Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Το ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Δημάρχων της ΚΕΔΕ

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Δημάρχων της ΚΕΔΕ, που συνεκλήθη σήμερα στην Αθήνα, κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα:
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση Δημάρχων της ΚΕΔΕ συνεκλήθη σήμερα Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015, κι αφού συζήτησε την κατάσταση που επικρατεί στη λειτουργία των Δήμων και τις δυσλειτουργίες που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος αποφάσισε:
1.Δηλώνει την αμέριστη στήριξη των Δημάρχων και της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού στην προσπάθεια επίτευξης έντιμης και βιώσιμης συμφωνίας, με στόχο την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.
2.Εξουσιοδοτεί το ΔΣ της ΚΕΔΕ να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα προταθεί στην Πολιτεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα και δύσκολα ζητήματα που προέκυψαν, δυσχεραίνοντας τη λειτουργία μας, την τοπική οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

Στις 11:00 π.μ. η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ

Ο λόγος που προχωρά η Κ.Ε.Δ.Ε. στη διενέργεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι να αποτυπωθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της χώρας στη καθημερινή τους λειτουργία, ιδιαίτερα μετά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί την τελευταία εβδομάδα από την αναστολή της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος.
Στην επιστολή που απέστειλε σήμερα προς όλους τους Δημάρχους ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης αναφέρει :
«Μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, καλούμαστε να διαχειριστούμε το σύνολο των εκκρεμοτήτων που έχουν συσσωρευτεί στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.
Η Αυτοδιοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα στην καθημερινή της λειτουργία, που είναι αποτέλεσμα της ανεπιτυχούς μέχρι σήμρα προσπάθειας να υπάρξει μια βιώσιμη συμφωνία της χώρας με τους εταίρους της.
Η αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων απαιτεί την κινητοποίηση όλων των Αυτοδιοικητικών δυνάμεων της χώρας , προκειμένου να δοθούν λύσεις στα ζητήματα που αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες.

Κομματάρχης του «ΝΑΙ» ή Δήμαρχος των Μαρουσιωτών;

Στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5ης Ιουλίου ο Ελληνικός Λαός με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε να πει ΟΧΙ στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα των δανειστών.
Δεν υποτάχθηκε στην εκστρατεία του φόβου. Δεν τον πτόησαν οι κλειστές Τράπεζες και η τρομοκρατία της πλειοψηφίας των ΜΜΕ. 
Είπε το μεγάλο ΝΑΙ στην Ευρώπη, τη Δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την εθνική αξιοπρέπεια.
Αντιστάθηκε!
Απέρριψε τα κελεύσματα της υποταγής και της υποτέλειας.
Η νίκη του είναι ιστορικών διαστάσεων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης υπηρετώντας τους κομματικούς στόχους της Ν.Δ και τις προσωπικές του πολιτικές φιλοδοξίες, ηγήθηκε από την αρχή στην επιτροπή υπέρ του ΝΑΙ.
Επέλεξε να παίξει ηγετικό ρόλο για την υλοποίηση της γραμμής της «αριστερής παρένθεσης».
Απευθύνθηκε απαξιωτικά απέναντι στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση της χώρας μας. 
Τους κάλεσε με το γνωστό ιταμό του τρόπο να παραιτηθούν και να δώσουν τη θέση τους σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Συμπεριφέρθηκε σαν κομματάρχης προκειμένου να πάρει θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας. Βεβαίως, είναι δικαίωμά του να έχει τις πολιτικές του απόψεις, όπως και να τρέφει φιλοδοξίες για την ηγεσία της ΝΔ.

Στις 9:00 μ.μ. ο υπέροχος Παντελής Θαλασσινός, στο «Φεστιβάλ Κηφισιάς»

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Η ελληνική τραγωδία είναι & ένα ευρωπαϊκό δράμα επικών διαστάσεων...

                                              Συστημική απειλή
Η ελληνική τραγωδία είναι παράλληλα ένα ευρωπαϊκό δράμα επικών διαστάσεων - γεγονός που σημαίνει πως, εάν δεν επιλυθεί ριζικά, δεν θα αποφευχθεί η κατάρρευση της Ευρωζώνης, η οποία δεν θα αφήσει αλώβητο κανένα κράτος στον πλανήτη
«Ο απίστευτος ερασιτεχνισμός της κυβέρνησης φαίνεται δυστυχώς ανάγλυφα από το κλείσιμο των τραπεζών. Αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί θα έπρεπε να σταματήσουν να λειτουργούν για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα οι τράπεζες, αφού ο έλεγχος κεφαλαίων και ο περιορισμός των αναλήψεων, δεν απαιτούν κάτι τέτοιο.
Οι συναλλαγές με ηλεκτρονικά χρήματα εντός της χώρας δεν έχουν σταματήσει, ενώ δυσκολεύονται χωρίς κανένα λόγο να πληρώσουν/καταναλώσουν αυτοί που δεν διαθέτουν πιστωτικές κάρτες ή πρόσβαση στο διαδίκτυο (e-banking) - επίσης, όσοι δεν έχουν κάρτες για τα ΑΤΜ, ενώ δεν μπορούν να τις προμηθευτούν από τα κλειστά καταστήματα.
Με δεδομένο δε το ότι, δεν είναι απαραίτητα τα μετρητά χρήματα για τις συναλλαγές των ανθρώπων, το κλείσιμο των τραπεζών μόνο ως ανόητη ενέργεια μπορεί να θεωρηθεί - εάν όχι ως σκοπιμότητα
Οι καταθέσεις πάντως δεν κινδυνεύουν από την αφερεγγυότητα των τραπεζών, αλλά από τέτοιου είδους ενέργειες - οι οποίες μπορούν να τις καταστήσουν αφερέγγυες, χωρίς πραγματικό λόγο (ΕΒ)».
Τα παρακάτω λέχθηκαν από τον πρωθυπουργό σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπενθυμίζοντας μας δυστυχώς τα αντίστοιχα λόγια ενός προηγούμενου, ο οποίος τελικά απηύθυνε το οδυνηρό διάγγελμα του Καστελόριζου.
«Η Ελλάδα έχει βυθιστεί στην κρίση, επειδή στη χώρα βασιλεύει η διαφθορά, ο νεποτισμός και οι πελατειακές σχέσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να μην ακολουθήσουμε μία πορεία σύγκρουσης με την Ευρώπη, αλλά με το κατεστημένο της Ελλάδας».

Φωτιά σε υπό κατασκευή πτέρυγα στο ΚΑΤ

       Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής
Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12: 00 σε υπό κατασκευή πτέρυγα στο ΚΑΤ
Ειδικότερα, η φωτιά ξεκίνησε από κάτι καλώδια σε φρεάτιο φωταγωγού.
Άμεση ήταν η επέμβαση των πυροσβεστών με 7 οχήματα και 20 άνδρες, οι οποίοι έδωσαν λύση 
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όσον αφορά τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Διασκευή κοινού ανακοινωθέντος ...

Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών:Αμοιβαία καταστρεπτικό το Grexit

«Μια έξοδος από το ευρώ δεν θα ήταν μοιραία μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τη Γερμανία», εκτίμησε ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) Μάρσελ Φράτσερ, ενώ χαρακτήρισε «αυταπάτη» την άποψη ότι ένα Grexit θα αποτελέσει λύση στην κρίση στην Ελλάδα, σε άρθρο σχόλιο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Die Welt.
«Έπειτα από ένα Grexit η Γερμανία θα αναλάβει ακόμη περισσότερες ευθύνες αναφορικά με την Ελλάδα και θα πληρώσει πολύ περισσότερα χρήματα», εξηγεί ο Φράτσερ στο άρθρο του.
«Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν στο δημοψήφισμα κατά του προγράμματος μεταρρυθμίσεων της Ευρώπης. 
Τώρα εντείνονται οι φωνές στη Γερμανία που τάσσονται υπέρ ενός Grexit και υπέρ του τερματισμού του προγράμματος βοήθειας. 
Πρόκειται για μια αυταπάτη, διότι δεν έχουμε άλλη εναλλακτική από το να καταλήξουμε σε μια συμφωνία και να προσφέρουμε περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα», σημειώνει.
«Ένα Grexit θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. 
Η Γερμανία θα πλήρωνε μεγάλο τίμημα για την αποτυχία. Πρέπει να κατανοήσουμε την κρίση περισσότερο σαν ευκαιρία να διορθώσουμε τα θεμελιώδη λάθη του ευρώ και να προωθήσουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομική και χρηματοπιστωτική δομή της Ευρώπης», εκτιμά ο πρόεδρος του DIW.

Ν. Κοτζιάς: «Στενότατος & σημαντικός φίλος της Ελλάδας, το Ισραήλ»

Εμφαση στα οικονομικά θέματα δόθηκε κατά την συνάντηση που είχε την Δευτέρα ο Πρωθυπουργός του Ισράηλ, B. Νετανιάχου με τον Έλληνα Yπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, σε μία στιγμή που η χώρα μας απειλείται με πτώχευση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραηλ, Emmanuel Nahshon.
Ο Πρωθυπουργός του Ισράηλ, B. Νετανιάχου υποσχέθηκε να υποστηρίξει την Ελλάδα: 
«Είναι μεγάλη μου χαρά, είπε, που σας φιλοξενώ στην Ιερουσαλήμ. Έρχεστε εδώ σε μια κρίσιμη ώρα για την Ελλάδα και εκτιμώ βαθύτατα το γεγονός ότι ήρθατε εδώ εν μέσω των δραματικών γεγονότων που εκτυλίσσονται στη χώρα σας τώρα. Η επίσκεψή σας αποδεικνύει τη δέσμευσή μας για ισχυροποίηση της Ισραηλο - Ελληνικής σχέσης.»
«Είμαστε σήμερα δύο δυτικές δημοκρατίες που αναζητούν την ειρήνη και την ασφάλεια, και το Ισραήλ είναι υποχρεωμένο να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί, έτσι ώστε να πετύχετε, όχι μόνο γιατί είμαστε φιλικά έθνη - έχουμε επίσης μια συμμαχία εναντίον της ισλαμιστικής τρομοκρατίας που δεν θέτει σε κίνδυνο μόνο την Μέση Ανατολή, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο».
Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς ο οποίος  έφτασε στο Ισραήλ λίγες ώρες μετά την διενέργεια του δημοψηφίσματος για 3μερη επίσκεψη, πριν από τις συνεδριάσεις με Ισραηλινούς αξιωματούχους(τον Ισραηλινό Πρόεδρο Reuven Rivlin, τον Υπ. Ενέργειας Yuval Steinitz, τον Υπ. Εσωτερικών Silvan Shalom κ.α), ευχαρίστησε το Ισραήλ για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την οικονομική κρίση της χώρας μας, τονίζοντας τα εξής:
«Ευχαριστώ  το Ισραήλ για την παρακολούθηση των γεγονότων  στην Ελλάδα, καθώς και για τη φροντίδα για μας. Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα με μακρά ιστορία και αρκετά προβλήματα, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση».
«Η σταθερότητα και η ασφάλεια αποτελούν το κοινό μας συμφέρον» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς

Μετά το δημοψήφισμα, ο Τσίπρας εκπρόσωπος όλων των Ελλήνων που υποστηρίζουν το €;

             Είναι εφικτός ο συμβιβασμός;
Η απρόσμενη έκβαση του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου, δηλαδή το 61,3 % υπέρ του «όχι» είναι σημαντικό πολιτικό γεγονός, το οποίο πρέπει να λάβει υπόψη το σύνολο της ΕΕ. 
Ιδιαίτερα οι πολιτικοί που θα αποφασίσουν για την τύχη της Ελλάδας και της ζώνης του ευρώ. 
Αλλά αυτό το αποτέλεσμα δεν αλλάζει τα «σκληρά γεγονότα» στο έδαφος της πραγματικότητας: ούτε την καταστροφική κατάσταση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ιδίως στην πραγματική οικονομία, ούτε τις δυσκολίες για επίτευξη συμφωνίας με «έντιμο» συμβιβασμό μεταξύ της κυβέρνησης Τσίπρα και των θεσμών. 
Το κρίσιμο ερώτημα είναι, αν και πώς η ψήφος της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις σ' αυτά τα δύο επίπεδα της πραγματικότητας.
Ισχύει φυσικά η σκέψη, ότι το δημοψήφισμα αποτελεί αξία από μόνο του, από την άποψη της δημοκρατικής διατύπωσης κοινωνικών συμφερόντων και διαθέσεων. 
Όμως, υπό τις παρούσες συνθήκες, το κρίσιμο ερώτημα είναι, ποιά θα είναι η συμβολή αυτής της ψηφοφορίας στην επίλυση των προβλημάτων η οποία προτείνεται από την κυβέρνηση της Αθήνας. Σε καμμία περίπτωση το δημοψήφισμα δεν αποδεικνύει ότι τα προβλήματα αυτά, που δεν περιορίζονται μόνον στην εγχώρια ελληνική πολιτική, μπορούν να επιλυθούν καλύτερα αν ερωτηθούν οι ενδιαφερόμενοι λαοί

Οδικός Χάρτης Συνεργασίας για την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας

Σε συμφωνία για τη διαμόρφωση Οδικού Χάρτη Συνεργασίας για την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας, κατέληξε η συνάντηση που είχε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με τους αντιπροσώπους παραγωγικών φορέων (ΣΕΤΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) σήμερα, στην Περιφέρεια Αττικής. 
Στόχος είναι η διαμόρφωση και η υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων αφενός για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πολιτικών λιτότητας των τελευταίων ετών (ανεργία, κοινωνικός αποκλεισμός, φτώχεια) και αφετέρου για την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας, της τόνωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, της στήριξης του τουρισμού και της δημιουργίας ευκαιριών και προϋποθέσεων για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η υλοποίηση δράσεων στους ακόλουθους τομείς:
1. Εξειδίκευση της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης του ΠΕΠ Αττικής, της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, στα πεδία: α) Δημιουργικής Οικονομίας, β) Γαλάζιας Οικονομίας, γ) Βιώσιμης Οικονομίας των Αναγκών
2. Προτυποποίηση του πλαισίου λειτουργίας και του παραγόμενου ελληνικού προϊόντος – δράσεις εκπαίδευσης (παροχή υπηρεσιών, προϊόντων, κ.α.)
3. Προβολή του ελληνικού προϊόντος, με έμφαση στην τόνωση του τουριστικού προϊόντος και των εξαγωγικών επιχειρήσεων
4. Διαμόρφωση Δεικτών Μέτρησης Αγοράς Εργασίας για την παρακολούθηση κρίσιμων δεικτών ανάπτυξης

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

To δημοψήφισμα τελείωσε, τα προβλήματα όμως του λαού συνεχώς οξύνονται...

Το δημοψήφισμα της συγκυβέρνησης που σκοπό είχε τη συναίνεση του λάου στα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται τελείωσε. Τα προβλήματα του λαού όμως έμειναν και συνεχώς οξύνονται.
Μέρα με τη μέρα πληθαίνει ο αριθμός των εργοδοτών που ανακοινώνουν στους εργαζόμενους αναγκαστικές άδειες, εκ περιτροπής εργασία, τους αφήνουν απλήρωτους, τους βγάζουν σε διαθεσιμότητα, μεγαλώνει η τρομοκρατία στο ιδιωτικό τομέα. 
Οι διοικήσεις των δήμων δηλώνουν ότι δεν έχουν χρήματα για τη μισθοδοσία του προσωπικού
Τα προβλήματα θα γίνουν τεράστια από τη μη καταβολή στο ακέραιο των μισθών και από την επιβολή του «capital Control».
Τα λαϊκά στρώματα που ψήφισαν "είτε το ναι, είτε το όχι", δεν θα πρέπει να δώσουν λευκή επιταγή στην κυβέρνηση και πρέπει να συνεχίσουν τη δράση τους μέσα από τα συνδικάτα, τους συλλόγους, μέσα από την οργανωμένη πάλη, να πάνε κόντρα στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ.
Στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή τη στιγμή η εργατική - λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την ΕΕ, κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα μας είναι η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη.
Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, η παραίτηση, κάτω από το βάρος των δυσκολιών. 
Με προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών σε τρόφιμα, φάρμακα, παιδικές τροφές κ.α, να οργανώνουμε την παρουσία μας παντού! 
Να αποτρέψουμε με τις παρεμβάσεις μας, με την αλληλεγγύη μας καθώς και με την υλική βοήθειά μας, να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης σε συνανθρώπους μας.
ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τα Σωματεία να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία επιτροπών αλληλεγγύης σε κάθε δήμο, όπου θα καταγράψουν τα προβλήματα στη δουλειά και τη γειτονιά.

Ανακοίνωση του Δήμου, για την θρησκευτική εμποροπανήγυρη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ο Δήμος Αμαρουσίου δια της Διευθύνσεως Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής (Τμήμα Αδειοδότησης Επιχειρήσεων & Καταστημάτων) ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στην θρησκευτική  εμποροπανήγυρη της Κοιμήσεως της Θεοτόκου  στις 14/ 8/2015 & 15/8/2015 είναι έως τη Δευτέρα 13/7/2015, από τις 08:00 -15:00.  
Οι αιτήσεις θα έχουν τα εξής δικαιολογητικά:
Πρόσφατη απόδειξη ταμειακής μηχανής (έτους 2015)
Έναρξη άσκησης επιτηδεύματος&τυχόν μεταβολές της
Ταυτότητα ή διαβατήριο
Δημοτική Ενημερότητα

«Ξέπλυμα πολιτικής ευθύνης» το πείραμα άμεσης δημοκρατίας αλλά Ελληνικά;

Δ. ΠΡΙΝΙΑ:«Η σημειολογική ανάλυση ενός δημοψηφίσματος»
Το μόνο σίγουρο είναι ότι στις 6 Ιουλίου, οι Έλληνες ξύπνησαν σε μια διαφορετική χώρα.
Με ένα αποτέλεσμα δημοψηφίσματος που προσομοιάζει περισσότερο σε αποτέλεσμα αγώνα μπάσκετ και όχι πολιτικής αναμέτρησης, η αποτίμηση και η αποιαδήποτε πρόβλεψη είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει με παραδοσιακούς όρους πολιτικής και δημοσκοπικής ανάλυσης, γι’ αυτό το πείραμα Άμεσης Δημοκρατίας, που ήρθε ν’ αλλάξει τα Ελληνικά & Ευρωπαϊκά δεδομένα. 

Ακόμα και η Διεθνής Σημειολογία των συσχετισμών σηκώνει τα χέρια ψηλά, αφού η λίστα των συμβολισμών είναι ανεξάντλητη και οι επικοινωνιακές ερμηνείες αντιφατικές.
Σε μια στιγμή που η «ποδοσφαιροποίηση» της πολιτικής αρένας και η διάγνωση στοιχείων λαϊκιστικής τοποθέτησης από μεγάλη μερίδα του πολιτικού κόσμου είναι περισσότερο από σαφής, η βιβλιοθήκη του Κονγκρέσου αλλά και οι σημειώσεις του Η.R. Handelmanγια την κρίση της Κούβας, μπορούν να τροφοδοτήσουν εν μέρει τη συζήτηση μιας σημειολογικής καταγραφής hardpolitics. Στους μελετητές των Διεθνών Σχέσεων είναι αλλωστε γνωστό το κλασικό παράδειγμα σημειολογικής ανάλυσης με πρωταγωνιστή τον πάλαι ποτέ Υπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α. HenryKissinger, που για την ταραγμένη δεκαετία του ’70 αποτέλεσε casestudyτων διεθνών συσχετισμών.

Το «Οχι» σάρωσε τα πάντα

Τίποτα δεν άφησε όρθιο η συντριπτική επικράτηση του «Οχι» στο προχθεσινό δημοψήφισμα με 61,3%. Σάρωσε πρώτα πρώτα το παλιό πολιτικό σύστημα. 
Η ακαριαία παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ αποτελεί τη σημαντικότερη ένδειξη περί αυτού. 
Απογύμνωσε ως λυσσώδεις εχθρούς της πατρίδας μας τους Ευρωπαίους ηγέτες πάσης φύσεως και έριξε στο κενό την προσπάθειά τους να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι αν έλεγε «Οχι» στις προτάσεις των Γερμανών και των υπολοίπων δανειστών, τότε αυτοί θα μας πετούσαν κλωτσηδόν έξω από την Ευρωζώνη για εκδίκηση!
 Ο λαός μας, αντί να τρομοκρατηθεί, τους... «έφτυσε» απορρίπτοντας τον εκβιασμό που επιχείρησαν να ασκήσουν. 
Γελοιοποίησε σε πρωτοφανή βαθμό όλους ανεξαιρέτως τους δημοσκόπους, οι οποίοι ακόμη και στις δημοσκοπήσεις που ανακοίνωσαν αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης μιλούσαν για οριακή επικράτηση του «Οχι» με δύο - τρεις εκατοστιαίες μονάδες, χωρίς να αποκλείουν ακόμη και νίκη του «Ναι», όταν το «Οχι» σάρωσε με... 22,6 (!!!) εκατοστιαίες μονάδες διαφορά. 
Το παλιό πολιτικό σύστημα, νομίζοντας προφανώς ότι μπορεί να μετατρέψει σε πράξη τη φαντασίωσή του περί «αριστερής παρένθεσης» και να επιστρέψει στην εξουσία, μετέτρεψε σε «υπέρ πάντων αγώνα» μια εκ προοιμίου χαμένη μάχη. 
Το σύστημα όφειλε να αντιληφθεί πως ήταν αδύνατον η πλειοψηφία του λαού να αποδεχθεί με την ψήφο της την περαιτέρω εξαθλίωση στο οικονομικό επίπεδο, όσο και αν φοβόταν την καταιγιστική προπαγάνδα την έξω και μέσα στη χώρα μας. 
Δεν είναι μόνο ότι έχασε τη μάχη κατά κράτος το παλιό σύστημα. Είναι πρωτίστως ότι κατασπατάλησε το πολιτικό κεφάλαιο σοβαρών εφεδρειών του. 

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Tα Μ.Μ.Ε ψήφισαν «ΝΑΙ», ο Λαός ψήφισε «ΟΧΙ» ...

«Σύντροφοι από τα Βόρεια της Αθήνας» ... ανέλαβαν την ευθύνη για τον βανδαλισμό του περιπτέρου στον ΗΣΑΠ


Mε κείμενο που αναρτήθηκε χθες το απόγευμα στο «Athens Indymedia», ομάδα ατόμων που υπέγραψαν ως «σύντροφοι/ισσες από τα Βόρεια της Αθήνας» ανέλαβαν την ευθύνη για τον βανδαλισμό προεκλογικού περιπτέρου (υπέρ του ΝΑΙ) στον σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου.
Διαβάστε την αιτιολόγηση της επίθεσης:

Πύρρειος νίκη;

Το αντίδοτο στην επιβολή ελέγχων στην ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων, είναι η υιοθέτηση δασμών στις εισαγωγές – η οποία θα εξασφάλιζε σταδιακά την εξυπηρέτηση των χρεών της Ελλάδας, αφού προηγούταν η ονομαστική διαγραφή ενός μέρους τους
«Συμπέρασμα: Η επιβολή ελέγχων στην ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων, σε συνδυασμό με την υιοθέτηση δασμών στις εισαγωγές, ισοδυναμεί με μία αποτελεσματική εσωτερική υποτίμηση – η οποία θα εξασφάλιζε σταδιακά την εξυπηρέτηση των χρεών της Ελλάδας, αφού προηγηθεί φυσικά η απαιτούμενη ονομαστική διαγραφή μέρους τους με αιτία τις ζημίες που της προκάλεσαν τα μνημόνια, χωρίς την υπογραφή ενός τρίτου καταστροφικού μνημονίου.
Θα εξασφάλιζε επίσης σημαντικά έσοδα στο δημόσιο, από αυτούς που θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν ακριβά εισαγόμενα προϊόντα – ένα δίκαιο μέτρο αναδιανομής των εισοδημάτων, το οποίο δεν ενοχλεί κανέναν.  
Παράλληλα, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος επιστροφής στη δραχμή, άμεσης ή έμμεσης απώλειας των καταθέσεων και χρεοκοπίας των τραπεζών – αρκεί φυσικά να μην επιμείνει η Γερμανία στη δολοφονία της Ελλάδας, κυρίως για να αποφύγει την αποπληρωμή των χρεών της απέναντι στη χώρα μας (Αιδώς Γερμανοί).
Η αντίρρηση βέβαια θα ήταν πως η επιβολή δασμών στις εισαγωγές είναι αντίθετη με τους κανόνες που ισχύουν στην ΕΕ – κάτι που όμως θα ήταν ανόητο, αφού οι έλεγχοι στην ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων είναι επίσης αντίθετοι με τους κανόνες της ΕΕ, έχοντας όμως επιβληθεί ουσιαστικά από την ίδια τη νομισματική ένωση (ΕΚΤ)».
                                                                       Ανάλυση
Δύσκολα μπορεί να κρίνει κανείς τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, ο χαρακτήρας του οποίου ήταν καθαρά δημοσιονομικός, παρά το ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με το Σύνταγμα – γεγονός που φαίνεται πως δείλιασε να αντιληφθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού το υπέγραψε επικυρώνοντας το. 
Ουσιαστικά βέβαια, οι Πολίτες αποφάσισαν θαρραλέα το αυτονόητο: 
να μην αποδεχθούν την πολιτική λιτότητας, να μην πληρώσουν τα δημόσια χρέη, κάτι που όμως θα μπορούσε να είναι συνώνυμο με τη χρεοκοπία (ανάλυση), καθώς επίσης να αντισταθούν απέναντι στην Τρόικα και στη Γερμανία.

«Απομακρυνση των κομματικών ηγεσιών που αποστρέφεται η κοινωνία», ζητά ο Γ. Πατούλης!

Τους λόγους που επικράτησε το όχι στο δημοψήφισμα εξηγεί ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Σε δήλωσή του ο κ. Πατούλης  εκτιμά ότι το «ΟΧΙ» επικράτησε εξαιτίας του προσώπου που το αντιπροσώπευε, δηλαδή του πρωθυπουργού, σε αντίθεση με το «ΝΑΙ» το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά δεν είχε πρόσωπο.
«Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την απομάκρυνση των πολιτικών και κομματικών ηγεσιών που από ότι φάνηκε αποστρέφεται η πλειοψηφία της κοινωνίας.
Όσον αφορά την αποτίμηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, θεωρώ ότι το «ΟΧΙ» επικράτησε για δύο λόγους.
Ο πρώτος λόγος,  είναι γιατί «είχε πρόσωπο».
Εκπροσωπήθηκε από έναν πολιτικό ηγέτη, τον κ. Τσίπρα,  ένα  πρόσωπο που για την πλειοψηφία του λαού μας σήμερα εκφράζει  την ελπίδα.

Ενα «ΟΧΙ» πολλαπλών αναγνώσεων & μηνυμάτων!

                   Μετά το βροντερό ΟΧΙ ...
•Σε αυτή τη σύγχρονη τραγωδία αποδεικνύεται ένας ανέλπιστος σύμμαχος του ελληνικού λαού, η Ουάσιγκτον
•Τα ψέματα πάνω στα οποία κτίστηκαν τα μετα-αποικιακά σχέδια του Βερολίνου για 
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ αμφισβητούνται οι μύθοι μιας πολιτικής που ενισχύει OXI 
Κόντρα στο μεταμοντέρνο πραξικόπημα που οργανώθηκε στο Βερολίνο και εκτελέστηκε στην Αθήνα, κόντρα στις μαγειρεμένες δημοσκοπήσεις, κόντρα στην τρομολαγνεία των κυρίαρχων μέσων μαζικής παραπλάνησης, κόντρα στις απειλές και στους εκβιασμούς των Σουλτς, Γιούνκερ, Ντάιζελμπλουμ, Μέρκελ, Σόιμπλε και Σία, κόντρα στην ταλαιπωρία και στις ουρές των ΑΤΜ, κόντρα στο φόβο τους ο ελληνικός λαός ψήφισε ΟΧΙ.
Ήταν ένα «ΟΧΙ» πολλαπλών αναγνώσεων και μηνυμάτων. 
Κυρίως όμως ήταν ένα «ΟΧΙ» βγαλμένο από την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους και τις πραγματικότητες μιας καταστροφικής πενταετίας με μέτρα ακραίας λιτότητας και πλήρους υποταγής. 
Οι πολιτικοί και οικονομικοί μετασεισμοί του κυριακάτικου δημοψηφίσματος διαπερνούν ήδη το μαλακό υπογάστριο της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης. 
Τα ψέματα πάνω στα οποία κτίστηκαν οι μύθοι μιας πολιτικής που αποδεδειγμένα οδηγεί τους λαούς στη φτώχεια και ενισχύει τα μετα-αποικιακά σχέδια του Βερολίνου για ποδηγέτηση της Ευρώπης για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ αμφισβητούνται.
Η μάχη ασφαλώς δεν τέλειωσε την Κυριακή.

Συντριπτική η νίκη του Αλέξη Τσίπρα!


Εγγεγραμμένοι
9.858.508
Ενσωμάτωση
100,00 %
Ψήφισα
62,50 %
Ακυρα/Λευκά          
5,80 %


OXI
61,31 %
NAI   
38,69 %
                  ... Aλλά στο Μαρούσι επικράτησε το ΝΑΙ!!!
                               Επικράτεια - Περιφέρεια Αττικής - Δήμος Αμαρουσίου

Ωρα
Ενσωμάτωση
Εγγεγραμμένοι
Ψήφισαν
Εγκυρα
Ακυρα
Λευκά
06-07 01:35
81/81 / 100,00 %
50.301
37.669 / 74,89 %
35.668 / 94,69 %
1.750 / 4,65 %
251 / 0,67 %

Ερώτημα
Ποσοστό
Ψήφοι
http://ekloges.ypes.gr/current/images/party/y102.png
Εγκρίνεται / ΝΑΙ
50,48 %
18.004
http://ekloges.ypes.gr/current/images/party/y101.png
Δεν εγκρίνεται / ΟΧΙ
49,52 %
17.664

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Άντε και καλή τύχη ... βλάκες!

Όταν σε καλούν τα απόλυτα εργαλεία ενός σάπιου συστήματος να πεις ΝΑΙ, θα είσαι βλάκας αν πεις ΟΧΙ. Όταν σε καλούν τα απόλυτα εργαλεία της λαμογιάς και της ρεμούλας του ιδίου συστήματος να πεις ΟΧΙ, θα είσαι βλάκας αν πεις ΝΑΙ. 
Πρέπει να αποδείξεις πως δεν είσαι βλάκας επιλέγοντας ανάμεσα σε ένα ΝΑΙ και ένα ΟΧΙ που σημαίνουν το απόλυτο ΒΕΒΑΙΩΣ. 
Κι αυτό διότι οι "σύμμαχοί" σου είναι πάνω απ' όλα δημοκράτες και σου αφήνουν επιλογή στον τρόπο εκτέλεσης που θα σε στείλει να δεις τα ραπανάκια ανάποδα.
Με παντιέρα την Ελλάδα εργάζονται πυρετωδώς υπηρετώντας την νέα πατρίδα τους την Ευρώπη προσκυνώντας το κουρελόπανο που επέβαλαν για σημαία. 
Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ευτέλισαν τόσα χρόνια κάθε έννοια ανθρώπινης υπόστασης εκμαυλισμένοι χαϊδεύοντας φιλάρεσκα το τομάρι πολυτελείας, το οποίο απέκτησαν εις βάρος ανθρώπων, ιδανικών, ιερών και όσιων.
Το μόνο που άλλαξε το ίδιο το σύστημα είναι οι ομάδες. 
Παλιά το εξυπηρετούσαν πολλές, τώρα τις έκανε δυο που παλεύουν για ένα σκοπό. 
Είναι που δεν μπορεί να μην λειτουργεί δημοκρατικά, αρκεί να έχουν όλα ένα αποτέλεσμα, δηλαδή αυτό που θέλει.Αν δεν καταλαβαίνεις τι σε καλούν να κάνεις μεγέθη του πολιτισμού της Ελλάδας τύπου Ρουβά, είσαι άξιος της μοίρας σου, αν δεν καταλαβαίνεις τι σε καλούν να ψηφίσεις διαμορφωτές της κοινής γνώμης τύπου Λιάγκα είσαι για τα μπάζα. 
Αν δεν πάλλεται η καρδιά σου στο "πατριωτικό" ξέσπασμα ενός Βορίδη και ενός Πύρρου Δήμα, ξεχνώντας το ναι σε όλα στα μνημόνια, είσαι απλά μια κοινή γνώμη για μπουρδέλο, τόσο κοινή. 
Και όλα αυτά για να πεις ένα απλό ΝΑΙ.
Αν δεν καταλαβαίνεις πως οι ένοπλες δυνάμεις είναι εγγυήτριες της σταθερότητας, όπως σου είπε ο Πάνος ο Ραμποκαμμένος, είσαι το τίποτα των τίποτα. 
Αν δεν πιστεύεις τα λόγια του πρωθυπουργεύοντος πως ότι και να γίνει εγγυάται και θα τα υπογράψει όλα, είσαι περίπτωση βλακείας που γιατρειά δεν έχει. 

Eνα πολύ καλά σχεδιασμένο & μεθοδευμένο διπλωματικό παιχνίδι, το δημοψήφισμα;

Μήπως τελικά όλα αυτά είναι ένα πολύ καλά σχεδιασμένο και μεθοδευμένο διπλωματικό παιχνίδι με αρκετούς διαχρονικά συμμετέχοντες, οι μεγαλύτεροι από τους οποίους είναι αλλοδαποί παίχτες, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού;
Πολλοί από εμάς αναρωτιούνται γιατί η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να πάει σε δημοψήφισμα και ιδιαίτερα γιατί πήρε αυτή την απόφαση, όχι απλά την τελευταία στιγμή, αλλά στο +5′; 
Πέρα από την πρώτη ανάγνωση και μια εύλογη ερμηνεία της σκοπιμότητας μιας τέτοιας κίνησης που στην ουσία σύμφωνα με μια μεγάλη μερίδα των πολιτών φαίνεται να είναι μια «ντρίπλα», ώστε να μεταθέσουν το βάρος μιας εξαιρετικά κρίσιμης απόφασης στον ίδιο το λαό, είναι πιθανό να υπάρχει και μια άλλη διάσταση.
Είναι πολλοί αυτοί που ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση έχει παντελή έλλειψη σχεδιασμού & άλλα λέει την μια &άλλα την άλλη(κάτι το οποίο στην πράξη όντως συμβαίνει), αλλά είναι τελικά πραγματικά έτσι
Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το δημοψήφισμα (με το ετεροχρονισμένο, αμφιλεγόμενο, «δημιουργικά ασαφές» και κατά πολλούς παραπλανητικό ως προς την ουσία ερώτημα) να αποτελεί μια μάλλον προσχεδιασμένη, υψηλού ρίσκου κίνηση τακτικισμού και μέσο πίεσης προς την τρόικα, με συγκεκριμένη όμως απώτερη στόχευση και σκοπό. 
Το εάν τελικά θα φτάσουν στην υλοποίηση ή όχι αυτού του σχεδίου, προφανώς συνδέεται και με το αποτέλεσμα της παρούσας φάσης της διαπραγμάτευσης (..με τις όποιες «δημιουργικές ασάφειες...»

ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη;

Δείτε τα Εκλογικά Τμήματα στα οποία ψηφίζετε

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Η κατάρα της διχόνοιας

Για να τα καταφέρουμε απαιτείται ένα θαύμα – η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και ομοψυχία, η οποία δεν θα έπρεπε να υιοθετηθεί μόνο από εμάς αλλά, επίσης, από όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας μας, χωρίς ανόητους εγωισμούς και αντιπαραθέσεις
Η πολιτική των μνημονίων που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από τους δανειστές της, ερήμην ουσιαστικά των έκτοτε κυβερνήσεων της, ήταν ασφαλώς αποτυχημένη – γεγονός που αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τους αριθμούς, από όλους τους δείκτες της οικονομίας δηλαδή, οι οποίοι δεν επιτρέπουν την παραμικρή αμφιβολία (ανάλυση).
Δεν δόθηκε καμία σημασία στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η ελληνική οικονομία για να μπορεί να λειτουργεί ορθολογικά (άρθρο), ενώ όλα τα μέτρα που υιοθετήθηκαν επικεντρώθηκαν στη μείωση των ελλειμμάτων – χωρίς να δοθεί η παραμικρή προσοχή στο ότι, ελλείψει συνοδευτικών αναπτυξιακών μέτρων, δεν μπορούσε παρά να είναι νομοτελειακή «η βύθιση» της χώρας σε μία ύφεση άνευ ιστορικού προηγουμένου.
Η διαγραφή μέρους του δημοσίου χρέους δεν έγινε όταν έπρεπε να γίνει, το Μάιο του 2010, η μονομερής στάση πληρωμών δεν επιλέχθηκε τη σωστή χρονική στιγμή (επίσης τότε), το PSI αποφασίσθηκε πολύ αργά και με το λάθος τρόπο, αφού κατάστρεψε το τραπεζικό σύστημα της χώρας, καθώς επίσης τα ασφαλιστικά της ταμεία, οι κρατικές δαπάνες μειώθηκαν με ανεξέλεγκτο τρόπο, αφαιρέθηκαν τεράστια ποσά από τη ρευστότητα της Ελλάδας (διαφυγή καταθέσεων) και η φορολογία διέλυσε τη μεσαία τάξη, το στήριγμα κάθε Δημοκρατίας – αφού η ανεργία είχε προηγουμένως «αποδεκατίσει» τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, χωρίς καμία προσπάθεια αντιμετώπισης της.
Εκτός αυτού, η σημερινή κυβέρνηση δεν προέβη σε στάση πληρωμών όταν θα έπρεπε (20 Φεβρουαρίου), με αποτέλεσμα να εξανεμίσει ανεύθυνα όλες τις χρηματικές ρεζέρβες της – ενώ ο υπουργός οικονομικών της υπέγραψε αυθαίρετα ένα μνημόνιο, χωρίς εύλογα ο πρωθυπουργός να έχει την πρόθεση να το εφαρμόσει.
Το σημαντικότερο δε όλων, η διχόνοια διέβρωσε περαιτέρω την ελληνική πολιτική σκηνή, παρά το ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της - κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει.

Γιατί η Ελλάδα και η Ευρώπη θα μείνουν μαζί

Η μόνη διέξοδος είναι αυτό που το ΔΝΤ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και πολλοί Ευρωπαίοι γνωρίζουν από καιρό, δηλαδή η ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας ως αντάλλαγμα για άνευ προηγουμένου και εκτεταμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για διενέργεια δημοψηφίσματος
σχετικά με το τελευταίο σχέδιο διαχείρισης του ελληνικού χρέους - για το οποίο η κυβέρνησή του προτρέπει το κοινό να ψηφίσει «όχι» - έφερε σε ένα συγκλονιστικό τέλος μια εβδομάδα που ξεκίνησε με μεγάλες ελπίδες για συμφωνία συμβιβασμού ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Πολλοί παρατηρητές είχαν από καιρό προβλέψει ένα δημοψήφισμα στα χαρτιά, αλλά περίμεναν ότι ο Τσίπρας θα ζητήσει δημοψήφισμα για να ζητήσει δημόσια έγκριση για μια συμφωνία που στην πραγματικότητα θα έχει υποστηρίξει, προκειμένου να υπερκεράσει την άκρα αριστερά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντ’ αυτού, ο άνθρωπος που υποστήριζε εδώ και μήνες ότι μια συμφωνία με την Ευρώπη ήταν η μόνη δυνατή πορεία προς τα εμπρός, φαίνεται να δηλώνει ότι «το παιχνίδι τελείωσε» ενώ είχε απομείνει κι άλλος χρόνος.
Οι πιθανότητες η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη έχουν πλέον αυξηθεί σημαντικά.