Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ολοκληρώθηκε το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

Ανεδείχθησαν οι νέες προτάσεις των Δήμων για τη διατήρηση της συνοχής 
των τοπικών κοινωνιών τους & της αλληλεγγύης στη χώρα
Με ιδιαίτερη επιτυχία & μεγάλη ανταπόκριση εκ μέρους των Εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πανελλαδικά, ολοκληρώθηκε το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στο Δήμο Αιγάλεω την Παρασκευή 19 & το Σάββατο 20 Ιουνίου.  
Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Αντικείμενο του Συνεδρίου ήταν η συμβολή και ο ρόλος των Δήμων στην αντιμετώπιση της μεγάλης Ανθρωπιστικής Κρίσης που δοκιμάζει τις αντοχές των τοπικών κοινωνιών.
Κατά την έναρξη των εργασιών, την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος του Δικτύου, κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου, δήλωσε: 
«Η συγκεντρωτική νομοθεσία που διαχρονικά δημιούργησαν όλες οι Κυβερνήσεις στη χώρα μας, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη τροχοπέδη στην ανεξάρτητη ανάπτυξη και στην ταχεία επίλυση των προβλημάτων εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Κυριότερα σύγχρονα παραδείγματα στην παρεμπόδιση αυτή του έργου των Δήμων λόγω της κεντρικής νομοθεσίας, αποτελούν η διαχείριση των απορριμμάτων, ο χωροταξικός σχεδιασμός και τα επισιτιστικά προγράμματα υπέρ των ευπαθών ομάδων.»

Αύριο στις 8:30 μ.μ. τα εγκαίνια της 3ης Εκθεσης Τμημάτων Ζωγραφικής Ενηλίκων

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των καλλιτεχνικών τμημάτων του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Στα χνάρια των μαρμάρων:Η διαδρομή από το αρχαίο λατομείο της Πεντέλης στην Ακρόπολη

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα Σ.Ε. του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης

Tην προηγούμενη Παρασκευή(12 Ιουνίου 2015), διεξήχθησαν στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης οι διαδικασίες για τη συγκρότηση σε σώμα της νέα ς Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης
Η νέα σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου είναι :
Πρόεδρος: Κοντορίνης Γιώργος , Δημοτικός Σύμβουλος Solna - Σουηδία
Α΄ αντιπρόεδρος: Τζίτζιος Ιωάννης , μέλος Δ.Σ ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Σιθωνίας
Β΄ αντιπρόεδρος: Ζαχαράκη Ιωάννα , Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Solingen - Γερμανία
Γραμματέας: Ρουσκέτος Νικόλαος ,Δήμου Zgorzelec - Πολωνία
Ταμίας: Μίχος Νικόλαος, Δημοτικός Σύμβουλος Neu - Isenburg - Γερμανία
Συγχρόνως ορίστηκαν και οι συντονιστές των Θεματικών επιτροπών :

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

«Eντιμος» συμβιβασμός για ... Grexit!

Ta Βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης» γιορτάζουν αύριο, τα 60 χρόνια λειτουργίας τους

Στην αντιπολίτευση ακόμη δεν έμαθαν, ότι «όποιος βιάζεται σκοντάφτει»;

Απάντηση της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου στις συκοφαντίες της αντιπολίτευσης 
σχετικά με την εκκαθάριση της Δημοτικής Επιχείρησης Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης
Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε η δημοτική παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου και τα όσα συκοφαντικά αναφέρει περί κακοδιαχείρισης στην εκκαθάριση της Δημοτικής Επιχείρησης Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
1.Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να στηρίζει τον ισχυρισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί κακοδιαχείρισης στη Δημοτική Επιχείρηση Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου, όσο αυτή λειτουργούσε επί Διοίκησης Γ. Πατούλη. Οι ισχυρισμοί τους περί «ξεπλύματος κακοδιαχείρισης του παρελθόντος» είναι ψευδείς και συκοφαντικοί και χαρακτηρίζουν αυτούς που τους χρησιμοποιούν χωρίς στοιχεία κι αποδείξεις.
2.Δεν υπάρχει καμία τελεσίδικη απόφαση, που να απορρίπτει τη διαδικασία εκκαθάρισης που ακολουθήθηκε από πλευράς Δήμου.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι να διατηρήσει την πόλη καθαρή

& όχι να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα
Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «H ΑΥΓΗ», στο οποίο γίνεται αναφορά για προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας , η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου θέλει να επισημάνει ότι:
1.Στόχος της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου είναι να διατηρήσει την πόλη καθαρή.
 Αυτό ζητούν οι δημότες, αυτό που ζητούν κάτοικοι κι επαγγελματίες που πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη για να είναι το Μαρούσι καθαρό.
2.Για να πετύχουμε το στόχο αυτό και να είμαστε συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο και θεσμικά κατοχυρωμένο τρόπο που υπάρχει. 
Η διενέργεια διαγωνισμών για την ανάθεση του οδοκαθαρισμού δημοτικών χώρων που έχουμε επιλέξει ως διαδικασία να προωθήσουμε , είναι μια απολύτως νόμιμη διαδικασία, κι αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. 
Οι πολίτες θα μας κρίνουν από το αποτέλεσμα κι εμείς, ως Διοίκηση, γι αυτό ενδιαφερόμαστε. 
Λόγο δίνουμε στους πολίτες κι όχι στην εφημερίδα «H ΑΥΓΗ».

Σταθμός Θεραπείας πόνου & Παρηγορικής Φροντίδας στο Μαρούσι

Συμβουλευτικός Σταθμός της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου
Aφορά:Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία, Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια, Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, Σύνδρομο Tourette, Σύνδρομο Rett, Στεφανιαία νόσος, Σπάνιοι Καρκίνοι, Σκολίωση, Σκλήρυνση Κατά Πλάκας / Πολλαπλή Σκλήρυνση, Οστεοαρθρίτιδα, Οζώδης Σκλήρυνση, Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, Νόσος του Πάρκινσον, Νόσος του Hantington, Νόσος Hodgkin's, Νόσος Gravis, Μυασθένεια Gravis, Μελάνωμα , Λευχαιμία, Κύφωση, Κινητικά προβλήματα, Καρκίνος των Ωοθηκών, Καρκίνος των Οστών, Καρκίνος των Όρχεων, Καρκίνος του Προστάτη, Καρκίνος του Πνεύμονα, Καρκίνος του Μαστού, Καρκίνος του Θυρεοειδούς, Καρκίνος του Ήπατος, Καρκίνος του Δέρματος, Καρκίνος Παγκρέατος, Καρδιακή ανεπάρκεια, Έμφραγμα, Εγκεφαλικό Επεισόδιο, Αυχενικό Σύνδρομο, Αρθρίτιδα, Άνοια, Αμυατροφική Πλάγια σκλήρυνση, Αλζχάιμερ, HIV/AIDS
Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου ο Συμβουλευτικός Σταθμός της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου. 
Ο σταθμός θα λειτουργεί στο πλαίσιο του εθελοντικού έργου της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. και καταβάλλεται προσπάθεια να αποτελέσει την αρχή μιας ευρύτερης διασύνδεσης της τοπικής αυτοδιοίκησης με την προσφορά στο πεδίο της θεραπείας πόνου και της παρηγορικής φροντίδας.
Οι ειδικοί του σταθμού θα βρίσκονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου, κάθε Τρίτη και από τις 4:00 μμ έως τις 8:00 μμ, παρέχοντας ενημέρωση και συμβουλευτική για την πρόληψη του καρκίνου, για τον πόνο και τα λοιπά συμπτώματα, για τη διαχείριση του προβλήματος της συγκεκριμένης ασθένειας

Επιχείρηση «Καθαρές πινακίδες, ασφαλέστεροι δρόμοι» από το ΙΟΑΣ

Σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου & το Τμήμα Τροχαίας Κηφισιάς
ομάδες εθελοντών ξεκινούν στις 3:00 μ.μ. τον καθαρισμό πινακίδων του Κ.Ο.Κ
Σημείο συνάντησης: Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαρουσίου 
Διαδρομή:οδός Αναξαγόρα & Κυπρίων Αγωνιστών - Ειρήνης - Κομνηνών - Μακρυγιάννη - Νικ. Σκαλκώτα - Αδαμάντιου Κοραή - Αναξαγόρα
Με μία νέα εκστρατεία, την επιχείρηση «Καθαρές πινακίδες, ασφαλέστεροι δρόμοι», συνεχίζει τη δράση του το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»για την πρόληψη τροχαίων στις πόλεις. 
Η αρχή γίνεται σήμερα Παρασκευή 19 Ιουνίου στο Μαρούσι.
Συγκεκριμμένα ομάδες εθελοντών θα ξεκινήσουν τον καθαρισμό των πινακίδων του ΚΟΚ, ώστε αυτές να διακρίνονται από τους οδηγούς. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι πινακίδες που βλέπουμε είτε να είναι ζωγραφισμένες, είτε να έχουν πάνω διάφορα αυτοκόλλητα.
Το Ι.Ο.ΑΣ. & ενεργοί πολίτες «καθαρίζουν»... για την ο-ΔΙΚΗ μας ασφάλεια!
Στην εκστρατεία του αυτή, αρωγοί οι εταιρείες - Μέλη της Συμμαχίας του Ι.Ο.ΑΣ. για την ασφάλεια και τον πολιτισμό στο δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», με το προσωπικό τους να συνεισφέρουν εθελοντικά στην εν λόγω δράση.
Σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου και το Τμήμα Τροχαίας Κηφισιάς,  ξεκινουν από αύριο οι ομάδες εθελοντών τον καθαρισμό των πινακίδων του Κ.Ο.Κ, αρχικά σε δρόμους που έχει υποδείξει ο Δήμος Αμαρουσίου και συγκεκριμένα στην περιοχή γύρω από το Δημοτικό Κολυμβητήριο και το σχολικό συγκρότημα 16ο Νηπιαγωγείο, σήμερα Παρασκευή 19 Ιουνίου και ώρα 15:00 - 17:00.

Αντιδρά στο ξεπούλημα της καθαριότητας, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 11:00 στο Δημαρχείο   
Μετά την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση στο Νομικό Πρόσωπο, σήμερα Παρασκευή 19 Ιουνίου καλείται η Οικονομική Επιτροπή να παραχωρήσει στους μεγαλοεργολάβους, τη φύλαξη του Ιστορικού Κέντρου αλλά & τον οδοκαθαρισμό στις περιοχές εκτός κέντρου.
Η συγκεκριμένη απόφαση  δεν μας προκαλεί εντύπωση. 
Η διοίκηση του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια έκανε τα πάντα ώστε να υποβαθμίσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία και από υλικοτεχνική υποδομή αλλά και από προσωπικό.
Ο κατά τα άλλα «σύμμαχος» των εργαζομένων, Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, δίνει γραμμή και κατεύθυνση και στους υπολοίπους δημάρχους. 
Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει ένα έγγραφο που να απαιτεί ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ με ΠΛΗΡΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ούτε βέβαια είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων σε μια σειρά Δήμους, υλοποιώντας συγκεκριμένες πολιτικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που υποτίθεται θα καταργούσαν τους «μνημονιακούς» νόμους με ένα νόμο. 
Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου να πάρει πίσω την απόφαση της και αντί να κομματιάζει και να ξεπουλά υπηρεσίες να απαιτήσει από τη κυβέρνηση την απελευθέρωση των προσλήψεων για το σύνολο των υπηρεσιών.

Στη 1:00 μ.μ, η Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔΩΔEKA(12) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 19 Ιουνίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. ΄Eγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθεια υδραυλικών υλικών για τη συντήρηση και επισκευη κτιριακών εγκαταστάσεων
3. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος επαναληπτικού διαγωνισμού που αφορά στην Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου για το έργο «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω δημιουργίας διαδρομής πεζών - ποδηλάτων»
4. Κατακύρωση ή μη αναδόχου για την ανάθεση του έργου «Στατική ενίσχυση και επισκευές στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου»

Σε ιδιώτες παραδίδει η Δημοτική Αρχή, τον τομέα οδοκαθαρισμού καθαριότητας & αποκομιδής απορριμμάτων!

ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου 
Το φαινόμενο των ιδιωτικοποιήσεων ή της ανάθεσης εργασιών της υπηρεσίας καθαριότητας, των Παιδικών Σταθμών κ,τ,λ, των Δήμων δεν αποτελεί «νέο φρούτο».
Έρχεται από την νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση της χώρας των προηγούμενων ετών & από την πλειοψηφία των αιρετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που συνεχίζουν να στηρίζουν & να υπηρετούν αυτή την πολιτική, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων & της κοινωνίας. 
Η πρόθεση της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου(& όχι τυχαία Προέδρου της ΚΕΔΕ & Δημάρχου κ. Γ. Πατουλη) να παραδώσει τον τομέα οδοκαθαρισμού καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων, σήμερα Παρασκευή 19 Ιουνίου, σε ιδιώτες, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία για μας. 
Επικαλείται την «έλλειψη προσωπικού», «τα παράπονα των δημοτών», την «ελλιπή χρηματοδότηση», την τουριστική εικόνα του Δήμου … πράγματα γνωστά εδώ και χρόνια… 
Βέβαια, η εν λόγω ιδιωτικοποίηση αποτελεί μια σχεδιασμένη προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια , για πλήρη ιδιωτικοποίηση του κερδοφόρου τομέα της διαχείρισης των σκουπιδιών.
Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια δεν ακούσαμε κουβέντα που πάνε τα 25.000.000.,00 ευρώ το χρόνο από τα ανταποδοτικά τέλη σε μια υπηρεσία που δεν έχει περισσότερους από 100 εργαζόμενους και καμιά 20αριά οχήματα σε λειτουργία για να καλύψει τις ανάγκες τις πόλης σε όλα τα επίπεδα.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

«Κόμβος τεχνολογίας», το ανακαινισμένο κατάστημα «Media Markt» Αμαρουσίου

Η Media Markt, Νo1 εταιρεία σε πωλήσεις ηλεκτρικών - ηλεκτρονικών συσκευών στην Ευρώπη, παρουσιάζει σήμερα στο ελληνικό κοινό το πλήρως ανακαινισμένο κατάστημα της εταιρείας στην περιοχή του Αμαρουσίου.
Ο ανανεωμένος χώρος σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια νέα εποχή, αποτελώντας ένα κόμβο νέας τεχνολογίας στον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να βρουν όλες τις τεχνολογίες, όλα  τα brands, σε ένα σημείο, στις καλύτερες τιμές. 
Επιπλέον περιλαμβάνει καινοτομίες που παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε σημεία πώλησης της Media Markt οι οποίες πρόκειται να μετατρέψουν την διαδικασία αγοράς σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία.
Πιο συγκεκριμένα, στο ανακαινισμένο Media Markt Αμαρουσίου θα βρει κανείς για πρώτη φορά διαδραστικά terminal υψηλής τεχνολογίας, όπου με μία κίνηση οι επισκέπτες μπορούν να πλοηγηθούν στα προϊόντα και τις υπηρεσίες του καταστήματος.
Πρόκειται για ψηφιακό αντικατοπτρισμό της Media Markt που μέσω των οθονών βρίσκεται στο χέρι του επισκέπτη
Μία ακόμα νέα προσθήκη αποτελεί και ο Πολυχώρος Άθλησης και Υγείας στον οποίο ο επισκέπτης μπορεί να βρει όργανα γυμναστικής, συσκευές wearable καθώς και άλλα σχετικά προϊόντα. 

Με την δημιουργία ΚοινΣεπ, θα καλύψει τα κενά στους παιδικούς σταθμούς, η Διοίκηση Πατούλη!

Την απαράδεκτη - τυχοδιωκτική απόφαση της Διοίκησης του Δήμου να  προχωρήσει στη δημιουργία «Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης»  προκειμένου να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στους παιδικούς σταθμούς, αλλά & γενικότερα στις υπηρεσίες του Νομικού Προσώπου, καταγγέλλει με μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου 
Την Τετάρτη 10 Iουνίου, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, απαιτώντας να μην προχωρήσει σε καμμία εκχώρηση είτε πρόκειται για απ’ ευθείας ανάθεση σε εργολάβο, αλλά ούτε και σε ίδρυση «Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης»
Η πρόεδρος αφού προσπάθησε να μας βγάλει τρελούς, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κενά στις υπηρεσίες του Νομικού Προσώπου και ότι αφού η κεντρική εξουσία απαγορεύει τις προσλήψεις προσωπικού δεν τους δίνετε άλλη δυνατότητα από τη δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης. 
Βέβαια στην ερώτηση μας αν έχει προχωρήσει σε κάποια ενέργεια προς το Υπουργείο για τη πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού η απάντηση της ήταν ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα.
Όμως ο εμπαιγμός και δεν σταματάει εδώ.
Την ίδια μέρα η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κάλεσε 23 βρεφονηπιοκόμους να τους πει ότι οι τίτλοι σπουδών τους δεν είναι πιστοποιημένοι και αντιμετωπίζουν πρόβλημα. 
Αφού βέβαια έγινε ολόκληρη κατήχηση για να μην ενημερωθεί το Σωματείο και ότι το πρόβλημα θα διεκπεραιωθεί. 
Όμως η κοροϊδία συνεχίζεται. 
Με ημερομηνία 8-6-2015 αναρτάται στη Διαύγεια ο Οργανισμός του Νομικού Προσώπου όπου διαπιστώνεται ότι οι συγκεκριμένες συναδέλφοισες δεν είναι μέσα.
Και μετά από αυτά προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

Οι εργαζόμενοι του «Αμαλία Φλέμιγκ» καταγγέλουν νέα απόπειρα υποβάθμισης

Νέα απόπειρα υποβάθμισης & κλεισίματος του «Αμαλία Φλέμιγκ» καταγγέλουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου οι οποίοι με ανακοίνωση που εξέδωσαν ζητούν να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ η απόφαση που έλαβε η Διοίκηση να μετακινηθεί χειρούργος Ιατρός
Καταγγέλλουν επίσης την χρησιμοποίηση Υπηρεσιακών Παραγόντων & του Διοικητικού Μηχανισμού των Ενοποιημένων Νοσοκομείων, προκειμένου όπως ισχυρίζεται το Σωματείο, να νομιμοποιηθούν αποφάσεις που διαλύουν & αποδομούν το «Α. Φλέμιγκ» 
Εδώ και τρία χρόνια, τονίζουν στην ανακοίνωσσή τους,  οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Α. Φλέμιγκ»,  όπως και οι συνάδελφοι μας σε «Σισμανόγλειο» & «Παίδων Πεντέλης» δίνουμε μαζί με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αγώνα επιβίωσης των Νοσοκομείων μας. 
Κάθε μέρα που περνάει η ήδη άσχημη κατάσταση στη Δημόσια υγεία επιδεινώνεται. 
Μαζί καταρρέουν και τα Νοσοκομεία μας. 

Ο δημόσιος διάλογος για το θέμα των κεραιών & η συμβολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στο δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει προσφάτως για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην πόλη μας, η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» επιθυμώντας να συμβάλλει προς την κατεύθυνση μιας αναθεώρησης του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου που θα θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τη δημόσια υγεία, αλλά και θα αναγνωρίζει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αναβαθμισμένο ρόλο, παίρνει θέση και προτείνει:
1.Καταγραφή και σήμανση όλων των κεραιών που υπάρχουν εντός των ορίων του κάθε Δήμου, νόμιμων και μη, και άμεση απομάκρυνση όλων των μη νόμιμων κεραιών.
2.Εγκατάσταση από το «Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων»  ενός μόνιμου δικτύου παρακολούθησης των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών ανά τη χώρα και σε συνεργασία με δήμους και ενώσεις πολιτών. 
Οι μετρήσεις του θα πρέπει να μεταδίδονται ζωντανά στο διαδίκτυο.
3.Απαιτείται εντατικότερος, συχνότερος και απροειδοποίητος έλεγχος των εκπομπών ακτινοβολίας. Πρέπει να καταργηθεί η δυνατότητα αναστολής εκτέλεσης των ποινών που επιβάλλονται στους παραβάτες.

Στο Φανάρι για ... «προσευχή» σήμερα & αύριο, Ρένα Δούρου & Γ. Καραμέρος!!!

Ύστερα από πρόσκληση της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, Γιώργο Καραμέρο, θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου και αύριο Παρασκευή 19 Ιουνίου
Η Περιφερειάρχης θα γίνει δεκτή από τον Παναγιώτατο στο Φανάρι σήμερα το πρωί και ακολούθως, συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη, θα επισκεφθεί παράγοντες και φορείς της ελληνικής ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη

«ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ» στις 8:30 μ.μ. στον υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου

... «Στην Αυλή Των Προσκόπων» αύριο στις 8:00 μ.μ!

                           (Αγίου Θωμά 3 & Πετρούτσου, Μαρούσι, δίπλα στο γήπεδο μπάσκετ)

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ενημέρωση Πατούλη στους δικαιούχους του δημοτικού λαχανόκηπου, μετά τους βανδαλισμούς στο Κτήμα Καρέλλα

Συνάντηση με τους δικαιούχους του δημοτικού λαχανόκηπου στο Κτήμα Καρέλλα στο Μαρούσι, μετά τους βανδαλισμούς και τις πρόσφατες εκτεταμένες καταστροφές που άγνωστοι προξένησαν, είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, προκειμένου να τους ενημερώσει όσον αφορά στην κατάσταση του χώρου αλλά και να διασφαλίσει στο εξής την ομαλή λειτουργία του.
Στη διάρκεια της συνάντησής του με δικαιούχους, ο κ. Πατούλης, αρχικά επανέλαβε τη μηδενική ανοχή της Διοίκησης του Δήμου στην ανοχή στην ανομία και στην παρεμπόδιση του έργου της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά στη λειτουργία του δημοτικού λαχανόκηπου για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων για την κάλυψη μέρους των καθημερινών τους αναγκών για σίτιση. 
Τους ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση των ζημιών έτσι ώστε να είναι και πάλι στη διάθεση τους, ζητώντας και τη δική τους συμβολή στον σεβασμό και την προστασία του χώρου.

«Ευρω - τσολιάδες όλων των κομμάτων, ενωθείτε»!!!

Ζούμε τις καλύτερες εποχές προπαγάνδας & «δουλέματος» 

Οι τίτλοι των συστημικών εφημερίδων τα έχουν δώσει όλα. «Μη επίτευξη συμφωνίας σημαίνει Grexit», «Η Ελλάδα ένα βήμα πριν τον γκρεμό», «Αντιστέκεται η κυβέρνηση", «Όλοι εναντίον της Ελλάδας»
Ανάμεσα σε αυτά τα τρομακτικά έρχεται και δένει το γλυκό με δύο διαδηλώσεις που προγραμματίζουν οι Συριζαίοι για το διήμερο. 
Με την πρώτη «Η διαπραγμάτευση είναι στα χέρια μας» και με την δεύτερη «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη», θα γίνει ο χαμός!
Η Αυτοκρατορία της Παπαροφιλολογίας, της Ξεκωλοεπανάστασης και της πολιτικοκοινωνικής γραμμής της πλειοψηφίας των πολιτών και των κομμάτων: 
Σφάξε με, Ευρώπη μου, ν' αγιάσω!
Ποτέ άλλοτε η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν είχε τόσο αντιπροσωπευτικούς εξουσιαστές όσο αυτή την εποχή. Φίλιωσαν όλοι κι αγαπήθηκαν, αγκαλιάζονται δεξιοί, αριστεροί, μερκελιστές και φιλοαμερικανάκια για τον αγώνα του ΕΥΡΩ.
Ξέραμε αγώνες απελευθερωτικούς, αντιστασιακούς, ιδεολογικούς αλλά αγώνες για ένα κέρμα δεν ξανάγιναν στην ιστορία. 
Έφτασαν οι Γερμανοί βουλευτές να φωνάζουν μέσα στη βουλή των Ναζί «οι Έλληνες συνταξιούχοι θέλουν την σύνταξη σε ευρώ, όχι σε δραχμές»
Α, ρε περήφανα γηρατειά χωρέσατε δεκαετίες δουλειάς, αγώνων και υπομονής σε μια χούφτα ευρώ. Αυτή κι αν είναι αξιοπρέπεια.
Αμ το άλλο! Τσίπρας, Θεοδωράκης, Μπακογιάννη, Γεννηματά στον αγώνα δημιουργίας Εθνικού Μετώπου. 
Πώς ήταν τα παλιά τα χρόνια το Απελευθερωτικό, ε τώρα θα έχουμε το Ευρωπαϊκό. 
Θα είναι «Εθνικό Ευρωπαϊκό Μέτωπο»
Τζάμπα διαλαλεί σε όποια κάμερα βρεθεί ο Βαρουφάκης πως η Ευρώπη είναι η πατρίδα μας και την λύση θα μας την δώσει η ηγέτιδα Μέρκελ;!

O Γ. Καραμέρος στο σωστό μέρος για ... «πράσινο» φως στις «κοινωνικές συμπράξεις»!

Κοινωνική σύμπραξη Περιφέρειας Αττικής (βόρειος τομέας Αθηνών), Δήμων βορείου τομέα, Εκκλησίας και φορέων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020» για την Ελλάδα»
Δύο κοινωνικές συμπράξεις ώστε να καλύπτονται όλοι οι Δήμοι του βορείου τομέα Αττικής πήραν το «πράσινο» φως από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας προκειμένου να συμμετάσχουν στην υλοποίηση  του επισιτιστικού προγράμματος, στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους. 
Στη σύμπραξη με συντονιστή την Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα την περιφερειακή ενότητα του βόρειου τομέα συμμετέχουν οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας και Χαλανδρίου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και οι Ιερές Μητροπόλεις, Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας, Κηφησίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού. 
Στη σύμπραξη θα συμμετέχει ενεργά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.) καθώς και λοιποί φορείς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον: Κοινωνικοί φορείς, καταναλωτικές οργανώσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα κλπ.
Οι υπόλοιποι Δήμοι θα συμπράξουν με συντονιστή εταίρο τον Δήμο Αμαρουσίου.
Με αφορμή την πρόοδο του προγράμματος, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ζητήσαμε, μετά την αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να εγκρίνει κατ εξαίρεση και τις δύο συμπράξεις που δημιουργήθηκαν,  σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα (πλην του κεντρικού τομέα Αθηνών που επίσης είναι δύο οι συμπράξεις σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας εγκρίθηκε μία). 
Έγινε δεκτό δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων που δημιουργήθηκαν και εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για αυτό. Ο σκοπός είναι ο ίδιος και είναι ιερός. 

Ενισχύθηκε με 178 μονάδες αίματος η «Τράπεζα Αίματος»

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου για να συμμετάσχουν  στην «19η εθελοντική αιμοδοσία», που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ), για την ενίσχυση της «Τράπεζας Αίματος».
Διακόσιοι δύο (202) ευαισθητοποιημένοι πολίτες και εργαζόμενοι στο Δήμο Αμαρουσίου προσήλθαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, αφιερώνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο τους για να προσφέρουν το ύψιστο δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος. 
Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο και την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών συγκεντρώθηκαν εκατό εβδομήντα οκτώ (178) μονάδες αίματος, με την υποστήριξη του επιστημονικού προσωπικού του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ».
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης  εκφράζει τις εγκάρδιες ευχαριστίες τους προς τους εθελοντές αιμοδότες γα την ευαισθησία τους και την ευγενή και ανιδιοτελή προσφορά του ύψιστου αγαθού της ζωής.

Στην «Τράπεζα της Ελλάδος» μεταφέρθηκαν 290 εκ. € από Δήμους & Περιφέρειες

Μία μέρα, μετά την απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, να μην εφαρμόσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - Νόμο του Κράτους, που υποχρεώνει τους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας, ο αν. Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας αποκάλυψε σήμερα το πρωί στο MEGAλο κανάλιότι μέχρι σήμερα στην Τράπεζα της Ελλάδας, έχουν μεταφερθεί  290 εκ. Ευρώ ταμειακών διαθεσίμων Δήμων και Περιφερειών  
«Τις τελευταίες ημέρες, σημείωσε ο Δημήτρης Μάρδας, αυξάνεται ο αριθμός των Δήμων και των Περιφερειών, που καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην «ΤτΕ»
Μέχρι στιγμής έχουν μεταφέρει γύρω στα 290 εκ. Ευρώ», τόνισε, μιλώντας στην «κοινωνία ώρα Μega» ο  αν. Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, προσθέτοντας  με νόημα:
«κάποιοι Δήμοι έχουν λιγότερα χρήματα και κάποιοι περισσότερα», για να προσθέσει:
 Δήμοι και Περιφέρειες καταθέτουν κανονικά, αλλά και σηκώνουν μέρος από τα ταμειακά τους διαθέσιμα, ανάλογα με τις ανάγκες που πρέπει να καλύψουν.

«Πέπλο αδιαφάνειας στην κακοδιαχείριση που γίνονταν στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, προσπαθεί να ρίξει η Δημοτική Αρχή»!!!

«ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΠΛΥΘΕΙ Η ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ»
Δημοσιεύτηκε στις 7 - 5 - 2015 η 35288 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ΑΔΑ:6Ξ7ΒΟΡ1Κ - Ψ39) σύμφωνα με την οποία ακυρώνονται οι αποφάσεις 88 και 89 /2015 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου.
Υπενθυμίζεται ότι με τις δύο αυτές αποφάσεις έγινε έγκριση λογαριασμών εκκαθάρισης & ανάληψης υποχρεώσεων της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Τεχνολογίας & Εκπαίδευσης του Δήμου».
Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρονται οι λόγοι της απόρριψης ακριβώς όπως είχαν εκτεθεί από την παράταξή μας τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στην από 13-3-2015 προσφυγή μας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Οι λόγοι αυτοί κυρίως έχουν να κάνουν με την πλήρη αοριστία ή και έλλειψη εγγράφων που θα έπρεπε να συνόδευαν τις αποφάσεις, όπως έκθεση για τη λήξη της εκκαθάρισης, συγκεκριμένη κατάσταση των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει ο Δήμος που να συμφωνεί και με τον Ισολογισμό εκκαθάρισης, και άλλων εγγράφων που προβλέπονται από το Νόμο.
Το ίδια ακριβώς ισχύουν και με τις επιχειρήσεις «Αλληλεγγύης & Πρόληψης»(ΚΕΑΠΔΑ) και «Τέχνης & Πολιτισμού»(ΚΕΤΠΔΑ).

Αύριο στο σκεπαστό της Ατττικής Οδού, η ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ανά τακτά διαστήματα, οι απεντομώσεις στα ρέματα του Δήμου Αμαρουσίου

Συνεχίζονται οι απεντομώσεις στα ρέματα του Δήμου Αμαρουσίου για την καταπολέμηση των κουνουπιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.
Ήδη έχουν γίνει πέντε ψεκασμοί από την έναρξή τους περί τα τέλη Απριλίου και ανά 15 ημέρες έχει προγραμματιστεί οι ψεκασμοί να επαναλαμβάνονται, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
Επιπλέον, συνεργείο του Δήμου πραγματοποιεί ψεκασμούς σε φρεάτια ομβρίων υδάτων και σε άλλες ανοικτές υδάτινες επιφάνειες (δεξαμενές, συντριβάνια κλπ.) σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε τα προληπτικά μέτρα ατομικής προφύλαξης, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ:

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Δεν βγάζουμε ποτέ λάθος λαγό, από λάθος καπέλο ...

Tην Παρασκευή στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔΩΔΕΚΑ (12) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί την 19 Ιουνίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. ΄Eγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθεια υδραυλικών υλικών για τη συντήρηση και επισκευη κτιριακών εγκαταστάσεων
3. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος επαναληπτικού διαγωνισμού που αφορά στην Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου για το έργο «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω δημιουργίας διαδρομής πεζών – ποδηλάτων
4. Κατακύρωση ή μη αναδόχου για την ανάθεση του έργου «Στατική ενίσχυση και επισκευές στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου»

Στις 12:00 η συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το νέο ΕΣΔΑ, παρουσία του αν. υπουργού Γ. Τσιρώνη

Στο ΔΣ της ΚΕΔΕ θα συζητηθεί και η νέα επιστολή του Υπ. Εσωτερικών Ν. Βούτση για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων
Η κατάθεση των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος , μετά τη νέα επιστολή που απέστειλε ο Υπ. Εσωτερικών κ. Ν. Βούτσης προς όλους τους Δήμους, καθώς και το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων είναι δύο από τα σημαντικότερα ζητήματα που θα τεθούν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που συνέρχεται σήμερα Τρίτη, 16 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι.
Συγκεκριμένα κατά την αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ θα παραστεί, μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης  προκειμένου να συζητηθεί το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ).

Στις 7:00 μ.μ. το σεμινάριο Φωτογραφίας από το Κέντρο Τέχνης

Αύριο στις 10:00 π.μ. η Γιορτή των παιδιών του Σικιαριδείου Ιδρύματος

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Με τους Κοινωνικούς Εταίρους της «Σύμπραξης Βόρειου Τομέα» συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Το οργανωτικό πλαίσιο και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν για την υλοποίηση του Επισιτιστικού Προγράμματος που χρηματοδοτεί το ΤΕΒΑ, ήταν το αντικείμενο της ενημερωτικής συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης με τους Κοινωνικούς εταίρους της «Σύμπραξης Βόρειου Τομέα», μετά  τη συμμετοχή του στη πρώτη συνάντηση συντονισμού μεταξύ της Αν. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώς Φωτίου & των Κοινωνικών Συμπράξεων.
Στο διάλογο που διημείφθη με τους εταίρους της «Κοινωνικής Σύμπραξης Βόρειου Τομέα»,  ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι για το 2015 η Γενική Γραμματεία Εμπορίου θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για 7 βασικά είδη διατροφής, ενώ το 2016 το διαγωνισμό θα προκηρύξουν οι ίδιες οι Κοινωνικές Συμπράξεις. 
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου, τον Οκτώβριο του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και η προμήθεια των ειδών για να αποσταλούν στις Συμπράξεις, των οποίων οι ωφελούμενοι των παροχών θα  είναι άτομα και οικογένειες τα οποία διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ζήτησε από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση να ληφθούν αποφάσεις  από τα Δημοτικά Συμβούλια για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των εταίρων της Σύμπραξης,  επισημαίνοντας ότι «είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στη επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος οι Δήμοι, ως θεσμός που βρίσκεται εγγύτερα στους πολίτες.

Συνάντηση συντονισμού για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής Συνδρομής

Με πρωτοβουλία της Αν. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θ. Φωτίου πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση συντονισμού μεταξύ των Κοινωνικών Συμπράξεων που συμμετέχουν στο Επιχειρησιακο Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους», στην οποία τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την άμεση υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης,  στην παρέμβαση του υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Δήμοι κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος & χαρακτήρισε ως πολύ θετικό, το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος οι Δήμοι, ως θεσμός που βρίσκεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον εγγύτερα στους πολίτες, αφού άλλωστε πληρούν μία σειρά από κριτήρια όπως την «εγγύτητα», τη συμπληρωματικότητα», την «ιδιαιτερότητα» και τη «αποκέντρωση».