενώ η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας και έχει γίνει ο μεγαλύτερος καταναλωτής ορυκτών καυσίμων στον κόσμο - τομέας ζωτικής σημασίας για την ρωσική οικονομία, η κινεζική οικονομική κρίση του περασμένου Αυγούστου αποδυνάμωσε το γουάν και κατά συνέπεια αύξησε την πίεση στη ρωσική οικονομία.
Η κινεζική οικονομική κατάρρευση και η υποτίμηση του γουάν είχε παγκόσμιες επιπτώσεις: 
από τη Wall Street μέχρι τη Βενεζουέλα και τη Σαουδική Αραβία.
Στη Wall Street η πτώση στη χρηματιστηριακή αγορά δημιούργησε πανικό στους επενδυτές ενώ στη Σαουδική Αραβία και τη Βενεζουέλα, χώρες που έχουν βασιστεί στη συνεχή ενεργειακή δίψα της Κίνας, το σοκ ήταν μεγαλύτερο.

TOΠΣΑ:Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων από αύριο Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου

Στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής και Βριλησσίων», η Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την Απασχόληση Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων διοργανώνει μια σειρά από ενημερωτικές εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση των ωφελουμένων, αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων των περιοχών παρέμβασης.
Πιο αναλυτικά:
Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00, στο Ξενοδοχείο Civitel Attik (Επταλόφου 13-15, Μαρούσι), θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Εκδήλωση για την Πορεία του Προγράμματος
Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00, στο Ξενοδοχείο Civitel Attik (Επταλόφου 13-15, Μαρούσι), θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για τις Τοπικές Επιχειρήσεις με τίτλο «Παρουσίαση Επιδοτούμενων Προγραμμάτων ΕΣΠΑ»

ΣΕΑNAA:Στις 10:45 π.μ. τα αποκαλυπτήρια Μνημείου προς τιμήν Αμαρουσιωτών Ηρώων

Με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών  του Νομού Αττικής ανήγειρε Μνημείο προς τιμήν  των Αμαρουσιωτών Ηρώων που έπεσαν στην πολιορκία της Ακροπόλεως την περίοδο 1821 - 1829.
Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου που θεμελιώθηκε στην οδό Μ. Αλεξάνδρου,
όπισθεν του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη,  σήμερα Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10:45 πρωινή.
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΑΝΑΑ:

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

«ΛΕΛΟ & ΣΤΡΟΥΘ. Διαφορετικοί ! ΦΙΛΟΙ ή ΕΧΘΡΟΙ;» στο Ιδιόμελο

Η «Ομάδα Μαρμελάδα». διασκεύασε το παραμύθι του βραβευμένου συγγραφέα παιδικών κι εφηβικών βιβλίων Φίλιππου Μανδηλαρά, «ΛΕΛΟ & ΣΤΡΟΥΘ/ΕΝΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΑΔΕΛΦΑΚΙ».
Δημιούργησε μια θεατρική παράσταση, εμπνεύστηκε από αυτά που ΔΕΝ γράφονται στο παραμύθι

Αύριο στις 11.00 π.μ. η τακτική Γ.Σ. του Συλλόγου Γονέων 5ου Γυμνασίου Αμαρουσίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ (10 Σεπτεμβρίου 2015) και το άρθρο 16 του καταστατικού καλεί τα μέλη του στην Τακτική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015στις 11.00 π.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου Αμαρουσίου,με θέματα ημερήσιας διάταξης:
Απολογισμός δράσης του συλλόγου για το σχολικό έτος 2014-15
Προγραμματισμός δράσης του συλλόγου για το σχολικό έτος 2015-16
Εάν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία, η Συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, στις 11.00 π.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ» ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ;

Στις 2:00 το μεσημέρι & όχι στις 13:50 όπως ήταν προγραμματισμένο ξεκίνησε την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Σταθούλης, όπως καταγγέλει η Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου, ενημέρωσε ατύπως τα παρόντα μέλη στις 13.50 ότι «υπάρχει ένα θέμα προς συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως που αφορά κατακύρωση διαγωνισμού με απευθείας ανάθεση τροφίμων για παιδικούς σταθμούς» 
Στο σημείο αυτό, ο επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Λευτέρης Μαγιάκης, βγήκε από την αίθουσα για προσωπικούς λόγους δεδομένου ότι απέμεναν ακόμη δέκα περίπου λεπτά μέχρι την έναρξη της συνεδρίασης. 
Μετά την επιστροφή του, 5-6 λεπτά αργότερα, πληροφορήθηκε μεταξύ άλλων ότι κατά τη διάρκεια της απουσίας του είχε αποφασιστεί να αλλάξει η σειρά συζήτησης των θεμάτων και συγκεκριμένα να προηγηθούν τα θέματα υπ’ αριθ. 14 και 15 της ημερήσιας διάταξης 

«Έγκριση Τεχνικών Προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για τις Υπηρεσίες με τίτλο ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ», συνολικού Προϋπολογισμού ποσού 179.580,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α και «Έγκριση Τεχνικών Προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για τις Υπηρεσίες με τίτλο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ)», συνολικού Προϋπολογισμού ποσού 699.999,75 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α, αντιστοίχως.
Οι εργαζόμενοι του Σωματείου, δια του Προέδρου τους κ. Σ. Κωνσταντά και του μέλους της Διοίκησης κ. Ν. Δεπάστα, διαμαρτύρονταν εντόνως και ζητούσαν να αποσυρθούν τα θέματα υπ’ αριθ. 14 και 15. 

«Στον αέρα» τα αθλητικά σωματεία Αμαρουσίου & Πεύκης – Λυκόβρυσης

Καμία δέσμευση και χρονοδιάγραμμα για την ανακατασκευή & αδειοδότηση του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης από την Περιφέρεια Αττικής.
Η διασφάλιση της αδειοδότησης και κατά συνέπεια της ομαλής λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης,  αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τους πολίτες και τα αθλητικά σωματεία των δύο γειτονικών Δήμων,  Λυκόβρυσης - Πεύκης και Αμαρουσίου. 
Στο χώρο αυτόν αθλούνται καθημερινά δεκάδες πολίτες και αθλητές συλλόγων, ενώ φιλοξενούνται και αγωνιστικές δραστηριότητες τοπικών πρωταθλημάτων.
Οι  ασφυκτικές προθεσμίες για την αδειοδότηση του Σταδίου Πεύκης
Ο κίνδυνος να μην εξασφαλιστεί ως τις 31 Οκτωβρίου η άδεια λειτουργίας του συγκεκριμένου αυτού αθλητικού χώρου, αν προηγουμένως δεν έχουν γίνει κάποιες σημαντικές εργασίες συντήρησης, είναι πολύ μεγάλος. 
Το κόστος των εργασιών αυτών δεν μπορεί να το καλύψει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, στον οποίο ανήκει το Στάδιο. Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό της, ούτε για το 2015, ούτε για το 2016,  τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου  έργου. 
Κι αν αυτό γίνει μελλοντικά, σίγουρα δεν θα γίνει εντός των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων που θέτει η διαδικασία ανανέωσης της άδειας λειτουργίας του Σταδίου. 
Αν οι εργασίες δεν έχουν γίνει ως 31 Οκτωβρίου, το Στάδιο δεν παίρνει άδεια και κλείνει υποχρεωτικά.
Η προγραμματική συμφωνία Δήμου Αμαρουσίου και ΠΕΑΠ

Συνάντηση Γ. Πατούλη με το Σύλλογο «Πολεοδομική Αποκατάσταση Τώρα»

Συνάντηση με το Σύλλογο «Πολεοδομική Αποκατάσταση Τώρα»  είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, παρουσία των Αντιδημάρχων Δημήτρη Καρλαύτη, Ευθύμιου Τσίγκα, Γεώργιου Ζήκου, Ρένας Χαλιώτη και της  αρχιτέκτονος μηχανικού,  προϊσταμένης Δ/σης Υπηρεσίας Δόμησης  Πηνελόπης Καβάγια.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση επί των διαδικασιών ολοκλήρωσης  της πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης «Κάτω Σωρός – Τύμβος Μαρμαράδικα». 
Η πρώτη και η δεύτερη ανάρτηση έχουν ολοκληρωθεί και στην παρούσα φάση εξετάζονται οι ενστάσεις επί της δεύτερης ανάρτησης.
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εξέφρασε τη βούληση τη Δημοτικής Αρχής να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής στο συντομότερο δυνατό χρόνο,  έτσι ώστε  να δοθεί η δυνατότητα στους  Μαρουσιώτες να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους και να αναβαθμισθεί η περιοχή με έργα υποδομών.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Σε ιδιώτες ο οδοκαθαρισμός ...

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,  η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού  υλοποιεί την απόφαση, που εδώ και καιρό έχουν πάρει, να ιδιωτικοποιήσουν την καθαριότητα και άλλες αρμοδιότητες του δήμου. 
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι είναι ο πιο συνεπής υπερασπιστής της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτοί σήμερα μέσα στην καπιταλιστική κρίση είναι οι νέοι τομείς κερδοφορίας, τα νέα φιλέτα των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Η κυβέρνηση, Δήμαρχοι και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας θέλουν να τους δώσουν ζεστό χρήμα, μιας και τα ποσά που εισπράττονται με τα ανταποδοτικά τέλη είναι τεράστια και θέλουν να σπρώξουν σημαντικά κεφάλαια σε επενδύσεις στον τομέα της αποκομιδής, της διαχείρισης και της διάθεσης των απορριμμάτων και σε αυτή την φάση, ο Δήμαρχος Αμαρούσιου ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ δίνει γραμμή και κατεύθυνση για το πώς θα υλοποιήσουν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι τη συγκεκριμένη πολιτική.  
Σ’ αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η απόφαση της πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής να δώσει σε ιδιώτες  τον οδοκαθαρισμό. 
Η ενεργοποίηση από μεριάς της διοίκησης των κατασταλτικών μηχανισμών, μας δείχνει τον πανικό τους. Μάλιστα ξεκίνησαν την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής 10 λεπτά νωρίτερα από την ώρα που αναγραφόταν στην πρόσκληση, προκειμένου να αποφύγουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων και μέσα σε δύο λεπτά ξεπέταξαν τα θέματα της ιδιωτικοποίησης.

Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης: Εγκρίθηκε η αναθεώρηση του νέου ΠΕΣΔΑ

Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, χωρίς καμία αρνητική ψήφο, το κείμενο αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (ΠΕΣΔΑ) από την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης που συνεδρίασε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, για πρώτη φορά από τη συγκρότησή της.Μέσα από την αναλυτική παρουσίαση του κειμένου αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ που εκπονήθηκε από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΔΣΝΑ με τη σχετική Μελέτη της Ομάδας Εργασίας, ενημερώθηκαν αναλυτικά τα μέλη της επιτροπής, διασαφηνίστηκαν απορίες και χρονοδιαγράμματα επί της εφαρμογής του ΠΕΣΔΑ και καταγράφηκαν οι εύστοχες επισημάνσεις των εμπλεκόμενων φορέων και ομιλητών.
Υπενθυμίζεται ότι η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελεί γνωμοδοτικό όργανο της Περιφέρειας Αττικής (σύμφωνα με το άρθρο 178 του ν. 3852/2010) και απαρτίζεται από τους 66 Δημάρχους της Περιφέρειας, εκπροσώπους 18 φορέων και 28 πολίτες.
Τις εργασίες της Συνεδρίασης άνοιξε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, η οποία, αφού καλωσόρισε τους παρισταμένους, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, επεσήμανε ότι η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελεί γνωμοδοτικό όργανο για θέματα γενικότερου περιφερειακού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο ή την Περιφερειάρχη, υπογράμμισε την κρισιμότητα του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων για το μέλλον της Αττικής, για το περιβάλλον, την οικονομία και την ανάπτυξη, και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Εκπληκτη» με την ματαίωση του καλοκαιρινού φεστιβάλ, δηλώνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου

                «ΕΠΛΗΞΕ, ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ, ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ»
Με έκπληξη διαβάσαμε πριν από μερικές εβδομάδες ανακοίνωση πως ματαιώθηκαν οι εκδηλώσεις του καλοκαιρινού φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου.
Οι λόγοι που επικαλέσθηκε η εταιρία  «Epoca productions»
που είχε αναλάβει τη διοργάνωση του φεστιβάλ, ήταν οι βροχές, το δημοψήφισμα και οι εκλογές. 
Πράγματι οι πολιτικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερες. 
Παρόλα αυτά όμως, οι περισσότεροι Δήμοι, συνέχισαν κανονικά το πρόγραμμά τους : 
Kηφισιά, Βριλήσσια, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Βύρωνας κλπ. 
Γιατί δεν έγινε το ίδιο και στο Μαρούσι;
Γιατί η εταιρία επικαλείται το δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 5/7, ενώ η ανακοίνωση της ματαίωσης του φεστιβάλ έγινε στις 19/8 και αφού αρκετές από τις εκδηλώσεις είχαν ήδη πραγματοποιηθεί; 
Το φεστιβάλ δε, ­θα ολοκληρωνόταν 19/9, ενώ οι εκλογές που επικαλείται η εταιρία, δεν θα πραγματοποιούνταν πριν τις 20/9.
Προφανώς, δεν συνέφερε οικονομικά την εταιρία που είχε αναλάβει το φεστιβάλ να το ολοκληρώσει κι έτσι το ματαίωσε, πλήττοντας το κύρος του Δήμου, το κύρος του θεσμού, αλλά και την ανάγκη των δημοτών για ψυχαγωγία.

Πρωτοποριακό πρόγραμμα για την υγεία των προσφυγόπουλων από ίδρυμα Μ. Βαρδινογιάννη - Κ.Ε.Δ.Ε.

«Συμμαχία ανθρωπιάς» της ΚΕΔΕ με το Ίδρυμα Μ. Βαρδινογιάννη, τον Ι.Σ.Α. & το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»
Πρωτοποριακό πρόγραμμα για παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων  δημιουργήθηκε και ανακοινώθηκε σήμερα από το "Ιδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ονομάζεται "we care" (νοιαζόμαστε) θα παρέχεται δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικός
έλεγχος και εμβολιασμός όπου απαιτείται για βρέφη, παιδιά και εφήβους έως 16 ετών.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης αφού εξήρε την πρωτοβουλία που ανέλαβε η κα Βαρδινογιάννη μέσω του Ιδρύματος της, τόνισε ότι αποτελεί καθήκον όλων μας να διασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε κάθε παιδί προσφυγικής οικογένειας που βρίσκεται στην πατρίδα μας. 
Η Αυτοδιοίκηση βρέθηκε στην «πρώτη γραμμή» αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος και ανέδειξε με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε τις αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. 

Για την αποτυχημένη αδιαβροχοποίηση των επιστρώσεων του Εμπορικού κέντρου...

                 Η αδιαφορία είναι συνενοχή!
Στη μακροσκελή  απάντηση της ερώτησης που υποβάλαμε για την κατασπατάληση 
115.194,42 € για την αποτυχημένη αδιαβροχοποίηση των επιστρώσεων του εμπορικού κέντρου της πόλης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δ. Καρλαύτης αποφεύγει να απαντήσει ευθέως στο ερώτημά μας:
Είναι ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα ή όχι; 
Αποφεύχθηκαν οι λεκέδες στις επιστρώσεις μετά την αδιαβροχοποίηση ή όχι;
Προφανώς και δεν υπήρξε αποτέλεσμα. 
Οι ρύποι είναι εκεί, περισσότεροι από ποτέ.
Αν όπως ο ίδιος ισχυρίζεται «ο ανάδοχος έχει ακέραια την ευθύνη για την άριστη ποιότητα των πάσης φύσεως υλικών που υπεισέρχονται στις διάφορες εργασίες και της άρτιας και έντεχνης εκτέλεσης των εργασιών», γιατί εξόφλησε το τιμολόγιο του αναδόχου χωρίς να ελέγξει το αποτέλεσμα;

«Η Κινητή Παιδιατρική & Οδοντιατρική Μονάδα στο Χαλάνδρι»

«Οι Γιατροί του Κόσμου» με την υποστήριξη της «Vodafone», συνεχίζουν την υλοποίηση του προγράμματος δωρεάν ιατρικής φροντίδας παιδιών που το έχουν ανάγκη. 
Μέσα από μία σειρά επισκέψεων της Κινητής Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής Μονάδας σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, οι Γιατροί θα παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε αυτές για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους.

Την λήψη μέτρων ασφαλείας στη Λεωφ. Κηφισίας, ζητά από την Πριφέρεια ο Γ. Πατούλης

Με αφορμή αναρτήσεις στο Διαδίκτυο σχετικά με το τροχαίο αυτοκινητικό δυστύχημα που συνέβη τη Δευτέρα τα ξημερώματα επί της Λεωφόρου Κηφισίας που στοίχισε τη ζωή σε έναν 20χρονο και στον σοβαρό τραυματισμό άλλων τεσσάρων επιβαινόντων, ο Δήμος Αμαρουσίου ξεκαθαρίζει τα παρακάτω:
Ο οδικός άξονας της Λεωφόρου Κηφισίας και το διάζωμα ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρεια Αττικής.
Ο Δήμος Αμαρουσίου δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα ασφάλειας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του έχει προχωρήσει στα εξής:
1. Έχει καταβάλει επίμονες προσπάθειες πετυχαίνοντας την αποξήλωση των γιγαντιαίων διαφημιστικών πινακίδων κατά μήκος του οδικού άξονα της Λεωφ. Κηφισίας.
2. Έχει προχωρήσει στην κατασκευή και τοποθέτηση πεζογέφυρων για να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας πεζών και τροχοφόρων κατά τις διελεύσεις τους από τη μία πλευρά της πόλης στην άλλη.
3. Έχει προτείνει στις κρατικές υπηρεσίες την υπογειοποίηση συγκεκριμένων τμημάτων της Λεωφόρου αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Αννα Στεφανοπούλου: Η Ελληνίδα που ξεσκέπασε την απάτη της «Volkswagen»

Μία Ελληνίδα, η Αννα Στεφανοπούλου, καθηγήτρια μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μιτσιγκαν, αποκάλυψε την απάτη με τα δήθεν καθαρά αυτοκίνητα της Γερμανικής εταίριας
           Το σκάνδαλο της VW αμαυρώνει το «made in Germany»
Μια ελληνίδα, η Αννα Στεφανοπούλου, καθηγήτρια στο τμήμα μηχανικής και ναυπηγικής του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να ξεσκεπάσει την απάτη δισεκατομμυρίων δολαρίων που διέπραξε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen εις βάρος εκατομμυρίων καταναλωτών αλλά και του αμερικανικού δημοσίου.
«Σέρνονταν» στις δοκιμές
Η Στεφανοπούλου πήρε μέρος στην έρευνα για τις επιδόσεις των πετρελαιοκίνητων οχημάτων και παρατήρησε τις χαμηλές επιδόσεις στην ιπποδύναμη που παρουσίαζαν τα γερμανικά αυτοκίνητα όταν υποβάλλονταν σε ελέγχους για τις εκπομπές ρύπων. 
Οπως τελικά αποκαλύφθηκε εταιρία χρησιμοποιούσε εσκεμμένα στα οχήματά της ένα κρυφό λογισμικό το οποίο ανίχνευε τις προσπάθειες μέτρησης εκπομπών καυσαερίων του οχήματος και το έθετε σε μία διαμόρφωση «χαμηλών εκπομπών» για να περνά με άνεση τη μέτρηση.

Kαινούργια ... παλιά κυβέρνηση Καμμένων - Αριστερών & Χριστιανών - Αθέων!

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε στις 10.30 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης.
Πρώτα ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο 12 υπουργοί και εν συνεχεία έδωσαν διαβεβαίωση τα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου. Κατά τη σημερινή τελετή δεν ορκίστηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (υπεύθυνος για την μεταναστευτική πολιτική) Ιωάννης Μουζάλας, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό, αλλά και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, καθώς αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα για τις αρμοδιότητές του.
Στην κυβέρνηση συμμετέχουν συνολικά 46 άτομα (5 προέρχονται από τους ΑΝΕΛ), εκ των οποίων οι 7 είναι γυναίκες. Περισσότερα από τα μισά στελέχη της τελευταίας σύνθεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παραμένουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ 17 υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί, αλλά και τέσσερις υφυπουργοί διατήρησαν ακριβώς τα ίδια χαρτοφυλάκια. Έξι στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης αναβαθμίστηκαν.

«Mετρημένες» oι μέρες του Τσίπρα;

Ο Αλέξης Τσίπρας ως πρόσωπο μπορεί να υπάρχει αλλά όλο αυτό το σύστημα είναι τελειωμένο & θα πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων έχοντας  ολοκληρώσει την δουλειά για την οποία επιλέχτηκε. 
Την ολοκλήρωση δηλαδή της κατοχής στην Ελλάδα. 
Εξ' άλλου ο Τσίπρας ή αυτό που θα αποκαλείται κυβέρνηση δεν θα κυβερνά τίποτε, αφού η πραγματική διακυβέρνηση θα εκπορεύεται από την Ε.Ε και τους υπαλλήλους της στην Ελλάδα.
Όλα δείχνουν πως την θέση των διεκπεραιωτών, που θα πρέπει να έχουν Ελληνικό ονοματεπώνυμο, θα αναλάβει η «Χρυσή Αυγή». 
Ω, μην εκπλήσσεσαι και πάνω απ' όλα μην οργίζεσαι και μη μειδιάς.
Αφού ήδη στοχοποιήθηκαν οι απέχοντες από τις εκλογές ως εγκληματίες, οι «δημοκράτες» εξανέστησαν για μια ακόμη φορά με τα ποσοστά του «μορφώματος», όπως το αποκαλούν. 
Σ' αυτή την χώρα κανένας δεν μαθαίνει τίποτε εκτός κι αν τον συμφέρει. 

Η Ελλάδα & επισήμως, προτεκτοράτο της Ε.Ε!!!

«Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα είναι υπό την αυστηρή επίβλεψη των Βρυξελλών».
Αυτό τουλάχιστον ανέφεραν πλήθος αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων στον Ελληνικό Τύπο στις αρχές Σεπτεμβρίου, σχετικά με τη μυστική συμφωνία που υπεγράφη από την κυβέρνηση Τσίπρα
Ο αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπής Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ολλανδίας, Maarten Verwey, θα προεδρεύσει της νέας ομάδας εργασίας.
«Μπορεί να γράψει οποιοδήποτε σχέδιο για κάθε δίκαιο σε όλους τους τομείς, από το φόρο εισοδήματος στην αγορά εργασίας με τις πολιτικές δημόσιας υγείας, μέσω του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.»
Η ομάδα του κ. Verwey θα συνεργαστεί στενά με την Τρόικα. Θα είναι σε θέση να υποβάλλει εκθέσεις στο ΔΝΤ και να συνομιλεί απ’ ευθείας με τον Πρωθυπουργό.
Σχολιάζοντας αυτές τις αποκαλύψεις, ο Ρόμπερτ Φίκο, πρόεδρος της κυβέρνησης της Σλοβενίας, δήλωσε:
«Ναι, έχουμε δημιουργήσει ένα προτεκτοράτο. Γιατί να είναι αυτό κάτι κακό;»!!!

«Πόρτα» σε 300 Αλβανούς στα σύνορα με την Ελλάδα!!!

Οι ελληνικές Αρχές στο μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, με την Αλβανία, δεν επέτρεψαν σε εκατοντάδες Αλβανούς να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος, σύμφωνα με το «Βαλκανικό Περισκόπιο» που μεταφράζει από αλβανικά Μέσα, τα οποία αναφέρουν: 
«Δεν επέτρεψαν ούτε τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες και τα παιδιά και οι αλβανικές αρχές των συνόρων ήταν απροετοίμαστες για το συμβάν».
Οι πολίτες της Αλβανίας, δήλωσαν ότι παρουσίασαν τα απαιτούμενα έγγραφα για είσοδο σε χώρα Σένγκεν, αλλά οι ελληνικές Αρχές των συνόρων -όπως σημειώνεται στο αλβανικό δημοσίευμα - όχι μόνο δεν τα έλεγξαν, αλλά έσκισαν τις εγγυήσεις που είχανε λάβει από τις οικογένειές τους, που ζουν και εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα.
Ο Μάρκ Μάρκου από την Πούκα, είπε ότι προκειμένου να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος οι συγγενείς των Αλβανών που εργάζονται και ζούνε στην Ελλάδα, πρέπει να έχουν ένα έγγραφο εγγύησης (πρόσκλησης και διαμονής) και όχι μια φωτοκόπια άγνωστης προέλευσης.

Λουκέτο από σήμερα στο Odeon Kosmopolis Αμαρουσίου

Τίτλοι τέλους για τους πολυκινηματογράφους Odeon Kosmopolis στο Μαρούσι, επιφάνειας 22.753 τ.μ., που ξεκίνησαν να λειτουργούν το 2005 και αποτέλεσαν τον έβδομο κατά σειρά πολυκινηματογράφο της μεταολυμπιακής Αθήνας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Odeon, 
είναι επιτακτική η παύση της λειτουργίας 
του πολυκινηματογράφου από σήμερα 
23 Σεπτεμβρίου για την αλλαγή εκμετάλλευσης του χώρου. 
Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς βλέπουν πίσω από τη σχεδιαζόμενη αλλαγή χρήσης, που είναι κοστοβόρος και σύνθετη στην περίπτωση των κινηματογραφικών αιθουσών, 
αδυναμία της εταιρείας εκμετάλλευσης να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Ενημερωτική Εβδομάδα Αγροτικής Εκπαίδευσης από το ΙΓΕ