Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Οι προτάσεις του Συλλόγου Πολυδρόσου για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Σε συνέχεια της συζήτησης στην Επιτροπή Διαβούλευσης στις 29 Ιουλίου 2015  υποβάλλουμε τις απόψεις του Συλλόγου για να βελτιωθεί το προτεινόμενο σχέδιο.
                                                      Γενικές επισημάνσεις
Ο Στρατηγικός σχεδιασμός (Strategic planning) είναι μια διαδικασία ενός οργανισμού για να καθορίσει και να υλοποιήσει την στρατηγική του ή την κατεύθυνση και την λήψη αποφάσεων σχετικά με την κατανομή των πόρων, συμπεριλαμβανομένου του κεφαλαίου και των ανθρώπων, για να συνεχίσει αυτή τη στρατηγική στην πραγματοποίηση του οράματος .
Το προτεινόμενο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θα πρέπει να συμπεριλάβει :
Την πρόταση βελτίωσης της οργάνωσης του Οργανισμού του Δήμου  (οργανόγραμμα, λειτουργίες τμημάτων) για την υλοποίηση του οράματος και των στόχων του προγράμματος. 
Τη Στρατηγική για την αντιμετώπιση διάχυσης των υπερτοπικών λειτουργιών 
(Mall, Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, Επιχειρηματικά Κέντρα κλπ) σε σχέση με τις περιοχές αμιγούς και γενικής κατοικίας και τις προβλέψεις του ΡΣΑ της χρονικής περιόδου 2011-2021 για το Μαρούσι ότι,  είναι το σταυροδρόμι των ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ και ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ .  
Το ΜΑΡΟΥΣΙ νομοθετήθηκε ως  Πόλος Εθνικής και Μητροπολιτικής Εμβέλειας  με εξειδίκευση στις επιχειρήσεις, το  υπερτοπικό εμπόριο, την αναψυχή, τις υπηρεσίες υγείας, τον αθλητισμό και τη διοίκηση.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγ. Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου

Λαμπρά θα εορτάσει ο Ιερός Ναός Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μαρούσι και τη φετινή χρονιά.
Των Ακολουθιών θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.Κύριλλος.
                                                         Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

«Πατουλιάδα» the return

Όπου η ΚΕΔΕ απαντά στο Νewpost με μια ανακοίνωση αμπέλι & περβόλι

Ω ναι ζούμε το απόλυτο silly season. Γράφεις εσύ για την επιστολή Πατούλη στον Τσίπρα, όπου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου & πρόεδρος του ΙΣΑ ζητάει να εξισωθούν οι αμοιβές των δημάρχων με τις αμοιβές των βουλευτών, και λαμβάνεις όχι μία αλλά δύο απαντήσεις! 
Μία, σχετικώς «επαγγελματική», από τον Δήμο Αμαρουσίου και άλλη μία, αμπέλι και περβόλι, από την ΚΕΔΕ. 
Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή και μαθήματα δεοντολογίας να δίνουμε.
Με την απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν θα ασχοληθώ, καθότι τη βρίσκω μάλλον αδιάφορη και άχρωμη. Η απάντηση της ΚΕΔΕ ωστόσο αξίζει να παρατεθεί ολόκληρη. 
Για να μαθαίνουν οι μικροί και να θυμούνται οι παλαιότεροι τι ακριβώς συμβαίνει όταν κάποιος γίνεται βασιλικότερος του βασιλέως και όταν η τρικυμία αφήνει πίσω της το φλιτζάνι.
Δυο παρατηρήσεις μόνο. 
Πρώτον, δεν είμαι «πρώην …ιός». Δούλεψα εικοσιτόσα χρόνια στην ‘Ελευθεροτυπία», αλλά ποτέ δεν ήμουν μέλος της συγκεκριμένης δημοσιογραφικής ομάδας. 

Προφανώς ο συντάκτης της ανακοίνωσης πιστεύει ότι όλοι όσοι περάσαμε από την Κολοκοτρώνη & την Μίνωος ήμασταν συντάκτες του «Ιού», στο στυλ «όλοι οι Κινέζοι ίδιοι είναι και πώς να τους ξεχωρίσεις».
Δεύτερον, όταν παραθέτουμε κάτι εντός εισαγωγικών, ότι και καλά το έχει γράψει κάποιος έτσι ακριβώς, φροντίζουμε να είμαστε ακριβείς κι εμείς οι ίδιοι. 
Όχι επειδή γουστάρουμε να βάζουμε λόγια στο στόμα του άλλου. Αν ο συντάκτης της ανακοίνωσης ανακαλύψει κάπου στο χθεσινό κείμενό μου τη φράση "κανείς δεν είναι άξιος να έχει τον ίδιο μισθό με αυτούς, πολλώ δε μάλλον οι δήμαρχοι" να περάσει από το Newpost να παραλάβει χρυσούν ωρολόγιον.
                                              Ας μην καθυστερούμε όμως. 
          Ορίστε η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ και καλή σας απόλαυση που λένε στα ρεστοράν:
                              «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 
                    Προς το δημοσιογράφο με το όνομα Χρήστος Ξανθάκης
                                        Απάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Η ώρα της «Πατουλιάδας»...

Μέσα Αυγούστου, μέσα στον ντάλα ήλιο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητάει αυξήσεις για τους δημάρχους. Εδώ και μερικές μέρες έχουμε μπει επισήμως σε αυτό που οι Εγγλέζοι αποκαλούν the silly season

Στην εποχή της μπούρδας δηλαδή, όπου πάει ο Τσίπρας στη Μήλο με φουσκωτό και αναδεικνύεται σε θαμώνα θαλαμηγού τύπου Αμπράμοβιτς, όπου το Ποτάμι εξακολουθεί να επεξεργάζεται ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο για πρότασης μομφής εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου, όπου ο Άδωνις βρίσκει ευκαιρία (και χρόνο…) να τα χώσει σε όλους και όλα χωρίς να πάρει ανάσα ούτε στιγμή, όπου ανακαλύπτεται όλως εξάφνως κρίση στην κτηματαγορά με διαμερίσματα που πωλούνται έναντι τετραψήφιων ποσών. 
Πράγμα το οποίον αποδεικνύει ότι ουδείς δαιμόνιος ρεπόρτερ έχει επισκεφθεί τα Πατήσια και την Κυψέλη την τελευταία τετραετία…
Αλλά όλα αυτά είναι απλές χαζομαρίτσες μπροστά στο Δελφινάριο του Γιώργου Πατούλη. 
Του Δημάρχου Αμαρουσίου, προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ για τους φίλους) και, αν δεν κάνω λάθος, προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. 

Τις γράφω όλες τις ιδιότητες του ανδρός για να διευκρινίσω ότι θα μας απασχολήσει μια επιστολή του ως προέδρου της ΚΕΔΕ προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Ένα γράμμα με το οποίο ζητούσε να εξισωθούν οι αποδοχές των δημάρχων με τις αποδοχές των βουλευτών!
Μάλιστα αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες, καλά το διαβάσατε. 
Πάνω εκεί που μας προέκυψε το τρίτο μνημόνιο και σκούζουν ακόμη και οι πέτρες για τα μπακίρια που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός, έσκασε μύτη ο Γιώργος Πατούλης και ζήτησε αυξήσεις.

Περίεργες «δολιοφθορές» σε όχημα του Δήμου Αμαρουσίου...

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στην διάθεσή της & επικαλείται η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, προ 10ημέρου διαπιστώθηκε άλλη μια δολιοφθορά σε όχημα μεταφοράς ογκωδών του Δήμου με αριθμό κυκλοφορίας ΙΕΙ 8249
Το περίεργο, ωστόσο όπως επισημαίνουν, είναι πως αν και στο συγκεκριμένο όχημα είχε γίνει δολιοφθορά & στις 5 Απριλίου 2014(είχαν βρεθεί μεταλλικά αντικείμενα στο κάρτερ), ποτέ δεν έγινε ΕΔΕ( Ένορκη Διοικητική Εξέταση)!!!
Γνωστοποιεί επίσης ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε & άλλο κρούσμα...
Άδειασαν τα λάδια από το κιβώτιο ταχυτήτων από το συγκεκριμένο όχημα μεταφοράς ογκωδών!!!
Εμμέσως πλην σαφώς η εν λόγω παράταξη των εργαζομένων, συνδέει τις δολιοφθορές με την εκχώρηση από την  31η Μαρτίου 2015 της μεταφοράς των ογκωδών σε ιδιώτη, η οποία όπως υπογραμμίζει,  έγινε με εισήγηση της Διεύθυνσης καθαριότητας και με την αιτιολογία ότι ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει αυτήν την δυνατότητα, πράγμα ανακριβές αφού μέχρι & σήμερα γίνεται από οχήματα του Δήμου και συγκεκριμένα με τα ΙΕΙ 8249 και ΙΕΙ 8250.

Με λαμπρότητα & κατάνυξη το Μαρούσι γιόρτασε την Πολιούχο & προστάτιδα της πόλης Παναγία Θεοτόκο

Δισαρχιερατικός Εσπερινός στην Κοίμηση Θεοτόκου Αμαρουσίου
Την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Δεσποίνης Ημών Θεοτόκου & Αειπαρθένου Μαρίας, Πολιούχου και προστάτιδος της πόλης, πανηγύρισε και φέτος με λαμπρότητα και κατάνυξη το Μαρούσι.
Την παραμονή της μεγάλης Θεομητορικής εορτής στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νιγηρίας Αλεξάνδρου, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλου με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου και πλήθους κόσμου.
Ο Σεβασμιώτατος Νιγηρίας αναφέρθηκε στο πολύ μεστό μήνυμά του, 
στη σημασία του προσωνυμίου "Θεοτόκος" που αποδίδεται και πως μπορεί ο καθένας από εμάς να γίνει Θεοτόκος και Χριστοτόκος.
"Η πρόσκληση της Παναγίας σήμερα αλλά και κάθε στιγμή να γίνουμε Θεοτόκοι και Χριστοτόκοι. 
Να δίνουμε σάρκα και οστά στον Χριστό.
Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να καταλάβουμε ότι η παρουσία μας μέσα στην Εκκλησία, δεν είναι ένα ατομικό γεγονός, αλλά βρισκόμαστε σε μια κοινωνία με ανθρώπους και καλούμαστε να φανερώσουμε και να γεννήσουμε τον Χριστό, στη ζωή των άλλων ανθρώπων. 
Να γίνουμε εμείς η Παναγία για τους άλλους ανθρώπους για να σαρκωθεί και να ξαναγεννηθεί ο Θεός για κάποιους ανθρώπους.