Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η προφητεία

Το ευρώ είναι ένα θνησιγενές νόμισμα, εάν παραμείνει ως έχει, ενώ οι αντοχές του δοκιμάζονται από την ελληνική κρίση, όπως επίσης η βιωσιμότητα της Ευρωζώνης – τυχόν «διάρρηξη» της οποίας θα έχει σοβαρότατες συνέπειες για το δολάριο και τον πλανήτη
“Η θεωρία της συνωμοσίας στην κοινωνία είναι η άποψη ότι, η εξήγηση ενός κοινωνικού φαινομένου συνίσταται στην ανακάλυψη των ανθρώπων ή των ομάδων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμβεί αυτό το φαινόμενο - ενώ το έχουν σχεδιάσει και συνωμοτήσει για να το προκαλέσουν.
Η άποψη αυτή πηγάζει από τη αντίληψη πως, οτιδήποτε συμβαίνει στην κοινωνία (ιδιαίτερα, φαινόμενα όπως ο πόλεμος, η ανεργία, η φτώχεια και οι διάφορες ελλείψεις - καταστάσεις που κατά κανόνα όλοι οι άνθρωποι απεχθάνονται), αποτελεί αποτέλεσμα άμεσου σχεδίου ορισμένων ισχυρών ανθρώπων ή ομάδων” (K.Popper).
                               Άρθρο του Βασίλη Βιλιάρδου
Για να προβλέψει κανείς τα σημερινά ή/και τα μελλοντικά προβλήματα της Ευρωζώνης, καθώς επίσης του κοινού νομίσματος, αρκούσε ανέκαθεν η κοινή λογική. 
Δεν ήταν δηλαδή απαραίτητο να είναι προφήτης ή οικονομολόγος, γεγονός που αποδεικνύεται από ένα άρθρο του 1992, πολύ πριν υιοθετηθεί το ευρώ - από το έτος ουσιαστικά που  αποφασίσθηκε η θεσμική οικοδόμηση της νομισματικής ένωσης. 
Ειδικότερα το κεντρικό πρόβλημα του ευρώ, το «προπατορικό αμάρτημα» όπως αποκαλείται, είναι το ότι αφαιρεί από τις χώρες που το υιοθετούν τη δυνατότητα να ασκούν τη δική τους νομισματική πολιτική, χωρίς να τους παρέχει κάποιο «υποκατάστατο» σε ευρωπαϊκό επίπεδο – έναν μηχανισμό δηλαδή, ο οποίος να μεταφέρει χρήματα μεταξύ των περιοχών που δεν αποτελούν ανεξάρτητα κράτη, αφού δεν μπορούν πλέον να υποτιμήσουν τα νομίσματα τους.

The Telegraph:«Η ταπείνωση της Ελλάδας θα πρέπει να μας ανησυχεί όλους»

Στο έλεος μη εκλεγμένων Γραφειοκρατών & Τραπεζιτών που διοικούν τους θεσμούς
Με τίτλο «Η ταπείνωση της Ελλάδας θα πρέπει να μας ανησυχεί όλους»  η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και φιλοξενεί φωτογραφία από τις ουρές που σχηματίζονται τις τελευταίες ημέρες μπροστά από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ).
«Ακόμη και σε αυτό το προχωρημένο στάδιο είναι πιθανό να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, παρότι μετά τα γεγονότα του σαββατοκύριακου αυτό είναι όλο και πιο προβληματικό», ξεκινάει το άρθρο της εφημερίδας.
Το άρθρο της «Telegraph» εκτιμά ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει αξιόπιστη πρόβλεψη για το τι μέλλει γενέσθαι καθώς στο παρελθόν έγιναν πολλές προβλέψεις που αποδείχτηκαν όλες εσφαλμένες.
Αναφερόμενο στην επικείμενη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το άρθρο - άποψη της εφημερίδας εκτιμά ότι «επί της ουσίας, αυτό που ελέχθη στους Έλληνες είναι να συμφωνήσουν με τους όρους (της συμφωνίας) ή να αντιμετωπίσουν το χάος, μία συνηθισμένη ευρωπαϊκή απειλή».
«Αυτό είναι το μεγάλο ιδεώδες πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε η ΕΕ;», αναρωτιέται η εφημερίδα. 
Σε σχέση με το τι τους συνέβη την τελευταία τετραετία ή πενταετία, θα αποτελούσε έκπληξη, γράφει η εφημερίδα, αν οι Έλληνες επέλεγαν να παραμείνουν δεμένοι σε αυτό που τους προκάλεσε τα σημερινά δεινά.

Δημοψήφισμα ...

Spiegel: «Και τώρα κυρία καγκελάριε;»

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι στάση της Άνγκελας Μέρκελ προκαλεί ερωτηματικά.
«Και τώρα, κυρία καγκελάριε;», διερωτάται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σχετικά με τη στάση της Άνγκελας Μέρκελ απέναντι στην ελληνική κρίση.
Η Ελλάδα βρίσκεται προ της χρεοκοπίας, η ευρωζώνη κινδυνεύει με διάσπαση, όμως από την Άνγκελα Μέρκελ δεν έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής καμία λέξη, σχολιάζει το Spiegel. 
Μήπως έχει εγκαταλείψει τους Έλληνες, αναρωτιέται.
Σήμερα το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) γιορτάζει τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του. Στη διάρκεια των εορτασμών σίγουρα θα γίνει λόγος για τα οφέλη της ευρωπαϊκής ενότητας. 
Όμως, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό, αυτή η ενότητα βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο. 
Το ευρώ, το σημαντικότερο σύμβολο της ενσωμάτωσης, απειλείται με διάσπαση. 
Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στη χρεοκοπία.
Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναφερθεί στην ομιλία της στο ελληνικό δράμα. Όμως δεν αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα επείγοντα ερωτήματα που εκκρεμούν: 
Έχει εγκαταλείψει τους Έλληνες; Θεωρεί ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει πιθανότητες παραμονής στην ευρωζώνη; Και πώς μπορεί να γίνει αυτό;
Η Μέρκελ αναμένεται να αναφερθεί στα ζητήματα αυτά μετά τους σημερινούς εορτασμούς, εκτιμά το Spiegel. Αργότερα σήμερα θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων και τους προέδρους των κοινοβουλευτικών επιτροπών της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και της Αριστεράς για να συζητήσουν το θέμα της Ελλάδας. 
Την υπόλοιπη ημέρα η καγκελάριος αναμένεται να την αφιερώσει σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με άλλους ηγέτες της Ευρώπης, ίσως και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Θα γίνει της ... Συρίας, στην Ελλάδα;

«Η Ελλάδα θα βυθιστεί ακόμα πιο βαθιά στον πολιτικό ριζοσπαστισμό, την οικονομική μιζέρια, το οργανωμένο έγκλημα, την μη διαχειρίσιμη μετανάστευση και ίσως ένα πραγματικό πόλεμο που χαρακτηρίζει μια σειρά από χώρες, από την Βοσνία - Ερζεγοβίνη στα Βαλκάνια και την Συρία στην Ανατολική ακτή της Μεσογείου», αναφέρει μεταξύ άλλων νέο άρθρο των Financial Times με τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να σωθεί από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάρρευση».
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο κυριότερος λόγος που οι πιστωτές πρέπει να επιμείνουν να σώσουν, κατά τον ίδιο, την Ελλάδα, είναι το πόσο σημαντική είναι η περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης στο ΝΑΤΟ.

Αποσύρουν καταθέσεις & δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες στην Π.Γ.Δ.Μ

                           «Βόμβα από ΠΓΔΜ» !!!
Προληπτικά μέτρα παίρνει η ΠΓΔΜ για να μην φύγουν κεφάλαια από τις τράπεζες της προς την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο η ΚεντρικήΤράπεζα της χώρας. 
Τα μέτρα είναι προσωρινού χαρακτήρα.
Για μελλοντικές συμφωνίες εφαρμόζονται προληπτικά μέτρα για περιορισμό εκροής κεφαλαίων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα όπως π.χ. επιχειρήσεις με φορείς της Ελλάδας. 
Δεν ισχύει για συμφωνίες που ήδη έχουν συναφθεί.
Σκοπός των προληπτικών μέτρων δεν είναι να παρεμποδιστούν ή με οποιοδήποτε τρόπο να επηρεαστούν οι τρέχουσες και οι μελλοντικές εμπορικές συναλλαγές με φορείς και εταιρείες από την Ελλάδα.

Με την «επιχείρηση Αλβανία», προετοιμάζεται για το Grexit η Ευρωζώνη!

«Μια μικρή ομάδα από την ΕΚΤ και την Κομισιόν ετοιμάζει τείχος προστασίας από το 2012»
Μια μικρή ομάδα αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Κομισιόν προετοιμάζονται εδώ και μήνες σε σχέδια έκτακτης ανάγκης για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε μια επιχείρηση με τον τίτλο «Επιχείρηση Αλβανία», σύμφωνα με την ισπανική El Pais.
Η εφημερίδα γράφει ότι αυτός είναι ο κώδικας που χρησιμοποιείται κατά τις τελευταίες εβδομάδες από αυτή την ομάδα εργασίας, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.
«Αυτό που βασικά προετοιμάζουν είναι ένα δυνατό τείχος προστασίας για την αποτροπή του επηρεασμού των αγορών από ένα Grexit για μια χιονοστιβάδα δηλαδή που θα ήταν «θανατηφόρος» σε προηγούμενα ανάλογα επεισόδια», γράφει.
Οι προετοιμασίες, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, ξεκίνησαν το 2012, με την επωνυμία «επιχείρηση Κροατία», παρότι δεν ήταν απαραίτητο εκείνη την εποχή, "αλλά θα ήταν αυτοκτονικό να μην έχουμε ετοιμάσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για τα πιο αρνητικά σενάρια," σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή πηγή.
Όπως αναφέρει η El Pais ο Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ δεν δίνει καμία λεπτομέρεια των σχεδίων αυτών και περιορίζεται να εξηγήσει ότι η Ευρώπη "είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να χειριστεί την κατάσταση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα." .

Γ. Πατούλης:Να αναληφθούν πρωτοβουλίες για «ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»

     Εκτακτη σύγκλιση αύριο του ΔΣ της ΚΕΔΕ 
Πρέπει να καταβληθεί, από όλα τα μέρη, κάθε προσπάθεια ώστε η χώρα να φθάσει στο δημοψήφισμα της Κυριακής ενωμένη και όχι διχασμένη, όπως επιθυμούν συγκεκριμένοι ακραίοι κύκλοι, τόσο εντός όσο και εκτός της Χώρας. 
Γι' αυτό, τούτη την ύστατη ώρα, καλούμε τον Πρωθυπουργό να στείλει αμέσως πίσω στις Βρυξέλλες τα Ελληνικά Τεχνικά Κλιμάκια για μια τελευταία προσπάθεια αναζήτησης συμφωνίας μέχρι την Τρίτη το βράδυ
Αν αυτό επιτευχθεί, ο Ελληνικός λαός, στη συντριπτική του πλειοψηφία, θα οδηγηθεί ενωμένος στη κάλπη αφήνοντας έξω μόνο τους ακραίους υπερασπιστές της απομόνωσης και της εθνικής εξαθλίωσης.
Έχουμε ένα μεγάλο μελλοντικό χρέος απέναντι στις επόμενες γενεές να δοκιμάσουμε αυτή τη τελική προσπάθεια. 
Έχουμε όμως και ένα εξίσου μεγάλο χρέος που σήμερα, ΤΩΡΑ, βαραίνει όλες τις τοπικές κοινωνίες που αγωνιούν πως τις επόμενες ημέρες θα χάσουν όλα τα ταμειακά τους διαθέσιμα, επομένως όλα τα κοινωνικά προγράμματα που στηρίζουν τις πολυπληθείς φτωχές ομάδες του πληθυσμού τους στους Δήμους, θα καταρρεύσουν.
Θέλουμε όμως να τελειώνουμε με αυτές τις αδιέξοδες εναλλακτικές πολιτικές που μας οδηγούν εκτός Ευρώπης και στη δραχμή. 

Αφήστε τα μίση, τώρα η ΕΥΔΑΠ με ... σύντροφο ΜΠΕΝίση!

Η πρόεδρος της Βουλής καλεί το σύντροφο της Περιφερειάρχη Αττικής και επί σειρά ετών στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή προκειμένου να εγκριθεί ο διορισμός του ως διευθύνοντας σύμβουλος στην ΕΥΔΑΠ
Εν μέσω πολιτικής καταιγίδας, αβεβαιότητας και δύσκολων αποφάσεων που αυτή τη φορά πρέπει να πάρουν οι ίδιοι οι πολίτες, η κυβέρνηση προχωρά σε βήματα και κινήσεις που μόνο απογοήτευση και χαμηλές προσδοκίες μπορεί να προκαλέσει. 
Η προαναγγελθείσα εδώ και μήνες τοποθέτηση του κυρίου Ιωάννη Μπενίση στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, έρχεται να πλήξει την έτσι κι αλλιώς ασθενική προσπάθεια της κυβέρνησης να έρθει ως κάτι νέο, που θα αντιπαλέψει το παλιό πελατειακό κράτος που διορίζει με κάθε άλλο κριτήριο εκτός από την αξιοκρατία.
Ο κ. Ιωάννης Μπενίσης είναι μαθηματικός, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά με τα φωτοβολταϊκά και τον οποίο βάζουν με διαδικασία "αποφασίζουμε και διατάζουμε" στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου στην επιχείρηση ύδρευσης. 
Μάλιστα την ερχόμενη Τρίτη ο κ. Μπενίσης καλείται στη βουλή από την πρόεδρο Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου να περάσει από ακρόαση, έτσι ώστε να διατυπωθεί γνώμη για την πρόταση διορισμού του.
Δείτε την επίσημη ανακοίνωση του ελληνικού κοινοβουλίου όπως αυτή αναρτήθηκε την Παρασκευή

Στις 7:30 μ.μ. τα εγκαίνια της Εκθεσης Τμημάτων Δημιουργικής & Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας

Καταγγέλει τις «Λευκές Νύχτες» ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Την «απαράδεκτη απόφαση» των Δήμων Αμαρουσίου & Ιλίου για άνοιγμα των καταστημάτων πέραν του ωραρίου λειτουργίας & μάλιστα μέχρι τις 3:00 π.μ, υποχρεώνοντας τους εμποροϋπαλλήλους να δουλέψουν μέχρι τα ξημερώματα στις 4 Ιούλη & 27 Ιούνη αντίστοιχα, καθιερώνοντας το θεσμό της «Λευκής Νύχτας», καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:
«Οι συγκεκριμένοι δήμοι στο όνομα της τόνωσης της αγοράς, των μεγάλων προσφορών για τους καταναλωτές και άλλα παρόμοια επιχειρήματα επιβάλλουν σε χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους να δουλεύουν ήλιο με ήλιο προκειμένου οι μεγαλέμποροι να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.
Ο θεσμός της «Λευκής Νύχτας» έρχεται να προστεθεί στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, στο σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων εργασίας, δημιουργώντας συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους στο Εμπόριο».
Παράλληλα χαρακτηρίζει υποκριτική τη στάση της Περιφέρειας Αττικής καθώς «δείχνει ανοχή και ανάβει το πράσινο φως σε δήμους και Εμπορικούς Συλλόγους που συντάσσονται με τη γραμμή της πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου και διοργανώνουν «Λευκές Νύχτες»

Το Σάββατο 4 Ιουλίου η «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» στο Μαρούσι

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Υποταγή ή θάνατος

Δυστυχώς οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι συμπεριφέρονται όπως ο ήρωας του Μπρεχτ, ο οποίος αδιαφορούσε για τα εγκλήματα γύρω του, έως ότου έφτασε η σειρά του – κάτι που μάλλον θα συμβεί, όταν διευρυνθούν τα κρεματόρια της Τρόικα στον υπόλοιπο νότο
«Όταν οι Ναζί έπαιρναν τους κομμουνιστές σιώπησα, δεν ήμουν δα κομμουνιστής. 
Όταν φυλάκιζαν τους σοσιαλδημοκράτες σιώπησα, δεν ήμουν δα σοσιαλδημοκράτης. 
Όταν έπαιρναν τους συνδικαλιστές σιώπησα, δεν ήμουν δα συνδικαλιστής. Όταν έπαιρναν εμένα, δεν είχε μείνει κανένας για να διαμαρτυρηθεί» (M. Niemöller)
===============================================================
                                         Βαρυσήμαντο αρθρο του Βασίλη Βιλιάρδου
Χωρίς καμία αμφιβολία, οι δικές μας ευθύνες για τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της χώρας μας είναι τεράστιες. 
Εν πρώτοις των προηγουμένων κυβερνήσεων, οι οποίες δεν υιοθέτησαν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία - αρκούμενες στις παράλογες μειώσεις των μισθών και εισοδημάτων, έχοντας υποταχθεί άνευ όρων στα εγκληματικά μνημόνια (ανάλυση), καθώς επίσης διατηρώντας ανέπαφο το πελατειακό κράτος, τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
Οι ευθύνες της νέας κυβέρνησης δεν είναι μικρότερες, ξεκινώντας από τις ουτοπικές προεκλογικές της δεσμεύσεις και συνεχίζοντας με τη λάθος διαχείριση της κρίσης - ενώ δεν έκανε τίποτα άλλο, από το να διαπραγματεύεται ατελείωτα με την Τρόικα έναν νέο «καταναλωτικό» δανεισμό, αναιρώντας την απαίτηση διαγραφής του χρέους και χωρίς να ασχοληθεί με το θεμελιώδες πρόβλημα της Ελλάδας: 
με το θεσμικό (άρθρο), το οποίο όφειλε να επιλύσει μόνη της και άμεσα.
Εξίσου μεγάλες είναι οι ευθύνες της οικονομικής εξουσίας της χώρας, ειδικά των δύο βασικών εξαγωγικών πυλώνων της - των εφοπλιστών, οι οποίοι δεν πληρώνουν καθόλου φόρους, ενώ δεν απασχολούν Έλληνες ναυτικούς, αδιαφορώντας εντελώς για την πατρίδα τους, καθώς επίσης των ιδιοκτητών ξενοδοχείων πολυτελείας  (στα φορολογικά και λοιπά τεχνάσματα των δύο κλάδων, θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο).

«Διακήρυξη των Δελφών για την Ελλάδα & την Ευρώπη»

Δριμεία κριτική στην πολιτική των ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων και Θεσμών απέναντι στην Ελλάδα ασκούν δεκάδες διεθνείς προσωπικότητες του ακαδημαϊκού κόσμου, της δημοσιογραφίας και της πολιτικής από την ΕΕ, την Ελβετία, την Ρωσία, την Βόρειο Αμερική και την Ινδία, με κείμενο, που έδωσαν στην δημοσιότητα, με τον τίτλο «Διακήρυξη των Δελφών για την Ελλάδα & την Ευρώπη», ενώ εκφράζουν παράλληλα την «αμέριστη», «χωρίς όρους» συμπαράστασή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού για την αξιοπρέπειά του, την κοινωνική και εθνική του επιβίωση.
Η «Διακήρυξη των Δελφών» φέρει αυτό το όνομα γιατί υιοθετήθηκε το ππροπερασμένο Σαββατοκύριακο στους Δελφούς, στο πλαίσιο μεγάλου διεθνούς συνεδρίου για την κρίση, τις εναλλακτικές στον ευρωφιλευθερισμό και τις
σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.
Η «πρωτοβουλία των Δελφών» υποστηρίχθηκε από το «Ινστιτούτο Ανάπτυξης και Διακυβέρνησης» (ΙΝΕΡΠΟΣΤ), το «Forum Mondial des Alternatives», το ρωσικό «Ινστιτούτο Μελετών για την Παγκοσμιοποίηση» & τα Κοινωνικά Κινήματα», η «Λέσχη της Σόφιας», το «Ιδρυμα Λυσσαρίδη» & το «agora-dialogue.com»
Τον συντονισμό της πρωτοβουλίας είχε ο δημοσιογράφος & συγγραφέας Δ. Κωνσταντακόπουλος.
                            Ολόκληρο το κείμενο της διακήρυξης έχει ως εξής:

Οι νέοι Διευθυντές σε Σχολικές Μονάδες του Αμαρουσίου

«Τοποθέτηση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Ε.Κ της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας»
Τοποθετούμε, για το συμφέρον της Υπηρεσίας και με δαπάνη του Δημοσίου, στις αντίστοιχες θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων  και Ε.Κ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας τους παρακάτω εκπαιδευτικούς με διετή θητεία, η οποία λήγει στις 31-7-2017, σύμφωνα με τους  ακόλουθους  πίνακες:
2 ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ 165093 ΠΕ18.0 1ο  ΕΠΑΛ  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ6         
6 ΧΑΤΖΕΛΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 167877  ΠΕ02 1ο Γ/ΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
29 ΚΕΣΚΙΝΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 151915 ΠΕ12 2ο  ΕΠΑΛ  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
32 ΔΗΜΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 155543 ΠΕ01 2ο Γ/ΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
52 ΑΡΩΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 157887 ΠΕ17 3ο  ΕΠΑΛ  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
68 ΣΤΑΜΑΤΟΥΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΙΜΩΝ 175723 ΠΕ02 4ο Γ/ΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Το διάγγελμα

Tι θα έπρεπε να ψηφίσουμε, εάν αρνούμαστε μεν να αποδεχθούμε το τρίτο μνημόνιο, αλλά δεν εμπιστευόμαστε τη διαχείριση της κρίσης στον πρωθυπουργό και στο κόμμα του; Εάν δεν επιθυμούμε να βιώσουμε τις συνέπειες μίας χρεοκοπίας εκτός ευρώ; 
Ο καπετάνιος του Τιτανικού, ο οποίος έριξε το κατακαίνουργο, πανίσχυρο πλοίο του στο παγόβουνο, βυθίζοντας το, έγραψε πράγματι ιστορία - μία λυπηρή όμως ιστορία. Ο Χίτλερ, ο οποίος κατέστρεψε μία ολόκληρη ήπειρο, ένοχος μεταξύ πολλών άλλων για το Ολοκαύτωμα, έγραψε επίσης ιστορία - αιματοβαμμένη όμως, σε υπερθετικό βαθμό.
Ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες ή ο Μεταξάς στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, λέγοντας «ΟΧΙ» στους εισβολείς, έγραψαν ιστορία – μία λαμπερή ιστορία, αμυνόμενοι για την ελευθερία της πατρίδας τους. 
Οι πράξεις τους ήταν υπερήφανες, θαυμαστές, επειδή δεν είχαν αποτύχει παταγωδώς προηγουμένως - δεν είχαν υπεξαιρέσει την εξουσία με ψευδείς υποσχέσεις και δεν είχαν προσπαθήσει να αποκρύψουν τις αποτυχίες ή/και τα ψέματα τους, πίσω από ένα δήθεν πατριωτικό «ΟΧΙ», αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα του.
Περαιτέρω, όταν ο ενδοτικός πρωθυπουργός που οδήγησε πρώτος την Ελλάδα στην καταστροφή αναφέρθηκε σε δημοψήφισμα το 2011, με το εύλογο ερώτημα «Ναι ή Όχι» στο PSI, το οποίο μεταφράσθηκε αυθαίρετα από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ σε «Υπέρ ή Κατά» του ευρώ, ταχθήκαμε υπέρ του δημοψηφίσματος, γράφοντας τότε τα εξής:
«Οι Πολίτες ενός έθνους, το οποίο «γέννησε» τη Δημοκρατία, δεν είναι σωστό να αρνούνται τη συμμετοχή τους στις αποφάσεις για το μέλλον τους - ακόμη και αν τοποθετούνται σκόπιμα προ τετελεσμένων γεγονότων.

«Grexit ή Παραμονή στο Ευρώ»: Ανάλυση της Γερμανικής Απόφασης

Στην παρούσα μελέτη θα επιχειρηθεί να αναλυθεί το σκεπτικό της γερμανικής απόφασης για παραμονή ή όχι της χώρας μας στο €, μέσα από την εφαρμογή της «Πολυευρυστικής Θεωρίας Απόφασης».
Η θεωρία αυτή συνδυάζει στοιχεία τόσο της γνωστικής ψυχολογίας όσο και στοιχεία απ’ τον ορθολογικό τρόπο λήψης απόφασης.
Βοηθάει στην επιλογή λήψης απόφασης μεταξύ εναλλακτικών επιλογών, σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας, εξωτερικής πολιτικής, εξωτερικής οικονομικής πολιτικής, αλλά και σε εγχώριες πολιτικές αποφάσεις και βρίσκει εφαρμογή τόσο σε στατικό όσο και σε δυναμικό πλαίσιο, ακόμη και υπό συνθήκες αβεβαιότητας.
Σε 1η φάση η μέθοδος αυτή προκρίνει τις επιλογές που προκαλούν το μικρότερο «κόστος» για τον λήπτη απόφασης, ενώ σε δεύτερο στάδιο εφαρμόζεται ο ορθολογικός τρόπος λήψης απόφασης. 
Στη συγκεκριμένη θεωρία, στο πρώτο στάδιο, το «κόστος» υπολογίζεται κυρίως σε όρους πολιτικών συνεπειών. 
Η μέθοδος αυτή έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν για να εξηγήσει αποφάσεις αμερικανών προέδρων, πολιτικών ηγετών μη-δημοκρατικών καθεστώτων, ακόμη &επιλογές τρομοκρατικών ομάδων.[1]
Εν συντομία, η μέθοδος ακολουθεί τα εξής «βήματα»: 
1) τίθεται το βασικό ερώτημα (στην περίπτωση μας «Παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ ή Grexit») 
2) εντοπίζονται οι εναλλακτικές επιλογές του λήπτη απόφασης –εν προκειμένω της Γερμανίας- («Διάσωση Ελλάδας» ή «Grexit») 
3) ορίζονται οι «διαστάσεις» ή τα «κριτήρια» λήψης της απόφασης και 4) αξιολογούνται οι επιδράσεις αυτών των κριτηρίων για κάθε απόφαση με βάση μια προεπιλεγμένη κλίμακα (στην περίπτωση μας από «-10 έως 10», ανάλογα με το πόσο θετική ή αρνητική επίπτωση έχουν). 
Επίσης, δύναται να υπολογιστούν συντελεστές στάθμισης για κάθε εναλλακτικό κριτήριο, προσδιορίζοντας την βαρύτητα του κάθε κριτηρίου στην τελική απόφαση. Τέλος, αθροίζονται οι αξιολογήσεις κάθε εναλλακτικής επιλογής και προκρίνεται αυτή με το μεγαλύτερο άθροισμα.
Με βάση τα ανωτέρω, παρατίθενται τρεις πίνακες:

Συμφωνία ή Χρεκοπία;

Σειριακές φούσκες & ρίσκα κραχ

Ενδεχομένως οι ατελείωτες διαπραγματεύσεις που βλέπουμε, να είναι ένα καλοσχεδιασμένο θέατρο - αφού είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως θα θελήσει να διακινδυνεύσει η Δύση ένα ελληνικό ατύχημα, πυροδοτώντας το χάος
«Εντός των επομένων δώδεκα μηνών θα πρέπει τα ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας να αναχρηματοδοτήσουν 50 δις € ληξιπρόθεσμα ομόλογα, από μία αγορά που έχει στερέψει η ρευστότητα της - οπότε θα προκληθούν έντονα προβλήματα, τα οποία δεν θα διατηρούνται τότε μυστικά, κρυμμένα πίσω από την ελληνική κρίση»
Aρθρο του Αρη Οικονόμου
Oι Αμερικανοί, οι πλούσιοι προφανώς, αφού η μεσαία τάξη καταστρέφεται αργά και μεθοδικά (άρθρο), το πάμπλουτο 1% καλύτερα, τοποθετούν τα χρήματα τους, καθώς επίσης αυτά που τους «δώρισε» η ποσοτική χαλάρωση της Fed, σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα - με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί χρηματιστηριακές φούσκες στις Η.Π.Α., επιπλέον δε στο ευρωπαϊκό προτεκτοράτο τους, στη Γερμανία.
Η υποτιθέμενη όμως αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης, λόγω των πληθωριστικών χρημάτων, με τα οποία πλημμύρισαν οι κεντρικές τράπεζες τις αγορές, δεν έχει επιτευχθεί – ούτε στις Η.Π.Α., ούτε στην Ευρώπη.
Αντίθετα, οι κινέζοι τοποθετούν τα χρήματα τους κυρίως στα ακίνητα - παρά το ότι, λόγω του «χαρτοπαικτικού» χαρακτήρα τους, έχουν δημιουργηθεί ετοιμόρροπες φούσκες και στα δικά τους χρηματιστήρια. Η ειδοποιός ομοιότητα και η διαφορά μαζί των δύο αυτών ηγετικών δυνάμεων του πλανήτη, φαίνεται στο γράφημα που ακολουθεί.

Στις 8:00 μ.μ. στην πλ. ΗΣΑΠ, η εκδήλωση:«Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι αγώνας για τη ζωή των παιδιών μας»

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου (μέλος της ΟΓΕ) σε συνεργασία με τον Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) διοργανώνει εκδήλωση,  Σάββατο 27 Ιουνίου , στον σταθμό του Αμαρουσίου με θέμα:
           «Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι αγώνας για τη ζωή των παιδιών μας»
                                              ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
                                               Ολόκληρη η ανακοίνωση - πρόσκληση:

«Αμαρυλλίδες» για ... την στήριξη του συλλόγου «Φροντίδα»

Μια όμορφη βραδιά στον κήπο του «Cash» στο Κεφαλάρι παρέθεσε ο σύλλογος «Αμαρυλλίδες» με στόχο την οικονομική στήριξη για το έργο που ολοκληρώνει ο σύλλογος «Φροντίδα» παιδιά με σύνδρομο Down.
Τα μέλη και φίλοι των «Αμαρυλλίδων» κατέκλυσαν τον υπέροχο χώρο του bar και απέδειξαν έμπρακτα πως «Μπορούμε περισσότερα από όσα νομίζουμε τελικά!».
Σκοπός της βραδιάς ήταν η στήριξη του συλλόγου «Φροντίδα» παιδιά με σύνδρομο Down για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων, την δημιουργία δηλαδή του φυτωρίου προς εκπαίδευση και την δημιουργία εργαστηρίου κατάρτισης στον τομέα της ζαχαροπλαστικής & αρτοσκευασμάτων.
Η βραδιά περιελάμβανε επίδειξη μόδας από την ακαδημία «Cristi models» με ρούχα από το κατάστημα «Flirt», νυφικά «Evita Sposa», οπτικά «Κridera», μαγιώ «Erka Mare» και χτενίσματα από τα «Beautyworld».
Χορηγοί της βραδιάς τα γυμναστήρια «Yava» και το «Pure Gold Collagen»
Στην ομιλία της η  Πρόεδρος του Δ.Σ. των «Αμαρυλλίδων» κ. Νίκη Παξιμαδάκη, εμφανώς συγκινημένη & χαρούμενη από την θερμή ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα των «Αμαρυλλίδων» αναφέρθηκε εκτενέστατα στο Κέντρο Διημέρευσης «Φροντίδα», για την λειτουργία του, τον απώτερο σκοπό του και τις δυνατότητες...

Στις 8:00 μ.μ, στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών:«Πόντος: 3000 χρόνια ιστορίας»

Ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» προσκαλεί 
τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου σημερτα Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 
στις 8:00 μ.μ, στην ετήσια καλοκαιρινή εκδήλωσή του 
που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών 
στο Μαρούσι, με τίτλο:
«Πόντος: 3000 χρόνια ιστορίας» 
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η Ένωση Ποντίων Σουρμένων.
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα είναι οι:

Στις 9:00 μ.μ. η συναυλία του Δημήτρη Καρρά & της Λόλας Γιαννοπούλου

                                  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΡΑΣ &ΛΟΛΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ  
                                                                    Opening Act: Μπρος
                                                                 Guest: Μπάμπης Στόκας
                                                                Σάββατο 27 Ιουνίου 2015
                                                                     ώρα έναρξης 9.00μμ
                                        Αίθριο Θέατρο στο Αμαλίειο (Λεωφόρος Κηφισίας 219)     
Ο γνωστός τραγουδοποιός Δημήτρης Καρράς, για πρώτη φορά στο καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Αμαρουσίου.
Με τις γνωστές του επιτυχίες «Έτσι οι μέρες περνούν», «Τροχόσπιτο», «Λυπάμαι», «Ταγκό» κ.α. Μαζί του η μοναδική ερμηνεύτρια Λόλα Γιαννοπούλου με το πρόσφατο ντουέτο της με τον Μανώλη Μητσιά « Μαύρα ίχνη» καθώς και οι εξαιρετικοί μουσικοί Κατερίνα Τεπελένα|βιολί & φλάουτο, Τάκης Ψάρρης | κιθάρα και Δρόσος Σκυλλάς | κρουστά. Guest o Μπάμπης Στόκας

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Από σήμερα μέχρι τις 19 Ιουλίου στο «Ιδιόμελο», «Η Κυρία με τις Καμέλιες»

«Καίρια» ερωτήματα για την δημιουργία «...Διαδρομής Πεζών - Ποδηλάτων» σε Παραδεισο - Πολύδροσο

Σε συνέχεια 5 κοινών εγγράφων των Συλλόγων Παραδείσου & Πολυδρόσου προς τον Δήμο Αμαρουσίου,  της σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νώντα Γαρδέλη, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτρη Καρλαύτη, των επικεφαλής των παρατάξεων Λευτέρη Μαγιάκη & Κώστα Βλάχου, δημοτικών συμβούλων, μελετητών του έργου, υπηρεσιακών παραγόντων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και μελών των Δ.Σ. των δύο Συλλόγων και των δεσμεύσεων του υπευθύνου Αντιδημάρχου κ.  Δημήτρη Καρλαύτη για πραγματοποίηση νέας σύσκεψης μέχρι της 19ης Ιουνίου 2015, επειδή η προθεσμία παρήλθε άπρακτη, για ενημέρωση των ενδιαφερόμενων δημοτών  για τις επιλογές  των λύσεων για συνέχιση του έργου, η δημοτική παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ», με ερώτηση που κατέθεσε για συζήτηση προ ημερησίας στο ΔΣ της περασμένης Τρίτης 23/06  θέτει  καίρια ερωτήματα  που δεν απαντήθηκαν γιατί απλά το θέμα δεν συζητήθηκε και μετατέθηκε για αργότερα … !!!

Βιομηχανία «Ξεπλύμματος» Χρεών των Δημοτικών Επιχειρήσεων, καταγγέλει η Αξιωματική Αντιπολίτευση!


Η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου ΚΕΑΔΑ μέσω του Εκκαθαριστή της έβγαλε διαταγές πληρωμής ύψους 130.000 € περίπου σε βάρος του…. Δήμου Αμαρουσίου για δαπάνη της επιχείρησης υπέρ του Δήμου (καύσιμα)….του Ιουνίου 2013 που τιμολογήθηκε στο Δήμο…. τον Ιούνιο του 2015.
Τραγέλαφος, και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!
Αντί της ορθής διαδικασίας που είναι η ανάληψη των υποχρεώσεων της Επιχείρησης από το Δήμο, ύστερα από αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, 
η Δημοτική Αρχή παρακάμπτει το δημόσιο έλεγχο και το Ελεγκτικό Συνέδριο και προσφεύγει στα Δικαστήρια.
Τους λόγους τους γνωρίζει η ίδια και πιθανότατα έχουν να κάνουν με την έλλειψη επαρκών δικαιολογητικών που απαιτούνται για την έγκριση της δαπάνης από το Ελεγκτικό συνέδριο.

Ακαρπη η παρέμβαση του Δ.Σ του Σ.Ε.Δ.ΑΜ στον Γ.Γ. του Δήμου Αμαρουσίου

Η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και αντιπροσωπεία των συμβασιούχων πραγματοποίησαν την Τρίτη 23 Ιουνίου παρέμβαση στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου κ. Μιχάλη Χρηστάκη διεκδικώντας να αποσύρει από την οικονομική επιτροπή τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα και συγκεκριμένα στον οδοκαθαρισμό εκτός του Κέντρου αλλά και την φύλαξη των δημοσίων κτιρίων.
Από τη μεριά του, ο Γενικός Γραμματέας, υπέρ αμύνθηκε τις απόψεις του, επικαλούμενος την απαγόρευση των προσλήψεων. 
Μάλιστα δεν δίστασε να βαφτίσει το κρέας ψάρι αφού έλεγε χαρακτηριστικά ότι δεν μιλάμε για ιδιωτικοποίηση αλλά για βοήθεια ώστε να είναι η πόλη καθαρή. 
Παραδέχθηκε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε ένα αίτημα προς το υπουργείο για πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα με το πρόσχημα ότι ο κακός ο νόμος δεν επιτρέπει Μόνιμο Προσωπικό.
Όσον αφορά τη παράταση των συμβάσεων, υποσχέθηκε την παράταση τους μέχρι το τέλος του χρόνου. 
Ενώ στο αίτημα μας για Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων πέταξε την μπάλα στην κυβέρνηση.
Συνάδελφοι σσες όλα αυτά τα χρόνια η πλειοψηφία των δημάρχων υλοποιώντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης  αλλά και πολιτικές αποφάσεις των κυβερνήσεων έκαναν τα πάντα προκειμένου να παραχωρηθούν οι υπηρεσίες των δήμων στα χέρια των εργολάβων και η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ήταν μέσα σε αυτούς.
Η επίθεση της Διοίκησης του Δήμου όμως κλιμακώνεται σε όλα τα επίπεδα.

Η Διοίκηση Πατούλη, δίνει λογαριασμό στους πολίτες κάθε μέρα!

Έλλειμμα για την πόλη μας να διαθέτει αξιωματική αντιπολίτευση που δεν αντέχει στο ξενύχτι και στον ουσιαστικό διάλογο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου και τα όσα αναφέρει σε αυτήν, σχετικά με το Δημόσιο Απολογισμό της Δημοτικής Αρχής για το 2014, αναδεικνύει δύο ζητήματα:
Πρώτον, ότι για μια ακόμη φορά κρύφτηκαν πίσω από γραφειοκρατικού τύπου δικαιολογίες για να αποφύγουν το δημόσιο , δημοκρατικό διάλογο με τη Διοίκηση της πόλης , γύρω από τα πεπραγμένα της. Γι αυτούς είναι ευκολότερο να ασκούν αντιπολίτευση μέσα από ανακοινώσεις, παρά να αντιπαρατίθενται με τα στελέχη της Διοίκησης εντός του δημοτικού συμβουλίου. 
Είναι οπαδοί του μονόλογου, γι αυτό κι απέτυχε όλα τα προηγούμενα χρόνια η προσπάθειά τους να απαξιώσουν και να συκοφαντήσουν το έργο της Διοίκησης Πατούλη στα μάτια των συμπολιτών μας. Κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του 2014, αφού το έργο της Διοίκησης Πατούλη αξιολογήθηκε από τους συμπολίτες μας και κρίθηκε θετικά με τεράστια πλειοψηφία. 
Αν αμφισβητεί η παράταξη του κ. Μαγιάκη την κρίση της τοπικής μας κοινωνίας, ας κάνει υπομονή ως τις επόμενες εκλογές. Αλλά να μην κρύβεται πίσω από δικαιολογίες, για να αποφύγει τη δημόσια αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο.

«Εδωσαν λογαριασμό μόνο στους εαυτούς τους»!

Η παράταξη  «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» αποχώρησε την Τρίτη 23-6-2015 από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το Δημόσιο Απολογισμό της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2014.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης Λ. Μαγιάκης, δεν τηρήθηκαν οι σύννομες διαδικασίες, που προβλέπουν ότι ο Δημόσιος Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής πρέπει να δημοσιευτεί τουλάχιστον 15 ημέρες πριν τη συνεδρίαση και να γίνει γνωστός με κάθε πρόσφορο μέσο.
Τίποτα από τα δύο δεν τηρήθηκε. 
Ο Απολογισμός δημοσιεύτηκε μόλις 4 ημέρες πριν τη συνεδρίαση και δεν αναρτήθηκε ούτε καν στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Εκτός όμως από τα διαδικαστικά δεν τηρήθηκε και το πνεύμα του Νόμου που επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών και των φορέων τους στη συζήτηση.
Επί 8 χρόνια η διοίκηση Πατούλη υποβαθμίζει συστηματικά τη διαδικασία υλοποιώντας την, είτε με επικοινωνιακού χαρακτήρα φιέστες, είτε με μεταμεσονύκτιες συζητήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώπιον κενών εδράνων.