Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Ημερίδα της «IALANA» στο Βερολίνο, για τις «Γερμανικές επανορθώσεις» προς την Ελλάδα!


Ο  νέος δρόμος για τη διεκδίκηση ελληνικών πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία είναι το Δικαστήριο Συμβιβασμού και Διαιτησίας του ΟΑΣΕ στη Γενεύη.
Η «IALANA» είναι διεθνής οργάνωση νομικών που δραστηριοποιούνται στην ειρηνική διευθέτηση διαφορών και συγκρούσεων.
Το γερμανικό παράρτημα διοργάνωσε αυτή την εβδομάδα στους χώρους του Πανεπιστημίου Χούμπολντ του Βερολίνου ημερίδα με πολιτικούς, ιστορικούς και διεθνολόγους με θέμα τις πιθανότητες επιτυχίας της νομικής διεκδίκησης των ελληνικών αιτημάτων που προκύπτουν από την γερμανική κατοχή.   
Πεποίθηση των διοργανωτών είναι ότι δεν πρόκειται απλώς για ηθικό ζήτημα αλλά για μια συμβολή στη διατήρηση της ειρήνης: Με αυτόν τον τρόπο στέλνεται το μήνυμα ανά τον κόσμο ότι σε περίπτωση παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου θα πρέπει να καταβάλλονται αποζημιώσεις στο ακέραιο.
Θα πρέπει να ξεκινήσει η δημόσια συζήτηση
Στη συζήτηση παρόλο που είχαν προσκληθεί, δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, ούτε του υπουργείου Οικονομικών αλλά  ούτε των κυβερνητικών κομμάτων.  
Με την απουσία τους θέλησαν, μάλλον, έστω και μ’ έναν συμβολικό τρόπο, να υπογραμμίσουν την επίσημη γερμανική θέση ότι το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων έχει πολιτικά και νομικά λήξει.

Γερμανικές Πολεμικές Αποζημιώσεις:«Σύγκρουση Πληροφόρησης ή Σύγκρουση Αξιών;»

                        Τρία εικοσιτετράωρα τώρα, γινόμαστε μάρτυρες ενός αστείου καυγά!
Ο καυγάς αυτός ξεκίνησε, όταν σοβαρότατο -κατά γενική ομολογία αλλά και κατά την άποψη της υπογράφουσας- γερμανικό περιοδικό, στην ηλεκτρονική του έκδοση, ανέφερε ότι στις οθόνες του Μετρό της Αθήνας, προβάλλεται ένα φιλμ που έχει δημιουργηθεί
από τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με το οποίο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο που το υπέγραψε, αναμοχλεύονται τα πάθη που κληρονομήσαμε από τον Β' Π.Π., δημιουργούνται αρνητικά αισθήματα απέναντι στους σημερινούς Γερμανούς και άλλα τέτοια ανήκουστα!

«ΠΟΤΑΜΙ» οι Δωσίλογοι που εναντιώνονται στην προβολή βίντεο στο ΜΕΤΡΟ, για την γερμανική εισβολή στην Αθήνα το 1941!!!

Αντιδράσεις προκάλεσε η προβολή βίντεο στους σταθμούς του Μετρό για την γερμανική εισβολή στην Αθήνα το 1941 και στοιχεία για την ανθρωπιστική και οικονομική καταστροφή που επέφερε στη χώρα η γερμανική κατοχή, με στόχο να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Στο θέμα αναφέρθηκε το γερμανικο περιοδικό  «Spiegel», το οποίο ανάρτησε στην ηλεκτρονική του έκδοση άρθρο με τίτλο «Βίντεο στο ελληνικό μετρό, οι Γερμανοί μπαίνουν στην Αθήνα», στο οποίο έχει ενσωματώσει πλάνα από την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων τον Απρίλιο του '41.
Την αντίθεσή τους με την προβολή του βίντεο εκφράζουν οι βουλευτές του Ποταμιού Χρ.Ταχιάου, Γ. Αμυράς, Σπ. Δανέλλης, Ιάσ. Φωτήλας και Γρ. Ψαριανός, οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους συναρμόδιους υπουργούς.
Οι βουλευτές, αφού «στηλιτεύουν» την ενέργεια αυτή, αναφέρονται στις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει και -μεταξύ των άλλων- σημειώνεται η δυσαρέσκεια, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, της γερμανικής κυβέρνησης.
Ερωτούν δε τους υπουργούς, αν το γεγονός αυτό είναι σε γνώση και έγκριση του πρωθυπουργού, του υπουργείου Τουρισμού, ποιοι υπουργοί το αιτήθηκαν και ποιο είναι το σκεπτικό της επ' αόριστο προβολής του βίντεο.
Ζητούν ακόμη την κατάθεση των σχετικών εγγράφων και ρωτούν επίσης «με ποια αρμοδιότητα επιβάλλει η κυβέρνηση, τη χρησιμοποίηση του κυκλώματος του Μετρό για προπαγανδιστικούς λόγους των επί μέρους πολιτικών της».
Η απάντηση του υπουργείου Άμυνας

Εξαιρετική η εκδήλωση για την 70η Επέτειο από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου


Στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην 70η Επέτειο από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, & διοργάνωσε με επιτυχία ο «Σύνδεσμος Εφέδρων Αξ/κών Ανατολικής Αττικής» με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης μαζί με πλήθος συμπολιτών που τίμησαν τη σημαντική αυτή επέτειο για τη χώρα μας. 
Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Συνδέσμου και ιδιαίτερα τον τέως Πρόεδρο του κ. Μελέτη Μπασδέκη που είχε την πρωτοβουλία της τιμητικής αυτής εκδήλωσης, καθώς και για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία.
Παράλληλα, στη σύντομη αναδρομή του στα ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης, υπογράμμισε τις καταστροφικές συνέπειες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που αποτελεί την πιο τραγική σελίδα στην Παγκόσμια Ιστορία. 

Και μπορεί –σημείωσε- οι μνήμες να είναι τραγικές, χρειάζεται όμως να τις κρατούμε ζωντανές, τιμώντας τη θυσία των ηρώων μας, αλλά και ως ιστορικό δίδαγμα προκειμένου να μην επιτρέψουμε να ξαναζήσει η ανθρωπότητα τις φρικαλεότητες του ναζισμού.          
Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης κ. Μελέτης Μπασδέκης αναφερόμενος στα γεγονότα του  Πολέμου υπογράμμισε:

Το Αλβανικό λόμπυ στις ΗΠΑ

Το κράτος της Αλβανία απασχολεί σε τακτική βάση εταιρείες δημοσίων σχέσεων-λόμπινγκ με σκοπό τη προώθηση των θέσεων τους σε τομείς επιρροής στις ΗΠΑ, όπως τη Γερουσία, διάφορα σημαντικά Υπουργεία και μεγάλες εταιρείες.
Το παρόν κείμενο ασχολείται μόνο με τις εταιρείες που πραγματοποιούν λομπινγκ εκ μέρους των Τιράνων και όχι τους εθνοτικούς συλλόγους και ενώσεις Αλβανών στις ΗΠΑ που βεβαίως κάνουν παραπλήσια εργασία.
Ακολουθεί μια συνοπτική αναφορά.
Εταιρεία Squire Patton Boggs, στην Ουάσινγκτον.
Η εταιρεία αυτή εξειδικεύεται στην Ανατολική Ευρώπη εδώ και 20 έτη, ενώ είναι ενδιαφέρον να ειπωθεί ότι η εταιρεία αυτή αντιπροσωπεύει και το Εμιράτο του Κατάρ στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. - Εταιρεία Podesta Group, στην Ουάσινγκτον.
Η εταιρεία αυτή έχει αναλάβει και το λομπίνγκ για τις δραστηριότητες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στις ΗΠΑ, όπως και κατά καιρούς εκπροσωπεί συμφέροντα της Τουρκίας, Γεωργία,Ουκρανίας και του Αζερμπαιτζάν.Εταιρεία Blue Star Strategies, στην Ουάσινγκτον.
Η διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αυτής, ονόματι Sally A. Painter,εξειδικεύεται στις Βαλτικές χώρες, την Ουκρανία και το Καύκασο.
Εταιρεία  BKSH & Associates - Prime Policy Group, στην Ουάσινγκτον.
Η εταιρεία αυτή εξειδικεύεται στο Ιράκ, την Ουκρανία και στον πρώην Ρώσο "ολιγάρχη" Χοντροκόφσκι.
Εταιρεία Rasky Baerlain Strategic Communications, στην Ουάσινγκτον

Η στρατηγική της Ελλάδας

Οι Πολίτες δεν επέλεξαν την κυβέρνηση ταξικά ή για την προθυμία της να αναλάβει τις δεσμεύσεις της Θεσσαλονίκης – αλλά επειδή πίστεψαν πως μπορούσε να διαπραγματευθεί τη διαγραφή του χρέους, καθώς επίσης την κατάργηση των μνημονίων
«Για να μπορέσει να τα καταφέρει η Ελλάδα, πρέπει να φύγουν οι ξένοι εισβολείς (Τρόικα), καθώς επίσης να υπάρχουν προοπτικές για το μέλλον της - οι οποίες προϋποθέτουν τη διαγραφή χρέους, έτσι ώστε να δανείζεται ξανά από τις αγορές με βιώσιμα επιτόκια, με αποκλειστικό και μόνο στόχο αφενός μεν την ανακύκλωση των χρεών που θα απέμεναν, χωρίς τη βοήθεια της Ευρωζώνης, αφετέρου τη διεξαγωγή επενδύσεων.
Μέσω αυτών των επενδύσεων, καθώς επίσης των προφανώς απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στην οικονομία της, η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στην ανάπτυξη – οπότε θα αυξανόταν ομαλά τα έσοδα του δημοσίου της, θα δημιουργούνταν νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα χωρίς να προκαλούνται ελλείμματα, θα αυξανόταν η ανταγωνιστικότητα της, οπότε οι μισθοί και η κατανάλωση (ΑΕΠ), θα ανασυντασσόταν ο παραγωγικός της ιστός, θα επανερχόταν οι τιμές των παγίων περιουσιακών στοιχείων της σε φυσιολογικά επίπεδα κοκ.«.
Ανάλυση
Το μνημόνιο από τη φύση του, υποχρεωτικά, έχει ορισμένα ορθολογικά χαρακτηριστικά, τα οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να τα παραβλέψει κανείς, τοποθετούμενος ιδεοληπτικά, «νομοτελειακά» κατά κάποιον τρόπο, εναντίον του – όσο παράδοξο και αν ακούγεται κάτι τέτοιο, με δεδομένη την εγκληματικότητα του νεοφιλελευθερισμού που εκπροσωπεί. 
Ειδικότερα, απαιτεί τα εξής δύο βασικά πράγματα, η μη συμμόρφωση με τα οποία συμβάλλει τα μέγιστα στην υπερχρέωση μίας χώρας:

«Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού»:Στην 32η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα!!!

Το «Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού» εξέδωσε έκθεση για την ζήτηση του χρυσού παγκοσμίως, όπως και για τις ποσότητες του πολύτιμου μετάλλου, που κατέχουν τα 40 μεγαλύτερα σε αποθέματα χρυσού κράτη (και οργανισμοί) του κόσμου, επιβεβαιώνονοντας καθ΄ ολοκληρία, το πιο πολυδιαβασμένο κείμενο του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ», το οποίο μέχρι στιγμής έχουν επισκεφτεί, περισσότεροι από 2177 αναγνώστες!!!
Σύμφωνα με την έκθεση, στο πρώτο τρίμηνο του έτους η ζήτηση σημείωσε πτώση κατά 11 τόνους ή 1% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.
«Η ζήτηση σε γενικές γραμμές ήταν ουδέτερη – κάτω 1%, παρά τις σημαντικές υποκειμενικές σε διάφορες περιοχές», αναφέρει η έκθεση, που επισημαίνει, ότι
«ισχυρή ζήτηση σε κοσμήματα σε κάποια περιοχή αντισταθμίστηκε από την πτώση στην ζήτηση κάπου αλλού, καθώς η ζήτηση ανταποκρίθηκε στις τοπικές συνθήκες κάθε αγοράς.Οι υψηλότεροι όγκοι σημειώθηκαν στην Ινδία, τις ΗΠΑ και σε μικρότερες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας»,
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 32η θέση με 112,5 τόνους χρυσού

Πού χρωστάμε;

                           To ελληνικό χρέος ανέρχεται στα 323 δισ. ευρώ!!!
Την ανάλυση του ελληνικού χρέους κάνει η βρετανική εφημερίδα Independent, που αναφέρει ότι συνολικά το ελληνικό χρέος ανέρχεται στο ποσό των 323 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης ξεκίνησε το 2010 μετά από συμφωνία για τη διάσωση της χώρας από την χρεοκοπία μέσω δανεισμού από τα κράτη της Ευρωζώνης, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με το διάγραμμα που παρουσιάζει η εφημερίδα, η Ελλάδα οφείλει:
το 60% στην ευρωζώνη (η πρώτη φάση περιελάμβανε την παροχή δανείων στην Ελλάδα ύψους 110 δις. ευρώ εκ των οποίων τα 80 προέρχονταν από τα 15 κράτη της Ευρωζώνης).
Το Ευρωπαϊκό κομμάτι του μηχανισμού διάσωσης ονομάστηκε Greek Loan Facility και συνολικά έλαβε 52,9 δισ. ευρώ
Από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έλαβε 141,8 δισ.
Η Ελλάδα χρωστά το 10% του χρέους στο ΔΤΝ
Το 6% Στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στις Ελληνικές τράπεζες το 3%,
(Τράπεζα της Ελλάδας 1%) και το 15% σε άλλα ομόλογα.
                                                        Δείτε το διάγραμμα

Να δώσουμε τη μάχη για τη δημοκρατική οικονομία & την πολιτική κυριαρχία

Ισχυριζόμενος ότι «η κυρία Λεπέν μιλάει όπως μια κομμουνιστική μπροσούρα της δεκαετίας του 1970» ο Φρανσουά Ολάντ πρόσθεσε το δικό του στίγμα στο μπέρδεμα των πολιτικών αναφορών στη Γαλλία. Ο πολλαπλασιασμός συμμαχιών μεταξύ κρατών που εκ των προτέρων δεν έχουν τίποτα κοινό καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την κατανόηση των διεθνών σχέσεων. 
Και η αδιάκοπη διάχυση της πληροφόρησης από τα μέσα ενημέρωσης εντείνει την παραπάνω τάση, μεγεθύνοντας την περιρρέουσα σύγχυση. Μέσα σε αυτό το χαοτικό πλαίσιο, πώς να εξορκίσουμε τις αναδιπλώσεις ταυτότητας κατορθώνοντας ταυτόχρονα να φωτίσουμε τα διαφορετικά διακυβεύματα;
Πάνω από πέντε χρόνια μετά από το ξέσπασμα των αραβικών εξεγέρσεων και των πλανητικών διαδηλώσεων ενάντια στη διόγκωση των ανισοτήτων- «αγανακτισμένοι» του Occupy Wall Street- η απουσία άμεσων αποτελεσμάτων και η απώλεια ξεκάθαρων πολιτικών αναφορών αποθαρρύνει τους στρατευμένους της πολιτικής να αλλάξουν την κοινωνία και τον κόσμο. 
Η απογοήτευση εκφράζεται με το: «όλα αυτά για να φτάσουμε τελικά σε αυτό το σημείο;» 
Παλιά κόμματα διαλύονται ή αλλάζουν ονομασίες. 
Ασυνήθιστες πολιτικές συμμαχίες πολλαπλασιάζονται, γεγονός που επίσης μπερδεύει τις μέχρι τώρα γνωστές πολιτικές κατηγοριοποιήσεις. 
Η Ρωσία καταγγέλλει τους «φασίστες του Κιέβου», 
αλλά υποδέχεται στην Αγία Πετρούπολη μια συγκέντρωση των ευρωπαίων ακροδεξιών. 
Η Γαλλία εναλλάσσει ενάρετες διακηρύξεις για την δημοκρατία, το κοσμικό κράτος 
με την επαναλαμβανόμενη υποστήριξη προς τη μοναρχική Σαουδική Αραβία. 
Το Εθνικό Μέτωπο επιχαίρει για τον εκλογικό θρίαμβο μιας ριζοσπαστικής και διεθνιστικής αριστεράς στην Αθήνα.

Ο ρόλος και τα χαρακτηριστικά των αναδυόμενων δυνάμεων

Υπάρχουν πολλές θεωρίες που μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα το ρόλο των αναδυόμενων δυνάμεων στον σημερινό κόσμο. 
Αν αποφύγουμε τους σχετικά απλοϊκούς ορισμούς, μια αναδυόμενη δύναμη είναι μια χώρα που καταλαμβάνει σταδιακά το χώρο της στη διεθνή σκηνή με οικονομικά και πολιτικά μέσα. Αυτός ο ορισμός χρησιμοποιείται συνήθως για τις χώρες των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), όπως και για τη Σαουδική Αραβία, την Αργεντινή, την Αυστραλία, τη Νότια Κορέα, την Ινδονησία, το Μεξικό & την Τουρκία.
Η δραστηριότητα μιας αναδυόμενης δύναμης στον κόσμο σήμερα είναι συχνά συλλογική: είναι μια χώρα που προσθέτει νέα διορατικότητα στις αναχρονιστικές αποφάσεις της καθεστηκυίας τάξης. 
Ένα παράδειγμα είναι η κοινή στάση των αναδυόμενων δυνάμεων σχετικά με τη μεταρρύθμιση των πολυμερών οργανισμών όπως τα Ηνωμένα Έθνη και τους οργανισμούς του Bretton Woods (Παγκόσμια Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), οι οποίοι αντανακλούν μια οπισθοδρομική παγκόσμια τάξη.
Μέσα από ένα ιστορικό πλαίσιο, αυτές οι διεργασίες αντανακλούν παλαιότερες διαβουλεύσεις και πρωτοβουλίες, όπως το Κίνημα των Αδεσμεύτων (Ινδία, Νότια Αφρική), και το G-77 (Βραζιλία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική). Η πολυμέρεια ως τρόπος προώθησης ενός κράτους, όπως φαίνεται στα παραπάνω παραδείγματα, είναι ένα χαρακτηριστικό που χρησιμοποιήθηκε από τις αναδυόμενες δυνάμεις στο παρελθόν (καθώς και από τις φτωχές χώρες) για να βρουν τη θέση τους στη διεθνή σκηνή.
Αναζητώντας ένα θεωρητικό ορισμό, μπορεί κανείς να επισημάνει το έργο του Robert Keohane, ο οποίος αναφέρει ότι οι αναδυόμενες δυνάμεις είναι κράτη των οποίων οι ηγέτες αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά μόνοι τους, αλλά μπορεί να έχουν μια συστημική παρέμβαση μέσα σε μια μικρή ομάδα, ή ένα Διεθνή Οργανισμό. 
Ως εκ τούτου, τι σημαίνει ο χαρακτηρισμός της αναδυόμενης δύναμης;

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

«Εικόνες της Κρίσης» στην ... Ταινιοθήκη της Ελλάδος

«Μπορεί η τέχνη να αναπαραστήσει την κρίση;»
Το «Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ», σε συνεργασία με την «Ταινιοθήκη της Ελλάδος», το «Ινστιτούτο Γκαίτε» και το «Γαλλικό Ινστιτούτο», οργανώνει το αφιέρωμα «Εικόνες της Κρίσης», από σήμερα 16 έως τις 27 Μαΐου 2015. 
Η εκδήλωση περιλαμβάνει μια διημερίδα και προβολές ταινιών. 
Όλο το αφιέρωμα διεξάγεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
Διημερίδα «Μπορεί η τέχνη να αναπαραστήσει την κρίση;»
Σήμερα Σάββατο 16 & αύριο Κυριακή 17 Μαΐου
Θεωρητικοί του κινηματογράφου, visual artists, κινηματογραφιστές, σκηνοθέτες, συγγραφείς, curators, κοινωνιολόγοι και ιστορικοί θα επιχειρήσουν να αναλύσουν πώς οι μεγάλες διαμάχες σχετικά με τη σχέση της τέχνης με την πολιτική, που διεξήχθησαν στην περίοδο του Μεσοπολέμου, επανακαθορίζονται στον αστερισμό της νέας παγκόσμιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. 
Πόσο επιδραστικός μπορεί να είναι ο ρόλος του κινηματογράφου και των ψηφιακών τεχνών και πώς επαναπροσδιορίζεται στη νέα ψηφιακή εποχή; 
Ή μήπως πρόκειται πλέον για ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους; 
Καθώς το cyberspace γίνεται ολοένα και πιο κυρίαρχο, πόσο ισχυρό είναι πλέον το γνήσιο πρωτότυπο στην τέχνη; 
Υπάρχει δημόσια σφαίρα στην Ευρώπη; 
Ή μόνο εθνικές δημόσιες σφαίρες που επιδίδονται σε ανελέητο ανταγωνισμό;
 Ημέρα 1η - Σάββατο 16 Μαΐου, 7:00 μμ - 9:30 μ.μ.

Βόλτα & καθαρισμός Ρεματιάς Αγ. Σύλλα αύριο στις 10:00 π.μ. στη Ν. Πεντέλη

Κυριακή 17 Μαΐου στον καθαρό αέρα, με διάθεση εξερευνητική, αλλά & για καθαρισμό.:
Μια από τις ομορφότερες περιοχές της Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου είναι το παρακλάδι του Αγίου Σύλλα που αποτελεί σημαντικό τροφοδότη της κυρίως ρεματιάς.
Ο «Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς»  σας προσκαλεί για πεζοπορία με σκοπό να τη γνωρίσουμε και να την καθαρίσουμε. 
Επί πλέον, θα ιχνηλατήσουμε τα παραρρεμάτια μονοπάτια που οδηγούν από τον Άγιο Σύλλα προς τα Μελίσσια (γέφυρα Αχελώου) , με σκοπό να τα διανοίξουμε και να είναι στη διάθεση όλων μας για καλοκαιρινούς περιπάτους.
Εξοπλισμός: Εκδρομική αμφίεση, κλαδευτήρια, γάντια και σακούλες για σκουπίδια.

Ο «Μεγάλος Ερωτικός» & άλλες ιστορίες αγάπης αύριο στο «Ιδιόμελο» με τον Νίκο Λαάρη

Συγκέντρωση φαρμάκων αύριο Κυριακή από τον IΣΑ, στο Άλσος Βαρβαρέσου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στο πλαίσιο των δράσεων του ΣΚΑΪ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία», και αξιοποιώντας την ευκαιρία της διοργάνωσης του 38ου Φεστιβάλ Παιδιού Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, συγκεντρώνει φάρμακα την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 στο άλσος Βαρβαρέσου στην Πεύκη.
Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση φαρμάκων θα πραγματοποιηθεί από εθελοντές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών την Κυριακή 17 Μαΐου από 10 π.μ. έως 2 μ.μ. και από 6:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ.
Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό, που θα συγκεντρωθεί θα προσφερθούν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και στα Κοινωνικά Ιατρεία.

Στο «38ο Φεστιβάλ Παιδιού» Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, η «Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης»

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης συμμετέχει στο 38ο Φεστιβάλ Παιδιού του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης με τις βραβευμένες ταινίες της Camera Zizanio.

Οι ταινίες, που θα προβληθούν την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο Άλσος Βαρβαρέσου, είναι:
1. Τρίλεπτη εισαγωγή για Camera Zizanio και Φεστιβάλ Ολυμπίας.
2. Γιατί, Δημοτικό Σχολείο Αλικαρνασσού - 1ο βραβείο κατηγορίας έως 12 ετών
3. Η άλλη όψη, 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών - 2ο βραβείο κατηγορίας έως 12 ετών
4. Όμορφη μέρα, 13ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου - 2ο βραβείο κατηγορίας 13 - 16 ετών
5. Φοίνιξ, 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας - 1ο βραβείο κατηγορίας 13 - 16 ετών
 Η Camera Zizanio, είναι ένα φεστιβάλ ταινιών που έχουν κάνει παιδιά και νέοι έως 20 ετών. 
Αυτή τη στιγμή είναι η σημαντικότερη συνάντηση νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας στην Ευρώπη και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων νέων κάθε χρόνο από τα πέρατα του κόσμου. 
Προσφέρει άπειρες δυνατότητες στους νέους να προβάλλουν το έργο τους, ενθαρρύνει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες και δημιουργίες τους, ενώ συγχρόνως αναπτύσσει τους δεσμούς μεταξύ των παιδιών από διαφορετικές χώρες

«Μια βασίλισσα αλλιώτικη από τις άλλες», αύριο στις 11:00 π.μ. στο «Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής»

Στις 7:00 μ.μ. η 1η προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Κάρπαθος:Από τους μύθους στην Ένωση με την Ελλάδα»

Ιππικοί αγώνες με φιλανθρωπικό χαρακτήρα σήμερα & αύριο, από τον Ελληνικό Ιππικό Όμιλο

Ο Νίκος Ρογκάκoς στις 9:00 μ.μ. στο «Ιδιόμελο»

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Έκθεση ζωγραφικής του Ομίλου Unesco Αμαρουσίου, στο Δημαρχείο Κηφισιάς

Αφετηρία για τις επόμενες σημαντικές δράσεις της Τ. Α, το τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ

«Πετυχημένο» χαρακτήρισε το ετήσιο τακτικό συνέδριο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, κατά την οποία έγινε αποτίμηση των αποτελεσμάτων του.
«Ήταν πετυχημένο συνέδριο και ως προς τη προσέλευση και ως προς τα αποτελέσματα, αλλά και γιατί μετά από τέσσερις μήνες συζητήσεων στις προσυνεδριακές εκδηλώσεις αλλά και τις παρεμβάσεις στο ίδιο το συνέδριο, αναδείξαμε την κοινή συνισταμένη των θέσεων της Αυτοδιοίκησης για βασικά ζητήματα,  που εκφράστηκαν μέσα από τα ψηφίσματα, όπως τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, τα θεσμικά ζητήματα και ειδικά η θέση μας για τις επικείμενες αλλαγές στον «Καλλικράτη», τα οικονομικά, το νέο ΕΣΠΑ, τη χωροταξία, το περιβάλλον, τις υποδομές και ιδιαίτερα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, την παιδεία, τον πολιτισμό, την ενέργεια, την κοινωνική πολιτική και την απασχόληση, αλλά και το μεταναστευτικό, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
Ο κ. Πατούλης σημείωσε ακόμη ότι δόθηκαν απαντήσεις για τις περαιτέρω δράσεις και προτεραιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τους επόμενους μήνες, ενώ παράλληλα τόνισε ότι στάλθηκε και το μήνυμα προς την κεντρική εξουσία ότι «δεν έχει “λευκή επιταγή” και ότι πριν νομοθετήσει για ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις και τις αποφάσεις μας».

Η ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ετήσιου τακτικού συνέδριου της ΚΕΔΕ που έλαβε χώρα από τις 7 μέχρι και τις 9 Μαΐου  στο ξενοδοχείο Porto Carras στη Χαλκιδική.

Τις εργασίες του συνέδριου παρακολούθησαν από την παράταξή μας ο επικεφαλής Λ. Μαγιάκης  ως τακτικός σύνεδρος και η δημοτική σύμβουλος Μ. Διακολιού.
Το συνέδριο θα μπορούσε να είχε αποτελέσει την αφετηρία μιας ουσιαστικής διεκδίκησης αναβάθμισης του κύρους του θεσμού της Αυτοδιοίκησης αν η πλειοψηφία της διοίκησης της ΚΕΔΕ δεν το είχε μετατρέψει σε βήμα καταγγελίας της κυβερνητικής πολιτικής με αφορμή την ΠΝΠ για τη μεταφορά των αποθεματικών των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Η ανάγκη αναβάθμισης της Αυτοδιοίκησης ύστερα από την πενταετή μνημονιακή πολιτική σε βάρος του θεσμικού της ρόλου μέσω του «Καλλικράτη» και του οικονομικού στραγγαλισμού της, διατυπώθηκε από όλες τις πλευρές παρά τις επιμέρους διαφορετικές απόψεις.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι αυτοδιοικητικοί που τα προηγούμενα χρόνια είχαν στηρίξει τις μνημονιακές πολιτικές, σήμερα να παρουσιάζονται σαν «ανεξάρτητοι» και  υπερασπιστές της αυτοδιοικητικής αυτοτέλειας απαιτώντας τα όλα «εδώ και τώρα».
Τα συμπεράσματα θα μπορούσαν να ήσαν αποτέλεσμα δημιουργικής σύνθεσης όλων των απόψεων αν το συνέδριο δεν έπαιρνε, με ευθύνη του Προέδρου κ. Πατούλη και της πλειοψηφίας της διοίκησης, χαρακτηριστικά φιέστας και συνεδριακού τουρισμού.

«Έφυγε» ο θρύλος των μπλουζ B.B. King

Ο "Βασιλιάς των Blues", όπως ήταν γνωστός ο B.B.King, πέθανε την Πέμπτη στο Λας Βέγκας, σε ηλικία 90 ετών. Τον θάνατό του επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, Μπρεντ Μπράϊσον.
Ο αμερικανός κιθαρίστας και τραγουδιστής έπασχε από διαβήτη και ήταν γνωστός για τις δράσεις που είχε αναλάβει για την ενημέρωση του κοινού γύρω απο την ασθένεια
Το B.B. σήμαινε "Blues Boy", το παιδί των μπλουζ, και το υιοθέτησε με την πρώτη γεύση της επιτυχίας την δεκαετία του '40. 
Ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας σε κλαμπ και μπαράκια μέσα στα γκέτο της Αμερικής. Το 1956 μέτρησε 342 εμφανίσεις σε κλαμπ, ενώ για μισό περίπου αιώνα μετρούσε 200 με 300 εμφανίσεις τον χρόνο σε θέατρα, στάδια και κλαμπ.
Στην αυτοβιογραφία του η οποία ονομάζεται Blues All Around Me είχε πει πως στόχος του ήταν να μεταφέρει συναισθήματα μέσα από τους ήχους της κιθάρας του.
Η κιθάρα του ήταν η μεγάλη αγάπη της ζωής του. Μία απο τις θρυλικές ιστορίες του είχε συμβεί το 1950. Επαιζε μουσική σε ένα κλαμπάκι, όταν δύο άνδρες πιάστηκαν στα χέρια και κατά την διάρκεια του καυγά έριξαν μια λάμπα κηροζίνης και το κλαμπ πήρε φωτιά.

Ο Απολογισμός Έργου του απερχόμενου Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

Eκ μέρους του απερχόμενου Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου  Κέντρου Αμαρουσίου  
«Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ» σας καλωσορίζω στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, στην οποία θα διεξαχθούν και οι εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο και νέα Ελεγκτική Επιτροπή.
Εκτός από μένα, σας καλωσορίζουν και τα άλλα μέλη   του απερχόμενου ΔΣ του συλλόγου μας, ο Γεν. Γραμματέας μας κ. Χρήστος Παπαζλιώτης, η Αντιπρόεδρός μας, κ. Μίνα Κατσαρού, η ταμίας μας κ. Πέγκυ Δημητρακοπούλου, ο δασολόγος του Συλλόγου μας κ. Θέμις Αδαμόπουλος, 
ο κ. Γιώργος Μαντζανάς, η κ. Κατερίνα Μαρδακιούπη, η κ. Όλγα Ξηνταβελόνη και ο κ. Γιώργος Σπαθόπουλος.  
Από το απερχόμενο ΔΣ  είναι σήμερα υποψήφιοι ο κ. Παπαζλιώτης,  ο κ. Αδαμόπουλος, ο κ. Μαντζανάς και η κ. Μαρδακιούπη
Ο Απολογισμός του έργου  σήμερα θα είναι λίγο διαφορετικός από τους άλλους, μια και σήμερα κλείνει ένας κύκλος για το Σύλλογο αυτό, που είχε ως πρόεδρο, για περισσότερο από μια οκταετία(ο Σύλλογός μας είχε λειτουργήσει ενεργά και ως «υπό σύστασιν» σύλλογος) το βασικό ιδρυτικό του μέλος, την υποφαινομένη  δηλαδή. 
Έκρινα σκόπιμο λοιπόν να αναφερθώ σήμερα, σύντομα βεβαίως, όχι μόνο στη διετία που πέρασε, αλλά γενικά στη μέχρι τώρα πορεία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ».
Στους στόχους του, στα όσα έκανε, σε γενικές γραμμές, για την εκπλήρωση των στόχων και κυρίως στις αρχές που καθόρισαν τη λειτουργία του
Βασικός στόχος του Συλλόγου ήταν φυσικά, από την αρχή, να συμβάλει, με τις όποιες δυνάμεις του , στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου του Αμαρουσίου, κατά κύριο λόγο.

Επιστολή Γ. Πατούλη σε πρωθυπουργό & Γιώργο Σταθάκη

Επείγον αίτημα για να δοθεί εντολή αποδέσμευσης των πόρων που χρηματοδοτούν τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του τρέχοντος ΕΣΠΑ και κατ΄ επέκταση των έργων των δήμων, κατέθεσε με επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα & τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη.

Εάν στην παρούσα φάση  αυτό είναι αδύνατο, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ προτείνει να ζητηθεί άμεσα από την ΕΕ, παράταση της  ολοκλήρωσης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, προκειμένου να αποφευχθεί η αθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεων των Δήμων προς τους αναδόχους αλλά και το να ζητήσει η Ε.Ε. από το Ελληνικό Δημόσιο την επιστροφή των ήδη καταβληθέντων ποσών.
 Πιο συγκεκριμένα και αναφερόμενος στα προβλήματα  που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της δέσμευσης των πόρων ο κ. Πατούλης τονίζει ότι «έχει σταματήσει η εκτέλεση των έργων των Δήμων και γενικότερα των έργων όλων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων. 
Συγκεκριμένα, ενώ γίνεται η πιστοποίηση των εκτελεσθεισών εργασιών των έργων, οι αρμόδιες Διαχειριστικές Αρχές δεν δίνουν την εντολή πληρωμής αυτών ή δεν υλοποιούνται από την Τράπεζα της Ελλάδος οι εκδοθείσες εντολές, με αποτέλεσμα οι ανάδοχοι των έργων να αδυνατούν να συνεχίσουν την υλοποίηση των έργων. 
Λόγω της αδυναμίας αυτής τα συλλογικά όργανα των εργοληπτικών εταιρειών αποφάσισαν ότι τα μέλη τους θα διακόπτουν την εκτέλεση των έργων και ήδη ανακοινώνονται διακοπές εκτελούμενων έργων σε πολλούς Δήμους».
Περιγράφοντας δε τις συνέπειες ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει: 

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για το «Αμαλία Φλέμινγκ», κατέθεσε το Κ.Κ.Ε.

 Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης» καταγγέλλει για ακόμα μια φορά τη συνεχιζόμενη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Μελίσσια. 

Πρόκειται για ένα νοσοκομείο που από τη συγχώνευση του με το «Σισμανόγλειο» και το κλείσιμο του πρώην «Παπαδημητρίου», μόνο αυτό,  καλύπτει τις ανάγκες περίθαλψης του λαού των ΒορειοΑνατολικών περιοχών του λεκανοπεδίου της Αττικής. 
Η ένταξη του στη διαθεσιμότητα, η τραγική μείωση των εργαζόμενων από 698 το 2013 σε 319 σήμερα, η υποχρηματοδότηση, το κλείσιμο της πτέρυγας «Μπόμπολα», η μείωση του προϋπολογισμού κατά 40% από πέρυσι καθιστούν αμφίβολη ακόμα και τη στοιχειώδη λειτουργία του νοσοκομείου. 
Η εντατικοποίηση της εργασίας ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που ξεπερνά τα ανθρώπινα όρια προκαλούν ανησυχητικές καταστάσεις για την Υγεία του λαού μας.
Απαιτούμε  γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης , προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερές σχέσεις εργασίας. 

Το πρόβλημα δε λύνεται με προσλήψεις εργαζόμενων με ευέλικτες εργασιακές σχέσεις. Να στελεχωθούν και να επαναλειτουργήσουν όλες οι πτέρυγες και τα τμήματα.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Συνταγματικό έκρινε το ΣτΕ τον νέο νόμο για τα αυθαίρετα

Συνταγματικές και νόμιμες έκρινε το Συμβούλιο Επικρατείας τις ρυθμίσεις του νόμου για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων. Ο νέος νόμος 4178/2013, πλην μιας διάταξης, που όμως ήδη απαλήφθηκε με τροπολογία κατόπιν παρότρυνσης του δικαστηρίου, κρίθηκε ότι κινούνται εντός συνταγματικών ορίων.
Ο συγκεκριμένος νόμος αφορά την τακτοποίηση (νομιμοποίηση) των αυθαιρέτων,  ενώ η διάταξη που κρίθηκε αντισυνταγματική αφορά τη δυνατότητα νομιμοποίησης ακινήτων που έχουν κριθεί αυθαίρετα και κατεδαφιστέα με τελεσίδική δικαστική απόφαση αφού αυτή διάταξη είναι αντίθετη σε σειρά διατάξεων του Συντάγματος (δικαστική προστασία, διάκριση εξουσιών, υποχρέωση πολιτείας στη συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις κλπ).
Πάντως μετά από δριμείες παρατηρήσεις του δικαστηρίου κατά την συζήτηση της υπόθεσης, ήδη αυτή η  διάταξη του άρθρου 23 του νόμου 4178/2013, αντικαταστάθηκε με νέα, η οποία προβλέπει ότι παραμένουν κατεδαφιστέα τα ακίνητα που κρίθηκα αυθαίρετα με δικαστική απόφαση.

«Μπάτσοι πιάστε το χαράτσι, θέλω νόμο, θέλω τάξη»!!!

ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΤΟΥΛΗ, ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ!!!

Eύχομαι από καρδιάς Γεώργιε Πατούλη, με αφορμή την επέτειο των γενεθλίων σας, να είστε Πολύχρονος! 
Ακμαίος, Δυνατός, Δημιουργικός & Παραγωγικός ...
Δήμαρχε, Πρόεδρε της Κ.Ε.Δ.Ε, του Ι.Σ.Α & του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας, 
οι πολίτες του Αμαρουσίου, επί 3 συνεχόμενες 4ετίες δεν σας αναδεικνύουν τυχαία με...διαφορα 1ο πολίτη της πόλης μας! 
Συνέχισε να μην τους διαψεύδεις...
Και μία προτροπή του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ»:
Γιώργο Πατούλη να προσέχεις ως Ιατρός, ΟΧΙ μόνο όλους όσοι σε έχουν ανάγκη σε όλα τα μήκη & πλάτη του Γεωγραφικού Χάρτη της Ελλάδος, αλλά και τον Εαυτό σου, για να δύνασαι να προσφέρεις εσαεί στη λατρευτή σου Σύζυγο, το εξαιρετικό Παιδί σου & στην πόλη που αγαπάμε & αγαπάς, ότι καλύτερο μπορείς ... με τον μαγικό τρόπο που έχεις ΕΣΥ πάντοτε τα ... καταφέρνεις!
Να σε Χαίρεται η Υπέροχη Οικογένειά σου & όλοι οι πολίτες του Αμαρουσίου!!!

Ξεσηκωμός κατοίκων για κεραία κινητής τηλεφωνίας στο Ν. Τέρμα

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της περιοχής Νέο Τέρμα και τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Άνω Αμαρουσίου «Ο Άγιος Ιωάννης» για παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας, με τη συμμετοχή της Αντιδημάρχου Αμαρουσίου Ρένας Χαλιώτη, αρμόδιας για θέματα κεραιών κινητής, η οποία και τοποθετήθηκε για λογαριασμό του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, και της Διοίκησης του Δήμου.
Στη διάρκεια της συζήτησης παρόντων, επίσης, του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Γιώργου Καραμέρου, και δημοτικών συμβούλων από όλες τις παρατάξεις, η κ. Ρένα Χαλιώτη, ενημέρωσε του παρισταμένους σχετικά με τις ενέργειες που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις αυτοψίες που έγιναν στο σημείο, από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη κεραία που είναι τοποθετημένη σε πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αυτοκράτορος Ηρακλείου παρότι έχει άδεια εγκατάστασης, ωστόσο, έχει τοποθετηθεί σε σημείο του κτίσματος που είναι παράνομο.
Το επόμενο βήμα, όπως ενημέρωσε  η κ. Χαλιώτη, βάσει της νόμιμης διαδικασίας, είναι να σταλεί επιστολή στην ΕΕΤΤ με αίτημα να ανασταλεί η λειτουργία της κεραίας, δεδομένου ότι είναι και ο αρμόδιος φορέας για τη χορήγηση και ανάκλησή τους.

Την Κυριακή η «Γιορτή Ανοιξης - Γιορτή Σπόρων» στην «ΗΛΙΟΣΦΑΙΡΑ»

Αύριο στις 5:00 μ.μ. στη Νέα Ιωνία, η «Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για την Ινομυαλγία & τη Νευροϊνωμάτωση»

                               Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ως εισηγητές οι επιστήμονες:

Δημοτικό Πολυιατρείο: «53 άτομα υποβλήθηκαν σε σπιρομέτρηση

Προληπτικός έλεγχος πνευμονικής λειτουργίας πραγματοποιήθηκε σε δεκάδες συμπολίτες   στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου το διήμερο 9 και 10 Μαϊου 2015, στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης που υλοποιεί σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό  Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας.  
Σε σπιρομέτρηση από τον εθελοντή γιατρό, πνευμονολόγο κ. Παναγιώτη Γιαννίκο υποβλήθηκαν 53 άτομα,  με τη σημαντική συνδρομή των εθελοντριών, εργαζομένων στο Δημοτικό Πολυιατρείο, της  κας Στέλλας Κορκίδη και της κας Καίτης Σεβαστή

Στις 7:30 μ.μ. το «αφιέρωμα στην 70η Επέτειο από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου»


Στις 7:00 μ.μ. η ανοιξιάτικη συναυλία της ΓΣΑ

Στις 9:30 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου

ΕΞΙ(06) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου στις 9:30 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση ή μη της διαμόρφωσης υφιστάμενου περιπτέρου στη συμβολή των οδών Β. Ολγας και 28ης Οκτωβρίου
2. Εξέταση αίτησης θεραπείας της υπ' αριθμ. 39/2015 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
3. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ) - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ - ΜΠΑΡ) του ΛΑΝΙΤΗ ΣΤΕΛΙΟΥ του ΝΙΚΟΥ ως νόμιμος εκπρόσωπος της υπό σύσταση εταιρείας Σ. ΛΑΝΙΤΗΣ - Σ. ΠΕΡΙΦΑΝΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε. σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Θησέως, αρ. 42Α (ισόγειο).

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Υπέροχη η συναυλία των σπουδαστών του Παραρτήματος Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου

Το θαυμασμό των θεατών απέσπασε η συναυλία των σπουδαστών του Παραρτήματος Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου
Μία υπέροχη συναυλία πιάνου, αρμονίου και μουσικής δωματίου (βιολιού) έδωσαν οι σπουδαστές στις τάξεις του Παραρτήματος Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου του Δημοτικού Ωδείου, υπό την επιμέλεια και την ευθύνη του πρωτοπρεσβύτερου π. Λάμπρου Ανδρεάκη.
Οι μαθητές των καθηγητών Ιωάννας Λαδέα, Βασιλικής Σταμάτη, Κων/νου Βουρλή, Βάνας Παπαϊωάννου στο πιάνο και Γιάννη Παλαμίδη στο βιολί και το αρμόνιο, ερμήνευσαν κομμάτια κλασικής μουσικής, όπως Μπετόβεν, Βιβάλντι, Μότσαρτ, αλλά και τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Ευανθία Ρεμπούτσικα, κ.α., που συγκίνησαν το κοινό και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημά του.