Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ενα «Μνημείο κομμένο στα δύο»...

«Ο Παρθενώνας μπορεί να είναι ένα μνημείο κομμένο στα δύο, με κάποια τμήματά του στην Αθήνα και κάποια άλλα στο Λονδίνο, αλλά η Αθήνα είναι το κέντρο του και για μας αυτό είναι το σημείο αναφοράς».
Αυτή ήταν η φράση με την οποία η Πρόεδρος του Ομίλου Unesco Αμαρουσίου κ. Ιωάννα Παπανικολάου - Πουσπουρίκα έκλεισε το λόγο, που εκφώνησε με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Μνημείο κομμένο στα δύο», που πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κοινού στην αίθουσα του Δημαρχείου Κηφισιάς, «Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος» την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 και ώρα 19:00.
Για πολλά χρόνια ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου στήριζε τις εθνικές αλλά και διεθνείς προσπάθειες, που καταβάλλονται, προκειμένου να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα στη χώρα μας.
Πέραν της στήριξης αυτών των προσπαθειών από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, κράτη, αλλά και φυσικά πρόσωπα, όπως καλλιτέχνες και επιστήμονες, η Unesco Αμαρουσίου παρουσίασε και παρουσιάζει έργο σχετικό με την παγκόσμια πολιτιστική και φυσική κληρονομιά.
Στα πλαίσια αυτών των δράσεων προστίθεται και μία προσωπική της προσπάθεια με στόχο την τοπική, εθνική και διεθνή κινητοποίηση απέναντι στο ακανθώδες αυτό πρόβλημα: την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
Ο Παρθενώνας, ο ναός, που έχει γίνει ένα από τα πιο αναγνωρισμένα σύμβολα του δυτικού πολιτισμού και θεωρείται ως το μεγαλύτερο αρχιτεκτονικό επίτευγμα των αρχαίων Ελλήνων παραμένει ένα «Μνημείο κομμένο στα δύο»
Με το ένα τμήμα του να βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο και το υπόλοιπο στην Αθήνα.

Το έργο του Γιάννη Τσαρούχη στο... Δημαρχείο Αμαρουσίου

Το έργο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη παρουσίασε ο «Περιβαλλοντικός Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου - ΚΑΤ» στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, παρουσία πολλών μελών και φίλων του Συλλόγου.   
Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ευθύμιος Τσίγκας.
Το θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου μετέφερε στους παρισταμένους  η κα Χαλιώτη, η οποία συνεχάρη το Δ.Σ. του Συλλόγου για την ανάληψη της πρωτοβουλίας αυτής, που αναδεικνύει για μία ακόμη φορά το σπουδαίο έργο του μεγάλου δημιουργού και στοχαστή που θεωρείται από τους γνωστότερους ζωγράφους του 20ου αιώνα.

Επιτυχής η «Ημέρα Καριέρας» που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαΐου, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, η «Ημέρα Καριέρας»  με τίτλο «Career Day: A head start to a new business life», στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπικά Σχέδια  για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων – Μελών του ΣΠΑΠ».
Σκοπός της «Ημέρας Καριέρας» ήταν η ενίσχυση της δικτύωσης της Α.Σ. με επιχειρηματικούς φορείς και επιχειρήσεις στην κατεύθυνση της προοπτικής απασχόλησης των ωφελουμένων.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κα Χριστίνα Ευθυμιάτου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας ΙΕΜ Α.Ε., η οποία μίλησε για το πρόγραμμα που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Πεντελικόν, και για ειδικά ζητήματα ανάπτυξης επιχειρηματικότητας μέσω της κοινωνικής οικονομίας.

Πεντελικόν: Το κύκνειο άσμα

                       Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς
Τίτλοι τέλους για το ιστορικό ξενοδοχείο "Πεντελικόν" στο Κεφαλάρι. Έπειτα από 88 χρόνια λειτουργίας, το ξενοδοχείο βάζει λουκέτο λόγω οικονομικών προβλημάτων. Οι πελάτες που διέμεναν στο ξενοδοχείο, με πληρότητα σήμερα σύμφωνα με τους εργαζομένους του 66%,  ειδοποιήθηκαν να αναζητήσουν άλλο ξενοδοχείο και αποχώρησαν ρτη Δευτέρα. 
Το site του ξενοδοχείου εμφανίζει πλέον μόνο μια σχετική ανακοίνωση του προηγούμενου ιδιοκτήτη.
Οι εργαζόμενοι, περίπου 130, 100 από το ξενοδοχείο και οι υπόλοιποι που απασχολούνταν στο κτήμα, έμαθαν το Σάββατο πως το ξενοδοχείο κλείνει και μένουν στο δρόμο. Στις 9 το πρωί της Δευτέρας, η ταμπέλα του ξενοδοχείου κατέβηκε, και οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο διαμαρτυρόμενοι για τις εξελίξεις, ζητώντας τα δεδουλευμένα τους και τις αποζημιώσεις τους. Καλούν όμως και τη νέα διοίκηση του ξενοδοχείου να προχωρήσει σε επαναπρόσληψη του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.
Η ιστορία του ξενοδοχείου
Το ξενοδοχείο άρχισε να κατασκευάζεται το 1924 με τα εγκαίνιά του να γίνονται το 1927. Αμέσως έγινε συνώνυμο της πολυτέλειας προσελκύοντας την πελατεία του από την αστική τάξη της εποχής. Ένας από τους επιφανείς πελάτες του υπήρξε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ αποτέλεσε τόπο συνάντησης επωνύμων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Tο 1984 το Πεντελικόν περνά στην ιδιοκτησία της οικογένειας Βάρδη, ομογενούς από το Σύδνεϋ της Αυστραλίας. Το 2004, εν' όψει της Ολυμπιάδας, ο ιδιοκτήτης προχώρησε σε μεγάλο άνοιγμα (μέσω δανεισμού), που απεδείχθη καταστροφικό. Από τότε άρχισε η φθίνουσα πορεία, με τη σημερινή κατάληξη
Οι αγώνας των εργαζομένων

Απόδοση ευθυνών για 51 εκατ. ζητάει η «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι»

Νομική διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών ζητά ο Λευτ. Μαγιάκης, επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» , αναφορικά με την πρόσθετη επιβάρυνση των δημοτών για την περίοδο 2007 - 2014 κατά 51 εκατ. ευρώ από τα ανταποδοτικά τέλη, τα οποία από τον νόμο προβλέπεται ότι πρέπει να είναι ισοσκελισμένα.
Σύμφωνα με την επίσημη απάντηση που έλαβε ο Λευτ. Μαγιάκης, προκύπτει ότι για τη συγκεκριμένη περίοδο επί δημαρχίας Γ. Πατούλη
«τα συνολικά έσοδα του δήμου από ανταποδοτικά τέλη ανήλθαν σε 201.302.570 ευρώ, ενώ την ίδια χρονική περίοδο τα αντίστοιχα έξοδα ήταν 150.547.374 ευρώ»
«Την πρώτη τετραετία Πατούλη εντοπίστηκαν τεράστιες δαπάνες για πελατειακές προσλήψεις που έφτασαν παραμονές εκλογών το 2010 περί τις 2.000. Την ίδια περίοδο έγιναν τεράστιες δαπάνες για προσωπική προβολή του κ. δημάρχου, πολυδάπανου γραφείου Τύπου και αναθέσεις μελετών που ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν» καταγγέλλει ο Λευτ. Μαγιάκης.
«Η πολιτική αυτή της διοίκησης Πατούλη συντρέχει με τη γενικότερη μνημονιακή πολιτική της απαξίωσης των δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους, αφού στην τετραετία 2011 - 2014 παρατηρείται απόκλιση εσόδων - εξόδων που αγγίζει ακόμα και το 56% επί των εσόδων σε ετήσια βάση», τονίζει ο Λευτ. Μαγιάκης.

Η «Ομάδα επίθεσης Σαχζάτ Λουκμάν» ανέλαβε την ευθύνη για τα γκαζάκια στο «Αίθριο»

Η  νεοσύσταση «Ομάδα επίθεσης Σαχζάτ Λουκμάν» ανέλαβε με προκήρυξή της την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, 20 Μαΐου, στα γραφεία πρακτορείου ασφαλειών στο εμπορικό κέντρο «Αίθριο» στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στο Μαρούσι.
Στην προκήρυξή της η «Ομάδα επίθεσης Σαχζάτ Λουκμάν» αναφέρει ότι στρέφεται κατά της δράσης «μίας χούφτας γραφικών νοσταλγών του Χίτλερ» και κάνει αναφορά στη δολοφονία του «Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα για να ακολουθήσει αυτή του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι». 
Η οργάνωση χαρακτηρίζει ως «δίκη-παρωδία» τη δίκη της Χρυσής Αυγής.
«Την Τετάρτη 20/05 και ώρα 22:00 εισχωρήσαμε απαρατήρητοι στο εμπορικό κέντρο, ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ασφαλιστικής και τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος με χρονοκαθυστέρηση, που αποτελούνταν από 10 λίτρα εύφλεκτου υλικού και 4 φιάλες βουτανίου των 500ml, πυροδοτήσαμε κι αποχωρήσαμε βάση του σχεδιασμού μας.»

Στη συνεστίαση του Ι Ν Αγ. Θωμά, παρέστη ο Γ. Πατούλης

Στη συνεστίαση που διοργάνωσε το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Θωμά για την ενίσχυση της προσπάθειας για την αποπεράτωση του Ναού, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανάμεσα σε φίλους και μέλη του Ναού.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη βραδιά που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου, ο κ. Πατούλης, συνομίλησε με τους συνδαιτυμόνες του, και επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη από μέρους του Δήμου προς το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τους πιστούς για την ολοκλήρωση του Ιερού Ναού.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

«Ξεπέρασε» & τον εαυτό του, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου!!!

                    ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Υπόδειγμα «αντικειμενικής» πληροφόρησης των δημοτών αποτελεί το γραφείο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου. Μέχρι τώρα περιοριζόταν στο ρόλο του γραφείου τύπου του Δημάρχου και της παράταξής του.
Τώρα ξεπέρασε και τον εαυτό του αποκρύπτοντας τα γεγονότα προκειμένου να υπηρετήσει  τις ιδεολογικές επιλογές του υπεύθυνου της λειτουργίας του.
Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε  για την 70ή Επέτειο από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου  που οργάνωσε στο Δημαρχείο ο Σύνδεσμος  Εφέδρων Αξ/κών Ανατολικής Αττικής στις 15-5-2015, αποσιώπησε:
Την παρέμβαση του εκπροσώπου του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών επανορθώσεων με πρόεδρο το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο, κ. Γ. Τζιβελόπουλου.
Την αναφορά των ομιλητών στην  Εθνική Αντίσταση 1940-45 που συνέβαλλε αποφασιστικά στην ήττα των δυνάμεων του φασισμού και του ναζισμού στην πατρίδα μας.
Την παρουσία στην εκδήλωση του επικεφαλής της παράταξής μας, Λ. Μαγιάκη
Ο κ. Δήμαρχος & ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέχονται, αν δεν υποθάλπουν, αυτού του είδους τη «δημοσιογραφία».

Στην Πλατεία Χαλανδρίου μιλάει αστις 7:30 μ.μ. η Θεανώ Φωτίου

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Στον καθαρισμό του Θεάτρου Ρεματιάς & ο ΣΠΑΠ

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) εκτός από τις αποψιλώσεις και τους καθαρισμούς ξερών χόρτων που πραγματοποιεί σε διάφορες περιοχές των Δήμων Μελών του και του Πεντελικού, παράλληλα συνδράμει και τους Δήμους- Μέλη του σε εθελοντικούς καθαρισμούς πάρκων, αστικών και περιαστικών δασών που έχουν προγραμματίσει.
Σε αυτές τις εθελοντικές δράσεις που διοργανώνουν οι Δήμοι Μέλη του ο ΣΠΑΠ θα είναι όπως πάντα παρών για να συνδράμει με εθελοντές, εργαζομένους, αλλά και μηχανολογικό εξοπλισμό.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο ΣΠΑΠ θα συμμετέχει σε εθελοντικούς καθαρισμούς που θα γίνουν στις παρακάτω περιοχές:
Στο Χαλάνδρι την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 στο Θέατρο Ρεματιάς, όπου θα αρχίσει η αποκατάσταση του χώρου που πρόσφατα επλήγη από εμπρησμό
Στα Βριλήσσια την Κυριακή 31 Μαΐου 2015 στο Δάσος Αγίου Θεοκλήτου στα Άνω Βριλήσσια

Σήμερα στο γήπεδο του 4ου Γυμνασίου, το «Αντιφασιστικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου Αμαρουσίου»


Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Την συνδρομή του Δήμου, για τον καθαρισμό πεζοδρομίων & πάρκων από τα χόρτα, ζητά ο Σύλλογος «ΣΤΟΥΝΤΙΟ Α»

Toν καθαρισμό των χόρτων από τα πεζοδρόμια & τα πάρκα της περιοχής «ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ Α» Αμαρουσίου, ζητά από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας ζωής(κ.κ. Νίκο Τσόλκα & Κατερίνα Κορώνη) & το Τμήμα Συνεργείων Δομημένων και Υπαίθριων Χώρων (κ. Τσιτσίμπαση), ο «Εξωραϊστικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ Α»   
Με σχετική επιστολή που απεστάλη την προηγούμενη εβδομάδα(κοινοποιήθηκε στον Δήμαρχο κ. Γ. Πατούλη & τον Αντιδήμαρχο κ. Δ. Καρλαύτη), υπενθυμίζουν ότι θα πρέπει να καθαριστούν από τα ξερά χόρτα όλα τα πεζοδρόμια, οι αδιαμόρφωτες πλατείες,αλλά και οι «Τράπεζες Γης»  το αργότερο μέχρι τα μέσα Ιουνίου, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ανάφλεξης πυρκαγιάς
Ζητούν επίσης την βοήθεια της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, προκειμένου να βρεθούν οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων που δεν έχουν καθαριστεί, ώστε να κάνει ο Σύλλογος τις απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσής τους, για να προβούν οι ιδιοκτήτες στον επιβαλλόμενο καθαρισμό των οικοπέδων τους.
Συγκεκριμένα θέλουν πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες, στους  οποίους ανήκουν τα εξής οικόπεδα:

«Το Καθαρό Μαρούσι είναι υπόθεση όλων μας»

Με αφορμή την ανακοίνωση της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου και όσα ανακριβή αναφέρει σχετικά με την καθαριότητα της πόλης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
1. Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου παρά τη μείωση κατά 35% του προσωπικού και πλέον, δίνει καθημερινά τη μάχη για να παραμείνει η πόλη μας καθαρή.
2. Είναι ψευδές ότι λειτουργούν μόνο τέσσερα οχήματα για την αποκομιδή.
Η αλήθεια είναι ότι η αποκομιδή γίνεται καθημερινά με 9 απορριμματοφόρα.
3. Είναι ψευδές ότι οι φορτωτές δεν λειτουργούν.
Η αποκομιδή των ογκωδών γίνεται καθημερινά με βάση το πρόγραμμα που έχει γνωστοποιηθεί με δύο φορτωτές.

Στέλεχος της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», είχαν στόχο τα γκαζάκια της Τετάρτης στο «Αίθριο»

 Στόχο με ΧρυσΑυγίτικο... άρωμα είχαν τα γκαζάκια της Τετάρτης, που ανεφλέγησαν στην είσοδο ασφαλιστικού γραφείου που στεγάζεται στο εμπορικό κέντρο «Αίθριο» στο Μαρούσι και προκάλεσαν τον τραυματισμό ενός ατόμου. 
Ο τραυματίας ήταν ο πατέρας του ιδιοκτήτη του ασφαλιστικού γραφείου, Ιωάννης Λύρης ο οποίος ήταν στο παρελθόν υποψήφιος βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» στη Β' Αθηνών. 
Είναι ο ίδιος που στο ντοκιμαντέρ του Κωνσταντίνου Γεωργούση «The Cleaners» εμφανίζεται να μετέχει στο κλιμάκιο της «Χρυσής Αυγής» που επισκέπτεται το αμαξοστάσιο του Δήμου Αθηναίων στην Ιερά Οδό κατά την προεκλογική εκστρατεία της Χ.Α. το 2012 και προσπαθεί να αναλύσει πως ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι... αρχαιοελληνικός, διδάσκοντάς τους πώς να χαιρετούν σωστά και πως αυτοί είναι οι καλοί... «εθνικιστές».
Τρομοκρατία

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Η πολιτική ΖΩΗ ... με σκίτσα!

Τη συνεργασία των κατοίκων Παραδείσου για το έργο κατασκευής διαδρομής πεζών ποδηλάτων, επιδιώκει η Διοίκηση του Δήμου

Η κατασκευή διαδρομής πεζών ποδηλάτων στον Παράδεισο θα αναβαθμίσει αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της γειτονιάς
Όσον αφορά στα ερωτήματα που διατυπώνονται σε υπόμνημα των κατοίκων της γειτονιάς του Παραδείσου με επίκεντρο το έργο κατασκευής διαδρομής πεζών ποδηλάτων, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έχει να επισημάνει τα εξής:
Το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται σε στάδιο εκτέλεσης βάσει μελετών που έχουν εκπονηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια, περίπου, οι οποίες από την πρώτη στιγμή ήταν σε γνώση της τοπικής κοινωνίας.
Για την υλοποίηση του έργου έχουν καταβληθεί επίπονες προσπάθειες για να ενταχθεί η χρηματοδότησή του στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, και βάσει της σύμβασης, και εφόσον δεν δοθεί παράταση, πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2015.
Όσον αφορά στα κυκλοφοριακά στοιχεία του έργου:
Η διαδρομή επιλέχθηκε να συνδέει με ευθεία ή μέσω του συντομότερου δρόμου τον Παράδεισο με τα εξής σημεία, το τέρμα του ποδηλατόδρομου στο Πολύδροσο με το την αφετηρία του στον Άγιο Θωμά. Ως εκ τούτου, η προτεινόμενη εναλλακτική διαδρομή δεν εξυπηρετεί αυτή τη φιλοσοφία.
Η προτεινόμενη μονοδρόμηση της οδού Παραδείσου στο συγκεκριμένο τμήμα είναι βασικής σημασίας και δεν μπορεί να αλλάξει σε αμφίδρομης κυκλοφορίας.

Στην δράση καθαρισμού του Ευριπίδειου θεάτρου την Κυριακή & ο «Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς»

Ο «Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου»  ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του δήμου Χαλανδρίου για την άμεση αποκατάσταση του Ευριπίδειου θεάτρου της Ρεματιάς, με ανακοίνωσή του, γνωστοποιεί ότι θα συμμετάσχει στη δράση καθαρισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαΐου,  στις 10:00 π.μ. 
Ο δήμος θα διαθέσει τα βασικά εργαλεία και υλικά.
Οι εθελοντές συνιστάται να φορούν απλά ρούχα εργασίας, 
καπέλο και παρακαλούνται όσοι διαθέτουν απλά εργαλεία (τσουγκράνες, φτυάρια, παλιές σκούπες κ.λπ.) να τα φέρουν.

A. Σαπουνάς & B. Τσιομπανίδης ανέλαβαν τη διοίκηση του ΙΓΕ

Το 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΓΕ βάση της υπ΄αρίθμ. 3081/42640/2015 Απόφασης του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ 270/Υ.Ο.Δ.Δ./ 21-4-2015) έχει σήμερα ως εξής:
Πρόεδρος, Αθανάσιος Σαπουνάς του Αντωνίου, Γεωπόνος,
Αντιπρόεδρος, Ευάγγελος Τσιομπανίδης του Γεωργίου, Κτηνοτρόφος, επικεφαλής του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ).
Τακτικό μέλος, Ευάγγελος Αβδελάς του Λεωνίδα, Συνταξιούχος με αναπληρώτρια την Αναστασία Μακρή του Αλεξάνδρου, Δημόσιο Υπάλληλο
Τακτικό μέλος, Εμμανουήλ Γιαπάνογλου του Αθανασίου, Γεωπόνο, 
με αναπληρωτή τον Γεώργιο Αγγελή του Γρηγορίου, Χημικό Μηχανικό
Τακτικό μέλος, Παναγιώτης Λαλιώτης του Δημητρίου, με αναπληρωτή τον Χαράλαμπο Μουλκιώτη του Γρηγορίου, Δημόσιο Υπάλληλο
Τακτικό μέλος, Παναγιώτα Παπαδογεώργη του Εμμανουήλ,
με αναπληρωτή τον Χρήστο Παπαναστασίου του Ιωάννη, Δημόσιο Υπάλληλο
Τακτικό μέλος, Δημήτριος Πετροπουλάκης του Λεωνίδα, Γεωπόνος - Βιοκαλλιεργητής,
με αναπληρώτρια την Αννούλα Μαυρίδου του Σταύρου,Δημόσιο Υπάλληλο
Την Δευτέρα, 18 Μαΐου ο νέος Πρόεδρος του ΙΓΕ Α. Σαπουνάς(Δρ. Γεωπόνος, Wageningen University), συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου κ. Γεώργιο Μπαλωματή, επισκέφτηκε το Δημαρχείο Αμαρουσίου &είχε την πρώτη συνάντηση με τον Δήμαρχο & Προέδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη & τον Αντιδημαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ Ευθύμιο Τσίγκα.

Στις 7:00 μ.μ ... «ο Γιάννης Τσαρούχης ζωγραφίζει την Ελληνική Παράδοση»

Στις 8:00 μ.μ. στο ΣΤΕΚΙ+, ο «Θάλαμος Ανανήψεως» της Πέπης Ρηγοπούλου

Στις 6:00 μ.μ. η ομιλία για τον «Σχολικό Εκφοβισμό», στο 3ο & 11ο Δημοτικά Σχολεία Αμαρουσίου

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

«Όψιμο», χαρακτηρίζει, «το ενδιαφέρον του κ. Πατούλη» η αξιωματική Αντιπολίτευση

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 19-5-2015 αποφάσισε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία να ζητήσει την κατάργηση της  απόφασης Ταγαρά, υπουργού της μνημονιακής συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑ.ΣΟ.Κ., που αλλάζει τις χρήσεις γης στο Χ.Ε.Υ. (Χώρος Εγκατάστασης Υποδομών) Νερατζιώτισσας και υπογράφηκε δύο μέρες πριν τις εκλογές της 25 Γενάρη 2015.

Ταυτόχρονα ζητά και οι υπόλοιποι χώροι του Δημοσίου που βρίσκονται στο Μαρούσι και μεταφέρθηκαν πριν τρία  χρόνια στο ΤΑΙΠΕΔ (Χ.Ε.Υ. και Έκθεση Κεραμικής επί της Κηφισίας) να μην πωληθούν, αλλά να παραχωρηθούν στο Δήμο ως κοινόχρηστοι-κοινωφελείς χώροι.
Το θέμα είχε αποκαλυφθεί από την παράταξή μας «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν από δύο περίπου μήνες. Το γεγονός ότι –έστω και με καθυστέρηση– η δημοτική Αρχή αντέδρασε είναι θετικό.
Ας θυμηθούμε όμως πώς πολιτεύτηκε για το θέμα αυτό η διοίκηση Πατούλη:
Το 2009 προτείνει για την περιοχή του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας (δίπλα από το Mall) χρήσεις γενικής κατοικίας, παρόμοιες δηλαδή με αυτές που ορίζονται και στην απόφαση Ταγαρά. 
Οι χρήσεις γης οριστικοποιούνται με Προεδρικό Διάταγμα, κατά σύμπτωση πάλι 2 ημέρες πριν τις εκλογές του Μάη 2012.
Στη συνέχεια  υπογράφει μνημόνιο με την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου,  προκάτοχο του ΤΑΙΠΕΔ, που προβλέπει :

Γ.ΠΑΤΟΥΛΗΣ: «Να παραχωρηθούν άμεσα στο Δήμο Αμαρουσίου, οι Χ.Ε.Υ. που βρίσκονται στα όρια της πόλης»

Στόχος μας η αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου της πόλης και η δημιουργία νέων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου για τους κατοίκους του Αμαρουσίου.
Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο ζητά :

 αφενός να αποδοθούν στο Δήμο Αμαρουσίου τα ακίνητα που ανήκουν στο Δημόσιο κι έχουν χαρακτηριστεί ως Χ.Ε.Υ. τα οποία βρίσκονται εντός των ορίων της πόλης.
αφετέρου, ζητείται από τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος , Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής , να ακυρώσει την απόφαση του προηγούμενου Υπουργού κ. Ταγαρά ( 3182/22.1.2015 ΦΕΚ 23/τ.ΑΑΠΘ/23.1.2015), με την οποία καθορίστηκαν οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης για το Ο.Τ. Γ1059 του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως του Δήμου Αμαρουσίου (Χ.Ε.Υ. Νερατζιώτισσας). 
Ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης επισήμανε κατά την εισήγησή του ότι το Μαρούσι έχει πληρώσει ήδη ακριβά τα προηγούμενα χρόνια τις αποφάσεις της Κεντρικής Εξουσίας, εξαιτίας των οποίων η πόλη φορτώθηκε με εκατομμύρια κυβικά μέτρα μπετόν, αλλοιώθηκε η οικιστική της φυσιογνωμία με την άναρχη ανάπτυξη εμπορικών χρήσεων, ενώ επιβαρύνθηκε περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά, με δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων.
Η κατάσταση αυτή πρέπει να αντιστραφεί, η Πολιτεία χρωστά στην πόλη και ήρθε η ώρα να ξεπληρώσει το χρέος αυτό. 

Οι ΜΠΑΛΑ«φάρες» της Δούρου, οι Δήμαρχοι - «Χαρχούδες» & η ΚΕΔΕ...

ΚΕΔΕ:Ήρθε η ώρα για την Περιφερειάρχη Αττικής, 
να «μαζέψει» επιτέλους τους συμβούλους της

Η έλλειψη πολιτικού ήθους και πολιτικού  πολιτισμού από τα στελέχη της αυτοδιοικητικής παράταξης της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρενας Δούρου, αναδείχθηκαν για μια ακόμη φορά.
Μετά τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και τις απειλές που εξαπέλυσε πριν μερικές εβδομάδες, σε βάρος Δημάρχων της Αττικής ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα κ. Καραμέρος, χθες αποδείχθηκε ότι στην ίδια παράταξη, τη Δύναμη Ζωής, «κυκλοφορούν κι άλλα μαργαριτάρια», αντίστοιχου ήθους κι επιπέδου.
 Συγκεκριμένα, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Δούρου Γιώργος Μπαλάφας, με άρθρο που υπογράφει και το οποίο φιλοξενείται στην ιστοσελίδα tvxs.gr, χρησιμοποιεί προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τους Δημάρχους που αρνήθηκαν να δώσουν στο Κράτος τα ταμειακά τους διαθέσιμα, αποκαλώντας τους «Δημάρχους -Χαρχούδες».
Δεν θα ασχολιόμασταν με τον κ. Μπαλάφα, ούτε με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί, αν δεν γνωρίζαμε ότι πίσω από την τακτική αυτή κρύβεται ένας ύπουλος κομματικός σχεδιασμός, που στόχο έχει την απαξίωση της αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, επειδή δεν υποκύπτει στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

«Ανακριβή» τα όσα αναφέρει η «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση», σχετικά με την καθαριότητα της πόλης

«Το Καθαρό Μαρούσι είναι υπόθεση όλων μας» 
Με αφορμή την ανακοίνωση της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου και όσα ανακριβή αναφέρει σχετικά με την καθαριότητα της πόλης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
1. Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου παρά τη μείωση κατά 35% του προσωπικού και πλέον, δίνει καθημερινά τη μάχη για να παραμείνει η πόλη μας καθαρή.
2. Είναι ψευδές ότι λειτουργούν μόνο τέσσερα οχήματα για την αποκομιδή. Η αλήθεια είναι ότι η αποκομιδή γίνεται καθημερινά με 9 απορριμματοφόρα.
3. Είναι ψευδές ότι οι φορτωτές δεν λειτουργούν. Η αποκομιδή των ογκωδών γίνεται καθημερινά με βάση το πρόγραμμα που έχει γνωστοποιηθεί με δύο φορτωτές.

«Ημέρα Καριέρας» στις 4:00 μ.μ, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

       Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ» διοργανώνει την «Ημέρα Καριέρας» με τίτλο:
 «Career Day: A head start to a new business life» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 21 Μαΐου στις 4:00 μ.μ, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα).
Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ενίσχυση της δικτύωσης της Αναπτυξιακής Σύμπραξης με επιχειρηματικούς φορείς και επιχειρήσεις στην κατεύθυνση της προοπτικής απασχόλησης των ωφελουμένων. 
Παράλληλα, θα συμβάλει στη δημιουργία ευκαιριών ανάπτυξης δικτύων και συνεργασιών με τοπικούς φορείς όπως επίσης με εργοδότριες επιχειρήσεις, ενώσεις εργοδοτών, συνδικαλιστικές οργανώσεις, δήμοι, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού, κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, γραφεία διασύνδεσης ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κ.ά..
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

Σοφία Κορωναίου: «Η καταστροφή ενεργοποίησε τη δημιουργικότητα»


Aρθρο για την καταστροφή του Θεάτρου της Ρεματιάς Χαλανδρίου
Βρεθήκαμε εκεί, στη Ρεματιά Χαλανδρίου, μέσα στο χώρο του Θεάτρου, λίγο μετά την εκδήλωση της φωτιάς, όταν οι μαύροι καπνοί άρχισαν να γεμίζουν τον ουρανό. 
Η αγωνία όλων μας να περιορισθεί η πυρκαγιά και να μην επεκταθεί στο υπόλοιπο πράσινο. 
Ο ήχος των ξύλων που καίγονταν, οι στάχτες και η οσμή καψίματος μεγάλωναν το θυμό και την απογοήτευση μπροστά στο καμμένο τοπίο.
Η καταστροφή όμως ενεργοποίησε τη δημιουργικότητα. 
Την επόμενη κιόλας μέρα εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου και συνεργεία της Περιφέρειας ήταν από νωρίς παρόντες, αναλαμβάνοντας το έργο να απομακρύνουν τα αποκαΐδια.
Είναι πάνδημη η απαίτηση και η διάθεση να αναδημιουργηθεί το Θέατρο της Ρεματιάς. 

Το Θέατρο που δεκαετίες τώρα συνδυάστηκε με μεγάλες στιγμές Πολιτισμού. 
Το Θέατρο που φέρνει στο μυαλό όλων εμάς που ζούμε και μεγαλώσαμε στο Χαλάνδρι, μέρες πολιτιστικής ανάτασης και δημιουργίας, γιορτής, μελωδιών και θεατρικών παραστάσεων που έμοιαζαν μαγικές μέσα στην ομορφιά του δάσους.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

«Ελάτε να ρίξουμε ένα κλάμα για το θεατράκι της Ρεματιάς Χαλανδρίου»...

«Δείλαιοι και αμαθείς και βάρβαροι, τι κάνετε; τι αφανίζετε; Δεν ξέρετε ότι είμαι η μητέρα κι η τροφός, το λίκνο, η κοιτίδα, η μήτρα της περασμένης δόξας και της μελλούμενης; 
Μάταια θαυμάζετε τα μνημεία που έστησαν κάποτε τα παιδιά μου. Δεν ξέρετε πως είναι σαρξ εκ της σαρκός μου, και πως όταν η Μορφή μου αφανισθεί, η δικιά τους θα χάσει το νόημά της; 
Τι εκάνατε την Ελευσίνα; 
Tι εκάνατε τον Ιλισό και τον Κηφισό, τα δυό αγιάσματά μου; 
Εβάλατε μέσα τους υπονόμους σας, ερίξατε τα νερά των εργοστασίων σας. 
Δεν βλέπω πια βωμούς των θεών επάνω εις τα όρη μου και τους λόφους, πάρεξ τα γραφεία και τις μηχανές των Εταιρειών σας. 
Εκείνοι ήταν σημάδι λατρείας, σε σας δεν απόμεινε παρ” η κατώτερη μορφή της σχέσης με τη Φύση, η εκμετάλλευση…» , θρηνούσε η Γη μέσα από το προφητικό κείμενό του μέγα αρχιτέκτονα και στοχαστή Δημ. Πικιώνη.
Ελάτε να ρίξουμε ένα κλάμα για το θεατράκι της Ρεματιάς Χαλανδρίου... 
Πάρτε και τα ρεσώ σας και ας κάνουμε μία μάζωξη , σιωπηλοί και κατηφείς, όπως είθισται το ντεκόρ για βιντεοσκόπηση . 
Άντε το πολύ- πολύ να ακουστεί κανένα «πω! Πω! Πω!» «τστστσ» και άλλα επιφωνήματα και ένα «κρίμα! » …και μετά ας διαλυθούμε ησύχως «πέρασε και η ώρα».
Κανένας μας δε φταίει. 
Δεν βάλαμε, δα,  εμείς τη φωτιά. 
Άλλος την έβαλε
Άρα είμαστε αθώοι του αίματος. Μόνο που τις φωτιές τις βάζουν εκείνοι που ενθαρρύνονται , από την αδιαφορία μας, τα μικροσυμφέροντα μας, την άγνοια της σημασίας ενός οικοσυστήματος του οποίου μέρος είμαστε όλοι και όχι κάτι ξεχωριστό απ αυτό.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: «Το Θέατρο της Ρεματιάς θα λειτουργήσει αυτό το καλοκαίρι»

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ:«Το ρέμα σώθηκε, το θέατρο θα ξαναφτιαχτεί»
Σχετικά με τον εμπρησμό στις 18 Μαΐου που είχε σαν αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του Θεάτρου της Ρεματιάς οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι:
Πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια που είχε σαν στόχο το Θέατρο, αφού ουσιαστικά ξεκίνησε από τις κερκίδες και επεκτάθηκε κατόπιν στα γύρω δένδρα. 
Η περίπτωση ατυχήματος αποκλείεται αφού τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί καθαρισμός του χώρου, κυρίως κάτω από τις κερκίδες, αφού άλλωστε είχαν προγραμματιστεί για την επόμενη ημέρα εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των φθαρμένων υλικών στις εγκαταστάσεις του Θεάτρου.
Οι εγκαταστάσεις πυρόσβεσης λειτούργησαν ικανοποιητικά όπως και το προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου που έσπευσε άμεσα στην περιοχή και κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες σε συνεργασία με τους  άνδρες της Πυροσβεστικής και δεκάδες εθελοντές, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά. 
Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την προσφορά τους.

Στη Ρίγα της Λετονίας, «σταύρωσαν» τον Πούτιν!!!

Στη Ρίγα της Λετονίας στην αυλή του κτιρίου της τ.ΚGB λειτουργεί μια έκθεση όπου ένα από τα έργα της είναι μια εγκατάσταση που παριστάνει σταυρωμένο τον Πούτιν.
 Ο «καλλιτέχνης» που φιλοτέχνησε αυτό το έργο μίσους και ανεπίτρεπτου πνευματικού συμβολισμού παραμένει άγνωστος. 
Το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
Συνολικά εκτίθενται 10 έργα και η έκθεση αυτή θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό ως το τέλος Μαίου.
Το χαρακτηριστικό της σύνθεσης είναι τα πολλά καρφιά …..βουντού κανονικό.
Το ομοίωμα του προέδρου της Ρωσικής ομοσπονδίας φέρει και αγκάθινο στεφάνι.
Είναι μνημείο μίσους και αίσχους ... δηλωτικό της αντιρωσικής και ρωσοφοβικής υστερίας της δύσης και των νεόκοπων συμμάχων τους.

Aυλαία με «Ιστορίες γι Αγρίους» στις 9:00 μ.μ. για το Θερινό Σινέ «Μ. Φωτόπουλος»

Πρεμιέρα κάνει σήμερα Τετάρτη 20  Μαΐου 2015 ο Θερινός Κινηματογράφος Δήμου Αμαρουσίου «Μίμης Φωτόπουλος», με την δραματική κομεντί «Ιστορίες γι Αγρίους». 
Η  ταινία θα προβάλλεται έως την επόμενη Τετάρτη 27 Μαΐου, με ώρα έναρξης στις 9:00 μ.μ. 
Για ακόμη μία σεζόν, στο φιλόξενο χώρο του κινηματογράφου μικροί και μεγάλοι, φίλοι της 7ης Τέχνης  θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες Α΄ προβολής, αλλά και παλαιότερες αγαπημένες, όλες υψηλής ποιότητας. Από ταινίες δράσης, κοινωνικές, αισθηματικές μέχρι κωμωδίες και κινούμενα σχέδια.
Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία έναρξης της νέας κινηματογραφικής σεζόν σημειώνει:

Καταγγέλλει την Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»

Την εβδομάδα που μας πέρασε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Ζήκος Γ. κάλεσε τους εργαζόμενους στην Διεύθυνση καθαριότητας να τους μιλήσει προκειμένου να βρει ένα ΑΛΛΟΘΙ για την τραγική κατάσταση που βρίσκετε η πόλη μας  στο κομμάτι της Καθαριότητας.          
Ξεχνά ότι η λειτουργία της Διεύθυνσης Καθαριότητας μέχρι και σήμερα οφείλετε στο φιλότιμο και την εργατικότητα των συναδέλφων .
Ρωτάμε τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Ζήκος Γ  και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ στην Διεύθυνση καθαριότητας:
Φταίνε οι εργάτες που από τα 24 απορριμματοφόρα οικιακών απορριμμάτων δουλεύουν σήμερα μόνο τα 4 ( γιατί δεν έγιναν έγκαιρα η συντήρηση και η επισκευή των οχημάτων ) ;
Φταίνε οι εργάτες που από τους 5 φορτωτές σήμερα δεν λειτουργεί κανένας ;
Φταίνε οι εργάτες για την μη έγκαιρη προμήθεια ανταλλακτικών για την σωστή λειτουργία των οχημάτων ( Μπαταρίες ,λάστιχα , λάμπες ,κτλ. );
Φταίνε οι εργάτες για το ότι μέχρι και σήμερα (κατά παράβαση της νομοθεσίας ) δεν υπάρχουν βάρδιες αναρτημένες από τη Διεύθυνση Καθαριότητας ;

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου

EΝΝΕΑ (9) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη Δευτέρα 20 Μαΐου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. Eγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για εργασίες κλαδέματος υψηλών δένδρων
3. Αντικατάσταση μελών επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών και αξιολόγησης (Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.) και εκ νέου συγκρότηση αυτών