Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Δεν βγάζουμε ποτέ λάθος λαγό, από λάθος καπέλο ...

Tην Παρασκευή στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔΩΔΕΚΑ (12) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί την 19 Ιουνίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. ΄Eγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθεια υδραυλικών υλικών για τη συντήρηση και επισκευη κτιριακών εγκαταστάσεων
3. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος επαναληπτικού διαγωνισμού που αφορά στην Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου για το έργο «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω δημιουργίας διαδρομής πεζών – ποδηλάτων
4. Κατακύρωση ή μη αναδόχου για την ανάθεση του έργου «Στατική ενίσχυση και επισκευές στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου»

Στις 12:00 η συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το νέο ΕΣΔΑ, παρουσία του αν. υπουργού Γ. Τσιρώνη

Στο ΔΣ της ΚΕΔΕ θα συζητηθεί και η νέα επιστολή του Υπ. Εσωτερικών Ν. Βούτση για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων
Η κατάθεση των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος , μετά τη νέα επιστολή που απέστειλε ο Υπ. Εσωτερικών κ. Ν. Βούτσης προς όλους τους Δήμους, καθώς και το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων είναι δύο από τα σημαντικότερα ζητήματα που θα τεθούν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που συνέρχεται σήμερα Τρίτη, 16 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι.
Συγκεκριμένα κατά την αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ θα παραστεί, μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης  προκειμένου να συζητηθεί το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ).

Στις 7:00 μ.μ. το σεμινάριο Φωτογραφίας από το Κέντρο Τέχνης

Αύριο στις 10:00 π.μ. η Γιορτή των παιδιών του Σικιαριδείου Ιδρύματος

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Με τους Κοινωνικούς Εταίρους της «Σύμπραξης Βόρειου Τομέα» συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Το οργανωτικό πλαίσιο και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν για την υλοποίηση του Επισιτιστικού Προγράμματος που χρηματοδοτεί το ΤΕΒΑ, ήταν το αντικείμενο της ενημερωτικής συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης με τους Κοινωνικούς εταίρους της «Σύμπραξης Βόρειου Τομέα», μετά  τη συμμετοχή του στη πρώτη συνάντηση συντονισμού μεταξύ της Αν. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώς Φωτίου & των Κοινωνικών Συμπράξεων.
Στο διάλογο που διημείφθη με τους εταίρους της «Κοινωνικής Σύμπραξης Βόρειου Τομέα»,  ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι για το 2015 η Γενική Γραμματεία Εμπορίου θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για 7 βασικά είδη διατροφής, ενώ το 2016 το διαγωνισμό θα προκηρύξουν οι ίδιες οι Κοινωνικές Συμπράξεις. 
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου, τον Οκτώβριο του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και η προμήθεια των ειδών για να αποσταλούν στις Συμπράξεις, των οποίων οι ωφελούμενοι των παροχών θα  είναι άτομα και οικογένειες τα οποία διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ζήτησε από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση να ληφθούν αποφάσεις  από τα Δημοτικά Συμβούλια για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των εταίρων της Σύμπραξης,  επισημαίνοντας ότι «είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στη επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος οι Δήμοι, ως θεσμός που βρίσκεται εγγύτερα στους πολίτες.

Συνάντηση συντονισμού για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής Συνδρομής

Με πρωτοβουλία της Αν. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θ. Φωτίου πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση συντονισμού μεταξύ των Κοινωνικών Συμπράξεων που συμμετέχουν στο Επιχειρησιακο Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους», στην οποία τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την άμεση υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης,  στην παρέμβαση του υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Δήμοι κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος & χαρακτήρισε ως πολύ θετικό, το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος οι Δήμοι, ως θεσμός που βρίσκεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον εγγύτερα στους πολίτες, αφού άλλωστε πληρούν μία σειρά από κριτήρια όπως την «εγγύτητα», τη συμπληρωματικότητα», την «ιδιαιτερότητα» και τη «αποκέντρωση».

Επιτόπια αυτοψία του Δημάρχου στη γειτονιά του Σωρού Λάκκα Κότου, για την κατάσταση του ρέματος

Τις ανησυχίες τους όσον αφορά τμήμα του ρέματος σε σημείο πλησίον της οδού Φακίνου στη γειτονιά του Σωρού Λάκκα Κότου, έθεσαν στον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, σε επιτόπια αυτοψία που πραγματοποίησε, συνοδευόμενος από στελέχη της Διοίκησης του Δήμου και μέλη του συλλόγου Σωρού Λάκκα Κότου.
Οι κάτοικοι με τη συμμετοχή και του εφημέριου του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου π. Νικόλαο, έθεσαν υπόψη της Διοίκησης του Δήμου τους προβληματισμούς τους να πλημμυρίσει η περιοχή από μία επικείμενη βροχόπτωση από το ενδεχόμενο κατάρρευσης παρακείμενου κτιρίου στο πρανές του ρέματος που θα φράξει την κοίτη του.
Ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, απάντησε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα ενημερώσουν την Περιφέρεια για την επικινδυνότητα της κατάστασης και θα ζητήσουν να προχωρήσει στην κατεδάφιση του κτιρίου ή να παραχωρήσει άδεια στον Δήμο ώστε να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.

Γνωριμία της παράταξης «Ενότητα Ανατροπή & Εργο για το Μαρούσι» με τον νέο πρόεδρο του ΙΓΕ

                            Συζήτησαν & για το δάσος Συγγρού
Τον νέο πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε) γεωπόνο Αθανασιο Σαπουνά συνάντησαν την Τρίτη 9 Ιουνίου στα γραφεία του ινστιτούτου στο δάσος Συγγρού, μέλη της παράταξης «Ενότητα Ανατροπή Εργο για το Μαρούσι»
Κατά τη συνάντηση τα μέλη της αντιπροσωπείας του συνδυασμού είχαν την ευκαιρία να ακούσουν διεξοδικά τους πρώτους στόχους αλλά και τα ζητήματα που απασχολούν το ινστιτούτο τόσο στον τομέα της παροχής εκπαιδευτικού έργου, όσο και στον τομέα της προστασίας και ανάδειξης του δάσους Συγγρού.

Με Σωτήρη Μανωλόπουλο & Δημήτρη Μαυροειδή το καμπ του Αμαρουσίου, από 17 - 26 Ιουνίου

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και ο Δημήτρης Μαυροειδής έχουν τιμήσει τη φανέλα του Αμαρουσίου σε διαφορετικές περιόδους. Πλέον θα συμμετάσχουν στο καμπ που διοργανώνει η ομάδα των βορείων προαστίων.
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Μανωλόπουλος, και ο 29χρονος σέντερ Δημήτρης Μαυροειδής θα συμμετάσχουν στο καμπ που διοργανώνει η πρώην ομάδα τους, το Μαρούσι.
"Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και ο Δημήτρης Μαυροειδής έχουν τιμήσει τη φανέλα του Αμαρουσίου, σε διαφορετικές περιόδους. 
Παρ' ότι ο ένας έχει αυξημένο φόρτο εργασίας, λόγω της παρουσίας του στην άκρη του πάγκου του Παναθηναϊκού, παρότι ο άλλος ετοιμάζεται για τον γάμο του, δεν σκέφτηκαν στιγμή, όταν τους ζητήσαμε να έρθουν στο καμπ που διοργανώνει το Μαρούσι.
Η πρώτη περίοδος θα διαρκέσει από τις 17-26 Ιουνίου και η δεύτερη από τις 29 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου. 

Χωρίς απρόοπτα η Αντι-Φασιστική προπαγανδιστική Μοτοπορεία το Σάββατο στο Μαρούσι

Στο πλαίσιο των αντιφασιστικών δράσεων, το Σάββατο 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε προπαγανδιστική μοτοπορεία στο Μαρούσι με την συμμετοχή 15-17 δικάβαλων.
Η μοτοπορεία ξεκίνησε απο τον σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου και αρχικά κινήθηκε προς την Πεύκη. 
Στην συνέχεια κατευθύνθηκε πάλι προς το Μαρούσι όπου και πέρασε απο αρκετές γειτονιές. 
Έπειτα πέρασε απο τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής (επι της Κηφισίας), απο τις εργατικές συνοικίες του Αμαρουσίου και κατέληξε στο σημείο εκκίνησης. 
Συνολικά η διαδρομή κράτησε 1 ώρα.
Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ήταν κλειστά και υπήρχε μια κλούβα για την φύλαξη τους.
Καθ΄όλη την διάρκεια ακολουθούσαν 5-10 μηχανάκια της ομάδας «ΔΕΛΤΑ.

Στις 6:30 μ.μ. παραδίδει ο Γ. Πατούλης το «Ιατρείο Πόνου & Παρηγορητικής Φροντίδας»


Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Στις 7:30 μ.μ. η «Γιορτή των Παιδικών Σταθμών» του Δήμου Αμαρουσίου

Νεο Δ.Σ στο Σύλλογο «Η Αναγέννηση»

TO ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», που προέκυψε μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:Τσιράκης Γιώργος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:Σαούλος Ιωάννης
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:Τσούγκου Ιουλία
ΤΑΜΙΑΣ:Ταμβάκης Χαράλαμπος
ΜΕΛΟΣ:Γκαρσία Μιράντα Μακαρένα ( Αναπληρωτής ταμίας)
ΜΕΛΟΣ:Κουτζελά Ευαγγελία  ( Αναπληρωτής Γραμματέας)
ΜΕΛΟΣ: Κοτταρίδης Γιώργος

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Eεερχεται ένα μνημόνιο...ΝΑ!!!

Σταμάτησαν την λειτουργία παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, στην περιοχή Αναβρύτων

Δικαιώθηκε η πολύμηνη προσπάθεια του Γ. Πατούλη, της Διοίκησης & των κατοίκων 
Μετά από πολύμηνο αγώνα & προσπάθεια προσωπικά του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, της Διοίκησης του Δήμου και των κατοίκων, η παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκατασταθεί σε αυθαίρετο κτίσμα στην περιοχή Αναβρύτων (Κιλελέρ & Παπαναστασίου) έπαυσε να λειτουργεί από σήμερα.
Οι επί 7 μήνες ενέργειες του Δήμου Αμαρουσίου προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς απέδωσαν & ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) διέκοψε από σήμερα την  παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος προς την παράνομη κεραία, με απόφαση της Ελληνικής Εταιρείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.)  
Ο σταθμός βάσης της κεραίας  που αποδεδειγμένα εδράζεται σε αυθαίρετο κτίσμα θα αποξηλωθεί, μετά την τελεσίδικη δικαστική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Επιτέλους, η παλιά «καλή» ΕΡΤ δουλεύει & πάλι!

Τους 4.320 φθάνει πλέον ο αριθμός των αποφοίτων από το Πειραματικό Σχολείο Αναβρύτων!

Αρτια οργανωμένη ήταν η εκδήλωση προς τιμήν των αποφοίτων  σχολικού έτους 2014 - 2015 του Προτύπου Λυκείου Αναβρύτων, η οποία πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 5 Ιουνίου στο Κτήμα Αλεξανδράτου (Κ. Καραμανλή 29 στα σύνορα Μελισσίων & Κηφισιάς), ο ιδιοκτήτης του οποίου  κ. Σταύρος Αλεξανδράτος '55, υπήρξε μαθητής του Ε.Ε. Αναβρύτων κατά το σχολικό έτος 1951-52 (στην Γ' Γυμνασίου).
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο π. Χρήστος Κυριακόπουλος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού, κ. Κυρίλλου και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.
Τον Σύλλογο Αποφοίτων Εθνικού Εκπαιδευτηρίου Αναβρύτων εκπροσώπησαν ο Α' Αντιπρόεδρος Γιώργος Δραμυτινός '57, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Πουλάκος '62 και ο Ειδικός Γραμματέας Ανδρέας Παπαπαναγιώτου '64, ενώ  τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Εκπαιδευτηρίων Αναβρύτων εκπροσώπησαν οι Δημήτρης Λέλης '78, Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής, Γιάννης Σέττας '83, Γενικός Γραμματέας αυτής, Γιώργος Λιούκας '78, Ταμίας και Αργύρης Νταμπανλής '78, μέλος.

... Στα τέσσερα!

Στη 1:00 μ.μ, η Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

EΠΤA(7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 12  Ιουνίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. Κατάρτιση όρων διακήρυξης για τη διενέργεια ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την εκτέλεση της εργασίας «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ».
3. Κατάρτιση όρων διακήρυξης για τη διενέργεια ηλεκτρονικού ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για την εκτέλεση της εργασίας «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ & ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ & ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ»

Το τέλος των μαθημάτων γιορτάζει στις 7:30 μ.μ, το εικαστικό εργαστήρι του Συλλόγου «ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ»

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

«Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών - Ποδηλάτων»

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, Η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 παρουσία σας, του αρμοδίου αντιδημάρχου, των δημοτικών συμβούλων, των μελετητών του έργου, των υπηρεσιακών παραγόντων της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, των μελών των ΔΣ των συλλόγων,  για την εξέταση των βελτιώσεων του έργου, κατέληξε κατά κοινή αντίληψη σε 2 κύρια συμπεράσματα :
α. Την έλλειψη επικαιροποιημένης κυκλοφοριακής μελέτης, που να λαμβάνει υπόψη τα σημερινά δεδομένα οδικής κυκλοφορίας και να υποστηρίξει την λειτουργία του έργου μετά την ολοκλήρωση του στην συνολική διαδρομή των 3.650 μέτρων, στις περιοχές του Αγίου Θωμά, Παραδείσου και Πολυδρόσου.
β. Σειρά βελτιώσεων που απαιτούνται να πραγματοποιηθούν άμεσα με επανασχεδίαση παράλληλα και κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου, ώστε να βελτιστοποιηθεί η λειτουργικότητα του και να μη αποτελέσει αιτία προβλημάτων στις διερχόμενες περιοχές.  
Οι σύλλογοι εκτιμούν ότι η υποβολή των θεμάτων και προτάσεων που συζητήθηκαν κατά περιοχή

Ξεκίνησε η διαβούλευση για τα Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων στην ΚΕΔE

Με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη και του προέδρου της Επιτροπής Χωροταξίας Υποδομών και Περιβάλλοντος Σάββα Χιονίδη ξεκίνησε η διαβούλευση της ΚΕΔΕ με όλους τους συναρμόδιους φορείς για τη διαμόρφωση των τελικών παρατηρήσεων και προτάσεων στο νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ).
Στο πλαίσιο αυτό πέραν της συζήτησης που έγινε στο Δ.Σ. της 9ης Ιουνίου επί της αρχής του Σχεδίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΕΔΕ ευρεία σύσκεψη με το Δίκτυο Φο.Δ.Σ.Α. και τους φορείς της ανακύκλωσης (αδειοδοτημένα συστήματα).
Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι πρέπει να δοθεί παράταση της διαβούλευσης, λόγω της μεγάλης σπουδαιότητας και των αλλαγών που επιφέρει το νέο ΕΣΔΑ, για ένα μήνα τουλάχιστον.
Σε σχέση με το νέο υπό διαβούλευση ΕΣΔΑ εκτιμήθηκαν τα εξής:
Ότι εισάγει πράγματι καινοτόμες ενέργειες και δράσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων με κεντροβαρή το ρόλο των Δήμων
Η δυνατότητα που δίνεται στους Δήμους για την ανάπτυξη και υποστήριξη ενός αποκεντρωμένου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων θα πρέπει να συνοδεύεται από τους ανάλογους και επαρκείς πόρους.

Συνάντηση αρμόδιων φορέων στον Δήμο Αμαρουσίου για την πυροπροστασία του Δάσους Συγγρού

Τα μέτρα πυροπροστασίας του δάσους Συγγρού από μέρους κάθε φορέα κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, εξετάστηκαν και ανακεφαλαιώθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου, με τους εκπροσώπους του Δήμου Αμαρουσίου, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Σ.Π.Α.Π. και του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε).
Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο Αντιδήμαρχος Ευθύμης Τσίγκας, από μέρους του Σ.Π.Α.Π ο Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, από μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος ο Διευθυντής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αντιπύραρχος Ηλίας Τσαπούρας και από μέρους του Ι.Γ.Ε ο Πρόεδρος Αθανάσιος Σαπουνάς και ο Διευθυντής Γιώργος Μπαλωτής.
Στη διάρκεια της συνάντησης αφού έγινε μία εκτίμηση των αναγκών, βάσει και της εμπειρίας των προηγούμενων ετών, ανακεφαλαιώθηκαν από τον Δήμαρχο κ. Πατούλη, οι ενέργειες και τα μέτρα που βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή:
η 24ωρη φύλαξη του Δάσους Συγγρού από προσωπικό του Δήμου Αμαρουσίου στην είσοδο του, που βρίσκεται σε εγρήγορση για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καθώς και το πλήρως επανδρωμένο πυροσβεστικό όχημα του Δήμου.
Από πλευράς Σ.Π.Α.Π επιβεβαιώθηκε η συμβολή του με προσωπικό αλλά και η στενή συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα σε επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας ...

«Mύρισε... καλοκαίρι», στο «8ο Φεστιβάλ των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών» Δήμου Αμαρουσίου

Με πολύ χαρά και κέφι τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών  συμμετείχαν στο 
«8ο Φεστιβάλ Παιδικών Σταθμών Δήμου Αμαρουσίου», παρουσιάζοντας ένα πλούσιο θεατρικό, μουσικοκινητικό πρόγραμμα και παιδικές μελωδίες με θέμα: «Καλοκαίρι μου μυρίζει…», την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015.
Η αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου «Δαϊς» όπου για πρώτη φορά διεξήχθη το Παιδικό Φεστιβάλ, πλημμύρισε από γονείς και συγγενείς των παιδιών, που ενθουσιασμένοι από τους μικρούς «ηθοποιούς και μουσικούς» τα επιβράβευσαν με το θερμό χειροκρότημά τους.    Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, η  Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης(ΟΚΟΙΠΑΔΑ) κα Ελένη Λέκκα Καλαντζάκη στο χαιρετισμό που απηύθυνε υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι « προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η παροχή υψηλού επιπέδου  ποιοτικών υπηρεσιών στα παιδιά που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, καθώς και η στήριξη της μαρουσιώτικης οικογένειας και ιδιαίτερα της εργαζόμενης μητέρας.
Περισσότερα από 700 παιδιά βρίσκουν τη φροντίδα, την αγάπη, τη στοργή που χρειάζονται τις ώρες που είναι μακριά από την οικογένειά τους, αλλά και όλα όσα χρειάζονται για την ολόπλευρη ανάπτυξή τους.» 

Στις 12:30 μ.μ. η σ/τ για το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, και η Epoca Productions θα παραχωρήσουν σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 12:30 μ.μ. Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι) για την παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2015.
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 19 Ιουνίου έως 19 Σεπτεμβρίου 2015 στο αίθριο θέατρο του Αμαλίειου Ιδρύματος (Λεωφ. Κηφισίας 219).

Κοινωνική Σύμπραξη 8 Δήμων, με συντονιστή το Δήμο Αμαρουσίου

Στην «1η γραμμή» για την καταπολέμηση της φτώχειας & του κοινωνικού αποκλεισμού 
Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ  (1064-5/6/2015)  η συμμετοχή της Κοινωνικής Σύμπραξης των 8 Δήμων του Βόρειου Τομέα Αττικής , για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος που αφορά την παροχή επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους
Η Κοινωνική Σύμπραξη που σχηματίστηκε από 8 Δήμους του Βόρειου Τομέα Αττικής, με συντονιστή το Δήμο Αμαρουσίου, πήρε το «πράσινο» φώς από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας προκειμένου να συμμετάσχει στην υλοποίηση  του επισιτιστικού προγράμματος που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.
Στη συγκεκριμένη κοινωνική σύμπραξη συμμετέχουν οι Δήμοι Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Πεντέλης, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Παπάγου - Χολαργού, Φιλοθέης - Ψυχικού.
Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος έχει υπογραφεί επίσης πρακτικό συνεργασίας και με την Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.
Επίσης , πρόθεσης συνεργασίας εξεδήλωσαν οι φορείς Χαμόγελο του Παιδιού, Ινστιτούτο Prolepsis και ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης.

Οι ημερίδες του Ε.Ο.Ε.Σ «Αμφικτυονία»



Αύριο συγκροτείται σε σώμα η νέα Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης

Αύριο Παρασκευή 12 Ιουνίου, στις 14.30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα γίνει η συνεδρίαση της 21μελούς Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου, που εκλέχθηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 17-19 Μαρτίου.

Στη συνεδρίαση θα εκλεγεί η Εκτελεστική Γραμματεία του και θα αποφασισθεί ο προγραμματισμός των δράσεων του Δικτύου για τον επόμενο χρονικό διάστημα.
Η Εκτελεστική Γραμματεία , είναι πενταμελής και συγκροτείται από τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα, τον Ταμία και δύο Αντιπροέδρους.
Στην ίδια συνεδρίαση θα ορισθούν οι υπεύθυνοι των τομέων προγραμματισμού και οι θεματικές επιτροπές εργασίας.
Την ίδια μέρα το πρωί, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα διοργανωθεί από το Δίκτυο, ημερίδα με θέμα  «Οικονομική Κρίση και Αυτοδιοίκηση στην Ευρώπη»

Από 11 - 14 Ιουνίου το 4ο συνέδριο του ΕΠΑΜ


Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Η μηχανή παραγωγής λάσπης

Η έκπτωση των ΜΜΕ ως μείζων κίνδυνος για τη δημοκρατία
          Ουμπέρτο Έκο, Φύλλο μηδέν, μετ. Έφη Καλλιφατίδη, εκδ. Ψυχογιός, 2015
Φωτιά στους κύκλους των εφημερίδων και των ΜΜΕ εν γένει έβαλε ο Ουμπέρτο Έκο με το τελευταίο του βιβλίο: ένα μυθιστόρημα συντομότατο, για τα μέτρα του Έκο, στην ίδια γραμμή σκέψης που τον οδηγεί από το Gruppo 63 ακόμη, όταν διερευνούσε την αλλαγή στη συνθήκη του συγγραφέα και του διανοούμενου αλλά και των Μέσων μαζικής ενημέρωσης μετά τον πόλεμο· στην ίδια κατεύθυνση με τα προηγούμενα μυθιστορήματά του, όπου το πλασματικό - μέσα από τον λόγο και το κείμενο - γεννά πραγματικότητα και καταιγισμό γεγονότων αλλά με μια λίγο διαφορετική απαισιοδοξία.
Και, ως εκ τούτου, προθετικότητα.
Ο Έκο μιλά για την Ιταλία και κατακεραυνώνει τις εφημερίδες της - είναι ωραία η σύγκριση με τη Γαλλία στη συζήτησή του με τον γνωστό για τα κείμενά του ενάντια στη Μαφία και τη διαπλοκή Ρομπέρτο Σαβιάνο στο Espresso, όπως απολαυστική είναι και η συζήτησή του με τον εκδότη του Espresso Σκαλφάρι - αλλά και τη γενικότερη συνθήκη δημοσιογραφίας και ενημέρωσης στη Δύση.
Περιγράφει τη «μηχανή παραγωγής λάσπης» του κιτρινισμού, σε ένα κείμενο απλό σε μια πρώτη ανάγνωση, ικανό να προσεγγίσει και να προβληματίσει το ευρύ κοινό - αν ακόμη κάτι τέτοιο μπορεί να είναι δυνατόν, όπως αναρωτιέται στο τέλος του μυθιστορήματος, αφού το κοινό έχει αναισθητοποιηθεί από την υπερβολική δόση Κακού στην οποία εκτίθεται και έχει βραχεία μνήμη.
Ο Έκο τοποθετεί τη δράση του μυθιστορήματός του το 1992, την απαρχή της παντοκρατορίας του Μπερλουσκόνι, του οποίου είναι ορκισμένος εχθρός.
Στο επίκεντρο μια εφημερίδα που δημιουργείται μόνο και μόνο για εκβιαστικούς λόγους και στελεχώνεται από διάφορους αποτυχημένους με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, κουσούρια αλλά και προσόντα.
Για όλους έχει μια καλή κουβέντα.

Παράταση της διαβούλευσης επί του Εθνικού Σχεδίου Αποβλήτων μέχρι αρχές Ιουλίου, ζητά η ΚΕΔΕ

Επιστολή προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στον αναπληρωτή υπ. Γιάννη Τσιρώνη
Παράταση, τουλάχιστον κατά ένα μήνα, της περιόδου διαβούλευσης επί του Εθνικού Σχεδίου Αποβλήτων ζητά η ΚΕΔΕ με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος Γιώργος Πατούλης προς τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη.
«Επειδή η διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί θέμα όχι μόνο απόλυτης προτεραιότητας αλλά και αποκλειστικής αρμοδιότητας για τους Δήμους και επειδή θεωρούμε ότι τα χρονικά περιθώρια της διαβούλευσης επί του Εθνικού Σχεδίου ήταν ελάχιστα, λαμβανομένης υπόψη της πολυπλοκότητας του θέματος αλλά και της διαφορετικότητας των προβλημάτων ανά Δήμο, παρακαλούμε να παρατείνετε την περίοδο διαβούλευσης κατά ένα μήνα, δηλαδή μέχρι τις αρχές Ιουλίου», αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Ανακύκλωση Συσκευών στο Μαρούσι

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Ιουνίου δράση για την ανακύκλωση παλιών ηλεκτρονικών συσκευών, στο πλαίσιο της μεγάλης εκστρατείας ενημέρωσης για την ανακύκλωση του ΣKAΪ, της Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).
Η προσέλευση του κόσμου στον ηλεκτρικό σταθμό Αμαρουσίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 
Οι πολίτες συνέρρεαν από νωρίς το πρωί προκειμένου να ανακυκλώσουν τις παλιές τους συσκευές, κινητά τηλέφωνα, οικιακές μικροσυσκευές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλεοράσεις στους ειδικούς κάδους της Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ. 
Οι συσκευές γέμισαν ένα κοντέινερ, το οποίο και μεταφέρθηκε στη μονάδα ανακύκλωσης ηλεκτρικών ειδών ΒΙΑΝΑΤΤ στον Ασπρόπυργο.
Στην εκδήλωση, έγινε, επίσης, ενημέρωση από την ΕΕΑΑ για το πώς ανακυκλώνονται σωστά οι συσκευασίες.

Το γραφείο του Γ. Πατούλη κατέλαβαν χθες, μέλη της Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ «Μηδενική Ανοχή»

Κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο Αμαρουσίου και κατάληψη στο γραφείο του δημάρχου Πατούλη πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 9 Ιουνίου μέλη και αλληλέγγυοι της Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ «Μηδενική Ανοχή» ώστε να αποδοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της προσβασιμότητας σε περίπτερο με αδειοδότηση σε άτομο με αναπηρία.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν:
«Δεν αποδεχόμαστε τον «περιορισμό των τετραγωνικών» και την «συμμόρφωση» που εσείς θεωρείτε νόμιμη, ενώ παραβιάζει κατάφωρα μια σειρά από κεκτημένα και θεσπισμένα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία. 
Δεν αποδεχόμαστε την «λογική» του περιορισμού σε όσους/όσες δεν πληρούν προδιαγραφές «κανονικότητας» όταν μάλιστα συνοδεύονται από επιβολή προστίμου ή επιπλέον χρέωσης. 

«Κατάντια»... η λειτουργία του νέου Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου!

Για την συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου της Πέμπτης 4 Ιουνίου
Με αφορμή Δελτίο Τύπου από την πλειοψηφία του ΝΕΟΥ Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου που παρουσιάσθηκε ως «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου της Πέμπτης 4 Ιουνίου 2015» είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε ως «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου» την απαράδεκτη πρακτική της πλειοψηφούσας παράταξης(ΔΑΣ-ΟΤΑ 4 έδρες) και των προσκολλημένων σε αυτή υπολοίπων μελών του Δ. Σ. του Σωματείου μας η οποία εμφανίζει δικές της θέσεις και απόψεις ως αποφάσεις του συνόλου του Δ. Σ. χωρίς μάλιστα να έχουν συζητηθεί σε κανένα Διοικητικό Συμβούλιο.
Το ότι η(ΔΑΣ - ΠΑΜΕ - ΚΚΕ) διαθέτει την πλειοψηφία των εδρών(4 από τις 9 ) στο Δ.Σ. 
του Σωματείου μας δέ σημαίνει ότι καταργούνται αυτόματα οι θεσμοθετημένες διαδικασίες
λειτουργίας των οργάνων του Σωματείου, ούτε ότι οι οποιεσδήποτε θέσεις ή απόψεις της 
(ΔΑΣ-ΟΤΑ) είναι και θέσεις των οργάνων, πολύ περισσότερο μάλιστα αφού αυτές ουδέποτε έχουν συζητηθεί.
Δυστυχώς συνάδελφοι η νοοτροπία της πλειοψηφίας του Δ.Σ του Συλλόγου μας, που αποτυπώνεται σε πρακτικές «πλειοψηφία είμαστε - ό,τι θέλουμε κάνουμε» δεν βοηθά την ουσιαστική λειτουργία του οργάνου, δημιουργεί τεχνητές περιχαρακώσεις και κάθε άλλο παρά συμβάλλει στη διαμόρφωση συνθηκών για αντιμετώπιση των προβλημάτων μας με συλλογικό και ενωτικό πνεύμα.
«Αυτή δεν είναι λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου, αυτή είναι κατάντια. 

Αλλαγή των δρόμων τέλεσης της εμποροπανήγυρης Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ζητούν οι μικροπωλητές


 Την αλλαγή των  δρόμων τέλεσης της εμποροπανήγυρης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ζητάει το «Ενιαίο Συνδικάτο Σωματείων Υπαιθρίων Εμπόρων Ελλάδας»με επιστολή που απέστειλε προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη & τους Αντιδημάρχους κ.κ. Σπύρο Σταθούλη & Δημήτρη Καρλαύτη.
Οι λόγοι που επικαλείται το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο στο χώρο του υπαιθρίου εμπορίου(κατόπιν αιτήματος όλων των μελών του, που συμμετέχουν την 14η & 15η του μηνός Αυγούστου επί σειρά ετών στην καθιερωμένη εμποροπανήγυρη που διεξάγεται επί των οδών Γαρδέλη, Σαλαμίνος & ενός μικρού κομματιού της οδού Μητροπόλεως), είναι:
1)Η ασυμμετρία που υπάρχει στην επισκεψιμότητα των καταναλωτών και 

2)Διότι λόγω του μεγάλου κενού, εισχωρούν στις προαναφερόμενες οδούς παρέμποροι, οι οποίοι αν μη τι άλλο δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό με τα κάθε λογής ακατάλληλα είδη πώλησης(τσάντες φίρμες, υποδήματα κ.τ.λ.)
Σε Γ.Σ. του,  το « Ενιαίο Συνδικάτο Σωματείων Υπαιθρίων Εμπόρων Ελλάδας», αποφάσισε & αιτείται πλέον να καλυφθεί η οδός ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ(αρχή γενομένης από την οδό ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ), καθώς & η οδός ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ.