Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΑΚΡΙΒΗ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…

της Μαρίας Κουλούρη, Ιατρού
Θέλω να μιλήσω απλά, για πράγματα που μοιάζουν πολύπλοκα μέσα στην απλότητά τους. Θέλω η φωνή μου ν’ ακουστεί και ο λόγος μου να γίνει  τροφή για προβληματισμούς, γιατί όχι και για κριτική, θετική ή αρνητική, αποκτώντας έτσι μια κάποιαν αξία.

Το Πάσχα πέρασε μόλις πριν λίγες μέρες και η ροή των γεγονότων προχωρεί γρήγορα στο ρυθμό του χρόνου, αφήνοντας το χθεσινό να φαντάζει πια μακρινό. Για κάποιους το Πάσχα είναι η πιο λαμπρή γιορτή της Χριστιανοσύνης, για άλλους μια ευκαιρία απόδρασης από την καθημερινότητα, για πολλούς μια χρυσή ευκαιρία τόνωσης της τουριστικής κίνησης σε καιρούς στασιμότητας.
Εγώ θα μιλήσω όμως για εκείνους που βιώνουν το Πάσχα σαν εφιάλτη και θυσιάζουν εκόντες άκοντες τα δικαιώματά τους για αξιοπρέπεια και αυτοδιάθεση στο βωμό μιας βλαχογκλαμουρίστικης υποκουλτούρας που συνδυάζει  τουριστική προβολή και εκτρωματική εθιμολατρεία.
Έτσι, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την όμορφη Χίο, τα τελευταία χρόνια το Πάσχα είναι συνώνυμο με τον ρουκετοπόλεμο, σε μια άκρως εξαμβλωματική και επικίνδυνη εκδοχή ενός παλιού εθίμου, που ήθελε τις καμπάνες της Ανάστασης να συνοδεύονται από την ρίψη αυτοσχέδιων ρουκετών μεταξύ δύο εκκλησιών και με στόχους τον τρούλο της μιας εκκλησίας και το ρολόι του καμπαναριού της άλλης.  Στις μέρες μας, πάνω στον καμβά αυτόν και με το πρόσχημα του θεάματος ( πλέον προωθούμενου διαδικτυακά), της τόνωσης του τουρισμού αλλά και του extreme sport, συντελούνται σωρηδόν αδικήματα κατά ανυποψίαστων ανθρώπων, με την Δικαιοσύνη να εθελοτυφλεί, την Αστυνομία να αδυνατεί να εφαρμόσει το βασικό της χρέος, την ασφάλεια και προστασία του Πολίτη.

Παραδοσιακά γιόρτασαν το Πάσχα οι Μαρουσσιώτες

Ως μια μεγάλη οικογένεια το Μαρούσι γιόρτασε παραδοσιακά το Πάσχα με τη Δημοτική Αρχή και χιλιάδες κόσμου να παρακάθονται στο μεγάλο Πασχαλινό Τραπέζι που στρώθηκε στον Υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου από το Δήμο Αμαρουσίου.
Συμπολίτες όλων των ηλικιών έγιναν  μια μεγάλη παρέα απόλαυσαν τον πασχαλινό οβελία και τα άλλα πασχαλινά εδέσματα, τσούγκρισαν το πασχαλινό αυγό, διασκέδασαν και χόρεψαν σε λαϊκούς και νησιώτικους ρυθμούς, με το μεγάλο ερμηνευτή Βαγγέλη Κονιτόπουλο, καθώς επίσης και το Γιώργο Κονιτόπουλο, τη Δήμητρα Κουρή και το Γιώργο Ρόδιο.
Το παραδοσιακό γλέντι διάνθισαν με χορούς από όλη την Ελλάδα τα τμήματα Παραδοσιακών χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και τα Τμήματα Ενηλίκων του Τμήματος Αθλητισμού.
 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αντάλλαξε θερμές ευχές με όλους για υγεία,  προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και πρόοδο, σημειώνοντας:
 «Στο Μαρούσι γιορτάζουμε το Πάσχα ως μια μεγάλη οικογένεια. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι  μόνοι. Κανείς στην πόλη μας δεν είναι μόνος, ιδιαίτερα μάλιστα τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ


Οι Ευχές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου

Η Αλήθεια για τα χρέη του Δήμου Αμαρουσίου

Ψευδείς οι αναφορές Μαγιάκη περί Πασχαλιάτικου «μποναμά» στους Μαρουσιώτες...
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΤΟΥΛΗ: Πληρώνουμε τις υποχρεώσεις που «κληρονομήσαμε»,
 διασφαλίζουμε την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου μας
Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σχετικά με την αποπληρωμή των υποχρεώσεων του Δήμου Αμαρουσίου με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους και σε βάθος χρόνου, όπως αυτές αποτυπώνονται με Διαφάνεια στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

1.Απαλλάξαμε και με το  Νόμο το Δήμο και τους δημότες από οφειλές ύψους 32.500.000 ευρώ
Με την νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε (Ν.4316/2014)  για την ρύθμιση των οφειλών κυρίως του Οργανισμού Εργασίας προς ΙΚΑ και Εφορία, καταρχήν πετύχαμε να διαγραφούν οφειλές ύψους 32.500.000 ευρώ, που προέρχονται από πρόστιμα και προσαυξήσεις που μας είχαν επιβληθεί.
Το βάρος αυτό φεύγει οριστικά και αμετάκλητα «από τις πλάτες» του Δήμου Αμαρουσίου και των πολιτών.
2.Από το 1995 και κυρίως την περίοδο 2000-2006,  δημιουργήθηκαν οι υποχρεώσεις
Οι πολίτες του Δήμου Αμαρουσίου πρέπει να γνωρίζουν ότι  το ύψος αυτής της οφειλής ξεπερνούσε τα 90.000.000 ευρώ, αλλά με τη διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων μειώθηκε στα 56.386.243 ευρώ.

Ο Πατούλης, το Πρωταπριλιάτικο καλάμι, οι «προστάτες» & καλό Πάσχα!


Δεν είναι λίγοι που πίστεψαν το πρωταπριλιάτικο ψέμα τοπικής Εφημερίδας ότι ο Πατούλης ετοιμάζει κόμμα.
Πολλοί είπαν μάλιστα ότι για την εποχή μας ίσως είναι ο πιο κατάλληλος , και αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό που θέλει η εποχή μας
Αγαπητός φίλος του κ. Παυλόπουλου που για να επανεκλέγεται μέσα από το προσωπικό του Γραφείο ως Υπουργός προωθούσε εκατοντάδες χιλιάδες ρουσφέτια στο Δημόσιο χρεοκοπώντας τη χώρα,  τον ίδιο δρόμο ακλούθησε και ο Πατουλης και χρεοκόπησε ο Δήμος.
Ο Δήμος παρανομώντας δεν πληρώνει για χρόνια δεκάδες εκατομμύρια  ΙΚΑ και  Εφορία χωρίς να παρεμβαίνει Εισαγγελέας.

Ενώ τα έσοδα του Δήμου είναι γύρω στα 60 εκ. ευρώ και τα έξοδα πολλά περισσότερα τα χρέη ξεπερνάμε τα 400 εκ. ευρώ  η κάθε κυβέρνηση ( και η πρώην και η νυν ) τον διευκολύνει να μεταφέρει τα χρέη και φυσικά  και  τους τόκους για να τα πληρώσουν οι επόμενοι Δήμαρχοι στο μέλλον όταν αυτός θα έχει φύγει
αφήνει τις χωροθετημενες πλατείες και κοινόχρηστους χώρους απλήρωτους αν και πρέπει να πληρωθούν κατά προτεραιότητα κινδυνεύοντας να οικοπεδοποιηθούν αντισυνταγματικά τα χρήματα των δημοτών για προαιρετικές δαπάνες, οι ελεγκτικές Υπηρεσίες του κράτους ( Αποκεντρωμένη Διοίκηση , Περιφέρεια , Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, Υπουργείο Εσωτερικών & Οικονομικών) ξεχνάμε  τις αναφορές στο …συρτάρι τους
Συσπειρώνει άνετα την ομάδα του να ψηφίζουν ότι θέμα έρχεται...

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ από το Νίκο Δένδια


Φορείς, Συλλογοι, Επιχειρήσεις & ιδιώτες στηρίζουν σταθερά το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Θερμές ευχαριστίες προς τους ιδιώτες, φορείς, συλλόγους και επιχειρήσεις της πόλης που σταθερά στηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, και που για ακόμη μια χρονιά τις γιορτινές αυτές ημέρες συγκέντρωσαν τρόφιμα μακράς διάρκειας, κρέατα και πασχαλινά εδέσματα και δώρα για τους ωφελούμενους της κοινωνικής υπηρεσίας ώστε το πασχαλινό τραπέζι να στρωθεί σε κάθε σπιτικό, έδωσε μαζί με τις ευχές του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Και φέτος, δεν έλειψε και η παροχή οικονομικής ενίσχυσης από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Δήμου σε νοικοκυριά της πόλης που αδυνατούν να καλύψουν λειτουργικά έξοδα πρώτης προτεραιότητας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ευχήθηκε Καλή Ανάσταση σε όλους και μαζί έδωσε ιδιαίτερες ευχαριστίες:

Οι Ευχές της Περιφερειακής Συμβούλου Φωτεινής Βρύνα


Ο Πασχαλιάτικος ΜΠΟΝΑΜΑΣ Πατούλη στους Μαρουσσιώτες

Δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ:71ΜΙ465ΦΘΕ-64 Η) η Υπουργική Απόφαση «Συμψηφισμός οφειλών δήμων προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία σύμφωνα με το άρθρο 79 του ν.4316/2014 (A΄270)».

Με βάση την απόφαση αυτή παρακρατούνται από τους αποδιδόμενους στο Δήμο Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους που προορίζονται προς κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών, 339.792 ευρώ σε ετήσια βάση προκειμένου να συμψηφιστούν οφειλές προς το ΙΚΑ και την Εφορία ύψους 56.386.243 ευρώ.
Και είναι μόνο η αρχή αφού ακολουθούν και άλλα χρέη που θα μεταφερθούν στο Δήμο και αφορούν τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, την ΑΘΜΟΝΟΝ, το δάνειο προς την Εθνική Τράπεζα.
Το συνολικό ύψος είναι προς το παρόν άγνωστο, εκτιμούμε όμως ότι θα ανέλθει σε δεκάδες εκατομμύρια.
Η προεκλογική αφήγηση του επιτυχημένου Δημάρχου που νοικοκύρεψε τα οικονομικά του Δήμου, καταρρέει με πάταγο όπως είχαμε προβλέψει.

Ρεκόρ επισκεπτών στην Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος με ειδικές εκδηλώσεις του si-Cluster

H Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος, με χορηγό το si-Cluster υπό τον συντονισμό του Corallia, που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σημείωσε ρεκόρ επισκέψεων σε σχέση με όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις στην Ευρώπη.
Στον λευκό θόλο που στήθηκε στην Πλατεία Συντάγματος, το ευρύ κοινό ενημερώθηκε για τις αεροδιαστημικές τεχνολογίες που σχεδιάζονται στην Ελλάδα και τα οφέλη αυτών στην καθημερινή ζωή των πολιτών.
Η Ευρωπαϊκή Έκθεση Διαστήματος έγινε πόλος έλξης για πάνω από 104.000 επισκέπτες, ξεπερνώντας, τόσο το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε η Ρώμη με περίπου 52.000 επισκέπτες, όσο και το ρεκόρ επισκεπτών που έχουν καταγραφεί στη διάρκεια μίας ημέρας (πάνω από 15.000), μεταξύ των 24 χωρών, όπου έχει φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα.
Το si-Cluster έδωσε δυναμικό παρών με ειδικές εκδηλώσεις και ομιλίες αφιερωμένες στις διεθνείς διακρίσεις, που αποσπούν οι διαστημικές τεχνολογίες και εφαρμογές με αφετηρία την Ελλάδα και στο δυναμικό οικοσύστημα που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα.