Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ηχηρό «ΟΧΙ» στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, από Δήμους & Περιφέρειες

Πόλεμο κατά της κυβέρνησης, ανοίγουν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες όλης της χώρας με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά τους διαθέσιμα. 
Αξιοσημείωτο είναι ότι από τη θυελλώδη συνεδρίαση απουσίαζαν, όπως ήταν αναμενόμενο η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο περιφεριερχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος οι οποίοι στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Εκπληξη αποτελεί η απουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη ο οποίος μάλιστα συμφωνεί με τη μεταφορά των αποθεματικών στην ΤτΕ.
Η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος ήταν πράγματι εκρηκτική και πολλές φορές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας, που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, δέχθηκε ύβρεις από τους δημάρχους. Ακούστηκαν απίστευτες εκφράσεις και πλέον η κατάσταση είναι έκρυθμη με τους δήμους να απειλούν ξεκάθαρα με δυναμικές κινητοποιήσεις.
Με συντριπτική πλειοψηφία από τους 31 παρόντες 28 υπέρ και 3 λευκών υπερψηφίστηκε στο Δ.Σ της ΚΕΔΕ να μην μεταφερθούν τα διαθέσιμα χρήματα των ΟΤΑ στην ΤτΕ και να αντισταθούν οι δήμοι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης.  Μετά από 7 ώρες αποφάσισαν να μη δώσουν τα χρήματα από τα ταμεία τους.

Γ. Καραμέρος:«τα κεφάλαια των ΟΤΑ είναι πλήρως διασφαλισμένα»

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου τομέα Αττικής κ. Γ. Καραμέρος έκανε για το θέμα των μεταφοράς των αποθεματικών την ακόλουθη δήλωση:
Προκαλούν αλγεινές εντυπώσεις οι υποκριτικές αντιδράσεις εκείνων που αποσιωπούσαν συστηματικά όταν δεν στήριζαν κανονικά, την περικοπή κατά 66% των ΚΑΠ - του "οξυγόνου" των ΟΤΑ.
Είναι οι ίδιοι που έρχονται σήμερα και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους καταστροφολογώντας.
Δυστυχώς όμως για αυτούς οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση.
Και κρίνουν ανάλογα εκείνους που αφού κατέστρεψαν την οικονομία και την κοινωνία, έχουν σήμερα το θράσος να χρησιμοποιούν τις λέξεις πατρίδα, αλήθεια και ευθύνη.
Από χθες λοιπόν, ενδυόμενοι για πολλοστή φορά τον βολικό μανδύα των "ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών" διαγκωνίζονται για το ποιος θα ποντάρει πρώτος  τα τελευταία αποθέματα πολιτικής του σοβαρότητας για λίγη  προβολή, στο πλαίσιο προσωπικών στρατηγικών και μικροκομματικών συμφερόντων.

Γ. Πατούλης:«Δικτάτορας με σοβιετική νοοτροπία η κυβέρνηση»!!!

Bild: «Εξέγερση Δημάρχου εναντίον Αλέξη Τσίπρα»
Δηλώσεις του Δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, φιλοξενεί η Bild, η οποία με τίτλο «Εξέγερση Δημάρχου εναντίον Αλέξη Τσίπρα», αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.
Ο κ. Πατούλης, αναφερόμενος στην σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, κάνει λόγο για «κυβέρνηση που ενεργεί σαν δικτάτορας», καθώς και για «άμεση επίθεση στη κοινωνία»
«Αυτή η κυβέρνηση ενεργεί σαν δικτάτορας. 
Είναι μια άμεση επίθεση στη κοινωνία. 

Περί Συντάγματος & διαθεσίμων

                                          Για δες ποιος μιλάει…
«Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας», είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή. 
Εάν εξακολουθεί να ισχύει αυτό, τότε ίσως το συνταγματικό «γράμμα» να είναι κατά δύο λέξεις φτωχότερο, μετά τη δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αυτής της κυβέρνησης. 
Τα κρατικά ταμεία όμως θα γίνουν κατά περίπου 2 δις ευρώ πλουσιότερα στην πιο κρίσιμη φάση της ευρωπαϊκής διαπραγμάτευσης για την χρηματοδότηση της χώρας.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δέσμευση των διαθεσίμων των Δήμων ήταν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μονόδρομος στην μάχη της ρευστότητας. 
Το κατά πόσο πρόκειται και για βιώσιμο μονόδρομο θα το κρίνουν οι εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων, καθώς η «σκούπα» στα αποθέματα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης έχει νόημα μόνον εάν όντως επίκειται συμφωνία με τους πιστωτές.
Εως τότε, και αυτή η μάχη φαίνεται καταδικασμένη να περάσει μέσα από – εγχώριες και διεθνείς - θύελλες, με τη Νέα Δημοκρατία να σηκώνει πρώτη το λάβαρο… προάσπισης του Συντάγματος.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε «ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και του άρθρου 102 περί οικονομικής αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικών Αυτοδιοίκησης», ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης προανήγγειλε προσφυγή στο ΣτΕ προς ακύρωση της ΠΝΠ και ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος με οργίλη ανάρτηση στο Facebook κατήγγειλε «σοβιετικής μεθοδολογίας  οικονομικό στραγγαλισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης»  για να καταλήξει: 
«Επέλεξαν τον Παυλόπουλο γιατί ήθελαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόθυμο να υπογράφει τις κυβερνητικές αθλιότητες».

Οι «encardia» συναντούν αύριο στο Πολιτιστικό Κέντρο «Δαΐς», την Enza Pagliara!!!

Οι «encardia την Τετάρτη 22 Απριλίου συναντούν επί σκηνής στο «Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς «Αμαρουσίου, την Enza Pagliara, την πιο χαρακτηριστική και αυθεντική φωνή του Ιταλικού Νότου και μόνιμη συνεργάτιδα του μεγαλύτερου φεστιβάλ της Ιταλίας (Notte Della Taranta)!
Λίγες ημέρες πριν την παγκόσμια ημέρα χορού ας βρεθούμε πάλι όλοι μαζί να χορέψουμε και να καλωσορίσουμε όχι μόνο την Άνοιξη αλλά και το νέο διπλό δίσκο & dvd «encardia + Πλειάδες, Γυναίκες της Πέτρας», από την ανεπανάληπτη παράσταση στο Mέγαρο Mουσικής Αθηνών, τον Φεβρουάριο του 2014.

Αύριο τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής «Ελληνικά Τοπία»

Όλοι αύριο στις 3.30 μ.μ, στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου

                             Οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται         
                        Η «Price Waterhouse Coopers», εκκαθαρίστρια της αμαρτωλής «Probank»
            επιδιώκει να αρπάξει το σπίτι ενός υπέργηρου 85χρονου συμπολίτη που ζει με 400€ το μήνα. 
                                                   Ας τους δώσουμε να καταλάβουν μια και καλή: 
                                                         Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! 
                                                          Δεν πληρώνουμε τη κρίση τους!

Κερδίζω ...

ΣΥ.ΡΙΖ.ΑΝ.ΕΛ:Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεσμεύουν αποθεματικά δημοσίων φορέων & οργανισμών!

                      ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Mε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει χέρι και μάλιστα αναδρομικά από 17 Μάρτη 2015, στα ταμειακά διαθέσιμα των δημοσίων οργανισμών, των περιφερειών και των δήμων, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος. 

Υποχρεώνονται να τα καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας και από τη δέσμευση αυτή εξαιρούνται τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους υποχρεώσεων μόνο για το επόμενο δεκαπενθήμερο. 
Εξαιρούνται επίσης εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, στις οποίες διατηρεί συμμετοχή το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, για τα οποία η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου αναφέρει ότι «δύνανται να μεταφέρουν» τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ. 
Άλλωστε, η δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων γίνεται ήδη με αποφάσεις των διοικήσεών τους.  
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 41 - 20/4/201 επικαλείται «την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος», αναφέρει τα εξής:

Σκληρή φραστική επίθεση της «ΜΕΤΑ-ΟΤΑ», στον Μ.Χρηστάκη

Τον χαρακτηρίζει «ομοτράπεζο του Φούχτελ» και τις ενέργειές του 
κατά των συνδικαλιστών, ως «αυταρχικές απαράδεκτες»!!! 
Επιλεκτική μνήμη φαίνεται να έχει ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου & πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Δήμων κ. Μιχάλης Χριστάκης, και ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για εργαζόμενο με πλούσια συνδικαλιστική δράση, ο οποίος - μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Σωματείου - αντέδρασε και αντιστάθηκε στους σχεδιασμούς της δημοτικής Αρχής για ιδιωτικοποιήσεις, συγκροτήσεις ΚΟΙΝΣΕΠ, απολύσεις και σε ό,τι άλλο επιχείρησε η δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να περάσει και ήταν ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων που εκπροσωπεί.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει κανείς διότι:
Ξεχνά φαίνεται ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου ότι ως πραγματική δημόσια υπηρεσία νοείται κάθε υπηρεσία που έχει διανυθεί στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ ή ΟΤΑ καθώς και κάθε άλλη υπηρεσία που με βάση ειδικές διατάξεις αναγνωρίζεται ως πραγματική δημόσια υπηρεσία για βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.
Ξεχνά ότι το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ήταν αυτό που πραγματοποίησε εκδήλωση στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, στις αρχές του 2011, για να υπαχθεί ρύθμιση στο νομοσχέδιο «Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις» για την «Αναγνώριση προϋπηρεσίας για βαθμολογική εξέλιξη του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που μεταφέρθηκε στους ΟΤΑ α ́ βαθμού» (Ν. 3979/11, άρθρο 50 - ΦΕΚ 138Α/16-06-2011), όπου αναφέρεται αυτολεξεί:

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΔΕΚΑ ΕΠΤΑ(17) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών 1ης και 2ης Συνεδρίασης έτους 2015
1. Διαγραφή παραβάσεων Κ.Ο.Κ από τους υπ'αριθ. 773/26.11.2003 & 501/15.07.2014 χρηματικούς καταλόγους Υπόθεση: Ρουμελιώτη Ευδοκία
2. Διαγραφή δόσεων - Εισφορά σε χρήμα χρηματικός κατάλογος 400/2014 (υπόθεση ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ)
3. Διαγραφή δόσεων - Εισφορά σε χρήμα χρηματικός κατάλογος 400/2014 (υπόθεση ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΡΕΒΙΝΘΗ)
4. Διαγραφή οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) (υποθ.Παυλίδης Ιωάννης)
5. Διαγραφή δόσεων από τους υπ'αριθ. 45 & 46/19.01.2015 χρηματικούς καταλόγους για χρέωση σύνδεσης με αγωγό αποχέτευσης Υπόθεση: Καφά Αλεξάνδρα

Στις 6:30 μ.μ, η συγκέντρωση Γονιών, δασκάλων & μαθητών του16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου!

Αιτία; Η επικινδυνότητα 2 αιθουσών του ισογείου & του 1ου ορόφου 
Αύριο η έκτακτη ΓΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
                                     «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ» Αρ. Πρωτ: 23/0415
                                                        ΕΠΕΙΓΟΝ  ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
Αγαπητοί γονείς, όπως γνωρίζετε το κτίριο του σχολείου μας έχει σοβαρότατα προβλήματα στην κτιριακή υποδομή του με δυσμενείς συνέπειες και στην επιτέλεση του εκπαιδευτικού - παιδαγωγικού έργου, τα οποία αν και έχουν εντοπισθεί εδώ και 2 χρόνια τουλάχιστον, τίποτα δεν έχει επιλυθεί αλλά λιμνάζει στην χρονοτριβή, στην επιπολαιότητα και τον εμπαιγμό μας από την πλευρά των αρμοδίων φορέων και κυρίως του Δήμου μας.
Συγκεκριμένα:
1. Με την υπ’ αριθμ. 3/2014 Έκθεση Επικινδύνου του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών του Δήμου Αμαρουσίου οι 2 πρόσθετες αίθουσες του ισογείου και του 1ου ορόφου έχουν χαρακτηρισθεί επικίνδυνες και γι’ αυτό τον λόγο δεν λειτουργούν. 
Όμως δεν έχει ληφθεί κανένα νόμιμο και κατάλληλο μέτρο ασφαλείας, θέτοντας έτσι σε καθημερινό κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας, τα οποία κινούνται συνεχώς κάτω από αυτές!!!
2. Αυτές οι ως άνω αίθουσες είναι αυθαίρετες, γεγονός που αν και κωλύει την έκδοση οικοδομικής αδείας επισκευής, ο Δήμος δεν έχει προβεί άμεσα στην τακτοποίηση - νομιμοποίησής τους, όπως όφειλε. Επίσης η στέγη του υπολοίπου κτιρίου όταν βρέχει, στάζει νερά μέσα στις αίθουσες κατά την ώρα της διδασκαλίας.
3. Ο Δήμος αν και είχε υποσχεθεί, αρνείται με διάφορα προσχήματα, να αναλάβει το κόστος επισκευής των αιθουσών ρίχνοντας το «μπαλάκι» στον ΟΣΚ (ΚΤΥΠ ΑΕ), ισχυριζόμενος ότι ο ΟΣΚ είναι ιδιοκτήτης. 

Στη 1:00 μ.μ, η Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔEKΑ ΟΚΤΩ(18) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έκθεση Εσόδων- Εξόδων A΄ τριμήνου οικονομικού έτους 2015 του Δήμου Αμαρουσίου
2. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
3. Aποδοχή ή μη δωρεάς από την τράπεζα Πειραιώς προς τον Δήμο Αμαρουσίου για την λειτουργία του Δημοτικού Θερινού κινηματογράφου "ΜΙΜΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ" 
4. Eπέκταση σύμβασης για "ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ".
5. Eγκριση Τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθεια υλικών άρδευσης της Υπηρεσίας Πρασίνου
6. Γνωμοδότηση για εκδίκαση ενστάσεων κατά των όρων διακήρυξης και της τεχνικής μελέτης με τίτλο : "ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ"

21η Απριλίου 1967...

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Γ. Πατούλης: « ... θέλουν να χρησιμοποιήσουν για άλλη μια φορά την Αυτοδιοίκηση ως πειραματόζωο»!

Απροετοίμαστη η Πολιτεία να διαχειριστεί 
τη μαζική εισροή προσφύγων & μεταναστών
                             Προσυνεδριακή εκδήλωση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα 
                             με συμμετοχή των δήμων Βορείου & Νοτίου Αιγαίου
Απροετοίμαστη αποδεικνύεται η Ελληνική Πολιτεία να διαχειριστεί το πρόβλημα της μαζικής εισροής χιλιάδων προσφύγων και παράτυπων μεταναστών στη χώρα. Το θέμα πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, Ελλάδα και Ιταλία, που σηκώνουν το κύριο βάρος αυτής της ροής, πρέπει να πιέσουν ώστε δοθούν ευρωπαϊκές λύσεις. 
Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης μιλώντας στην προσυνεδριακή εκδήλωση, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα, ενόψει του ετήσιου συνεδρίου της, με τη συμμετοχή των δήμων του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και με θεματολογία την τουριστική ανάπτυξη, νησιωτική πολιτική και ζητήματα πολιτισμού, αθλητισμού και παιδείας.
Όχι το μπαλάκι στην Αυτοδιοίκηση για τις προσφυγικές ροές 
Δεν μπορούν να γίνουν τα νησιά χώρος υποδοχής προσφύγων
Η Ελληνική Πολιτεία, υπογράμμισε ο κ. Πατούλης, «προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι στους Δήμους,  ζητώντας μας να καλύψουμε με τις δικές μας δομές και τα δικά μας κονδύλια, τις ευθύνες της Κεντρικής Εξουσίας. Μας ζητά χώρους , χρήματα και προσωπικό για να αντιμετωπίσουμε ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα, τη στιγμή που ως Αυτοδιοίκηση στερούμαστε τις υποδομές και τους πόρους για να στηρίξουμε τις δικές μας κοινωνικές δομές, τις ανάγκες των τοπικών μας κοινωνιών. 
Για άλλη μια φορά θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Αυτοδιοίκηση ως πειραματόζωο
αλλά δεν θα τους το επιτρέψουμε.

«Παχυσαρκία - Η Μάστιγα της εποχής»

Η «Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στο Μαρούσι

Με πολιτιστικές εκδηλώσεις  παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη και με ελεύθερη είσοδο για όλους στα Μουσεία της πόλης, το Μαρούσι συμμετείχε στην Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς που έχει ορισθεί για την 18 η Απριλίου κάθε χρόνου.
Μία πλούσια χορευτική παράσταση με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ηρώων  την οποία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες πολίτες, με τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του Προοδευτικού Συλλόγου «Μαρλά Μαμάδου Τήνου», του χορευτικού συγκροτήματος της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» & του Τμήματος  παραδοσιακών χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.  Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης συνεχάρη από καρδιάς τους συμμετέχοντες και τους συντελεστές για την επιτυχία της εκδήλωσης σημειώνοντας ότι «η ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης αποτελεί υψηλή προτεραιότητά μας.

Επιτυχημένο το «1ο Διαδημοτικό Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου» του Δήμου Αμαρουσίου

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο διαδημοτικό φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, στις εγκαταστάσεις του ARENA SOCCER CLUB στον Παράδεισο Αμαρουσίου με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης της διοργάνωσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, χαιρέτισε τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στη στήριξη της προσπάθειας που πέρα από τη χαρά του αθλητισμού που προσέφερε έστειλε και μήνυμα με κοινωνικό περιεχόμενο.
Η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη, απευθύνοντας χαιρετισμό στο ακροατήριο, ευχαρίστησε όλους, μικρούς και μεγάλους, για την παρουσία τους και την υποστήριξη της συγκεκριμένης κοινωνικής πρωτοβουλίας, όπως, επίσης, όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του τουρνουά. Παράλληλα, ευχήθηκε ανάλογες εκδηλώσεις που προάγουν το αθλητικό πνεύμα στην πόλη και που στηρίζουν τους κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας, να επαναληφθούν.

Κουράγιο Δήμαρχε, τα πρώτα... 100 χρόνια είναι δύσκολα!

Ας μεταφερθούμε στο μακρινό 4143 μ.Χ. Ο τότε δήμαρχος Φυλής Χ.Ψ. ανακοινώνει περιχαρής στους δημότες του ότι ο δήμος ξεχρεώνει οφειλές 2.128 και πλέον ετών! 
Και όλα αυτά χάρη στο άρθρο 79 του ν. 4316/2014, ίσως και στην αγωνιστικότητα της τότε διοίκησης της ΚΕΔΕ. 
Θα μπορούσε να είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας
Αντιθέτως, πρόκειται για την πραγματικότητα που διαμορφώνει απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας στις αρχές Απρίλη, βάσει του νόμου που ψήφισε η προηγούμενη συγκυβέρνηση.
Η σχετική απόφαση, όπως αναρτήθηκε στη «Διαύγεια»
Οφειλές τριών δήμων προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία συμψηφίζονται με την παραπάνω απόφαση (ΑΔΑ:71ΜΙ465ΦΘΕ-64Η), που απαιτείται για την «ενεργοποίηση» του νόμου, και εξοφλούνται με τη μηνιαία παρακράτηση του 5% των Κοινών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που λαμβάνει έκαστος δήμος.
Δόσεις για πάντα
Τι σημαίνει αυτό; 
Ο Δήμος Αμαρουσίου, που αναφέρεται πρώτος στην απόφαση, εξοφλεί χρέη άνω των 56 εκατ. ευρώ, πληρώνοντας μηνιαίως 28.316,69 ευρώ. 
Ξεχρεώνει σε 1.991 μήνες, δηλαδή σε 165 χρόνια!!!

Μήνυση Δορύλαου Κλαπάκη κατά του Γεωργίου Κατρούγκαλου

Κατατέθηκε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας  του Πρωτοδικείου Αθηνών, η υπ΄αρ. Α/802/2015  μήνυση κατά του Υπουργού Γεωργίου Κατρούγκαλου & των συνεργατών του  και  παραγόντων  για προώθηση εν γνώσει τους, του Αντισυνταγματικού νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης - καταπολέμηση Γραφειοκρατίας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» με σκοπό να προσπορίσουν τρίτοι τεράστια παράνομα οφέλη.

Επειδή στην Γαλλία, η εκεί ανεξάρτητη από την νομοθετική εξουσία Δικαιοσύνη, αρνούμενη τις πιέσεις, για να χτυπήσει στην ρίζα την γενεσιουργό αιτία της διαφθοράς και της οικονομικής διάλυσης της χώρας, που είναι οι πελατειακοί διορισμοί στο Δημόσιο, παρεμβαίνει άμεσα & αποφασιστικά έστω & για ένα ρουσφέτι  και ασκεί ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων όσο ψηλά και να βρίσκονται
Επειδή εδώ διεφθαρμένοι παράγοντες, που θεωρώντας σκουπίδια το ένα εκατομμύριο τίμιους ανέργους & το Δημόσιο ιδικό τους μαγαζί, με αντισυνταγματικές ρυθμίσεις ταχτοποιούν τις οικογένειές τους και τους κομματικούς φίλους  είναι οι  μόνοι υπεύθυνοι, που με την αδικία, αναγκάζουν  τους εκατοντάδες χιλιάδες άξιους νέους να φύγουν από την χώρα ή να μετατραπούν σε κουκουλοφόρους

Ξεκινά από σήμερα «η Ώρα του Πολίτη»


 Ξεκινά σήμερα Δευτέρα «Η Ώρα του Πολίτη» που είχε εξαγγελθεί προ μιας εβδομάδας από τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούση, στο πλαίσιο των πολιτικών συμφιλίωσης πολίτη-αστυνομίας και της κοινοτικής αστυνόμευσης. 
Αρχικά το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 14 Αστυνομικά Τμήματα σε Αττική(μεταξύ αυτών & στο Μαρούσι), Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα, θα διαρκέσει 2 μήνες και στη συνέχεια θα αξιολογηθεί.  
Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ,  δύο φορές τον μήνα, οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων, μετά από προηγούμενη συνεννόηση, θα δέχονται στο γραφείο πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να διατυπώνονται και να συζητούνται διάφορα θέματα, προτάσεις, επισημάνσεις και απόψεις για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας. 

«Η Ώρα του Πολίτη» θα εφαρμοστεί στα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου, Αμπελοκήπων και Πατησίων, Κορυδαλλού, Άνω Λιοσίων, Ηλιούπολης, Σταυρουπόλεως και Τούμπας - Τριανδρίας, 
Α' Πατρών, Χαλκίδας, Ρόδου, Α' Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Α΄ Λάρισας.

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Μετανάστες στην ... «αγκάλη» μας!

Σώπαινε, κυρά ΤαCIA μου & μη πολυδακρύζεις...

Να μη σου τύχει να είσαι μετανάστης, να φτάνεις ρημάδι σε παραλία του Αιγαίου και ξαφνικά μπροστά σου να δεις την κυρά Τασία και να σε προσφωνεί με το έτσι γουστάρω "πρόσφυγα". 

Να μη σου τύχει να είσαι πρόσφυγας, να φτάνεις κουρέλι σε παραλία της Κρήτης και ξαφνικά να σε περιμένει στην προκυμαία η κυρά Τασία και να σου λέει "λιάσου στον ήλιο να στεγνώσεις". 
Να μη σου τύχει να είσαι απόγονος προσφύγων και να ακούς την κυρά Τασία να λέει τις νομικίστικες ασυναρτησίες της, διότι πολύ απλά η κυρά Τασία δεν ξέρει και δεν τη νοιάζουν οι διαφορές μεταξύ προσφύγων και μεταναστών.
Η κυρά Τασία που έχει πάρει πάνω της μέσω του Σύριζα την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα έχει βάλει όλα σε ένα τσουβάλι προσπαθώντας να χωρέσει χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές σε έναν μόνο χαρακτηρισμό για να μπορέσει να υποστηρίξει την θέση του κόμματός της ότι δεν υπάρχουν σύνορα, δεν υπάρχουν φυλές, είμαστε όλοι πολίτες του κόσμου αρκεί κάποιος να μάς ταΐζει. 
Η νομικός που δεν ξέρει την διαφορά πρόσφυγα και μετανάστη. 
Η κυρά Τασία που νομίζει ότι οι ρυτίδες τής προσδίδουν σοβαρότητα και σοφία και που βλέπει στα ανθρώπινα συντρίμμια των πολιτικών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής κονδύλια. 
Μόνο κονδύλια, τίποτε άλλο. 
Είπε η κυρά Τασία "για να βοηθήσετε να αρχίσετε να τους αποκαλείτε πρόσφυγες γιατί αν μιλάτε για μετανάστες ή λαθρομετανάστες η ΕΕ δεν θα εγκρίνει κονδύλια". 
Σώπαινε κυρά Τασία μου και μη πολυδακρύζεις,  θα τα πάρεις τα κονδυλιάκια σου τα ευρωπαϊκά. Πρόσφυγες να τους πούμε, Έλληνες να τούς πούμε αρκεί εσύ να πάρεις κονδύλια για να τους ταΐσεις διότι αν τους πούμε λαθρομετανάστες και μετανάστες, τότε η μαμά σου η Ε.Ε θα θυμηθεί τις συνθήκες Δουβλίνου και θα σου πει "Τασία, πάρτους στο σπίτι σου να τούς ταΐσεις".

H αποκαλυπτική έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας & τα «συμβόλαια» των επιθέσεων

Η ιδιότυπη «σύμπραξη» αντιεξουσιαστών & ποινικών
Αντιεξουσιαστικές… κουκούλες με ποινική δράση, μικτές ομάδες αποτελούμενες από αλλοδαπούς διακινητές ναρκωτικών, εκβιαστές και περιφερειακά μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων, από το 2009 προβαίνουν σε στοχευμένα επεισόδια, καταστροφές και πλιάτσικο σε συγκεκριμένα καταστήματα των Εξαρχείων και της Αθήνας.
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν αναλάβει τότε το σχηματισμό της έκθεσης αναφέρουν ότι «από το 2009 υπήρχε μία δεξαμενή περίπου 120 ατόμων που με κάλυψη την κουκούλα έκαναν άλλες… δουλειές
Σύμφωνα με πληροφοριακά δελτία της Κρατικής Ασφάλειας, τον Φεβρουάριο του 2012, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και την καταστροφή δεκάδων εμπορικών καταστημάτων, γινόταν λόγος για μία ομάδα 120 ατόμων, χωρισμένης σε μικρότερες υποομάδες, εκμεταλλευόμενες επεισόδια εκείνης τις τεταμένης περιόδου και μετέπειτα αυτές κατά των μνημονίων, προέβαιναν σε διατεταγμένη υπηρεσία με ποινική διάσταση και παράνομο οικονομικό όφελος από τον έλεγχο της περιοχής και τον εκβιασμό των καταστηματαρχών.
«Συμβόλαια» επιθέσεων

Πανευρωπαϊκό ενδιαφέρον για την δίκη της Χρυσής Αυγής που ξεκινάει αύριο

Ξεκινάει αύριο Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 (για τους πιο ψαγμένους, στην 126η επέτειο από την ημερομηνία γέννησης του Αδόλφου Χίτλερ), η ιστορική δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». 

Αλλάζει ο νόμος για την εκλογή δημάρχων & περιφερειαρχών!

Το νέο θεσμικό πλαίσιο θα συμβάλλει στην εσωτερική κατανομή των αρμοδιοτήτων υπέρ των συλλογικών δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων έναντι της σημερινής δημαρχοκεντρικής & περιφερειοκεντρικής λειτουργίας
Για αλλαγή του εκλογικού νόμου με τον οποίο θα αναδεικνύονται δήμαρχοι & περιφερειάρχες & αντικατάσταση του «Καλλικράτη» δεσμεύεται ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Βούτσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, και σημειώνει την ανάγκη για άμεσες λύσεις στα πιο επείγοντα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης.
Ταυτόχρονα προσδιορίζει τον χρονικό ορίζοντα στα τέλη του 2016, αφού προηγηθεί διάλογος με τα αρμόδια θεσμικά όργανα (ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ).
Προτάσσοντας «το αδιαπραγμάτευτο προβάδισμα της δημοκρατίας και της πραγματικής συμμετοχής», ο Ν. Βούτσης τονίζει ότι 
«το υπουργείο προσανατολίζεται στην αλλαγή του ισχύοντος ακραία πλειοψηφικού συστήματος, που διέπει την εκλογή δημοτικών & περιφερειακών αρχών και τη συγκρότηση όλων των οργάνων, στην εσωτερική κατανομή των αρμοδιοτήτων υπέρ των συλλογικών δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων έναντι της σημερινής δημαρχοκεντρικής & περιφερειοκεντρικής λειτουργίας, στην εκτεταμένη και σε βάθος ενδοδημοτική & ενδοπεριφερειακή αποκέντρωση, ώστε η Αυτοδιοίκηση να έρθει πιο κοντά στους πολίτες, και τέλος, στη θέσπιση πραγματικών συμμετοχικών θεσμών και διαδικασιών».

Λουκέτα στα συνοικιακά καταστήματα & αύξηση πωλήσεων - επισκεπτών, στα Εμπορικά Κέντρα ...

Κόντρα στη χαμηλή εμπορική κίνηση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, τα εμπορικά κέντρα πηγαίνουν καλά. 
Ειδικότερα, τα καλά οργανωμένα εμπορικά κέντρα εμφάνισαν αύξηση πωλήσεων και επισκεπτών και το 2014, τα μικρά συνοικιακά καταστήματα όμως βλέπουν τους τζίρους τους να μειώνονται, ενώ υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις «λουκέτων».
Το οργανωμένο μάρκετινγκ των εμπορικών κέντρων και η δυνατότητα συνδυασμού διασκέδασης με αγορές που προσφέρουν τα εμπορικά κέντρα προσελκύουν τους καταναλωτές, οι οποίοι πλέον κάνουν εκλογικευμένες αγορές κατόπιν μεγάλης έρευνας τιμών.
Πάντως τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development (Mall, Golden Hall, Mediterranean Cosmos) παρουσίασαν ανοδικά μεγέθη το 2014. 
Επιβεβαιώνοντας τη σαφή τάση ανάκαμψης των προηγούμενων τριμήνων, η κερδοφορία των τριών εμπορικών κέντρων (EBITDA) κινήθηκε ανοδικά παρουσιάζοντας αύξηση 5% το 2014 σε σχέση με πέρυσι και ανήλθε σε 37,5 εκατ. 
Tα ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) προ αποτιμήσεων που αναλογούν στον όμιλο ανήλθαν σε 28 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας άνοδο 9% σε σχέση με το 2013.

Η συλλογή κοσμημάτων της Λητώς Καρακωστάνογλου από την Τετάρτη στο Golden Hall




«Μεταλλεία, μέταλλα και νομίσματα στην Αττική & τον αρχαίο κόσμο»

Διεθνές Συνέδριο νομισματικής  στην Αθήνα, από 20 έως 22 Απριλίου 
«Μεταλλεία, Μέταλλα και Νομίσματα στην Αττική και τον Αρχαίο Κόσμο» είναι ο τίτλος διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου που συνδιοργανώνουν το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο (ΕΝΜ) και το Αυστραλιανό Κέντρο Αρχαίων Νομισματικών Σπουδών (ACANS) του Πανεπιστημίου Macquarie του Σύδνεϋ.
Το συνέδριο πραγματοποιείται στις 20, 21 και 22 Απριλίου 2015 στην «Αίθουσα των Εσπερίδων» του Ιλίου Μελάθρου, με τη συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων διεθνούς κύρους,  και εντάσσεται στο πλαίσιο της ερευνητικής συνεργασίας μεταξύ του ΕΝΜ και του ACANS, η οποία επικεντρώνεται στην ανάλυση του αργύρου των αρχαϊκών κοπών του νομισματοκοπείου των Αθηνών και βασίζεται στην εφαρμογή της φασματοκοπίας φθορισμού ακτίνων X (XRF).
Η θεματολογία του συνεδρίου αναφέρεται στη νομισματοκοπία κατά τους αρχαϊκούς χρόνους, στην παρουσίαση των μεθόδων εξόρυξης πολύτιμων μετάλλων, στο ιστορικό και θεσμικό πλαίσιο της αρχαϊκής περιόδου, μέσα στο οποίο αναπτύχθηκαν οι κανόνες διαχείρισης και ελέγχου της εξόρυξης και της εμπορικής διάθεσης των πολυτίμων μετάλλων, και φυσικά στη σύγχρονη τεχνογνωσία και έρευνα ανάλυσης και συντήρησης των νομισμάτων.
Στο κλείσιμο του Συνεδρίου θα γίνει προαναγγελία της περιοδικής έκθεσης «Όθεν αργύρου εστί γενέθλη»
Αρχαϊκή Νομισματοκοπία της Αθήνας. 
Μεταλλεία, Μέταλλα και Νομίσματα, η οποία πρόκειται να εγκαινιαστεί στο Ιλίου Μέλαθρον στις 28 Μαΐου 2015 και εστιάζεται στη νομισματοκοπία της αρχαϊκής εποχής κατά τη διάρκεια της οποίας μεταλλάσσονται η κοινωνία, τα πολιτεύματα και η τέχνη.

Πρόγραμμα «Βιβλία σε ρόδες ®»

Δανεισμός εκπαιδευτικών σάκων σε σχολικές μονάδες 
της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, έτους 2014-15                                     
Ενημέρωση 17/4: Επιλογή σχολικών μονάδων 2ου κύκλου δανεισμού (εκπαιδευτικού σάκου Books on wheels 21/4).
Ενημέρωση 2/3 Επιλογή σχολικών μονάδων 5ου κύκλου δανεισμού (12/3-27/4/15).                    
Θα ακολουθήσει άλλος 1 κύκλος δανεισμού. Η υποβολή αιτήσεων για τα Δημοτικά συνεχίζεται. Όσον αφορά τα Νηπιαγωγεία οι υποβληθείσες αιτήσεις έχουν ήδη υπερκαλύψει τον αριθμό των φετινών διακινήσεων.
                                                             ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Επέστρεψαν οι συμμετέχοντες του «Educational Trip 2015»

Με νέες εμπειρίες, ιδέες, γνώσεις και όρεξη για δημιουργία επέστρεψαν οι 24 φοιτητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Educational Trip 2015 στα διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια της Αμερικής Stanford, UC Berkeley, MIT, Georgia Tech και UC San Diego.
Σκοπός του Προγράμματος είναι να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες και να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία, εφοδιάζοντάς τους με σημαντικές γνώσεις και καινοτόμες πρακτικές προς αξιοποίηση στο δικό τους ακαδημαϊκό περιβάλλον και τη μετέπειτα καριέρα τους.
Η φετινή διοργάνωση έδωσε την ευκαιρία σε φοιτητές ελληνικών και κυπριακών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων να επισκεφθούν κορυφαία πανεπιστήμια, να παρακολουθήσουν μαθήματα και διαλέξεις με βάση τα επιστημονικά τους ενδιαφέροντα, να συζητήσουν με καθηγητές, ερευνητές και επαγγελματίες για τη σημασία της διασύνδεσης της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας, να πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε διεθνούς εμβέλειας εργαστήρια, όπως το ΜΙΤ Media Lab, ερευνητικά κέντρα όπως το Salk Institute και σημαντικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας, όπως οι Apple, Facebook, Google, και Qualcomm.
Το Πρόγραμμα διοργανώθηκε για έκτη συνεχή χρονιά από το Corallia και τους συλλόγους Ελλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S), UC Berkeley (Hestia), MIT (HSA MIT), Georgia Tech (Georgia Tech Hellenic Society) και UC San Diego (HSAUCSD) και υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Γαλακτοβιομηχανίας ΟΛΥΜΠΟΣ, του Ιδρύματος Μποδοσάκη, της Cisco, της Cyfield Development, της Merck, της Planetek Hellas, της Samsung Nanoradio, της Sunlight Systems, του gi-Cluster, του mi-Cluster και του si-Cluster.

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Λαμπρός ο εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στο Μαρούσι

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μεγάλη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον φερώνυμο Ιερό Ναό στο Ψαλίδι Αμαρουσίου. 
Στο νεόδμητο και περικαλλή ναό του Αμαρουσίου, που αποτελεί Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο, το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κυρίλλου, συμπαραστατουμένου από ιερείς της Μητροπόλεως.
 Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε συνοπτικά στο πρόσωπο της Παναγίας λέγοντας ότι “Στο πρόσωπο της Παναγίας συνοψίζεται η δεύτερη Εύα, όχι της αμαρτίας, αλλά αυτής που ανέλαβε να λυτρώσει το ανθρώπινο γένος. 
Και είναι Εκείνη που βλέπει πρώτη την Ανάσταση του Υιού Της. 
Η Παναγία δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την Ανάσταση του Χριστού. 
Γι αυτό και ο Χριστός την τίμησε, την εξύψωσε και την αποκατέστησε. 
Γι αυτό και εορτάζεται μετά από κάθε μεγάλη Δεσποτική εορτή. 
Είναι Εκείνη που από μέσα Της, ανέβλυσε η Ζωή, ο ίδιος ο Χριστός.”
Σε άλλο σημείο τόνισε πως “η Παναγία ανέλαβε να εκτελέσει το σπουδαίο έργο, της ανακεφαλαίωσης των πάντων, της αποκατάστασης του προπατορικού αμαρτήματος. 
Η υπακοή της Παναγίας στο θέλημα του Θεού, ήταν η σφραγίδα για την σωτηρία των ανθρώπων.

«Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς»: πλούσια χορευτική παράσταση με παραδοσιακούς χορούς στις 8:00 μ.μ., στην Πλατεία Ηρώων

Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς που έχει ορισθεί η 18η Απριλίου από την UNESCO και το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ΙCOMOS).
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της πολιτιστική παράδοσης και η προώθηση της ευαισθητοποίησης του κοινού στην προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη ανήμερα της επετείου(Σάββατο 18 Απριλίου) στις 8:00 μ.μ., στην Πλατεία Ηρώων Αμαρουσίου θα πραγματοποιηθεί μια πλούσια χορευτική παράσταση με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα. 
Παράλληλα τα Μουσεία του Δήμου Αμαρουσίου και η Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη θα είναι ανοικτά για το κοινό από τις 09:00 έως τις 21:00.
Στη χορευτική παράσταση θα συμμετέχουν:
Η Χορευτική Ομάδα του Προοδευτικού Συλλόγου Μαρλά –ΜαμάδουΤήνου
Το Χορευτικό Συγκρότημα από την Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς».
Τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.