Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

«Volta»... στο «ΚΤΗΜΑ(;;;) ΣΥΓΓΡΟΥ»!!!

Το περιοδικό free press των Βορείων Προαστίων «Volta», επισκέφθηκε το Κτήμα Συγγρού. Σε ένα εκτενές άρθρο του μας παρουσιάζει το κληροδότημα την ιστορία που το συντροφεύει όπως και την αποστολή του, που ήταν & συνεχίζει να είναι, η συμβολή του στην εκπαίδευση και την έρευνα στον κλάδο της γεωργίας. 

Μίλησε με τον διευθυντή του Ι.Γ.Ε. Δρ. Γιώργο Μπαλωτή & την πρόεδρο του Συλλόγου μας κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου.
Αρχικά ο διευθυντής του Ινστιτούτου αναφέρθηκε στην ιστορία και εξέλιξη του κληροδοτήματος η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ρόλο του Ι.Γ.Ε., την εκπαίδευση και γεωργική κατάρτιση σε τομείς όπως είναι η Μελισσοκομία, Αμπελουργία, Ανθοκομία, Ελαιοκομία κλπ. 
Επισήμανε το σημαντικό ρόλο της Γεωργικής Βιβλιοθήκης στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών & επιστημονικών προγραμμάτων που είναι σε εξέλιξη. 
Η από κοινού προσπάθεια των «Φίλων του Δάσους Συγγρού» και του Ι.Γ.Ε. για την ανασύστασης της Γεωργικής Βιβλιοθήκης «ελπίζουμε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και στο μέλλον, αφού παρόμοιες πρωτοβουλίες μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν  να έχουν για το Ινστιτούτο και τον τόπο μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής. Τελειώνοντας ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που με την προσφορά τους βοηθούν στην διατήρηση του Κτήματος Συγγρού.

Η άγνωστη ρεματιά της Νέας Πεντέλης

Η ρεματιά Πεντέλης - Χαλανδρίου δεσπόζει στους νότιους πρόποδες του Πεντελικού και ξεκινά την πορεία τις με τρεις κλάδους: Το βασικό ρέμα Πεντέλης - Χαλανδρίου το οποίο πηγάζει από την περιοχή της Παλαιάς Πεντέλης, διέρχεται κάτω από τη γέφυρα της οδού Σουβαλιώτου, ενώνεται με ένα άλλο μικρό ρέμα και στη συνέχεια ρέει παράλληλα με την οδό Περικλέους. Αποτελεί τον κύριο κορμό της ρεματιάς και έχει μόνιμη ροή τουλάχιστον 9-10 μήνες το χρόνο. 
Το καλοκαίρι του 2013 δεν στέρεψε καθόλου εξ’ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων του περσινού χειμώνα.
Ο δεύτερος κλάδος είναι η ρεματιά του Αγ. Σίλα. Αυτή διέρχεται παράλληλα με την ομώνυμη οδό στα όρια Νέας Πεντέλης και Μελισσίων, περνά μέσα από το χώρο του εγκαταλελειμμένου Ν.Ι.Ε.Ν. και κατόπιν συνεχίζει την πορεία της άλλοτε υπόγεια και άλλοτε ελεύθερη μέσα από τα Μελίσσια. Ενώνεται με τον βασικό κορμό της Ρεματιάς λίγο πάνω από την Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο τρίτος κλάδος είναι το Βαθύρεμα Μελισσίων. Αυτό ξεκινά την αστική του πορεία από την πλατεία-θεατράκι Μαγγίνα και διέρχεται τα Μελίσσια στο μεγαλύτερο μήκος του κλεισμένο σε οχετό. Στα λίγα υπαίθρια τμήματά του αποτελεί μια όαση ομορφιάς και πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό. Περνά δίπλα από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και ενώνεται με τον κύριο κλάδο κάτω από την παιδική χαρά της οδού Θήρας κοντά στο παραρεμάτιο θεατράκι και την πεζογέφυρα που έχουν φτιαχτεί εκεί.

Αύριο τα παιδιά στο Μαρούσι γιορτάζουν την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος»

Δράσεις ευαισθητοποίησης των παιδιών για το περιβάλλον πραγματοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Οι προγραμματισμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015.
Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:
«Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας. Και όπως φροντίζουμε το σπίτι μας να είναι καθαρό και περιποιημένο, με τον ίδιο τρόπο έχουμε ηθική υποχρέωση να φροντίζουμε και το φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί, απολαμβάνοντας τα πολύτιμα οφέλη και αγαθά του.
Στο Μαρούσι αυτό αποτελεί αρχή μας. 
Μυούμε τους κατοίκους σε πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, εκπαιδεύουμε τους μικρότερους ηλιακά στο να σέβονται, να αγαπούν και να προστατεύουν το περιβάλλον 365 ημέρες τον χρόνο. 
Η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας είναι προτεραιότητα και αυτό οφείλουμε να το αποδεικνύουμε με τις πράξεις μας, μεταφέροντας με το παράδειγμά μας οι μεγαλύτεροι στα παιδιά μας το μήνυμα της αγάπης προς το περιβάλλον. 
Η ευαισθητοποίηση τους, με κάθε ευκαιρία, προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να αποτελεί την αφετηρία της προσπάθειάς μας με σκοπό οι επόμενες γενιές να χτίσουν έναν πιο υγιή τρόπο αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον και μέσα σε αυτό».
Οι περιβαλλοντικές δράσεις περιλαμβάνουν σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αλλά και στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Μίμης Φωτόπουλος».
Συγκεκριμένα, θα λάβουν χώρα οι εξής δραστηριότητες:

Στις 12:00 μ.μ. στο Δημαρχείο του Δήμου Αμαρουσίου, η Γ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων

Η κυβέρνηση ετοιμάζει και νέα συμφωνία, δηλαδή ένα νέο μνημόνιο με αυτούς που στο παρελθόν αποκαλούσε τοκογλύφους. Με τη κοινή δήλωση  Γιούγκερ -  Τσίπρα μας προετοιμάζουν ώστε να δεχτούμε το παρά πέρα σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας. 
Όλα αυτά που είχαν τάξει τη προεκλογική περίοδο τα μεταφέρουν στο απώτερο μέλλον ενώ και όλα αυτά που υποτίθεται ότι θα καταργούσαν με ένα νόμο , όχι μόνο δεν τα καταργούν αλλά τα εφαρμόζουν πλήρως.
Ήδη μια σειρά από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ανασκευάζουν τις προεκλογικές δηλώσεις τους ως υπερβολικές.
Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι είναι εδώ, η επίθεση στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ και η αντικατάσταση της με νέες ευέλικτες μορφές συνεχίζεται, οι ιδιωτικοποιήσεις συνεχίζουν , η απληρωσιά σε μια σειρά συναδέλφους  τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο, ενώ οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και η επαναφορά του κατώτατου μισθού στο επίπεδο σε προ κρίσης εποχή παραπέμπονται στο άγνωστο μέλλον. 
Έφτασαν δε σε σημείο να βαφτίζουν πατριωτικό καθήκον την λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων και των αποθεματικών των δήμων.
Ενώ με τη νέα συμφωνία ετοιμάζουν να μας κλέψουν ακόμα ένα μέρος από το εισόδημα μας αφού θα αυξήσουν του συντελεστές του ΦΠΑ.
Ετοιμάζουν να βάλουν χέρι στα ασφαλιστικά δικαιώματα μας αφού θα αυξήσουν τα όρια ηλικίας και θα καταργήσουν τις πρόωρες συντάξεις.
Το ξεπούλημα μιας σειράς υπηρεσιών θα συνεχιστεί και θα το βαφτίσουν αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Από τις 9:00 π.μ. οι κινητοποιήσεις για την Υγεία στα Βόρεια Προάστια

Σε κινητοποιήσεις στα τοπικά καταστήματα ΙΚΑ καλούν 
σήμερα Πέμπτη 4 Ιούνη, οι Λαϊκές Επιτροπές Αμαρουσίου
Νέας Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου,  Χαλανδρίου, Μεταμόρφωσης
τα σωματεία συνταξιούχων & οι Σύλλογοι Γυναικών της περιοχής για να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις στη δημόσια και δωρεάν παροχή Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής: 
Στις 9.00 π.μ. στο ΙΚΑ Αμαρουσίου, στο ΙΚΑ Ν.Φιλαδέλφειας και στην πλατεία Χαλανδρίου & στις 10.00 π.μ. στο ΙΚΑ Ν. Ιωνίας.
Η κατάσταση σε όλες τις βαθμίδες των δομών παροχής Υγείας χειροτερεύει διαρκώς, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμα και για στοιχειώδεις παροχές

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

«HΡΑ» εκεί, εκεί, στην Α’ Εθνική!

Ήταν 4 Μαϊου του 2011 που το «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ», με την συνδρομή Νατοϊκών ποδοσφαιρικών δυνάμεων,  π,χ. του Πιλάβιου στην ΕΠΟ & αγνών ποδοσφαιρικών παραγόντων όπως ο Μάκαρος που είναι τώρα στη φυλακή, ο Ζαγοράκης νυν Ευρωβουλευτής της Ν.Δ, ο Κομπόττης (από τη Λειβαδιά), Μποροβήλος από την Τρίπολη κ.α, φρόντισαν με το αιτιολογικό της μη εξασφάλισης πιστοποιητικού συμμετοχής στη Super League... να  υποβιβαστεί στη Β΄ Εθνική ο Ηρακλής, ο οποίος σημειωτέον ΠΟΤΕ μεχρι σήμερα δεν έχει υποβιβαστει αγωνιστικά!!!
Από τότε πέρασαν τέσσερα χρόνια και ένα μήνας. 
Δύσκολα χρόνια, ειδικά για εμάς τον κόσμο του Ηρακλή που δεν σταμάτησαμε στιγμή να βρισκόμαστε στο πλευρό της ομάδας. 
Ούτε, φυσικά, στο ματς με την Παναχαϊκή στην Κόρινθο.
Ο «Γηραιός» χρειαζόταν έναν βαθμό κόντρα στην Παναχαϊκή ώστε να πανηγύρισε και μαθηματικά την επιστροφή του στη Super League έπειτα από τέσσερα χρόνια. Και τον πήρε με το τελικό 1-1.
Μόνο με τη «φανέλα», δε βλέπεις προκοπή
Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου έκαναν ξεκάθαρες τις διαθέσεις τους από την αρχή του παιχνιδιού, καθώς μόλις στο 7' ο Κυριακίδης σέντραρε και ο… συνήθης ύποπτος Γιάννης Λουκίνας με πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Ηρακλή.
Οι γηπεδούχοι, όμως, αντέδρασαν και στο 28' ο Αναστασόπουλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ζιαμπάρη και με πλασέ έκανε το 1-1.

Μηνολόγιον Ιουνίου Νίκου Σαραντάκου


Ο Ιούνιος ετυμολογείται μάλλον από τη θεά Juno των Ρωμαίων, που είναι το αντίστοιχο της Ήρας. 
Η λαϊκή του ονομασία είναι Θεριστής, αλλά και Κερασάρης - ευεξήγητη και στις δυο περιπτώσεις η προέλευση του ονόματος.
Ο Ιούνης είναι ο μήνας με τις μεγαλύτερες μέρες του χρόνου. 
Στις 21 Ιουνίου έχουμε το θερινό ηλιοστάσιο ή λιοτρόπι, και συνάμα τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου. 
Στο δικό μας γεωγραφικό πλάτος, οι μέρες γύρω στην 21η Ιουνίου διαρκούν σχεδόν 15 ώρες (παρά 12 λεπτά). 
Βορειότερα, οι μέρες διαρκούν περισσότερο - στο Λονδίνο 16 ώρες και 40 λεπτά, και πιο πάνω φτάνουμε στις λευκές νύχτες.
  Δε 1
Εφεύρεσις ραδιοφώνου υπό Μαρκόνι
Τρ 2
Τα ιερά Θαργήλια (και γενέθλια Γς)
Τε 3
Γεωργίου Μπιζέ και Ιωάννου Στράους του νεωτέρου
Πε 4
Διεθνής Ημέρα των δικαιωμάτων των παιδίων
Πα 5
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Σα  6
Πυρπόλησις ναυαρχίδος Καραλή υπό Κωνσταντίνου Κανάρη εν Χίω. Και αναχώρησις Ρέη Μπράντμπερη προς τα δίδυμα φεγγάρια του Άρη
Κυ  7
Γενέσιον Παύλου Γκωγκέν

Το Βερολίνο δεν είναι τόσο δυνατό όσο νομίζετε

           Ο μύθος της πανίσχυρης Γερμανίας
Εάν η Γερμανία θέλει να σφυρηλατήσει μια ισχυρότερη Ευρώπη και μια ειρηνική παγκόσμια τάξη πραγμάτων, πρέπει να αγνοήσει τον ενθουσιασμό για την ισχύ της και να σκεφθεί με περισσότερο θάρρος το πώς να την χρησιμοποιεί.
Τον Ιούνιο, το G-7 θα συναντηθεί σε ένα πολυτελές κάστρο κοντά στο υψηλότερο βουνό της Γερμανίας, το Zugspitze.Χτίστηκε αρχικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οικοδεσπότη, για έναν «εγωκεντρικό ζηλωτή» που προσπάθησε να προσηλυτίσει τους Εβραίους στον Χριστιανισμό. 
Το Schloss Elmau έκτοτε έχει γίνει σπα και πολιτιστικό κέντρο, αλλά η αγέρωχη τοποθεσία φαίνεται κάπως σαν μια κατάλληλη αντανάκλαση της φουσκωμένης συζήτησης τα τελευταία χρόνια σχετικά με τον ρόλο της Γερμανίας στον κόσμο.
Πολλοί παρατηρητές έσπευσαν να διακηρύξουν την άνοδο της Γερμανίας στο προσκήνιο. 
Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός Walter Russell Mead πρόσφατα κατέταξε την Γερμανία ως το 2ο πιο ισχυρό μέλος του G-7 [1]. 
Μια έρευνα από το περιοδικό Monocle, όρισε ότι η «ήπια ισχύς» της Γερμανίας ανταγωνίζεται εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών[2].  
Πιο πρόσφατα, η μετάβαση της Γερμανίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ώθησε τον αρθρογράφο Tom Friedman να επαινέσει την χώρα ως την πρώτη «πράσινη υπερδύναμη» στον κόσμο [3].
Είναι πράγματι μια καλή στιγμή να είναι κάποιος γερμανόφιλος. Η χώρα παραμένει η μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης και εξάγει τώρα τόσα πολλά αγαθά όσα και οι Ηνωμένες Πολιτείες. 
Το Βερολίνο έχει παίξει τον καθοριστικό ρόλο στην διαχείριση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, καθώς και στην κρίση ασφαλείας της με την Ρωσία. 
Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας είναι επίσης ο βασιλεύοντας παγκόσμιος πρωταθλητής (δεν είναι μικρό θέμα στις περισσότερες χώρες εκτός της Βορείου Αμερικής). Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θεωρείται ως ο κορυφαίος σε επιδόσεις δημοκρατικός ηγέτης [4] στον κόσμο.
Μια εικόνα ποδοσφαιριστή προβάλλεται σε έναν τοίχο με γκράφιτι και συνθήματα οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ντόρτμουντ, στις 13 Ιουνίου, 2006. 

Μετά τους «εθελόδουλους» στην Μέρκελ, μας προέκυψαν ...Διαολό-δουλοι»!!!

Προχωρά κανονικότατα την ίδρυση Ελληνογερμανικού Ιδρύματος με στόχο τη «φιλία» των νέων, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΟ-οικολο-ΑΝΕΛ!!!
Η σύσταση Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας αποτέλεσε το θέμα της σημερινής συνάντησης του υπουργού Παιδείας Αρ. Μπαλτά με τη Γερμανίδα υφυπουργό Οικογένειας, Τρίτης Ηλικίας, Γυναικών και Νεολαίας Κάρεν Μαρκς, η οποία βρίσκεται στη χώρα.
Σε κοινή τους δήλωση η κ. Μαρκς και ο κ. Μπαλτάς τόνισαν οτι συναντήθηκαν με σκοπό να προωθήσουν από κοινού τη σύσταση του Ελληνο-Γερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας. 
Στη βάση της δήλωσης προθέσεως του Σεπτεμβρίου 2014 και οι δύο πλευρές επιβεβαιώνουν τη βούλησή τους να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις στο εγγύς μέλλον. 
Οι ανταλλαγές μεταξύ της γερμανικής και ελληνικής νεολαίας, που έχουν ήδη εντατικοποιηθεί από την προηγούμενη χρονιά, πρόκειται με την προγραμματιζόμενη σύσταση του Ιδρύματος Νεολαίας να τεθούν σε σταθερά θεμέλια με προσανατολισμό προς το μέλλον. Έμφαση θα δοθεί στις σχολικές, εξωσχολικές και επαγγελματικές ανταλλαγές.
Η κ. Μαρκς συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ν. Χουντή ενώ είχε και μία τυχαία συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Παιδείας με τον οποίο συνομίλησε για τους στόχους του Ιδρύματος & συμφώνησαν για τη σοβαρότητα του εγχειρήματος... 
Η Γερμανίδα υφυπουργός συναντήθηκε και με εκπροσώπους τοπικών φορέων και με τους Γιατρούς του Κόσμου.
Για την ίδυση Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, το οποίο στοχεύει μέσω ανταλλαγών μαθητών, νέων, ανέργων μέχρι 26 ετών στη μελέτη και στην υποστήριξη της κοινής ιστορίας, της συμφιλίωσης των δύο λαών θα δοθούν 6 εκατομμύρια ευρώ (τρία από πλευράς Ελλάδας & ισάριθμα από πλευράς Γερμανίας) 
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα από τον κρατικό προϋπολογισμό της. 
                                           Στην Ελλάδα τα χρήματα... αναζητούνται. 

Μας «ζώσανε» τα ... φίδια, σε Μαρούσι & Πεντέλη!!!

Αγνοια δηλώνει ο υπ. περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου, κ. Τζωρτζίνης 
Στις φήμες ότι «τα αμολάνε οι οικολόγοι», οι οργανώσεις Anima, WWF, Αρκτούρος και ο Δήμος Αμαρουσίου απαντούν ότι και… να ήθελαν δεν θα μπορούσαν. 
Πάντως, κίνδυνος για τον άνθρωπο δεν υπάρχει
Στο Πολύδροσο Αμαρουσίου και τις περιοχές πέριξ της Πεντέλης, έχει … σημάνει συναγερμός το τελευταίο διάστημα, λόγω των συχνών «συναντήσεων» που έχουν οι κάτοικοι με τα ερπετά. 
Οι ίδιοι, δηλώνουν ανάστατοι, καθώς στους δρόμους, τα πεζοδρόμια, τα πάρκα, ακόμα και (κυρίως) τις αυλές των σπιτιών τους (ή και στο… εσωτερικό για όσους συνηθίζουν να αφήνουν ανοιχτά παράθυρα), το τελευταίο διάστημα βρίσκουν συνεχώς φίδια. 
Στις περιοχές της Αττικής, η φήμη που κυκλοφορεί, είναι ότι 
«οι οικολόγοι απελευθερώνουν φίδια». 
Μπορεί να αληθεύει κάτι τέτοιο;
«Όχι», λένε κατηγορηματικά στην “PRESS” οι υπεύθυνοι των μεγαλύτερων οικολογικών οργανώσεων της χώρας, WWF, Αρκτούρος και Anima, οι οποίοι τονίζουν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ούτως ή άλλως αδύνατο. 
Και ο Δήμος Αμαρουσίου συμφωνεί, αναφέροντας ότι απλά τώρα «σκάνε» τα αυγά των φιδιών. Πάντως, όλοι οι παραπάνω φορείς τονίζουν πως υπάρχουν φίδια σε όλη την Αττική και πως όχι μόνο είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, αλλά βοηθούν και στην ισορροπία του οικοσυστήματος, καθώς είναι οι φυσικοί εχθροί των τρωκτικών, άρα κρατούν τα ποντίκια και τους αρουραίους σε μικρούς αριθμούς. 
Η εξολόθρευση των φιδιών, μπορεί να σημάνει την αύξηση των αριθμών των τρωκτικών…

Πόλο:Στην Κυριακή Στρατιδάκη του Τρίτωνα, το βραβείο για την καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη παίκτρια κάτω των 21 ετών!

ΕΥΓΕ ΚΥΡΙΑΚΗ! ΕΥΓΕ!!!
Το βραβείο για την καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη παίκτρια κάτω των 21 ετών ("rookie of the year") του πρωταθλήματος της Α1 υδατοσφαίρισης των γυναικών, κατέκτησε πανάξια 
η Κυριακή Στρατιδάκη του Τρίτωνα Αμαρουσίου, συγκεντρώνοντας 35 βαθμούς. 
Για να επιτευχθεί αυτός ο άθλος χρειάστηκε να δωσει μεγάλη "μάχη" με τη Βασιλεία Καρυπίδου του Ηρακλή και την Ελισάβετ Πρωτοπαππά της Βουλιαγμένης, οι οποίες συγκέντρωσαν  (35β.)  & (33β.) αντίστοιχα
Πολυτιμότερη παίκτρια του πρωταθλήματος της Α1 υδατοσφαίρισης των γυναικών, το οποίο ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο(με τον Ολυμπιακό να κατακτά τον τίτλο), αναδείχθηκε η Αλεξάνδρα Ασημάκη

Τα νέα χωροταξικά όρια για Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία στο Δήμο Αμαρουσίου


Η Διεύθυνση Π.Ε. Β' Αθήνας- Τμήμα Εκπαιδευτικών θεμάτων, ενέκρινε την αναπροσαρμογή των ορίων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας, σύμφωνα με τη σχετική πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Aμαρουσίου(την αποτελούσαν εκτός του Προέδρου κ. Δημήτρη Καρλαύτη & τα μέλη κ.κ. Νικόλαος Βαλάτος, Γεώργιος Βλάχος, Ιωάννης Σαρδέλης, Ευάγγελος Ντεμίρης, Γρηγόρης Καραδήμας & Βασίλειος Μπούρας).
Τα νέα χωροταξικά ορια έχουν ως εξής:
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
1° ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Οδός Κηφισίας (μονά), από τη συμβολή της με την οδό Γαρδέλη (πλατεία Αγίας Λαύρας), μέχρι την οδό Αθηνάς (φανάρια του ΚΑΤ), Αθηνάς, Μεσολογγίου, Μακεδονίας, Πόντου (μονά από 1-15 και ζυγά από 1-12) Άρεως, Μιαούλη (από 1-9),
Ιωαννίνων (όλη στο 1° Πεύκης),
Κων/πόλεως ανήκει στην Πεύκη (από 30Α και κάτω στο 1° Πεύκης), Κυζιρίδη (ανήκει όλη στο 1° Πεύκης), Πίνδου, Αισώπου (από 1-17 μονά και ζυγά από 19 και πάνω μόνο ζυγά), Βασιλέως Αλεξάνδρου, Ανταίου (τα ζυγά 10 και 12 ανήκουν στο 1° Πεύκης), Ρόδου, Βαρβαρέσσου, Περικλέους (μονά και ζυγά), Δραγούμη, Θεμιστοκλέους, Νερατζιωτίσσης, Λέκκα (μονά), Θησέως (μονά), Βας. Σοφίας (μονά), Γαρδέλη (προέκταση Δήμητρος μονά), Κηφισίας,
3° "11° ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης LACDE, ο Γ. Πατούλης!!!

Σημαντικότατη η διάκριση για την Ελληνική Αυτοδιοίκηση
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των καταστροφών και των εκτάκτων αναγκών σε μια χώρα. Αυτό ήταν το συμπέρασμα των εργασιών της διεθνούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβιβ, μεταξύ υψηλόβαθμων αυτοδιοικητικών στελεχών και παραγόντων από διάφορες χώρες. 
Υπεύθυνη για τη διοργάνωση αυτής της συνάντησης ήταν η διεθνής οργάνωση LACDE - "Τοπικές Αρχές Αντιμετωπίζουν Καταστροφές και Έκτακτες Ανάγκες"
Πρόκειται για μια επιστημονική οργάνωση η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της πριν από 20 χρόνια και μέχρι σήμερα έχει σημαντική δραστηριότητα στο ζήτημα της αντιμετώπισης απειλών από τις πόλεις.
Στην οργάνωση μετέχουν προσωπικότητες και οργανισμοί από 25 χώρες του κόσμου. 
Σκοπός της οργάνωσης είναι αφενός η ενημέρωση του κοινού για τις απειλές που δέχονται οι πόλεις από φυσικές και άλλες καταστροφές, αφετέρου, να αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, μιας και οι Δήμοι είναι αυτοί που πρώτοι αντιδρούν σε μια καταστροφή και συγχρόνως οι τελευταίοι που μένουν στο πλευρό των πληγέντων, μέχρι το τέλος της κρίσης.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, αναγορεύτηκε σε Πρόεδρο της διεθνούς οργάνωσης LACDE, στο πλαίσιο των εργασιών της φετινής συνάντησης.
Παράλληλα, μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες παρακολούθησε την ετήσια άσκηση πολιτικής προστασίας που διοργανώνεται σε εθνικό επίπεδο από την Εθνική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών του Ισραήλ.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το «13o Αθλητικό Camp Δήμου Αμαρουσίου για παιδιά Δημοτικού & Γυμνασίου»

     Για ένα καλοκαίρι γεμάτο άθληση, ρυθμό, γνώσεις & δράση    

Απάντηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στην ανακοίνωση Πατούλη για το δημοσίευμα της Αυγής

Η καταγγελία του κ. Μαγιάκη για τα ανταποδοτικά τέλη είναι ξεκάθαρη:
51 εκατομμύρια ευρώ εισπράχτηκαν από τους κατοίκους της πόλης  και δεν διατέθηκαν στους τομείς της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού, όπως ο Νόμος ορίζει.
Η απάντηση του κ. Πατούλη ότι τάχα η καταγγελία  είναι ανυπόστατη  και επιδιώκεται η συκοφάντησή του λόγω της στάσης που τήρησε για τα αποθεματικά των δήμων δεν πείθει.
Όπως δεν αποτελεί επιχείρημα η επίκληση του ποσοστού που έλαβε ο συνδυασμός του στις τελευταίες εκλογές.
Γιατί δεν απαντάει πού πήγαν τα λεφτά;
Αν δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις, τότε θα δούμε αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του.
Όσο δεν απαντάει, σημαίνει ότι πίσω από την δήθεν κομματική αντιπαράθεση που προφασίζεται, κρύβεται η αδυναμία του να δώσει απαντήσεις.
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τον λόγο έχουν οι ελεγκτικές αρχές και η δικαιοσύνη.

Δωρεάν σπιρομετρήσεις σήμερα & αύριο, στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου


Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

H Eπανάσταση είναι Νομοτέλεια. Θα γίνει στην επόμενη ...Δόση!

Αναζητώντας τον επόμενο ΣΥΡΙΖΑ ...

             Από τη Λισαβόνα στο Δουβλίνο!
Στην αντιπαράθεσή της με το Βερολίνο, η Αθήνα αναζητεί υποστηρικτές. Η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα βοήθησε, άραγε, και πόσο τους δυνητικούς συμμάχους του στην Ευρώπη; 
Σε ένα πράγμα συμφωνούν ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και οι συνομιλητές του στις Βρυξέλλες: 
η Ελλάδα μοιάζει με ένα ντόμινο σε ασταθή ισορροπία.
Η προοπτική κατάρρευσής της έκανε μέχρι πρόσφατα τους δεύτερους να βλέπουν εικόνες χρηματοπιστωτικής καταστροφής. 
Από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, ένα άλλο σενάριο επιμόλυνσης τους τρομάζει: η εξάπλωση της ιδέας ότι η λιτότητα δεν είναι αποτελεσματική. 
Αυτό ακριβώς που ελπίζει η Αθήνα.
Ποιο θα είναι λοιπόν το επόμενο ζήτημα που θα προκύψει; 
Πολύ σύντομα τα βλέμματα στράφηκαν προς τις χώρες που οι χρηματοπιστωτικές αγορές είχαν συνδέσει κομψά με την Ελλάδα για να φτιάξουν το αγγλικό ακρωνύμιο PIGS (γουρούνια) (1): 
την Ισπανία του Podemos πρώτη και καλύτερη, αλλά επίσης και την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, δυο χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας που, όπως και η Ελλάδα, έγιναν αντικείμενο σχεδίων «διάσωσης», μέσω των οποίων τους επιβλήθηκαν προγράμματα προσαρμογής. 
Δυο χώρες στις οποίες σύντομα θα γίνουν βουλευτικές εκλογές (2).
Αν πιστέψει κανείς τη Δεξιά, που κυβερνάει και τις δύο χώρες, ούτε η Λισαβόνα
ούτε το Δουβλίνο θα επωφελούνταν από μια χαλάρωση των πολιτικών των Βρυξελλών.

«Κόντρα Γωνία» το ...«Ελληνικό ατύχημα»!

Θα πυροδοτήσει κατάρρευση της Ε.Κ.Τ & του υπερκράτους των Βρυξελλών
         Αλλά, ποιός ακούει εκεί στην ελλαδική Χάβρα;
Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ασφαλώς δεν θα έχει διαβάσει το κείμενο που ακολουθεί.
Αλαφιασμένος στον καταιγισμό των τελεσιγράφων, των προθεσμιών, των ενθαρύνσεων και των διαψεύσεων, τρέχοντας από το τηλέφωνο του κ. Λιού, στο αεροπλάνο για την κ. Μέρκελ ή τον κ. Γιούνκερ (έτοιμο να του δοκιμάσει γραβάτες μπροστά στις κάμερες), κάτω από τον συνεχή βομβαρδισμό μιας αμασκάρευτης πλέον ξενοκίνητης εκστρατείας εσωτερικής  υπονόμευσης, πρέπει νάχει χάσει τη δυνατότητα άμεσης προσωπικής σύλληψης της πραγματικότητας  έξω από τα τείχη των προσώπων και των δαιμόνων που τον πολιορκούν.
Είναι ωστόσο άκρως διαφωτιστικό αυτό το κείμενο για τις δυνατότητες που και αυτή την ύστατη ώρα, προ της αυτοκτονικής συνθηκολόγησης, είναι ακόμη διαθέσιμες σε ένα αποφασισμένο ηγέτη για να ανατρέψει τους υπολογισμούς των κυνηγών του και να πετύχει τη διάσωση της χώρας και της αξιοπιστίας του…
Το κείμενο ανήκει στον Νταίηβιντ Στόκμαν, πρώην διευθυντή του Γραφείου Προϋπολογισμού στην κυβέρνηση Ρέϊγκαν, αργότερα δαίμονα της Γουώλ Στρήτ, σήμερα μελετητή και σχολιαστή των οικονομικών εξελίξεων, με μεγάλην απήχηση για την οξυδέρκεια, την μεγάλη πείρα και την αδίστακτη παρρησία της διάγνωσης. 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στη πολύκροτη ιστοσελίδα του Στόκμαν «Κόντρα Γωνία» και αναδημοσιεύθηκε, μεταξύ  άλλων, από το διαδικτυακό οικονομικό δελτίο Ζήρο Χέτζ. 
Φέρει τον κατατοπιστικό τίτλο:
«Ελληνικό Δυστύχημα» θα πυροδοτήσει τον θάνατο της Ε.Κ.Τ και του Τοξικού καθεστώτος του Κεϊνσιανού Κεντρικού Ταπεζικού Συστήματος.

Οι διαπραγματεύσεις Αθήνας (Μηλίων) με Βερολίνο (Αθηναίων)

«Αθηναίοι: Κατά τη συζήτηση των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξία έχει όπου ίση υπάρχει δύναμη για την επιβολή του, όταν όμως αυτό δεν συμβαίνει οι δυνατοί κάνουν όσα τους επιτρέπει η δύναμή τους και ο αδύνατος παραχωρεί ότι του επιβάλλει η αδυναμία του.»
                                                 Θουκυδίδης
Ο Θουκυδίδης στην Ξυγγραφή, βιβλίο 5ο, αφηγείται τις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν το 416 πΧ μεταξύ Αθηναίων και Μηλίων, όταν οι πρώτοι, υπό την απειλή των όπλων (βλέπε Grexit), ζήτησαν από τους δεύτερους, που είχαν μείνει ουδέτεροι στον Πελοποννησιακό πόλεμο, να ενταχθούν στην Αθηναϊκή Συμμαχία (βλέπε νέο μνημόνιο).
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων οι διαπραγματευτές της Αθηναϊκής Συμμαχίας, Κλεομήδης και Τεισίας
(βλέπε σήμερα θεσμοί) καθιστούν στους Μήλιους απολύτως σαφές ότι η συζήτηση που κάνουν δεν μπορεί να στηριχθεί στην έννοια του δικαίου αλλά στο συμφέρον του ισχυρού, την άνευ όρων δηλαδή ένταξή τους στην Αθηναϊκή Συμμαχία.
Οι αντιστοιχίες με τη σημερινή διαπραγμάτευση είναι σαφείς:
ανταλλάξτε την παραμονή στο ευρώ με νέο μνημόνιο και διαρκή λιτότητα.
Η επίκληση του δικαίου από τους Μήλιους ή η αντίστοιχη σήμερα αναφορά από την κυβέρνηση στο δίκαιο ως μέρος του διαφωτιστικού προτάγματος ή η αναφορά στην ισότητα μεταξύ εταίρων,στον ορθό λόγο ή στο «κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι», ήταν και είναι ένα αφελές διαπραγματευτικό χαρτί. Διότι όπως τονίζει ο Π. Κονδύλης η επίκληση της δικαιοσύνης, η πίστη στην υπερίσχυση των ηθικών κανόνων, γεννά φρούδες ελπίδες διότι παραβλέπει ότι ένα από τα αληθινά πρόσωπα της ανθρώπινης φύσης, που φέρνει στην επιφάνεια ο πόλεμος (βλέπε σήμερα η οικονομική κρίση), είναι οι παλιοί δαίμονες της ύβρεως και της βούλησης για ισχύ, που ο πολιτισμός καλύπτει με ένα λεπτό υμένα.
Οι δαίμονες της θέλησης για δύναμη και εξουσία έχουν εγκαθιδρύσει εξαρχής το βασίλειό τους
(Γ. Σταματόπουλος).

Η 7η Έκθεση Προόδου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)

Έκθεση Προόδου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης: Φεβρουάριος & Μάρτιος 2015
I. Αποστολές στην Ελλάδα
Περιεχόμενα
I Αποστολές ειδικών στην Ελλάδα
II Αποστολές ειδικών στη Γερμανία
III Άρθρο: «Συνεταιρισμοί, οφέλη για όλους»
VI Ανακοινώσεις
V Επίκαιρα
1. « Περὶ ἁπλῶν φαρμάκων»
Η συνεργασία λειτουργεί σε επίπεδο Δήμου: Ο Franz Moser, παλιός Δήμαρχος του Hilzingen, μεριμνά για την ενίσχυση των τουριστικών προϊόντων και του μάρκετινγκ, της οπωροκαλλιέργειας και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων στην Καστοριά.
Στα τέλη Μαρτίου, αμέσως μετά τη συμφωνία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ της Καστοριάς, μετά τις δημοτικές εκλογές. και της περιοχής της Bodensee.
Ο Franz Moser, παλιός Δήμαρχος του Hilzingen, είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά την Καστοριά ένα μήνα πριν. Αυτή τη φορά το θέμα έγινε πιο συγκεκριμένο και αφορούσε την υποβολή προτάσεων για την τουριστική προώθηση στην Καστοριά, τις τουριστικές υποδομές και την προώθηση της οικονομίας. 
Το αποτέλεσμα ήταν η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Franz Moser και του Δημάρχου, Ανέστη Αγγελή. Στην αποστολή συμμετείχε, μεταξύ άλλων, ο ειδικός στον τουρισμό Thorsten Leupold, ο οποίος παρουσίασε τον Διεθνή Οργανισμό Τουρισμού Bodensee (Tourismus GmbH) που λειτουργεί ως ομπρέλα στην περιοχή της Bodensee. Ο κ. Leupold δραστηριοποιείται σε πολλούς τουριστικούς Οργανισμούς ως μέτοχος ή ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή στο Εποπτικό Συμβούλιο και επομένως ήταν σε θέση να μεταφέρει πολύ χρήσιμες και ενδιαφέρουσες ιδέες στους Έλληνες συναδέλφους: 

«Οι διεκδικήσεις των μεταναστών για την ενσωμάτωσή τους» στο πολυ-πολιτισμικό φεστιβάλ», που ξεκινάει σήμερα!

Ιωάννα Μεϊτάνη, επικεφαλής του
 Ιδρυματος «Ρόζα Λούξεμπουργκ»
Μόλις ολοκληρώθηκε το αφιέρωμα «Εικόνες της Κρίσης»
που οργάνωσαν από κοινού η Γερμανική Δεξαμενή Σκέψης «Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ»(λέγε με ΣΥΡΙΖΑ),  σε συνεργασία με την «Ταινιοθήκη της Ελλάδος», το «Ινστιτούτο Γκαίτε» &a το «Γαλλικό Ινστιτούτο», ένα  άλλο Τhink Τank το «Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ»(λέγε με Πράσινο - Οικολόγο), ετοιμάζεται πυρετωδώς να οργανώσει σήμερα 1η Ιουνίου σε συνεργασία με το πολιτιστικό κέντρο «ANASA» &την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΠΟΛΥΡΙΖΟΝ», το πολυπολιτισμικό φεστιβάλ 
«Ι HAVE A DREAM: ENΩΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ»,
με συζητήσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Οπως κατ΄ επανάληψη έχουμε σημειώσει ως «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ», όλες αυτές οι εκδηλώσεις οργανώνονται & προγραμματίζονται από την Ελληνογερμανική Συνέλευση, την οποία παραδόξως - αν & καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ - συμμετέχει με σημαντικά στελέχη του!!!
Στην πρόσφατη (4η Ελληνογερμανική Συνέλευση), κύριο θέμα της οποίας ήταν ο Δήμος του «Γερμανικού» μας ...Μέλλοντος, που διεξήχθη υπο την υψηλή εποπτεία του ΦΟΥΧΤΕΛ, ποιός νομίζετε ότι είχε το συντονισμό της θεματικής ενότητας για την Μετανάστευση; 
Nαι, ναι, ναι!!! Το THINK TANK Ρόζα-Λούξεμπουργκ (RLS) & συντόνισε(ΕΠΙΤΥΧΩΣ)  η επικεφαλής του Παραρτήματος Ελλάδας του Ιδρύματος  κ. Ιωάννα Μεϊτάνη, η οποία στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές ήταν υποψηφία με το ψηφοδέλτιο του νυν κυβερνητικού Εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη
Επανερχόμαστε όμως στο «πολυπολιτισμικό φεστιβάλ» στα πλαίσια του οποίου, όπως μας ενημερώνει το «Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ», θα πραγματοποιηθεί συζήτηση μεταξύ μεταναστευτικών οργανώσεων & φορέων με θέμα: 
«οι διεκδικήσεις των μεταναστών για την ενσωμάτωσή τους».
Στις 2-3 Ιουνίου θα διεξαχθεί επίσης σεμινάριο κοινωνικής επιχειρηματικότητας για μετανάστες και μετανάστριες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να αναπτύξουν επαγγελματικές δραστηριότητες σε αυτόν τον τομέα.
Σεμινάρια Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας
2-3 Ιουνίου 2015, Anasa Cultural Center

Συντάξεις 20,2 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ, παίρνουν πρώην Γερμανοί ναζί !

Στην αποκάλυψη πως υπάρχουν τουλάχιστον 130 πρώην ναζί, μέλη των SS και άλλων μονάδων του Γ” Ράιχ οι οποίοι έζησαν, εργάστηκαν και παίρνουν συντάξεις στις ΗΠΑ προβαίνει το Associated Press investigation.
Η είδηση έχει προκαλέσει σάλο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενώ, το συνολικό ποσό που λαμβάνουν οι πρώην ναζί υπολογίζεται στα 20,2 εκατ. ευρώ.
Στις περισσότερες περιπτώσεις το αμερικανικό κράτος αγνοεί το παρελθόν τους, ενώ, οι συντάξεις έχουν πληρωθεί από το 1962 έως το 2015.
Το μεγάλο ύψος των παροχών, σύμφωνα με το Associated Press, οφείλονταν ότι το αμερικανικό δημόσιο δεν υπολόγιζε το κύμα εισόδου πρώην ναζί στην χώρα, με κάποιες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 10.000 Νazi να έχουν καταφύγει στις ΗΠΑ, μετά το τέλος του πολέμου.
Δεν ήταν λίγοι οι μετανάστες από την Ευρώπη και τη Γερμανία είπαν ψέμματα για το ναζιστικό παρελθόν τους για να μπορέσουν να μπουν στη χώρα και να γίνουν αργότερα Αμερικανοί πολίτες.

Αντιφασιστικές δράσεις στο Μαρούσι

Για ένα Μαρούσι Ελευθερίας & Ισότητας ...

Aύριο ξεκινά ο 4ος κύκλος της καταπολέμησης κουνουπιών στο Μαρούσι

Έναρξη 4ου κύκλου εφαρμογής προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2015 στην Περιφερειακή ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών
Η Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής ενημερώνει ότι την Τρίτη 2/6/2015 ξεκινά ο 4οςκύκλος εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών. 
Συγκεκριμένα στην περιοχή θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικοί υπολειμματικοί ψεκασμοί με σκοπό την προνυμφοκτονία, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.
Για κάθε πληροφορία, τα τηλέφωνα επικοινωνίας με την Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής του Βόρειου Τομέα είναι 2132100607-612
TΡITH 2 IOYNIOY

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Στον καθαρισμό του θεάτρου της ρεματιάς

Στον καθαρισμό του θεάτρου της ρεματιάς στο Χαλάνδρι συμμετείχαν την Κυριακή 25 Μαΐου 2015 οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» κ.κ. Λ. Μαγιάκης και Π. Κούκουζας, ύστερα από την πρόσκληση του Δήμου και του Δημάρχου Σίμου Ρούσσου.
Παραβρέθηκαν επίσης πολλοί φίλοι και μέλη της παράταξης καθώς επίσης & οι οι περιφερειακοί συμβουλοι κ.κ. Π. Δαμιανός, Καλλιόπη Βέττα & Σοφία Κορωναίου 
Η συμμετοχή των κατοίκων ήταν πάνω από κάθε προσδοκία. 
Απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο το πόσο είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν τον πολιτισμό και το περιβάλλον από αδίστακτους μηχανισμούς που ο μόνος τρόπος που ξέρουν είναι να κινούνται στο σκοτάδι και να εκβιάζουν με εγκληματικές ενέργειες την ανοχή στις παράνομες δραστηριότητες τους.