Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Η μηχανή παραγωγής λάσπης

Η έκπτωση των ΜΜΕ ως μείζων κίνδυνος για τη δημοκρατία
          Ουμπέρτο Έκο, Φύλλο μηδέν, μετ. Έφη Καλλιφατίδη, εκδ. Ψυχογιός, 2015
Φωτιά στους κύκλους των εφημερίδων και των ΜΜΕ εν γένει έβαλε ο Ουμπέρτο Έκο με το τελευταίο του βιβλίο: ένα μυθιστόρημα συντομότατο, για τα μέτρα του Έκο, στην ίδια γραμμή σκέψης που τον οδηγεί από το Gruppo 63 ακόμη, όταν διερευνούσε την αλλαγή στη συνθήκη του συγγραφέα και του διανοούμενου αλλά και των Μέσων μαζικής ενημέρωσης μετά τον πόλεμο· στην ίδια κατεύθυνση με τα προηγούμενα μυθιστορήματά του, όπου το πλασματικό - μέσα από τον λόγο και το κείμενο - γεννά πραγματικότητα και καταιγισμό γεγονότων αλλά με μια λίγο διαφορετική απαισιοδοξία.
Και, ως εκ τούτου, προθετικότητα.
Ο Έκο μιλά για την Ιταλία και κατακεραυνώνει τις εφημερίδες της - είναι ωραία η σύγκριση με τη Γαλλία στη συζήτησή του με τον γνωστό για τα κείμενά του ενάντια στη Μαφία και τη διαπλοκή Ρομπέρτο Σαβιάνο στο Espresso, όπως απολαυστική είναι και η συζήτησή του με τον εκδότη του Espresso Σκαλφάρι - αλλά και τη γενικότερη συνθήκη δημοσιογραφίας και ενημέρωσης στη Δύση.
Περιγράφει τη «μηχανή παραγωγής λάσπης» του κιτρινισμού, σε ένα κείμενο απλό σε μια πρώτη ανάγνωση, ικανό να προσεγγίσει και να προβληματίσει το ευρύ κοινό - αν ακόμη κάτι τέτοιο μπορεί να είναι δυνατόν, όπως αναρωτιέται στο τέλος του μυθιστορήματος, αφού το κοινό έχει αναισθητοποιηθεί από την υπερβολική δόση Κακού στην οποία εκτίθεται και έχει βραχεία μνήμη.
Ο Έκο τοποθετεί τη δράση του μυθιστορήματός του το 1992, την απαρχή της παντοκρατορίας του Μπερλουσκόνι, του οποίου είναι ορκισμένος εχθρός.
Στο επίκεντρο μια εφημερίδα που δημιουργείται μόνο και μόνο για εκβιαστικούς λόγους και στελεχώνεται από διάφορους αποτυχημένους με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, κουσούρια αλλά και προσόντα.
Για όλους έχει μια καλή κουβέντα.

Παράταση της διαβούλευσης επί του Εθνικού Σχεδίου Αποβλήτων μέχρι αρχές Ιουλίου, ζητά η ΚΕΔΕ

Επιστολή προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στον αναπληρωτή υπ. Γιάννη Τσιρώνη
Παράταση, τουλάχιστον κατά ένα μήνα, της περιόδου διαβούλευσης επί του Εθνικού Σχεδίου Αποβλήτων ζητά η ΚΕΔΕ με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος Γιώργος Πατούλης προς τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη.
«Επειδή η διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί θέμα όχι μόνο απόλυτης προτεραιότητας αλλά και αποκλειστικής αρμοδιότητας για τους Δήμους και επειδή θεωρούμε ότι τα χρονικά περιθώρια της διαβούλευσης επί του Εθνικού Σχεδίου ήταν ελάχιστα, λαμβανομένης υπόψη της πολυπλοκότητας του θέματος αλλά και της διαφορετικότητας των προβλημάτων ανά Δήμο, παρακαλούμε να παρατείνετε την περίοδο διαβούλευσης κατά ένα μήνα, δηλαδή μέχρι τις αρχές Ιουλίου», αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Ανακύκλωση Συσκευών στο Μαρούσι

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Ιουνίου δράση για την ανακύκλωση παλιών ηλεκτρονικών συσκευών, στο πλαίσιο της μεγάλης εκστρατείας ενημέρωσης για την ανακύκλωση του ΣKAΪ, της Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).
Η προσέλευση του κόσμου στον ηλεκτρικό σταθμό Αμαρουσίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. 
Οι πολίτες συνέρρεαν από νωρίς το πρωί προκειμένου να ανακυκλώσουν τις παλιές τους συσκευές, κινητά τηλέφωνα, οικιακές μικροσυσκευές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλεοράσεις στους ειδικούς κάδους της Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ. 
Οι συσκευές γέμισαν ένα κοντέινερ, το οποίο και μεταφέρθηκε στη μονάδα ανακύκλωσης ηλεκτρικών ειδών ΒΙΑΝΑΤΤ στον Ασπρόπυργο.
Στην εκδήλωση, έγινε, επίσης, ενημέρωση από την ΕΕΑΑ για το πώς ανακυκλώνονται σωστά οι συσκευασίες.

Το γραφείο του Γ. Πατούλη κατέλαβαν χθες, μέλη της Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ «Μηδενική Ανοχή»

Κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο Αμαρουσίου και κατάληψη στο γραφείο του δημάρχου Πατούλη πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 9 Ιουνίου μέλη και αλληλέγγυοι της Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ «Μηδενική Ανοχή» ώστε να αποδοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της προσβασιμότητας σε περίπτερο με αδειοδότηση σε άτομο με αναπηρία.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν:
«Δεν αποδεχόμαστε τον «περιορισμό των τετραγωνικών» και την «συμμόρφωση» που εσείς θεωρείτε νόμιμη, ενώ παραβιάζει κατάφωρα μια σειρά από κεκτημένα και θεσπισμένα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία. 
Δεν αποδεχόμαστε την «λογική» του περιορισμού σε όσους/όσες δεν πληρούν προδιαγραφές «κανονικότητας» όταν μάλιστα συνοδεύονται από επιβολή προστίμου ή επιπλέον χρέωσης. 

«Κατάντια»... η λειτουργία του νέου Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου!

Για την συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου της Πέμπτης 4 Ιουνίου
Με αφορμή Δελτίο Τύπου από την πλειοψηφία του ΝΕΟΥ Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου που παρουσιάσθηκε ως «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου της Πέμπτης 4 Ιουνίου 2015» είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε ως «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου» την απαράδεκτη πρακτική της πλειοψηφούσας παράταξης(ΔΑΣ-ΟΤΑ 4 έδρες) και των προσκολλημένων σε αυτή υπολοίπων μελών του Δ. Σ. του Σωματείου μας η οποία εμφανίζει δικές της θέσεις και απόψεις ως αποφάσεις του συνόλου του Δ. Σ. χωρίς μάλιστα να έχουν συζητηθεί σε κανένα Διοικητικό Συμβούλιο.
Το ότι η(ΔΑΣ - ΠΑΜΕ - ΚΚΕ) διαθέτει την πλειοψηφία των εδρών(4 από τις 9 ) στο Δ.Σ. 
του Σωματείου μας δέ σημαίνει ότι καταργούνται αυτόματα οι θεσμοθετημένες διαδικασίες
λειτουργίας των οργάνων του Σωματείου, ούτε ότι οι οποιεσδήποτε θέσεις ή απόψεις της 
(ΔΑΣ-ΟΤΑ) είναι και θέσεις των οργάνων, πολύ περισσότερο μάλιστα αφού αυτές ουδέποτε έχουν συζητηθεί.
Δυστυχώς συνάδελφοι η νοοτροπία της πλειοψηφίας του Δ.Σ του Συλλόγου μας, που αποτυπώνεται σε πρακτικές «πλειοψηφία είμαστε - ό,τι θέλουμε κάνουμε» δεν βοηθά την ουσιαστική λειτουργία του οργάνου, δημιουργεί τεχνητές περιχαρακώσεις και κάθε άλλο παρά συμβάλλει στη διαμόρφωση συνθηκών για αντιμετώπιση των προβλημάτων μας με συλλογικό και ενωτικό πνεύμα.
«Αυτή δεν είναι λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου, αυτή είναι κατάντια. 

Αλλαγή των δρόμων τέλεσης της εμποροπανήγυρης Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ζητούν οι μικροπωλητές


 Την αλλαγή των  δρόμων τέλεσης της εμποροπανήγυρης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ζητάει το «Ενιαίο Συνδικάτο Σωματείων Υπαιθρίων Εμπόρων Ελλάδας»με επιστολή που απέστειλε προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη & τους Αντιδημάρχους κ.κ. Σπύρο Σταθούλη & Δημήτρη Καρλαύτη.
Οι λόγοι που επικαλείται το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο στο χώρο του υπαιθρίου εμπορίου(κατόπιν αιτήματος όλων των μελών του, που συμμετέχουν την 14η & 15η του μηνός Αυγούστου επί σειρά ετών στην καθιερωμένη εμποροπανήγυρη που διεξάγεται επί των οδών Γαρδέλη, Σαλαμίνος & ενός μικρού κομματιού της οδού Μητροπόλεως), είναι:
1)Η ασυμμετρία που υπάρχει στην επισκεψιμότητα των καταναλωτών και 

2)Διότι λόγω του μεγάλου κενού, εισχωρούν στις προαναφερόμενες οδούς παρέμποροι, οι οποίοι αν μη τι άλλο δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό με τα κάθε λογής ακατάλληλα είδη πώλησης(τσάντες φίρμες, υποδήματα κ.τ.λ.)
Σε Γ.Σ. του,  το « Ενιαίο Συνδικάτο Σωματείων Υπαιθρίων Εμπόρων Ελλάδας», αποφάσισε & αιτείται πλέον να καλυφθεί η οδός ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ(αρχή γενομένης από την οδό ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ), καθώς & η οδός ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

«Υπό διωγμό» το ένα & μοναδικό «προσβάσιμο» περίπτερο πανελληνίως, που βρίσκεται στο Μαρούσι!

Όταν μια φωτογραφία πράγματι «λέει» όσα χίλιες λέξεις, απαλλασσόμαστε αν μη τι άλλο από τον περιττό κόπο. Εμείς να γράφουμε πολλά για να εξηγούμε τα αυτονόητα και εσείς να υποχρεώνεστε να τα διαβάζετε.
Ο κ. Αντώνης Ρέλλας προσπαθεί εδώ και χρόνια να εξηγήσει ότι οι υποδομές προσβασιμότητας που έχει δημιουργήσει στο περίπτερό του όχι μόνο δεν είναι υπέρβαση των δικαιωμάτων του αλλά, αντίθετα, ο μόνος τρόπος υπηρέτησης του πνεύματος και γράμματος του νόμου που «θέλει» τους ανθρώπους με αναπηρία υποψήφιους δικαιούχους άδειας λειτουργίας περιπτέρου. 
Πυρήνας του αιτήματός του είναι η σύμπλευση των αρμόδιων φορέων της αυτοδιοίκησης ώστε η προσπάθειά του να δικαιωθεί στο όνομα της νομιμότητας και της ευρύτερης έννοιας του δημόσιου συμφέροντος
Η έμπρακτη απάντηση στην προσπάθεια και στην επιχειρηματολογία του κ. Ρέλλα από πλευράς του δήμου (Αμαρουσίου) εντός του οποίου λειτουργεί το ένα και μοναδικό αληθώς προσβάσιμο περίπτερο σε όλη την χώρα, αποτυπώνεται στη φωτογραφία που τραβήχτηκε Κυριακή 7 Ιουνίου πρωινή ώρα. 
Για όσους και όσες δυσκολεύονται για τους όποιους λόγους να διακρίνουν ακόμα και τα «αυτονόητα», η φωτογραφία «λέει» ότι:
η δικαιωματική θέση στάθμευσης του αναπηρικού οχήματος του κ. Ρέλλα - απέναντι από το περίπτερό του - από τον δήμο είναι πλέον αντιληπτή ως η καταλληλότερη για την τοποθέτηση των κάδων απορριμμάτων. 
Προφανώς κάπως έτσι - «για τα σκουπίδια» - είναι αντιληπτό και το μείζον αίτημά του…
*Για σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας, στο πλευρό του αιτούντα θα είναι πολλοί, ανάμεσά τους και ουκ ολίγοι «Αυτοδιοικητικοί» από διάφορους δήμους. 

Σήμερα & αύριο η 19η Εθελοντική αιμοδοσία, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Υποκρισία & Δουλικότητα!!!

Συνήθως βλέπουμε έναν Πατούλη να περιφέρεται ασταμάτητα ως Δήμαρχος εδώ, ως Πρόεδρος εκεί, να στέλνει καθημερινές,  αδιάφορες και άσχετες από τα προβλήματα του κόσμου,  ανακοινώσεις και φωτογραφίες με τον Γιούγκερ, λίγοι όμως γνωρίζουν  το πραγματικό του «έργο» και ρόλο και γιατί τον προώθησαν στη θέση αυτή.
Την 3η Ιουνίου 2015, συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας  η προσφυγή του Συνδυασμού μας κατά των νέων καταστροφικών για το Μαρούσι και την ποιότητας ζωής  όλων μας Χρήσεων Γης.
Τι σημαίνει αυτό;
Δεκάδες χιλιάδες τ.μ. επιπλέον γυάλινα κτήρια και δισεκατομμύρια παράνομες υπεραξίες  σε ορισμένους εργολάβους & ιδιώτες.
Ένα παράνομο  Σχέδιο που αν θα εφαρμοστεί θα  περιμένουμε στα φανάρια της Αρτέμιδος, της Νεαπολέως, της Πεντέλης της Σωρού κ.λπ. πάνω από μια ώρα και θα αναπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας εξ αιτίας του Γιατρού Πατούλη διπλάσια δηλητήρια στην πιο μολυσμένη πόλη του Λεκανοπέδιου.
Ένα Σχέδιο έκτρωμα το οποίο αν και το είχαμε σταματήσει κατ΄ επανάληψη ως αντισυνταγματικό  επί εποχής Σουφλιά - Τζανίκου, το επανέφερε  με πρότασή του, σε ακόμη χειρότερη έκδοση, ο «εκλεγμένος» με πελατειακούς διορισμούς Πατούλης και η ομάδα του, καταστρέφοντας την πόλη που τον φιλοξενεί.
Αν ανατρέξει κάνεις στο διαδίκτυο στη σελίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα δει ποιους είχαμε ( ως αναγράφονται )  εναντίον μας  στο Ανώτατο Δικαστήριο & θα καταλάβει...

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΝΝΕΑ(39) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 9 Ioυνίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών 7ης και 8ης Συνεδρίασης έτους 2015
1. 5η Αναμόρφωση προυπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. 2η Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. "Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου" οικονομικού έτους 2015
3. Διαγραφή προστίμων παράνομης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από τους υπ' αριθ.274/20-04-2015, 44/19-01-2015 & 115/11-02-2015 Χ.Κ.
4. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ και επαναβεβαίωση σε άλλους χρεώστες (υποθ. AUTOHELLAS ATEE)
5. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ και επαναβεβαίωση σε άλλους χρεώστες (υποθ. EUROLEASE FLEET SERVECES Α.Ε)

Στις 12:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΕΠΤΑ (7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. 5η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
3. Eγκριση Τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθεια αναλωσίμων εκτυπωτικών μηχανών και φωτοτυπικού χαρτιού
4. Eγκριση Τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθεια γραφικής ύλης και λοιπών ειδών γραφείου

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Την Κυριακή η απονομή Θεατρικων Βραβείων στην Κηφισιά

Προφύλαξε τον Λάτση η ΕΛ.ΑΣ του Γιάννη Πανούση & προσήγαγε 39 διαδηλωτές για το θάνατο των 4 εργατών στα ΕΛΠΕ!!!

Σε 39 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, σήμερα το πρωί, έξω από το κτίριο της εταιρίας «Ελληνικά Πετρέλαια» 
(συνιδιοκτησίας Λάτση & ελληνικού κράτους)
στην οδό Χειμάρρας 8, στο Μαρούσι, όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να  πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας 
στο χώρο, για το θάνατο των τεσσάρων εργατών στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου, ύστερα από έκρηξη, που σημειώθηκε  στις 8 Μαΐου 
Οπως αναφέρει σε ανάρτησή του το ιστολόγιο «katalipsiesiea.blogspot.gr» κατά τη διάρκεια αυτής της παρέμβασης έξω από τα γραφεία της διοίκησης των ΕΛ.ΠΕ στο Μαρούσι, οι δεκάδες διαδηλωτές περικυκλωθηκαν  αίφνης από διμοιρίες ΜΑΤ & δυνάμεις «ΔΕΛΤΑ» , ενώ από τους ασυρμάτους ακούγονταν ότι πρέπει «άπαντες να προσαχθούν» !
Τελικά στα γραφεία της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής προσήχθησαν ΟΧΙ οι «δολοφόνοι» , αλλά 39 διαδηλωτές!!! 
Οπως έγινε γνωστό αργότερα, το σύνολο των 39 ατόμων που προσήχθησαν, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι 
Είχαν προηγηθεί επιθέσεις Αντεξουσιαστών τις προηγούμενες ημέρες στο σπίτι της οικογένειας Λάτση και στο «Ίδρυμα Λάτση»  με συνθήματα και φθορές.

Tο μουσικό δρώμενο «Ο Μικρός Πρίγκιπας μας συστήνεται…», αύριο Τρίτη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

Αύριο Τρίτη 9 Ιουνίου στις 10:00, οι μαθητές του ΣΤ1 μαζί με τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Κορνηλία Αντάρα , Μαρία Λάλου & Γιάννη Ηλιάκη, θα παρουσιάσουν το μουσικό δρώμενο 
«Ο Μικρός Πρίγκιπας μάς συστήνεται…»   στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου. 

Από τις 5:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ, η Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου

Στις 9:30 π.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου

Tέσσερα (4) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 8 Ιουνίου στις 9:30 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση ή μη χωροθέτησης νέων θέσεων των τριών περιπτέρων της πλατείας Ευτέρπης, στο
Μαρούσι, λόγω των εργασιών κατασκευής του υπόγειου σταθμού εξυπηρέτησης οχημάτων
(Υποθέσεις Παναγούλια Βενετία-Θεώνη, Μπούμας Βασίλειος και Παναγούλιας Κων/νος)
2. ΄Εγκριση ή μη της χωροθέτησης θέσεων εμποροπανήγυρης πέριξ του Ι. Ναού Αγ. Αναργύρων και συγκεκριμένα επί των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου και Αγ. Αναργύρων, στο Δήμο Αμαρουσίου

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Αύριο στις 6:30 μ.μ. η Ημερίδα με θέμα: «Κινητή τηλεφωνία: Αλήθειες και ψέματα»

Αβλεψία ή επιτομή του στημένου;

       ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
Μετά από επιτυχημένες, δυναμικές και μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας Μαρουσιωτών από διάφορες γειτονιές της πόλης μας, ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει ημερίδα με θέμα 
«ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ: ΑΛΗΘΕΙΕΣ και ΨΕΜΑΤΑ»  υπονοώντας με σαφήνεια ότι λέγονται πολλές υπερβολές σε σχέση με το ζήτημα της επικινδυνότητας της ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Όμως, αν παρατηρήσει κανείς τους ομιλητές, θα διαπιστώσει (τη εξαιρέσει του γιατρού και του ίδιου του δημάρχου, που η παρουσία του είναι θεσμική) μία σαφή μονομέρεια στην εκπροσώπηση των θέσεων:
α) Τζώρτζης Δημήτρης : Γ.Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων - Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
Πρόκειται για τον πολιτικό προϊστάμενο της αρχής που αδειοδοτεί τις κεραίες.
Με βεβαιότητα θα αυτοακυρωνόταν αν παραδεχόταν ότι αποδέχεται την αδειοδότηση κεραιών που βλάπτουν την υγεία των πολιτών.
β) Παπαουλάκης Νίκος:Αντιπρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών &Ταχυδρομείων

Πρώτη φορά «έντιμος» ... συμβιβασμός!!!

Στις 8:00 μ.μ. το «1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Αμαρουσίου»


Ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, με τη συμμετοχή 250 χορευτών από τις ομάδες Παραδοσιακών Χορών του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης & της Χορευτικής Ομάδας του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Μοναστηρακίου Δράμας.
Το Φεστιβάλ  με τίτλο:
«Χορού τέλεσις….. Αρχή εγένη» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015,
στην Πλατεία Ηρώων. Ώρα έναρξης 20:00.

Aπό τις 8:00 π.μ. η «15η Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων»

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Γιατί θορυβεί ο κ. Μαγιάκης;

Απάντηση στις «ανακοινώσεις» του επικεφαλής
της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου
Αδικαιολόγητη η εμμονή του κ. Μαγιάκη, στις - ηθελημένα - εσφαλμένες αναγνώσεις και ερμηνείες των πολιτικών θέσεων του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη.
Αδικαιολόγητη, λόγω και της μέχρι τώρα πορείας του και ευπρεπείας του, η αντικατάσταση της πολιτικής κριτικής με την αναφορά του περί ελεγκτικών και δικαστικών αρχών.
Ο πολιτικός χώρος του Γιώργου Πατούλη ήταν & είναι, η αυτοδιοίκηση.
Ουδέποτε κατέβηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Είναι γνωστό, ότι ο Γιώργος Πατούλης, εκλέχθηκε Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας από εκλογείς διαφορετικών πολιτικών θέσεων - πολιτικών χώρων.
Η εφημερίδα «Αυγή» εξέφραζε επί δεκαετίες συνετή και συνεπή πολιτική άποψη. Η όψιμη μεταβολή της σε κομματική του ΣΥΡΙΖΑ και η δημοσίευση ανεξέλεγκτων και συκοφαντικών ανακοινώσεων στελεχών του, όπως του κ. Μαγιάκη, δικαιολογούν την αναφορά του Γιώργου Πατούλη, ως αντιπάλου αυτού (!!!) του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Μαγιάκης, μετά από αίτησή του (αρ. πρωτ. 014469/24.3.2015) ενημερώθηκε εγγράφως από τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Οικονομικής Διαχείρισης (αρ. πρωτ. 021884/4.5.2015) για τα ετήσια απολογιστικά στοιχεία εσόδων-εξόδων των ανταποδοτικών τελών των ετών 2007 έως 2014.

Κοσμοσυρροή στο 2ο κύκλο σπιρομετρήσεων

Περισσότερα από πενήντα άτομα υποβλήθηκαν σε δωρεάν έλεγχο πνευμονικής λειτουργίας στο δεύτερο κύκλο σπιρομετρήσεων, που διενεργήθηκε στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης που υλοποιεί σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. κ. Γιώργου Πατούλη.
Τις σπιρομετρήσεις διενήργησε η πνευμονολόγος κα Αννέζα Ρούσου, η οποία σε 14 άτομα που βρέθηκαν με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα έδωσε συμβουλές για περαιτέρω  εξετάσεις. 
Στο έργο της συνέδραμαν οι εργαζόμενες στο Δημοτικό Πολυιατρείο κ.κ. Στέλλα Κορκίδη & Καίτη Σεβαστή, παρούσης της Προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης κ. Ελένης Λέκκα Καλαντζάκη.

«Κίρκη:η μαύρη τομή», το νέο album της Μαρουσιώτισσας συνθέτιδος Άννας Στερεοπούλου

Κυκλοφόρησε το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 το νέο album της Μαρουσιώτισσας συνθέτιδος  Άννας Στερεοπούλου με τίτλο: c i r c e :the black cut: [κίρκη :η μαύρη τομή:].
Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της album, 
η Αννα Στερεοπούλου θα παραβρεθεί σήμερα Σάββατο 
6 Ιουνίου στις 6:00 μ.μ, σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο «AthenStyle Youth Hostel», στην οποία θα βρίσκονται καλεσμένοι - μεταξύ άλλων - ο συνθέτης & δημοσιογράφος Αθανάσιος Αλατάς (ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Τα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης») και ο μουσικός ραδιοφωνικός παραγωγός Πανταζής Τσάρας, αλλά και συμμετέχοντες καλλιτέχνες από την Αυστραλία, την Ισπανία, την Συρία και την Γερμανία (μέσω Skype).
Κατά την συνάντηση αυτή, αναμένεται να ανακοινωθεί & το Νέο Κάλεσμα Συμμετοχής
Σε ότι αφορά αυτό καθ΄αυτό το νέο έργο της Άννας Στερεοπούλου, πρόκειται για την φυσική συνέχεια των προηγούμενων τριών της έργων, με τίτλο ...oneirograph...v.5.spindle, electron [ήλεκτρον] & A ∞ [άλεφ /άπειρο ('bridge' album /7MNS)].
Το όλο έργο βασίζεται στην εν εξελίξει έρευνα της συνθέτιδος με θέμα τον Ανθρώπινο Εγκέφαλο (διάφοροι τύποι κυμάτων, δομή και λειτουργία του αυτιού, ισορροπία, αισθήσεις, κλπ.), σε θεωρήματα /θεωρίες της Αστροφυσικής, της Φιλοσοφίας και της Ψυχανάλυσης [Νους /Ψυχή /Εν (Όλον) - Jacques Lacan, Otto Rank, Πλωτίνος], καθώς και σε διάφορα Καλλιτεχνικά & Επιστημονικά στοιχεία που συνθέτουν το ομώνυμο project της, όπως ο πίνακας 'Το Μαύρο Τετράγωνο' (Kazimir Malevich, 1915), η γραφική παράσταση της σύνθεσης 'Treatise' (Cornelius Cardew, 1963 έως 1967) και τα 'σημεία' (σύμβολα) του Δίσκου της Φαιστού (περ. 2η χιλιετία π.Χ., Κρήτη).
                                                                    Σχετικά με το Album...

Γ. Πατούλης: «Η προστασία του περιβάλλοντος ξεκινά από το σπίτι μας»

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου γιόρτασε ο Δήμαρχος μαζί με τα παιδιά, την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» 
Περισσότεροι από 150 μαθητές, σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού, συμμετείχαν στις δραστηριότητες ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της πόλης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. 
Κοντά στους μαθητές, στους δασκάλους και στους γονείς βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στη μοναδικότητα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Δήμου που φιλοξενεί σπάνια είδη πανίδας αλλά και στις πρωτοβουλίες που σταθερά αναλαμβάνει ο Δήμος για την προστασία του πρασίνου και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Στο μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που έστειλε σε μαθητές και δασκάλους ο κ. Πατούλης, ανέφερε: 
«Η προστασία του περιβάλλοντος ξεκινά από το σπίτι μας. Από καθέναν μας ξεχωριστά. Με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού, μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία, την ψυχαγωγία, η νέα γενιά εκπαιδεύεται να αγαπά, να σέβεται και να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον. Η ευαισθητοποίηση τους προς αυτή την κατεύθυνση, με κάθε ευκαιρία, αποτελεί για μας το μεγάλο στοίχημα. Κάθε ευκαιρία αποτελεί αφετηρία για την προσπάθειά μας αυτή, με σκοπό οι επόμενες γενιές να χτίσουν έναν πιο υγιή τρόπο αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον».
Ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, συνομίλησε με τα παιδιά και τα συνεχάρη που συμμετείχαν ενεργά στον εορτασμό της Ημέρας με έργα ζωγραφικής και κατασκευών με θέμα: «Περιβάλλον, το Σπίτι μας».

Καλοκαιρινό παζάρι σήμερα & αύριο στο «Ίδρυμα Μιμηκόπουλου»

                                                             

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Η «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» στο Μαρούσι

Δράσεις ευαισθητοποίησης των παιδιών για το περιβάλλον πραγματοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. 
     Οι προγραμματισμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Στις 5:00 μ.μ. η Ομάδα Περιβάλλοντος του 10ου ΔΣΑ, περιποιούνται τον Σχολικό κήπο

Η Ενωση Γονέων στηρίζει & συμμετέχει στις ΑντιΦασιστικές εκδηλώσεις στο Μαρούσι

Συμπλοκές το βράδυ της Τετάρτης, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι

Ομάδα 25 ατομων, επιτέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη διασταύρωση Κηφισίας και Γράμμου στο Μαρούσι, εξ αιτίας της  πραγματοποίησης εκδήλωσης από την πλευρά των Εθνικιστών 
Για πρώτη φορά μετά το άνοιγμα των γραφείων τους (11 Ιουλίου 2014), οι Νεοναζιστές εμφανίστηκαν δημόσια στο Μαρούσι μοιράζοντας εφημερίδες & τρικάκια, κάνοντας ένα σύντομο δρομολόγιο γύρω απο τα γραφεία τους. 
Αυτό προκάλεσε την οργή & την αγανάκτηση των αντιφασιστών/στριων, οι οποίοι αφού έσπασαν ένα τζάμι της πρόσοψης των γραφείων των ΧρυσΑυγητών(πρίν κατεβάσουν τα ρολά), φωναξαν αντιφασιστικά συνθήματα
Τα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που βρισκόταν μέσα στο κτιριο απάντησαν με πέτρες απο τα μπαλκόνια. Στην συνέχεια οι αντιφασίστες έφυγαν συντεταγμένα πριν φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις
Το ιστολόγιο ethnikismos.net παρουσίασε ως εξής την εκδήλωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ:

Στις 7:00 μ.μ. η ΑντιΦασιστική συναυλία στην πλατεία Ηρώων

Ξεκινούν σήμερα στο Μαρούσι οι ΑΝΤΙ-Φασιστικές εκδηλώσεις

«Πρώτη φορά Αριστερά», χωρίς ...Ασανσέρ!!!

Ανεβαίνει σκαλοπάτια, ανεβαίνει ανηφοριές σήμερα στην Αγία Παρασκευή  ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου τομέα Γιώργος Καραμέρος!!! 
ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή 5 Ιουνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου τομέα Γιώργος Καραμέρος σε συνεργασία με τον «Διεθνή Οργανισμός για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA)» και τον Εθνικό Συντονιστή της εκστρατείας «NowWeMove» στην Ελλάδα, Γιώργο Φαρφαρά θα πραγματοποιήσουν στο κτίριο που στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στην Αγία Παρασκευή την πρώτη «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ»
Σε περισσότερες από 15 χώρες θα κλείσουν οι ανελκυστήρες σε πάνω από 200 κτίρια σε περισσότερες από 50 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχοντας στην εκστρατεία της ISCA “NowWeMove” για την προώθηση του μαζικού αθλητισμού, της φυσικής άσκησης και της σηματικής δραστηριότητας.
Στην Ελλάδα ήδη έχουν δηλώσεις συμμετοχή, οι Δήμοι Φιλοθέης - Ψυχικού, Κοζάνης, Σκύδρας, Δράμας, Φαρσάλων, Παύλου Μελά και  ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Αριστοτοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Τροχαία Θεσσαλονίκης όπου οι ανελκυστήρες θα είναι εκτός λειτουργίας.
Το ίδιο θα γίνει και στο κτίριο της Περιφέρειας στην Αγία Παρασκευή στην Αττική

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

«Volta»... στο «ΚΤΗΜΑ(;;;) ΣΥΓΓΡΟΥ»!!!

Το περιοδικό free press των Βορείων Προαστίων «Volta», επισκέφθηκε το Κτήμα Συγγρού. Σε ένα εκτενές άρθρο του μας παρουσιάζει το κληροδότημα την ιστορία που το συντροφεύει όπως και την αποστολή του, που ήταν & συνεχίζει να είναι, η συμβολή του στην εκπαίδευση και την έρευνα στον κλάδο της γεωργίας. 

Μίλησε με τον διευθυντή του Ι.Γ.Ε. Δρ. Γιώργο Μπαλωτή & την πρόεδρο του Συλλόγου μας κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου.
Αρχικά ο διευθυντής του Ινστιτούτου αναφέρθηκε στην ιστορία και εξέλιξη του κληροδοτήματος η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ρόλο του Ι.Γ.Ε., την εκπαίδευση και γεωργική κατάρτιση σε τομείς όπως είναι η Μελισσοκομία, Αμπελουργία, Ανθοκομία, Ελαιοκομία κλπ. 
Επισήμανε το σημαντικό ρόλο της Γεωργικής Βιβλιοθήκης στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών & επιστημονικών προγραμμάτων που είναι σε εξέλιξη. 
Η από κοινού προσπάθεια των «Φίλων του Δάσους Συγγρού» και του Ι.Γ.Ε. για την ανασύστασης της Γεωργικής Βιβλιοθήκης «ελπίζουμε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και στο μέλλον, αφού παρόμοιες πρωτοβουλίες μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν  να έχουν για το Ινστιτούτο και τον τόπο μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής. Τελειώνοντας ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που με την προσφορά τους βοηθούν στην διατήρηση του Κτήματος Συγγρού.

Η άγνωστη ρεματιά της Νέας Πεντέλης

Η ρεματιά Πεντέλης - Χαλανδρίου δεσπόζει στους νότιους πρόποδες του Πεντελικού και ξεκινά την πορεία τις με τρεις κλάδους: Το βασικό ρέμα Πεντέλης - Χαλανδρίου το οποίο πηγάζει από την περιοχή της Παλαιάς Πεντέλης, διέρχεται κάτω από τη γέφυρα της οδού Σουβαλιώτου, ενώνεται με ένα άλλο μικρό ρέμα και στη συνέχεια ρέει παράλληλα με την οδό Περικλέους. Αποτελεί τον κύριο κορμό της ρεματιάς και έχει μόνιμη ροή τουλάχιστον 9-10 μήνες το χρόνο. 
Το καλοκαίρι του 2013 δεν στέρεψε καθόλου εξ’ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων του περσινού χειμώνα.
Ο δεύτερος κλάδος είναι η ρεματιά του Αγ. Σίλα. Αυτή διέρχεται παράλληλα με την ομώνυμη οδό στα όρια Νέας Πεντέλης και Μελισσίων, περνά μέσα από το χώρο του εγκαταλελειμμένου Ν.Ι.Ε.Ν. και κατόπιν συνεχίζει την πορεία της άλλοτε υπόγεια και άλλοτε ελεύθερη μέσα από τα Μελίσσια. Ενώνεται με τον βασικό κορμό της Ρεματιάς λίγο πάνω από την Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο τρίτος κλάδος είναι το Βαθύρεμα Μελισσίων. Αυτό ξεκινά την αστική του πορεία από την πλατεία-θεατράκι Μαγγίνα και διέρχεται τα Μελίσσια στο μεγαλύτερο μήκος του κλεισμένο σε οχετό. Στα λίγα υπαίθρια τμήματά του αποτελεί μια όαση ομορφιάς και πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό. Περνά δίπλα από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και ενώνεται με τον κύριο κλάδο κάτω από την παιδική χαρά της οδού Θήρας κοντά στο παραρεμάτιο θεατράκι και την πεζογέφυρα που έχουν φτιαχτεί εκεί.

Αύριο τα παιδιά στο Μαρούσι γιορτάζουν την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος»

Δράσεις ευαισθητοποίησης των παιδιών για το περιβάλλον πραγματοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Οι προγραμματισμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015.
Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:
«Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας. Και όπως φροντίζουμε το σπίτι μας να είναι καθαρό και περιποιημένο, με τον ίδιο τρόπο έχουμε ηθική υποχρέωση να φροντίζουμε και το φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί, απολαμβάνοντας τα πολύτιμα οφέλη και αγαθά του.
Στο Μαρούσι αυτό αποτελεί αρχή μας. 
Μυούμε τους κατοίκους σε πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, εκπαιδεύουμε τους μικρότερους ηλιακά στο να σέβονται, να αγαπούν και να προστατεύουν το περιβάλλον 365 ημέρες τον χρόνο. 
Η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας είναι προτεραιότητα και αυτό οφείλουμε να το αποδεικνύουμε με τις πράξεις μας, μεταφέροντας με το παράδειγμά μας οι μεγαλύτεροι στα παιδιά μας το μήνυμα της αγάπης προς το περιβάλλον. 
Η ευαισθητοποίηση τους, με κάθε ευκαιρία, προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να αποτελεί την αφετηρία της προσπάθειάς μας με σκοπό οι επόμενες γενιές να χτίσουν έναν πιο υγιή τρόπο αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον και μέσα σε αυτό».
Οι περιβαλλοντικές δράσεις περιλαμβάνουν σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αλλά και στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Μίμης Φωτόπουλος».
Συγκεκριμένα, θα λάβουν χώρα οι εξής δραστηριότητες: